|
|
#2491 |
|
on tired little feet
|
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część III
Mi się wydaje że to chodzi o ogólny brak rozmów w relacji rodzice- dziecko. Chłopców znów nie uczy się innych rzeczy. Smutne że ludzie zaniedbują taka ważna część wychowania jaka jest szczera rozmowa.
|
#2492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty, Greg, już wyjeżdżasz ze swoim, że Ty byś musiał zabić więcej zombie a ona zrobić sernik No pewnie byśmy na siebie nie polecieli w prawdziwym życiu, mimo, że czasem Cię rozumiem, to koncepcję na partnerstwo prezentujesz zgoła odmienną ![]() ---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2493 |
|
Rozeznanie
|
Jest odwożone do skupu. Myśliwy może je dla siebie wykupić. Zwierzyna należy do Skarbu Państwa.
Edytowane przez _Jinx_ Czas edycji: 2016-04-08 o 07:32 |
|
|
|
#2494 | ||
|
Blood and fire
|
Cytat:
A bardziej serio - nawet w sieci znajdziesz odpowiedniego, tylko musisz wiedzieć, czego chcesz i co za tym idzie. Mężczyzna macho może okazać się świnią, mężczyzna misio miękką kluchą, a ktoś o skomplikowanej osobowości - trudny w obyciu. Każdy zestaw zalet ma też swój zestaw wad.Cytat:
Co do feministek, to chyba je tu karykaturujecie. Feministki raczej nie walczą o stanie się mężczyznami, tylko żeby nie traktować ich gorzej ze względu na bycie kobietą. Co nie wyklucza świadomości, że między płciami istnieją różnice. Ale są feministki i feminazistki, jak wszędzie. Osobiście bardzo lubię Kazię Szczukę, chodziłem kiedyś na jej wykłady z literatury amerykańskiej. Podobnie Manuela Gretkowska - uwielbiam ten typ lekko szalonych kobiet. No i od zawsze podkochiwałem się w Agacie Passent, piszącej fantastyczne felietony. Nie dajmy się wprowadzić w narrację, że feministka to radykalny babochłop, nie wiedzący nic o życiu. Na tym zależy radykałom i oszołom w rodzaju PiS-u. W rzeczywistości to są najczęściej fajne osoby, prowadzące normalne życie, często mające męża albo partnera i dzieci - jak panie powyżej. Co do sondażu wśród młodych ludzi - Jinx, to chyba bunt przeciwko poprzedniemu pokoleniu. Zwykle pokolenia są na zmianę albo bardziej konserwatywne, albo liberalne. Ale smutne, że nasza młodzież jest tak durna. Może jeszcze zmądrzeje. To wszystko wynika z nieuctwa.
Natura twoja jest zła Z tym się pogódź Woła przez ciebie głosem który cię przeraża Słowami których zdawało ci się - nie miałeś w sobie Wytryska z ciebie inna niźli o niej mniemasz jak wrzące źródło o zapachu siarki pod którym omdlewają zielone łąki pozoru Edytowane przez Szybkobiegacz Czas edycji: 2016-04-08 o 13:04 Powód: Uzupełnienie |
||
|
|
|
#2495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogolnie to tak -może być pochopne w przypadku, gdy kogos dobrze nie znasz albo bazujesz na podstawie pierwszego wrazenia. Ale jezeli znasz te osoby, znasz ich switopoglad, obcujesz z nimi, widzisz w jaki sposob sie zachowuja, to takie spopstrzezenia moga byc jak najbardziej trafne. Zreszta to co napisalam bylo jedynie przypuszczeniem, a nie stwierdzeniem. ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
Moim zdaniem, zeby sobie wyrobic w miare miarodajne zdanie na ten temat, trzeba by bylo spotkac okreslona ilosc feministek. Ale jezeli mialabym oceniac na podstawie tych moich znajomych czy nawet feministek z mediow, to ten obraz nie bylby zachecajacy :P Ale zdaje sobie sprawe z tego, ze to zaledwie jakis wycinek osob z tego kregu.
|
|
#2496 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do reszty wypowiedzi - miło się ją czytało. |
|
|
|
|
#2497 |
|
Wtajemniczenie
|
W szkołach publicznych uczą jak NIE myśleć. Ciemnym ludem łatwiej sterować niż takim wykształconym i myślącym.
|
|
|
|
#2498 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Każdy ma swoje doświadczenia. Moje są takie, że yyyy znam dwa przeciwstawne typy feministek: 1. Feministka 1 Brzydka jak noc listopadowa. Chce, aby wszystkie słowa miały końcówkę -lożka. Reasumując, wystarczy jakaś minuta, aby rozpoznać "Feministkę 1" i przestać słuchać kompletnie to co ona tam pierdzieli. Do pełni obrazu oczywiście obowiązkowe jest narzekanie na facetów. Wszystkich. No a tak naprawdę to czujesz od niej jakąś taką zgorzkniałość. Reasumując, w d* masz ją, i to co ona tam sobie ględzi. Jest tak oderwana od rzeczywistości, że nawet szkoda to jakoś komentować. 2. Feministka 2 Ładna dupeczka W nosie ma to całe słowotwórstwo i nie obraża się śmiertelnie gdy powiesz o niej "pani psycholog". Normalna, ma normalnego chłopaka, nie zgorzkniała. Jeśli mówi o feminizmie to w kontekście realnym problemów dnia codziennego. --- Generalnie - im bardziej skrajne poglądy, tym bardziej zgorzkniała i tym brzydsza... Takie są moje doświadczenia
|
|
|
|
|
#2499 | |
|
on tired little feet
|
Cytat:
"Ładna dupeczka Normalna. Ma normalnego chłopaka Im bardziej radykalne poglądy tym brzydsza W d.pie ją masz" Ty jesteś zbyt ograniczony żeby zrozumieć drugiego człowieka czy jakiś ruch, tu feminizm. Przestań się ośmieszać.
|
|
#2500 | |
|
Blood and fire
|
Cytat:
![]() Szkoła jak szkoła - programy są stare i przeładowane, bo układają je łosie z poprzedniej epoki. Nauczycielom w dużej mierze się nie chce, uczniom tym bardziej. Ale są różne szkoły i różni uczniowie. Jest wiele ciekawych szkół, ciekawych programów i ciekawych ludzi. Tym niemniej zawsze w historii świata większość społeczeństwa stanowiła ciemnota. Szczególnie w takich krajach, gdzie siłą napędowa jest religia, a nie nauka. Niewiele tu poradzimy. Edukacja - pewnie tak, ale rozłożona na pokolenia, a nie miesiące czy lata. Zwróćcie uwagę, jak trudno wprowadzić w Polsce takie podstawy jak segregację śmieci czy w ogóle kulturę nieśmiecenia. To są zmiany pokoleniowe.
Natura twoja jest zła Z tym się pogódź Woła przez ciebie głosem który cię przeraża Słowami których zdawało ci się - nie miałeś w sobie Wytryska z ciebie inna niźli o niej mniemasz jak wrzące źródło o zapachu siarki pod którym omdlewają zielone łąki pozoru Edytowane przez Szybkobiegacz Czas edycji: 2016-04-08 o 17:05 Powód: Doprecyzowanie |
|
|
|
|
#2501 |
|
Rozeznanie
|
Jak się daje ignora? Jeszcze nigdy tego nie robiłam.
Edit: znalazłam, "lista ignorowanych" :3 Edytowane przez _Jinx_ Czas edycji: 2016-04-08 o 17:11 |
|
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2503 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie wiem jak jest teraz, ale u mnie to było: kto dalej rzuci kamieniem, kto szybciej pobiegnie na 60m, kto wygra mecz, pierwsze nieporozumienia, pierwsze bójki na podwórku, na boisku. Właściwie jako dzieciak to ... całymi dniami robiłem coś z innymi, co bardzo często polegało na rywalizacji. Żeby było śmieszniej, nie było tam jakiejś chamskiej zawiści, że ktoś jest lepszy. Rywalizacja w moim życiu była czymś normalnym. Sukcesy, porażki. Każdy dzień był nimi usłany. No więc jesli w wieku hmm 10 lat nauczymy się to ogarniać no to nic dziwnego, że potem w dorosłym życiu, konieczność "rozpychania się" przychodzi łatwiej. Jakbym miał to porównać z jakąś koleżanką z dzieciństwa to w tym aspekcie miałem ... kosmiczną przewagę. Za to w komunikacji damsko-męskiej byłem cepem I jeśli np. dziewczyna była ładna, wielu ją adorowało, no to z kolei jej komunikacja, umiejętność rozpoznawania sygnałów była ... kosmicznie lepsza od mojej. Bo miała w tym znacznie lepszą praktykę ode mnie. Nawet na poziomie samej rozmowy z odmienną płcią :P Zresztą, rozmowa z tą samą płcią no to też jest inna bajka. Dziewczynki z reguły więcej rozmawiaja, lepiej są w stanie przekuć swoje emocje w język. U chłopców to zawsze bardziej "prymitywne" było ![]() Rzekłbym, że tak do 20 roku życia to moja umiejętność odczytywania subtelnych sygnałów była mikroskopijna Pewnie na poziomie jakieś 12-latki ... ![]() Więc ... coś za coś. Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2016-04-08 o 17:11 |
|
|
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że to tylko luźne rozmowy Po prostu mam dostęp do środowiska mocno feministycznego i dla mnie to normalne, równe dziewczyny. W większości dbające o siebie dzieciate mężatki. Stąd tak trudno mi pogodzić się z takim obrazem feministki ![]() Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2505 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2506 |
|
Rozeznanie
|
Ja też znam wiele świetnych dziewczyn - feministek. Dziewczyn z pasjami, z uśmiechem na twarzy, mających mężów, dzieci. Dziewczyn bardzo serdecznych i przede wszystkim - odważnych, które otwarcie buntowały się, gdy widziały niesprawiedliwość i ludzką krzywdę. Na studiach spotkałam takich bardzo wiele.
|
|
|
|
#2507 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nic nie poradzę - wszystkie moje dziewczyny odnajdują się w robieniu ciast, jakichś ciekawych potraw, sprawia im to radość. Naprawdę to doceniam, gdy ktoś coś dla mnie ugotuje. Może dlatego, że sam wiem jak to jest stać w kuchni ![]() Czy byśmy na siebie polecieli / nie polecieli ? hmm mogłabyś się zdziwić Co do samego gotowania to moja wizja jest taka, że ... nie gotujemy jeśli nam się nie chce. Lubię jadać na mieście. Więc wspomniane serniki, pichcenie to są raczej extrasy Coś co może zrobić bo ma np. dobry dzień i lubi się to robić.Parka killerów zombie ? Takich dwóch klonów ? ee nie... Chyba zbytnio lubię różnice Te cechy, które lubię u kobiet, nie wydaje mi się, że służyłyby takiej pani zabójczyni dobrze Więc jeśli mogłaby być taką dobrą kilerką jak ja, to by oznaczało , że musi mieć jakiś zestaw mocno męskich cech - zbyt męskich - too gay ;p Sorry
|
|
|
|
|
#2508 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
Mi się lewacy nie kojarzą z opiekuńczością. Skala przemocy w krajach skandynawskich, czyli lewicowych, jest najwyższa w Europie co chyba przejawem opiekuńczości nazwać nie można. Konserwatyści już bardziej z nią mi się kojarzą. Przed agresorem też prędzej obroni Cię Polak konserwa niż Skandynaw czy Francuz. Kibole to nie konserwy tylko idioci. Chodzą np. na marsze bo mają pretekst do rozróbek z policją a nie w celu manifestacji. Trudno nazwać kogoś zwolennikiem jakiejś opcji , gdy ten człowiek nie pojęcia o co walczy. Dlaczego zakładasz, że kryzys męskości dotyka głównie konserwy? Dlaczego uważasz, że prawicowcy "zapładniają wszystkie samice" ? Z większą rozwiązłością seksualną to ja bym lewicowców kojarzył. Na sex paradach prędzej ich bym się spodziewał. Co do empatii i wrażliwości społecznej, to piszesz to z doświadczenia? Wiesz, że środowiska kibicowskie(nie kibolskie) regularnie prowadzą zrzutki na różne cele charytatywne? Ludzie mają zakrzywiony obraz środowisk prawicowych przez media, które starają się aby ludzie kojarzyli te środowiska z przestępcami. Dlaczego? Bo środowiska prawicowe są jedyną siłą, która może sprzeciwić się władzy. Mają za sobą sporo młodych ludzi. Celem każdej władzy jest jej utrzymanie więc wszystkie mocniejsze ugrupowania powstałe z inicjatywy społecznej są dla niej zagrożeniem. Środowisk lewicowych się nie tłamsi bo mają znacznie mniejszą siłę i do tego są w opozycji do prawicowców więc właściwie władzy pomagają. Gdy tylko środowiska lewicowe urosną w siłę to Państwo i ich weźmie pod lupę. Edytowane przez Chrobry1989 Czas edycji: 2016-04-08 o 20:34 |
||
|
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz , ja tez znam kobiety, ktorych postawa zyciowa wpisywalby sie w idee feministyczne, tylko ze one nie nazywaja siebie feministkami. Zresza moj swiaopoglad tez jest zblizony do feminisycznych zalozen, ale ja nie lubie ujmowac swoich pogladow w jakies ramy myslowe. Bo one nie wynikaja z feminizmu czy z idei jako takiej, ale z moich obserwacji, doswiadczen, wnioskow. I w sumie nie ma dla mnie znaczenia czy to jest feminizm, liberalizm czy co tam jeszcze. Znowu te laski, ktore znam i okreslaja siebie jako feministki, sa dla mnie nawiedzone I one niestety reprezentuja trche ten stereotypowy feminizm, choc bylbym daleka od stwierdzenia, ze sa niearakcyjne czy nie dbajace o siebie.
|
|
#2510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://natemat.pl/176689,szarmanccy-...obronie-kobiet W obronie praw kobiet nie stanęła prawica ani, tfu, "wolnościowcy" (przeżywam silne rozczarowanie tą grupą - apelowałam do nich o wsparcie w protestach. Nie obchodzi ich to, bo ich nie dotyczy. Oni reagują tylko na jedno hasło: "Rząd kradnie moje pieniądze!!!11! !!1!11 one oen one"). Obecne wydarzenia obnażają prawdę. W obronie kobiet staje lewica. Ci wyszydzani "faceci w rurkach" jako jedyni sprzeciwiają się władzy. |
|
|
|
|
#2511 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja tam się nie dziwię. Trudno protestować przeciw czemuś nad czym trwają pracę oraz to co człowieka w żaden sposób nie dotyczy. No chyba, że chcieliby refundować aborcję na życzenie ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2016-04-08 o 22:56 |
||
|
|
|
#2512 |
|
Raczkowanie
|
Ależ Wam się offtop zrobił o tych feministkach :P
Nie lepiej sobie muzyki posłuchać? https://www.youtube.com/watch?v=djU4Lq_5EaM To żeby powrócić do tematu
|
#2513 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dla jasności, nie reprezentuję prawicowców. Nie jestem katolikiem tylko agnostykiem. Jestem po prostu odchylony lekko w prawą stronę. Jeśli chodzi w wolnościowców to wydaje mi się, że oni nigdy nie byli zbytnio zainteresowani niczym poza gospodarką. Coś w stylu "rób co chcesz tylko do kieszeni mi nie zaglądaj". |
|
|
|
|
#2514 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2515 |
|
on tired little feet
|
Serio, SERIO się tak nazywają? Powinni to zdelegalizować.
|
#2516 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2517 | |
|
on tired little feet
|
Cytat:
|
|
#2518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem o czym wy rozmawiacie, offtopujecie tu jak cholieeera
|
|
|
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę dołączyć?
|
|
|
|
#2520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.

A chłopak to ma sie rozpychać łokciami po swoje. 
A Ty, Greg, już wyjeżdżasz ze swoim, że Ty byś musiał zabić więcej zombie a ona zrobić sernik 
A bardziej serio - nawet w sieci znajdziesz odpowiedniego, tylko musisz wiedzieć, czego chcesz i co za tym idzie. Mężczyzna macho może okazać się świnią, mężczyzna misio miękką kluchą, a ktoś o skomplikowanej osobowości - trudny w obyciu. Każdy zestaw zalet ma też swój zestaw wad.

Ale zdaje sobie sprawe z tego, ze to zaledwie jakis wycinek osob z tego kregu.