Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-10, 16:39   #3601
tija93
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Przyszłam się pożalić...
Ja już naprawdę nie mam sił do mojej rodzicielki rozmawiałam z nią dzisiaj przez tel i znów mi powiedziała, że nakupiła dla Małgosi jakieś ubranka i o zgrozo- dla mnie koszule do szpitala, jakąś bieliznę... jak ja nie lubię czegoś takiego

Mamy z tż takie charaktery, że chcemy SAMI decydować o nas, o naszym życiu i tak samo o dziecku... a moja mama sobie wzięła do serca robienie wyprawki. Nie muszę chyba wspominać, że kupuje wszystko pod siebie i to co jej się podoba, a gusta mamy zgoła odmienne...

Z jednej strony ją rozumiem, bo to pierwsza wnuczka itp. Ale ona nie rozumie co się do niej mówi kupiła już kilka rzeczy, przywiozła do Polski i ok. Mówiłam, żeby więcej NIE kupowała. No to widzicie... a ja też nie śmiem jej powiedzieć, że wolałabym dostać te 100zł na konto i kupić to, co NAPRAWDĘ mi się podoba niż jak ona wydaje górę monet euro na rzeczy które podobają się tylko jej;/
Chyba nie ma innego wyjścia niż powiedzieć wprost, że jednak macie inne gusta i poza tym chcecie sami kompletować wyprawkę. Możesz jej zaproponować, że jak bardzo chce wydawać kasę na wnuczkę to jej powiecie co konkretnie chcecie np. taki i taki fotelik. Nie ma co ukrywać tego, bo to dopiero początek i jak się dziecko urodzi to ona również będzie kupować. Pogadaj wprost
Stary 2016-04-10, 16:46   #3602
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Chyba nie ma innego wyjścia niż powiedzieć wprost, że jednak macie inne gusta i poza tym chcecie sami kompletować wyprawkę. Możesz jej zaproponować, że jak bardzo chce wydawać kasę na wnuczkę to jej powiecie co konkretnie chcecie np. taki i taki fotelik. Nie ma co ukrywać tego, bo to dopiero początek i jak się dziecko urodzi to ona również będzie kupować. Pogadaj wprost
Próbowałam mówiłam jej nawet dzisiaj że doskonale wie, że mamy jednak trochę inne gusta i że wolę sama wybierać takie rzeczy. Na szczęście mama nie porwie się na zakup fotelika czy wózka, bo mieszka za granicą, u nich są trochę inne produkty i to kupujemy sami Dlatego utrudnione są wspólne zakupy, a poza tym po tylu latach w Niemczech mama ma przekonanie, że "co niemieckie to lepsze"

Może to ja mam zły charakter, że nie potrafię po prostu podziękować i się nie odezwać, już sama nie wiem
Stary 2016-04-10, 16:51   #3603
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Próbowałam mówiłam jej nawet dzisiaj że doskonale wie, że mamy jednak trochę inne gusta i że wolę sama wybierać takie rzeczy. Na szczęście mama nie porwie się na zakup fotelika czy wózka, bo mieszka za granicą, u nich są trochę inne produkty i to kupujemy sami Dlatego utrudnione są wspólne zakupy, a poza tym po tylu latach w Niemczech mama ma przekonanie, że "co niemieckie to lepsze"

Może to ja mam zły charakter, że nie potrafię po prostu podziękować i się nie odezwać, już sama nie wiem
Musisz jakoś dojść z nią do porozumienia, bo to bez sensu, ona wydaje kasę, jest smutna i zła, bo Ty się nie cieszysz, a Ty jesteś smutna i zła, bo nie masz wpływu na to, co Ci kupuje. Może np umowcie się na konkretne sklepy, tzn powiedz jej, ze podobają ci się ubranka z hm, a nie lubisz jakichś tam innych. Warto za wszelką cenę próbować się dogadać. Po porodzie będzie to tylko bardziej nasilone, jak babcia się zakocha we wnusi. Mój synek dostał w tym roku OSIEM zimowych kurtek. Bo obie babcie kupują, ile wlezie. Też w końcu z tztem się wkurzyliśmy, bo to po prostu szkoda kasy, połowa leży w szafie nienoszona. Były rozmowy z babciami i teraz ustalają większe zakupy.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 16:51   #3604
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

To może zanim kupi to niech powie co wybrała i Ty zdecydujesz czy faktycznie to chcesz? Twoja mama kupuje ubranka?

Też mam taki charakter, ja mojej mamie od razu powiedziałam, że ma nic nie kupować bez konsultacji ze mną, bo może mi się nie spodobać. I tak np. byłyśmy razem w Tesco i razem pozachwycałyśmy się rzeczami i w miarę wspólnie wybraliśmy. Mama zapłaciła, bo mi nie pozwoliła
Stary 2016-04-10, 17:08   #3605
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Przyszłam się pożalić...
Ja już naprawdę nie mam sił do mojej rodzicielki rozmawiałam z nią dzisiaj przez tel i znów mi powiedziała, że nakupiła dla Małgosi jakieś ubranka i o zgrozo- dla mnie koszule do szpitala, jakąś bieliznę... jak ja nie lubię czegoś takiego

Mamy z tż takie charaktery, że chcemy SAMI decydować o nas, o naszym życiu i tak samo o dziecku... a moja mama sobie wzięła do serca robienie wyprawki. Nie muszę chyba wspominać, że kupuje wszystko pod siebie i to co jej się podoba, a gusta mamy zgoła odmienne...

Z jednej strony ją rozumiem, bo to pierwsza wnuczka itp. Ale ona nie rozumie co się do niej mówi kupiła już kilka rzeczy, przywiozła do Polski i ok. Mówiłam, żeby więcej NIE kupowała. No to widzicie... a ja też nie śmiem jej powiedzieć, że wolałabym dostać te 100zł na konto i kupić to, co NAPRAWDĘ mi się podoba niż jak ona wydaje górę monet euro na rzeczy które podobają się tylko jej;/
Ja wiedziałam, że z moją będzie podobnie więc od razu napisałam, jakich kolorów i wzorów unikać teraz nawet napisałam że jeśli musi jiz coś kupić to od rozmiaru 68. Póki co Wszystko co kupili rodzice jest śliczne więc cieszę się, że ustaliłam to na początku.
Stary 2016-04-10, 17:39   #3606
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Musisz jakoś dojść z nią do porozumienia, bo to bez sensu, ona wydaje kasę, jest smutna i zła, bo Ty się nie cieszysz, a Ty jesteś smutna i zła, bo nie masz wpływu na to, co Ci kupuje. Może np umowcie się na konkretne sklepy, tzn powiedz jej, ze podobają ci się ubranka z hm, a nie lubisz jakichś tam innych. Warto za wszelką cenę próbować się dogadać. Po porodzie będzie to tylko bardziej nasilone, jak babcia się zakocha we wnusi. Mój synek dostał w tym roku OSIEM zimowych kurtek. Bo obie babcie kupują, ile wlezie. Też w końcu z tztem się wkurzyliśmy, bo to po prostu szkoda kasy, połowa leży w szafie nienoszona. Były rozmowy z babciami i teraz ustalają większe zakupy.
oszalałabym, naprawdę tzn z jednej strony to pewnie ogromna pomoc, bo nie trzeba samemu kupować, no ale dziecko chyba nie potrzebuje tego AŻ TYLE...

Cytat:
To może zanim kupi to niech powie co wybrała i Ty zdecydujesz czy faktycznie to chcesz? Twoja mama kupuje ubranka?

Też mam taki charakter, ja mojej mamie od razu powiedziałam, że ma nic nie kupować bez konsultacji ze mną, bo może mi się nie spodobać. I tak np. byłyśmy razem w Tesco i razem pozachwycałyśmy się rzeczami i w miarę wspólnie wybraliśmy. Mama zapłaciła, bo mi nie pozwoliła
Marzę o takiej sytuacji myślałam, że moja mama teraz gdy była na święta w PL to będzie chciała skorzystać z takiej opcji, no ale niestety później przyjeżdża dopiero koniec lipca/początek sierpnia, więc odpadają wspólne zakupy.

Żeby skończyć smęty napiszę Wam, że kupiłam sobie jasno-niebieskie spodnie w c&a fajnie leżą, ładny wiosenny kolor więc myślę, że do końca ciąży spodni mi już powinno wystarczyć. Poza tym pozałatwialiśmy kilka spraw, sprawdziliśmy ten x-lander x-cite, ale u nas odpada. Więc zostaniemy na 100% przy mutsy igo.

Jedziemy jeszcze do decathlonu, bo mąż chce jakieś ciuchy do ćwiczeń sobie kupić, choć ja najchętniej poszłabym w kimono

Aaa i w końcu zjadłam mcflurry o smaku bounty, bardzo dobry.
Stary 2016-04-10, 17:47   #3607
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Moj synek pożegnał się z drzemką w dzień moje 2 godziny dla siebie przepadły.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
o kurcze..to chyba trudny moment..

Cytat:
Skończyłam kocyki

piękneee..

Cytat:
Śliczne są!

Ja jutro w końcu mam wizytę, straaasznie mi się dłużyło do niej
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Ja tez mam jutro :-D o 15stej
za Was też trzymam..
.
Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Szykuje sie nam wiele wizyt w tym tygodniu. Ja mam na srode
to prawda- ja w piątek..

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Haha ja też ja też, ale ja chyba pierwsza będę bo o 9:20 Nie wiem tylko czy będzie usg bo w piątek połówkowe, ale może pani dr będzie chciała sama też podejrzeć maluszka no i być pierwszą co płeć wypatrzy
o to trzymam od rana kciukasy..

Cytat:
Przyszłam się pożalić...

hmm..nie dziwię się,że się przejmujesz..czasami z rodzicami trudno jest się dogadać..oni chcą dobrze i nie bardzo rozumieją, że ktoś ma inne podejście..ale może warto spróbować ostatni raz powiedzieć wprost o co Ci chodzi - jakie masz oczekiwania..może podeślij jej linki do aukcji/sklepów z ubrankami jakie Ci się podobają i powiedz, że jeśli chce coś kupić to niech wybierze z Twojej listy,bo szkoda by było,żeby jej zakupy leżały nieużywane po szafach...a jak nie zadziała to może to wszystko po prostu sprzedaj na allegro na koniec? a za kasę kupisz coś co Ci się podoba..

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:

Żeby skończyć smęty napiszę Wam, że kupiłam sobie jasno-niebieskie spodnie w c&a fajnie leżą, ładny wiosenny kolor więc myślę, że do końca ciąży spodni mi już powinno wystarczyć. Poza tym pozałatwialiśmy kilka spraw, sprawdziliśmy ten x-lander x-cite, ale u nas odpada. Więc zostaniemy na 100% przy mutsy igo.

Jedziemy jeszcze do decathlonu, bo mąż chce jakieś ciuchy do ćwiczeń sobie kupić, choć ja najchętniej poszłabym w kimono

za zakupy i lody..
mama może robić zakupy on-line - zamówić wybrane przez Ciebie ubranka na Twój adres, zapłaci przelewem - ona będzie szczęsliwa i Ty też - przedstaw jej sprawę wprost..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 17:50   #3608
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
świetne koty (kilkanaście stron wcześniej my też wrzucałyśmy zdjęcia kociaków i psiaków-jak chcesz to sobie zobacz,że jest tu więcej kocich mam)..i widzę,że jednak udało Ci się odnaleźć na wizażu

Dzięki. Zaraz przewertuję. A nie słyszałyście od życzliwych (szczególnie kociary), że trzeba oddać koty, bo toksoplazmoza? Mojej mamy koleżanka z pracy to nawet powiedziała, że "powinna oddać te koty, po co jej teraz koty, skoro dziecko będzie miała" Ogólnie szlag mnie trafiał i nadal alergicznie reaguję na pytania "a co teraz kotami?". Mam ochotę odpowiedzieć, że teraz to zrobię z nich kotlety, bo co innego...

Nie chwal dnia przed zachodem słońca, na razie sumiennie zaglądam codziennie (czyli drugi dzień ) i jest ok. Gorzej, jak się porobią zaległości z braku czasu, wtedy czuję się przytłoczona, hahah

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
U mnie te spotkania to właśnie szkoła rodzenia tyle że organizowana przez położna a nie przez szpital , innych możliwości u mnie nie ma a nie chce mi się dojeżdżać do Poznania, bo mam tak ok 30-40 km.
Bardzo by mi to odpowiadało, szczególnie, że położna środowiskowa ma gabinet na tej samej ulicy, na której ja mieszkam, a szpital, w którym planuję rodzić jest na drugim końcu miasta (a położna też z tego szpitala; co fajne, to tam można sobie legalnie wykupić położną, więc jakby trafiła się fajna, to od razu ją bym sobie opłaciła).

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Hej.

Ja się nawet łyka boję.
Jakie to bardzo dobre 0%? W lecie piwko miło jest wypić. Tak to mi tylko wina brakuje do jakiegoś dobrego jedzonka.

Co do kostiumu to kierowałabym się tylko własnymi preferencjami, nie przepadam za strojami jednoczęściowymi, więc brałabym pewnie dwuczęściowy (o ile się taki kupi pasujący i ładny). Ciąża rzecz normalna, a jak się komuś nie podoba, to trudno.

Sesję ciążową obiecała mi przyjaciółka, nie wiem jeszcze kiedy ją zrobimy.

Cytat:

Ja planuję Rozmawiałam już ze znajomą fotografką, która będzie robiła nam zdjęcia i mówiła, że dobry czas to tak 7-8 miesiąc (o ile jest widoczny brzuszek), bo wtedy kobieta nie jest jeszcze tak zmęczona ciążą ale można też później.

Dokładnie, ja też nawet tyle się boję... Gdyby (tfu tfu tfu) cokolwiek złego się stało to na pewno winiłabym za to siebie i nie darowałabym sobie tego. Te 9 miesięcy ciąży i x miesięcy karmienia (bo nie wiem ile mi będzie dane) to nie tak długo, abym nie mogła się bez czegoś obejść.
Rozumiem Was. Ja jednak nie boję się i uważam, że taka ilość nie zaszkodzi (może dlatego jestem wyluzowana, bo moja ciąża przebiega książkowo, odpukać), a w gorący dzień taki łyk smakuje lepiej niż kiedykolwiek (szczególnie teraz, kiedy więcej nie wolno, heh). Mama mówi, że można, teściowa nawet, że można, gin, że można, więc czasem łyka pociągnę, a jak mam ochotę na więcej to tż jedzie po to 0%. Podam nazwę przy okazji następnej butelki, bo nie pamiętam. Kupujemy w sklepie z piwami świata, facet ma do wyboru aż dwaChyba jakieś belgijskie albo niemieckie. Bardzo dobre w przeciwieństwie do Lecha Free, którego wg mnie nie da się pić, bleh. Wina nie lubię, choć ostatnio robiłam na winie marynatę do dzika i wyjątkowo jak na mnie smakowało mi. Wydaje mi się, że gdyby w ciąży można było pić to zostałabym alkoholikiem ciążowym, choć wcześniej byłam prawie, że abstynentką

Moją sesję planuję na koniec czerwca Nie wiem tylko, czy w studio, czy w plenerze, ale pewnie stanie na plenerze.

Cytat:
jakieś pomysły na ciasto? bo nie mogę się zdecydować co upiec

Ja bym chyba wolała jednoczęściowy bo lepiej bym się czuła, ale to pewnie jeszcze zależy z kim na te żagle bo jak sami bliscy znajomi to pewnie bym się nie przejmowała i wyciągnęła z szafy 2 częściowy a nie kupowała nowy specjalnie na tą okazję ewentualnie do tego jakaś chusta / pareo i będzie dobrze bo i tak na pełnym słońcu dla nas przebywanie nie wskazane...
Myślę, że to pareo to dobry pomysł. Bardziej chodzi mi o sytuację, gdy zejdziemy z łódki na plażę, bo na łodzi to wiadomo, że sami swoi.

Z ciastem rychło w czas się odzywam, ale mogę na przyszłość polecić przepis na szarlotkę z suchej masy-jest przepyszna, a jej wykonanie tak proste, że aż niewiarygodne, że to może smakować. Ilość szklanek zależy od wielkości blachy, ważne, żeby wszystkiego było tyle samo. Jeśli robię na większej to wygląda to tak:
2 szklanki mąki
2 szklanki kaszy manny
2 szklanki cukru (plus saszetka waniliowego)
margaryna
jabłka (ok. 10 dużych)- do nich lubię dać cukier z Piotra i Pawła z przyprawą korzenną, można też dodać go do ciasta zamiast zwykłego cukru

Mieszamy wszystkie suche składniki, jabłka ścieramy na tarce i teraz sypiemy: warstwa suchego, warstwa jabłek, warstwa suchego, warstwa jabłek, warstwa suchego, margaryna pokrojona w paski na wierzch i ok 30 min. w piekarniku na 180 stopni. Pyszka! Polecam, bo cała robota to obranie jabłek i starcie ich (ja to robię w blenderze ).

Cytat:
Tak, mówisz, że jesteś w ciąży i chcesz się na nią zdecydować na położną środowiskową. Nie zawsze jednak one prowadzą edukacje przedporodową. Dopytaj jak to jest u Twojej
Zadzwonię jutro, bo podobno dużo chętnych jest i jak się limit wyczerpie, to nie przyjmują

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Jeśli nie wazysz 200 kg to ja nie widzę nic noeestetycznego w takim kostiumie. Ja mam nadwagę i bym się nie odważyła, ale z Twojego zdjęcia wynika że nie masz się czego wstydzić.

Jeśli kogoś to brzydzi niech odwróci wzrok i tyle.

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Bo Tesco jest angielskie więc pewnie dlatego.
Ja Przypadkiem wzięłam paczkę z body newborn i nie wiem czy uda mi się to Założyć kiedykolwiek takie małe pomyliłam się bo czasami na tych 0-3 też jest napisane newborn.
Ja ostatnio oglądałam new born w Tesco i wydaje mi się, że to dla wcześniaków wg nich.

Na razie jestem szczupła, ale brzuch będzie duży na pewno, stąd jakieś tam moje wątpliwości. Moja mama twierdzi, że nie wypada w dwuczęściowym

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Ooo chyba zaraz też wyciągnę ciuszki które już mamy i spiszę ile czego jest bo okaże się że za dużo kupuję tego rozmiaru 62 . Niedawno wróciliśmy ze spaceru, zjedliśmy lody i skoczyliśmy do h&m iiiii przyszły tatuś kupił pierwszą sukienkę . Pokażę też kocyk ze smyka zaraz biorę się za robienie obiadku. Załącznik 6345376Załącznik 6345381
Śliczna sukienka. W HM jest teraz promocja -20% na dział dziecięcy. Strasznie mnie kusi, żeby iść, hehe. Spisz sobie, przyda się. Ja niedawno spisałam i okazało się, że 62 mogę kupować, ale mniejsze rozmiary mam już w ilości nawet większej niż trzeba.

Cytat:
Skończyłam kocyki

Śliczne! Szkoda, że ja nie mam takiego talentu i nic nie wydziergam mojej królewnie...

Cytat:
Przyszłam się pożalić...

Witaj w klubie Tzn. u mnie wtrąca się teściowa i to w kwestie wychowania i światopoglądowe, co chyba jest jeszcze gorsze niż niechciane prezenty Wczoraj trafiłam na artykuł na mamadu. Wydaje mi się, że nie masz innego wyjścia i musisz wyłożyć kawę na ławę. My mamy taki zamiar, a w zasadzie tż będzie z mamą rozmawiał i chce jej powiedzieć, że może kochać, ale nie może się wtrącać. Pewnie będzie jej przykro, ale trudno.

http://http://mamadu.pl/125007,chce-...y-to-tak-wiele
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 17:54   #3609
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Pochwal się spodniami

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Zadzwonię jutro, bo podobno dużo chętnych jest i jak się limit wyczerpie, to nie przyjmują
Położna środowiskowa nie może mieć więcej niż 6600 kobiet pod opieką
Stary 2016-04-10, 18:14   #3610
Aniol1985
Zadomowienie

Wrociłam z targów, ale było ludzi pełno. Wielki szał był bo serwowali wate cukrową gratis heheh wata miała powodzenie i u tych małych i dużych dzieci . Obkupiliśmy sie sporo min. lakrator z canpola, butelki i wiele innych rzeczy ;D

Edytowane przez Aniol1985
Czas edycji: 2016-04-10 o 18:17
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 18:24   #3611
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki. Zaraz przewertuję. A nie słyszałyście od życzliwych (szczególnie kociary), że trzeba oddać koty, bo toksoplazmoza? Mojej mamy koleżanka z pracy to nawet powiedziała, że "powinna oddać te koty, po co jej teraz koty, skoro dziecko będzie miała" Ogólnie szlag mnie trafiał i nadal alergicznie reaguję na pytania "a co teraz kotami?". Mam ochotę odpowiedzieć, że teraz to zrobię z nich kotlety, bo co innego...

Nie chwal dnia przed zachodem słońca, na razie sumiennie zaglądam codziennie (czyli drugi dzień ) i jest ok. Gorzej, jak się porobią zaległości z braku czasu, wtedy czuję się przytłoczona, hahah

Rozumiem Was. Ja jednak nie boję się i uważam, że taka ilość nie zaszkodzi (może dlatego jestem wyluzowana, bo moja ciąża przebiega książkowo, odpukać), a w gorący dzień taki łyk smakuje lepiej niż kiedykolwiek (szczególnie teraz, kiedy więcej nie wolno, heh). Mama mówi, że można, teściowa nawet, że można, gin, że można, więc czasem łyka pociągnę, a jak mam ochotę na więcej to tż jedzie po to 0%. Podam nazwę przy okazji następnej butelki, bo nie pamiętam. Kupujemy w sklepie z piwami świata, facet ma do wyboru aż dwaChyba jakieś belgijskie albo niemieckie. Bardzo dobre w przeciwieństwie do Lecha Free, którego wg mnie nie da się pić, bleh. Wina nie lubię, choć ostatnio robiłam na winie marynatę do dzika i wyjątkowo jak na mnie smakowało mi. Wydaje mi się, że gdyby w ciąży można było pić to zostałabym alkoholikiem ciążowym, choć wcześniej byłam prawie, że abstynentką
mi nikt nie sugerował na temat kota..sama jednak mam gdzieś tam taką małą obawę co będzie, jeśli dziecko będzie miało alergię..ehh..oby nie,ale sama jestem alergikiem i w rodzinie dzieci też alergiczne..

hm..jedyne co mnie dziwi to ginekolog, który mówi, że w ciązy można pić alkohol.. nie będę odnosić się do całej reszty..

florence - Ty pisałaś, że maluszek przestaje się wierzgać jak odsłaniasz koszulkę i ja też tak miałam do tej pory - a przed chwilą pierwszy raz zobaczyłam jak brzuszek się rusza podczas ruchów dzieciaczka..a u nas podobnie idzie , więc jest szansa ,że Ty też zaraz ujrzysz..ale trzeba sporo cierpliwości.. ja po prostu jak mała mocniej się rusza, to odsłoniłam brzuch i leżałam tak cały czas i cały czas wlepiona w brzuch..ale chyba też dziecko jakoś inaczej się ułożyło bo pierwszy raz trochę wyżej je czuję niż do tej pory..

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Wrociłam z targów, ale było ludzi pełno. Wielki szał był bo serwowali wate cukrową gratis heheh wata miała powodzenie i u tych małych i dużych dzieci . Obkupiliśmy sie sporo min. lakrator z canpola, butelki i wiele innych rzeczy ;D
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 18:47   #3612
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję Choć bywało lepiej, szczerze mówiąc. Cera płacze, a na plecach mam kaszkę/syfy. Nawet niespecjalnie coś z tym robię, bo ginka mówi, że to hormony i trzeba to po prostu przeczekać. Kota pokażę, a nawet dwa ;-) Bardzo, bardzo je kocham. To moje oczka w głowie i jestem kompletną wariatką na ich punkcie
O rany jakie piękności! Takie wtulone że nie wiadomo, który gdzie się zaczyna a gdzie kończy

Cytat:
Skończyłam kocyki

o rany...

Cytat:
mi nikt nie sugerował na temat kota..sama jednak mam gdzieś tam taką małą obawę co będzie, jeśli dziecko będzie miało alergię..ehh..oby nie,ale sama jestem alergikiem i w rodzinie dzieci też alergiczne..
Mi niby też, ale podobno wypytują mamę co zrobimy jak sie dziecko urodzi? Odpowiadam z takim przejęciem i powagą "Nie wiem, nie wiem najwyżej oddam dziecko na wychowanie babci! "

Pewnie że mam obawy najbardziej czy rudy maleństwa nie przygniecie wkońcu koty uwielbiaja się mościć na człowieku.

Melduję się po weselu ze skręconą kostką Da sie? da sie. Tylko towarzysze byli zniesmaczeni, że nie prowadzę a nie pije. Nie każdy wie ze jestem w ciąży bo zwyczajnie nie wszystkich tam znalam (znajomi luzik), a nie chciałam się drzeć przez stół setki razy ze jestem w ciąży. Ale nie rozumiem tego problemu z tym że ktoś NIE CHCE pić

W sobotę mąż dojrzał ruchy małej - tak kopała, że nawet on zobaczył i to przez grube rajstopy i sukienke!
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 18:56   #3613
Aniol1985
Zadomowienie

Szaleństwo zakupów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01128.jpg (108,3 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01130.jpg (103,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WIN_20160410_172102.jpg (89,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WIN_20160410_172142.jpg (90,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WIN_20160410_172214.jpg (99,5 KB, 30 załadowań)
Stary 2016-04-10, 19:03   #3614
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Szaleństwo zakupów
Rzeczywiscie szalenstwo

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 19:19   #3615
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Rzeczywiscie szalenstwo
No nawet mój men nic nie miał przeciw Laktator z Canpol za 159 zł ale do tego butelka ta w zielonym opakowaniu przeciw kolkowa gratis. Z Canpolu podkłady dla dziecka , wkładki laktacyjne z aloesem a 3 produkt ja wybrałam podkłady po porodowe gratis , smoczki kupione łańcuszek gratis hehe. Kupiłam pieluchy bambusowe 30*30 takie do wycierania buziaka dzieciowi i większą 120*120 do otulania. Małe pieluchy 5.90 a duża 45 zł i na to jeszcze -10% chyba dobra cena tej dużej bambusowej . Podoba mi sie ta butelka co można sterylizować w mikrofalówce nalewa się wody do zakrętki jest oznaczone ile kładzie się ją do góry nogami i tyle bez żadnego zbędnego sterylizatora - dla mnie super alternatywa bo mikrofalówkę mamy z grillem , sterylizator nie wejdzie ;( .
Stary 2016-04-10, 19:23   #3616
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
No nawet mój men nic nie miał przeciw Laktator z Canpol za 159 zł ale do tego butelka ta w zielonym opakowaniu przeciw kolkowa gratis. Z Canpolu podkłady dla dziecka , wkładki laktacyjne z aloesem a 3 produkt ja wybrałam podkłady po porodowe gratis , smoczki kupione łańcuszek gratis hehe. Kupiłam pieluchy bambusowe 30*30 takie do wycierania buziaka dzieciowi i większą 120*120 do otulania. Małe pieluchy 5.90 a duża 45 zł i na to jeszcze -10% chyba dobra cena tej dużej bambusowej . Podoba mi sie ta butelka co można sterylizować w mikrofalówce nalewa się wody do zakrętki jest oznaczone ile kładzie się ją do góry nogami i tyle bez żadnego zbędnego sterylizatora - dla mnie super alternatywa bo mikrofalówkę mamy z grillem , sterylizator nie wejdzie ;( .
Co to dokladnie za butelka? jaka firma? zaciekawiło mnie to bardzo

Stary 2016-04-10, 19:27   #3617
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Szaleństwo zakupów
Wow!

Cytat:
Teraz w zasadzie każda firma ma w swojej ofercie butle przeciwkolkową
Stary 2016-04-10, 19:29   #3618
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Wow!

Teraz w zasadzie każda firma ma w swojej ofercie butle przeciwkolkową
Bardziej mialam na mysli ta butelke co mozna w mikrofali sterylizować bo pierwsze słysze.

Stary 2016-04-10, 19:30   #3619
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Przyszłam się pożalić...

Cytat:
oszalałabym, naprawdę tzn z jednej strony to pewnie ogromna pomoc, bo nie trzeba samemu kupować, no ale dziecko chyba nie potrzebuje tego AŻ TYLE...

Marzę o takiej sytuacji myślałam, że moja mama teraz gdy była na święta w PL to będzie chciała skorzystać z takiej opcji, no ale niestety później przyjeżdża dopiero koniec lipca/początek sierpnia, więc odpadają wspólne zakupy.

W takiej sytuacji skoro Twoja mama nie chce się powstrzymać przed kupowaniem, a wspólne zakupy nie wchodzą w grę, chyba też podsyłałabym jej linki do rzeczy, które sama wybrałam. Nietrafione też bym sprzedała, i tak pewnie na allegro skończyłyby i te trafione rzeczy, z których dziecko wyrosło itp.
Fajnie, że udało się kupić spodnie i zjeść McFlurry.

Cytat:
Hmm ciekawe, że gin tak mówi, mój mówił żeby uważać nawet na płyn do płukania ust i takie tam wynalazki. Wiadomo, że nikt nie powie na 100% jaka ilość alkoholu może zaszkodzić, ale też nikt nie powie na 100% jaka nie może zaszkodzić, wszak badań się nie prowadzi żadnych.

Cytat:

florence - Ty pisałaś, że maluszek przestaje się wierzgać jak odsłaniasz koszulkę i ja też tak miałam do tej pory - a przed chwilą pierwszy raz zobaczyłam jak brzuszek się rusza podczas ruchów dzieciaczka..a u nas podobnie idzie , więc jest szansa ,że Ty też zaraz ujrzysz..ale trzeba sporo cierpliwości.. ja po prostu jak mała mocniej się rusza, to odsłoniłam brzuch i leżałam tak cały czas i cały czas wlepiona w brzuch..ale chyba też dziecko jakoś inaczej się ułożyło bo pierwszy raz trochę wyżej je czuję niż do tej pory..
Super, że już widać u Ciebie, że brzuszek się rusza. U mnie jeszcze nie (dziś prowadziłam wnikliwe obserwacje), ale będę czekać cierpliwie.

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Melduję się po weselu ze skręconą kostką Da sie? da sie. Tylko towarzysze byli zniesmaczeni, że nie prowadzę a nie pije. Nie każdy wie ze jestem w ciąży bo zwyczajnie nie wszystkich tam znalam (znajomi luzik), a nie chciałam się drzeć przez stół setki razy ze jestem w ciąży. Ale nie rozumiem tego problemu z tym że ktoś NIE CHCE pić

W sobotę mąż dojrzał ruchy małej - tak kopała, że nawet on zobaczył i to przez grube rajstopy i sukienke!
Dobrze, że dałaś radę na weselu, mam nadzieję, że kostka Ci nie dokucza za bardzo. Idziesz z tym do lekarza u siebie tak jak Cię wtedy odesłali? Fajnie, że mała rośnie w siłę!
Też mnie wkurzało zawsze tłumaczenie się dlaczego się nie pije, nie wystarczało zwykłe nie. ;P

Cytat:
Szaleństwo zakupów
Niezłe szaleństwo, super.

Edytowane przez florencee
Czas edycji: 2016-04-10 o 19:33
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 19:35   #3620
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Bardziej mialam na mysli ta butelke co mozna w mikrofali sterylizować bo pierwsze słysze.
A to też pierwsze słyszę
Stary 2016-04-10, 19:44   #3621
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Ta antykolkowa? Canpol Anti-Colic Bottle .
Tija masz racje było tych butelek pełno ale ta nas przekonała po demonstracji tu w części smoczkowej jest przycisk i płyn zlewa się do tej części przez filter tkóry zatrzymuje piane z bąbelkami powietrza .

A ta smaosterylizująca to Lovi butelka 250 ml samosterylizująca z aktywnym ssaniem (system na smoczku)
tu link http://lovi.pl/pl/produkty/19/Butelk...i+mikrofalowej

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Lovi - nawet nie wiedziałam wcześniej to też Canpol tylko jak by inna seria na opakowaniu doczytałam się że Lovi jest na licencji Canpolu w sumie na wszystko zakupione dzisiaj z Lovi czy Canpolu miała zniżkę też -10%. Tylko laktator pełna suma ale za to butla gratis.

Edytowane przez Aniol1985
Czas edycji: 2016-04-10 o 19:37
Stary 2016-04-10, 19:48   #3622
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Piękne! Skąd te zakupy, czyżby Carrefour? Pytam bo dostałam od mojej mamy jedne bodziaki z królikiem własnie zCarrefoura i widze u Ciebie ten sam wzór. Cenowo mega korzystnie!
Auchan

Cytat:
Napisane przez klaudia77 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, można dołączyć? TP 18/08 i czekamy na synka
Witaj

Cytat:
Kota pokażę, a nawet dwa ;-) Bardzo, bardzo je kocham. To moje oczka w głowie i jestem kompletną wariatką na ich punkcie
Przepiękne sierściuszki

Cytat:
Skończyłam kocyki
Śliczne

Cytat:
Przyszłam się pożalić...

Bez szczerej rozmowy się chyba nie obejdzie Może powiedz mamie, że chcecie kupować sami, bo to dla Was duże przeżycie i przyjemność? I że chcecie to razem przeżywać?

Cytat:
Szaleństwo zakupów
Faktycznie poszalałaś

A my dziś byliśmy oglądać wózki. I jak do tej pory myślałam, że wezmę uzywany Tako od koleżanki, tak po dzisiejszej wizycie w sklepie (prawie 1,5 godz.) na 99% jesteśmy zdecydowani na Delti Amelis Pro (x-lander) W sklepie była taka specjalna "ścieżka próbna" z różnymi rodzajami podłoża (kostka brutkowa, kamienie, drewno itd.) po której jeździłam 5 różnymi wózkami, które on-line mi się podobały i bardzo się cieszę, że mogłam zweryfikować "na żywo" swoje myślenie. Naprawdę duża gondola (w porównaniu z pozostałymi), świetnie amortyzowane 4 koła i fajny system mozliwości łatwej zmiany tej amortyzacji (soft lub hard) w zależności od terenu to są dla mnie naprawdę istotne kwestie. Plus super zwrotność, mega prosty system składania no i mozliwość wpięcia fotelików maxi cosi Trochę się rozpisałam, ale jestem ciekawa czy któraś z Was miała do czynienia z tymi wózkami
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 19:51   #3623
asienkaroza
Raczkowanie

Cytat:
a co to są te pieluchy bambusowe? bo ja znam tetrowe i flanelowe wytłumaczcie mi

Cytat:
Przyszłam się pożalić...

są dwa wyjścia albo powiedzieć wprost, albo pakować wszystkie rzeczy głęboko w szafę ja tak robię niestety o ile moja mama zawsze daje pieniądze żebym sama kupiła to teściowa tego nie rozumie i zasypuje wnuczkę ubrankami nie z tej daty ja mam z mężem zasadę, że jeżeli kupuje coś używanego to nie wnosimy tego nawet do domu tylko jak wracamy ląduje w śmieciach, a nowe rzeczy lądują głęboko w szafie wiem, że brzmi tragicznie, ale teściowa kupuje rzeczy w których chyba my chodziłyśmy jak byłyśmy małe, tego nawet nie da się ubrać bo np śpiochy są szersze niż dłuższe, a nowych niestety nie kupi w sieciówce tylko w osiedlowym sklepie, gdzie asortyment nie zmienił się od 40 lat mówienie że to nie nasz gust nic nie daje...

Cytat:
Ja jednak jestem zwolennikiem kupowania 56, choć wiem, ze są mamy, które zaczynają od 62. Więc w Tesco zaczelabym od newborn. Na długo to nie starczy, ale nie ma co na początku dziecka ubierać w za duże ciuszki. Mój synek urodzil się dość długi, bo 55 cm, a nawet ubranka na 56 były trochę duże na niego.

Tesco ma bardzo sensowną rozmiarówkę, bo niektóre sklepy to całkiem powariowaly. Np hm ma bardzo duże rzeczy, smyk malutkie, więc hmowskie 56 może być podobne do smykowego62-68 nawet... nie mówię o lidlu, mój syn do dziś ma rajstopy na 56-62 i pasują :O
ja też jestem za kupieniem rozmiaru 56, jak dla mnie podwijanie sto razy rękawów jest niewygodne dla maluszka

Cytat:
Ooo chyba zaraz też wyciągnę ciuszki które już mamy i spiszę ile czego jest bo okaże się że za dużo kupuję tego rozmiaru 62 . Niedawno wróciliśmy ze spaceru, zjedliśmy lody i skoczyliśmy do h&m iiiii przyszły tatuś kupił pierwszą sukienkę . Pokażę też kocyk ze smyka zaraz biorę się za robienie obiadku. Załącznik 6345376Załącznik 6345381
ładna ta sukienka

Cytat:

znam ten ból
asienkaroza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 19:56   #3624
natalia_23
Zakorzenienie

witam niedzielnie
Ponad 400km za mną, jestem w Poznaniu, net działa bez zarzutu

Cytat:
Dzień dobry! Witam się niedzielnie i stawiam soczek z okazji 20t0d

Cytat:

Cytat:

oj dobrze pamiętam, że było to dla mnie ciężkie
Przynajmniej wieczorem poszedł spać wcześniej?

Cytat:
Skończyłam kocyki

piękne, brawo zdolna mamo

Cytat:
Przyszłam się pożalić...

U mnie dużo takich nie założonych ciuchów leży gdzieś do dziś, szkoda bo ktoś się wykosztował a mi nie pasowało ( u nas głównie takie ciuchy dostaliśmy jak rodzina, znajomi przychodzili po narodzinach)

Cytat:
Szaleństwo zakupów
rzezcywiście szaleństwo

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 19:56   #3625
Aniol1985
Zadomowienie

Oglądałam też wózki i też była promocja na wózki i foteliki ale tyle było ludzi przy tych stoiskach że nie miałam siły stać. X-landery mi sie podobają ale te nowsze z tamtego roku model mi sie nie podoba taki kanciasty (nie wiem czy akurat twój model bo nie znam sie na modelach ich) a te najnowsze nie są w moje klasie cenowej .
Stary 2016-04-10, 20:02   #3626
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienkaroza Pokaż wiadomość
są dwa wyjścia albo powiedzieć wprost, albo pakować wszystkie rzeczy głęboko w szafę ja tak robię niestety o ile moja mama zawsze daje pieniądze żebym sama kupiła to teściowa tego nie rozumie i zasypuje wnuczkę ubrankami nie z tej daty ja mam z mężem zasadę, że jeżeli kupuje coś używanego to nie wnosimy tego nawet do domu tylko jak wracamy ląduje w śmieciach, a nowe rzeczy lądują głęboko w szafie wiem, że brzmi tragicznie, ale teściowa kupuje rzeczy w których chyba my chodziłyśmy jak byłyśmy małe, tego nawet nie da się ubrać bo np śpiochy są szersze niż dłuższe, a nowych niestety nie kupi w sieciówce tylko w osiedlowym sklepie, gdzie asortyment nie zmienił się od 40 lat mówienie że to nie nasz gust nic nie daje...
eee, nawet nie wiem jak to skomentować. nie można tego wystawić na jakimś olx czy wrzucić do kontenerów, aby ktoś jeszcze skorzystał? a że używane to, że gorsze czy jak?

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Szykuje sie nam wiele wizyt w tym tygodniu. Ja mam na srode
ja jutro idę na glukoze, mam nadzieję, że nie zwrócę a w środę do gina.
trzymam kciuki za wszystkie wizyty.
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 20:04   #3627
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asienkaroza Pokaż wiadomość
a co to są te pieluchy bambusowe? bo ja znam tetrowe i flanelowe wytłumaczcie mi
Takie super miekkie pielusie które są bardzo chłonne wiec jak otulisz dziecia to sie nie poci w tym . Dodatkowo mają właściwości antyalergiczne, antygrzybiczne, nie powodują podrażnień. Pieluchy mają podobno ... właściwości samosterylizacji i powinno się je prać w 30 stopniach bez użycia zmiekczaczy - co niby obniża chłonnośc pieluchy. Odbijają promienie słoneczne.
Stary 2016-04-10, 20:10   #3628
asienkaroza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
eee, nawet nie wiem jak to skomentować. nie można tego wystawić na jakimś olx czy wrzucić do kontenerów, aby ktoś jeszcze skorzystał? a że używane to, że gorsze czy jak?
tak jak pisałam rzeczy które się da lądują w szafie, ale śpiochów 4 razy szerszych niż dłuższych nie da się ubrać albo bodów bez zatrzasków na dole,albo ubrań z dziurami, my takie dostajemy, a teściowa tego nie rozumie, ja nie mam nic do używek bo uwielbiam sh i często tam kupuję ale rzeczy które są do użytku
Stary 2016-04-10, 20:11   #3629
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

ja jutro idę na glukoze, mam nadzieję, że nie zwrócę a w środę do gina.
trzymam kciuki za wszystkie wizyty.
Ja to odebrałam że te używane to zwyczajnie się nie nadają do użytku ale może źle zrozumiałam

3mam kciuki za krzywą i za wizyte

Ja również dopisuje sie do wizyt środowych też idziemy ale na 18stą .

Tak w ogóle to zapomniałam dzisiaj 22+1 czyli zaczynamy 23 tydzień a w czwarteek 6ty miesiąc
Stary 2016-04-10, 20:12   #3630
asienkaroza
Raczkowanie

Cytat:
Takie super miekkie pielusie które są bardzo chłonne wiec jak otulisz dziecia to sie nie poci w tym . Dodatkowo mają właściwości antyalergiczne, antygrzybiczne, nie powodują podrażnień. Pieluchy mają podobno ... właściwości samosterylizacji i powinno się je prać w 30 stopniach bez użycia zmiekczaczy - co niby obniża chłonnośc pieluchy. Odbijają promienie słoneczne.
dzięki za objaśnienie aż sobie chyba jedną zakupię
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości