|
|
#211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
mi też nie jest łatwo, ale przychodzę do niego i mówię co mnie boli, czy mogę mu jakoś pomóc, pytam co się dzieje, ale on nie chce rozmawiać i już. może trudno mu jest rozmawiać o tym z czym ma problem, bo w jego domu rodzinnym tak się nie robiło, więc jest bardzo skryty. zazwyczaj otwiera się dopiero jak pokłócimy się tak mocno, że aż "latają talerze" ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wcześniej byłam z facetem, który każdą rozmowę traktował jako atak na siebie i zawsze dochodziło do kłótni Może, jak trochę posiedzi sam, to zatęskni za Wami-czasem taka przerwa dobrze robi dla ostudzenia emocji i rozluźnienia atmosfery. Sama dobrze wiem, że jak tż pojedzie w delegację, to już po pierwszym tygodniu nie jestem w stanie przypomnieć sobie, co mnie w nim wkurza, a po dwóch jest ideałem faceta-najmądrzejszy, najprzystojniejszy, najtroskliwszy, no w ogóle the best Myślę, że Twój facet nie chce źle. Chyba większość facetów jest skrytych, a już na pewno ciężko im się przyznać głośno, że się czegoś obawiają/nie radzą sobie-w końcu mężczyzna zawsze musi być bohaterem, ale w życiu to tak nie działa. Powiedziałabym mu tylko, że co by się nie działo, nie powinien zadawać ciosów poniżej pasa (tj. o tacie). W związku wiemy o sobie nawzajem różne rzeczy, znamy swoje słabości i wg mnie nie wolno pod żadnym pozorem tej wiedzy wykorzystywać, aby drugiej stronie dosrać podczas kłótni |
|
|
|
|
#213 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i a propos - co kupujecie cieplejszego do ubrania dzieciom? ja rodzę koniec sierpnia (mam nadzieję) i muszę asekuracyjnie jedno jakieś cieplejsze wdzianko mieć.. w jakim rozmiarze? jakiś pajac welurowy? kurteczka? cienki kombinezon? co radzicie? Cytat:
cudne ubranka.. Cytat:
Cytat:
dlatego myslałam o odkurzaczu, który sam załatwia sprawę..u nas też codziennie jest odkurzanie.. wiesz jak ciężko znaleźć czarne ubranka na dzieci..masakra..mi też się podobają,ale póki co mam jednego pajaca na oku.. Cytat:
hej poniedziałkowo |
||||||
|
|
|
#214 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie i ja w nowej części
Troszke Was nadrobiłam ale jak zwykle nie mam kiedy ,bo ciągle coś. I zmęczona juz jestem tą dietą ,cągle mi sie che jesc,zanim pójde na konsultacje w sprawie cukrzycy to z głodu padne wczoraj zjadłam dwie kostki czekolady gorzkiej i cukier nie chcial spaśśc z 130 ,musiałam godzine dłużej odczekać zeby kolacje zjeść ehhh.Pozdrawiam Was mamusie i miłego dnia zyczę
|
|
#215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o tak u mnie jest bardzo podobnie, tż bardzo skryty i dopiero jak już moje emocje sięgają zenitu i wybucham płaczem to możemy "normalnie " rozmawiać ![]() myślę, że to dobry pomysł jechać do babci Dzidziuś też odczuje różnicę jak będziesz u babci bardziej zrelaksowana i nie będziesz się tak denerwowała.
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ubranka po synku zostawiłam sobie dla drugiego dziecka, wszystko miałam nowe i wiedziałam, ze szybko będziemy się starać. W międzyczasie koleżanek urodziła córeczkę i wybrałam jej z naszej wyprawki wszystkie "unisexy". Teraz ona odda mi po swojej coreczce wszystko dla moich dziewczyn. A to, co mam po Maksymie dam innej koleżance, która czeka na synka. Nie mam w planach więcej dzieci, a te ciuchy, mimo tego, ze są w workach próżniowych zajmują niemało miejsca.
|
|
|
|
#217 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć!!
![]() Dziś dla odmiany u nas piękna pogoda, więc wyruszam za chwile na spacer do lasu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co co cotton balls te mam w domu niebieskie, i bede sama robiła dla naszej Polci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o cieplejsze ubranko to ja obstawian pajaca polarowego lub welurowego. Czasami sa takie jakby pikowane, ale to jeszcze nie kombinezon.
|
|
|
|
#219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja za te ubranka zapłaciłam akurat ![]() Sąsiadka sobie je jakoś powyceniała na moje oko 1/3 ceny średnio bo te lepsze rzeczy za połowę, częsć gdzie była jakaś plamka czy coś dała za darmo. Jednak co do moich rzeczy, jak zmieniłam garderobę bo totalnie zmieniłam gabaryty rozdałam za darmo wśród bliskich koleżanek bo jakoś dziwnie by było mi brać za to kasę ![]() No ale jeśli miałabym nowe rzeczy od dziecka to chyba też bym je sprzedawała a nie rozdawała, chociaż kto wie
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nadrobię Was jak wrócę do domu Dzisiaj mamy usg Byliśmy na chrzcinach mojej bratanicy. Mojej bratowej mama usiadła na przeciwko mnie w restauracji. Nakomplementowała mnie Najbardziej wyszukany komplement "Muszą Ci dobrze nerki pracować, bo w ogóle nie puchniesz" Byliśmy wczoraj w Ikei. Mamy dla Kubełka wyrko, przewijak i kilka innych pierduł Podchodzimy do kas i mówię do moich, że tutaj jest kasa pierwszeństwa, że w ciąży podchodzi się do takiej kasy i jest się pierwszym obsłużonym. Pochodzimy, a tam same ciężarne i to w bardziej zaawansowanej ciąży niż ja
|
#221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję problemów z cukrzycą.. mam nadzieje,ze wizyta u lekarza spowoduje poprawę Cytat:
|
||
|
|
|
#222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
daj znać jak tam po USG. Komplement.. bardzo wyszukany do kolejka kasy tak jak u mnie w laboratorium
|
|
|
|
|
#223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, że już jesteś ![]() Cytat:
![]() Witam poniedziałkowo Ale u nas posępna pogoda na szczęście nie muszę dzisiaj zbyt wiele robić, bo pewnie i tak nie miałabym siły... najchętniej przeleżałabym cały dzień
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#225 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kocham rudzielce !! Ps. Chyba weterynarze powinni wiedzieć o tym, że z rudzielcami są takie problemy, to, że np ja laik nic nie wiedziałam o ich słabościach ale wet ![]() Cytat:
Też bym wolała kopertowe ale, że dostałam je wszystkie za bezcen nie wybrzydzałam Te co dokupię nówki na bank bedą kopertowe ![]() Co do kota, rybki no i żółwia powiem Ci, że ciężka jest Twoja miłość ![]() Haha ale jak to ze zwierzakami zdarza się, chociaż ja chyba większej krzywdy nigdy nie zrobiłam poza np kopnięciem w nocy gdy szłam do łazienki a ta łajza w przejściu ... a ja zawsze chodzę po ciemku ;p Czarne koty też są boskie no i całe białe no i buraski Kurcze ja kocham wszystkie ![]() U sąsiadów jest tricolorka i też jest cudowna ![]() Wczoraj byli u mnie znajomi ze sfinxem i wyobraź sobie, że ich Luśka 1,75kg pogoniła mojego 6cio kilowego kocura haha A mój Dolar patrzył na nią jakby pytał : What the fuck?? Pójdę oblukać ten puder wszak mam urodziny za niedługo a nie mam wybranego prezentu puki co a dobry puder to podstawa ![]() Ja twierdzę, że dachowce są piękne i mimo, że podobają mi się rasowce mam miękkie serce i zawsze biorę jakąś kocią biedę ... bo wiem, że rasowiec i tak znajdzie dom a takiego bidoka może nikt nie chcieć ![]() Mialam już zaklepanego brytyjczyka ale w międzyczasie znajoma przyniosła buraska 4ro tygodniowego wyrzuconego no i został burasek niestety już przeszedł za tęczowy most. Cytat:
![]() Z tego co pisałaś wcześniej to jestes tolerancyjna, ty w ciaży a jemu pozwalasz wychodzić z kumplami czy żeby sobie zioło zapalił itd więc nie wiem jak może jeszcze fochy robić ... Pewnie przygnębiony bo myślał, ze wszystko będzie prostsze a tu jednak ciąża ma swoje prawa ... pisałaś, że jesteście młodzi może trzeba mu dać trochę czasu na oswojenie z nową rzeczywistością ... ja Was podziwiam jak miałam ok 20 lat to dziecko byłoby dla mnie koszmarem i czułabym, ze wszystko mnie omija - 100x bardziej wolałam balować także szacun.
|
|
#226 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
![]() Cytat:
Ale nie zostawiałabym tego tak, dobrze gdyby wyjaśnił, co go tak gryzie.Cytat:
Od kichania strasznie brzuch boli, najgorzej jak zapomnę i kichnę sobie leżąc na plecach - uczucie jakby mi rozrywało podbrzusze. ![]() Cytat:
A kiedy masz konsultacje?Cytat:
![]() No tak, jeszcze problem z innymi ciężarnymi zostaje jak już jest specjalna wydzielona kasa.
|
||||
|
|
|
#227 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A faceci faktycznie skryci, mój mnie nieraz doprowadza do wścieklizny !! I wtedy krzyczę: "No powiedz coś do cholery" ![]() I muszę przyznać, że po kazdej delegacji jest jak u Ciebie W moich oczach TŻ zyskuje kilkukrotnie ;pBo jak mawiają: z mężem źle a bez męża jeszcze gorzej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaglądaj do nas częściej !! Cytat:
Cytat:
Powiem Ci, że nikt nigdy nie skomplementował moich nerek a też nie puchnę puki co
|
|
#228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cukrów nie mam jakoś zbytnio wysokich więc nie zamartwiam sie bo sie pilnuje ,biały chleb odstawiłam zmniejszyłam maksymalnie słodzenie herbaty,wyeliminowałam ziemniaki a zastąpiłam to kaszami i ryżem ale nie podchodzi mi w ogóle to jedzenie ehhh,wczoraj jako że niedziela pozwoliłam sobie na dwa rogaliki francuskie sama przyrządziłam na słodko z nutellą i dżemem i o dziwo po 2 godzinach po zjedzeniu wgl. mi cukier nine skoczył,więc musze sie baczniej przyjrzeć co mi podwyższa cukier i tylko to wyeliminować .Ale powiem że jest cięzko bo ciagle bym coś zjadła a mały fikołkami nie daje mi spokoju cały czas sie napina,wypina,poprostu zrobił sobie z mojego brzucha worek treningowy ,ale uwielbiam jego kopniaczki mimo że czasem chciałabym poleżeć w spokoju, Pierniczku wiem kochana ,ale cały czas jstem myślami z Wami i jak nie siedze i nie konwersuje z Wami to już mnie ciekawość zżera co u Was .Nie obiecuje ze bede ,jestem kiedy mogę Talantea super że już jesteście u siebie i że lot był spokojny .Buziaki dla Was Tija za dzisiejsze usg .Innym dziewczynom gratulje juz poznanych płci i udanych wizyt i za kolejne trzymam oczywiście ,niech nasze maluszki rosną zdrowe
|
|
|
#229 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry poniedziałkowo
Weekend spędzilismy b. aktywnie i nie było czasu na wizażowanie Za to teraz jestem w pracy więc...ten...tego...![]() Cytat:
Nie powinien używać arumentów o Twoim ojcu, bo to cios z gatunku "poniżej pasa", ale może to taki jego mechanizm obronny Mysle, że przede wszystkim powinniście spokojnie porozmawiać, bez kłótni. Bo Twoja ciąża jest na pewno teraz najważniejsza, ale Tz pewnie czuje się w tym zagubiony, może trochę zepchnięty "na drugi plan"![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#230 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może wybiorę się po cotton balls, zawsze podobały mi się takie bajery, tylko nie mam pomysłu gdzie je ulokować.Cytat:
Co do alegrii to współczuję. TŻ też jest alergikiem? Cytat:
![]() Cytat:
Podpisuję się Miłego dnia dziewczyny! Zaraz wpada koleżanka i chciałam Wam więcej naskrobać ale lecę się ogarniać.
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
Któraś z Was tzn albo zanowuzapomniałamhasla albo Karefektka pisałyście o tej fontannie http://www.bitiba.pl/shop/sklep_dla_...gTS8P8HAQ#more
Już zapomniałam ale czy macie dokładnie tą? ALbo ma ktoś inny jakąś wartą polecenia i cicha?
|
#232 |
|
Rozeznanie
|
Chyba idzie wiosna
taka piękna pogoda... Dziś mam wizytę u gina i odbieram wyniki badań m.in. dowiem się czy mam cukrzycę i powiem wam że minimalnie się tym denerwuje Co do tż to mój na początku cały czas trzymał rękę na brzuchu żeby poczuć ruchy, ale teraz jest to dla niego bardzo normalne i robi to rzadziej codziennie daje mi dwa buziaki jak wstaje do pracy (jeden dla mnie a drugi dla Bartka ) i jak wraca cieszy się że jak wraca z pracy to jestem w domu bo wcześniej gdy pracowałam to różnie było
|
|
|
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
hahah chyba jestem zboczona bo zabrzmiało dla mnie dwuznacznie
A sierściucha faktycznie wszystkie chcemy zobaczyć !!
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
hej poniedziałkowo.
Zaprowadziłam córkę do pkola, byłam na pobraniu krwi bo mam endokrynologa, zrobiłam zakupy, wstawiłam pranie a teraz piję kawę ![]() Niestety zgaga nie odpuszcza ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
Dobre ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Dziś pierwszą noc spałam z poduszką ciążową i w końcu nie bolą mnie biodra |
|
|
|
|
#235 |
|
Zadomowienie
|
Zeby nie było, to że mam rasowego kocura, nie znaczy, że innych zwierząt nie toleruję
![]() uwielbiam prawie wszystko co się porusza (co prawda nie przepadam za owadami: nienawidzę much, trzmieli - jeśli jest coś takiego jak fobia na owady latajace to ja to mam - nawet za motylkami nie przepadam) co do nie-rasowych kotów - moja siostra ma chyba najbrzydszego dachowca ale przeraźliwie inteligentnego. Kotek reaguje jak pies, zna komendy, a nikt go tego nie uczył, tylko przyglądał się psu ![]() Przez przypadek ma tak samo na imię jak mój mąż i gdy przyjeżdżamy, nie odstępuje mojego męża ani na krok. a wracając do głównego tematu wątku - dziś miałam kolejne podejście do przygotowania listy z wyprawką ale jakoś mnie to zniechęciło ![]() Porównując listy, które krążą w internecie do tego co Wy już macie to chyba coś z tymi listami jest nie tak |
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi w weekend udało się sprzedać parę rzeczy po córce Bedzie na nowe
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam do sklepu zapytac ile mogę max czekac na wózek. Ok tyg, max 2. Myślałam, ze dłużej.
|
|
|
|
#238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę znaleźć moją strarą, może gdzieś na kompie jest ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
To spoko
|
||
|
|
|
#239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wynikiMój to parę razy położył rękę i to wszystko ale dziś jak chodziłam w bieliźnie po domu mówi mi : ale rośniecie i dał mi buziaka jak na jego skrytość to MEGA zainteresowanie ciążą
|
|
#240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)przy wielkości i upodobaniach mojego kota do moczenia łap (wody się boi) było też ważne zeby nie była za niska. no i chyba najważniejsze - filtry są dosyć tanie i ew. wymiana pompy też nie uderza po kieszeni. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

).
A jak mu powiesz, że Ci jest przykro to też nie podejmie tematu? Ja bym do rozmowy nie zmuszała, tylko czekała aż sam zacznie, ale pewnie uznałabym, że do tego momentu to w ogóle nie mamy o czym gadać. Albo pojechałabym do mamusi i dała mu czas na namyślenie się, o co mu chodzi 

My jak coś będziemy chcieć sprzedać ciuszki po -50% 

wczoraj zjadłam dwie kostki czekolady gorzkiej i cukier nie chcial spaśśc z 130 ,musiałam godzine dłużej odczekać zeby kolacje zjeść ehhh.

<3

za dzisiejsze usg .