|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
Tyle, że w innych krajach wanna to standard I mają dużo więcej porodów w nich i jakoś nikt po tym nie łapie infekcji Chyba mało nowoczesna ta ginka
|
|
|
|
|
#3662 | |
|
Zadomowienie
|
Mega za☠☠☠iste
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
mały dziś i wczoraj jakiś mało aktywny i oczywiście już sobie coś wkręcam ![]() ehh ja już chyba w tej ciąży się nie zmienię, stale się o coś martwię
|
|
#3663 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do wanny, w wybranym przeze mnie szpitalu jest jedna, ale jakoś mnie do niej nie ciągnie, właśnie się boję jakichś bakterii. Pewnie wszystko tam będzie czyste, ale ja się w ogóle cykam takich spraw wannowo-basenowych nawet bez dziecka.
|
||
|
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niekoniecznie mało nowoczesna, zależy jak czysty jest szpital ![]() 9 km mam do szpitala, w którym brzydziłabym się własnego psa leczyć (ba, ja bym się bała go tam wpuścić, żeby mi jakiegoś świństwa nie przywlókł), jakbym miała tam spędzić 3 dni licząc z dniem porodu, to obawiam się, że korzystanie z toalety "na narciarza" skończyłoby się i tak grzybami wszelkiej maści na wszystkich częściach mojego ciała, bo tam jest taki syf, że te wszystkie syfy to tam chyba skaczą U dorosłych zresztą tak samo I dlatego będę rodzić 50 km dalej
|
|
|
|
|
#3665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie też już pare osób pytało, co z kotem jak się mały urodzi masakra jakaś
|
|
#3666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale masz rację, są szpitale które chyba jeszcze pamiętają czasy komuny nie tylko wyglądem ale i personelem.... |
|
|
|
|
#3667 | ||||
|
Rozeznanie
|
Piękne
Cytat:
Cytat:
Tak mnie nakręciłyście na Mcflurry że masakra! Ale chyba się przeziębiłam więc muszę go sobie odpuścić. Ogólnie mam katar, boli mnie gardło i mam stan podgorączkowy Dobrze że jutro wizyta to może coś mi gin powie. Cytat:
Co do rozmiarówki Tesco to mają jeszcze coś takiego jak Tiny Baby na 44 cm. I to jest chyba dla wcześniaków. Są mikroskopijne ![]() Osobiście to nie chcę wystawiać brzucha na takie bezpośrednie słońce. Rozważam zakup tankini ciążowego ale z moim biustem będę jak zwykle miała problem z rozmiarem Cytat:
za glukozę
|
||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze, żeby było komiczniej to rozbudowali tą ubojnię (takie mam zdanie na temat tego szpitala ), ale i tak nie ma kto pracować na tym metrażu A w planach zapomniano zrobić kostnicę, więc w efekcie postawili chłodzony kontener (!!!) obok szpitala i tam trzymali zwłoki |
|
|
|
|
#3669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3670 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- hahah gaz akurat podobno jest i nie ma na niego ograniczeń więc poszaleję ;p mój mąż mnie już pytał czy bd mógł się "sztachnąć" bo jak oglądaliśmy serial porody jednemu ojcu pozwolili
|
|
#3672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie czytam o moim szpitalu w którym będę rodzić, Też jest tylko jedna sala z basenem. Średnio przyjmują 10 porodów dziennie więc szanse na basen średnie, plus nie wiem czy mnie diabetolog nie wykluczy z basenu. Ale o to dopytam się później. Ze znieczulaczy dostępne są diamorphine, gaz i epidural 24/7. Choć ja bym chciała tylko z gazem. Ale wiadomo, to się może zmienić:P ![]() Plus za to, że mogę mieć ze sobą cały czas przy porodzie 2 osoby. Więc na pewno będzie to szwagierka i albo moja przyjaciółka albo mama. TŻ nie bardzo chce być, a ja nie będę zmuszać. Zwłaszcza, że on prawie odszedł na drugi krąg przy amniopunkcji i pobieraniu krwi, więc przy porodzie mi się nie przyda.... ![]()
|
|
|
|
|
#3673 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), a nie ten z takimi opiniami.Cytat:
I życzę szybkiego powrotu do zdrowia, gin na pewno coś doradzi. ![]() Też czuję się nakręcona na McFlurry.
|
||
|
|
|
#3674 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś otrzymałam magnuma z masłem orzechowym. Niestety podwójna czekolada nie przypadła mi do gustu. Samo masło z lodem cudo ale jak dla mnie bez czekolady.
Zostaje jednak przy solonym karmelu i magnum truskawkowym. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3675 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No, ale ok, nie drążę-różni są lekarze i różne podejścia. Najważniejsze to robić tak, żeby ewentualnie w razie wu nie musieć mieć do siebie pretensji, że coś się zaniedbało.Cytat:
Też się zdziwiłam, jak siostra mi podała ten przepis, ale ciasto wychodzi pyszne-zupełnie nie czuć, że z takich dziwnych składników ![]() W ostateczności zawsze można siedzieć w przewiewnej koszuli. Cytat:
Problem z wanną jeszcze rozumiem, ale ZZO to powinien być standard.
|
||||
|
|
|
#3676 |
|
Rozeznanie
|
Cześć kochane
Wobec tego nie dziwne, że ciągle nadrabiam i się nie odzywam Jeszcze nie skończyłam, ale piszę, bo ktoś tam się interesował międzyczasie co się dzieje z tą dziewczyną, co miała uczulenie na kapsułki do prania ![]() Zatem, żyje(my) Nie miałam kompa przez jakiś czas, a na tel to średnio mi się wizaż czyta, stąd moja nieobecność. Gratuluję wszystkich chłopców/dziewczynek, dobrych połówkowych i wszystkiego Wam gratuluję Orange tree - z czystej ciekawości, 2400zł za urodzenie dziecka, w jakiej to firmie? My przed staraniami z małżem wzięliśmy sobie Generali, tam dają po 1200zł (w sumie na dwie osoby wyjdzie te 2400 ), składka niewiele niższa, bo chyba 55zł/mc. W sumie nie wiem, czy się nie odezwę kiedyś do Ciebie na priv (oczywiście jeśli pozwolisz ), bo zamawiałam to ubezpieczenie u takiego znajomego, ale nie mogę się z nim nigdy dogadać i zawsze chce mi coś wciskać, a nie wiem czy sama dam radę ogarnąć wszelkie formalność przy wypłacie tych cudeniek, skomplikowana sprawa...Zazdroszczę wyprawek. Jak dopiero zaczęłam o tym myśleć, bo uświadomiłam sobie, że 6 miesiąc (dziś mam 23t2d) to już nie przelewki, a ja z ręką w nocniku. Zamówiłam na allegro parę pierdół, ubranek nie mam, bo ponoć mam dostać spadek, ale to takie słowa, które mogły być rzucone na wiatr, poczekam do maja I już robię zamówienie na gemini. Więc mam nadzieję, że do maja właśnie ze wszystkim się ogarnę Niby jestem 3kg do przodu, a czuję się jak bania. Chce mi się żreeeeć !! Nawet mama zauważyła (byłam u niej prawie 2 tygodnie), że więcej jem, codziennie obiady z dokładką, a właściwie podwójne obiady I lody po litrze na dwa dni Będę torbiszonem... Choć na razie czuję, że schaby mi urosły ...Pogoda w weekend średnia, więc było zakupowo, ale nic dla dzidzi Trzepło mnie po kieszeni - chrześnica ma komunię w maju, na szczęście dziś poczyniłam prezentowe zakupy... Idę Was dalej nadrabiać (choć przyznam, że po łebkach) - jestem już na 102 stronie P.S. Jak miło wreszcie napisać na Sierpnióweczkach, jak tak Was (nas!) czytam, to nawet TŻ się pyta co u Was słychać, hihi ---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- 01:31 -> po łebkach, bo po łebkach, ale dobrnęłam do końca A już się cieszyłam, że przestawiłam sobie tryb życia
|
#3677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale piekne te dwa kocyki SUPER
|
|
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana
|
|
#3679 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
Cytat:
trzymam kciuki.. Cytat:
|
||
|
|
|
#3680 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Chyba tak szybko mnie tutaj nie było Dzisiaj wizyta i troszkę się stresuję. Oby szyjka dobrze trzymała i z małym było wszystko ok ![]() TŻ od dwóch dni czuje małego, a nie tylko widzi ![]() Co do ruchów to jeszcze dodam, że te nasze małe dzieciaczki praktycznie ciągle się ruszają, dopiero dłuższe okresy na spanie mają w III trymestrze. Taki paradoks ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze znam, że po prostu wybiera się konkretną godzinę na liczenie, najlepiej ta gdzie dziecko z reguły jest ruchawe. I znowu liczymy do 10 w ciągu godziny. Jak szybciej się doliczymy do z głowy. Jak się nie wyrobi w ciągu godziny to po słodkim itp. znowu liczymy. Martwimy się gdy ruchów mimo to było poniżej 5. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Znam osobę co nadużywała i była jak na jakimś haju Go się używa TYLKO w czasie skurczy, nie między, bo może być potem zabawnie Mówię do rodzącej, że na skurczach ma wdychać, a ona patrzy na mnie nieprzytomnym wzrokiem i mówi "taaak" i dalej robi swoje Jak chciałam jej zabrać to mocno trzymała
|
|
#3681 |
|
Zadomowienie
|
jestem ponad godzine w pracy i jeszcze sie nie obudzilam
|
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to bym nie chciala tego gazu, boję się Wszystkich środków robiących coś dziwnego ze świadomością. Nie dla mnie jakieś skręty, czy nawet takie Metody walki z bólem.
Dziś mam intensywny dzień, najpierw z Młodym na szczepienie, potem on z mamą moją do domu, a ja do dentysty. Oczywiście wstałam z mega bólem głowy i nie mam siły na nic, a aurę miałam taką, ze przewijałam Maksyma na pamięć, bo nic nie widziałam na szczęście już minęła, został "tylko" ból.---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- W moim szpitalu nie ma wanny, ale w czasie czekania na max rozwarcie większość czasu spędziłam pod prysznicem i woda daje mega ulgę. Mega. Polecam każdej z Was, która będzie miała tę możliwość. Polewanie brzucha i pleców wodą podczas skurczów czyniło je ledwo wyczuwalnymi
|
|
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję bólu głowy, oby szybko minął za szczepienie Maksyma i Twojego dentystę!Ja właśnie zamierzam się zainstalować pod prysznicem i wyjść z pełnym rozwarciem
|
|
#3684 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, u mnie noc średnio przespana. Mały wieczorkiem raz poruszył się tylko i do 7:30 cisza... Dopiero popukalam do niego trochę to ruszył się kilkakrotnie. Dobrze, że dziś wizyta...
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3686 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój tż się porodu średnio boi ale jak mu pokazałam jak ojcowie przecinają pępowinę to mówi, że nie da rady ![]() ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Cytat:
|
|
#3687 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Cytat:
I jak Twoje uczulenie?Cytat:
![]() Co czytacie małemu? :P Cytat:
Nad polewaniem wodą trzeba będzie w takim razie pomyśleć, dzięki za podpowiedź. Cytat:
![]() Ja dziś mam zamiar zapisać nas do szkoły rodzenia, poza tym muszę coś ugotować w miarę porządnego, bo po południu mają przyjechać teściowie, a więc najpierw iść do sklepu, zebrać się... Trzeba odebrać kurtki z pralni, książki zamówione czekają w bibliotece, no i jeszcze posprzątać trochę i zrobić jeszcze 1000 innych rzeczy. Jakoś bardziej niż zwykle mi się dzisiaj nic nie chce.
|
||||
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiliśmy "Skarbnica bajek na dobranoc"
Póki co czytałam bajkę o ołowianym żołnierzyku i mi się smutno zrobiło, gdy na koniec w ogniu wylądował i się spalił
|
#3689 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki!
Dziś mam Połówkowe! ok. godz. 16 w Łodzi Trzymajcie kciuki!! W końcu zobaczymy maleństwo ![]()
|
#3690 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to rzeczywiście smutne, przecież to nie jest dla dzieci... ani kobiet w ciąży. ![]() Cytat:
powodzenia!
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

I mają dużo więcej porodów w nich i jakoś nikt po tym nie łapie infekcji

<3
No dla mnie to trochę przesada jednak

Dobrze że jutro wizyta to może coś mi gin powie.

czerwiec 2015