|
|
#181 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Ja tam sie w płaszczyku zakochałam
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
śliczne przez Was chyba przestanę być dzielna i też zacznę robić jakieś drobne zakupy!
|
|
#183 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję 22. tygodnia. ![]() Ten Kryolan był bardzo dobry, teraz mam też ryżowy Paese i również jestem zadowolona, w ogóle pudry ryżowe przywróciły mi wiarę w to, że mogę mieć cały dzień matową twarz. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
a ja znowu mam doła
gadałam z tż bo ostatnio coś przestało się między nami układać i skończyło się to moim płaczem w poduszkę.. a tak bardzo nie chciałam się stresować, bo wiem jak to szkodzi małej a tu taki klops.. od jakiegoś czasu zero wsparcia z jego strony, przy jakieś kłótni wygarnął mi, że teraz wszystko jest "jestem w ciąży" :/ no bo jestem, nie wiem w odniesieniu do czego to było bo skończył temat, gdy go o to zapytałam.. no i już kilka razy usłyszałam o tym, że nie miałam ojca, że mnie nie chciał.. a dobrze wie, jak bardzo mnie to boli, tak bardzo się cieszyłam, że nasza córka będzie miała kochających rodziców i serducho mi rosło jak mówił coś o dziecku, jak głaskał i gadał do brzucha i jak się cieszył z mojej ciąży.. a od jakiegoś czasu taki klops.. jeszcze dodatkowo gnęba od ojczyma o ślub.. staram się nie martwić tym wszystkim ale nie potrafie i martwię się, że odbije się to na córce
|
|
|
|
#185 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- fajny komplecik ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
Dla dziewczyny jeżeli już to sukieneczka, spódniczka faktycznie w pasie będzie uwierała i będzie mało wygodna. ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
![]() Porozmawiajcie na spokojnie |
||||
|
|
|
#186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#187 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ma też te regulację ssania![]() Nie jestem za tym, aby mieszkanie było sterylne, ale czyste (bez przesady ) bo chce, aby dziecko przyzwyczaiło się do tych 'bezpiecznych' bakterii.. mialo z nimi styczność.. wtedy niby jest mniejsze ryzyko wystepowania alergii.. ale jednak odkurzacz musi być dobry.. Nasz stary odkurzacz tak kurzy w mieszkaniu, że ja nie będąć alergikiem strasznie kicham![]() Uznałam, że ńie kupuję też tego sterylizatora do butelek, bo to zbędny wydatek. Posłużę się tańszym i babcinym sposobem, jakim jest wyparzanie butelek wrzątkiem ![]() Cytat:
Z drugiej strony tak sobie myśle.. może w tym momencie ma gorsze chwile? Dopadły go wątpliwości, jak każdego zresztą, czy sobie poradzi w roli ojca? Porozmawiajcie o tym na spokojnie Może coś go gryzie? Melduję, że pożarłam dzisiaj Mcflurry z Mcdonalda Ja i mój brzuszek (czyt. Zuźka) jesteśmy szczęśliwe![]()
|
|
#188 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kurteczka przeboska.. Cytat:
---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
ja też nie jestem za sterylnością, ale lubię porządek i wszytsko na swoim miejscu..wkurza mnie jak cos nie jest posprzatane, ale nie musi być zdezynfekowane.. |
||||
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie skończylismy ogarniać po gosciach, tż swietował imieniny, zrobił takie risotto na obiad, że wszystkim kapcie spadły
i jeszcze mi zostało na jutro Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#190 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki! Ja płaszczyk też bardzo lubię, taki mocno fashion jest, haha Kupiłam za 35 zeta z przesyłką na mamoladzie-polecam, czasem mamy sprzedają prawdziwe perełki za grosze.A to różowe z kotkiem na środku to kombinezon zimowy. Dostałam w spadku, ale jeszcze ma metkę-nie był w ogóle używany. Też mam ze dwie bluzy z kapturem i pewnie ich nie użyję...Od szwagierki dostałam zarąbistą bluzkę z krótkim rękawem, ale...rozpina się tylko na jednym ramieniu i jest na rozmiar 68, czyli pewnie w ogóle jej nie założę, bo 68 wypadnie w zimie. Myślę, że ubranka sprezentowane przez dzieciatych znacznie różnią się od ubranek podarowanych przez bezdzietnych (te są zazwyczaj piękne, ale zupełnie niepraktyczne). Wszystkie ryżowe są dobre, ale dają strasznie płaski mat, a ja teraz borykam się z przesuszeniami i nie chcę podkreślać skórek. Kończy mi się puder mineralny z Lumene-bardzo się z tego cieszę, bo nigdy nie lubiłam kosmetyków mineralnych i ten puder tylko mnie w tym nielubieniu utwierdził. Za to rozświetlacz pod oczy z tej firmy jest najlepszy Cytat:
).Może Twój tż ma gorszy czas, boi się przyszłości (mój był spięty, bo w zasadzie cała odpowiedzialność finansowo-logistyczna spadła na niego, mój biznes pochłonął sporo oszczędności, a musiałam zamknąć ze względów zdrowotnych, on akurat był w trakcie zmieniania pracy i jeszcze dziecko w drodze; potem ja rzygałam 7 tyg., jego traktowałam jak intruza i wkurfiającą muchę, cały dom na jego głowie: pranie, sprzątanie, zakupy, obiad, koty+nadal szukanie pracy i liczenie kasy-w końcu nerwy mu puściły). Może Twojego tżta też coś gryzie, nie radzi sobie i w ten sposób odreagowuje? Jedyne co, to nie powinien Ci nic mówić o ojcu, to poniżej pasa Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-04-17 o 19:38 |
|||||
|
|
|
#191 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Mielismy teraz gości z 2 dzieci. I padlo pytanie dziś: ciociu jak to jest ze macie jasne sciany i nie sa brudne? No coz... Nie mamy dzieci
pierwsze stwierdzenie jak weszli to ale tu sterylnie. Dla mnie miłe, bo ta sterylnosc to był tylko odkurzacz w sobotbi poranek. Ale ma świadomość, Bobo może swobodnie spacerować po podłodze (cokolwiek na podlodze sprawia, zze nie potrafie spokojnie odpocząć). Sterylizatora nie planujemy. Chyba, ze okaze sie niezbedny, bedziemy karmic tylko butelką. Ale gorąca woda i garnek wystarczą. |
|
|
|
#193 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No mówię, ze to zdjęcie to po prostu hit, pokazał co miał i zadowolony Co do parki to powiem Ci, ze wiele par marzy i parce, Ale to wcale nie jest takie proste, mam się fartnelo, bo mój mąż ma już 3 córki (bliźniaczki z poprzedniego zwiazku, i ze mną ma coreczke) dopiero teraz czyli za 3 razem będzie syn Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czy będziesz się pewnie czuła gdy nie będzie usztywniany?
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|||||
|
|
|
#194 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam Was w niedzielny wieczorek. Dzień miałam taki aktywny, że dopiero udało mi się usadzić przed kompem i coś nie coś do Was napisać.
Cytat:
Sąsiadka uspokajała, że ona też nic wcześniej nie wiedziała i wszystko przychodzi samo, ale ja robiłam coraz większe oczy ![]() Cytat:
![]() U nas też był żółw. Miał go brat ale po 7dmiu latach znudziło się mu hodowanie żółwia ( mama powiedziała, ze już więcej akwarium sama nie umyje i brat jak zobaczył, że to średnia frajda to zaraz znalazł kolegę który chciał mieć żółwika ). Haha przypomniało mi się jak raz kot chcąc wyłowić żółwia z akwarium, zrzucił go szafki. Wchodzę do pokoju a tam kot najeżony, żółw na skorupie na ziemi i 1cm wody na całej podłodze .... U mnie puder transprentny się w ogóle nie sprawdza, zdecydowanie wolę kolorowy. Tamten pierwszy zawsze mam wrażenie, że widać - o ironio ;p Cytat:
![]() Mnie boli jedno - co prawda po masażach lepiej ale mam następny dopiero w środę a już boli ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
Cytat:
Jasne, że pamiętamy. No i oczywiście gratuluję bardzo bardzo parki !! Ehh moje marzenie ![]() Zobaczymy czy kiedyś uda się zrealizować ![]() Cytat:
![]() jak polecasz to zapewne nada się ![]() A ubranka super
|
|
#195 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak to robisz, że go nie widać? Czym nakładasz? Bezpośrednio na podkład? Cytat:
Cytat:
![]() Może to przez niechęć do ryżu ![]() Cytat:
Niestety ma już z 10 lat i szykuje się powoli wymiana na nowy a to koszmarny wydatek ...Co do poglądow na sprzątanie mam podobne. Lubię porządek ale sterylność to dla mnie przegięcie ![]() Chociaż zanim byłam w ciąży miałam dużo większy bałagan, a teraz czuję jakoś większą potrzebę porządku
|
|
#196 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak samym puszkiem na początku nakładałam to nie wychodziło za dobrze. Jutro muszę znaleźć alergologa, bo się wykończę z tym uczuleniem, taki ładny dzień dziś był, a wytrzymałam tylko 15 minut na spacerze, oczywiście wzięłam lek, ale nie pomogło za bardzo. |
||||
|
|
|
#197 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam się Wam jeszcze pochwalić częścią z ubranek przytaszczonych od sąsiadki. Na zdjęciach tylko te w rozmiarze do 62 bo już brakło sił na resztę ;p
Mam tego 2 worki ![]() Także wyprawka gotowa
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() <318.07.2011 zaręczyny 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() 12.12.2015 II kreseczki 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo Edytowane przez Orange_tree1 Czas edycji: 2016-04-17 o 21:46 |
|
|
|
#198 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo chyba branie od przypadku do przypadku nie zadziała. Pobierz codziennie o stałej porze. |
|
|
|
|
#200 |
|
Zadomowienie
|
chyba był za duży załącznik
![]() już chyba widać?
|
#201 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Na początku fajnie pomogło, a potem nagle przestało działać. ;/ ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Aa widzę, bardzo ładne rzeczy.
|
||
|
|
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
Słyszałam, że takie maleństwo to się na okrągło przebiera więc jak sąsiadka mówi: bodziaków i śpiochów nigdy dość
![]() No i dzięki Wam nie bralam tych rzeczy zapinanych z tyłu ani z kapturem W sumie większość jest z tzw łatwym dostępem do pieluchy
|
#203 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jutro mają być w biedrze "cotton balls" i zastanawiam się czy nie kupić małej do pokoiku tych różowo miętowych? Widziałam w necie takie aranżacje i są cudne http://www.biedronka.pl/pl/product,i...cyjne-kule-led znowuzapomnialamhasla, Orange_tree1 śliczne ubranka ![]() To teraz moje: Wiem że te dwie bluzeczki mają po 2 napy na plecach ale kupiłam je z myślą że będę takie wyjściowe na pokaz
Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-04-17 o 22:12 |
||
|
|
|
#204 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ubranka super.
|
||
|
|
|
#205 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zazdroszcze, że masz już to z głowy![]() Cytat:
Ten pierwszy komplet 'pomarańczowy' to pewnie z F&F? ![]() O identycznym wzorze bluzeczki kupiłam wczoraj pajacyk ![]() Może jestem jakaś dziwna.. (od razu zaznaczę, że nie jestem materialistka.. ) ale ja bym niepotrafiła komuś tak po prostu oddac ubranka po dziecku.. Nawet siostrze Nie stać mnie na takie obdarowywanie, kiedy to sami wydamy na to kupę pieniędzy, mimo, że ciuszki też staram kupować się w rozsądnej cenie My jak coś będziemy chcieć sprzedać ciuszki po -50% Sama też nie chciałabym wziąć od kogoś ubranek za darmo.. wolałabym zapłacić.. głupio byłoby mi ![]() ![]() Oczywiście nie oceniam nikogo! Super, że macie kogoś kto Wam pomaga w taki sposób i pozbywa się niepotrzebńych już ciuszków ![]() ![]() Piszę tylko o sobie, że ja mam z tym problem
.. i ślubuję Ci.. ![]() czerwiec 2015Zuzanka II kreski Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-04-17 o 23:02 |
||
|
|
|
#206 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Nadrobiłam! 7 stron
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Post nie jest sponsorowany ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymaj sie Na koniec chciałam się przyznać, że jestem szczęśliwą posiadaczką rudego dachowca (bo widzę, że niektóre z was są fankami). Kocur adoptowany, wielki, po znieczuleniu wybudził sie późno ale w tamtej chwili nie wiedziałam, że rudzielce maja z tym problemy. Kocham go bardzo i długo o rudym z mężem marzyliśmy. Przyznam że choć nie jest rasowy i może nie tak piękny jak brytyjczyk chyba Krefetki to uwazam ze jest piekny i uwielbiam się na niego gapić
Zuzia - 29.07.2016 19:01 Edytowane przez LunaLov Czas edycji: 2016-04-17 o 23:09 |
||||||
|
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#208 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dzięki, też się w niej kocham
A co do odkurzania jeszcze: ja mam 2 półdługowłose koty. TŻta największym zmartwieniem jest to, co będzie, jak młoda zacznie raczkować i wszystko brać do buzi. Żartuję wtedy, że będziemy jej dawać papirus <tak jak kotom> na odkłaczenie i już Cytat:
Cytat:
Cytat:
I fajne ciuszki! W sumie zastanawiam się tylko, bo widzę na zdjęciu dużo body przez głowę zakładanych, dlaczego dziewczyny je kupują Wiem, że darowanemu koniowi się do pyska nie zagląda, ale gdybym miała kupić wszystko nowe, to kupiłabym wyłącznie body kopertowe. Ja dodatkowo mam w cholerę kaftaników, nie wiem, czy kiedykolwiek użyję. Sama nie kupiłabym ani jednego ![]() Historia z żółwiem i kotem spoko, haha. Uwielbiam koty i ich kreatywność Też miałam wodnego, ale oddałam koleżance Miałam też lądowego, ale...no, jako dziecko zapominałam mu dawać jeść, aż w końcu się rozchorował i trzeba było uśpić (odmawiał jedzenia itp.). Miał na imię Tuptuś, spał obok mojej szyi i naprawdę, bardzo, bardzo żałuję, że go głodziłam. Nie robiłam tego specjalnie, po prostu była ładna pogoda na zewnątrz i zapominałam o tych jego posiłkach mimo, że rodzice przypominali. Zabiłam żółwia, wycięłam kotu kawałek moszny i zabiłam welonkę siostry przekarmiając ją-kurfa Rozświetlacz jest dokładnie z Bell Hypoallergenic. Daje efekt tafli. A co do pudrów ryżowych/transparentnych, to nakłada się ich minimalną ilość i to najlepiej dużym pędzlem, bo inaczej wygląda się, jakby się włożyło twarz do mąki Mnie jeszcze kuszą pudry dr. Hauschka. Moja koleżanka używa i bardzo sobie chwali tę firmę.A najlepszy puder w życiu jaki miałam, to (najlepsze, że mineralny) http://www.e-glamour.pl/product-pol-...FYMK0wodOnUJ-Q Przepięknie pachnie i daje cudownie miękkie wykończenie, ale cena wysoka, a na razie czasy, w których mogłam sobie pozwolić na takie luksusy, minęły (w Douglas/Sephora 250 zeta :/). Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() DZIEWCZYNY! Nie piszcie (w l.m., bo już ze dwie wcześniej coś takiego napisały ;-) ), że kocie kundelki nie są tak piękne jak rasowce, bo to nieprawda Gdy patrzę na czarną jak smoła dachóweczkę mojej siostry to zawsze kojarzy mi się z elegancką damą z wyższych sfer, tyle w niej uroku i gracji. A jak masz rudasa, to już w ogóle nie ma o czym mówić-one są najpiękniejsze na świecie. Rude to rude Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-04-18 o 01:06 |
||||||
|
|
|
#209 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
co do cotton balls to ja mam w planach sama zrobić, większość potrzebnych materiałów w domu mam więc jak już zdecyduje jakie chce kolory to zrobię. |
||||
|
|
|
#210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak mu powiesz, że Ci jest przykro to też nie podejmie tematu? Ja bym do rozmowy nie zmuszała, tylko czekała aż sam zacznie, ale pewnie uznałabym, że do tego momentu to w ogóle nie mamy o czym gadać. Albo pojechałabym do mamusi i dała mu czas na namyślenie się, o co mu chodzi ![]() Nie doradzę nic więcej, bo u mnie tż uważa, że trzeba rozmawiać. Może Twój ma chwilowy kryzys? Może jest przerażony rolą ojca? Jedyne co, to doradzę, żebyś się skupiła na sobie, na dziecku i starała się cieszyć rozwijającym się w brzuchu bąblem, wyprawką itp. Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-04-18 o 01:24 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.

). Mam pytanie do rożka (ostatnie zdjęcie po prawej, na samym dole): jest z miękkiego materiału. Uważacie, że powinnam kupić do niego wkład kokosowy, żeby go usztywnić, czy raczej nie trzeba?

Kiedyś używałam Kryolanu ryżowego i on rzeczywiście dawał tępy mat, ale za to trzymał się cały dzień. Teraz chciałabym postawić na coś lżejszego. Kusi mnie trochę puder rozświetlający Inglota, ale boję się, że nie będzie to dobrze na mojej buzi wyglądać...Poza tym mam rozświetlacz (z Bell-15 zeta, poleciła mi koleżanka wizażystka. Jest zarąbisty!!!!!), więc chyba nie ma sensu bawić się w puder rozświetlający, choć tak strasznie podoba mi się taki lekko mokry look
Chyba
śliczne 

Z drugiej strony tak sobie myśle.. może w tym momencie ma gorsze chwile? Dopadły go wątpliwości, jak każdego zresztą, czy sobie poradzi w roli ojca? Porozmawiajcie o tym na spokojnie
czerwiec 2015