|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
wow to już niedlugo..super..
jak dziś poszło gładko to ostatnia wizyta też pewnie przejdzie bez "atrakcji"... |
|
|
|
#3782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na pewno wyjdzie dobre, nie może być gorzej niż z moją pierwszą lasagne na początku studiów i samodzielnego gotowania. Wyszła z tego bardziej zupa z twardym makaronem, bo sos niezredukowany, a makaron się nie dopiekł. ![]() Współczuję bólu gardła. A może kolejne L4?Załapałam się na jedno z ostatnich miejsc, tak to bym musiała do czerwca czekać.
|
|
|
|
|
#3783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciągle chili dodaję do wszystkiego :Plasagne będziemy oceniać jak mąż z pracy wróci, dam Wam znać ![]() Nie chcę kolejnego L4 właśnie, chce się stawić w pracy i pokazać że chcę spróbować wrócić na chwilę chociaż.. bo na razie jestem prawie od początku ciąży na zwolnieniu. Nie ma przeciwwskazań, może się trochę rozruszam przy okazji. A jak będzie źle to wrócę na L4 i tak będę siedzieć już do końca
|
|
#3784 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() Z młodym wszystko ok, usg na szybko, bo za tydzień mam takie duże usg Moja szyjka jest coraz bardziej miękka. Na usg ma 3,5cm, ale jest miękka Za miesiąc na wizycie doktor zdecyduje czy potrzebuje passer. Póki co zero seksu i odpoczynek. Pytałam o ruchy teraz. On osobiście uważa, że nie ma potrzeby teraz liczyć, bo są zbyt nieregularne. Można się pokusić o 10 ruchów na 12h i będzie to prawidłowe. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie lubi za to jak zbyt mocno się na tym boku zaczynam na brzuch przechylać ![]() Cytat:
![]() To się tak wydaję Każda kobieta musi mieć wybraną położną środowiskową, nie tylko kobiety w ciąży. Zazwyczaj jest tak, że się nie skorzysta z jej opieki dopóki się nie zajdzie w ciążę i nie urodzi. Więc z tych 6600 ma się pewnie z kilkanaście/kilkadziesiąt faktycznie do opieki co miesiąc ![]() scoiatael86 gratuluję synucha!
|
|
#3785 |
|
Rozeznanie
|
Kasiu, dziękuje Ci za odpowiedź
Super że na wizytach ok tak ma być! Ja jutro w końcu idę na krzywa cukrowa na opakowaniu glukozy przeczytałam że można po tym zwymiotować mam nadzieję że mnie to ominie a wizyta u gina już za tydzień Bartuś mało ruchliwy dzisiaj mam nadzieję że się ożywi
|
|
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na początku miałam tabletki ale wg mnie one nic nie dają. Brałam insulinę na noc długodziałającą i na śniadanie krótkodziałającą. Ale coś czuję, że tą na śniadanie trzeba będzie podnieść - bo np. na śniadanie mam jak zawszę - dużo warzyw (o niskim indeksie glikemicznym) i 2 kawałki chleba z avokado i cukier mam ponad 8 albo 9 a norma to 8.0 ;/ Ziemniaki jeszcze są ok, ale makaron czy kasza już muszę bardzo uważać.....Kolację staram się robić proteinową, ale przecież czasami chce się zjeść ten kawałek chleba;/ Jeszcze jak pójdę na długi spacer to jest w miarę, bo wtedy organizm zużywa ten cukier od razu. Ale po śniadaniu nie zawsze jest czas - bo nic samo się nie posprząta.... |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3788 | |
|
Raczkowanie
|
Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
super, ze wszystko ok! trzymam kciuki, żeby szyjka mimo że miękka to się nie skracała ![]() ![]() ja nie zauważyłam żeby w jakiejś pozycji mała ruszała się mniej/bardziej więc nie wiem kiedy może jej być niewygodnie, ale wydaje mi się, że ostatnio była kilka dni ułożona poprzecznie, bo w ogóle inny brzuch miałam i w innych miejscach czułam ruchy, a teraz jest tak jak wcześniej - ciekawe czy faktycznie tak się poprzekręcała
|
|
|
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już sprawdzałam ile ewentualnie wybulę
|
|
#3790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3792 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moje dziecię chyba się tam 10 razy dziennie odwraca, bo w różne dni o róznych porach w różnych miejscach ją czuję
|
||
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Na nfz będzie założenie, ale pessar muszę sama kupić. Spokojnie mamy kasę i na taki wydatek
Jakieś 150zł i uwaga pessar jest wielokrotnego użytku ![]() Cytat:
Skracania, rozwierania nie czuć... I to jest największy klops.
|
|
#3794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu masz usg za tydzień? czekam do wizyty i staram się odpoczywać jak najwęcej, choć lubię aktywnie spędzać czas.. odstawilam dodatkowo duphaston i już mam tysiąc myśli i objawów
|
|
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój doktor zawsze między 22-24 tygodniem wysyła swoje ciężarne na dodatkowe usg do innego lekarza Spokojnie, nie ma co się martwić na zapas
|
|
#3796 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Cytat:
takze mi tez to na reke
|
|
#3797 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Badał mnie prowadzący ostatnio na fotelu, wypatrzył jakąś nadżerkę, brałam przez tydzień globulki macmiror. O szyjce nic nie mówił. Nie umiem wybadać twardości, ani zamkniętości Choć badał badylem, sprawdzał domknięcie, nic nie mówił, mam nadzieję, że OK.Aha i wzięłam sobie do serca Twoje rady - kiedy mogę leżę z nogami do góry. Ostatnio nawet tak podobno usnęłam i spałam całą noc. Ale plecy mnie bolą od tej pozycji I też mam skurcze łydek w nocy albo z rana, mimo, że Mg biorę 2x100mg.
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nie umiem pomierzyć
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to fajnie,że sobie swojego kawalera pooglądasz no właśnie..mi ten niepokój nie mija od momentu zrobienia testu
|
|
|
|
|
#3800 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja szyjka też miała ostatnio na wizycie 3,5 cm, mniej niż 3 tygodnie wcześniej, ale podobno twarda. Myślałam, żeby sobie samej sprawdzać, do tej pory nie bardzo chciałam tam grzebać, bo w ciąży chciałam sobie odpocząć od tego - zwykle cykle obserwowałam i stosowałam to jako jeden z wyznaczników. Ale może warto. Zerknę sobie czy jest tych ruchów 10 w takim razie, ale bez spiny. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to tobie ktoś ustala dawkę insuliny? I zawsze tę samą bierzesz? Kurcze, jak dziwnie. Bo to się przecież przelicza do poziomu cukru i tego, co się zjadło. |
|
|
|
|
#3802 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiec się trochę "namacałam" najgorzej było właśnie sprawdzić czy jest miękka/twarda oraz czy zamknięta/otwarta. To czy jest wysoko czy nisko było w moim przypadku łatwe do sprawdzenia Ale nie wiem czy wysokość ma coś do długości![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
Przyzwyczajaj się![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
Więc ustalają mi jaką dawkę mam brać na podstawie danych z glukometra, które muszę spisywać. |
|||
|
|
|
#3803 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, to ja swoja ginkę musze zapytac przy nastepnej wizycie o tą długość. Bo wiem tylko z ostatniej, że długa, twarda i zamknięta, ale ile to w cm to pojęcia nie mam
|
|
|
|
#3804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak nam nie udawało nam się przez chwilę zajść, to też przez jeden cykl się obserwowałam i macałam. Akurat wtedy jakoś pykło Mimo wielu kursów z neta, nigdy się nie nauczyłam określać ani miękkości, ani wysokości, otwarcie może minimalnie wymacałam, ale moja zawsze była jakoś tak lekko otwarta. Bo na kursach przedmałżeńskich, mimo, ze zagadnienie było poruszane, niestety efektywnie mnie nie nauczyli
100 % nie istnieje Edytowane przez shybuya Czas edycji: 2016-04-11 o 16:38 |
|
|
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to tylko umiem sprawdzić szyjkę przy porodzie i to komuś
Dziewczyny Wy się nie nakręcajcie, to moja szyjka mięknie
|
#3806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja przez rok stosowałam te metody i trochę mi zajęło ogarnięcie szyjki w praktyce. :P Pomogło obrazowe porównanie z neta - twarda przypomina w dotyku trochę czubek nosa, a miękka bardziej coś w stylu ust.
|
|
|
|
|
#3807 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
Tylko, że na np nie miałam śluzu płodnego wcale...albo był w takich ilościach, że nie mogłam tego interpretować.... Dla mnie te nauki małżeńskie jeśli chodzi o npr to powinien jakiś lekarz prowadzić a nie katechetka....która i tak pewnie ma spialę albo bierrze tabsy
|
||
|
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3809 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Idealna do prowadzenia tych nauk by była lekarka, która sama te metody stosuje od wielu lat. ![]() Cytat:
Ale myślmy pozytywnie. |
||
|
|
|
#3810 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) ''Ile dzieci, tyle stosunków'' ![]() Florence, pewnie, że idealnie by było, gdyby to prowadziła lekarka. Z tym jednak nigdy się nie spotkałam. Zawsze jakaś katechetka albo nawiedzona przykościelna działaczka. PRZEPRASZAM JEŚLI KOGOŚ URAZIŁAM. Sama jestem wierząca, praktykująca, ale jeśli Kościół ma mi zaglądać pod kołdrę i do macicy - sorry, ale tego nie zniesę...
100 % nie istnieje Edytowane przez shybuya Czas edycji: 2016-04-11 o 17:27 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

w sam raz na jutrzejszy powrót do pracy po L4 
Za miesiąc na wizycie doktor zdecyduje czy potrzebuje passer. Póki co zero seksu i odpoczynek.
ona chyba cieszy się najbardziej poza nami z malutkiej 

Choć badał badylem, sprawdzał domknięcie, nic nie mówił, mam nadzieję, że OK.