|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Zgadzam się, dla mnie większość jogurtów do niczego się nie nadaje. Zaczęłam robić koktajle różnej maści - i od razu więcej błonnika pomaga na to co trzeba
![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
Szkoda miejsca, by stała gdzieś indziej. ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
Muszę sobie zapisać by o tym dziś porozmawiać z położną.... No i dodatkowo najbardziej puchną mi palce. Musiałam ściągnąć pierścionki, bo po nocy na palcach mam odparzenie.... |
||
|
|
|
#3182 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Idę dzisiaj do dentysty Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za krzywą! Super, że tata wychodzi Cytat:
Nie będę pobierała krwi pępowinowej z takich samych powodów jak dziewczyny Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3183 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
plus ja mam takie upierdliwe włosy że jeszcze za czasów maszynki do golenia, jak się ogoliłam rano to wieczorem były już szorstkie potem był depilator, a odkąd mam świetną kosmetyczkę to do niej zawsze chodzę. Jasne, nie jest to przyjemne ale przynajmniej nie ma takich podrażnień jak po maszynce / depilatorze no i włoski nie wrastają. Dodatkowo wosk mocno osłabia włosy i po kilku razach odrastają zauważalnie słabsze. Nigdy bym nie wróciła do maszynki ![]() A tam gdzie woskiem nie chcę (nie robię sobie bikini brazylijskiego :P ) to radę daje golarka elektryczna (mam nakładkę drugą do depilatora), no i tym to naprawdę ciężko się zaciąć, można na ślepo jechać ![]() przepiękny brzuszek! Cytat:
te terminy u nich zapełniają się szybciej niż nam się wydaje a z szeroką obrączką nie ma zmartwienia - jak mu będzie niewygodnie to zwęzicie, a z tego co zostanie zrobicie dla Ciebie wisiorek lub kolczyki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na stan obecny rozwoju medycyny to pobraną krwią można leczyć dziecko do ok 10-12 kg. Większy sens ma przekazanie takiej krwi do publicznego banku (tak, w Polsce też jest) - wtedy mogą takiej krwi nazbierać od różnych dawców żeby podjąć się leczenia. Ale podobno też może to powodować jakieś komplikacje u noworodka, coś mi położna ostatnio wspominała że jest to przez dzieciątko odczuwalne i widać później po wynikach badań. (nie znam szczegółów niestety)Na aktualny stan rozwoju medycyny jest to praktycznie bezużyteczne :/ ale nie wiadomo co będzie za 5-10 lat, a pobrać krew można tylko raz. Wgl muszę Wam się pochwalić, że wczoraj w końcu TŻtowi udało się poczuć ruchy! Przy wieczornym oglądaniu filmu dziecię zaczęło tak kopać zaraz pod pępkiem a ja dostałam ataku śmiechu bo wręcz łaskotało :P TŻ szybko przyłożył rękę i też mu się dostało ![]() Tija - powodzenia u dentysty!!!
...no day but today... Edytowane przez scoiatael86 Czas edycji: 2016-04-08 o 10:57 |
|||||
|
|
|
#3184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ona ma dziś 15 lat i niestety już jest staruszka Głucha, prawie ślepa, jakieś guzy.....Nie wiem czy ją jeszcze zobaczę, bo pewnie do rodziców nie pojadę wcześniej niż za rok....może jeszcze Boże Narodzenie....
|
|
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Uuu dentysta brr
współczuję ![]() dzięki! na żywo wygląda nawet ładniej ale niestety aparat zaczął nam się psuć i robi lipne zdjęcia... I tak mieliśmy kupić nowy przed narodzinami Zuzi ale musimy przyspieszyć z zakupem I kolejny wydatek
|
#3186 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Jedynie współczuję tym dla których 500plus pomoże w podjęciu decyzji o kolejnym dziecku. To jest fajny dodatek, ale trzeba być głupim by uważać, że to pokrywa koszty dwójki dzieci. No mnie to by akurat nie namówiło.... ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
Dla mnie jak ktoś nie może się opanować to powinien iść na jakąś grupę wsparcia, bo nie mówimy o ciągu do słodyczy. Nie ukrywam, że czasami jak T otwiera piwo to ten zapach mnie tak kusi i niestety Bavaria jest smutnym substytutem tegoż, ale nie zaryzykowałabym |
||
|
|
|
#3187 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śmieję się, że on tam mieszka. Drugi nie odwiedza łazienki wcale...no chyba, że do kuwety
|
|
|
|
|
#3189 |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część III.
Odnośnie banku i Waszych argumentów , przestaje być tak pozytywnie nastawiona i jeszcze raz przemyśle sprawę. Dzięki za argumenty
![]() Piwo od czasu ciazy mi śmierdzi. Czuje zapach otwartej butelki dosyć intensywnie. Nawet bavaria ma ciężki zapach. Nie zabraniam mężowi picia ale zanim sie położymy zapach musi zniknąć. Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-04-08 o 11:14 |
|
|
|
#3190 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dokładnie! To 500 zł owszem, zawsze coś.. ale pokryłoby tylko koszty przedszkola a gdzie reszta? Wkurza mnie, jak niektóre koleżanki mówią: ''to kiedy drugie? 500 zł dostańiesz"
|
|
#3192 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie też się ciasno robi z pierścionkami, zobaczę jeszcze, ale pewnie zdejmę, słyszałam historie o rozcinaniu biżuterii u jubilera u ciężarnych. Kciuki za wizytę u dentysty. ![]() Cytat:
super!
|
|||
|
|
|
#3193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3194 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie 500 zł nigdy by nie skusiło, choćby dlatego że w Gdańsku od lat jest deficyt żłobków - rocznie rodzi się ok 4500 dzieci a do żłobków państwowych przyjmują rocznie tylko 400 dzieci. Prywatny żłobek to koszt 800-1000 zł, opiekunka na jedno dziecko bierze 8-12 zł/h więc wychodzi w miesiącu ok 1500 zł. Ja za swoją dwójkę będę więc bulić prawie 2 tyś miesięcznie, więc co mi daje te 500 zł...
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
U męża w pracy kolezanka z pokoju przestała się do niego odzywać, jak się dowiedziała, że będziemy mieć bliźniaki i dostaniemy tysiaka... Także ten tego, no ludzie są dziwni... Szczególnie Ci, którzy nie mają dzieci, nie wiedzą, jakie wydatki są z tym związane. Mój synek z racji choroby miesięcznie ok tysiąc złotych potrzebuje na leki, specjalistyczne piżamki, kremy, maści. Ostatnio przez miesiąc zbierałam paragony, żeby to policzyć. Nie wliczam w to jego jedzenia, a wierzcie, że dieta bezglutenowa, bezmleczna i bezjajeczna jest diabelnie droga w prowadzeniu.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
witam
Wyciągam sernik dyniowy z piekarnika i biorę się za dalsze sprzątanie. Piękne wasze brzuszki )
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc współczuję Twojemu synkowi takich problemów
|
|
#3200 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podjęlismy decyzję o dziecku w tym wieku świadomie - wcześniej z różnych względów na dziecko nie mogliśmy sobie pozwolic. Pewnie, że żaluję, że nie mogłam zostać mamą w wieku powiedzmy 25 lat, ale bardzo doceniam fakt, że mimo zwlekania prawie od razu się udało i głęboko wierzę, że tak już będzie do samego końca![]() Cytat:
Najważniejsza wiadomość! trzymam kciuki ![]() Byłam wielką fanką, dopóki nie poczytałam trochę więcej poza tym, co w reklamowych folderach banków krwi. Aniol1985 już wypisała argumenty "przeciw", jak dla mnie przeważają one nad tymi "za" dość poważnie i już nie biorę pod uwagę robienia depozytu. |
||
|
|
|
#3201 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po takich przejściach sama pewnie bym spanikowała na Twoim miejscu wczoraj..dobrze,że już lepiej... Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Origa, ja w poprzedniej ciąży do golenia nóg zatrudniłam tżta, radził sobie super. A okolice bikini to tak jak pisałam, kremem do depilacji na ślepo. A jak się wkurzyłam, że już chcę rodzić, a tu kurde nic i zaczęlam wszystko robić sama, to się okazało, że i w 9m-cu jestem w stanie nogi ogolić w efekcie dzień przed porodem zrobiłam sobie kompletny pedicure.---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Dzięki. To jest okropne dla rodzica patrzeć, jak dziecko cierpi, nie śpi w nocy przez świąd, drapanie. Strasznie frustrujące, nie raz płakałam razem z nim. Azs jest taką wredną chorobą, że nie da się z nią wygrać, można zaleczać, walczyć, minimalizować negatywne skutki, ale nie od nas zależy, czy kiedyś pojdzie precz. |
|
|
|
|
#3204 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam w klasie Ariela w podstawówce ... miał przerąbane bo akrat wtedy Syrenka Ariel była na czasie za sprawą Disneya ...
|
#3205 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I współczuję problemów z synkiem, mocno trzymam kciuki za Was Cytat:
ale tak normalnie to czuję najbardziej tak w pasie ok 10cm pod pępkiem.
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Da się jeżeli krew się pobiera tylko z łożyska. Nie da gdy się też krew pobiera z pępowiny.
|
#3207 |
|
Rozeznanie
|
Tija, dzięki za odpowiedź
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy pobieraniu krwi pępowinowej trzeba od razu przeciąć. U nas na szkole rodzenia też była taka babeczka z banku, oczywiście roztaczała wizje nie wiadomo jakich możliwości. Po tym jak zadaliśmy jej z mężem kilka pytań, babka totalnie wypadła z roli, ludzie się wkurzyli, że ściemniała i w efekcie nikt z całej grupy nawet do niej nie podszedł po formularze... Dzięki za miłe słowa. Mam nadzieję, że Młody z czasem trochę chociaż z tego wyrośnie. W środę jedziemy do centrum zdrowia dziecka na wizytę do dietetyka, zastanawiam się, muszę to z nim skonsultować, nad delikatnymi prowokacjami pokarmowymi, szczególnie nad glutenem myślę. |
|
|
|
|
#3209 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie mi się wydaje, że moja młoda może mieć coś ze stopami....Choć raczej zawsze inwestowałam w droższe buty, bo mój tata miał na tym punkcie zboczenie. Może też się mylę, muszę tutaj jakoś zaliczyć ortopedę bo młoda też ma dziwną postawę - wypycha tyłek do tyłu i brzuch do przodu. Młoda bardzo niszczy buty i nie ma różnicy czy to są buty z direct sport za grosze czy z Clarksa już za odpowiednią cenę - a wydawanie 50f co 3 miesiące na buty nie uśmiecha mi się... Teraz ma taką stopę jak moja szwagierka 35. I buty na zimę - gdzie tutaj zimy nie ma. Nie ma mrozów, błota, chlap wyglądają jakby w nich spędziła 24/7 w śniegach i zaspach. Pominę fakt, że dostać buty w tym rozmiarze dla już nie dziecka a jeszcze nie dla nastolatki to koszmar. Dziecięce są noooo.....za bardzo dziecięce, a damskie zaczynają się często od 36, a jak jest 35 to zbyt szerokie na młodej stopę.... Ostatecznie skończyło się na ecco, całkiem fajne cichobiegi, fajnie wyprofilowane i łudzę się, że wytrzymają przynajmniej do października....chyba, że jej znów stopa urośnie... ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3210 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nadzieja w tym, że z czasem będą coraz lepsze maści, bo teraz to stosując te naprawdę skuteczne trzeba się liczyć z różnymi skutkami ubocznymi, może medycyna pójdzie do przodu pod tym względem i będą możliwe trwałe efekty po lekach.Zachowanie koleżanki męża - szok. Cytat:
Co to za sernik dyniowy - brzmi fajnie?Cytat:
) i mi się mają pojawić online bez wpisywania numerów z karteczki ze zleceniem, także pełna wygoda.
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

Pewnie, że nie będzie porodu przedwczesnego!
)
A no i gin dostała kopniaki podczas badania przez brzuch

Trzymajcie kciuki.
za krzywą! Super, że tata wychodzi
na czczo dziś mam 83 ale to chyba ze stresu ,bo od wczoraj od 19 nic nie jadłam ,tylko wręcz wyymiotowałam chyba ze stresu.

a gdzie reszta? 
czerwiec 2015

<3