Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-09, 09:35   #3451
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Poproszę serniczka!!
U mnie +4,5.
____
Dziewczyny, czym smarujecie brzuszki, biusty?
Ja poczułam potrzebę tymczasowej zmiany Przerzuciłam się z olejku Babydream fur Mama na balsam z Evree Instant Help. Smaruję raz dziennie póki co.

A dzisiaj zakupy!

Ja olejami, jaki tam mam akurat, przerobiłam już makadamię, kokosowy, slodkie migdały, teraz mam super olej z masła shea, chyba przy nim zostanę.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 09:37   #3452
Kasmina
Rozeznanie

Dzień dobry grahamka zjedzona, pranie się robi, dom posprzątany już wczoraj chyba czas na prasowanie
Jak tak czytam ile wy przytyłyście to trochę się martwię tymi 7 kg... A takie pyszne ciacho w kuchni dobrze że jedziemy do rodziny na kawę to trochę wywioze
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 09:40   #3453
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Dokładnie miesiąc różnicy
Rośniemy w siłę
Pięknie rośniecie!
Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Pochwalę się przy okazji, bo w końcu mi trochę brzuch wyskoczył I uroczyście obiecuję, że jednak będę się starała czytać i nadrabiać, ile mogę i jednak wolę wizaż niż martwą grupę. Córka marnotrawna ze mnie
Ładnie! Brawo

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja olejami, jaki tam mam akurat, przerobiłam już makadamię, kokosowy, slodkie migdały, teraz mam super olej z masła shea, chyba przy nim zostanę.
Uwielbiam!
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 09:41   #3454
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Poproszę serniczka!!
U mnie +4,5.
____
Ja poczułam potrzebę tymczasowej zmiany Przerzuciłam się z olejku Babydream fur Mama na balsam z Evree Instant Help. Smaruję raz dziennie póki co.

A dzisiaj zakupy!
Co kupujesz?
Ja używam zamiennie tej oliwki z rossmana, balsamu sexi mama z bielendy i balsamu oillan mama i powiem ci że najbardziej mi ta oliwka pasuje
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 09:47   #3455
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

ja zjadłam właśnie kawałek ciasta marchewkowego (nie piszę nic o lodach) i mi niedobrze..i teraz nie wiem - czy zjadłam za mało czy za dużo..a i machnełam te małosolne jednak...

Połączenie małosolne i ciacho... Brzmi pysznie
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 09:51   #3456
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam

Komu owsianki? Komu serniczka?

U mnie na razie 4+

Pogoda nie zachęca do wyjścia, więc dziś siedzimy w domu. Pakuję się, jutro wyjazd, pierwszy raz sama na tak długo bez dziecka Mąż się śmieje, że wkońcu kiedyś trzeba było tą pępowinkę oderwać.
serniczek ja ja ja!

Ja póki co przytyłam jakieś 3,5kg z czego 3kg przez ostatnie 4 tygodnie ale zwalam to na święta i świąteczne obżarstwo, bo od poprzedniego czwartku (kiedy byłam ważona u gina) wg domowej wagi schudłam pół kg... a wg tego kalkulatora, który wklejałyście ważę za mało o jakieś 2 kg

U nas też dzisiaj pogoda paskudna mąż mnie obudził dzisiaj kawką i jajeczniczką jak się ogarniemy i tż wymieni opony w samochodzie to wybieramy się na zakupy. Muszę w końcu kupić jakieś spodnie, planujemy odwiedzić smyka (chciałam zobaczyć jeszcze x-landera x-cite), muszę kupić jakieś okulary przeciwsłoneczne i wpaść do the body shop... Na szczęście dziś obiadu nie gotuję, bo teściowa nam coś wczoraj spakowała wieczorem może wybierzemy się na coś dobrego albo zamówimy do domu.

Aaa i muszę Wam polecić nowe lodu Magnum- o smaku masła orzechowego, w podwójnej czekoladzie to będzie mój hit tego lata dzisiaj może w końcu zjem tego mcflurry'ego bo mi tu codziennie ktoś smaka robi
Stary 2016-04-09, 09:51   #3457
tija93
Zakorzenienie

Hej

TŻ zrobił jajecznice na śniadanie, niedługo pewnie pójdziemy na zakupy i podobno gdzieś mamy jechać się poszlajać

Widzę, że wszystkie zdecydowane na rodzenie u mnie A kiedy ja urodzę?!

Co do kilogramów to mam 1,1kg na plus i wszystkie kalkulatory trąbią mi, że mam niedowagę

Tinkerr ślicznie wygląda łóżeczko

oragne_tree ślicznie rośniecie

Pati gratuluję dla koleżanki! Dorodny człowiek

Florencee i dlatego m.in. nie biorę suplementów

Znowuzapomnialamhasla śliczny brzuszek!

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Właśnie. Musimy na sierpień jakiś grafik ustalić żeby Tija zdążyła nas wszystkie obskoczyć po całej Polsce i za granicą
A ja gdzieś na autostradzie urodzę

Cytat:
ja już dawno zaklepałam Tiję
a kto odbierze poród od Tiji - nie wiem jak to się odmienia??
Uff, na szczęście znalazła się jedna chętna

Cytat:
Ja mam zapas słodkiego ukryty w szufladzie z bielizną przy łóżku hihihi
Ale kurczę przed ciążą byłam pewna że jak zajdę to będę się w 100% zdrowo odżywiać, same owoce i warzywa bez czekolad i ciastek i co? i
Taa, ja też...

Cytat:
Nie martw się, moja rodzina ma wielkie glowy, tata ma taką, że w wojsku nie mógł hełmu dostać, musieli mu wyjąć to wypełnienie i biegał w samym tym metalowym :P jego mama, siostra (damy), wszystkie kapelusze szyte na miarę, bo takich rozmiarów damskich nie robią. Moj brat kask na narty też na zamówienie robił. No i mój Maksym na usg zawsze miał głowę o tydzień-10 dni starszą od reszty ciala. Czyli wielką po mnie i wyszedł w miarę bezboleśnie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Jak to własciwie jest? W III trymestrze chyba najszybciej przybiera się na wadze? Ile kg powinno wtedy 'naturalnie' nam przybyć?
Tak około 10kg to jest to co waży dziecko i wszelkie potrzebne przyległości, reszta to to co uzbieramy naszym apetytem I tak w III się najszybciej tyje, bo gromadzi się woda i dzieciaczek najwięcej przybiera.

Cytat:
Chyba miałam dużo szczęścia, wody odeszły mi przy praktycznie pełnym rozwarciu, podobno skurcze po odejściu wód bolą dużo bardziej. Mi odeszły wody przy badaniu przez położną, przypadkiem mi przebiła pęcherz, zaraz po tym było pełne 10cm, a urodziłam na trzecim partym, nawet się nie zmeczylam jakoś... no i też twierdzę, ze bardzo mi pomogła położna. Te skurcze do momentu odejścia wód nie były dla mnie jakoś dużo bardziej bolesne niż skurcze przy okresie. Urodziłam i powiedziałam do położnej "to już?"
To ja poproszę tak samo

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Tija
Pytanie techniczne
Jeżeli miałam pierwsze CC i teraz ta cukrzyca, to różnie może u mnie z tym porodem naturalnym być. Koleżanka mi powiedziała, że mogą mi nie podać epiduralu np przy porodzie naturalnym ponieważ mogą pojawić się komplikacje i będą musieli przeprowadzić CC. Czy rzeczywiście tak jest?
Nie słyszałam o tym by epidural miał jakiś wpływ negatywny na rodzącą z cukrzycą.

Cytat:
jestem chętna w teorii wiem co i jak robić
Stary 2016-04-09, 10:10   #3458
florencee
Zadomowienie

Dzień dobry. I tak jak zapowiadali leje i jest paskudnie.

Cytat:
No chronologicznie, ale niekoniecznie tematycznie, hahaha. Dla mnie rada jest taka, że po prostu muszę codziennie zajrzeć, wtedy mniej będzie do nadrabiania. Cudnie, że w końcu odkryłam, jak się cytuje wiele odpowiedzi (wiedza tajemna ), to sporo ułatwia. Też nie lubię komentowania komentarzy

A myślałam, że to ja mało przytyłam!!! Ciekawe, ile będzie ostatecznie
No pewnie, zaglądaj codziennie i problem się rozwiąże.

Cytat:
witam

U mnie na razie 4+

Pogoda nie zachęca do wyjścia, więc dziś siedzimy w domu. Pakuję się, jutro wyjazd, pierwszy raz sama na tak długo bez dziecka Mąż się śmieje, że wkońcu kiedyś trzeba było tą pępowinkę oderwać.
Ja poproszę serniczka.

Cytat:
Poproszę serniczka!!
U mnie +4,5.
____

A dzisiaj zakupy!
Ja dalej mam ten Babydream fur Mama, ale balsam, i chyba kupię następny taki sam, bo jestem zadowolona z niego.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
serniczek ja ja ja!

Ja póki co przytyłam jakieś 3,5kg z czego 3kg przez ostatnie 4 tygodnie ale zwalam to na święta i świąteczne obżarstwo, bo od poprzedniego czwartku (kiedy byłam ważona u gina) wg domowej wagi schudłam pół kg... a wg tego kalkulatora, który wklejałyście ważę za mało o jakieś 2 kg

U nas też dzisiaj pogoda paskudna mąż mnie obudził dzisiaj kawką i jajeczniczką jak się ogarniemy i tż wymieni opony w samochodzie to wybieramy się na zakupy. Muszę w końcu kupić jakieś spodnie, planujemy odwiedzić smyka (chciałam zobaczyć jeszcze x-landera x-cite), muszę kupić jakieś okulary przeciwsłoneczne i wpaść do the body shop... Na szczęście dziś obiadu nie gotuję, bo teściowa nam coś wczoraj spakowała wieczorem może wybierzemy się na coś dobrego albo zamówimy do domu.

Aaa i muszę Wam polecić nowe lodu Magnum- o smaku masła orzechowego, w podwójnej czekoladzie to będzie mój hit tego lata dzisiaj może w końcu zjem tego mcflurry'ego bo mi tu codziennie ktoś smaka robi
To powodzenia na zakupach. Te lody brzmią zachęcająco.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość

Florencee i dlatego m.in. nie biorę suplementów
Hmm muszę przemyśleć te moje i pogadać z lekarzem.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 10:15   #3459
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Dzień dobry grahamka zjedzona, pranie się robi, dom posprzątany już wczoraj chyba czas na prasowanie

Jak tak czytam ile wy przytyłyście to trochę się martwię tymi 7 kg... A takie pyszne ciacho w kuchni dobrze że jedziemy do rodziny na kawę to trochę wywioze

Nie masz sie co przejmować każda z nas tyje we własnym tempie i tak wszystko zrzucimy po ciąży

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Dzień dobry. I tak jak zapowiadali leje i jest paskudnie.

No pewnie, zaglądaj codziennie i problem się rozwiąże.

Ja poproszę serniczka.

Ja dalej mam ten Babydream fur Mama, ale balsam, i chyba kupię następny taki sam, bo jestem zadowolona z niego.

To powodzenia na zakupach. Te lody brzmią zachęcająco.

Hmm muszę przemyśleć te moje i pogadać z lekarzem.

Chyba tej oliwki dla mam to nie bardzo poleca sie stosować w ciąży, bo tam olej sojowy jest? Chyba ze cos pomyliłam :/ ja używam tej oliwki babydream ale dla dzieci
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 10:15   #3460
Talantea
Zakorzenienie

Dziendoberek

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Nie masz sie co przejmować każda z nas tyje we własnym tempie i tak wszystko zrzucimy po ciąży
Na szczescie jeszcze sie mieszcze w normie

Co do smarowania to tylko brzuch , nie pomyslałam zeby smarować tez piersi

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 10:16   #3461
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Dziendoberek

Na szczescie jeszcze sie mieszcze w normie

Co do smarowania to tylko brzuch , nie pomyslałam zeby smarować tez piersi
Trzeba też piersi, powinno też uda i pupę. Ja się ograniczam do brzucha i piersi Piersi teraz zazwyczaj dość intensywnie się zmieniają, jednak praktycznie każdej biust urósł. Po porodzie też się zmieni więc dobrze o niego zadbać
Stary 2016-04-09, 10:18   #3462
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba też piersi, powinno też uda i pupę. Ja się ograniczam do brzucha i piersi Piersi teraz zazwyczaj dość intensywnie się zmieniają, jednak praktycznie każdej biust urósł. Po porodzie też się zmieni więc dobrze o niego zadbać
Dziękuje za info. Ja to zwykle do pielegnacji ciała musiałam sie zmuszać
Nawet jak zakupie jakis balsam to albo nie pamiętam albo mi się nie chce uzywać

Stary 2016-04-09, 10:20   #3463
agnszp
Rozeznanie

Cytat:

Ja smaruje tez pupę i uda na wszelki wypadek oliwkę mam na widoku i staram sie codziennie smarować wieczorem, a rano balsamem
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 10:22   #3464
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja po kąpieli oliwke J&J. Tylko po niej moje piersi nie wyglądają jak wysuszone. A przed chwila posmarowałam sie babydream mleczkiem.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 10:30   #3465
Krefetka
Zadomowienie

Dzień dobry w końcu Was nadrobiłam. Przestałam czytać forum wczoraj o 20 z nadzieja ze sie nie rozpiszecie a dziś do nadrobienia ponad 280 postów

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

W sumie dobrze ze nie czytałam bo maz by co 5 min do sklepu chodził bo czytając co chwile miałam ochotę na co innego.

Ja na razie mam +2 kg.
Brzuch, uda, biust smaruje elancylem.
Rozstępy pojawiły mi sie na biuście

A fotelik jaki wybraliśmy to recaro privia z baza isofix.

To chyba wszystko o czym wczoraj i dziś pisalyscie.

Miłego dnia.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Aaa i jeszcze jedno. Muszę ograniczyć z czytaniem was ;(
Spuchła mi powieka i oko łzawi jak tylko spojrzę na ekran komputera lub komórki. Właśnie wysyłam męża do apteki po jakiś specyfik bo na razie wyglądam jakby zupa była za słona
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 10:39   #3466
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam niestety spore rozstępy po pierwszej ciąży jeśli chodzi o piersi. Jak miałam nawał to śmiało mogłam konkurować z Pamela Anderson w jej najlepszych czasach. Później szybko straciłam pokarm...i niestety wyszły rozstępy....
Stary 2016-04-09, 10:42   #3467
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość

Chyba tej oliwki dla mam to nie bardzo poleca sie stosować w ciąży, bo tam olej sojowy jest? Chyba ze cos pomyliłam :/ ja używam tej oliwki babydream ale dla dzieci
Oliwki tak, też czytałam o tym oleju sojowym, a balsam go nie ma.

Cytat:
Ja zazwyczaj też smaruję tylko brzuch i piersi, uda i pupę to jak mi się przypomni, bo nie lubię takim tłustym tyłkiem na kibelku siadać potem.

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Dzień dobry w końcu Was nadrobiłam. Przestałam czytać forum wczoraj o 20 z nadzieja ze sie nie rozpiszecie a dziś do nadrobienia ponad 280 postów

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

W sumie dobrze ze nie czytałam bo maz by co 5 min do sklepu chodził bo czytając co chwile miałam ochotę na co innego.

Ja na razie mam +2 kg.

Miłego dnia.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Spuchła mi powieka i oko łzawi jak tylko spojrzę na ekran komputera lub komórki. Właśnie wysyłam męża do apteki po jakiś specyfik bo na razie wyglądam jakby zupa była za słona
Ojej to współczuję, chyba jakieś uczulenie albo jęczmień? Jakieś kropelki z apteki może pomogą na to.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 10:44   #3468
TinkerrBell
Zadomowienie

Witam się z rana

Mój syn nie daje mi pospac. Od 8 poka stuka, wali, przewraca się. Nie da się tak spać

Teraz śniadanko, muszę zrobić pranie bo po przyjeździe pralki nie tknelam i sru na spacer. Dziś stanęłam na wadze a tam 0,5 kg wiecej...zważywszy, że wczoraj pilnowałam się mocno to chyba z powietrza trzeba to wychodzić
Stary 2016-04-09, 10:52   #3469
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
ja kiedyś też tak miałam ale u mnie kluczem okazało się kupienie czegoś, co bardzo ładnie pachnie i aż chce się po to sięgać i jakoś od tamtej pory wyuczyłam się nawyku cowieczornego smarowania.

Pomogła mi też koleżanka, która zrobiła mi niezły OPR mówiąc, że co ja sobie wyobrażam- z racji zawodu tak bardzo dbam o twarz, a ciało zaniedbuję? i jak to będzie wyglądało w przyszłości- ładna, zadbana cera, a ciało pomarszczone Jakoś tak pamiętam jej słowa.

Cytat:

Ja na razie mam +2 kg.

Miłego dnia.

o rany może jakieś uczulenie, albo zatarłaś czymś? faktycznie daj odpocząć oczom

Rany, taka pogoda, że nawet nie chce mi się wyskakiwać z piżamy i iść pod prysznic...
Stary 2016-04-09, 10:57   #3470
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
witam

U mnie na razie 4+

a dokąd się wybierasz?

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Ja po 2 tyg zdrowia znów mam katar.
Bobo zdecydowanie lepiej sie rusza jak jestem głodna (i po szklance coli). Po jedzeniu jest spokojne.
u mnie chyba dzieć też bardziej aktywny przed jedzeniem - tak zauważyłam..

Cytat:
gdzie kupujesz te oleje/masło? te same będziesz stosować dla dzieci co dla siebie czy są jakieś inne?

Cytat:
Połączenie małosolne i ciacho... Brzmi pysznie
ejjj nie kuś..mam niedaleko do kuchni..

Cytat:
serniczek ja ja ja!

mniam mniam mniam..brzmi pysznie..

Cytat:
Hej

Uff, na szczęście znalazła się jedna chętna

ale ja miałam na myśli,że Cię zaklepałam na swój poród..ale dobra - mój pójdzie sprawnie - pyk i po porodzie, przy okazji poduczę się co i jak, a potem , wraz z nabytą wiedzą, odbiorę Twój..

Cytat:

a może ta powieka Ci spuchła bo miałaś zbyt duży detoks od wizażu
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 11:00   #3471
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
ja kiedyś też tak miałam ale u mnie kluczem okazało się kupienie czegoś, co bardzo ładnie pachnie i aż chce się po to sięgać i jakoś od tamtej pory wyuczyłam się nawyku cowieczornego smarowania.

Pomogła mi też koleżanka, która zrobiła mi niezły OPR mówiąc, że co ja sobie wyobrażam- z racji zawodu tak bardzo dbam o twarz, a ciało zaniedbuję? i jak to będzie wyglądało w przyszłości- ładna, zadbana cera, a ciało pomarszczone Jakoś tak pamiętam jej słowa.
Wiesz ja nigdy nie czułam potrzeby smarowania bo na ciele nie mam suchej skóry. Wychodziłam z załozenia, ze jesli skóra o to nie prosi to po co wklepywać w siebie jakąs chemie.
Pózniej sie skóra przyzwyczai i juz smarować bedzie trzeba.
To jednak tylko moje gdybanie bo ile w tym prawdy to nie wiem.

Stary 2016-04-09, 11:08   #3472
iweczka
Zakorzenienie

hej weekendowo

Pogoda paskudna, szaro buro....
Ja zaczynam odgruzowywać dom

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Nie martw się Ja mam + 5,5 kg a wcale jakoś dużo nie jem, tzn na pewno więcej niż zwykle, ale nie mega ilości....
wizyta u gina w poniedziałek

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:

U mnie póki co 3 kg na plusie... Moja mama przytyła ze mną 7 kg przez całą ciążę, liczyłam że też mi się uda zmieścić w 7 kg Ale co ciekawe wcale sobie słodkiego nie odmawiała więc nadzieja jest
WOW
Ja pewnie za m-c lub nawet wcześniej będe miała +7 kg
Mam nadzieję, że nie przytyję tyle ile z córką bo będe jak hipcio latem

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Gdzieś czytałam, że dla szczupłej osoby od drugiego trymestru to 0,5 kg tygodniowo. Ale są też w necie kalkulatory do konkretnej wagi np:

https://mamotoja.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html

Wg tego mieszczę się w średniej wadze Czyli tragedii nie ma[COLOR="Silver"]
Mieszczę się w średniej wadze, uffff haha
ale pokazuje że średnio przytyję 13 kg, podejrzewam że może być lepiej
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 11:17   #3473
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Pochwalę się przy okazji, bo w końcu mi trochę brzuch wyskoczył I uroczyście obiecuję, że jednak będę się starała czytać i nadrabiać, ile mogę i jednak wolę wizaż niż martwą grupę. Córka marnotrawna ze mnie
wspaniały brzuszek! zdecydowanie wyglądasz jak w ciąży no i śliczna sukienka

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Dzisiaj odebraliśmy ze smyka zamówiony przez stronkę kocyk, szczerze polecam wstawię foto a maleństwo bardzo hojnie obdarowało mnie kopniaczkami, podczas dłuuugiej rozmowy telefonicznej z rodzicami partnera, ciekawe czy to zbieg okoliczności, czy może reakcja na głos mamy?
Ja wczoraj ze swoją Mamą rozmawiałam i też dzidzia zaczęła kopać intensywnie się śmiałam że babcię chce kopnąć przez telefon

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że z tymi witaminami to byzydura. Mój na razie w 37 centylu, a ładnie się faszeruję suplementami.
Też mam nadzieję, że bzdura pewnie jeszcze zależy od tego jakie suplementy

Cytat:
witam

Ja poproszę jedno i drugie i narobiłaś mi ochoty na sernika! może upiekę dziś TŻ się ucieszy

Cytat:

Oj to niedobrze ja w pewnym momencie też miałam bóle w oczach po patrzeniu na ekran, obniżyłam jasności na maxa i zaczęłam zakrapiać kroplami nawilżającymi i przeszło trzymam kciuki żeby u Ciebie też się szybko poprawiło!

Odnośnie wagi to ja jeszcze nie doszłam do wagi początkowej po schudnięciu w 1 trymestrze.. więc wszystkie kalkulatory mówią mi o solidnej niedowadze a jem normalnie, nie odchudzam się ważne, że dziecię się dobrze rozwija. Zobaczymy w przyszłym tygodniu na połówkowym co to z niego (niej?) wyrosło

Dziś deszczowa pogoda w większości Polski, coś czuję że będzie dużo postów na wątku

Dobrego dnia dziewczyny!
Stary 2016-04-09, 11:32   #3474
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz ja nigdy nie czułam potrzeby smarowania bo na ciele nie mam suchej skóry. Wychodziłam z załozenia, ze jesli skóra o to nie prosi to po co wklepywać w siebie jakąs chemie.
Jasne, każdy ma do tego inne podejście
Ja smaruję, bo zauważam poprawę nie tyle w nawilżeniu skóry, co jędrności. Jednak podczas balsamowania wykonujemy nawet krótki masaż, który poprawia sprężystość skóry no i staram się wybierać produkty, które nie są bardzo napakowane chemią
Stary 2016-04-09, 11:37   #3475
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, każdy ma do tego inne podejście
Ja smaruję, bo zauważam poprawę nie tyle w nawilżeniu skóry, co jędrności. Jednak podczas balsamowania wykonujemy nawet krótki masaż, który poprawia sprężystość skóry no i staram się wybierać produkty, które nie są bardzo napakowane chemią
Jedynie co robie to scieram naskórek peelingami. Np miód z brązowym cukrem. Takze cos tam robię.
Wtedy skóra jest miękka i spręzysta i nie czuje pozniej potrzeby balsamowania.

Stary 2016-04-09, 12:04   #3476
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Nie chce mi się nadrabiać
Z tematów, które wyczaiłam :

Wszystkie moje znajome i moja kuzynka, które rodziły w przeciągu ostatniego półtora roku, urodziły klocki i wadze ponad 4500 Rozumiem to tylko u jednej, bo oboje bardzo wysocy, z czego tatuś ogólnie dość potężny (ale nie gruby), więc 4700 nie było żadnym zaskoczeniem. Rodziła naturalnie Podziwiam ją za to
Moja kuzynka przed ciążą ważyła jakieś 40 kg przy wzroście ok 160-165, chudzina totalna, biodra jak u 10-latki , a jej młoda ważyła ok 4600 nie pamiętam dokładnie. Tutaj była cesarka, chociaż panie w szpitalu dopóki nie dostały opierdzielu telefonicznego od lekarza prowadzącego, który w tym szpitalu pracował próbowały u niej wywołać naturalny - rozerwały by ją całą Wyhodowała ją na pomidorach Młoda na chwilę obecną ma niecałe 15 miesięcy i waży 13 kg, niewiele mniej niż prawie 4 letnia córa mojego TŻa (z tym, że ta jest strasznie drobna ).
Kolejna znajoma dość wysoka, ale baaaaaardzoooooo szczupła urodziła też ok 4600, lekarz się "pomylił" oceniając wagę o skromny 1 kg... Tak miałaby cesarkę. No, ale najważniejsze, że jakoś dała radę

Moja waga póki co to ok 4,5 kg na plus. Biorąc pod uwagę wagę startową (ok 80 kg) obawiałam się, że będę tyć tempem 5 kg miesięcznie, na szczęście PÓKI CO jeszcze nie rosnę w oczach - rośnie tylko brzuch Co zostało potwierdzone przez współpracowników jak zanosiłam przedwczoraj chorobowe Więc cieszy mnie to bardzo. Jakaś idiotyczna aplikacja (nazwy nie podam, bo nie pamiętam ) wyliczyła mi, że do porodu powinnam ważyć UWAGA 110 kg , żeby się wszystko prawidłowo rozwijało. Usunęłam tą aplikację od razu

Brzuch smaruję Bio-Oilem. Pokusiłam się na niego głównie dlatego, że niby też poprawia wygląd blizn, a mam na brzuchu 3 bardzo nieładne po usuwaniu pieprzyków. Niby stosować 2 razy dziennie od drugiego trymestru, tak napisali na opakowaniu, ale smaruję tylko raz. Z tym, że u mnie dość małe prawdopodobieństwo powstania rozstępów jakichś wielkich, bo mi się do teraz skóra nie naciągnęła do granic swoich możliwości, miałam spory zapas sadełka i póki co to jest tylko różnica w twardości i jędrności brzucha Tylko biust smaruję 2 razy dziennie, ale nigdy go nie lubiłam i nie chcę, żeby po ciąży i karmieniu zrobił się jeszcze dodatkowo obwisły. Bronię się przed tym jak mogę, bo to jest moja znienawidzona część ciała...
Idę sprzątać
Jeśli się ogarnę dość szybko, to porobię foty ubranek Gabrysia Wczoraj byliśmy na zakupach i sobie kupiłam WIELKIE spodnie piżamowe, 3 tuniki (które założę teraz i za 4 miesiące ), stanik sobie kupiłam - taki, jakie zawsze uważałam za zło, bez fiszbin, tylko troszkę wyprofilowany, taki bardziej a'la topik, ale mnie ostatnio wszystko w biuście ciśnie i noszę to pudrowo różowe paskudztwo z uśmiechem na twarzy, że już nic nie uwiera Całe 19,99 w Kiku
No i oczywiście nie obyło by się bez kupienia czegoś młodemu, ogrodniczki z super mięciutkiego dżinsu, takie fajne cieniutkie, jak mało które dżinsowe odpinane między nogami, żeby ułatwić przewijanie i bluzę z liskiem Pokażę wsio (poza moimi, bo po co to komu :P) jak ogarnę chałupę w przyzwoitym czasie

Edytowane przez Świniaczek
Czas edycji: 2016-04-09 o 12:06
Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 12:08   #3477
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
a dokąd się wybierasz?

u mnie chyba dzieć też bardziej aktywny przed jedzeniem - tak zauważyłam..

gdzie kupujesz te oleje/masło? te same będziesz stosować dla dzieci co dla siebie czy są jakieś inne?

ejjj nie kuś..mam niedaleko do kuchni..

mniam mniam mniam..brzmi pysznie..

ale ja miałam na myśli,że Cię zaklepałam na swój poród..ale dobra - mój pójdzie sprawnie - pyk i po porodzie, przy okazji poduczę się co i jak, a potem , wraz z nabytą wiedzą, odbiorę Twój..

a może ta powieka Ci spuchła bo miałaś zbyt duży detoks od wizażu
Sprzedawca Cosmo Spa na allegro. Z dziećmi zobaczymy, N pewno zacznę od olejów, może uda się przy nich zostać, niestety uMaksyma same oleje nie dawały rady. Musiałam dołączyć emolienty.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 12:26   #3478
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Gdzieś czytałam, że dla szczupłej osoby od drugiego trymestru to 0,5 kg tygodniowo. Ale są też w necie kalkulatory do konkretnej wagi np:
Ja wg kalulatorów mam kilka kg niedowagi, bo aktualnie mam 71,5, a w grudniu było prawie 75. Jem normalnie tak jak przed ciążą, do tego doszła czasem pizza (której wcześniej nie lubiłam) i słodycze jakieś codziennie, choć w nieduzych ilościach. Ale dopóki dzidzi zdrowe i w normie to się nie martwię.

znowuzapomnialamhasla super brzuszek

Cytat:
Mam tak samo, nie wiem czy 3 razy się od początku ciąży posmarowałam

Pochwalę się, że wczoraj pierwszy raz kupowaliśmy ubranka dla Helenki Bardzo mnie wzruszyło, jak Tż taką malutką sukienkę wybierał A ponieważ ceny były bardzo fajne (90% po 6-8 PLN/szt.) to kupiliśmy dość sporo, ale w bardzo różnych rozmiarach: od 56 do 80 cm. Jak dziś policzyłam, wyszło ponad 200 PLN. Nie udało się uniknąć różu, bo faktycznie dość uparci są producenci w tym temacie, ale i inne kolorki się znalazły
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciuszki1.jpg (135,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciuszki2.jpg (128,2 KB, 26 załadowań)
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 12:29   #3479
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
myślę,że masz dużo racji tak sądząc..

Cytat:
Sprzedawca Cosmo Spa na allegro. Z dziećmi zobaczymy, N pewno zacznę od olejów, może uda się przy nich zostać, niestety uMaksyma same oleje nie dawały rady. Musiałam dołączyć emolienty.
dzięki.. będziesz zaczynała od olejów tych samych co dla siebie czy innych? a poza olejami co do pielęgnacji planujesz? ja jestem zielona ..coś do kąpieli? plus olej do ciała starczy czy potrzeba coś jeszcze np jakiś puder do pupy czy inne cuda?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 12:41   #3480
Talantea
Zakorzenienie

Uff zaczełam się pakować powoli 7 dni do wyjazdu TZ juz bedzie w czwartek.
Uzbierało mi sie trochę rzeczy przez te pare miesiecy.

Piernik Torunski

Tak samo mam z twarzą, jak zaczynam kombinować z kosmetykami to wygląda coraz gorzej. Jak stosuje normalny krem nivea to nie mam ani wypysków ani suchych plam.

Origa

Cudowne te ciuszki ! *.*

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-04-09 o 12:43
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości