Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-06, 11:53   #2821
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
No męczę sie troche, nie wiem czemu tak średnio śpię, chyab moj maluszek sobie tańczy w mocy w brzuchu
Dlatego musze rozważyć zwolnienie
napewno tańce w nocy się odbywają..ja też w ciąży gorzej sypiam..myśle,że wpływ ma też stres/emocje związane z naszym stanem
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 11:57   #2822
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
napewno tańce w nocy się odbywają..ja też w ciąży gorzej sypiam..myśle,że wpływ ma też stres/emocje związane z naszym stanem

No wlasnie niestety pewnie podświadomie troche sie stresuje :/ u mnie do tego dochodzą jeszcze duże zmiany w zyciu prywatnym, bedziemy brac ślub który trzeba zorganizować, musimy kupic mieszkanie i samochód....a mojemu tżtowi sie kończy kontrakt w maju i nie wiaodmo co z nim dalej....
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 12:00   #2823
agnieszkaruta1
Raczkowanie

Odnosnie alkoholu to ja mialam taka sytuacje:
Bylo juz troche po porodzie, karmilam jeszcze malego piersia, bylismy na urodzinach u znajomych. Kolega pyta cxy pije piwo, ja powiedzialam ze karmie, to mi przyniosl karmi;D

Jesli chodzi o alkohol to jak bedzie cieplutko to chetnie napije sie zimnego radlerka 0% bo lubie ta lemoniade, inne nie.

Zajrzalam do pudla z ciuchami po synku i trohe tego jest, ale wiekszosc rzeczy jednak jest troche zniszczona i chyba bede jednak duzo kupowac. Dla porownania to co mam po synku i to co kupilam (56-68)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160406_111238.jpg (148,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160406_111246.jpg (144,8 KB, 17 załadowań)
agnieszkaruta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 12:02   #2824
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość

hahaha wybacz, ale uśmiałam się ja natomiast też mam takie momenty, że mam ochotę płakać i walić głową w mur jednocześnie z byle powodu. Np wczoraj- miałam taaaaką ochotę na mc flurry. Podjeżdżamy pod mcdrive, a tam "awaria lodówek". Miałam już łzy w oczach...

Z powodu awarii lodówek na 100% bym się rozpłakała
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 12:08   #2825
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie niestety pewnie podświadomie troche sie stresuje :/ u mnie do tego dochodzą jeszcze duże zmiany w zyciu prywatnym, bedziemy brac ślub który trzeba zorganizować, musimy kupic mieszkanie i samochód....a mojemu tżtowi sie kończy kontrakt w maju i nie wiaodmo co z nim dalej....
to wiele zmian w krótkim czasie..może jakbyś mogła spokojnie poplanować wszystko,poogarniać to by spowodowało,że czułabys się spokojniejsza..wiesz-stres nawet pozytywny, może zakłócać sen..

Cytat:
Napisane przez agnieszkaruta1 Pokaż wiadomość
Bylo juz troche po porodzie, karmilam jeszcze malego piersia, bylismy na urodzinach u znajomych. Kolega pyta cxy pije piwo, ja powiedzialam ze karmie, to mi przyniosl karmi;D

Jesli chodzi o alkohol to jak bedzie cieplutko to chetnie napije sie zimnego radlerka 0% bo lubie ta lemoniade, inne nie.

Zajrzalam do pudla z ciuchami po synku i trohe tego jest, ale wiekszosc rzeczy jednak jest troche zniszczona i chyba bede jednak duzo kupowac. Dla porownania to co mam po synku i to co kupilam (56-68)
a te rzeczy po synku to jakie rozmiary? sporo tego..i fajny dywan

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
toż to prawdziwy dramat..co jak co,ale przecież to o lo-da chodzi a nie o jakąś pierdołę..ja bym jechała do innego maka pewnie
Stary 2016-04-06, 12:09   #2826
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Niezła kolekcja!
Stary 2016-04-06, 12:13   #2827
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wy macie osiatkowane balkony czy te wasze sierściuchy po prostu są tak dobrze wychowane, że idą i się grzeją bo mój zwierzak jakbym go postawiła na balkonie, to by chyba ze strachu samobójstwo popełnił skacząc I dlatego mysle, o założeniu w niedługim czasie siatki, bo chciałabym, żeby coś pokorzystał z tego słoneczka
Już się kilka dziewczyn wypowiedziało, ale dopowiem też, a co Ja nie mam siatki, tylko matę bambusową na barierki. Kot nieskaczący od zawsze, więc nie ma zagrożenia że by uciekł przez balkon. A mieszkam na 6tym piętrze

Cytat:
Na balkonie głownie mam zioła i trawy. Ja je uwielbiam ale dla alergikow mój balkon to przekleństwo. Załącznik 6331426
Buda kota na lato jest na balkonie, a kot sie tam chowa przed strasznymi ptakami i przed słońcem

Więcej zdjeć balkonu w scenerii letniej raczej nie mam wiec nie zaspokoję Twojej ciekawości
Pięknie wygląda ten zakątek no i zakochałam się w budce dla kota! jestem ciekawa czy nasza by w takiej siedziała

Cytat:
Haha ja się prawie popłakałam jak to przeczytałam

Ja zaczęłam dziś dzień od pobrania krwi, i byłam z siebie tak dumna bo tak szybko i sprawnie to poszło, ani nie było mi słabo, ani niedobrze, ani się nie popłakałam pełen sukces mieli rację ci co mówili że się w ciąży przyzwyczaję
Stary 2016-04-06, 12:19   #2828
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej
Nigdy nie lubiłam spać na brzuchu, ale zdarza mi się tak na pół brzuchu spać
Pół niedzieli szukaliśmy w tej naszej dziurze gofrów i nigdzie nie było A co do babki
Łączę się w bólu odnośnie braku gofrów

Cytat:
Niezła kolekcja!
Ktoś tu miał iść kimać

Odnośnie instagramów:
https://www.instagram.com/warszawskalala_/
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 12:26   #2829
slo_nk_o
Raczkowanie

Hej.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Chyba przypałętała mi się jakaś infekcja;/ zastanawiam się czy to może być od tej luteiny Za mną ostatnio chodziły lody i objechałam z Tż wiele sklepów aż w końcu znalazłam upragnionego rożka o smaku czekoladowym:P
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 12:27   #2830
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Łączę się w bólu odnośnie braku gofrów

Ktoś tu miał iść kimać

Odnośnie instagramów:
https://www.instagram.com/warszawskalala_/
Nie nie, jestem dobrą żoną i robotę mężową wykonuję
Stary 2016-04-06, 12:33   #2831
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Trochę mnie zdziwiła aż taka ostrożność i sobie poczytałam wczoraj o tych wycieczkach w górskie okolice w ciąży. I chyba jednak za dużo złych historii przeczytałam - trudno, odpuszczamy góry pewnie do przyszłego sezonu Za to nad morze sobie w maju pojedziemy na kilka dni

Co do pogrubionego, to mnie 2 lata temu zszokowała koleżanka, która na kilka dni przyleciała z UK i wybrałysmy się w kilka bab na obiad. Ona była wtedy w 6/7 miesiącu, ciąża bardzo widoczna i do obiadu zamówiła małe piwo. Mimo, że widziałam, że reszta dziewczyn mocno zaskoczona, to żadna się nie odezwała: jedyną "bezczelną" byłam ja, bo zapytałam jak to możliwe, że pije alkohol w ciąży. Na co ta oburzona odpowiedziała mi, że w Anglii takie piwo czy wino do obiadu nikogo nie dziwi u ciężarnych i to w Polsce jakies takie archaiczne poglądy panują Hmmmm....widziałam miny ludzi przy innych stolikach i powiem Wam szczerze, że trochę mi było wstyd siedzieć obok niej Z drugiej strony - to niby jej ciąża, jej dziecko i jej sprawa...
Hah to wyobraź sobie spotkanie klasowe po 10 latach po ukończeniu podstawówki . Spotkanie w krebielni z barem wpada jedna dziewczyna z mojej klasy podobnie jak u ciebie tylko ona była na początku 8 mieśąca brzuch pokaźny podchodzi do baru zamawia coś bierze popielniczke dosiada się do naszego stolika i zaczyna jarać. Wszyscy patrzą na nią jak zjawisko a ona " no co pytałam lekarza pozwolił mi palic kilka szlugów dziennie bo powiedział że gorzej by było gdybym rzuciła te palenie całkiem w ciąży bo wtedy mój organizm by sie odtrówał i jeszcze sięcej toksyn bu po organiźmie chodziło co jest gorsze dla dziecka niż te parę papierosów w ciągu dnia" Pomijam fakt że na tym spotkaniu wypaliła chyba z ponad połowe paczki... Pali tego papierosa a kelner do stołu niesie jej piwo normalne duże alkoholowe okocim mocny . Tych piw wypiła chyba z 3 lub 4 w ciągu wieczoru chociaż na początku mówiła że "jedno piwko nie zaszkodzi".

Ja śpię jeszcze na brzuchu ale mój ogólnie nie przeszkadza nie jest duży nawet okragły nie jest ;( tylko nadal tłusta oponka.

Też jestem niskociśnieniowcem i takie ciśnienie typu 95/62 są u mnie bardzo często, ale nie wiedziałam że nie można w góry jechać . Dobrze wiedzieć bo j pewnien bym mojego gina o zdanie nie zapytała czy mogę jechac czy nie a były takie plany .

Na szczęście ja chyba jestem bardziej przesądna niż moja rodzina. Uparłam się żeby do końca pierwszego trymestru ciaży nie ogłaszać , tylko moja mama wiedziała przez przypadek. Ogólnie ani mama ani teściowa nie mają nic przeciwko temu że robimy jakieś zakupy. Z moja mamą byliśmy nawet wózki oglądać - bo zaoferowała , że chce nam fundnąć wózek - nie będe sie bronić przed tym sponsoringiem teściowie i mój tato też mówili że się dołożą więc część wyprawki zejdzie nam z barków . Fajna sprawa oszczędzałam w tamtym roku wsumie cały rok z dużą ilościa wyrzeczeń z myslą o tej wyprawce bo nie liczyłam , że ktoś bedzie chciał aż takie prezenty dla dziecka nam robic. Myślała że kupią po paczce pampersów i tyle a tu miłe zaskoczenie bo wyjdzie na to że gdzieś 1/3 do 1/2 kasy wyprawkowej zaoszczędzimy. Będzie duży wkład na pierwszy rodzinny urlop ( planujemy taki ale jak dziecko bedzie miało minimum 2 lata ) lub wkład na fundamenty domu jak zdecydujemy sie zacząć wcześniej budowe. Moja teściowa tez nic nie mówi że robimy zakupy nawet przyznaje nam racje że lepiej teraz kupowac sukcesywnie a po trochę to aż tak budżet nie ucierpi. W sumie nawet ostatnio mówiła ze teraz fajnie że mamy wolne ( ja i druga synowa) to możemy pochodzić po sklepach i szukać okazji np jeżeli chodzi o ciuchy dla dziecka i płacić za nie ułamek tego co musiały byśmy wydac w momencie kiedy były byśmy zmuszone do zakupu tak na ostatnią chwile. W razie potrzeby wszystko trzeba było kupić na " już" bez żadnej promocji. Teściowa już robi buciki i inne dodatki na drutach .
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 12:55   #2832
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Nie chce tutaj na IP, bo jeszcze mnie na oddział wezmą...profilaktycznie.. ..mojej koleżance nie pozwolili wrócić w terminie do domu. A ja mam swoje badania już w piątek.

Nie boli mnie to, nie mam spietego brzucha. Ruchy są. Szyjka jest zamknięta i wysoko. Więc wolę poczekać dwa dni i pójść u siebie do szpitala
Mialam takie bóle tez trwaly chwilw po odpoczynku i magnezie przeszly ale na wizycue we wtorek upewnie sie ze z szyjka ok. A magnez biore chela-magB6

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dziewczyny witam się w 20 tygodniu
Córcia chyba chciała zrobić mi prezent z tej okazji bo...wczoraj poczułam ruchy
Po położeniu się spać nie wierciłam się jak zwykle tylko długo leżałam z ręką na brzuchu i w końcu poczułam takie puknięcia w różnych stronach brzucha jestem prawie pewna że to TO bo to były takie normalne uderzenia ale tylko jak leżałam na plecach, jak na bok się przerzuciłam już nie czułam
rano też się coś działo
jestem mega wzruszona i szczęśliwa a TŻ oczywiście dumny jak paw

Dziś o 14:30 USG połówkowe, trzymajcie kciuki

brawa za ruchy i kciuki za wizyte

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Ja mam dziś połówkowe na 18:30.
Gratuluję ruchów
:Kciuki:

Dzien dobry bylam rano zrobic sobie mocz j morf na nastepna wizyte pozniej posiedzialam u szwagierki bo mi zostala z Adusiem przyplatal sie mu katar jakis :-( mam nadzieje ze przejdzie szybko.

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 13:30   #2833
florencee
Zadomowienie

Cytat:
popieram..ja jeszcze pepsi /coli w ciąży nie ruszałam i mam zamiar się tego trzymać..

zrobiła segregację ubrań..na te co dam radę nosić z brzuchem i na te, które muszą poczekać na lepsze czasu..na szczęscie letnie sukienki w wiekszości wyglądają optymistycznie..posprząta łam też rzeczy Małej..zrobiłam obiad na dziś i jutro..i plecy mnie bolą teraz
A ja piłam colę parę razy w gorszych chwilach żołądkowych, a ostatnio w ramach zachcianki.
To napracowałaś się, też muszę sobie szafę przeorganizować i powykładać rzeczy "ciążowe".

Cytat:
To trzymam kciuki, żeby wszystko się udało sprawnie załatwić i za pracę TŻ-a.

Cytat:

Karmi noo fakt, idealne na karmienie.

Sporo tych ciuszków.

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Już się kilka dziewczyn wypowiedziało, ale dopowiem też, a co Ja nie mam siatki, tylko matę bambusową na barierki. Kot nieskaczący od zawsze, więc nie ma zagrożenia że by uciekł przez balkon. A mieszkam na 6tym piętrze

Pięknie wygląda ten zakątek no i zakochałam się w budce dla kota! jestem ciekawa czy nasza by w takiej siedziała

Haha ja się prawie popłakałam jak to przeczytałam

Ja zaczęłam dziś dzień od pobrania krwi, i byłam z siebie tak dumna bo tak szybko i sprawnie to poszło, ani nie było mi słabo, ani niedobrze, ani się nie popłakałam pełen sukces mieli rację ci co mówili że się w ciąży przyzwyczaję
za przyzwyczajenie i dobry przebieg badania.

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Hej.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Chyba przypałętała mi się jakaś infekcja;/ zastanawiam się czy to może być od tej luteiny Za mną ostatnio chodziły lody i objechałam z Tż wiele sklepów aż w końcu znalazłam upragnionego rożka o smaku czekoladowym:P
Współczuję infekcji, ta luteina chyba tak robi często. ;/

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Hah to wyobraź sobie spotkanie klasowe po 10 latach po ukończeniu podstawówki . Spotkanie w krebielni z barem wpada jedna dziewczyna z mojej klasy podobnie jak u ciebie tylko ona była na początku 8 mieśąca brzuch pokaźny podchodzi do baru zamawia coś bierze popielniczke dosiada się do naszego stolika i zaczyna jarać. Wszyscy patrzą na nią jak zjawisko a ona " no co pytałam lekarza pozwolił mi palic kilka szlugów dziennie bo powiedział że gorzej by było gdybym rzuciła te palenie całkiem w ciąży bo wtedy mój organizm by sie odtrówał i jeszcze sięcej toksyn bu po organiźmie chodziło co jest gorsze dla dziecka niż te parę papierosów w ciągu dnia" Pomijam fakt że na tym spotkaniu wypaliła chyba z ponad połowe paczki... Pali tego papierosa a kelner do stołu niesie jej piwo normalne duże alkoholowe okocim mocny . Tych piw wypiła chyba z 3 lub 4 w ciągu wieczoru chociaż na początku mówiła że "jedno piwko nie zaszkodzi".

Ja śpię jeszcze na brzuchu ale mój ogólnie nie przeszkadza nie jest duży nawet okragły nie jest ;( tylko nadal tłusta oponka.

Też jestem niskociśnieniowcem i takie ciśnienie typu 95/62 są u mnie bardzo często, ale nie wiedziałam że nie można w góry jechać . Dobrze wiedzieć bo j pewnien bym mojego gina o zdanie nie zapytała czy mogę jechac czy nie a były takie plany .

Na szczęście ja chyba jestem bardziej przesądna niż moja rodzina. Uparłam się żeby do końca pierwszego trymestru ciaży nie ogłaszać , tylko moja mama wiedziała przez przypadek. Ogólnie ani mama ani teściowa nie mają nic przeciwko temu że robimy jakieś zakupy. Z moja mamą byliśmy nawet wózki oglądać - bo zaoferowała , że chce nam fundnąć wózek - nie będe sie bronić przed tym sponsoringiem teściowie i mój tato też mówili że się dołożą więc część wyprawki zejdzie nam z barków . Fajna sprawa oszczędzałam w tamtym roku wsumie cały rok z dużą ilościa wyrzeczeń z myslą o tej wyprawce bo nie liczyłam , że ktoś bedzie chciał aż takie prezenty dla dziecka nam robic. Myślała że kupią po paczce pampersów i tyle a tu miłe zaskoczenie bo wyjdzie na to że gdzieś 1/3 do 1/2 kasy wyprawkowej zaoszczędzimy. Będzie duży wkład na pierwszy rodzinny urlop ( planujemy taki ale jak dziecko bedzie miało minimum 2 lata ) lub wkład na fundamenty domu jak zdecydujemy sie zacząć wcześniej budowe. Moja teściowa tez nic nie mówi że robimy zakupy nawet przyznaje nam racje że lepiej teraz kupowac sukcesywnie a po trochę to aż tak budżet nie ucierpi. W sumie nawet ostatnio mówiła ze teraz fajnie że mamy wolne ( ja i druga synowa) to możemy pochodzić po sklepach i szukać okazji np jeżeli chodzi o ciuchy dla dziecka i płacić za nie ułamek tego co musiały byśmy wydac w momencie kiedy były byśmy zmuszone do zakupu tak na ostatnią chwile. W razie potrzeby wszystko trzeba było kupić na " już" bez żadnej promocji. Teściowa już robi buciki i inne dodatki na drutach .
Zachowanie koleżanki z podstawówki szokujące... :|
Fajnie, że Was rodzina wspomoże w zakupie wyprawki. No właśnie, to szukanie okazji to kolejny plus wcześniejszych zakupów.

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Dzien dobry bylam rano zrobic sobie mocz j morf na nastepna wizyte pozniej posiedzialam u szwagierki bo mi zostala z Adusiem przyplatal sie mu katar jakis :-( mam nadzieje ze przejdzie szybko.
Zdrówka dla niego.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 13:30   #2834
Orange_tree1
Zadomowienie

Melduję się na szybko z pracy i wrzucam Wam pierwszą partię ubranek na 56 i mój ciążowy bebzol-ek
Jakoś zdjęcia nie powala no i do tego te stylowe papciochy - ale już się chciałam pochwalić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160406_130332.jpg (60,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160406_130352.jpg (50,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160406_130411.jpg (74,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160406_130426.jpg (69,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160330_072946.jpg (64,2 KB, 30 załadowań)
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo

Edytowane przez Orange_tree1
Czas edycji: 2016-04-06 o 13:37
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 13:31   #2835
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha no cóż, pojechaliśmy do sklepu, mąż mi kupił loda na patyku i zjedliśmy na ławeczce u nas na osiedlu

Ale tego mc flurry'ego nie odpuszczę
Stary 2016-04-06, 13:33   #2836
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Melduję się na szybko z pracy i wrzucam Wam pierwszą partię ubranek na 56 i mój ciążowy bebzol-ek
Jakoś zdjęcia nie powala no i do tego te stylowe papciochy - ale już się chciałam pochwalić
Brzuszek śliczny!
Ubranka super, bardzo ładne delikatne kolory.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 13:45   #2837
tija93
Zakorzenienie

słonko niestety luteina nie jest dla każdego. Nawet nie musi być to infekcja to uczulenie na nią. Masz może możliwość pokazać się u gina?

Cytat:
Śliczny bebzolek i masz klasyczne polskie kapcie!
Stary 2016-04-06, 13:51   #2838
Fantasmagori
Zakorzenienie

No to idę po TŻ bo zaraz wychodzi z pracy i idziemy dam znać po wizycie

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 13:57   #2839
slo_nk_o
Raczkowanie

Cytat:
słonko niestety luteina nie jest dla każdego. Nawet nie musi być to infekcja to uczulenie na nią. Masz może możliwość pokazać się u gina?

Będę dzwonić żeby się umówić bo wizytę mam dopiero za 3 tyg ale pewnie i tak nie przyjmie mnie wcześniej jak w przyszłym tyg.

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
A ja piłam colę parę razy w gorszych chwilach żołądkowych, a ostatnio w ramach zachcianki.
To napracowałaś się, też muszę sobie szafę przeorganizować i powykładać rzeczy "ciążowe".

Sporo tych ciuszków.

Fajnie, że Was rodzina wspomoże w zakupie wyprawki. No właśnie, to szukanie okazji to kolejny plus wcześniejszych zakupów.

Zdrówka dla niego.
Ciekawe co dostane w zamian tej luteiny...
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 13:58   #2840
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Trzymam kciuki za dzisiejsze połówkowe
Dla mnie tez alkohol w ciąży nie istnieje nawet piwa bezalkoholowego nie tykam, gdyż nie czuje takiej potrzeby wystarczy ze czasem wypije colę, to i tak mam wyrzuty sumienie
też tak mam, cola to moje największe ciążowe szaleństwo
dla mnie jak ktoś nie rezygnuje z alko w ciąży to już ma prawdziwy problem z piciem ...
to samo z papierosami, mimo, że przed ciążą paliłam to jak staraliśmy się o dziecko ograniczyłam do 2-3 dziennie a od dwóch kresek ani jednego macha i dało się
Chociaż nie powiem jak znajomi palą troszkę mi żal, ale nie na tyle żeby truć maleństwo no bez przesady ...
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-06, 13:59   #2841
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość

Ciekawe co dostane w zamian tej luteiny...
Albo luteine pod język (nie polecam, obrzydliwa jest ) albo duphaston
Stary 2016-04-06, 14:01   #2842
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

hahah tak
już taka tradycjonalistka ze mnie

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Albo luteine pod język (nie polecam, obrzydliwa jest ) albo duphaston
Ja biorę tą dowcipną 5ty dzień i zauważyłam również jakieś podrażnienie TAM ... także chętnie bym ją odstawiła mam nadzieje, że po tych 14stu dniach które mam zalecone lekarz pozwoli odstawić...
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-06, 14:10   #2843
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
ale brzuch po ciąży...z resztą w trakcie też szaleństwo

Cytat:
super łowy dla Jasieńka..no i brzuszek już sporawy

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
No to idę po TŻ bo zaraz wychodzi z pracy i idziemy dam znać po wizycie

coś dawno asiulek8 się nie odzywała..ciekawe jak z jej cukrzycą sytuacja..hmm.. już nie wspomnie o reszcie zaginionych mam

Edytowane przez Piernik Torunski
Czas edycji: 2016-04-06 o 14:12
Stary 2016-04-06, 14:11   #2844
agnieszkaruta1
Raczkowanie

Cytat:

Ciuszki w rozmiarach 56-68, moze pare pajacow na 74 tu jest, ale generalnie myslalam ze sa w lepszym stanie.
Dywan z ikei, tylko strasznie szybko sie brudzi;(
agnieszkaruta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 14:42   #2845
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
to wiele zmian w krótkim czasie..może jakbyś mogła spokojnie poplanować wszystko,poogarniać to by spowodowało,że czułabys się spokojniejsza..wiesz-stres nawet pozytywny, może zakłócać sen..

toż to prawdziwy dramat..co jak co,ale przecież to o lo-da chodzi a nie o jakąś pierdołę..ja bym jechała do innego maka pewnie

No pewnie moje ciagle myślenie o tych zmianach nie wpływa zbyt dobrze na sen, także bede musiała chyba zacząć medytować

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

Sporo tych ciuszków.

Zdrówka dla niego.

Dzieki za kciuki, przydadzą sie na pewno

Cytat:

Ależ cudowny brzuszek <3
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 14:50   #2846
justynkie
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny!
Może jeszcze mnie pamiętacie... Nie miałam za bardzo czasu bywać regularnie na wątku, ale postaram sie to nadrobić!

U nas wszystko w porządku, kończymy dziś 23 tc. Rośniemy coraz bardziej, brzuch mam już spory i jest wysoko, dno macicy mam między pępkiem a biustem. I będą dwa chłopaki!!! Imiona wybrane, będą M&Msy: Mieszko i Miłosz.

Postaram się Was zaraz nadrobić chociaż z ostatnich stron

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 15:01   #2847
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Może jeszcze mnie pamiętacie... Nie miałam za bardzo czasu bywać regularnie na wątku, ale postaram sie to nadrobić!

U nas wszystko w porządku, kończymy dziś 23 tc. Rośniemy coraz bardziej, brzuch mam już spory i jest wysoko, dno macicy mam między pępkiem a biustem. I będą dwa chłopaki!!! Imiona wybrane, będą M&Msy: Mieszko i Miłosz.

Nawet nie wiesz, ile osob codziennie praktycznie o Tobie wspominalo!

Śliczne imiona, sama miałam Miłosza na liscie marzen, ale u nas dwie dziewczynki będą

Ps. Kupiłam już "nasz" wózek
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 15:02   #2848
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Ktoś tu miał iść kimać
To ja pospałam w ramach solidarności

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Dołączam do klubu niskociśnieniowców, dobrze mieć taką informację... to może dlatego tak strasznie szybko się zawsze w górach męczę to już nie muszę zwalać na słabą kondycję?

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Witaj ponownie śliczne imiona wybraliście
Stary 2016-04-06, 15:03   #2849
gosiaczkam
Raczkowanie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

piękne imiona wybraliście
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 15:14   #2850
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Jak fajnie, że się odezwałaś Tyle razy już tu wspominałyśmy o Tobie rozmyślając jak tam Ty i Twoje bliźniaki ;p
Super imiona Jeśli mój Jasiek nie będzie Jaśkiem rozważamy właśnie Mieszka
12.12.2015 II kreseczki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości