Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-06, 16:37   #841
201711281320
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cześć!
Ja dzisiaj wstałam o 7:00 żeby wyprawić dzieci na 8:00 (jechali do kina szczęściarze ) i jak poszli to wróciłam do łóżeczka. Zasnęłam jeszcze i obudził mnie telefon o 10:00. Całe szczęście zresztą, bo miałam dentystę na 11:30 i jeszcze bym się spóźniła

Dzisiaj katar na szczęście już jakiś mniej dokuczliwy- nie mam oczu czerwonych i łzawiących za to mam zatkane uszy. Ale dzięki temu w domu tak jakoś cicho...

Obiadek zrobiłam (ziemniaczki z placuszkami z mięsem z kurczaka i zamiast sałatki brokuł), zjedliśmy, teraz nadrobiłam i zaraz idę do łożeczka wygodnie odpocząć. Dzieciom włączę bajki

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Witam się i ja
Mąż mnie obudził bo byłam wczoraj autem i kluczyków znaleźć nie mógł. Oczywiście były w spodniach w których wczoraj byłama teraz przewracam się z boku na bok. Czy was też tak biodra bolą po nocy?
Oczywiście nic nie wiem o żadnym smarowaniu brodawek i tak sobie uświadomiłam, że jednak mało wiem i może powinnam jednak coś poczytać
Dzanet ja wybieram się do Ikea w czwartek - nawet myśleć nie chce ile pieniędzy tam zostawię i oby Ci to kochanie przeszło.
Oj tak. Ale zwalam to na dziadowski, piankowy materac, który ma już swoje lata. Jutro właśnie też wybieram się z TZ do Ikei po nowy i liczę na to, że noce będą przyjemniejsze.
Nie planujemy po sklepie łazić ze względu na tą moją szyjkę, więc pewnie nie wydamy za dużo ponadprogramowej kasy Skoczymy tylko jeszcze na dział dziecięcy zobaczyć na żywo łóżka stuva, bo planujemy kupić starszakom (takie z biurkiem pod i szafą), no i może coś dla Ignaśka.

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
Hej hej

Witamy się w kolejnej części

Kciuki za wizyty

U nas czas tak szybko leci, że szok.
Dziś zaczynamy 31 tc kiedy to zleciało
Powoli robi się nam ciężko, zwłaszcza jak po schodach się chodzi.
A mamy 2 kg do przodu, aż ostatnio pytałam się lekarza czy to normalne i czy dzidzia rośnie ?
Ale zrobił usg, zmierzył główkę i kość udową i wszystko ok, wymiary zgodne z wiekiem ciąży, nawet o 1-2 dni większa niuńka

Chodzę na zajęcia do SR, położna bardzo fajna, zajecia wyglądają ciekawie, grupa też fajna

Mamy wybrany wózek - x lander - x pulse, ale z ramą z tamtego roku, a gondolę bierzemy z nowej kolekcji, byliśmy ostatnio we Wro i pooglądałam na żywo wózki i dobrze, bo np ten wózek co kiedyś dawałam linka Roan Bass, fakt wygląda fajnie, ale ja przy nim wyglądałam okropnie, jak to skwitował moj TŻ " jak dziecko z wózkiem"
Ja to z tych niskich a większość wózków to takie duże landary i źle się przy nich czułam.
Mam nadzieję, że x lander mnie nie zawiedzie i będzie dobrze się sprawował głównie chodzi mi o kółka z przodu, bo ma piankowe i są mniejsze, tył jest pompowany.

Kupiliśmy już fotelik i bazę, także już jeden większy wydatek z głowy
Zdecydowaliśmy się na Recaro plus baza iso fix i wyszło nam po rabatach 1000 zł.

No i z dobrych wieśći jeszcze, to ZUS zakończył moją sprawę na tej pierwszej weryfikacji i dzisiaj mam już pierwszą "wypłatę"
Soffinka a jak u Ciebie sprawa z Zusem

Miłego dnia dziewczyny
Cześć! Fajnie, że u Was wszystko w porządku
X-landery to dobre wózki i mają dobre opinie, więc pewnie będziesz zadowolona.

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie za pamięć . Ja właśnie wróciłam do wirtualnego świata, bo tata przywiózł mi tableta. Przed świętami wylądowałam w szpitalu z powodu szyjki, a głównie lejka - dzieci naciskają na szyjkę, na razie tragedii nie ma, jestem na obserwacji, ale liczę się z tym, że zostanę tu do rozwiązania. Warunki są wręcz super,jedzenie bardzo dobre i dbają o moją dietę, także nie jest źle.

Mam nadzieję, że będę teraz z Wami na bieżąco, choć nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić.

Trzymajcie się ciepło i miłego dnia.
W jakimż to szpitalu tak fajnie i miło? Dobrze, że na taki trafiłaś skoro raczej będziesz musiała już tam zostać do rozwiązania.
To w takim razie trzymam kciuki za szyjkę, żeby jeszcze dała radę!

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie i odetchnełam z ulgą bo ogólnie wszystko dobrze tylko to łożysko w III stopniu, przepływy w porządku, Ignaś ruchliwy i waży już 1831g
Lekarz powiedział że bardzo rzadko zdarza się sytuacja z takim łożyskiem ale może po prostu taka moja natura. Nadal pozostaje mi obserwacja i KTG, jakby coś było nie tak to szpital..
Szyjka długa i zamknięta wód płodowych dużo i główka w dole Chciałam fotkę 3d buźki ale mój syn nie dał się podejrzeć bo był pleckami do góry

Kochane bardzo bardzo dziękuję za wszystkie kciuki

ZUS bez zmian dzwoniłam dziś i z kontroli jeszcze nic nie przyszło.
Świetne wieści, świetna waga Ignasia Łożysko daje jeszcze radę i oby dało jeszcze co najmniej z 5 tygodni

A na ZUS to jedynie
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 16:37   #842
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Ja też miałam straszny dylemat co z kosmetyków wybrać. Jeszcze kilka lat temu był szał na emolienty, ze takie super i najlepsze dla wszystkich dzieci, teraz z kolei odwrotnie, tylko wtedy, gdy jest potrzeba. Ja nie chciałabym przesadzać w żadną stronę i ostatecznie kupiłam płyn do kąpieli z Hipp babysanft i z tej samej serii oliwkę i krem pielęgnacyjny, z Oilatum płyn do kąpieli i balsam do ciała. Mam zamiar stosować hippa do mycia, a od czasu do czasu, w razie potrzeby oilatum, jak będą jakieś problemy to zmienimy na kosmetyki z Momme, które mnie bardzo przekonują, ale nie chciałabym używać ich na wyrost. Oprócz tego kupiłam sudocrem, linomag maść, krem z filtrem też firmy linomag, chusteczki nawilżanie cleanic skin balance i te różowe z babydream oraz pampersy premium care. Zobaczymy co się sprawdzi, powoli bedziemy testować i wybierzemy najlepsze dla nas ;-)
Tak najlepiej zrobić, kupić kosmetyki o małej pojemności i sprawdzać jak skóra dziecka toleruje je. Ja jeszcze poczytam, po pytam koleżanek i będę chciała pod koniec tygodnia wiedzieć co chce kupić i to kupić

Cytat:
Tak to jest nie być na bieżąco - nawet nie wiedziałam że dzień prania jest dziś i nie zrobiłam
Pakowanie kota do transportera zajęło mi jakieś 40 min, bronił się uciekał, miałczał i syczał. Ogólnie spociłam się jak mysz, ale cel został osiągnięty i moje kocie dziecko dostało dwa zastrzyki w dupsko i chyba już mu lepiej. Ma zapalne górnych dróg oddechowych.
Jejciu bardzo współczuje oby kochany futrzak szybciutko do zdrowia wrócił... całuje i ściskam

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Co Cię tak przerazilo wygląd tego łóżka/krzesela czy sam fakt, że poród tak blisko?
Ja mam zajęcia do 26.04 więc jeszcze trochę sobie pojezdze

Co położna to teoria Nam tez mówiła, że emolienty w razie problemów.
Właśnie wygląd łóżka jakoś nie , ale ten pokój Nie powiem bo nowoczesny i na prawdę standard na 10, ale jakoś nie przemówił do mnie.
Jak zobaczyłam krzesełko to stwierdziłam że na pewno nie będę na nim rodziła, zresztą położne nie lubią jak się na nim rodzi bo nie maja dobrego dostępu do nas i nie widać jak poród postępuje.
Myślę że będę rodziła albo na łóżku albo na worku

Co do emolientów też własnie mówiła że to tylko razie problemów skórnych bo jednak zatykają skórę a ta skora ma oddychać.

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ja na początku nie planowałam śpiworka, ale byliśmy w Ikei i był w promocji za 19,99, to stwierdziłam, że ryzyk-fizyk - może się u nas sprawdzi. A jak nie, to tylko 2 dychy, trudno
ja dostałam 2 śpiworki i zobaczę czy się sprawdza czy nie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Ale coraz częściej myślę sobie, że ja nie wiem jak to wszystko ogarnę...
Pieluchy, kupki, karmienia, spania, spacery, kremy, balsamy... a najgorsze dobre rady
u mnie ostatnio też takie myśli ale myślę że instynkt macierzyński zrobi swoje

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
Witajcie z rana miałam dzisiaj USG i niby wszystko dobrze, maly waży 1600, ułożony glówka w dół.
Tylko wróciłam do domu i zobaczyłam, że miesiąc temu ważył 1200 i zgodnie z ta tabelką na pierwszej stronie był powyżej 50 centyla ( 27 tc) a teraz jest poniżej 50 (31 tc) i zaczęłam się martwić. A nie spytałam lekarki o to, bo myślałam - urósł, to jest ok, dopiero w domu jak porównałam z tą tabelką to się zaniepokoiłam
Najważniejsze że wszystko jest dobrze, malutki ładnie waży i na pewno jeszcze urośnie więc nie martw się na zaś

Cytat:
Hmm, to ciekawe, to ja nie wiem po co piszą, że w paczce maksymalnie 2 czy 5 rzeczy (zależy od opcji dostawy)... No i dla mnie jeszcze minus ten, że nie mają opcji wysyłki do Paczkomatu
A ten r_p77 to jak dla mnie też szału nie robi, zamawiałam i płaciłam w piątek o 8 rano, a dzisiaj dopiero maila dostałam, że "zamówienie zostało przekazane do realizacji"... A były tam raptem 4 pozycje.
Ja często tak robię ze jak zamawiam dużo rzeczy to pisze do sprzedającego i ustalam z nim cenę wysyłki.
Co do sprzedającego r_p77 dla mnie też szału nie ma :/

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Teściowa kupiła Izuni Misia-Szumisia, którego córeczka dostanie już na Dzień Dziecka . Jeden wydatek z głowy.
U mnie Miś czeka na swój czas jestem zadowolona że go Tż kupił

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Co do kołderki- ja nie kupuje. Kupiłam jeden śpiworek, mam nadzieję, ze Hani podpasuje a jak nie to mam grubsze i cieńsze kocyki, więc myślę, że na tą porę roku jej wystarczą.
A jeśli nie to dokupię, ale to dopiero później.
Ja jednak się zdecydowałam na cały zestaw ( łóżeczko + wyposażenie ) więc kołderka się przy na później

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam w biedronie, chciałam truskawki, ale niestety nie było i kupiłam arbuza, ale bez szału :-( nie kupujcie. Kupiłam za to kolejne chusteczki, dada sensitive te z tymi małymi paczuszkami po 20szt, już mam chyba już mam z 13 paczek chusteczek, ale jak nie brać jak taka okazja. Kupiłam też w pepko pieluszki tetrowe, mam ok 20, myślicie że dla dwójki wystarczy? I są nowe śliczne kocyki, jakby któraś mamusia była zainteresowana.
ja wczoraj byłam w biedronce i truskawek też nie było po raz drugi , również kupiłam arbuza ale jeszcze go nie jadłam...

Co po chusteczek na razie wystarczy mi tyle ile mam czyli 12 opakowań

Do pepco wybieram się w piątek, bo będę jechać na wizytę i będę miała po drodze

Cytat:
Hej przyszły paputki z aliexpress ale kolor wydaje mi sie zbyt damski
Co myślicie? Załącznik 6328861
o kurde, ale dziwne buciki i dla dziewczynki i dla chłopca

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Zaczęłam dzisiaj 30 t.c.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58456661]Ja dzis zaczęłam 31tc ;-)
Pieluch miałam chyba 15. Teraz mam tę Stare i planuje dokupić ze trzy nowe. Pralka chodzi codziennie więc to aż nadto
[/QUOTE]

No ja myślę aby dokupić dodatkowo jeszcze z 10 sztuk

Cytat:
Kurcze chyba puchną mi stopy..

Są jak nie moje.. jak zaciskam palce, to czuje taki opór, a wcześniej tego nie miałam.. oby to tylko dziś tak...
U mnie niestety bardzo często puchną nogi zwłaszcza jak jest ciepło... a dodatkowo te pajączki koło kolan a piątek u lekarki się zapytam czy coś mi może na to poradzić

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-04-06 o 17:13
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 16:47   #843
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki wielkie za pamięć . Ja właśnie wróciłam do wirtualnego świata, bo tata przywiózł mi tableta. Przed świętami wylądowałam w szpitalu z powodu szyjki, a głównie lejka - dzieci naciskają na szyjkę, na razie tragedii nie ma, jestem na obserwacji, ale liczę się z tym, że zostanę tu do rozwiązania. Warunki są wręcz super,jedzenie bardzo dobre i dbają o moją dietę, także nie jest źle.

Mam nadzieję, że będę teraz z Wami na bieżąco, choć nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić.

Trzymajcie się ciepło i miłego dnia.
Przytulam, leż, leż, maluchy najważniejsze, niedługo nam zostało, oby małe jeszcze z 7/8 tygodni posiedziały.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 16:48   #844
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dzisiaj katar na szczęście już jakiś mniej dokuczliwy- nie mam oczu czerwonych i łzawiących za to mam zatkane uszy. Ale dzięki temu w domu tak jakoś cicho...

Obiadek zrobiłam (ziemniaczki z placuszkami z mięsem z kurczaka i zamiast sałatki brokuł), zjedliśmy, teraz nadrobiłam i zaraz idę do łożeczka wygodnie odpocząć. Dzieciom włączę bajki

Oj tak. Ale zwalam to na dziadowski, piankowy materac, który ma już swoje lata. Jutro właśnie też wybieram się z TZ do Ikei po nowy i liczę na to, że noce będą przyjemniejsze.
Nie planujemy po sklepie łazić ze względu na tą moją szyjkę, więc pewnie nie wydamy za dużo ponadprogramowej kasy Skoczymy tylko jeszcze na dział dziecięcy zobaczyć na żywo łóżka stuva, bo planujemy kupić starszakom (takie z biurkiem pod i szafą), no i może coś dla Ignaśka.
To fajnie, że już Ci lepiej

Ale z Ciebie wygodna matka, wstydziłabyś się!

Dla mnie materace z Ikei były zbyt miękkie, ale to dwa lata temu byliśmy na etapie szukania, nie wiem jak teraz... a poza tym każdy ma swoje preferencje My swój ostatecznie kupiliśmy w Jysku i do tej pory nie możemy się go nachwalić
A to łóżko Stuva z biurkiem i szafą pod to rewelacja, sama takie bym chciała!

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-04-06 o 16:50
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 16:48   #845
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze, ze jesteś pod opieką ale może jeszcze Cię wypuszczą do domciu na troszkę

Mam nadzieję, że sobie poradzi, aczkolwiek nastawiam sie na ta gorszą opcję, że nie będzie tak łatwo- bo naprawdę sa mega płaskie- czasami mam wrażenie że aż wklęsłe..
No nic, taki ich urok, nic nie poradzę..
Moje też wielkością nie imponują, mam nadzieje, że dzieci je wyciągną.
Stary 2016-04-06, 16:56   #846
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

My kupiliśmy materac w agata meble, daliśmy parę lat temu ok 1,2tyś ale jest super!!!!!!

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 16:59   #847
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po wizycie i odetchnełam z ulgą bo ogólnie wszystko dobrze tylko to łożysko w III stopniu, przepływy w porządku, Ignaś ruchliwy i waży już 1831g
Lekarz powiedział że bardzo rzadko zdarza się sytuacja z takim łożyskiem ale może po prostu taka moja natura. Nadal pozostaje mi obserwacja i KTG, jakby coś było nie tak to szpital..
Szyjka długa i zamknięta wód płodowych dużo i główka w dole Chciałam fotkę 3d buźki ale mój syn nie dał się podejrzeć bo był pleckami do góry

Soffinka suuper!!! Łożysko da radę do bezpiecznego 37tyg i mozesz witać Ignasia na świecie

Czekamy na,wieści z,wizyt reszty dziewczyn

Motylku jak piesełek, lepiej?

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Materace z,Ikei też były dla mnie zbyt miekkie. Finalnie zamowilismy na allegro i jestem zadowolona. Teraz jestem na etapie wyboru materaca dla dziecka i nie wiem jaki wybrać :P za dużo tego jest a opinie też zróżnicowane.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 16:59   #848
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
To fajnie, że już Ci lepiej

Ale z Ciebie wygodna matka, wstydziłabyś się!

Dla mnie materace z Ikei były zbyt miękkie, ale to dwa lata temu byliśmy na etapie szukania, nie wiem jak teraz... a poza tym każdy ma swoje preferencje My swój ostatecznie kupiliśmy w Jysku i do tej pory nie możemy się go nachwalić
A to łóżko Stuva z biurkiem i szafą pod to rewelacja, sama takie bym chciała!
Ja też jestem na kupnre materaca, który masz z jyska?? Może gdzieś jest metka z nazwą??
Stary 2016-04-06, 17:01   #849
Asiek121
Zakorzenienie

Robiła któras badania prenatalne prywatnie w FEMINIE ?
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 17:06   #850
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

Super naprawdę bardzo się ciesze, razem z Tobą

A co do zusu to brak słów
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 17:10   #851
Madzia9999
Zakorzenienie

Dziewczynki położna wczoraj na SR mówiła, że kropla lub dwie oliwki na mokrą skórę malucha ładnie ją nawilża tylko ta,oliwkka przed wytarciem recznikiem jak na suchą skórę oliwke dajemy to bardziej wtedy natluszczamy dziecku skore.

Sophia Loren
Stary 2016-04-06, 17:16   #852
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Ja od jakiegoś tygodnia obrączkę i pierścionek noszę już jako wisiorek na łańcuszku i też mi dziwnie nie mieć niczego na palcu
ja już od miesiąca nie noszę pierścionka... został schowany do pudełeczka

Cytat:
Masakra, takie wielkie, no na wkładkę to nie wygląda..
mi to ciężko sobie wyobrazic jak w nich będę chodzić chyba jak ropucha

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
W Tesco ma być -30% na zabawki z Fischer Prais
Co powiecie na szumisia z rossmana za 99,99 posiada któraś albo miała, polecacie zastanawiam sie nad kupnem dla siebie oraz dodatkiem do prezentu na chrzciny mąż jest chrzestnym a niechce dawać samej kasy tylko cos jeszcze dla dziecka co sadzicie
Tż zakupił Misia Szumisia właśnie w rossmanie i z kartą rossne zapłaciliśmy 96 zł Ja jestem zadowolona bardzo mnie podoba

Cytat:
Aniu, łączę się w bólu, mój ledwo wrócił do domu i już zdążyłam się dwa razy popłakać :p
wczoraj i ja płakałam przez Tż , ale dzisiaj już mnie przeprosił... ale niesmak zostaje...

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Oddzwoniła do mnie lekarka. Bez wątpienia: cukrzyca ciążowa. Kazała jutro zadzwonić do szpitala, gdzie mają przychodnię diabetologiczną dla kobiet w ciąży i umówić się na wizytę. Po pokazaniu wyników zdecydują co dalej. Być może będzie tak, że na 2 dni mnie skierują do szpitala, aby sprawdzić czy sama dieta wystarczy czy trzeba będzie wprowadzić insulinę. Jestem dobrej myśli, że dieta wystarczy.
Agusia bardzo mi przykro ... dziewczyny tutaj na pewno Ci pomogą w ciężkich momentach

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58483471]Haneczka, Australia dla Waszych TZ- kobiet w ciąży się nie drażni!
[/QUOTE]

to i mojemu ostre lanie się należy
Cytat:
Właśnie sobie przypomniałam, że jutro mam pierwsze zajęcia w sr
gdzie do szkoły rodzenia chodzisz

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość

Jak ja się stresuje przed dzisiejszą wizytą! Tyle skróconych szyjek!!
też najbardziej się tym stresuje... a wizyta w piątek

Cytat:
Nie chce wyjść na marudę, ale kurna jak czytam ile wy przytyłyście to mam mega doła - przy wzroście 160cm mam już + 12kg. Mimo że od 12 tygodnia chodzę na ćwiczenia 2-4 razy w tygodniu.Dwa lata walki o figurę szlak trafił i teraz znowu strasznie się sobie nie podobam - idę się wypłakać, może mi ulży
Kochana pociesze Cię bo z moim +12 kg zrobiło sie + 15 kg, ale na szczęście jeszcze do 90 kg nie dobiłam
Nie wchodzę w domu na wagę i przestałam o tym myśleć... tłumacze sobie wszystko że po prostu mój organizm tyle przybrał bo najwidoczniej tyle było/ jest potrzebne.

Cytat:
Trzymaj się Kochana i dużo wypoczywaj. Jesteś w dobrych rękach

Cytat:

soffinko super wieści i waga synka piękna jejciu ale nasze dzieciaczki rosna

ehh ten zus... oby przed porodem wszystko się rozwiązało

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Dziewczynki położna wczoraj na SR mówiła, że kropla lub dwie oliwki na mokrą skórę malucha ładnie ją nawilża tylko ta,oliwkka przed wytarciem recznikiem jak na suchą skórę oliwke dajemy to bardziej wtedy natluszczamy dziecku skore.
to maluszka wyjąć nie wycierać tylko nasmarować oliwka ? aa nie zmarznie ? bo u mnie w SR mówiła że do wody wlać dwie kropelki i już nie trzeba dzieciątka smarować

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-06, 17:16   #853
madzius90
Zakorzenienie

Spelnilam dziś marzenie mojego Syna
Wybrał sobie świecące buty, zobaczył u jakiegoś kolegi z grupy i tez chciał mieć świecące :d
dla mnie nie są jakieś mega piękne, wybrałabym mu inne, ale już gdzieś od roku mam coraz mniej do powiedzenia w tej kwestii
najważniejsze że jemu się podobają i jest zadowolony. Chyba będzie w nich spał
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 17:19   #854
ania230
Zakorzenienie

Nadrobiłam was
Ja dzisiaj za to miałam bardzo intensywny dzień do 15 , załatwiłam to co miałam załatwić i teraz się bycze.. nie mam mocy, a mam zamiar zafarbować sobie włosy i w końcu zapisać czego mi brakuje bo tak odwlekam i odwlekam...

U mnie również brzydka pogoda, ale na szczęście deszcz nie pada. Za to bardzo senna jestem... ciśnienie robi swoje.

Nie mogę się doczekać piątku , az zobaczę moja córeczkę

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-06, 17:20   #855
Madzia9999
Zakorzenienie

Aniu ja bym wyjęła na recznik szybciutko kropelka oliwki wcieram i recznikiem okrywam Myślę, że jak do wody się daję oliwke to potem już faktycznie nie trzeba jej aplikować. To już same o tym zdecydujemy obserwując skórę malucha

Ja spokojnie dalej chodzę w pierścionkach przytylam 12kg :P pocieszam sie, że tylko dwa miesiące zostały. Chociaż pod koniec ciąży się chyba najwięcej tyje :P

Sophia Loren
Stary 2016-04-06, 17:21   #856
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Ja też jestem na kupnre materaca, który masz z jyska?? Może gdzieś jest metka z nazwą??
Na metce jest tylko Dreamzone, odkopałam paragon, a tam tylko napisane "Plus", a widzę że jest kilka z tego rodzaju... My w każdym razie mamy któryś z tych średnio-twardych. Dwa lata użytkujemy i w ogóle nie widać żeby coś się z nim działo, żadnych odkształceń ani nic

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Wybrał sobie świecące buty, zobaczył u jakiegoś kolegi z grupy i tez chciał mieć świecące :d
dla mnie nie są jakieś mega piękne, wybrałabym mu inne, ale już gdzieś od roku mam coraz mniej do powiedzenia w tej kwestii
Haha

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-04-06 o 17:22
Stary 2016-04-06, 17:21   #857
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Haha bardzo dobra Mama sprawiłaś mu super prezent!!!

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-06, 17:22   #858
Madzia9999
Zakorzenienie

U lekarza jak i w SR na,wagę wchodzę w ubraniu więc może ten 1kg mogę odjąć od mojeh wagi :P

Sophia Loren
Stary 2016-04-06, 17:25   #859
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu ja bym wyjęła na recznik szybciutko kropelka oliwki wcieram i recznikiem okrywam Myślę, że jak do wody się daję oliwke to potem już faktycznie nie trzeba jej aplikować. To już same o tym zdecydujemy obserwując skórę malucha

Ja spokojnie dalej chodzę w pierścionkach przytylam 12kg :P pocieszam sie, że tylko dwa miesiące zostały. Chociaż pod koniec ciąży się chyba najwięcej tyje :P
Wypróbuję i zobaczę jak będzie mi wygodniej

Ja sobie teraz haha powiedziałam 2 miesiące i ani kg więcej.. oczywiście jak się uda... nie jem już chrupek , nie pije dużej ilości coli.. stawiam na owoce i wodę mineralną

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
U lekarza jak i w SR na,wagę wchodzę w ubraniu więc może ten 1kg mogę odjąć od mojeh wagi :P
Haha , tak tak Kochana sobie tłumacz

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-06, 17:25   #860
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha Od razu mi się z tym skojarzyło:

Stary 2016-04-06, 17:28   #861
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Wypróbuję i zobaczę jak będzie mi wygodniej

Ja sobie teraz haha powiedziałam 2 miesiące i ani kg więcej.. oczywiście jak się uda... nie jem już chrupek , nie pije dużej ilości coli.. stawiam na owoce i wodę mineralną

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Haha , tak tak Kochana sobie tłumacz

Cytat:
Hahaha Od razu mi się z tym skojarzyło:

Wiedziałam, że na Was mogę liczyć hahaha

Sophia Loren
Stary 2016-04-06, 17:30   #862
ania230
Zakorzenienie

Dziewczyny wy też macie do szpitala przygotować plan porodu?

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Wiedziałam, że na Was mogę liczyć hahaha

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-06, 17:32   #863
Madzia9999
Zakorzenienie

Ania tak mam przygotować. Prowadzenie ciąży w Medicover ma to w standardzie i mam na kolejną wizytę przyjść 30min wcześniej i spisać sobie taki plan z położna. Wkleić do karty ciąży i będzie

Sophia Loren
Stary 2016-04-06, 17:45   #864
ania230
Zakorzenienie

Kawe zrobiłam bo jednak oczy mi się zamykają a za wcześnie na sen.

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Ania tak mam przygotować. Prowadzenie ciąży w Medicover ma to w standardzie i mam na kolejną wizytę przyjść 30min wcześniej i spisać sobie taki plan z położna. Wkleić do karty ciąży i będzie
właśnie zastanawiam się jak to ma wyglądać :/

Jutro koniecznie muszę zadzwonić do mojej położnej środowiskowej

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-06, 17:46   #865
Radena
Zadomowienie

Ech,dziewczyny,zrobiłam ten placki i powiem Wam,że gulasz pycha, ale placki... No nie umiem:-/ rozwalaly się skurczybyki:-/
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 17:47   #866
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Ech,dziewczyny,zrobiłam ten placki i powiem Wam,że gulasz pycha, ale placki... No nie umiem:-/ rozwalaly się skurczybyki:-/
może za mało mąki dałaś ? a jajko dałaś ?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-06, 17:52   #867
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Jak robisz gulasz do placków? Tz od paru dni mnie meczy o placki ziemniaczane z sosem ale opieram się :P nie chcę mi się utrzeć ziemniaków a nie mamy maszynki żeby np zmielić. Ale tak dumam jakkbym w rozdrabniacz od blendera wrzucić ziemniaki bo on zmieli na pewno tylko czy nie będą aż za bardzo przemielone :P

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Radena na pewno placki były pyszne luuz, że się rozpadły

Sophia Loren
Stary 2016-04-06, 17:58   #868
ania230
Zakorzenienie

Madziu co na obiad zrobiłaś

u mnie frytki, pierś z kurczaka i surówka z jabłka i marchwi

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-06, 18:07   #869
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Jak robisz gulasz do placków? Tz od paru dni mnie meczy o placki ziemniaczane z sosem ale opieram się :P nie chcę mi się utrzeć ziemniaków a nie mamy maszynki żeby np zmielić. Ale tak dumam jakkbym w rozdrabniacz od blendera wrzucić ziemniaki bo on zmieli na pewno tylko czy nie będą aż za bardzo przemielone :P

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Radena na pewno placki były pyszne luuz, że się rozpadły
Aj,no właśnie ja robilam blenderem i może tu leży pies pogrzebany. Czytałam na blogu zajadam,że lepsze na dużych oczkach,ale ja na tarce daje za dużo od siebie jeśli wiecie co mam na myśli
A gulasz robię tak,że kroje mięsko w kostkę,posypuję trochę mąką i pieprzem,podsmażam na patelni,przekładam do garnka,zalewam gorącą wodą(nie wiem,czy to dobrze).dodaje liście i ziela. Potem na patelce podsmażam cebulkę,dorzucam,potem pieczarki aż się ciut przyrumienia, potem pokrojona w kostkę paprykę. Wszystko ląduje z mieskiem. No i często daje kostkę rosołową,bo z reguły nie mam bulionu. Sypie dużo słodkiej papryki,trochę ostrej,pieprz,tymianek,ro zmaryn, na sam koniec soli do smaku. Gotuję aż mięso zmięknie. Potem dodaję koncentrat pomidorowy na oko,próbuje,czasem sypie ciut cukru, soku z cytryny,sosu sojowego. Jak mi smakuje to zagęszczam mąka. Ogólnie dużo przyprawiam

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
może za mało mąki dałaś ? a jajko dałaś ?
Dałam jajko,mąki myślę,że całkiem sporo,ale może powinnam następnym razem odsączyć ziemniaki
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 18:09   #870
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Dałam jajko,mąki myślę,że całkiem sporo,ale może powinnam następnym razem odsączyć ziemniaki
oczywiście że tak teraz o tym pomyślałam

ja wczoraj robiłam mizerię i tylko dałam pieprz a Tż mi mówi że ona w ogóle nie są słone a ja do niego bo nie solę ale ważne że zjadł

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości