|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Talantea czytałam, ale gdzieś mi ulecialo. Na ktg cos wyszło? Tzn da sie zrobic to badanie w tak wczesnej ciąży?
|
|
|
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musiał jezdzić po całym brzuchu bo maluszek uciekał cały czas
|
|
|
|
|
#3483 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wiem, że powinnam smarować, bo skórę mam suchą, więc na pewno potrzebuje nawilżenia. Nawet te ładnie pachnące smarowidła mnie nie przekonują (a często gorzej jest, bo uczulają ;P). Chyba nie ma dla mnie ratunku. Cytat:
![]() Talantea, to już zaraz wyruszasz, super.
|
||
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie lubię oliwek. Ale po kremie moje piersi wygladaly jakby miała z nich zaraz zejsc skóra. Tylko oliwka daje sobie z tym radę.
|
|
|
|
#3485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia serniczka nie mogę zrobić dopóki dziecko nie zje mi obiadu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie syn zdecydowanie aktywniejszy po jedzeniu
|
|
|
#3486 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie chłopaki są ułożeni na zasadzie lewy i prawy. Prawy (Miłosz) jest wyżej, lewy (Mieszko) niżej więc jak czuję ruchy po lewej stronie pępka to na pewno Mieszko, jak po prawej to Miłosz. Do tego łożysko mam na przedniej ścianie, ale bardziej po stronie Miłosza bo jego ruchy czuję o wiele słabiej i jak już to albo właśnie wysoko albo skrajnie po prawej pod żebrami. U mnie jest ok +11-12 kg od wagi początkowej więc sporo. Nie jem dużo, ale jakoś waga sama idzie w górę. Cytat:
Cytat:
Najlepszy do smarowania jest podobno czysty olejek migdałowy. Cytat:
U mnie od rana brzuch nie współpracuje, jest dziwnie napięty, do tego duży ból w prawym więzadle - chyba jakoś niewygodnie musiałam spać. Innych niepokojących objawów nie ma więc może mam coraz mocniejsze skurcze B-H... Wczoraj TŻ wyniósł do sypialni jedną komodę z pokoju dziecięcego, jeszcze została druga komoda i szafa, ale to już trzeba rozkręcać bo na schodach się z tym nie wyrobi. Więc przygotowania powoli do przodu ![]() A mi się po nocach śnią ubranka dla dzieci
|
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3488 |
|
Zadomowienie
|
Dostałam kompres zimny na oczy i na pocieszenie magnuma truskawkowego w białej czekoladzie
![]() Tych z masłem orzechowym na mojej wsi nie ma ![]() U mnie śliczna pogoda wiec skorzystałam z okazji i godzinka na balkonie w słońcu z jednoczesnym przeglądem osiedlowych wózków ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3489 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
w sumie to rozważałam mydło szare-biały jeleń do mycia..co myślicie, któraś z mam stosowała? ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-04-09 o 13:21 |
||||
|
|
|
#3490 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, można dołączyć?
TP 18/08 i czekamy na synka
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o to rzeczywiście już niedługo
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od 9-18 będę na kursie, w hotelu mam mieć wi-fi więc myśle, że będę zaglądać. Temat kursu typowo pod fizjoterapię, rehabilitacja poporodowa itp główny temat mięśni dna miednicy - potocznie zwane mm Kegla![]() witaj
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
Moze cos wiecej o sobie? |
|
|
|
#3495 |
|
Rozeznanie
|
cześć
ale się objadłam! łosoś z frytkami z piekarnika, nasz tzw obiad na lenia polecam
|
#3496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Truskawkowy też dobry. ![]() Witaj. ![]() Wyprasowałam 8 koszul męża i tak mnie plecy bolą, że chyba oszaleję. Chyba trzeba w poniedziałek zadzwonić umówić się na masaż, muszę też poszukać jakichś ćwiczeń i zacząć je wykonywać.
|
|
|
|
|
#3497 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli przybędzie mi jeszcze min 8 kg Teraz nie czuję żadnej zmiany objętościowej mojego ciała przy +5 kg, jedynie brzuszek ładnie się powiększa oby tak już zostało![]() Cytat:
My dziś z mężem idziemy do jego rodziców na obiad ma być zapiekanka mniam ![]() Ja smaruję brzuszek jedynie olejkiem arganowym Jako jedyny mnie nie uczula, ładnie odżywia i nawilza skórę
|
|
#3498 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie mam zaufania do takich kalkulatorów. Nie sprawdzałam czy jestem w normie czy przewyższam. Dowiem się na wizycie. Teraz bez sensu sie stresować.
W 1trym. Takim kalkulatorem Sprawdziłam czy wzrost bety mam właściwy. Wg kalkulatora rozwój płodu sie zatrzymał a wg gin było wszystko ok. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3499 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój biust może minimalnie urósł, także nie martwię się o niego Dziewczyny, a powiedzcie, mam wózek ciemna śliwka po córce.... może być dla chłopca czy raczej wieśniacko ???? Byłam z niego baaaardzo zadowolona ale teraz nie wiem... |
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wg kalkulatora wagi juz jestem o 3kg za dużo. W odniesieniu do tego ile piwnnam przytyć w całej ciąży.
|
|
|
|
#3502 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Witaj Jeju....jak mi się sprzątać dziś nie chce.... ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
Jedynie poglądowo Na ost wizycie gin twierdził , że za mało przytyłam. |
|||
|
|
|
#3503 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, witam się z Wami po południu
![]() tez dużo dobrego słyszałam o oleju kokosowym w pielęgnacji, powoli przymierzam się do poczytania o pielęgnacji maluszka tym olejem. Sama smaruję brzuszek i piersi masłem do ciała z Pat and Rub - ma dobry skład, jest gęste, szybko się wchłania i dobrze nawilża. Mam wersję otulającą i pachnie przepięknie. My już po połówkowym USG dzidzia nadal zostaje dziewczynką !
|
#3504 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Masaż całego ciała dla kobiet w ciąży, w zasadzie normalny tylko bez leżenia na brzuchu. ![]() Cytat:
super, że zostaje dziewczynką.
|
|||
|
|
|
#3505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój sobie sam koszule prasuje ale z niego jest perfekcjonista jeśli chodzi o koszule i potrafi prasować jedną sztukę przez 40 minut ![]() Cytat:
w ogóle cała seria jest super.Ale mi Mała dzisiaj wariowała w brzuchu! Normalnie dyskotekę sobie urządziła Leżałam na kanapie, a tż siedział przy mnie i patrzeliśmy na brzuch. Wyglądało jakbym miała alienka w brzuchu Bardzo widać te kopniaki u mnie.
|
|
#3506 |
|
Zadomowienie
|
Wg mnie ciemna śliwka może być mój men ma np w tym kolorze koszule i pate t-shertow i wyglada to bardziej niż ok , a skoro duży mężczyzna może to mały jak najbardzej.
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ooo zazdroszczę efektów wizualnych dyskoteki. Ja jeszcze nie zaobserwowałam żadnych ruchów brzucha, jak coś czuję, to szybko podnoszę koszulkę i czekam, ale maluch cwaniak wtedy pauzuje. |
|
|
|
|
#3508 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Pojechaliśmy na mała wycieczkę do miasteczka obok trochę pospacerować i czuję się taaaka wypluta
Cytat:
Cytat:
![]() Też mam wizytę w poniedziałek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bo nas nie nadrobisz ![]() heej Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
pisaliscie o wieku, ja mam 20, tż 21 i dla nas super wiek bo zależało nam na tym, żeby trochę przeżyć z dzieckiem, móc z nim trochę przelatać i mieć wuchteee energi, ale mamy inne priorytety niż większość ludzi a tym bardziej w naszym wieku. zaczęły mi wychodzić syfki na dekolcie, mam dwa małe rozstępy na biuście i zdawało mi się, że wychodzą mi na brzuchu ale to jednak nie to po depilacji lydki też się zalapia, a rano używam zwykłego balsamu, teraz chyba z Grace Cole i jego tylko na brzuch, kufer i łydki. znalazłam w lumpie dwie pary spodni dla ciężarówek z hm mama, chyba wyszły po 3 zł za sztuke i będę je przerabiać na szorty pobolewa mnie brzuch z prawej strony, raz aż myślałam, że się popłacze bo bobo chyba tak źle się ułożył że nie mogłam zmienić pozycji, tylko na lezaco dało się wytrzymać, tż oczywiście już na pogotowie by jechał ale czułam jak zmienia miejsce i nagle bum, po bólu. ale chyba zacznę brać magnez, w tym tygodniu mam wizytę więc zobacze co mi powie gin i czy wreszcie da się określić płeć :/ no i dzisiaj zaczynamy 22 tydzień
|
|
|
|
#3510 |
|
Wtajemniczenie
|
taaak też lubię tą serię, tylko ubolewam, że taka droga
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.

i jak to będzie wyglądało w przyszłości- ładna, zadbana cera, a ciało pomarszczone 
A ponieważ ceny były bardzo fajne (90% po 6-8 PLN/szt.) to kupiliśmy dość sporo, ale w bardzo różnych rozmiarach: od 56 do 80 cm. Jak dziś policzyłam, wyszło ponad 200 PLN. Nie udało się uniknąć różu, bo faktycznie dość uparci są producenci w tym temacie, ale i inne kolorki się znalazły

ja ja ja!
mąż mnie obudził dzisiaj kawką i jajeczniczką 

czerwiec 2015
bo nas nie nadrobisz