Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-05, 10:08   #691
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
Witajcie z rana miałam dzisiaj USG i niby wszystko dobrze, maly waży 1600, ułożony glówka w dół.
Tylko wróciłam do domu i zobaczyłam, że miesiąc temu ważył 1200 i zgodnie z ta tabelką na pierwszej stronie był powyżej 50 centyla ( 27 tc) a teraz jest poniżej 50 (31 tc) i zaczęłam się martwić. A nie spytałam lekarki o to, bo myślałam - urósł, to jest ok, dopiero w domu jak porównałam z tą tabelką to się zaniepokoiłam
Nie ma się co nakrecac że coś jest nie tak, jeśli naprawdę za mało by ważył albo ogólnie coś było nie tak to lekarka na 100% powiedziałabym.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 10:12   #692
olinka012
Zadomowienie

Ja chudnę i zaczynam się schizowac czy michałek przybiera
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 10:13   #693
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Nie ma się co nakrecac że coś jest nie tak, jeśli naprawdę za mało by ważył albo ogólnie coś było nie tak to lekarka na 100% powiedziałabym.
może i tak. Właśnie policzyłam, że miesiąc temu był 217g powyżej 50 centyla, ateraz jest 138 g poniżej 50 więc może to byc też w granicach błędu pomiaru ...
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 10:14   #694
olinka012
Zadomowienie

Te pomiary to lekarz mi tłumaczy ze z dystansem. Ola na usg miała ważyć 3800 a wazyla 3200
Stary 2016-04-05, 10:28   #695
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie z rana miałam dzisiaj USG i niby wszystko dobrze, maly waży 1600, ułożony glówka w dół.
Tylko wróciłam do domu i zobaczyłam, że miesiąc temu ważył 1200 i zgodnie z ta tabelką na pierwszej stronie był powyżej 50 centyla ( 27 tc) a teraz jest poniżej 50 (31 tc) i zaczęłam się martwić. A nie spytałam lekarki o to, bo myślałam - urósł, to jest ok, dopiero w domu jak porównałam z tą tabelką to się zaniepokoiłam
pomiary USG są orientacyjne, nie można się kierować nimi. Mi w szpitalu powiedzieli że ma ok 3kg a urodził się 2,5kg

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Ja chudnę i zaczynam się schizowac czy michałek przybiera
przy diecie cukrzycowej na początku normalne że się chudnie, nie przejmuj się, na bank wszystko dobrze , kiedy masz wizytę u diabetologa ?

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 10:32   #696
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja, tak jak dziewczyny, myślę, że nie ma się czym martwić. Lekarka nic nie powiedziała, poza tym te pomiary usg niekoniecznie są dokładne. A może po prostu drobniejszy egzemplarz Ci się trafił
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 10:40   #697
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Kurczę, ja patrzyłam na ten Hubiworld, ale się zraziłam drogą przesyłką i że tak mało rzeczy można jednorazowo zamówić

Ty to chyba nie musisz się martwić, że każą Ci rodzić naturalnie? In vitro i jeszcze ciąża bliźniacza to chyba CC musi być, czy jak to wygląda?
Australia,ja jak zamawialam to nie widziałam ograniczenia i kupiłam chyba 27 rzeczy i potem do nich pisałam,czy mogę jakoś dopłacić za przesyłkę itd. Nic nie odpisali,ale paczka przyszła w całości za cenę 1 przesyłki
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 10:49   #698
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Australia,ja jak zamawialam to nie widziałam ograniczenia i kupiłam chyba 27 rzeczy i potem do nich pisałam,czy mogę jakoś dopłacić za przesyłkę itd. Nic nie odpisali,ale paczka przyszła w całości za cenę 1 przesyłki
Hmm, to ciekawe, to ja nie wiem po co piszą, że w paczce maksymalnie 2 czy 5 rzeczy (zależy od opcji dostawy)... No i dla mnie jeszcze minus ten, że nie mają opcji wysyłki do Paczkomatu
A ten r_p77 to jak dla mnie też szału nie robi, zamawiałam i płaciłam w piątek o 8 rano, a dzisiaj dopiero maila dostałam, że "zamówienie zostało przekazane do realizacji"... A były tam raptem 4 pozycje.
Stary 2016-04-05, 10:55   #699
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Ja, tak jak dziewczyny, myślę, że nie ma się czym martwić. Lekarka nic nie powiedziała, poza tym te pomiary usg niekoniecznie są dokładne. A może po prostu drobniejszy egzemplarz Ci się trafił
dzięki dziewczyny, pewnie macie racje, w zasadzie to zawsze przeciez przy USG powtarzają, że to tak tylko orientacyjnie, a ja tu w jakąś panikę wpadam

