|
|
#691 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Cytat:
|
|
|
|
|
#692 |
|
Zadomowienie
|
Ja chudnę i zaczynam się schizowac czy michałek przybiera
|
|
|
|
#693 |
|
Zadomowienie
|
może i tak. Właśnie policzyłam, że miesiąc temu był 217g powyżej 50 centyla, ateraz jest 138 g poniżej 50 więc może to byc też w granicach błędu pomiaru ...
|
|
|
|
#694 |
|
Zadomowienie
|
Te pomiary to lekarz mi tłumaczy ze z dystansem. Ola na usg miała ważyć 3800 a wazyla 3200
|
|
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy diecie cukrzycowej na początku normalne że się chudnie, nie przejmuj się, na bank wszystko dobrze , kiedy masz wizytę u diabetologa ? |
|
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#697 |
|
Zadomowienie
|
Australia,ja jak zamawialam to nie widziałam ograniczenia i kupiłam chyba 27 rzeczy i potem do nich pisałam,czy mogę jakoś dopłacić za przesyłkę itd. Nic nie odpisali,ale paczka przyszła w całości za cenę 1 przesyłki
|
|
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ten r_p77 to jak dla mnie też szału nie robi, zamawiałam i płaciłam w piątek o 8 rano, a dzisiaj dopiero maila dostałam, że "zamówienie zostało przekazane do realizacji"... A były tam raptem 4 pozycje.
|
|
|
|
|
#699 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
napisałam mu maila z nowym adresem i informacją które chcę kolorki wybranych rzeczy, nie odpisał nic, nie wiem czy przeczytal. Wczoraj przesyłka zostala wyslana i tak siedze, czekam i jestem ciekawa czy wszystko dostanę różowe, czy może jednak odczytal tego maila ![]() w razie czego pod starym adresem mieszkają rodzice, więc paczka jakos tam dojdzie
|
||
|
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A widzisz! Może mają nadmiar zamówień i nie ogarniają
|
|
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tymi tabelkami się nie przejmuj. USG nie podaje dokładnej wagi tylko orientacyjna, na podstawie kilku pomiarów i może się mylić. A te tabelki tez są szacunkowe. Zwróć uwagę wagę ze na różnych stronach różne przedziały są podane. Także spokojnie
|
|
|
|
|
#702 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka, Laseczki
Ale piękna pogoda. Rano, kiedy odprowadzałam małego do przedszkola, było mi już bardzo gorąco. Pora wyciągnąć trampki albo balerinki. Ale fajnie, że tak ciepło. Mały pojechał na rowerze, więc musiałam przyśpieszać kroku ![]() Na szczęście, co jakiś kawałek zatrzymywał się i czekał łaskawie na mamusię Eh, gdzie te czasy, gdy się latało bez zadyszki ![]() Teściowa kupiła Izuni Misia-Szumisia, którego córeczka dostanie już na Dzień Dziecka A ja teraz ogarniam zakupy na Allegro, uff, już większość mam skompletowane, a tak mi się nie chciało tego robić, jak nie wiem, co. Cytat:
Co do okrycia do spania, ja będę wkładała małą do cienkiego śpiworka. Kołderkę dopiero po kilku/kilkunastu miesiącach. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#703 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#704 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do cc to jeśli zależy Ci na porodzie naturalnym, to bym spróbowała przynajmniej dowiedzieć się jakiś szczegółów na temat tego lasera. Jeśli nie ma innej opcji lub ryzyko jest duże to lepiej cc, ale trzeba pamiętać, że to jednak operacja i dziecko też przeżywa szok, gdy zostaje nagle wyjęte z brzuszka, więc jeśli jest możliwość sn to lepiej w ten sposób, takie jest moje zdanie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Taka piękna pogoda dzisiaj, że chyba też wezmę się za jakieś pranie
|
|||||
|
|
|
#705 | ||||
|
Ania
|
Dzień dobry!
![]() obudziłam się niestety z bólem gardła, a w zasadzie już się z nim kładłam;/ jak tż będzie wracał z pracy, ma kupić cebulę, żebym mogła sobie sok zrobić. Mam nadzieję, że ciepłe herbatki, ten sok i ewentualnie mleko z miodem i czosnkiem pomogą... Motylek- gratulacje! pięknie maluszki rosną no i jednak parka![]() Cytat:
![]() A teściu jak teściu.. mój tż, jak powiedział przy wujku, że będzie rodził ze mną, to o matko, jaka dyskusja się wywiązała!że nie powinien i w ogóle.. Nasza sprawa ![]() Mój tż od początku sam stwierdził że będzie ze mną! a niech tylko spróbuje się wycofać(o chyba że mu będzie słabo- to wybaczę)![]() A to dlatego, że ani razu nie powiedział, że się zastanawia. Nieraz gi pytam o to i odpowiada zawsze będę do końca!! ![]() Cytat:
Chudziaszek- był dzień prania, ale ja też go nie zrobiłam zaraz idę nastawić, więc dziś może być kolejny!![]() Oby kotkowi już było lepiej ![]() No i dobre wieści z wizyty Twojej Ważne, że jest ok![]() Co do cc czy sn nie pomogę, ale może wybierz się do innego okulisty i sprawdź co Ci powie ![]() Cytat:
a wagą się nie przejmuj, podawana jest ona tylko orientacyjnie ja się w ogóle nie przejmuję, jeśli lekarz nic nie mówi, jeśli by bylo coś nie tak(nie daj boże) wiem, ze lekarz mnie o tym poinformuje A u mnie z wagą zobaczymy jak będzie. Ja miałam ponad 4 kg, ale mąż( w terminie) 2kg. Więc zobaczymy ![]() Cytat:
wszystko przyszło jedną paczką. Jeszcze dzwonił do mnie, bo nie było jednego wzoru pieluszki którą chciałam i pytał, czy mogą zamienić na inny.Co do kołderki- ja nie kupuje. Kupiłam jeden śpiworek, mam nadzieję, ze Hani podpasuje a jak nie to mam grubsze i cieńsze kocyki, więc myślę, że na tą porę roku jej wystarczą.A jeśli nie to dokupię, ale to dopiero później.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() piekna dzisiaj pogoda, ja od rana piore bo jutro ma padac dzisiaj maz kupil truskawki i sie obzarlam to nie to co nasze polskie no ale.... ![]() gratuluje udanych wizyt moje dziecko tak sie rozkopywalo z spiworki tylko do 2rz byly. uzyciu, z reszta ja bym nie dala takiemu maluchowki kolderki bo to niebezpieczne
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2016-04-05 o 11:48 |
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja już jestem w domu po glukozie. Teraz czekam na wyniki on-line, które pewnie po 17 się ukażą i odrazu mam dać lekarce co i jak. Z tym, że drugie pobranie miałam po godzinie i 15 minutach a trzecie normalnie po 2h. Z tym drugim tak wyszło, bo wszedł młody tata z 2-3 tyg maleństwem i siedział tam prawie godzinę i małe tyle czasu płakało Więc nie wchodziłam a potem od pigułek mi się oberwało no, ale już trudno. A ten HubiWorld zaczyna mnie denerwować ze zwrotem Nie chcący zamówiłam 2 laktatory i 21.03 odesłałam jeden laktator poleconym i 24.03 już go miał u siebie. I nie odpisuje mi na e-maile
19.05.2016 Kingusia Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2016-04-05 o 12:03 |
|
|
|
#708 |
|
Zadomowienie
|
Apropos bólu gardła i chrypy- odkryłam świetny syrop, który my ciężarówki możemy ze spokojem sumienia. Pytałam lekarza czy mogę, dał zielone światło. Dużo dużo lepszy niż Prenalen. Nazywa się Pectobon. Do kupienia w zielarskich sklepach i w aptekach doz
|
#709 |
|
Konto usunięte
|
Dzień Dobry!
Ja dzisiaj z łóżka się zwlekłam dopiero o 11:00 ![]() Gratuluję wszystkim udanych wizyt! Dzieci nam rosną że ho ho! Paulina nie przejmuj się wagą. Gdyby coś było nie tak to lekarz na pewno zwróciłby na to uwagę. Ja też zrobiłam wczoraj spore zamówienie u tego rp_77, więc pewnie mają ich sporo do ogarnięcia ![]() Jeżeli chodzi o kosmetyki to ja kupię w rossmanie tylko coś do mycia ciała i włosów (pewnie z babydream), oliwkę którą będę dodawać do kąpieli i jakiś krem z filtrem na spacery. Tyle. W razie odparzenia mam w domu alantan plus. Żadnych emolientów absolutnie nie kupuję tym bardziej, że nikt z mojej rodziny tego nigdy nie wymagał. Pieluszki od razu kupię dady, chusteczki fitti. Póki co w domu planuję używać wacików i wody z dodatkiem czegoś natłuszczającego. Kołderkę jedną w domu mam ale grubą więc na pewno nie będę jej używać- może później. Na początek planuję kupić ten cienki otulacz z motherhood i kocyk bawełniany. Na wszelki wypadek zimnych dni będę mieć też zwykły rożek z wypełnieniem. |
|
|
|
#710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pocieszyłyście mnie dziewczyny! Dawno nie miałam wizyty. Usg Po drodze wyszla cukrzyca ciążowa zmiana lekarza. Teraz juz pewnie będą częściej
|
|
|
|
|
#711 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#712 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#713 | ||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Oby wyniki były ok,daj znać ![]() Cytat:
trzeba korzystać![]() Jak Twoje gardło?przeszło? O ja też mało kosmetyków chce kupic, i chyba też zdecydowałam się na kilka kropel oliwki z babydream do kąpieli ![]() Chusteczek też kupiłam niedużo, żeby sprawdzić, co Hani podpasuje jak dady albo fitti to super
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#714 |
|
Zadomowienie
|
Moja aplikacja pokazuje, że w tym tc powinno być 1600, więc wzorowo.
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Byłam dzisiaj u weta, bo od wczoraj wieczorem mój żabel coś mi się nie podobał, kwiczałtbeztpowodu, jak np z kanapy schodził, smętny, ogoniem nie machał i bawić się nie chciał, więc stwierdziłam, że nie ma na co czekać, okazało się, że ma gorączkę, i brzuch go boli, bo jak wet naciskał to kwiczał. Dostał zastrzyki no spe, lek przeciwbólowy i jeszcze jakiś jeden, o 19 mam mu sama zastrzyk z nospy dać, dzisiaj żdanego jedzenia, zero samotnych spacerów i jutro kolejna wizyta u weta. Nie wie dokładnie od czego, czy to brzuch, czy wątroba. Oby to nic poważnego nie było, pisałam wam już wcześniej, że mój Kapsel to taka chorowitka. Wydaje mi się, że już z nim trochę lepiej, bo leży na legowisku obok okna balkonowego i co kogo zobaczy to szczeka :-D ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Wczoraj byłam w biedronie, chciałam truskawki, ale niestety nie było i kupiłam arbuza, ale bez szału :-( nie kupujcie. Kupiłam za to kolejne chusteczki, dada sensitive te z tymi małymi paczuszkami po 20szt, już mam chyba już mam z 13 paczek chusteczek, ale jak nie brać jak taka okazja. Kupiłam też w pepko pieluszki tetrowe, mam ok 20, myślicie że dla dwójki wystarczy? I są nowe śliczne kocyki, jakby któraś mamusia była zainteresowana. |
|
|
|
#715 |
|
Zadomowienie
|
Hej przyszły paputki z aliexpress ale kolor wydaje mi sie zbyt damski
Co myślicie? ImageUploadedByWizaz Forum1459855130.682800.jpg |
|
|
|
#716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślę, że kolor jest OK. I pasuje i na chłopca i na dziewczynkę.Taki unisex. Motylku, u nas pieluchy tetrowe szły jak woda. Ja na jednego miałam chyba ze 30, strasznie szybko schodziły. Zaczęłam dzisiaj 30 t.c. ![]()
2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4. 2019: 2 Edytowane przez Miqesi Czas edycji: 2016-04-05 o 13:29 |
|
|
|
|
#717 |
|
Zadomowienie
|
Ja pieluch mam w sumie 30 - flanelowe tetrowe i muślinowe kolorowe białe i we wzorki :p
|
|
|
|
#718 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie ja odpoczywam bo brzuszek twardnieje i pojawiają sie skurcze ale to możliwe przy krążku wiec nie panikuje tylko odpoczywam bo jutro jadę do szpitala do szkoły rodzenia to sie zapytam co i jak
mam nadzieje Ze mężowi bedzie sie podobać ![]() Piękna pogoda ciepło ciekaw czy tak bedzie aż do naszego rozwiązania dziewczyny ? Wytrzymamy z upałami ? Powodzenia na wizytach chcemy słyszeć tylko dobre wieści
|
#719 |
|
Konto usunięte
|
Ja dzis zaczęłam 31tc ;-)
Paulina wagą się nie przejmuj. Ważne że dziecko przybiera. Każde indyeiduaknie. Ja na te siatki w ogóle nie patrzę, moja starsza chyba do 5 czy 6 mc życia była ciągle powyżej 90centyla. Mam taką głupią Pediatre która z książką dziecko sprawdza. Bez sensu. Pieluch miałam chyba 15. Teraz mam tę Stare i planuje dokupić ze trzy nowe. Pralka chodzi codziennie więc to aż nadto Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#720 |
|
Ania
|
Co do pieluch- ja mam 20 sztuk tetrowych.
mam nadzieję, ze starczy, jak nie to zawsze w pepco można dokupić![]() Motylek- oby pieskowi szybko przeszło ![]() O matko ile chusteczek no ale tak, Ty to podwójnie![]() Ja mam tylko chusteczki te dada sensitive ewentualnie dokupię jedną fitti, żeby sprawdzić, czy podpasują![]() Ale ja bym kupowała więcej tylko tż cały czas powtarza" zobaczymy po urodzeniu co Hani podpasuje, nie ma co kupowac akurat tego na zapas. No i moze ma i racje ![]() Kurcze chyba puchną mi stopy.. Są jak nie moje.. jak zaciskam palce, to czuje taki opór, a wcześniej tego nie miałam.. oby to tylko dziś tak...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

miałam dzisiaj USG i niby wszystko dobrze, maly waży 1600, ułożony glówka w dół.

A były tam raptem 4 pozycje.

no i jednak parka

to nie to co nasze polskie no ale....