|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
Ja olejami, jaki tam mam akurat, przerobiłam już makadamię, kokosowy, slodkie migdały, teraz mam super olej z masła shea, chyba przy nim zostanę. |
|
|
|
|
#3452 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
grahamka zjedzona, pranie się robi, dom posprzątany już wczoraj chyba czas na prasowanie ![]() Jak tak czytam ile wy przytyłyście to trochę się martwię tymi 7 kg... A takie pyszne ciacho w kuchni dobrze że jedziemy do rodziny na kawę to trochę wywioze
|
|
|
|
#3453 | |
|
Raczkowanie
|
Pięknie rośniecie!
![]() ![]() Cytat:
Brawo ![]() ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Uwielbiam! |
|
|
|
|
#3454 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja używam zamiennie tej oliwki z rossmana, balsamu sexi mama z bielendy i balsamu oillan mama i powiem ci że najbardziej mi ta oliwka pasuje
|
|
|
|
|
#3455 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ja ja! Ja póki co przytyłam jakieś 3,5kg z czego 3kg przez ostatnie 4 tygodnie ale zwalam to na święta i świąteczne obżarstwo, bo od poprzedniego czwartku (kiedy byłam ważona u gina) wg domowej wagi schudłam pół kg... a wg tego kalkulatora, który wklejałyście ważę za mało o jakieś 2 kg![]() U nas też dzisiaj pogoda paskudna mąż mnie obudził dzisiaj kawką i jajeczniczką wieczorem może wybierzemy się na coś dobrego albo zamówimy do domu.Aaa i muszę Wam polecić nowe lodu Magnum- o smaku masła orzechowego, w podwójnej czekoladzie to będzie mój hit tego lata dzisiaj może w końcu zjem tego mcflurry'ego bo mi tu codziennie ktoś smaka robi
|
|
#3457 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
TŻ zrobił jajecznice na śniadanie, niedługo pewnie pójdziemy na zakupy i podobno gdzieś mamy jechać się poszlajać ![]() Widzę, że wszystkie zdecydowane na rodzenie u mnie A kiedy ja urodzę?! Co do kilogramów to mam 1,1kg na plus i wszystkie kalkulatory trąbią mi, że mam niedowagę Tinkerr ślicznie wygląda łóżeczko ![]() oragne_tree ślicznie rośniecie Pati gratuluję dla koleżanki! Dorodny człowiek ![]() Florencee i dlatego m.in. nie biorę suplementów ![]() Znowuzapomnialamhasla śliczny brzuszek! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I tak w III się najszybciej tyje, bo gromadzi się woda i dzieciaczek najwięcej przybiera.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3458 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Te lody brzmią zachęcająco. ![]() Hmm muszę przemyśleć te moje i pogadać z lekarzem.
|
||||
|
|
|
#3459 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie masz sie co przejmować każda z nas tyje we własnym tempie i tak wszystko zrzucimy po ciąży ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
Chyba tej oliwki dla mam to nie bardzo poleca sie stosować w ciąży, bo tam olej sojowy jest? Chyba ze cos pomyliłam :/ ja używam tej oliwki babydream ale dla dzieci
|
||
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziendoberek
Cytat:
![]() Co do smarowania to tylko brzuch , nie pomyslałam zeby smarować tez piersi
|
|
|
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piersi teraz zazwyczaj dość intensywnie się zmieniają, jednak praktycznie każdej biust urósł. Po porodzie też się zmieni więc dobrze o niego zadbać
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet jak zakupie jakis balsam to albo nie pamiętam albo mi się nie chce uzywać
|
|
|
|
|
#3463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja smaruje tez pupę i uda na wszelki wypadek oliwkę mam na widoku i staram sie codziennie smarować wieczorem, a rano balsamem
|
|
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po kąpieli oliwke J&J. Tylko po niej moje piersi nie wyglądają jak wysuszone. A przed chwila posmarowałam sie babydream mleczkiem.
|
|
|
|
#3465 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry w końcu Was nadrobiłam. Przestałam czytać forum wczoraj o 20 z nadzieja ze sie nie rozpiszecie a dziś do nadrobienia ponad 280 postów
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- W sumie dobrze ze nie czytałam bo maz by co 5 min do sklepu chodził bo czytając co chwile miałam ochotę na co innego. Ja na razie mam +2 kg. Brzuch, uda, biust smaruje elancylem. Rozstępy pojawiły mi sie na biuście ![]() A fotelik jaki wybraliśmy to recaro privia z baza isofix. To chyba wszystko o czym wczoraj i dziś pisalyscie. Miłego dnia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Aaa i jeszcze jedno. Muszę ograniczyć z czytaniem was ;( Spuchła mi powieka i oko łzawi jak tylko spojrzę na ekran komputera lub komórki. Właśnie wysyłam męża do apteki po jakiś specyfik bo na razie wyglądam jakby zupa była za słona
|
|
|
|
#3466 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam niestety spore rozstępy po pierwszej ciąży jeśli chodzi o piersi. Jak miałam nawał to śmiało mogłam konkurować z Pamela Anderson w jej najlepszych czasach. Później szybko straciłam pokarm...i niestety wyszły rozstępy....
|
|
#3467 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3468 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
![]() Mój syn nie daje mi pospac. Od 8 poka stuka, wali, przewraca się. Nie da się tak spać Teraz śniadanko, muszę zrobić pranie bo po przyjeździe pralki nie tknelam i sru na spacer. Dziś stanęłam na wadze a tam 0,5 kg wiecej...zważywszy, że wczoraj pilnowałam się mocno to chyba z powietrza trzeba to wychodzić
|
|
#3469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jakoś od tamtej pory wyuczyłam się nawyku cowieczornego smarowania.Pomogła mi też koleżanka, która zrobiła mi niezły OPR mówiąc, że co ja sobie wyobrażam- z racji zawodu tak bardzo dbam o twarz, a ciało zaniedbuję? i jak to będzie wyglądało w przyszłości- ładna, zadbana cera, a ciało pomarszczone Jakoś tak pamiętam jej słowa.Cytat:
faktycznie daj odpocząć oczom ![]() Rany, taka pogoda, że nawet nie chce mi się wyskakiwać z piżamy i iść pod prysznic...
|
|
#3470 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ejjj nie kuś..mam niedaleko do kuchni.. Cytat:
ale ja miałam na myśli,że Cię zaklepałam na swój poród..ale dobra - mój pójdzie sprawnie - pyk i po porodzie, przy okazji poduczę się co i jak, a potem , wraz z nabytą wiedzą, odbiorę Twój.. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pózniej sie skóra przyzwyczai i juz smarować bedzie trzeba. To jednak tylko moje gdybanie bo ile w tym prawdy to nie wiem. |
|
|
|
|
#3472 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej weekendowo
Pogoda paskudna, szaro buro.... Ja zaczynam odgruzowywać dom ![]() Cytat:
Ja mam + 5,5 kg a wcale jakoś dużo nie jem, tzn na pewno więcej niż zwykle, ale nie mega ilości....wizyta u gina w poniedziałek ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() Ja pewnie za m-c lub nawet wcześniej będe miała +7 kg ![]() Mam nadzieję, że nie przytyję tyle ile z córką bo będe jak hipcio latem ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
hahaale pokazuje że średnio przytyję 13 kg, podejrzewam że może być lepiej
|
|||
|
|
|
#3473 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zdecydowanie wyglądasz jak w ciąży no i śliczna sukienka Cytat:
się śmiałam że babcię chce kopnąć przez telefon Cytat:
pewnie jeszcze zależy od tego jakie suplementy Ja poproszę jedno i drugie i narobiłaś mi ochoty na sernika! może upiekę dziś TŻ się ucieszy ![]() Cytat:
ja w pewnym momencie też miałam bóle w oczach po patrzeniu na ekran, obniżyłam jasności na maxa i zaczęłam zakrapiać kroplami nawilżającymi i przeszło trzymam kciuki żeby u Ciebie też się szybko poprawiło!Odnośnie wagi to ja jeszcze nie doszłam do wagi początkowej po schudnięciu w 1 trymestrze.. więc wszystkie kalkulatory mówią mi o solidnej niedowadze a jem normalnie, nie odchudzam się ważne, że dziecię się dobrze rozwija. Zobaczymy w przyszłym tygodniu na połówkowym co to z niego (niej?) wyrosło ![]() Dziś deszczowa pogoda w większości Polski, coś czuję że będzie dużo postów na wątku ![]() Dobrego dnia dziewczyny!
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja smaruję, bo zauważam poprawę nie tyle w nawilżeniu skóry, co jędrności. Jednak podczas balsamowania wykonujemy nawet krótki masaż, który poprawia sprężystość skóry
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy skóra jest miękka i spręzysta i nie czuje pozniej potrzeby balsamowania. |
|
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chce mi się nadrabiać
![]() Z tematów, które wyczaiłam : Wszystkie moje znajome i moja kuzynka, które rodziły w przeciągu ostatniego półtora roku, urodziły klocki i wadze ponad 4500 Rozumiem to tylko u jednej, bo oboje bardzo wysocy, z czego tatuś ogólnie dość potężny (ale nie gruby), więc 4700 nie było żadnym zaskoczeniem. Rodziła naturalnie Podziwiam ją za to ![]() Moja kuzynka przed ciążą ważyła jakieś 40 kg przy wzroście ok 160-165, chudzina totalna, biodra jak u 10-latki , a jej młoda ważyła ok 4600 nie pamiętam dokładnie. Tutaj była cesarka, chociaż panie w szpitalu dopóki nie dostały opierdzielu telefonicznego od lekarza prowadzącego, który w tym szpitalu pracował próbowały u niej wywołać naturalny - rozerwały by ją całą Wyhodowała ją na pomidorach ).Kolejna znajoma dość wysoka, ale baaaaaardzoooooo szczupła urodziła też ok 4600, lekarz się "pomylił" oceniając wagę o skromny 1 kg... Tak miałaby cesarkę. No, ale najważniejsze, że jakoś dała radę ![]() Moja waga póki co to ok 4,5 kg na plus. Biorąc pod uwagę wagę startową (ok 80 kg) obawiałam się, że będę tyć tempem 5 kg miesięcznie, na szczęście PÓKI CO jeszcze nie rosnę w oczach - rośnie tylko brzuch Co zostało potwierdzone przez współpracowników jak zanosiłam przedwczoraj chorobowe Więc cieszy mnie to bardzo. Jakaś idiotyczna aplikacja (nazwy nie podam, bo nie pamiętam ) wyliczyła mi, że do porodu powinnam ważyć UWAGA 110 kg ![]() Brzuch smaruję Bio-Oilem. Pokusiłam się na niego głównie dlatego, że niby też poprawia wygląd blizn, a mam na brzuchu 3 bardzo nieładne po usuwaniu pieprzyków. Niby stosować 2 razy dziennie od drugiego trymestru, tak napisali na opakowaniu, ale smaruję tylko raz. Z tym, że u mnie dość małe prawdopodobieństwo powstania rozstępów jakichś wielkich, bo mi się do teraz skóra nie naciągnęła do granic swoich możliwości, miałam spory zapas sadełka i póki co to jest tylko różnica w twardości i jędrności brzucha Tylko biust smaruję 2 razy dziennie, ale nigdy go nie lubiłam i nie chcę, żeby po ciąży i karmieniu zrobił się jeszcze dodatkowo obwisły. Bronię się przed tym jak mogę, bo to jest moja znienawidzona część ciała... ![]() Idę sprzątać Jeśli się ogarnę dość szybko, to porobię foty ubranek Gabrysia Wczoraj byliśmy na zakupach i sobie kupiłam WIELKIE spodnie piżamowe, 3 tuniki (które założę teraz i za 4 miesiące ), stanik sobie kupiłam - taki, jakie zawsze uważałam za zło, bez fiszbin, tylko troszkę wyprofilowany, taki bardziej a'la topik, ale mnie ostatnio wszystko w biuście ciśnie i noszę to pudrowo różowe paskudztwo z uśmiechem na twarzy, że już nic nie uwiera Całe 19,99 w Kiku ![]() No i oczywiście nie obyło by się bez kupienia czegoś młodemu, ogrodniczki z super mięciutkiego dżinsu, takie fajne cieniutkie, jak mało które dżinsowe odpinane między nogami, żeby ułatwić przewijanie i bluzę z liskiem Pokażę wsio (poza moimi, bo po co to komu :P) jak ogarnę chałupę w przyzwoitym czasie
Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-04-09 o 12:06 |
|
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3478 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
znowuzapomnialamhasla super brzuszek ![]() Cytat:
Pochwalę się, że wczoraj pierwszy raz kupowaliśmy ubranka dla Helenki A ponieważ ceny były bardzo fajne (90% po 6-8 PLN/szt.) to kupiliśmy dość sporo, ale w bardzo różnych rozmiarach: od 56 do 80 cm. Jak dziś policzyłam, wyszło ponad 200 PLN. Nie udało się uniknąć różu, bo faktycznie dość uparci są producenci w tym temacie, ale i inne kolorki się znalazły
|
||
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki.. będziesz zaczynała od olejów tych samych co dla siebie czy innych? a poza olejami co do pielęgnacji planujesz? ja jestem zielona ..coś do kąpieli? plus olej do ciała starczy czy potrzeba coś jeszcze np jakiś puder do pupy czy inne cuda? |
|
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
Uff zaczełam się pakować powoli
7 dni do wyjazdu TZ juz bedzie w czwartek.Uzbierało mi sie trochę rzeczy przez te pare miesiecy. Piernik Torunski Tak samo mam z twarzą, jak zaczynam kombinować z kosmetykami to wygląda coraz gorzej. Jak stosuje normalny krem nivea to nie mam ani wypysków ani suchych plam. Origa Cudowne te ciuszki ! *.* Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-04-09 o 12:43 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.

Przerzuciłam się z olejku Babydream fur Mama na balsam z Evree Instant Help. Smaruję raz dziennie póki co. 
grahamka zjedzona, pranie się robi, dom posprzątany już wczoraj 
dobrze że jedziemy do rodziny na kawę to trochę wywioze 
I uroczyście obiecuję, że jednak będę się starała czytać i nadrabiać, ile mogę i jednak wolę wizaż niż martwą grupę. Córka marnotrawna ze mnie 
..a i machnełam te małosolne jednak...
Mąż się śmieje, że wkońcu kiedyś trzeba było tą pępowinkę oderwać.
1.09.2012

a maleństwo bardzo hojnie obdarowało mnie kopniaczkami, podczas dłuuugiej rozmowy telefonicznej z rodzicami partnera, ciekawe czy to zbieg okoliczności, czy może reakcja na głos mamy?