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
A ten r_p77 to jak dla mnie też szału nie robi, zamawiałam i płaciłam w piątek o 8 rano, a dzisiaj dopiero maila dostałam, że "zamówienie zostało przekazane do realizacji"... A były tam raptem 4 pozycje.
ja zamawiałam u niego chyba w czwartek, płatność przy odbiorze i wczoraj dostałam maila, że "dziękuję za zakup, wysyłam towar za pobraniem". Kupiłam sporo rzeczy, pieluchy, kocyk, recznik art higieniczne. I w ogole coś sie zepsuło przy skladaniu zamówienia - wyskoczył mi jakis błąd, a potem dostałam maila że zlozyłam zamowienie i patrze, a tam stary adres...
napisałam mu maila z nowym adresem i informacją które chcę kolorki wybranych rzeczy, nie odpisał nic, nie wiem czy przeczytal. Wczoraj przesyłka zostala wyslana i tak siedze, czekam i jestem ciekawa czy wszystko dostanę różowe, czy może jednak odczytal tego maila
w razie czego pod starym adresem mieszkają rodzice, więc paczka jakos tam dojdzie
Stary 2016-04-05, 11:00   #700
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny, pewnie macie racje, w zasadzie to zawsze przeciez przy USG powtarzają, że to tak tylko orientacyjnie, a ja tu w jakąś panikę wpadam

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

ja zamawiałam u niego chyba w czwartek, płatność przy odbiorze i wczoraj dostałam maila, że "dziękuję za zakup, wysyłam towar za pobraniem". Kupiłam sporo rzeczy, pieluchy, kocyk, recznik art higieniczne. I w ogole coś sie zepsuło przy skladaniu zamówienia - wyskoczył mi jakis błąd, a potem dostałam maila że zlozyłam zamowienie i patrze, a tam stary adres...
napisałam mu maila z nowym adresem i informacją które chcę kolorki wybranych rzeczy, nie odpisał nic, nie wiem czy przeczytal. Wczoraj przesyłka zostala wyslana i tak siedze, czekam i jestem ciekawa czy wszystko dostanę różowe, czy może jednak odczytal tego maila
w razie czego pod starym adresem mieszkają rodzice, więc paczka jakos tam dojdzie
Myślę, że są dwie opcje: 1. maluszek jeszcze nadgoni wagowo albo 2. kup więcej ciuszków na rozmiar 56

A widzisz! Może mają nadmiar zamówień i nie ogarniają
Stary 2016-04-05, 11:03   #701
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

Tymi tabelkami się nie przejmuj. USG nie podaje dokładnej wagi tylko orientacyjna, na podstawie kilku pomiarów i może się mylić.
A te tabelki tez są szacunkowe. Zwróć uwagę wagę ze na różnych stronach różne przedziały są podane. Także spokojnie
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 11:07   #702
Miqesi
Wtajemniczenie

Hejka, Laseczki

Ale piękna pogoda. Rano, kiedy odprowadzałam małego do przedszkola, było mi już bardzo gorąco. Pora wyciągnąć trampki albo balerinki. Ale fajnie, że tak ciepło.
Mały pojechał na rowerze, więc musiałam przyśpieszać kroku
Na szczęście, co jakiś kawałek zatrzymywał się i czekał łaskawie na mamusię Eh, gdzie te czasy, gdy się latało bez zadyszki

Teściowa kupiła Izuni Misia-Szumisia, którego córeczka dostanie już na Dzień Dziecka . Jeden wydatek z głowy.

A ja teraz ogarniam zakupy na Allegro, uff, już większość mam skompletowane, a tak mi się nie chciało tego robić, jak nie wiem, co.

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie

Wczoraj wizytującym gratuluje dobrych wiadomości Oby tak dalej

U mnie dzisiaj znów piękna pogoda aż się leżeć w wyrku nie chce
Obudziłam się z wysypką na całym brzuchu... kurcze nie wiem czy to od balsamu (miałam próbkę z Ziai na rozstępy) czy od jogurtu z maracują (a wsysnęłam 2 Na razie posmarowałam Bepanthenem i troszkę przygasło. cholerka nawet wapna w domu nie mam

Zastanawiam się jeszcze czy w ogóle kupować kołderkę do łóżeczka
Raz, że dodają zawsze poduszkę, której nie będę używać a dwa, że wolała bym żeby mała spała w śpiworku... Pewnie na razie nie kupię chyba, że w późniejszym czasie...
Obstawiam Ziaję. Mnie kiedyś też tak próbka uczuliła, że miałam czerwoną wysypkę na twarzy. Nigdy więcej tej firmy.

Co do okrycia do spania, ja będę wkładała małą do cienkiego śpiworka. Kołderkę dopiero po kilku/kilkunastu miesiącach.

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Bo na początek to ja mam 3 takie tradycyjne beciki i mam nadzieje, że Jaśnie Panienka polubi
Mam tez taki tetrowy śpiworek i spróbuję ją do niego przyzwyczaić a jak nie to kocyk a pościel zawsze można dokupić... tak myślę...

Ale coraz częściej myślę sobie, że ja nie wiem jak to wszystko ogarnę...
Pieluchy, kupki, karmienia, spania, spacery, kremy, balsamy... a najgorsze dobre rady

Spadam jakieś śniadanko zmontować i zabieram się za dalszy ciąg wywalania ciuchów mężowych maturalny garnitur czas zutylizować

Cytat:
Paulina, na pewno wszystko jest w porządku, nie przejmuj się tak wagą.
Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość

A nie jakiś nerwoból czasem? Jakieś większe stresy masz ostatnio może?
No właśnie, nie wiem, stresów w ogóle nie mam.
Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Ja przez jakieś 3 tygodnie miałam coś takiego, dokładnie w tym samym miejscu, ale bolało też bez naciskania i moja ginekolog powiedziała, że najwidoczniej to miejsce jest bardziej przeciążone i stąd ból.
Aha, ale przeciążone przez dzidziusia? Że niby coś naciska i dlatego tak się dzieje? Mam nadzieję, że też mi to przejdzie.

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 11:21   #703
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

przy diecie cukrzycowej na początku normalne że się chudnie, nie przejmuj się, na bank wszystko dobrze , kiedy masz wizytę u diabetologa ?

12.4 diabetolog, 7.4 ginekolog
Stary 2016-04-05, 11:35   #704
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Tak to jest nie być na bieżąco - nawet nie wiedziałam że dzień prania jest dziś i nie zrobiłam
Pakowanie kota do transportera zajęło mi jakieś 40 min, bronił się uciekał, miałczał i syczał. Ogólnie spociłam się jak mysz, ale cel został osiągnięty i moje kocie dziecko dostało dwa zastrzyki w dupsko i chyba już mu lepiej. Ma zapalne górnych dróg oddechowych.
My też dziś wizytowali - Wojtek już jest głową do dołu i pięknie serduszko bije. Wagi ani nic nie znam, bo podobno teraz się nie sprawdza

Mam mega dylemat bo rozmawiałam z lekarzem, że byłam u okulisty i mam wskazanie do CC , a o że jego żona jest okulista i teraz takie rzeczy jak zmiany w siatkówce się zabezpiecza laserowo i można rodzić SN. I teraz to już sama nie wiem, czy dalej się diagnozować i walczyć o ten poród naturalny, czy odpuścić. Zawsze byłam przekonana, że moje oczy uniemożliwią mi taki wybór, więc się niejako już na to nastawiłam na CC dawno temu i nie zastanawiałam się nad porodem sn, a teraz to nie wiem....
Super, że z Wojtkiem wszystko w porządku!
A co do cc to jeśli zależy Ci na porodzie naturalnym, to bym spróbowała przynajmniej dowiedzieć się jakiś szczegółów na temat tego lasera. Jeśli nie ma innej opcji lub ryzyko jest duże to lepiej cc, ale trzeba pamiętać, że to jednak operacja i dziecko też przeżywa szok, gdy zostaje nagle wyjęte z brzuszka, więc jeśli jest możliwość sn to lepiej w ten sposób, takie jest moje zdanie.

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Anuszka ty tez chudniesz? Boje się ze Michalek nie rośnie. ((( znowu schudłam(([COLOR="Silver"]
Olinka to chyba normalna reakcja organizmu na tą dietę. Mam koleżankę, która miała na plusie 6 kg, po czym dowiedziała się o cukrzycy ciążowej i ciążę kończyła z wagą -3,5 kg w stosunku do wagi sprzed ciąży. Jej córka ważyła 3400 gramów i wszystko z nią w porządku

Cytat:
Nie martw się, duża szansa, że to wina błędu pomiarowego, a druga kwestia, że tempo wzrostu może się różnić na poszczególnych etapach. Najważniejsze, że mimo wszystko i tak jest w normie.

Cytat:
Hmm, to ciekawe, to ja nie wiem po co piszą, że w paczce maksymalnie 2 czy 5 rzeczy (zależy od opcji dostawy)... No i dla mnie jeszcze minus ten, że nie mają opcji wysyłki do Paczkomatu
Ja też poprzednio, gdy zamawiałam u Hubiworld to napisałam z pytaniem o koszt przesyłki przy takim dużym zamówieniu i odpisali mi, że niezależnie od wielkości zamówienie będzie 17 zł.

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Aha, ale przeciążone przez dzidziusia? Że niby coś naciska i dlatego tak się dzieje? Mam nadzieję, że też mi to przejdzie.
Tak, że bardziej na to miejsce. U mnie trwało to chyba jakieś 3 tygodnie i przeszło.

Taka piękna pogoda dzisiaj, że chyba też wezmę się za jakieś pranie
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 11:40   #705
haneczkab92
Ania

Dzień dobry!
obudziłam się niestety z bólem gardła, a w zasadzie już się z nim kładłam;/ jak tż będzie wracał z pracy, ma kupić cebulę, żebym mogła sobie sok zrobić. Mam nadzieję, że ciepłe herbatki, ten sok i ewentualnie mleko z miodem i czosnkiem pomogą...

Motylek- gratulacje! pięknie maluszki rosną no i jednak parka

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Ja póki co chodzę sama na zajęcia w SR praca tz mu uniemożliwia uczestniczenie w zajęciach razem ze mną:/
Trochę słabo, że teść się wtrąca w Wasze dość osobiste sprawy
....
O to to.. mój teść jak się wtrąca, to zawsze ma ode mnie gotową odpowiedź! tylko, że on z tych, że jak sobie ubzdura, że czarne jest białe, to ciężko go przekonać! ale daje radę
A teściu jak teściu.. mój tż, jak powiedział przy wujku, że będzie rodził ze mną, to o matko, jaka dyskusja się wywiązała!że nie powinien i w ogóle..
Nasza sprawa
Mój tż od początku sam stwierdził że będzie ze mną! a niech tylko spróbuje się wycofać(o chyba że mu będzie słabo- to wybaczę)
A to dlatego, że ani razu nie powiedział, że się zastanawia. Nieraz gi pytam o to i odpowiada zawsze będę do końca!!

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Motylek super wieści !
Radena schematy elektryczne rysuje w wscad. Czasem zdarzy mi sie coś w zwcad ale to raz na rok. Mamy swoje sterowniki które programuję, ale to z poziomu panela sterującego. Jak są większe układy z przetwornicą częstotliwości to somove ustawiam parametry. Jak wrócę po macierzyńskim to będę się uczyć innych sterowników na których czasami są bardziej rozbudowane układy że nasz nie ogarnia. Teraz już nie ma sensu.

Jescze ogarniam magazyn, zamówienia i produkcje w programie magazynowym

Chudziaszek- był dzień prania, ale ja też go nie zrobiłam zaraz idę nastawić, więc dziś może być kolejny!
Oby kotkowi już było lepiej
No i dobre wieści z wizyty Twojej Ważne, że jest ok
Co do cc czy sn nie pomogę, ale może wybierz się do innego okulisty i sprawdź co Ci powie

Cytat:
Dobre wieści a wagą się nie przejmuj, podawana jest ona tylko orientacyjnie ja się w ogóle nie przejmuję, jeśli lekarz nic nie mówi, jeśli by bylo coś nie tak(nie daj boże) wiem, ze lekarz mnie o tym poinformuje
A u mnie z wagą zobaczymy jak będzie. Ja miałam ponad 4 kg, ale mąż( w terminie) 2kg. Więc zobaczymy

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Ja też nie widziałam żadnego ograniczenia, a sporo rzeczy zamawiałam wszystko przyszło jedną paczką. Jeszcze dzwonił do mnie, bo nie było jednego wzoru pieluszki którą chciałam i pytał, czy mogą zamienić na inny.

Co do kołderki- ja nie kupuje. Kupiłam jeden śpiworek, mam nadzieję, ze Hani podpasuje a jak nie to mam grubsze i cieńsze kocyki, więc myślę, że na tą porę roku jej wystarczą.
A jeśli nie to dokupię, ale to dopiero później.

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 11:45   #706
kaska87
Zakorzenienie

hej hej
piekna dzisiaj pogoda, ja od rana piore bo jutro ma padac

dzisiaj maz kupil truskawki i sie obzarlam to nie to co nasze polskie no ale....

gratuluje udanych wizyt

moje dziecko tak sie rozkopywalo z spiworki tylko do 2rz byly. uzyciu, z reszta ja bym nie dala takiemu maluchowki kolderki bo to niebezpieczne

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2016-04-05 o 11:48
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 11:50   #707
agusiia69
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja już jestem w domu po glukozie. Teraz czekam na wyniki on-line, które pewnie po 17 się ukażą i odrazu mam dać lekarce co i jak. Z tym, że drugie pobranie miałam po godzinie i 15 minutach a trzecie normalnie po 2h. Z tym drugim tak wyszło, bo wszedł młody tata z 2-3 tyg maleństwem i siedział tam prawie godzinę i małe tyle czasu płakało Więc nie wchodziłam a potem od pigułek mi się oberwało no, ale już trudno.

A ten HubiWorld zaczyna mnie denerwować ze zwrotem Nie chcący zamówiłam 2 laktatory i 21.03 odesłałam jeden laktator poleconym i 24.03 już go miał u siebie. I nie odpisuje mi na e-maile

Edytowane przez agusiia69
Czas edycji: 2016-04-05 o 12:03
agusiia69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 12:05   #708
CarycaKatharina
Zadomowienie

Apropos bólu gardła i chrypy- odkryłam świetny syrop, który my ciężarówki możemy ze spokojem sumienia. Pytałam lekarza czy mogę, dał zielone światło. Dużo dużo lepszy niż Prenalen. Nazywa się Pectobon. Do kupienia w zielarskich sklepach i w aptekach doz
Stary 2016-04-05, 12:28   #709
201711281320
Konto usunięte

Dzień Dobry!
Ja dzisiaj z łóżka się zwlekłam dopiero o 11:00

Gratuluję wszystkim udanych wizyt! Dzieci nam rosną że ho ho!

Paulina nie przejmuj się wagą. Gdyby coś było nie tak to lekarz na pewno zwróciłby na to uwagę.

Ja też zrobiłam wczoraj spore zamówienie u tego rp_77, więc pewnie mają ich sporo do ogarnięcia

Jeżeli chodzi o kosmetyki to ja kupię w rossmanie tylko coś do mycia ciała i włosów (pewnie z babydream), oliwkę którą będę dodawać do kąpieli i jakiś krem z filtrem na spacery. Tyle.
W razie odparzenia mam w domu alantan plus.
Żadnych emolientów absolutnie nie kupuję tym bardziej, że nikt z mojej rodziny tego nigdy nie wymagał.
Pieluszki od razu kupię dady, chusteczki fitti. Póki co w domu planuję używać wacików i wody z dodatkiem czegoś natłuszczającego.

Kołderkę jedną w domu mam ale grubą więc na pewno nie będę jej używać- może później. Na początek planuję kupić ten cienki otulacz z motherhood i kocyk bawełniany. Na wszelki wypadek zimnych dni będę mieć też zwykły rożek z wypełnieniem.
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 12:31   #710
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość

Olinka to chyba normalna reakcja organizmu na tą dietę. Mam koleżankę, która miała na plusie 6 kg, po czym dowiedziała się o cukrzycy ciążowej i ciążę kończyła z wagą -3,5 kg w stosunku do wagi sprzed ciąży. Jej córka ważyła 3400 gramów i wszystko z nią w porządku

:

Pocieszyłyście mnie dziewczyny! Dawno nie miałam wizyty. Usg

Po drodze wyszla cukrzyca ciążowa zmiana lekarza. Teraz juz pewnie będą częściej
Stary 2016-04-05, 12:36   #711
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Kurczę, ja patrzyłam na ten Hubiworld, ale się zraziłam drogą przesyłką i że tak mało rzeczy można jednorazowo zamówić

Ty to chyba nie musisz się martwić, że każą Ci rodzić naturalnie? In vitro i jeszcze ciąża bliźniacza to chyba CC musi być, czy jak to wygląda?
In vitro nie jest wskazaniem, jeśli będę rodzić w tym szpitalu gdzie chcę, to bliźniaki zwykle cc, ale jakby tak się wcześniej zaczęło, to muszę jechać na kraków, a tam to nie wiadomo. Muszę się zaopatrzyć chyba w jakieś zaświadczenie od mojego gina w razie czego, że wskazane cc.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Hej kochana, na tym etapie to nasze maluchy rosną indywidualnie, a który masz dokladnie tc?
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 12:37   #712
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Hej kochana, na tym etapie to nasze maluchy rosną indywidualnie, a który masz dokladnie tc?
skończony 31 i 1 dzień
Stary 2016-04-05, 12:42   #713
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja już jestem w domu po glukozie. Teraz czekam na wyniki on-line, które pewnie po 17 się ukażą i odrazu mam dać lekarce co i jak. Z tym, że drugie pobranie miałam po godzinie i 15 minutach a trzecie normalnie po 2h. Z tym drugim tak wyszło, bo wszedł młody tata z 2-3 tyg maleństwem i siedział tam prawie godzinę i małe tyle czasu płakało Więc nie wchodziłam a potem od pigułek mi się oberwało no, ale już trudno.

A ten HubiWorld zaczyna mnie denerwować ze zwrotem Nie chcący zamówiłam 2 laktatory i 21.03 odesłałam jeden laktator poleconym i 24.03 już go miał u siebie. I nie odpisuje mi na e-maile
Mają numer telefonu? spróbuj zadzwonic
Oby wyniki były ok,daj znać

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!
Ja dzisiaj z łóżka się zwlekłam dopiero o 11:00

Gratuluję wszystkim udanych wizyt! Dzieci nam rosną że ho ho!

Paulina nie przejmuj się wagą. Gdyby coś było nie tak to lekarz na pewno zwróciłby na to uwagę.

Ja też zrobiłam wczoraj spore zamówienie u tego rp_77, więc pewnie mają ich sporo do ogarnięcia

Jeżeli chodzi o kosmetyki to ja kupię w rossmanie tylko coś do mycia ciała i włosów (pewnie z babydream), oliwkę którą będę dodawać do kąpieli i jakiś krem z filtrem na spacery. Tyle.
W razie odparzenia mam w domu alantan plus.
Żadnych emolientów absolutnie nie kupuję tym bardziej, że nikt z mojej rodziny tego nigdy nie wymagał.
Pieluszki od razu kupię dady, chusteczki fitti. Póki co w domu planuję używać wacików i wody z dodatkiem czegoś natłuszczającego.

Kołderkę jedną w domu mam ale grubą więc na pewno nie będę jej używać- może później. Na początek planuję kupić ten cienki otulacz z motherhood i kocyk bawełniany. Na wszelki wypadek zimnych dni będę mieć też zwykły rożek z wypełnieniem.
Ja też dziś o 11 jakoś trzeba korzystać
Jak Twoje gardło?przeszło?
O ja też mało kosmetyków chce kupic, i chyba też zdecydowałam się na kilka kropel oliwki z babydream do kąpieli
Chusteczek też kupiłam niedużo, żeby sprawdzić, co Hani podpasuje jak dady albo fitti to super

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-04-05, 13:02   #714
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
skończony 31 i 1 dzień
Moja aplikacja pokazuje, że w tym tc powinno być 1600, więc wzorowo.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Byłam dzisiaj u weta, bo od wczoraj wieczorem mój żabel coś mi się nie podobał, kwiczałtbeztpowodu, jak np z kanapy schodził, smętny, ogoniem nie machał i bawić się nie chciał, więc stwierdziłam, że nie ma na co czekać, okazało się, że ma gorączkę, i brzuch go boli, bo jak wet naciskał to kwiczał. Dostał zastrzyki no spe, lek przeciwbólowy i jeszcze jakiś jeden, o 19 mam mu sama zastrzyk z nospy dać, dzisiaj żdanego jedzenia, zero samotnych spacerów i jutro kolejna wizyta u weta. Nie wie dokładnie od czego, czy to brzuch, czy wątroba. Oby to nic poważnego nie było, pisałam wam już wcześniej, że mój Kapsel to taka chorowitka. Wydaje mi się, że już z nim trochę lepiej, bo leży na legowisku obok okna balkonowego i co kogo zobaczy to szczeka :-D

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Wczoraj byłam w biedronie, chciałam truskawki, ale niestety nie było i kupiłam arbuza, ale bez szału :-( nie kupujcie. Kupiłam za to kolejne chusteczki, dada sensitive te z tymi małymi paczuszkami po 20szt, już mam chyba już mam z 13 paczek chusteczek, ale jak nie brać jak taka okazja. Kupiłam też w pepko pieluszki tetrowe, mam ok 20, myślicie że dla dwójki wystarczy? I są nowe śliczne kocyki, jakby któraś mamusia była zainteresowana.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 13:18   #715
soffinka
Zadomowienie

Hej przyszły paputki z aliexpress ale kolor wydaje mi sie zbyt damski
Co myślicie? ImageUploadedByWizaz Forum1459855130.682800.jpg
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 13:24   #716
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Hej przyszły paputki z aliexpress ale kolor wydaje mi sie zbyt damski
Co myślicie? Załącznik 6328861
Fajne myślę, że kolor jest OK. I pasuje i na chłopca i na dziewczynkę.
Taki unisex.

Motylku, u nas pieluchy tetrowe szły jak woda. Ja na jednego miałam chyba ze 30, strasznie szybko schodziły.

Zaczęłam dzisiaj 30 t.c.

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Edytowane przez Miqesi
Czas edycji: 2016-04-05 o 13:29
Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 13:28   #717
soffinka
Zadomowienie

Ja pieluch mam w sumie 30 - flanelowe tetrowe i muślinowe kolorowe białe i we wzorki :p
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 13:40   #718
Weronia93
Rozeznanie

Witam sie ja odpoczywam bo brzuszek twardnieje i pojawiają sie skurcze ale to możliwe przy krążku wiec nie panikuje tylko odpoczywam bo jutro jadę do szpitala do szkoły rodzenia to sie zapytam co i jak mam nadzieje Ze mężowi bedzie sie podobać

Piękna pogoda ciepło ciekaw czy tak bedzie aż do naszego rozwiązania dziewczyny ? Wytrzymamy z upałami ?

Powodzenia na wizytach chcemy słyszeć tylko dobre wieści ����
Stary 2016-04-05, 13:42   #719
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Ja dzis zaczęłam 31tc ;-)

Paulina wagą się nie przejmuj. Ważne że dziecko przybiera. Każde indyeiduaknie. Ja na te siatki w ogóle nie patrzę, moja starsza chyba do 5 czy 6 mc życia była ciągle powyżej 90centyla. Mam taką głupią Pediatre która z książką dziecko sprawdza. Bez sensu.

Pieluch miałam chyba 15. Teraz mam tę Stare i planuje dokupić ze trzy nowe. Pralka chodzi codziennie więc to aż nadto

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 13:58   #720
haneczkab92
Ania

Co do pieluch- ja mam 20 sztuk tetrowych. mam nadzieję, ze starczy, jak nie to zawsze w pepco można dokupić

Motylek- oby pieskowi szybko przeszło
O matko ile chusteczek no ale tak, Ty to podwójnie
Ja mam tylko chusteczki te dada sensitive ewentualnie dokupię jedną fitti, żeby sprawdzić, czy podpasują
Ale ja bym kupowała więcej tylko tż cały czas powtarza" zobaczymy po urodzeniu co Hani podpasuje, nie ma co kupowac akurat tego na zapas.
No i moze ma i racje

Kurcze chyba puchną mi stopy..

Są jak nie moje.. jak zaciskam palce, to czuje taki opór, a wcześniej tego nie miałam.. oby to tylko dziś tak...

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości