|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Co do czerwieni na twarzy tez mam ten problem z nosem
i tez korektor albo podkład mi ta czerwień przebija. Najcześciej zima ale w ciagu roku tez sie zdarza, czuje wtedy ze nos jest mega ciepły i mogłabym robic nim A drogowskaz widac go z daleka. Bardzo tego nie lubieIndyk wyszedł mi niestety troche suchy ale krupniczek i ciasto palce lizać. O takim cieście marzyłam od dawna
Edytowane przez superhuman Czas edycji: 2016-04-16 o 21:48 |
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Natomiast jest wiele mam bliźniaków, i często rodzą naturalnie. Jak znajdę te informacje to Ci je wrzucę. Jest to bardzo możliwe i można dogadać się z lekarzem, że warto spróbować SN pod kontrolą. |
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie miałam aż tak nieprzyjemnej CC. Wszystko się zagoiło jak powinno, żadnych efektów ubocznych. Wiadomo, że ciągnie i boli brzuch ale to "normalne". Oby u Ciebie gładko poszło. Moje SN też stoi pod znakiem zapytania. Dlatego chcę się przygotować z argumentami na różne możliwe sposoby. Ale z tego co czytam normalnie czekają do 39 tc - jak dziecko nie jest duże to max do 40 tc i jak poród nie pójdzie sam (a ja nie mogę być indukowana) to CC. Także jedyna nadzieja, że młody trzyma z mamą sztamę i urodzi się w 38 sam.... |
|
|
|
|
#127 | ||||
|
Zadomowienie
|
Wróciłam z wizyty u teściów i urodzin, było fajnie. Na urodzinach były dwa małe dzieciaczki z takiej dalszej rodziny męża i trochę mogłam poobserwować jak to jest z maluchami.
![]() Cytat:
Właśnie mi się kończy podkład i coś by trzeba było kupić. Teraz też miałam trochę za ciemny (często u mnie występuje ten problem, nie jest łatwo coś dobrać), poza tym ze średnim składem. Cytat:
![]() To bardzo dobrze. ![]() Tak się złożyło, że dopadł mnie ból brzucha dzisiaj jak na okres dość mocny, promieniujący aż do kolan i w krzyżu też mnie dość mocno bolało. Chyba za bardzo się z odkurzaczem rano nabiegałam, do tego strasznie niewygodnie mi się siedziało w samochodzie jak jechaliśmy do teściów - godzina drogi. I właśnie w samochodzie zaczął się ten ból. Na miejscu przeszło, ale teraz jak wracaliśmy znowu zaczęło mnie boleć. Mam nadzieję, że przejdzie jak odpocznę. :/ Cytat:
![]() Cytat:
za 23. tydzień!I też ból brzucha u Ciebie. Mam nadzieję, że przejdzie, odpoczywaj. ![]() Też mam problemy z zasypianiem. ;/ Ostatnio niby jest trochę lepiej (bo mniej jest wybudzeń przez pęcherz niż kiedyś), ale zdarzają się noce kiedy długo leżę bez sensu, nie znoszę tego. |
||||
|
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to nie mozesz sobie pozwalać na taki wysiłek! Trzeba wiecej odpoczywać juz jutro niedziela to bedziesz miała swietna okazje do lenistwa
|
|
|
|
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jutro zaraz po śniadaniu gofry idą w ruch No i przy okazji wizyty w tesco zakupiłam ubranka dla Antosi. Jutro moze zdjęcia wrzucę ![]() Panieński fajnie minął, dziewczyny jak się upiły to zaczęły rozmawiać z moim brzuchem Co do kolczyków u małych dzieci, to kiedyś w sklepie widziałam matkę z dwoma chłopcami- ok 8 lat i 1 rok o oboje mieli kolczyki Nawet się zastanawiałam czy ten maly to na na pewno chłopiec bo przecież ubranie o niczym nie świadczy ale potem się zwróciła do niego po imieniu i nie miałam już wątpliwości |
|
|
|
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
Mój dzieć właśnie przechodzi samego siebie....pęcherz to ja już mam wyskakany jak trampolinę.....oszalał... .
|
|
|
|
#133 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Po 1:00 a ja znów wpieprzam masło orzechowe
MAMUSIA! Pękałam z dumy Filek też-on jest bardzo medialny (hihi) i na wystawie czuł się jak ryba w wodzie (poza momentami, gdy mnie nie było blisko). Tak btw., kiedyś, jak ktoś mówił do swojego zwierzaka "chodź do mamci" to pukałam się w czoło i myślałam "co za świr", a teraz jak wracam do domu, to już od progu się drę "gdzie są moje misie? Maaaami wróciłaaaa!!!!!!!!":brzyd al:Cytat:
Ja bym chyba nie wytrzymała i powiedziała coś w stylu "patrz, synu, jaka gruba/pomarszczona pani!". No dobra, wiem, że to mało wychowawcze i nie powinno się tak, ale na samą myśl skacze mi żyłka![]() Cytat:
Cytat:
). Orange_tree polecała Mary Kay-potwierdzam. Tj. nie używałam na dłuższą metę, ale u teściowej się wysmarowałam kiedyś i byłam bardzo zadowolona. Na Kanebo nie mam teraz kasy, więc zamierzam kupić właśnie MR na lato. Z pudrów najlepszy do mojej cery jest Dior Skin Forever w kamieniu, ale znów ta cena :/ Dlatego teraz zamierzam wypróbować puder bambusowy z Ecocery, podobno jest świetny (i śmiesznie tani-15zł).Cytat:
Cytat:
O rudziaka ciężko ![]() Cytat:
Ja widziałam dziś w Biedrze-spleśniałe ![]() znowuzapomnialamhasla zdaję relację z eksperymentu numer 1 dot wprowadzenia nowej kuwety w wersji "na szybko"- kot wykazał ciekawość nowym nabytkiem, zawartość kuwety po jego zainteresowaniu - mocz..odchody znaleziono 1-przed kuwetą nr1, 2-przed kuwetą nr2 ![]() ![]() WHAT?!!!!!! O kurde, niezły delikwent... Wsadź kupę (jak znów zrobi poza) do nowej kuwety i niech se tam poleży trochę. A starą umyj i daj czysty żwirek. Widzę, że to nie będzie łatwa sprawa ![]() ![]()
|
||||||
|
|
|
#134 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ojj mów mi jak robisz tą kanapkę, bo feta w wersji panierowanej to mi nie wychodzi..pewnie jakaś feta all inclusive musi być ![]() Cytat:
Cytat:
![]() robiłaś kruchę z rabarbarem? ja średnio przepadam za rabarbarem,ale może może.. Cytat:
musisz więcej odpoczywać Cytat:
fajnie,że się wybawiłaś.. Cytat:
a już któryś raz słyszę pozytywne opinie o podkładzie MK..muszę się rozejrzeć za nim..kiedyś miałam za to ten puder, który chcesz nabyć.. nie był zły,ale chyba taki dość tępy/suchy niezły gość z niego..nie sądziłam ,że sobie tak to wymyśli..dobra,będzie eksperyment nr2 ![]() hej niedzielnie..kto dziś świętuje rozpoczęcie 6 miesiąca oprócz mnie i Krefetki ![]()
|
||||||
|
|
|
#135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakby nie było to porodówka jak scena teatralna, wszyscy tam czekają na Twój występ ![]() Feta nie jest panierowana kilka lat temu oglądałam prosta przepisy Nigela Slatera a on tam pokroił trochę papryczki chilly wrzucił na lekko rozgrzany olej ( ja czasem dokładam ciut czosnku) i do tego położył plastry fety. Chilly otula fetę, jak się trochę podgrzeje to dajesz na chleb lub bułkę i można jeść. Żeby złagodzić smak na kanapkę dodaje pomidora albo ogórka. Nic wymyślnego ale czasem złapie mnie na to ochota To dziś zaczynamy 6mc?? ![]() 154 dni za nami 126 przed Dziś zatem będę świętować z książka. |
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
Dzięki za ciepłe słowa. Nadal walczę z bólem zęba a do tego chyba zatoki bo strasznie boli mnie glowa. W kwestii przekluwania uszu dla tak małych dzieci mam podobne zdanie jak większość z Was - jestem zdecydowanie przeciwną Po pierwsze dziecko może sobie gdzieś uszkiem zaczepic a po 2 dla mnie to wymysł mam które chcą zrobic ze swoich córek laleczki. My dziś jedziemy do chrzestnego TZetA a jakie wy macie plany?
|
#137 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć w niedziele
![]() nie mogłam się coś wbić w temat kotów, b takowego nie posiadam :P Kiedyś miałam jerza pigmejskiego, ale na chwilę obecną jesteśmy bezzwierzakowi ![]() Dziś u nas od rana pada, w planach mam odpoczynek po wczorajszych zakupach, bo nałaziłam się za wszystkie czasy, a kupiłam tylko buty i jedn spodnie, ale nie ciążowe, więc bardziej na po ciąży :P a potem jeszcze spacer po Ikea... Więc dziś odpoczywam i się lenie ![]() Dziewczyny a powiedzcie mi, we wtorek ide na krzywa cukrową, czy przed badaniem powinnam się jakoś szczególnie przygotować? że we wtorek ograniczyć cukier czy coś? poradźcie mi
|
#138 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez musze isc juz we wtorek bo potem nie mam kiedy a wizyta juz 27 kwietnia :/ tylko nie wiem czemu tak wczesniej mi wypisała to skierowanie skoro powinno byc miedzy 24-28 tyg. |
|
|
|
|
#139 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
Rozpoczynam dziś 24 tydzień. Juz bliżej niż dalej do końca ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#140 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zbyt ciemne produkty możesz mieszać z bardzo jasnymi, wiele kobiet tak robi bo jak wiadomo kolor cery zmienia nam się w ciągu roku kilkakrotnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiele kobiet myśli, że ma np cerę tłustą, a jest ona odwodniona...Cytat:
one w większości mają podobne działanie. A co do podkładu to najlepiej udać się do perfumerii i zapytać o możliwość dobrania produktu. Zależy też jaki masz budżet. Podstawa to określić konkretnie jakie masz potrzeby i później szukać bezpośrednio w sklepach albo wcześniej w Internecie![]() Cytat:
U mnie dziś ciężka noc nie dość, że budziłam się co chwila to jeszcze moja biedna psina wymiotuje jakimś takim dziwnym żółtym kolorem... nie wiem czemu, ale zawsze to się dzieje jak wracamy z nim od teściów ;/ już dzisiaj z tż myśleliśmy czy teściowa mu nie daje jakiś smakołyków przeterminowanych, bo zabroniliśmy im dawać jakiekolwiek kości, wędliny i inne tego typu bo to było nagminne swego czasu
|
|
#141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak mnie gin poinformował
|
|
|
#142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie go czymś podkarmiają :sciana:
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
hej,
wstałam dziś obolała, tak mnie biodra bolą, że jakaś masakra ![]() Cytat:
Mam nadzieje, że nie ochłodzi się jak wczoraj popołudniu. |
|
|
|
|
#145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tyle, że to daleko od krzywej cukrzycowej jest:/
|
|
|
#146 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale badasz wartość cukru czy robisz krzywa cukrową?
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#148 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej.
![]() Cytat:
Muszę trochę oddelegować, chociaż i tak robię śmiesznie mało. Ze sprzątaniem podzieliliśmy się z mężem tak, że on robi wszystko z detergentami, a ja te rzeczy bez, ale odkurzanie jest ciężkie. ![]() Filmiki, książki o dzieciach obczajam, ale najbardziej bym chciała się trochę poopiekować prawdziwym, niestety tamte spotkane na imprezie były za mało znane, żeby to zaproponować. ![]() Cytat:
za 6.! Co teraz czytasz?Ciekawy ten przepis na fetę. ![]() Cytat:
Teraz zwierzaka brak niestety.Cytat:
Mam nadzieję, że przejdzie szybko.
|
||||
|
|
|
#149 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
Po 1 badaniu wypijam magiczny płyn, po godzinie badanie i po dwóch godzinach kolejne...
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz to bym bardziej stawiała właśnie na jakieś stare denta sticksy, jak tam będziemy to muszę sprawdzić datę ważności;/ bo już teściowa chyba się nas boi po ostatniej akcji kiedy powiedzieliśmy, że pies ma NIC nie dostać, a ona go nafutrowała kośćmi z kurczaka i skórami po czym pies to wszystko pięknie wyrzygał pod stołem przy jakiś 15 osobach
Nie muszę wspominać jacy byliśmy wściekli... a nie jesteśmy w stanie łazić za teściową i za psem krok w krok...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.

i tez korektor albo podkład mi ta czerwień przebija. Najcześciej zima ale w ciagu roku tez sie zdarza, czuje wtedy ze nos jest mega ciepły i mogłabym robic nim A drogowskaz widac go z daleka. Bardzo tego nie lubie

).

i właśnie skonczyłam kanapki z pastą jajeczną, coś czuję, że jeszcze dużo urośniemy.. 

A jutro zaraz po śniadaniu gofry idą w ruch
No i przy okazji wizyty w tesco zakupiłam ubranka dla Antosi. Jutro moze zdjęcia wrzucę
Nawet się zastanawiałam czy ten maly to na na pewno chłopiec bo przecież ubranie o niczym nie świadczy ale potem się zwróciła do niego po imieniu i nie miałam już wątpliwości 
). Orange_tree polecała Mary Kay-potwierdzam. Tj. nie używałam na dłuższą metę, ale u teściowej się wysmarowałam kiedyś i byłam bardzo zadowolona. Na Kanebo nie mam teraz kasy, więc zamierzam kupić właśnie MR na lato. Z pudrów najlepszy do mojej cery jest Dior Skin Forever w kamieniu, ale znów ta cena :/ Dlatego teraz zamierzam wypróbować puder bambusowy z Ecocery, podobno jest świetny (i śmiesznie tani-15zł).

1.09.2012