Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-09, 12:45   #3481
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Talantea czytałam, ale gdzieś mi ulecialo. Na ktg cos wyszło? Tzn da sie zrobic to badanie w tak wczesnej ciąży?
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 12:48   #3482
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Talantea czytałam, ale gdzieś mi ulecialo. Na ktg cos wyszło? Tzn da sie zrobic to badanie w tak wczesnej ciąży?
Wyszła mi nieco niska oscylacja, wiec nadal mam brac clexane, acard i luteine. Gin uznał, że zrobi wcześniej bo wyjeżdzam, a teraz ma powtórzyć w środę. Bedzie miał porównanie.

Musiał jezdzić po całym brzuchu bo maluszek uciekał cały czas

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 12:48   #3483
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
ja kiedyś też tak miałam ale u mnie kluczem okazało się kupienie czegoś, co bardzo ładnie pachnie i aż chce się po to sięgać i jakoś od tamtej pory wyuczyłam się nawyku cowieczornego smarowania.

Pomogła mi też koleżanka, która zrobiła mi niezły OPR mówiąc, że co ja sobie wyobrażam- z racji zawodu tak bardzo dbam o twarz, a ciało zaniedbuję? i jak to będzie wyglądało w przyszłości- ładna, zadbana cera, a ciało pomarszczone Jakoś tak pamiętam jej słowa.
Ja nie znoszę smarować ciała balsamami, olejami jeszcze bardziej, myślałam już że powinnam zadbać o to, żeby kiedyś nie było dużej różnicy między twarzą a ciałem. A wiem, że powinnam smarować, bo skórę mam suchą, więc na pewno potrzebuje nawilżenia. Nawet te ładnie pachnące smarowidła mnie nie przekonują (a często gorzej jest, bo uczulają ;P). Chyba nie ma dla mnie ratunku.

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Ja wg kalulatorów mam kilka kg niedowagi, bo aktualnie mam 71,5, a w grudniu było prawie 75. Jem normalnie tak jak przed ciążą, do tego doszła czasem pizza (której wcześniej nie lubiłam) i słodycze jakieś codziennie, choć w nieduzych ilościach. Ale dopóki dzidzi zdrowe i w normie to się nie martwię.

znowuzapomnialamhasla super brzuszek

Mam tak samo, nie wiem czy 3 razy się od początku ciąży posmarowałam

Pochwalę się, że wczoraj pierwszy raz kupowaliśmy ubranka dla Helenki Bardzo mnie wzruszyło, jak Tż taką malutką sukienkę wybierał A ponieważ ceny były bardzo fajne (90% po 6-8 PLN/szt.) to kupiliśmy dość sporo, ale w bardzo różnych rozmiarach: od 56 do 80 cm. Jak dziś policzyłam, wyszło ponad 200 PLN. Nie udało się uniknąć różu, bo faktycznie dość uparci są producenci w tym temacie, ale i inne kolorki się znalazły
Śliczne ubranka.

Talantea, to już zaraz wyruszasz, super.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 12:51   #3484
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja nie lubię oliwek. Ale po kremie moje piersi wygladaly jakby miała z nich zaraz zejsc skóra. Tylko oliwka daje sobie z tym radę.
Stary 2016-04-09, 12:53   #3485
natalia_23
Zakorzenienie

Zdjęcia serniczka nie mogę zrobić dopóki dziecko nie zje mi obiadu

Cytat:
serniczek ja ja ja!

Ja póki co przytyłam jakieś 3,5kg z czego 3kg przez ostatnie 4 tygodnie ale zwalam to na święta i świąteczne obżarstwo, bo od poprzedniego czwartku (kiedy byłam ważona u gina) wg domowej wagi schudłam pół kg... a wg tego kalkulatora, który wklejałyście ważę za mało o jakieś 2 kg

U nas też dzisiaj pogoda paskudna mąż mnie obudził dzisiaj kawką i jajeczniczką jak się ogarniemy i tż wymieni opony w samochodzie to wybieramy się na zakupy. Muszę w końcu kupić jakieś spodnie, planujemy odwiedzić smyka (chciałam zobaczyć jeszcze x-landera x-cite), muszę kupić jakieś okulary przeciwsłoneczne i wpaść do the body shop... Na szczęście dziś obiadu nie gotuję, bo teściowa nam coś wczoraj spakowała wieczorem może wybierzemy się na coś dobrego albo zamówimy do domu.

Aaa i muszę Wam polecić nowe lodu Magnum- o smaku masła orzechowego, w podwójnej czekoladzie to będzie mój hit tego lata dzisiaj może w końcu zjem tego mcflurry'ego bo mi tu codziennie ktoś smaka robi
aaa ten magnum brzmi kusząco

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Trzeba też piersi, powinno też uda i pupę. Ja się ograniczam do brzucha i piersi Piersi teraz zazwyczaj dość intensywnie się zmieniają, jednak praktycznie każdej biust urósł. Po porodzie też się zmieni więc dobrze o niego zadbać
u mnie pełny pakiet, jak już zacznę piersi, brzuch, pupa, biodra to i nogi i ręce

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
a dokąd się wybierasz?

u mnie chyba dzieć też bardziej aktywny przed jedzeniem - tak zauważyłam..

gdzie kupujesz te oleje/masło? te same będziesz stosować dla dzieci co dla siebie czy są jakieś inne?

ejjj nie kuś..mam niedaleko do kuchni..

mniam mniam mniam..brzmi pysznie..

ale ja miałam na myśli,że Cię zaklepałam na swój poród..ale dobra - mój pójdzie sprawnie - pyk i po porodzie, przy okazji poduczę się co i jak, a potem , wraz z nabytą wiedzą, odbiorę Twój..

a może ta powieka Ci spuchła bo miałaś zbyt duży detoks od wizażu
wybieram się na kurs do Poznania, nie będzie mnie 7 dni

U mnie syn zdecydowanie aktywniejszy po jedzeniu

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 12:57   #3486
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Jakie macie plany na weekend ? Ah i mam pytanie, możecie podzielić się informacjami na temat fotelików samochodowych które wybrałyście?
My kupujemy Maxi Cosi Cabriofix. Co do planów, TŻ odsypia nockę a później może podjedziemy do Obi po kwiaty na balkon. Rano o 6 byliśmy na giełdzie kwiatowej ale same bratki były...

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Oj tak mi też daje popalić 3cie piętro, zwłaszcza jak robię try kursy dziennie ale mówię sobie że za to wyrzeźbię pupę do porodu haha
Ja też mieszkam na 3 piętrze i niestety nie zawsze uda się wejść bez odpoczynku

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja na ostatniej wizycie byłam chyba 7 na plusie już. Trochę zalamka, z Maksymem przybieralam ok 1 kg miesięcznie. No ale bliźniaki... pocieszam się, ze więcej kg zleci od razu po porodzie. No i nie będę pewnie w tej ostatniej fazie, ķiedy się najwięcej przybiera, bo urodę wcześniej.

Justynkie, chcecie od początku chłopców dac do oddzielnych łóżeczek? Ja na początku planuję dziewczyny kłaść w jednym. Tak robiły wszystkie znane mi mamy bliźniaków, takie przedłużenie bliskości z czasów brzucha. Odrozniasz, który to który, koedy się ruszają?

Ja też wysoko czuję dzieci.
Na początku będę ich kładła razem, ale drugie łóżeczko będzie przygotowane, bo nie wiem jak się będą razem zachowywać, czy to ich uspokoi czy rozruszy
U mnie chłopaki są ułożeni na zasadzie lewy i prawy. Prawy (Miłosz) jest wyżej, lewy (Mieszko) niżej więc jak czuję ruchy po lewej stronie pępka to na pewno Mieszko, jak po prawej to Miłosz. Do tego łożysko mam na przedniej ścianie, ale bardziej po stronie Miłosza bo jego ruchy czuję o wiele słabiej i jak już to albo właśnie wysoko albo skrajnie po prawej pod żebrami.
U mnie jest ok +11-12 kg od wagi początkowej więc sporo. Nie jem dużo, ale jakoś waga sama idzie w górę.

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Co kupujesz?
Ja używam zamiennie tej oliwki z rossmana, balsamu sexi mama z bielendy i balsamu oillan mama i powiem ci że najbardziej mi ta oliwka pasuje
Ja używam tej oliwki z Rosmanna i jestem zadowolona. Jest mega wydajna, ładnie pachnie i nie mam rozstępów. Podobno rozstępy to kwestia skłonności a nie smarowania, ale ja wiem że mam skłonności bo miałam kiedyś mega rozstępy na udach, a teraz brzuch naprawdę duży, cera jasna a ani jednego pęknięcia nie mam więc chyba jednak coś to daje...

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Chyba tej oliwki dla mam to nie bardzo poleca sie stosować w ciąży, bo tam olej sojowy jest? Chyba ze cos pomyliłam :/ ja używam tej oliwki babydream ale dla dzieci
Jedyne co może powodować ten olej sojowy to przebarwienia skóry. Nie wpływa niekorzystnie na płód, więc oliwka jak najbardziej jest bezpieczna, pozostaje kwestia kosmetyczna.
Najlepszy do smarowania jest podobno czysty olejek migdałowy.

Cytat:
Pochwalę się, że wczoraj pierwszy raz kupowaliśmy ubranka dla Helenki Bardzo mnie wzruszyło, jak Tż taką malutką sukienkę wybierał A ponieważ ceny były bardzo fajne (90% po 6-8 PLN/szt.) to kupiliśmy dość sporo, ale w bardzo różnych rozmiarach: od 56 do 80 cm. Jak dziś policzyłam, wyszło ponad 200 PLN. Nie udało się uniknąć różu, bo faktycznie dość uparci są producenci w tym temacie, ale i inne kolorki się znalazły
Piękne! Skąd te zakupy, czyżby Carrefour? Pytam bo dostałam od mojej mamy jedne bodziaki z królikiem własnie zCarrefoura i widze u Ciebie ten sam wzór. Cenowo mega korzystnie!

U mnie od rana brzuch nie współpracuje, jest dziwnie napięty, do tego duży ból w prawym więzadle - chyba jakoś niewygodnie musiałam spać. Innych niepokojących objawów nie ma więc może mam coraz mocniejsze skurcze B-H...
Wczoraj TŻ wyniósł do sypialni jedną komodę z pokoju dziecięcego, jeszcze została druga komoda i szafa, ale to już trzeba rozkręcać bo na schodach się z tym nie wyrobi. Więc przygotowania powoli do przodu
A mi się po nocach śnią ubranka dla dzieci

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 13:12   #3487
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
myślę,że masz dużo racji tak sądząc..

dzięki.. będziesz zaczynała od olejów tych samych co dla siebie czy innych? a poza olejami co do pielęgnacji planujesz? ja jestem zielona ..coś do kąpieli? plus olej do ciała starczy czy potrzeba coś jeszcze np jakiś puder do pupy czy inne cuda?
Pewnie kupię hippa mleczko do mycia z olejem migdałowym, po 3 miesiącu jakiś szampon, do smarowania cialka po kąpieli olej kokosowy na zmianę może z hippem właśnie. I wg mnie koniecznie maść do pupy. Nie wszyscy używają, ale wg mnie to mus. Z tym, ze ja nie kupuję gotowej, a w aptece mi robią wg receptury od pediatry. Co do pudrów, to od nich się odchodzi, bo mają niekorzystny wpływ na drogi oddechowe. Ja miałam, bo Młody miał czerwone paszki, tam mu palcem aplikowalam, żeby nie doszło do odparzenia. W razie ciemieniuchy olej ze słodkich migdałów. To tyle.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 13:15   #3488
Krefetka
Zadomowienie

Dostałam kompres zimny na oczy i na pocieszenie magnuma truskawkowego w białej czekoladzie
Tych z masłem orzechowym na mojej wsi nie ma

U mnie śliczna pogoda wiec skorzystałam z okazji i godzinka na balkonie w słońcu z jednoczesnym przeglądem osiedlowych wózków

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 13:27   #3489
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
wybieram się na kurs do Poznania, nie będzie mnie 7 dni

U mnie syn zdecydowanie aktywniejszy po jedzeniu
będziesz miała czas na wizaz? co to za kurs?

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość

U mnie od rana brzuch nie współpracuje, jest dziwnie napięty, do tego duży ból w prawym więzadle - chyba jakoś niewygodnie musiałam spać. Innych niepokojących objawów nie ma więc może mam coraz mocniejsze skurcze B-H...
może potrzebny odpoczynek? albo nospa?

Cytat:
Pewnie kupię hippa mleczko do mycia z olejem migdałowym, po 3 miesiącu jakiś szampon, do smarowania cialka po kąpieli olej kokosowy na zmianę może z hippem właśnie. I wg mnie koniecznie maść do pupy. Nie wszyscy używają, ale wg mnie to mus. Z tym, ze ja nie kupuję gotowej, a w aptece mi robią wg receptury od pediatry. Co do pudrów, to od nich się odchodzi, bo mają niekorzystny wpływ na drogi oddechowe. Ja miałam, bo Młody miał czerwone paszki, tam mu palcem aplikowalam, żeby nie doszło do odparzenia. W razie ciemieniuchy olej ze słodkich migdałów. To tyle.
dzięki..muszą popatrzeć co ten hipp ma w składzie..

w sumie to rozważałam mydło szare-biały jeleń do mycia..co myślicie, któraś z mam stosowała?

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Dostałam kompres zimny na oczy i na pocieszenie magnuma truskawkowego w białej czekoladzie

U mnie śliczna pogoda wiec skorzystałam z okazji i godzinka na balkonie w słońcu z jednoczesnym przeglądem osiedlowych wózków

hehe podoba mi się Twój plan..

Edytowane przez Piernik Torunski
Czas edycji: 2016-04-09 o 13:21
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 13:51   #3490
klaudia77
Rozeznanie

GG do klaudia77

Hej dziewczyny, można dołączyć? TP 18/08 i czekamy na synka

klaudia77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 13:55   #3491
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Uff zaczełam się pakować powoli 7 dni do wyjazdu TZ juz bedzie w czwartek.
Uzbierało mi sie trochę rzeczy przez te pare miesiecy.

Piernik Torunski

Tak samo mam z twarzą, jak zaczynam kombinować z kosmetykami to wygląda coraz gorzej. Jak stosuje normalny krem nivea to nie mam ani wypysków ani suchych plam.

Origa

Cudowne te ciuszki ! *.*

o to rzeczywiście już niedługo

Mikołaj 19.11.2011
Stary 2016-04-09, 13:59   #3492
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudia77 Pokaż wiadomość
jasne..hej
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 14:00   #3493
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
będziesz miała czas na wizaz? co to za kurs?

może potrzebny odpoczynek? albo nospa?

dzięki..muszą popatrzeć co ten hipp ma w składzie..

w sumie to rozważałam mydło szare-biały jeleń do mycia..co myślicie, któraś z mam stosowała?

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

hehe podoba mi się Twój plan..
hipp ma dobry skład i pięknie pachnie

Od 9-18 będę na kursie, w hotelu mam mieć wi-fi więc myśle, że będę zaglądać. Temat kursu typowo pod fizjoterapię, rehabilitacja poporodowa itp główny temat mięśni dna miednicy - potocznie zwane mm Kegla

Cytat:
witaj

Mikołaj 19.11.2011
Stary 2016-04-09, 14:01   #3494
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj

Moze cos wiecej o sobie?

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 14:14   #3495
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
cześć

ale się objadłam! łosoś z frytkami z piekarnika, nasz tzw obiad na lenia polecam
Stary 2016-04-09, 14:16   #3496
florencee
Zadomowienie

Cytat:

No to dobrze, oby pomógł kompres szybko. Truskawkowy też dobry.

Cytat:
Witaj.

Wyprasowałam 8 koszul męża i tak mnie plecy bolą, że chyba oszaleję. Chyba trzeba w poniedziałek zadzwonić umówić się na masaż, muszę też poszukać jakichś ćwiczeń i zacząć je wykonywać.
Stary 2016-04-09, 14:21   #3497
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Gdzieś czytałam, że dla szczupłej osoby od drugiego trymestru to 0,5 kg tygodniowo. Ale są też w necie kalkulatory do konkretnej wagi np:

https://mamotoja.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html

Wg tego mieszczę się w średniej wadze Czyli tragedii nie ma[COLOR="Silver"]

?
uff też mieszczę się w normie Czyli przybędzie mi jeszcze min 8 kg Teraz nie czuję żadnej zmiany objętościowej mojego ciała przy +5 kg, jedynie brzuszek ładnie się powiększa oby tak już zostało
Cytat:
Ja wg kalulatorów mam kilka kg niedowagi, bo aktualnie mam 71,5, a w grudniu było prawie 75. Jem normalnie tak jak przed ciążą, do tego doszła czasem pizza (której wcześniej nie lubiłam) i słodycze jakieś codziennie, choć w nieduzych ilościach. Ale dopóki dzidzi zdrowe i w normie to się nie martwię.

znowuzapomnialamhasla super brzuszek

Mam tak samo, nie wiem czy 3 razy się od początku ciąży posmarowałam

Cudne ubranka

Cytat:

My dziś z mężem idziemy do jego rodziców na obiad ma być zapiekanka mniam

Ja smaruję brzuszek jedynie olejkiem arganowym Jako jedyny mnie nie uczula, ładnie odżywia i nawilza skórę

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 14:40   #3498
Krefetka
Zadomowienie

Ja nie mam zaufania do takich kalkulatorów. Nie sprawdzałam czy jestem w normie czy przewyższam. Dowiem się na wizycie. Teraz bez sensu sie stresować.

W 1trym. Takim kalkulatorem Sprawdziłam czy wzrost bety mam właściwy. Wg kalkulatora rozwój płodu sie zatrzymał a wg gin było wszystko ok.

Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 14:44   #3499
agnszp
Rozeznanie

Cytat:

Witaj
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 14:51   #3500
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Trzeba też piersi, powinno też uda i pupę. Ja się ograniczam do brzucha i piersi Piersi teraz zazwyczaj dość intensywnie się zmieniają, jednak praktycznie każdej biust urósł. Po porodzie też się zmieni więc dobrze o niego zadbać
A ja smaruję tylko uda
Mój biust może minimalnie urósł, także nie martwię się o niego

Dziewczyny, a powiedzcie, mam wózek ciemna śliwka po córce....
może być dla chłopca czy raczej wieśniacko ????
Byłam z niego baaaardzo zadowolona ale teraz nie wiem...
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 14:51   #3501
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja wg kalkulatora wagi juz jestem o 3kg za dużo. W odniesieniu do tego ile piwnnam przytyć w całej ciąży.
Stary 2016-04-09, 14:59   #3502
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę poczytać o tym oleju kokosowym. Coraz częściej o nim słyszę

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:

Witaj

Jeju....jak mi się sprzątać dziś nie chce....

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

Wyprasowałam 8 koszul męża i tak mnie plecy bolą, że chyba oszaleję. Chyba trzeba w poniedziałek zadzwonić umówić się na masaż, muszę też poszukać jakichś ćwiczeń i zacząć je wykonywać.
Florencee, Na jaki masaż chodzisz ???

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Ja nie mam zaufania do takich kalkulatorów. Nie sprawdzałam czy jestem w normie czy przewyższam. Dowiem się na wizycie. Teraz bez sensu sie stresować.

W 1trym. Takim kalkulatorem Sprawdziłam czy wzrost bety mam właściwy. Wg kalkulatora rozwój płodu sie zatrzymał a wg gin było wszystko ok.

Ja też nie uważam, że dane tam wyliczane są the best.
Jedynie poglądowo
Na ost wizycie gin twierdził , że za mało przytyłam.
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 15:08   #3503
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Hej, witam się z Wami po południu
tez dużo dobrego słyszałam o oleju kokosowym w pielęgnacji, powoli przymierzam się do poczytania o pielęgnacji maluszka tym olejem.
Sama smaruję brzuszek i piersi masłem do ciała z Pat and Rub - ma dobry skład, jest gęste, szybko się wchłania i dobrze nawilża. Mam wersję otulającą i pachnie przepięknie.

My już po połówkowym USG dzidzia nadal zostaje dziewczynką !

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 15:15   #3504
florencee
Zadomowienie

Cytat:

A ja lubię takie kalkulatorki, nie traktuję ich jakoś super poważnie, bo co program komputerowy może wiedzieć o moim i dzidziusiowym organizmie, wiadomo że i tak lekarz decyduje.

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
A ja smaruję tylko uda

Moim zdaniem może, ale ogólnie uważam że dla chłopca tylko różowy by odpadał.

Cytat:
Florencee, Na jaki masaż chodzisz ???[COLOR="Silver"]
Masaż całego ciała dla kobiet w ciąży, w zasadzie normalny tylko bez leżenia na brzuchu.

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
tez dużo dobrego słyszałam o oleju kokosowym w pielęgnacji, powoli przymierzam się do poczytania o pielęgnacji maluszka tym olejem.
Sama smaruję brzuszek i piersi masłem do ciała z Pat and Rub - ma dobry skład, jest gęste, szybko się wchłania i dobrze nawilża. Mam wersję otulającą i pachnie przepięknie.

super, że zostaje dziewczynką.
Stary 2016-04-09, 15:20   #3505
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
No to dobrze, oby pomógł kompres szybko. Truskawkowy też dobry.

Witaj.

szalona mój sobie sam koszule prasuje ale z niego jest perfekcjonista jeśli chodzi o koszule i potrafi prasować jedną sztukę przez 40 minut

Cytat:

też lubię to masło otulające w ogóle cała seria jest super.

Ale mi Mała dzisiaj wariowała w brzuchu! Normalnie dyskotekę sobie urządziła Leżałam na kanapie, a tż siedział przy mnie i patrzeliśmy na brzuch. Wyglądało jakbym miała alienka w brzuchu Bardzo widać te kopniaki u mnie.
Stary 2016-04-09, 15:24   #3506
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
A ja smaruję tylko uda

Wg mnie ciemna śliwka może być mój men ma np w tym kolorze koszule i pate t-shertow i wyglada to bardziej niż ok , a skoro duży mężczyzna może to mały jak najbardzej.
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 15:26   #3507
florencee
Zadomowienie

Cytat:
szalona mój sobie sam koszule prasuje ale z niego jest perfekcjonista jeśli chodzi o koszule i potrafi prasować jedną sztukę przez 40 minut

Ale mi Mała dzisiaj wariowała w brzuchu! Normalnie dyskotekę sobie urządziła Leżałam na kanapie, a tż siedział przy mnie i patrzeliśmy na brzuch. Wyglądało jakbym miała alienka w brzuchu Bardzo widać te kopniaki u mnie.
Mój zazwyczaj też sam sobie prasuje (i też perfekcjonista!), ale dzisiaj sam wysprzątał całe mieszkanie i pojechał do teścia kontynuować naprawę naszego parawanu wannowego, smutny był że nie zdąży wyprasować sobie koszul do pracy przed niedzielą, no to zmiękłam.

Ooo zazdroszczę efektów wizualnych dyskoteki. Ja jeszcze nie zaobserwowałam żadnych ruchów brzucha, jak coś czuję, to szybko podnoszę koszulkę i czekam, ale maluch cwaniak wtedy pauzuje.
Stary 2016-04-09, 15:30   #3508
tija93
Zakorzenienie

Pojechaliśmy na mała wycieczkę do miasteczka obok trochę pospacerować i czuję się taaaka wypluta

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Ja mam niestety spore rozstępy po pierwszej ciąży jeśli chodzi o piersi. Jak miałam nawał to śmiało mogłam konkurować z Pamela Anderson w jej najlepszych czasach. Później szybko straciłam pokarm...i niestety wyszły rozstępy....
Taka gwałtowne zmiany niestety najmocniej wpływają na skórę.

Cytat:

ale ja miałam na myśli,że Cię zaklepałam na swój poród..ale dobra - mój pójdzie sprawnie - pyk i po porodzie, przy okazji poduczę się co i jak, a potem , wraz z nabytą wiedzą, odbiorę Twój..
:
Poradzimy sobie

Cytat:
wizyta u gina w poniedziałek
Też mam wizytę w poniedziałek

Cytat:

Super ciuszki!

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Wyszła mi nieco niska oscylacja, wiec nadal mam brac clexane, acard i luteine. Gin uznał, że zrobi wcześniej bo wyjeżdzam, a teraz ma powtórzyć w środę. Bedzie miał porównanie.

Musiał jezdzić po całym brzuchu bo maluszek uciekał cały czas
I dlatego nie robi się ktg tak szybko, najczęściej jest zaniżona oscylacja w tak wczesnych tygodniach i jest to normalne.

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Wczoraj TŻ wyniósł do sypialni jedną komodę z pokoju dziecięcego, jeszcze została druga komoda i szafa, ale to już trzeba rozkręcać bo na schodach się z tym nie wyrobi. Więc przygotowania powoli do przodu
A mi się po nocach śnią ubranka dla dzieci
Poleż trochę i daj brzuszkowi odpocząć

Cytat:

Oby szybko przeszło bo nas nie nadrobisz

Cytat:
heej

Cytat:

Pewnie, że pasuje

Cytat:

Stary 2016-04-09, 15:39   #3509
navioe
Zakorzenienie

cześć dziewczyny wreszcie was nadrobiłam, wcinam właśnie potrawke z kurczaka. wróciłam z zajęć i będę odpoczywać.
pisaliscie o wieku, ja mam 20, tż 21 i dla nas super wiek bo zależało nam na tym, żeby trochę przeżyć z dzieckiem, móc z nim trochę przelatać i mieć wuchteee energi, ale mamy inne priorytety niż większość ludzi a tym bardziej w naszym wieku.
zaczęły mi wychodzić syfki na dekolcie, mam dwa małe rozstępy na biuście i zdawało mi się, że wychodzą mi na brzuchu ale to jednak nie to a stosuje tak jak większość oliwke po prysznicu- brzuch, piersi, ręce, uda i tyłek. po depilacji lydki też się zalapia, a rano używam zwykłego balsamu, teraz chyba z Grace Cole i jego tylko na brzuch, kufer i łydki.
znalazłam w lumpie dwie pary spodni dla ciężarówek z hm mama, chyba wyszły po 3 zł za sztuke i będę je przerabiać na szorty plus moje dwie pary ciążowych- bojówki i jedne zwykłe czarne i nic więcej nie mam zamiaru kupować, we wszystkie ubrania zwykłe jeszcze się mieszcze oprócz spodni więc nie jest źle, mam około 3kg na plusie.
pobolewa mnie brzuch z prawej strony, raz aż myślałam, że się popłacze bo bobo chyba tak źle się ułożył że nie mogłam zmienić pozycji, tylko na lezaco dało się wytrzymać, tż oczywiście już na pogotowie by jechał ale czułam jak zmienia miejsce i nagle bum, po bólu. ale chyba zacznę brać magnez, w tym tygodniu mam wizytę więc zobacze co mi powie gin i czy wreszcie da się określić płeć :/
no i dzisiaj zaczynamy 22 tydzień stawiam gorąca czekolade bo w Poznaniu piździ
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 15:41   #3510
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:

.
taaak też lubię tą serię, tylko ubolewam, że taka droga

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości