|
|
#961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Hej hej!
Miałam się częściej odzywać, ale jakoś mi nie wychodzi Nastukam więc trochę o sobie, potem spróbuję pocytować, bo o dziwo! lapka włączyłam. W poniedziałek wizytowałam, malutka waży ok. 1294g i jest położona miednicowo, starsza też się w ostatnim momencie przewróciła, więc jeszcze się nie martwię.Poza tym szyjka ok, łożysko ok, przepływy, wody, wszystko w normie. Morfologia ok, ale podwyższone leukocyty i crp:/ Z tym, że jak robiłam badania to mnie już jakieś choróbsko brało, a jak mnie gin usłyszał, to I pytanie było dlaczego do internisty nie poszłam. No i kazał mi iść. Wczoraj się wybrałam (bo na moim za.... przychodnia tylko wt-czw czynna). W poczekalni 6osób przede mną, ale zaskok, 2 mnie przepuściły Za to pan doktorek... Mówię, że mnie gardło boli, chrypę mam, katar, w badaniu krwi wyszło to i to i gin mi kazał iść. A ten stwierdził, że crp mam 4,9 a norma do 5, leukocyty podwyższone, bo dziecko mi zabiera, nie osłuchał!, nie zajrzał do gardła!, przepisał krople do nosa i kazał sobie kupić strepsils! i gripex! Normalnie padłam!Nigdy więcej do niego nie pójdę, szkoda czasu. Ale za to w katcie ciąży sobie wagę sprawdził i zaczął się wymądrzać: pani 46kg waży? No teraz to 57. No wiadomo, ale takie drobne to duże dzieci rodzą. Bo ja wiem, starsza miała 3350g Moja żona też tyle ważyła i syn się urodził 4,5kg Sn? yhy Tośmy se pogadali z doktorkiem. Dodam, że starszy był i kurde gripexy ze strepsilsami mi chciał wcisnąć
|
|
#962 |
|
Rozeznanie
|
Ja po każdym prenatalnym biorę płytkę. Super pamiątka
|
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrej nocki
|
#964 |
|
Rozeznanie
|
Cierpliwość Super, że wszystko dobrze na wizycie
A ten lekarz to nie wiem, gripexy kobiecie w ciąży
|
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki lekarz wgl co to za teoria masakra :P
Jak ja zaczynałam z waga 41,5 teraz mam 47 i lekarz mówi, że jak mała dobije do 2700 to będzie dobrze ja myślę, że wgl na to nie ma reguły :PTo tez chyba wezmę płytkę jak będzie sie dało |
|
|
|
#966 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja dziś bezwiednie wpasowałam się w klimat lenia na forum i wykapałam się dziś tylko dlatego przed 13, że miał przyjść teść kończyć malować sufit w kuchni.
![]() Cytat:
Wiem, że pewnie macie rację z tą wagą, ale dla mnie trudno się pogodzić z tymi zmianami, zwłaszcza że zdaje sobie sprawę iż za bardzo sobie czasem folguje i te z 3-4 kg są tego wynikiem no nic jak organizm musi to musi- po czerwcu będziecie mnie dopingować w powrocie do wagi sprzed ciąży. Cytat:
![]() Ja mam jeszcze teorie że moja waga mi przeważa - zawsze odejmuje więc 1-1,5 kg no i jeszcze odejmuje za zmagazynowaną wodę, ale to zazwyczaj przed okresem Cytat:
Cytat:
![]() Asiek na twoim miejscu walczyłabym o wcześniejszy termin. Moja koleżanka broniła się dwa tygodnie przed terminem.Komisja była tak przerażona, że zacznie im rodzić że więcej jak 10min jej nie trzymali Cytat:
Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58535886]Dziewczyny czy zauważyłyście może czy brzuch sie Wam już obniżył? Jak siedze to zaczyna mi przeszkadzac [/QUOTE]ja jak wstanę rano to sobie myślę, że taki malutki ten brzuszek i zawsze po śniadaniu w szoku jestem, jak go wybuliło ale fakt - coraz bardziej przeszkadza Cytat:
ja tez wiecznie głodna - uczucie sytości jest mi obce.
|
|
#967 | ||
|
Zadomowienie
|
Po I to gratuluję dobrych wieści z wizyt i pobytów w szpitalu
![]() yhym, przy czym ta z połówkowego (co byłam u doktora-gbura, jeśli któraś pamięta) mi nie chodzi na żadnym kompie Cytat:
![]() Cytat:
Co do podwyższenia hemoglobiny,to ja polecam natkę pietruszki. Początek lutego miałam wyniki HGB 11,3 HCT 34,6, a z końcem marca, po 2 tygodniach wcinania kanapek posypanych natką, zupach z świeżą natką itd. hemoglobina wzrosła do 12,8 hemokryt 36,3 Oczywiście wcinam nadal, bo mi w nawyk weszło. Poza tym jeszcze nasiona słonecznika i dyni. To sobie wybrałam z listy, którą Olinka wrzucała (dzięki!) i działa
|
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Już sie dowiadywałam i nie ma takiej opcji ;/ promotor przyjezdza specjalnie z Warszawy i ciezko terminy zgrac, powiedzieli mi że zawsze mogę we wrzesniu/październiku
|
|
|
|
#969 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej
Na wizycie wszystko ok. Mała waży 1600g, ja przytyłam 7,5kg, o szyjce nic nie mówił, więc zakładam, że jest ok. No i tak to wszystko książkowo. Lubię słuchać takich wieści ![]() Gratuluję też innym wizytującym dobrych wieści Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#970 |
|
Zadomowienie
|
Haneczko, Ty chyba o nakładki na sutki pytałaś. Ja miałam takie z aventu, od siostry przed porodem dostałam, ale Tż nie umiał ich w domu znaleźć i kupił w aptece przy szpitalu, takie jakie mieli. A mieli canpola czy babyono, nie pamiętam, ale tanie były. No i od razu mała załapała, a wcześniej nam się nie udawało.
A co do smarowania maścią brodawek w ciąży.. Hartowanie jest passe, tyle powiem. Jak Was czytałam, a nie pisałam, to rzuciło mi się w oczy, że zapasy robicie pieluszek np. Zdziwiło mnie to bardzo, bo np. Biedronka ma często kartony z pieluchami w promo, to raz, a II nie boicie się, że Wam dziecko uczulą czy coś? A po III nam rodzinka pampersów 2 naniosła tyle, że znajomym oddawaliśmy, bo Sara wyrosła z nich szybko. Jeszcze chusteczki to rozumiem, bo jak się nie sprawdzą, to samemu można użyć.
|
|
#971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#972 |
|
Zadomowienie
|
No mi się rzuciło, że chyba więcej niż jedna mamuśka karton Dad kupiła, a to jest ponad 100pieluszek, więc jakby nie patrzeć zapas jednego rodzaju
![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Kurcze trzeba by było iść spać, a jeszcze książkę chciałam poczytać, dobranoc
|
|
#973 |
|
Rozeznanie
|
Veronique Super, że wszystko z malutką i z Tobą w porządku!
|
|
|
|
#974 | |
|
Zadomowienie
|
Kurde chleb razowy na noc mi nie sluzy :/ ale ta cukrzyca wredna na każdego działa co innego....
Anuszka o której mierzysz cukier rano? Przed samym posilkiem czy jak? ---------- Dopisano o 05:09 ---------- Poprzedni post napisano o 04:36 ---------- Cytat:
Ja kupiłam narazie tylko te malutkie z lidla 24szt i 1 paczka Newborn pampers. Jakby co nie będzie żal wyrzucić a jak będą ok maz skoczy do sklepu dokupiWiecie co: Michałek chyba nadal leży w poprzek. Po bokach mi rozpycha brzuch! Nie mogę leżeć na boku bo go czuje ze gniote a na wznak mu niby lepiej ale ja się dusze!! Dzis wizyta po 5tyg... Maz sie smieje ze dzisiejszy dzień będzie nam się dluzyl bardziej jak od pon do środy
Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-04-07 o 07:02 |
|
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() CIERPLIWOŚĆ ladna waga malutkiej hm.. troche dziwna wizyta u internisty ktory nawet do gArdla nie zajrzal. juz nie wspominając o strepsilsie czy gripexie. I przypomnialas mi o natce pietruszki dlaczego hartowanie brodawek jest passe? Na SR babeczka zalecala pod koniec ciąży (3lata temu wprawdzie chodziłam, ale do b.dobrej). Cos sie zmienilo?VERONIQUE dobre wiesci )Tez nie robię zapasu pieluszek (mam jedno male opakowanie dady 28szt),ani proszku (1,5kg dzidziusia), bo kurde właśnie nie wiem, co maluchowi bedzie służyć..
|
#976 |
|
Zadomowienie
|
Hello Laseczki
pytanie z rana,jak się zamierzacie pakować do szpitala? W 2 torby,czy może 1 większa? Ja 1 większej nie mam,ale mam jedną małą walizkę,taka typową weekendowa i torbę męża na delegacje i w sumie nie wiem jak to zrobię
|
|
|
|
#977 |
|
Konto usunięte
|
Hej!
Veronique gratuluję wizyty! ładna waga małej i dobrze że wszystko ok!Olinka powodzenia dzisiaj na wizycie!!! Radena Ja się pakowalam do jednej torby. Z tym ze u mnie dla dziecka ciuchy wystarczylo mieć na wyjście. To mi mąż dowiózł, wszystko miałam przygotowane w domu. A w torbie tylko kilka szt pampersów, linomag i chusteczki. MąŻ przyjeżdżal codziennie to uzupełnial zapasy Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#978 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ten internista... ![]() Cytat:
![]() Ja bierę nogę z butem, opieram na drugim kolanie i jakoś idzie, ale pewnie do czasu ![]() Cytat:
![]() Witajcie Wstawiłam owsiankę, obudziłam się mega głodna, dawno tak nie miałam
|
|||
|
|
|
#979 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam zamiar mieć dwie torby, jedną z moimi rzeczami, drugą z chigienicznymi, no chyba, że w jedną większą się zmieścimy, ale nie sądzę, bo same art chig. dużo zajmują np, pampersy, chusteczki, wkladki laktacyjne, podkłady poporodowe, podkłady na łóżko itd, więc to już jedną mniejszą torbę zajmie.
|
|
|
|
#980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam paczkę 1 z Rossmana i Lidla, dokupie Pampers premium care i chyba starczy w razie co promocje są dość często więc się dokupi. Cytat:
tz ma taką średnią torbę jeśli się uda to spakuje się w nia dla Naszej dwójki. Jeśli nie to w dwie ![]() Też mam dwie walizki takie weekendowki, ale tam ew rzeczy dla dziecka moglabym zmieścić.
|
|
#981 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
)Cytat:
Ja planuje w dwie tylko musze chyba jedna pożyczyć
|
|
|
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam te teksty dzieci
|
|
|
|
|
#983 |
|
Rozeznanie
|
Witam, wczorajsza wizyta przebiegła pomyślnie, mimo, że Marcelinka trochę się zaslaniała rączkami i przekręciła mi się - jest główką do góry, mam nadzieję, że to się jeszcze zmieni hihi , lekarz zapewniał, że mała ma sporo miejsca. Waga malutkiej to 1414 g
co mnie cieszy, bo w ogóle nie odczuwam żadnego ciężaru. Kolejna wizyta 4 maja, godz. 14.00 - MOŻNA MNIE WPISAĆ NA 1 STRONĘ Zbieram się do miasta, wymieniam dziś opony na letnie, odwiedzę kolegów z pracy, podrzucę zwolnienie Bydgoszcz dosyć słoneczna, pozdrawiamy Was
|
#984 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() Teraz tez zamierzam w ta sama się spakować ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
Weronika suuper wieści z wizyty
dziękuję za info odnośnie placków ziemniaczanych w blenderze Lalare same dobre wieści mając tyle ruchu i energii nic dziwnego, że tak malutko przytylas. Super, że Marcelinka zdrowo się rozwija i niech tak już zostanie ![]() Ja dopóki nie dostałam nakazu oszczedzania się i nie wyladowalam na L4 też powolutku tylam. Jednak znikomy ruch plus poluzowanie z jedzonkiem i siedzenie w domu swoje robi :P W łódzkim dziś szaro-buro za oknem i chyba chłodno na dworze :/ zbieram dupke z łóżka chcę dziś przed wyjściem do urologa i na,SR coś w mieszkaniu porobić ![]() Także liczę na to, że poranny prysznic doda mi energii do działania
|
#986 |
|
Konto usunięte
|
Na Śląsku słonecznie i 8st... Brrr ;-)
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58550376]Na Śląsku słonecznie i 8st... Brrr ;-)
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Zimnoo w porównaniu z wtorkiem gdzie było 25stop
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
RADENA ja pewnie znowu w dyza torbę ekologiczna z auchan czy leroy. Łatwy dostęp do wszystkiego, sprawdzila mi się
![]() SLIWECZKA haha, Twoj syn mnie rozwalil ![]() LALARE super wieści ![]() Dzisiaj jedziemy na dluzszy weekend na Mazury u nas też słoneczko i przyjemnie
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpoczywajcie razem z Galgankiem
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj też się w końcu ruszę z domu, bo o 7 dostałam smsa, że mam paczkę do odebrania z Paczkomatu (tą od rp77, zamówioną w piątek
), więc przy okazji pojadę autem i jakieś małe zakupy zrobię ![]() Robię się coraz bardziej pierdołowata w poruszaniu się - ostatnio moją specjalnością jest "nadziewanie" się na klamki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.

i jest położona miednicowo, starsza też się w ostatnim momencie przewróciła, więc jeszcze się nie martwię.
Za to pan doktorek... Mówię, że mnie gardło boli, chrypę mam, katar, w badaniu krwi wyszło to i to i gin mi kazał iść. A ten stwierdził, że crp mam 4,9 a norma do 5, leukocyty podwyższone, bo dziecko mi zabiera, nie osłuchał!, nie zajrzał do gardła!, przepisał krople do nosa i kazał sobie kupić strepsils! i gripex! Normalnie padłam!

A ten lekarz to nie wiem, gripexy kobiecie w ciąży
ja myślę, że wgl na to nie ma reguły :P

no nic jak organizm musi to musi- po czerwcu będziecie mnie dopingować w powrocie do wagi sprzed ciąży. 

Jutro jadę do mojej lekarki po skierowanie do diabetologa, dzwoniłam w parę miejsc i w jednej przychodni przyjmą mnie w przyszłym tygodniu. Wiadomo już stosuję dietę cukrzycową, ale nie mam jak tego kontrolować.. Raz na jakiś czas pożyczam glukometr od znajomego, ale przecież nie mogę codziennie zużywać mu 4 pasków, bo sam przecież też potrzebuje. Rano zjadłam na śniadanie jasny chleb i cukier był wysoki a na kolację zjadłam chleb żytni, gdzie niby polecany jest dla cukrzyków, a też wynik był wysoki

i w sumie nie wiem jak to zrobię