Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-15, 07:26   #2251
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

My to wizazow wszystko razem robimy nawet spać to wspólnie nie możemy :p
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 07:30   #2252
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość

Haha :p

A was bolą jakies stawy
Bo mnie palce u dłoni :/ masakrycznie jak zginam w piastki to efekt uboczny ciąży ??
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 07:31   #2253
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Eh te psie zaloty U Nas tz jak w nocy wraca z pracy to wychodzi z piesełkiem także potem śpi do czasu aż ja się nie obudze
Żabel piszczy pod drzwiami jak chce wejść z powrotem czy inaczej oznajmia Ci chęć powrotu?
Moj tż jak wstaje, to go wypuszcza i zanim wyjdzie to Żabel wraca, ale teraz niestety w główce mu się poprzestawiało, a jak chce wejść to drapie w drzwi, nie muszę chyba pisać jak one wyglądają z zewnątrz. A w zeszłym roku, też przy cieczce, nas niebyło i taki był sfrustrowany, że i drzwi obgryzł to i jeszcze kaktusa na parapecie. Nie będę już pisać, że drzwi mają 4 lata i nie były byle jakie :-( no ale cóż zrobić :-( uroki posiadania psa, jeszcze wszystko przed tobą :-D
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 07:37   #2254
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Haha
A was bolą jakies stawy
Bo mnie palce u dłoni :/ masakrycznie jak zginam w piastki to efekt uboczny ciąży ??
Nie stawy nie, nawet kręgosłup mnie nie boli mimo tego, że mam zapalenie stawów kręgosłupa. Tylko to spojenie.. I od wczoraj szyjka mnie trochę boli.. Pierwszy raz coś takiego czuję.. Trochę się martwię :-( u swojej zaufanej lekarki prywatnie wizytę mam dopiero 25.04, a ta z enelmedu w całej ciąży tylko raz mnie na fotelu posadziła.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 07:44   #2255
motylek1984
Zadomowienie

A u mnie odpukać, to tylko brzuch daje o sobie znać i w szoku jestem, bo przed ciążą od kilku lat ciągle plecy mnie bolały, do tego stopnia, że nawet skarpetek nie mogłam ubrać. Wynika więc z tego, że jestem stworzona tylko do leżenia i pachnienia, a nie do pracy :-D
Stary 2016-04-15, 08:06   #2256
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dzień dobry!

Powodzenia dzisiaj na wizytach!

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 08:13   #2257
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Strasznie długą przerwę masz między wizytami. Ja też byłam dzisiaj i mimo, że obecnie wyniki w miarę ok to widzimy się tak jak zwykle, czyli za 4 tygodnie. Mówiła coś, że będziemy się klasyfikować wtedy do porodu, bo wyniki muszą być na tip-top. W sumie nie wiem o co jej chodziło.
Mi endo powiedział, że w III trymestrze wynik TSH nie musi już być taki super- wystarczy jak jest do 3. Co lekarz to opinia Dał mi sporą dawkę euthyroxu też po porodzie "żeby pani ładnie schudła". Przy starszaku właśnie karmienie piersią bez euthyroxu mnie zgubiło... +10kg " z powietrza" Podobno będę miała wcześniej rozwiązaną ciążę CC- już koniec maja, początek czerwca, więc jakby coś się działo poważnego z TSH to może w szpitalu pomogą.

[QUOTE=soffinka;58968971]Dupa - nie udało sie zasnąć, żebym ja chociaż w dzień potrafiła sie zdrzemnąć moze po porodzie sie nauczę :p/QUOTE]

Oj biedaku- całą noc nie spałaś?

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Nie stawy nie, nawet kręgosłup mnie nie boli mimo tego, że mam zapalenie stawów kręgosłupa. Tylko to spojenie.. I od wczoraj szyjka mnie trochę boli.. Pierwszy raz coś takiego czuję.. Trochę się martwię :-( u swojej zaufanej lekarki prywatnie wizytę mam dopiero 25.04, a ta z enelmedu w całej ciąży tylko raz mnie na fotelu posadziła.
mamaNiny- to może teraz na wizycie powiedz, że Cię dołem boli i poproś o zbadanie szyjki. Co to za konowały co tylko raz badają ginekologicznie w ciąży?

U nas taka pogoda beznadziejna, że chyba napiję się kawy- nawet Rafek jakiś spokojny z rana więc na niego też pogoda działa

Ale mam budyń ciążowy- zadzwoniłam do przyjaciółki z życzeniami urodzinowymi 4 dni za późno bo mi się coś popyrtało w głowie z datami
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 08:17   #2258
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
klask i: Suuper Da się! Da DO terminu już niewiele dalej też dasz radę.

JEśli będzie cieplutko to też w sam pajacyk ubiorę małą na wyjście

Gdyby chodziło tylko o mnie pewnie bym cos przekasila od czasu do czasu. Cukier by mi skoczył spadl i tyle. Ale tu chodzi o michalka wiec nie dyskutuje z tym

Odpukać mnie nic nie boli. W tamtej ciąży miałam chyba juz z +15 myślałam ze pekne z bolu kręgosłupa i żeber teraz zero bolu. Pani wychowawczyni z przedszkola sie śmieje ze urodzę jak Ola będzie w przedszkolu i wrócę ja odprowadzić do domu generalnie absolutnie nie czuje wagi. Jutro zaczynam 32tydz
I jeszcze nie zdążyłam poleżeć. W tamtej ciąży tylko leżałam. Tsh mam 2. Biorę euthyrox 25

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-04-15 o 08:24
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 08:28   #2259
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Gdyby chodziło tylko o mnie pewnie bym cos przekasila od czasu do czasu. Cukier by mi skoczył spadl i tyle. Ale tu chodzi o michalka wiec nie dyskutuje z tym

Odpukać mnie nic nie boli. W tamtej ciąży miałam chyba juz z +15 myślałam ze pekne z bolu kręgosłupa i żeber teraz zero bolu. Pani wychowawczyni z przedszkola sie śmieje ze urodzę jak Ola będzie w przedszkolu i wrócę ja odprowadzić do domu generalnie absolutnie nie czuje wagi. Jutro zaczynam 32tydz
I jeszcze nie zdążyłam poleżeć. W tamtej ciąży tylko leżałam. Tsh mam 2. Biorę euthyrox 25
Oby tak dalej ;-) u mnie ta ciąża przeleżana..
[QUOTE=zebrah;58970566]Mi endo powiedział, że w III trymestrze wynik TSH nie musi już być taki super- wystarczy jak jest do 3. Co lekarz to opinia Dał mi sporą dawkę euthyroxu też po porodzie "żeby pani ładnie schudła". Przy starszaku właśnie karmienie piersią bez euthyroxu mnie zgubiło... +10kg " z powietrza" Podobno będę miała wcześniej rozwiązaną ciążę CC- już koniec maja, początek czerwca, więc jakby coś się działo poważnego z TSH to może w szpitalu pomogą.

Cytat:
Dupa - nie udało sie zasnąć, żebym ja chociaż w dzień potrafiła sie zdrzemnąć moze po porodzie sie nauczę :p/QUOTE]

mamaNiny- to może teraz na wizycie powiedz, że Cię dołem boli i poproś o zbadanie szyjki. Co to za konowały co tylko raz badają ginekologicznie w ciąży?

U nas taka pogoda beznadziejna, że chyba napiję się kawy- nawet Rafek jakiś spokojny z rana więc na niego też pogoda działa

Ale mam budyń ciążowy- zadzwoniłam do przyjaciółki z życzeniami urodzinowymi 4 dni za późno bo mi się coś popyrtało w głowie z datami
Też miałam tak przy karmieniu. wiecej przytyłam niż przez całą ciążę.

Najgorsze, że przed ciążą byłam z tej lekarki zadowolona. Teraz się cieszę, że chodzę jeszcze prywatnie.

Mikołaj <3
Stary 2016-04-15, 08:35   #2260
Cierpliwosc
Zadomowienie

Witam się w 8 miesiącu dość poważnie to brzmi

Justynko spóźnione życzenia, wszystkiego najlepszego i duuużo duuuuużo zdrowia!

Wpadłam tylko się zameldować i powiedzieć, że mamy w weekend gości, wiec mnie tu trochę nie będzie

Miłego weekendu! I udanych wizyt, i proszę mi siedzieć grzecznie w domu,a nie urządzać wycieczek na ip
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 08:47   #2261
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Noo to racja

Cytat:

A was bolą jakies stawy

Zero innych dolegliwości poza zgaga i bólem nerek.

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Moj tż jak wstaje, to go wypuszcza i zanim wyjdzie to Żabel wraca, ale teraz niestety w główce mu się poprzestawiało, a jak chce wejść to drapie w drzwi, nie muszę chyba pisać jak one wyglądają z zewnątrz. A w zeszłym roku, też przy cieczce, nas niebyło i taki był sfrustrowany, że i drzwi obgryzł to i jeszcze kaktusa na parapecie. Nie będę już pisać, że drzwi mają 4 lata i nie były byle jakie :-( no ale cóż zrobić :-( uroki posiadania psa, jeszcze wszystko przed tobą :-D

łooo matko zdesperowanny musiał być skoro kaktusa pozarl :p
My w bloku mieszkamy to trzeba wyjść i wrócić z sunia.
Jestem na etapie oduczania gryzienia po rękach bo kiełki kiełkami, ale nie mogę mieć obrapanych rąk im szybciej się nauczy tym lepiej ;D

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
A u mnie odpukać, to tylko brzuch daje o sobie znać i w szoku jestem, bo przed ciążą od kilku lat ciągle plecy mnie bolały, do tego stopnia, że nawet skarpetek nie mogłam ubrać. Wynika więc z tego, że jestem stworzona tylko do leżenia i pachnienia, a nie do pracy :-D
Pewnie teraz się wylez Potem już tylko malutkie drzemki w ciągu dniai nocki na czuwaniu Oby Nam się spokojne dzidzie trafiły

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 08:57   #2262
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Dziekuje dziewczyny za zyczenia oby sie spelnily
Ja leze w lozku od godziny i nie wiem jak rozplanowac sobie dzien. Na pewno musze isc do pracy i zanies zwolnienia i formularz na macierzynski do wypelnienia oraz dziewczynom kosemtyki z avonu. Potem obiad, no i po meza na przystanek bo idziemy potem kupic mi prezent
A teraz mam 4 h nic nierobienia
Dzis moja kolezanka poszla na wyznaczona cesarke. Juz dzis bedzie tulic sowje malenstwo, ja juz bym chciala czerwiec
Dobrze ze napisalyscie w co ubieralyscie dzieciaczkow na wyjscie, to bede sie wzorowac. U mnie nawet jak bedzie 20 st w co niewierze to i tak chlodne wiatry beda, wiec zabiore body, pajaca, kocyk, czapeczke, i na wszelki wypadek jakis sweterek czy bluze. Ze szpitala ze 15 - 20 min jazdy samochodem to jakos tam bedzie.
Milego dnia

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 09:06   #2263
PikPik09
Raczkowanie

Cytat:

A was bolą jakies stawy
mnie zawsze na wieczór bolą kolana i kostki a stopy pulsują choć nie wiadomo jakich kilometrow nie robię. Coraz częściej boli mnie eż górna częśc kości udowej.
podobno to normalne że bola stawy bo jakiś hormon je rozluźnia.
Stary 2016-04-15, 09:08   #2264
madzius90
Zakorzenienie

Ja się wylamalam i dziś kuchnie ogarnelam łazienkę zostawiam na jutro
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 09:09   #2265
PikPik09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Dobrze ze napisalyscie w co ubieralyscie dzieciaczkow na wyjscie, to bede sie wzorowac. U mnie nawet jak bedzie 20 st w co niewierze to i tak chlodne wiatry beda, wiec zabiore body, pajaca, kocyk, czapeczke, i na wszelki wypadek jakis sweterek czy bluze. Ze szpitala ze 15 - 20 min jazdy samochodem to jakos tam bedzie.
Milego dnia
Ja mam przygotowaną koszulkę z długim rękawem i śpiochy- taki komplet. w razie w biorę polarek z kapturem na suwak. najwyzej w aucie rozepne.cieniuską czapeczkę wiązaną i takie śmieszne buciki jak zakładają indykom na święto dziękczynienia wiesz o co chodzi.
Stary 2016-04-15, 09:10   #2266
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Ja mam nadzieję, że mój mąż pomaluje dzisiaj sypialnię... Jutro chciałabym do rodziców pojechać.

Mikołaj <3
Stary 2016-04-15, 09:11   #2267
madzius90
Zakorzenienie

Mnie oprócz kręgosłupa/krzyża, okropnie bolą pachwiny jak wstaje z łóżka. Jak sięrrozchodzi jest ok, ale jak wstanę to pierwsze kroki jak jakiś paralityk jakbym chodzić nie umiała ale ból okropny
Stary 2016-04-15, 09:28   #2268
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Ja się wylamalam i dziś kuchnie ogarnelam łazienkę zostawiam na jutro

Ja ostatnio mam szal na sprzątanie...
Stary 2016-04-15, 09:34   #2269
ania230
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja też już po śniadanku chałka z dżemem i inka

Mnie od czasu do czasu nogi bolą i między łopatkami kuje... ale tak to jest w miarę ok.

Wczoraj do rossmana nie podeszłam bo się rozpadało a ja bez parasolki bo siostra zakosiła i będę musiała jakaś zakupić.

Wczoraj wszystko zrobiłam, dzisiaj tylko obiad ugotować i się zastanawiam co
Madzia zrobiła mi smaczka na galaretkę z owocami wiec na pewno ją zrobię

Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizytujące i same dobre wieści proszę przynieść

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 09:35   #2270
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Noo to racja

Zero innych dolegliwości poza zgaga i bólem nerek.

łooo matko zdesperowanny musiał być skoro kaktusa pozarl :p
My w bloku mieszkamy to trzeba wyjść i wrócić z sunia.
Jestem na etapie oduczania gryzienia po rękach bo kiełki kiełkami, ale nie mogę mieć obrapanych rąk im szybciej się nauczy tym lepiej ;D

Pewnie teraz się wylez Potem już tylko malutkie drzemki w ciągu dniai nocki na czuwaniu Oby Nam się spokojne dzidzie trafiły
Tak to jest z psimi dziećmi, że lubią gryźć swoimi kiełkami :-D
Stary 2016-04-15, 09:40   #2271
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
a mi właśnie brak... czasami się wręcz zmuszam do tego :/

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Wczoraj w końcu pity rozliczyliśmy i tacie również więc z głowy. Zwrotu mam 15 zl wątpię żeby taka kwotę listonosz do domu przyniósł.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 09:54   #2272
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Babydream ma takie krem z filtrem 50+ od pierwszego dnia życia. Sama go na wakacjach w gorących miejscach do twarzy i niektórych części ciała używam. Tylko lekkp bieli, ale mniej niż Ziaja np
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
A ten krem z filtrem z babydream poprawili i juz nie bieli. Rok temu jeszcze tak.
A ten krem nie ma w składzie alkoholu i filtrów chemicznych, czy jednak zmienili mocno skład na lepsze? Ok, już widzę, usunęli alkohol.

Mąż wypożyczył mi książkę "W oczekiwaniu na dziecko", wprawdzie amerykański styl pisania, ale ciekawa.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 10:16   #2273
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
A ten krem nie ma w składzie alkoholu i filtrów chemicznych, czy jednak zmienili mocno skład na lepsze? Ok, już widzę, usunęli alkohol.

.

Taki żółty? Chyba jedyny beznadziejny produkt z babydream dla nas. Lepki klejacy. Nam polozna mowila ze do 6mca nie używa sie żadnych kremów ani na wiatr ani na słońce. Będę unikać wystawiania na slonko
Stary 2016-04-15, 10:18   #2274
haneczkab92
Ania

Dzień dobry
Ja spałam w miarę dobrze, choć jak zwykle głupie sny dają o sobie znać..
Zaraz mykam na śniadanko

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny. Cholerka już prawie katar przeszedł i dzisiaj od nowa plus ten ból... Myślicie, że powinnam pójść do lekarza, który pewnie dałby mi antybiotyk czy spróbować najpierw w domu jakichś inhalacji może i w razie braku poprawy pójść dopiero po weekendzie?

haneczka, też zrobiło mi się coś takiego przy dziurce od nosa!

Ja też Ostatnio zastanawiałam się czy można używać kremu do depilacji w ciąży... Byłoby bezpieczniej
Spróbuj najpierw co Ci dziewczyny doradzają. Jesli nie pomoże przeszłabym sie do lekarza, niech powie diagnozę- bedziesz wiedziała co i jak

Cytat:
Jest ogromny i wydaje mi się że rośnie z dnia na dzień
Ogromny? gdzie? śliczny, zgrabny brzuszek

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Hej na szybko

za udane wizyty
za kolejne tygodnie
za wyprawkowe zdobycze

Dzięki dziewczyny w ostatnim tyg kwietnia wybieramy się na wielką majówkę do Krynicy, tak więc ok 430km drogi przed nami

Z pamięci:
soffinka za spakowaną torbę chyba i mnie zmotywujesz do roboty, tym bardziej, że zastanawiam się czy brać ją ze sobą na wyjazd
anuszka1984 i justynan01 wszystkiego najlepszego dziewczyny szybkich i bezbolesnych porodów i zdrowych różowych bobasków
haneczkab92 i Claudette1996 cudownie, że już jesteście w domu teraz grzecznie leżeć i pachnieć do czerwca
Radena szybko wracajcie z Basią do domu

Co do:
- kosmetyków mam żel hippa do włosów i ciała, ale i tak zakupiłam dużą butlę emollium do kąpieli i do smarowania. Moim dzieciom po porodzie strasznie się łuszczyła skóra. Jak już zeszło to co miało zejść przeszliśmy na hippa.
- Do pupy mam zielony linomag.
-Do nosa najpierw sól, a później kupię marimer itp.
- ja do porodu miałam jedną torbę sportową, a później tż mi dowoził w trakcie, np. zgrzewkę wody 1,5l, bo piłam jak smok, koszule, bo pociłam się jak świnka. Na ip widziałam nie raz kobiety z walizkami, ale uważam, że to lekka przesada i zastanawiam się co one tam miały
Ja ze swojej strony mogę polecić zakup małych buteleczek w rossku i przelać swoje kosmetyki, a nie tachać wielkie butle szamponu, żelu itp. albo zakupić mini produkty kosmetyczne, wtedy wszystko mieści nam się w małej kosmetyczce Nie brać wielkiej paki pampersów tych np. 90szt bo na pewno nie zużyjecie, tak samo wystarczy jak wsadzicie 2 podkłady na łóżko itp.
U mnie trzeba mieć ciuszki dla dziecka od razu po porodzie, bo szpital nie zapewnia i mimo, że nie przepadam to polecam wziąć sobie pajace. Dla niedoświadczonych mam łatwiejsze w obsłudze, łatwy dostęp do pępka i pupy
Ja rodziłam ostatnio córę w czerwcu, upału nie było gdzieś ok 21C.
Po porodzie położne ubrały mi córcie w pajaca, czapę i zawinęły w rożek bawełniany, a i tak jeszcze kazały mi ją dogrzewać u siebie pod kołdrą. Dla takiego maluszka zmiana temp. z 37 C na 20C to jest dużo. Tak samo na wyjście, mimo, że było ciepło bo jak wychodziłyśmy ze szpitala było ok 22C i słońce, bez wiatru, to córka miała pajaca, na to grubszego pajaca, czapkę i przykryłam ją kocem, mimo, że niektórzy chodzili wtedy w krótkich rękawkach.
Dopiero jakoś po tygodniu/ dwóch dziecko mi się rozgrzało/ przyzwyczaiło się do temp jaka panowała na zewnątrz brzucha i jak przyszły upały leżała na dworzu w wózku z samym pampersie.

Popieram

A ja dzisiaj miałam dwie akcje w biedrze, jedna miła druga nie. Nie miła, bo spotkałam koleżankę po latach co mi ciśnienie podniosła, że myślałam, że mi para uszami pójdzie (szkoda słów), a miła taka, że mega kolejki, kolejne kasjerki idą na swoje kasy, wypatrzyłam jedną kasę, ale zanim rozbujałam swój wielki koszyk z zakupami (a, że robię zakupy tylko w biedronce i tylko raz w tygodniu, koszyk był wypchany po brzegi) to nie miałam szans dobić się pierwsza, bo zewsząd ludzie zaczęli się rzucać i taranować, z resztą ktoś mój wózek też pchnął, a tu miła niespodzianka, pani kasjerka krzyczy "spokojnie, ale najpierw zapraszam panią w ciąży", trzeba było zobaczyć wk....rw ludzi ale żeby nie było tak pięknie, jakieś babsko hyc przede mnie i woła, że ma tylko trzy rzeczy (umiem liczyć, miała więcej), a kasjerka do niej z tekstem" najpierw pani w ciąży-nie widzi pani", ale że mam dobre serce powiedziałam, żeby ją najpierw skasowała Amen. Jednym słowem brawo dla pani kasjerki z biedronki
Brawo dla pani z biedronki
I fajnie, że opisałaś z ubrankami, zapiszę sobie

Cytat:
Dupa - nie udało sie zasnąć, żebym ja chociaż w dzień potrafiła sie zdrzemnąć moze po porodzie sie nauczę :p/QUOTE]

Zdarza się a Ty przynajmniej mozesz to wytłumaczyć kalafiorem ciążowym
Moja kuzynka była z facetem 4 lata, powazny związek. Rozstali się, a on zadzwonił miesiąc przed jej urodzinami z życzeniami urodzinowymi..

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 10:19   #2275
madzius90
Zakorzenienie

Zaraz mnie coś trafi

W poniedziałek byłam na przeglądzie samochodu. Wszystko było ok.
dziś jadę do miasta i czuje ze jakoś dziwnie pedal hamulca działa- wcześniej wystarczyło ze lekko nacisne a już hamowal. A dziś musiałam prawie do dechy nacisnąć żeby zahamować.
Wiec zajechalam pod przychodnie i dzwonie do męża. Przyjechał bo był akurat w pobliżu służbowym autem i co się okazało? Diagnosta tak mi sprawdzał intensywnie te hamulce ze płyn hamulcowy zniknął ze zbiornika
Stary 2016-04-15, 10:25   #2276
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Zaraz mnie coś trafi

dziś jadę do miasta i czuje ze jakoś dziwnie pedal hamulca działa- wcześniej wystarczyło ze lekko nacisne a już hamowal. A dziś musiałam prawie do dechy nacisnąć żeby zahamować.
Wiec zajechalam pod przychodnie i dzwonie do męża. Przyjechał bo był akurat w pobliżu służbowym autem i co się okazało? Diagnosta tak mi sprawdzał intensywnie te hamulce ze płyn hamulcowy zniknął ze zbiornika

kurczę dobrze ze w miare szybko sie zorientowałas i nic złego sie nie stało
Stary 2016-04-15, 11:06   #2277
201711281320
Konto usunięte

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58965201]Sliweczka mądrze gadasz z tym ubiorem noworodka. Ja nie wyobrażam sobie wynieść ze szpitala noworodka bez choćby cieniutkiej czapeczki choć daleko mi do przegrzewania. I wezmę pajaca na wszelki wypadek.
Kiedyś pisałyscie że macie tylko kilka śpiochów. U nas się super sprawdziły, oczywiście te z rozcieciem w kroku. A body bardzo lubiłam te rozpinane na długości całej- nie trzeba ich zakladac przez główkę hm,cocordillo, auchan mają takie. Super też na wypady do lekarza.

[/QUOTE]

To akurat nie ja pisałam ale też się z tym zgadzam, że noworodki trzeba grzać. Ja na wyjście ze szpitala planuję body na ramiączkach, pajaca bawełnianego i bawełnianą czapeczkę ( nawet jakby było ponad 25 stopni), jak będzie chłodniej to na to jeszcze jakiś dresik.

Cytat:

A was bolą jakies stawy
Mnie bolą stawy biodrowe. Chyba więzadła już się do porodu rozluźniły i stąd ten ból.

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Witam się w 8 miesiącu dość poważnie to brzmi
Ja zaczynam jutro :strach:

Cytat:
Wijesz gniazdko

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Spróbuj najpierw co Ci dziewczyny doradzają. Jesli nie pomoże przeszłabym sie do lekarza, niech powie diagnozę- bedziesz wiedziała co i jak
Dzięki, tak zrobię tym bardziej że dzisiaj ból twarzy zniknął, może dzięki ciepłym okładom, które robiłam wieczorem pestkami

BTW polecam kupno takich woreczków z pestkami ( chyba wiśni ) w środku. Fajnie się sprawdzają na okłady i zimne i ciepłe. Ja mam 2 sztuki. Jedną w zamrażarce na wypadek jakiegoś guza na dziecięcej głowie, drugą w szafce na wypadek np. bólu brzuszka- wkładam na 2 minuty do mikrofalówki i jest gotowy do użycia. Długo utrzymują temperaturę.

Cytat:
Zaraz mnie coś trafi

OMG! Dobrze, że się nie rozbiłaś! A panu diagnoście

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Ach, miałam Wam jeszcze napisać ciekawostkę dot. diety przy karmieniu.
Jak już kiedyś pisałam moja bratowa zrezygnowała ponad miesiąc temu z mleka krowiego i jego przetworów i zauważyła poprawę u dziecka. I jako że mała na dniach kończy 3 m-ce postanowiła spróbować zjeść pizzę z normalnym serem żółtym. Zjadła to na wczesną kolację i dziecko niespokojnie spało, zrobiło w nocy kilka kup co się już raczej nie zdarzało- nad ranem nawet jedną zieloną ze śluzem i ulewało jej się cały dzień.
Zbieg okoliczności? Nie wydaje mi się...
Na razie postanowiła dalej jechać na kozinie
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 11:19   #2278
haneczkab92
Ania

Cytat:
Zaraz mnie coś trafi

Dobrze, że nic Ci się nie stało!
Zamierzasz iść z tym do tego mechanika?

Śliweczka
- dobrze, że juz lepiej.
Co do tego termoforu to też kupiłam w razie w wole mieć

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 11:25   #2279
Kociak85
Zadomowienie

Jeśli chodzi o ubranie na wyjście to pewnie wezmę kilka różnych i będę decydować w zależności od pogody. Noworodka zawsze trzeba ubrać tą jedną warstwę więcej więc pewnie sam bodziak nie starczy. Ale znowu my ze szpitala od razu w drogę do domu (jakąś godzinę drogi w aucie) więc ubiorę na cebulkę i najwyżej w aucie coś zdejmę i przykryje kocykiem już... No tak czy siak decydować będę na miejscu.

Madzia, a Ty pytałaś o rzeczy dla nas na wyjście. Kurde, nawet nie wiem w czym ja będę wychodzić. Córę rodziłam w zimie, to nie miałam wyboru - spodnie musiałam założyć i ciepłą kurtkę czy sweter. A teraz to jakby było ciepło to nawet i w sukience można wyjść...

Cytat:
Choć czasem panikuje jak sobie poradzę bo jednak "obsluge" chłopca juz znam , a tu cześć rzeczy będzie nowych, mimo że sama jestem kobietą
ja mam na odwrót i się zastanawiam co ja z tym siusiakiem będę robić

Dziewczyny, która korzystała lub zamierza korzystać z tego wiaderka do mycia Tummy Tub? Zaczęłam się nad tym zastanawiać... Jak to myć w tym takiego noworodka co jeszcze głowy nie trzyma? No i się zastanawiam czy to zdrowe dla kręgosłupa jest? I czy pupę da się dobrze wymyć?
Stary 2016-04-15, 11:28   #2280
soffinka
Zadomowienie

Dziewczyny dzwoniłam do ZUSU chcą mi wynagrodzenie obniżyć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości