|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Ja mójego dziecka od 3 dni nie poznaje... 😞
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
Ale ogólnie mimo, że to była wpadka, czyli nieplanowana ciąża to zawsze oboje chcieliśmy parke z małą różnica wieku, więc jak już jest Hania to chcemy Józia Poza tym, ta ciąża dała nam same wspaniałe rzeczy, jesteśmy bardzo szczęśliwi jako małżeństwo i rodzice (choć jak mówię ciężko mi tak o t tym dzisiaj pisać) także właściwie to już nie myślimy o Hani jak o wpadce, tylko takiej bardzo udanej wpadce że dobrze, że ta wpadka nastąpiła. Nie mamy myślenia "trzeba było się Zabezpieczać"
|
|
#4442 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj mojej małej nie poznaje taka grzeczna haha
) pewnie w nocy nadrobi nauczyła się robić rurkę z języka i się bawi cały dzień i zaciesza i odbija ślimaka w tt ale na brzuchu nie chce leżeć ja odpoczywaj i wracajcie szybko do domu zdrowe 😘 Paula gon rodzinkę do zabawiania małej a ty odpocznij puki możesz 😘 opowieści o kotach mnie rozwaliły 😀 Esor a co z twoją mała? Marudzi?
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no my tez tak nie myslimy. Ale o drugim ja narazie nie chce slyszec. Zosie kocham nad zycie ale musze skończyć szkole i zaczac pracowac w koncu.. Aninis tak z 100-200powinny przybierać na tydzień. Wiec mysle ze spoko u ciebie
|
|
#4444 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
dzięki!Lucy pisałaś mi wcześniej o rehabilitacji, czytałam, ale nie miałam czasu odpisać. Dziękuję bardzo, trochę mnie pocieszylas w sumie Twoje pozytywne podejście zaraża
|
|
#4445 |
|
Rozeznanie
|
Moi mężczyźni wrócili do domu...
Zuza dzisiaj okropna od rana. Uśpiłam ją wieczorem, poszłam uśpić Michała i słyszę wrzask z pokoju. Olałam i poszłam się kąpać. Niech Tż się męczy, po prawie 10 dniach odpoczynku. Ja muszę doprowadzić się do porządku bo mam nóżki jak sarenka już
|
|
|
|
#4446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój tz jak mały płakać zaczyna to zaraz mnie wola że glodny i chce jeść i mam przyjść go nakarmić lol przecież dzieci nie płaczą tylko jak są głodne :p wygole szybko mięknie a mały chce nas w sumie mnie ustawić. Zrobił się leniuch i susa jednego cyca a jak już lekko nie idzie ( bo na początku sika z cyca i idzie łatwo ) to ryczy że chce drugiego i to samo z drugim i ryk a trzeciego nie ma :p Dziś go wzięłam na przetrzymanie jadł z 1 piersi jak zaczął krzyczeć docisnelam go bardziej do piersi i zassal mocniej i dojadl do końca jedna aż się zmeczyl i najedzony zasnął. A tak by była powtórka z wczoraj. Mały leniuch mi rośnie; ) ale 1:0 dla matki
07.02.2016 Edytowane przez NanaR Czas edycji: 2016-04-08 o 21:23 |
|
|
|
|
#4447 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
no ja też wypadałoby ta głupia magisterkę napisać. miałyśmy się motywować, jak się nam dzieci urodza, pamiętasz? ![]() Rozumiem Twoje podejście ja po prostu zawsze chciałam maks 2 lata różnicy między dziećmi. a co do Hani to nie wiem, liczę, że to szczepionka, albo skok, nie wiem, ale oby to nie było na stałe Szczepienie było we wtorek rano a problemy zaczęły się od środy z rana... Cytat:
Nie spała przez bite 12 godzin... Nie liczę drzemki 10-15 min, która się jej trzykrotnie zdarzyła w ciągu dnia. Do tego strasznie dużo je, a ja kryzys laktacyjny i dużo mm leci... A do tego właśnie krzyki i marudna. 3 razy miała dziś taki około godzinny okres darcia się że nic nie pomagało. Cyc nie butla nie kołysanka nie bujaczek nie, no nic. Tylko darcie się i darcie ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Moja mama ja wzięła na spacer dziś i przysnela na chwilę na początku a potem ryk ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------
|
|
#4448 |
|
Zadomowienie
|
Aninis nie tak jak Marcia mówi 100-200g na tydzień w miesiąc od 700g do 1kg. Także wszystko ok
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiem zw mialysmy sie motywowac i chyba czas zaczac :-D bo ja mam dziekanke na drugi semestr czyli za rok bede sie bronić. Ale teraz jeszcze wesele musze zorganizowac i tak to..No moze i skok. U nas w tym czasie tez byl hardkor teraz lepiej.. Nana moj tz tez mala zaplacze chociaz najedzona i wola mnie ze glodna :-P
|
|
#4450 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znajomi juz poszli, a moj dziec za wyjatkiem jednej sceny, byl istnym aniolkiem ![]() Mamusie, czy Wasze malenstwa maja czasem tak, ze mimo iz wiecie za sa glodne, to przystawione do piersi od razu bardzo sie denerwuja i nie chca ssac? Moj tak mial kilka razy, normalnie spazmy nerwow! I to nie tak, ze wpada w zlosc w czasie ssania, tylko podczas przystawiania... ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
moja mama ma 3 koty i regularnie przegania je z foteli. Ale one sa niereformowalne.i z powrotem wracaja tam po jakims czasie ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Wykalacka, gratki, ladna waga ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4451 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
teraz weekend to tż będzie i teściowie przyjeżdżają to git ale w tygodniu samej ciężko ![]() Ale uwaga ! Jutro korzystam ze Przyjeżdżają rodzice tż i zostawiam ich z tż i Hania a sama idę z siostrą na Rynek tak na 3 godzinki ![]() na jakieś piwko i drinka obiecalam sobie, że nie będę patrzeć na cenę Aaaa Marta to ja 91 a właśnie bo Ty kościelny ślub bierzesz w tym roku czy jak? Boże współczuję przygotowań, dla mnie to była udręka.Cytat:
|
|
#4452 |
|
Zadomowienie
|
Paula, dobra historia z tym chlopcem
![]() A co do pogody to u nas tez tak wieje W kurtce i czapce chodze. Wiosno przybadz!Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Renata, moze zmien butelke? Ja kapie w nieprzegotowanej wodzie. Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#4453 |
|
Zadomowienie
|
Agaciorek u nas taka sama pogoda także piona ✋... Załana Anglia... Esor moja była okropna po szczepionce może i szczepionka i skok nałożyły się na siebie i masz bombę w domu.. Co do tz u nas to samo mała marudzi albo łapki do buzi to już mama cyc a duuupa!
|
#4454 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
A moj tz tez mnie tak wczesniej wolal, ze maly na pewno chce jesc, haha.
|
|
#4455 |
|
Mamusia Luty 2016
|
A jak dlugo to "po szczepieniu" trwało?
|
#4456 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4457 | |
|
Zadomowienie
|
Esor, ja stawiam u Was na skok! Zwlaszcza, ze mala tak na piersi wisi, u nas bylo identycznie, synek by tylko jadl, a mleka brakowalo.
Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
Wiesz, ze dziecko glodne, przystawiasz tak jak zwykle, ono normalnie zaczyna szukac piersi, a tu nagle wrzask... Zmiana pozycji nie pomaga. Dzis nas dopadla taka akcja. W desperacji sciagnelam 30ml, mlody wypil, a jak po godzinie przystawilam go znowu, to na szczescie zjadl normalnie.Zazdroszcze wyjscia na miasto! Tez mi sie marzy
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marzy mi sie to ale nie ma szans. Zoska nie chce pic mm z butli a moje cycki nie ściagna tyle :-( wiec sobie poczekam jeszcxe..Tak koscielny. Juz mi sie nie chce a jeszcze nie zaczelan. :-\
|
|
#4459 |
|
Zadomowienie
|
Rety, tak straszycie skutkami ubocznymi po szczepionkach :O My mamy we srode, a w piatek przylatuja do nas kolezanki i zostaja do poniedzialku. Oby maly nie dokuczal za bardzo. Strach sie bac
![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#4460 | |||
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy na rehabilitacji i było super
A tak się bałam uff, przeżywałam ze spać nie mogłam. Ten mały czort nie płakał, tylko rżał sie od ucha do ucha ![]() Najpierw mieliśmy 30 minut ćwiczeń z jedną panią. I to jest etap, gdzie ponoc większość dzieci fest ryczy. A ten co, rżał się, gęgał, chichal, gadał tak głośno że aż echo szło Pani w szoku, bo jak zobaczyła w karcie że male niemowlę to się nie spodziwała że to takie ruchliwe i gadatliwe przyjdzie. Ciągle mówiła, że dzikus z niego i że jest bardzo sprawny. W sumie oceniła, że niewiele mu dolega Chyba się popisywał przed nią bo zaczał się na tym stole przekręcac z pleców, najpierw na bok a potem na brzuś Pokazała jak go stymulowac, jak nosić, jak przekręcac na bok, który bok mu wydłużac itd. Takie tam wskazówki. Bardzo cenne.Potem zeszliśmy na dół na drugą część, 30 minut masazu. a tam to już leżał jak mały hrabia. No kurnaaa, żyć nie umierać. Se leży a ktos mu całe cialo od sóp do głów masuje, hameryka Pod koniec zgłodniał, skończyliśmy 10 minut wczesniej bo cmokać zaczał to dostał cyca.A potem w szatni ubierając się do domu...rozhisteryzował się jak nigdy Chyba nadmiar emocji. Wrzeszczał jeszcze w domu godzinę, zjadł w nerwach i teraz śpi od 18.Mam nadzieję, że sie oswoi z tymi spotkaniami i nie będzie już ich tak przezywał potem ![]() Cytat:
Ciekawostka, ja sama tak mam do dziś Leząc na brzuchu moge tylko w lewo, jak chce w prawo to jakby mi brakuje mięśni i mnie ciągnie boli tak. Cóż, kiedys nasze mamy nie słyszały o asymetriach i tym podobnych.Cytat:
![]() Ekstra Cytat:
Bo jak już sie rozwyje to wyje i trzęsie się że jest głodny i nie odnotowuje faktu że ma cyca w buźkę wepchniętego. Straszne to jest
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-04-08 o 22:21 |
|||
|
|
|
#4461 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aninis ostatnio pisalas ze 800g w 4 tyg? To jest dobry wynik minimalne wg who to 100g na tydzien, wg polskich miar 120g na tydzien. Twoja Lila przybiera ponad to. A z Twoin mlekiem wszystko ok po prostu rożne dzieci sa. Moja pola koksila jak smok a Lilka znacznie wolniej. Także spoko - moze lilki juz tak maja ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
Czasem to lepiej jak człowiek wpadnie bo pozniej znajduje tysiąc powodów zeby jesZcze sie wstrzymać a jak chce to nie zawsze sie udaje. Także los wie co robi i juz ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
Super ze wrócili niech teraz pomaga a co!Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
Ja mam siostrę ten rocznik co Ty i zawsze o niej mysle jak o młodszej siostrzyczce dziecku którym sie trzeba opiekować bo tak było jak sie urodziła jeszcE przez wiele lat. A tu dorosła kobieta z niej jest i ciagle nie moge sie przyzwyczaić i ciagle jej morały prawie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
Moja tak ma czasem jak jest albo bardzo zmęczona albo bardzo głodna. Ale po walkach jak w koncu zassie to jest ok Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
To super ze tak fajnie znosi brawo dla Bartusia Sent from my iPhone using Tapatalk |
||||||
|
|
|
#4462 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szalu nima Mysle ze dzieciaczki poprostu roznie przybieraja i tyle, Twoja Lilka rosnie w swoim tempie. Moja to taka troche kwadratowa sie robi, ale moja M tez taka byla i do tej pory nie jest szczypiorkiem Twoja moze jest drobniejsza poprostu |
|
|
|
|
#4463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mial dzis spa :-D super ze mu sie podobało. A emocje musial odreagowac ale bedzie lepiej Cytat:
|
|
#4464 |
|
MamaKarolci28
|
Cześć kochane dziewczyny
nie czytam bo nie mam kiedy ale myślami jestem z Wami
|
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
Co tam:-* kolki dalej sa?
|
#4466 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Dziewczyny oglądające Grę o tron, właśnie sobie zdałam sprawę, że 6 sezon startuje w niedzielę za 2 tygodnie
Marta, ale fajnie w sumie, ie doczekam się aż Cie zobaczę w białej sukience masz już jakikolwiek pomysł na nią? ![]() I współczuję, że Ci Zosia mm nie toleruje Faktycznie masz uniemożliwione wyjście przez to Aagaciorek może to faktycznie skok? Drugi ma być 7-9 tydzień, my kończymy 7my w pon, więc może pasować... Ja bidulko Ty dobrze, że się odzywasz. Jestem z Wami myślami.A co do tego co napisałaś o wpadce to święta racja ![]() Lucy super że rehabilitacja ok
|
#4467 |
|
MamaKarolci28
|
|
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
pocieszyłyście mnie z tą wagą.Lamia gratki, że Twoi mężczyźni wracają. Lucy super, że Bartuś taki wesoły był. Moja kruszynka też była dzisiaj dzielna na pobraniu krwi. Przy ukłuciu nie płakała, dopiero przy tym jak pielęgniarka wyciskała kropelki krwi z paluszka się rozryczała. Ale szybko uciekłam z laba i przestała od razu płakać bidulka. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#4469 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Ja
ja mam siostre 93 czyli 2 lata młodsza a też traktuje ja "jak dziecko". Ale ona nie tylko młodsza ale po prostu charakter i podejście do życia takie "lekkie"
|
#4470 |
|
MamaKarolci28
|
Kolki juz zanikają od tygodnia, sa duzo łagodniejsze za sprawa zmiany "skarżmy" na bebilon comfort , drogie to mleko ale czego sie nie zrobi dla dziecka. Zmieniliśmy juz nie tylko ze względu na kolki ale i mega zaparcie kiedy mały nie mógł prócz windy zrobic kupy. Poza tym mam juz nianie i jestem bardzo zadowolona
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

Ale ogólnie mimo, że to była wpadka, czyli nieplanowana ciąża to zawsze oboje chcieliśmy parke z małą różnica wieku, więc jak już jest Hania to chcemy Józia
Poza tym, ta ciąża dała nam same wspaniałe rzeczy, jesteśmy bardzo szczęśliwi jako małżeństwo i rodzice (choć jak mówię ciężko mi tak o t tym dzisiaj pisać) także właściwie to już nie myślimy o Hani jak o wpadce, tylko takiej bardzo udanej wpadce

ale na brzuchu nie chce leżeć 

teraz weekend to tż będzie i teściowie przyjeżdżają to git ale w tygodniu samej ciężko 

Chyba nadmiar emocji. Wrzeszczał jeszcze w domu godzinę, zjadł w nerwach i teraz śpi od 18.