|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
|
|
#302 | |
|
Rozeznanie
|
Już jestem po wizycie. Bartek to facet nie da się ukryć
wszystko mamusi pokazał ostatnio był głową w górę a dziś już główka na dole łożysk na tylnej ścianie przez co mocno czuje ruchy Jedyne co to cukier po 2óch godzinach na granicy normy, gin mówi że nowa norma jest do 150 a ja mam 149 (na normach z laboratorium jest do 140 ) pytałam czy jest na pewno ok, to mówi że tak ale jak chce to może mnie na 3 dni do szpitala położyć... Myślę że mu zaufam, ale lekka dieta nie zaszkodzi.Do tego mam jakąś infekcję i dostałam tabletki. ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
Edytowane przez Kasmina Czas edycji: 2016-04-18 o 17:50 |
|
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jestem, po powrocie zdecydowanie mam sporo do roboty. Zadzwoniłam do midwife i jestem umówiona na czwartek. Jak powiedziałam, że byłam pod opieką gdzieś indziej to uznała, że to świetnie i nie ma żadnego problemu. Oczywiście dodałam, że jestem w 25 tygodniu.
Zadzwoniłam tez do agencji mieszkania bo mamy jakiś przeciek gazu. Przyjechali od razu dzisiaj i mają wymieniać cały palnik Mam tylko gazowy piekarnik do dyspozycji. Prawdopodobnie przyjadą w srodę.TZ jest przeswietny, gada do brzuszka, głaszcze, nawet udało mu sie poczuć. Niestety z zakupami musimy poczekać do 25 do wypłaty ;( Planujemy pojechać tez na baby show w Birmingham 13 maja. Dostałam zaproszenie pocztą ze zniżką na bilety. Jestem bardzo ciekawa jak to wygląda. Będziemy głównie patrzeć się za fotelikiem i moze bedzie wózek, który chcemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie cukry do kontroli bedą, ale nie wygląda to jeszcze tragicznie. |
||
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Niunio (imie nadal jest niewiadomą ) od ponad tygodnia szaleje zawsze po 22, czyli tak samo jak było ze starszą siostrą i potem jak się urodziła, była bardzo aktywna między 22 a 23
|
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy po usg
z dzieciakiem wszystko ok, waży juz 716g. I doszło do pewnych zmian bo Kubuś nie ma penisa według pani doktor będzie dziewczynka
|
#307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#310 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#311 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#312 |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Hej dziewczyny melduje sie po wizycie, w pracy dzisiaj byłam na pol dnia i pol dnia intensywne bo szkoliłam łaskę, ktora bedzie za mnie na zastępstwo. W weekend tez intensywnie bo sobota w pracy pozniej w kuchni stałam 3h a niedziela odpoczynek. Zaraz was nadrobię a teraz napisze co na wizycie.
Dokładnie dzis 21t4d Julka pozostała Julka hura! Wazy 423g. Wszystko w porzadku, zdrowa zadnych uwag. Parametry prawidłowe. Troche tylko nam sie nie chciała odwrocić wiec mamy jedno zdj takie średnio wyraźne. Położenie główkowe łożysko na przedniej ścianie. Natomiast lekarz badając mnie zapytał ile jeszcze mam zamiar pracować mowie ze nie wiem jesli trzeba to moge iść juz na l4. Powiedział ze narazie jest jeszcze ok ale szyjka twardnieje i widzi ze nie odpoczywam i mam przyjść na wizyte za trzy tygodnie i na zwolnienie... No cóż...Jak trzeba to trzeba. Ciesze sie bo przynajmniej odpocznę. Mam dwa tygodnie zeby wyszkolić dziewczynę pozniej tydzien urlopu i l4.
|
|
|
|
#313 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Słyszałam o tym baby show od jakiejś vlogerki chyba od niesi25? Fajna sprawa - wybrałabym się na takie targi dzieciakowe, niektóre z was były a ja w nie słyszałam o takich u siebie.Zachwiałaś moim światem! Ja już nawet nie brałam pod uwagę przyrostu peniska a tu widze, że mogą znikać to może i dorosnąć mogą! Tija i co wy na to? Ale niespodzianka a może to tylko chwilowe - że może gdzieś się ukrył?
Zuzia - 29.07.2016 19:01 |
||
|
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sobie odpoczniesz na L4 ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#316 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pokaz zdobycze Cytat:
albo wlasciwie ich brak :P
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam dzisiejszy brzuch
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-04-18 o 18:48 |
|
|
|
#318 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla Bartusia..cukier jednak jest w granicach norm..moim zdaniem nie ma się co czepiać szczegółow..może wieksza ostrożność i tyle.. Cytat:
Cytat:
co Wy na to jak szyjka kiedy nastepna wizyta![]() Cytat:
łożysko też mam na przedniej ścianie a szyjka chyba mięknie raczej niz twardnieje? chyba,że brzuch twardnieje? w takim razie nie ma co się patrzeć na pracę,tylko trzeba zadbać o siebie i przede wszytskim Julcie. ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- super-ciężarowy |
|||||
|
|
|
#319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to jak nie Kubuś to jak? ![]() piękny Mój tż też nie wstydzi się okazywać uczuć, to ja bardziej czuję się czasem skrępowana przy innych. Dzisiaj np mówił do Emilki, żeby nie kopała mamy w pęcherz bo On nie chce cały dzień czekać pod WC w galerii Dziś zakupiłam pierwsze ubranko... znalazłam dwa rampersy
|
|
|
|
|
#320 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
duża dziewczyna!Cytat:
za wizytę a na L4 idź, nawet się nie zastanawiaj ![]() U mnie dziś kolejny dzień w pracy, tym razem same spotkania co chwilę i jestem wykończona! na szczęście jutro sobie zostanę popracować z domu to trochę odpocznę
|
|
#321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fanta, super brzunio. Tak wysoko siedzi. Ja odpoczywam po dentyście popijając bezalkoholowe Mohito podane przez męża, dziewczyny się wypychają każda z innej strony
|
||
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#323 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() pokaż..Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#324 |
|
Raczkowanie
|
Pierwszy raz dodaje zdjecie wiec nie wiem czy bedzie widac
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Słodkie
|
#326 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak to możliwe? W którym jesteś tygodniu? Nie spodziewałam się, ze na tym etapie lekarze mogą się tak pomylić Może jednak siusiak się schował![]() Cytat:
Uważaj na siebie i więcej odpoczywaj Słuchaj sie lekarza! ![]() ![]() Cudny brzusio Śliczne!
|
|
#327 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja po przeczytaniu naszego wątku piję actiplus z bakteriami, tak na wszelki wypadek.Cytat:
Cytat:
Mnie pani w laborku też powiedziała, że nie, ale jeśli nie uda mi się kupić cytrynowej to ginka wypisze mi na skierowaniu, że zezwala na wkropienie cytryny Ja idę za jakieś 5 tyg., ale już teraz mnie ściska w żołądku. Nienawidzę pobierania krwi, a tu aż 3 x![]() Cytat:
Poza tym często gada do brzuszka (puk, puk, tu tatuś! siedzisz sobie tam grzecznie?), przytula się, a teraz, gdy mała zaczęła już wyraźnie kopać, to bardzo przeżywa, że nie ma go w Polsce i przegapia. Jest bardzo troskliwy i czuły, często mi mówi, że jestem najlepszą doopką w mieście , dużo pomaga w mieszkaniu (choć w zasadzie to ja pomagam jemu, bo on bardziej porządnicki niż ja ). Dla mnie ważne jest, że ogóle nie siedzi z pilotem-to typ sportowca, więc już planuje, że córka będzie się razem z nim wspinać w skałach, będą chodzić w góry, że nauczy ją żeglować i takie tam. Fajny ten mój tż, dla mnie to prawdziwy facet-daje mi poczucie bezpieczeństwa i czuję się przy nim ładna i kobieca (mimo kompleksów).Omg... ![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluję synka![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Omg, ale jesteś laska ![]() Czy wielocytowanie działa w taki sposób, że można ograniczoną ilość postów zacytować? Bo już któryś raz zauważyłam, że nie pokazały się posty, na które chciałam odpowiedzieć. Zaraz idę cytować raz jeszcze. |
||||||||
|
|
|
#328 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie w domu trwa walka żeby mój Jasio był Bartkiem ![]() Na razie się jednak nie poddaje ![]() Zazdroszczę tych mocnych ruchów, u mnie łożysko z przodu i mocnymi kopniakami tego nazwać nie mogę ![]() Cytat:
![]() Myślałam, ze takie rzeczy przy usg 3/4d już się nie zdarzają Niezła niespodzianka ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Super brzuszek no i biust niczego sobie ![]() A mój mąż mówi, ze ja mam duże i się zachwyca, no nic nie pokażę mu zdjęcia żeby nie wychodził z błędu
|
|
#329 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na inhalatory też popatrzę.Cytat:
![]() Mój mąż ma podobnie, jest bardzo chętny do kontaktu z brzuchem, wyrażania uczuć, bardziej niż ja. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że Bartuś taki chętny do pokazywania. ![]() Cytat:
![]() Jakie macie imię dla dziewczynki? ![]() 716 g to już duży dzidziuś! Cytat:
![]() Super, że wszystko w porządku z Julką. Ślicznie. ![]() Jakie ładne kotki.
|
||||||
|
|
|
#330 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Śliczny Miałam dzisiaj straszny sen, śniło mi się że byliśmy u tż w domu i mała zaczęła kopać, ale to tak ze aż stopy było widać i w pewnym momenice po prawej stronie mojego pępka wyskoczyła jej stopa na zewnątrz, zaczęłam ją wpychać z powrotem do środka, krzyczałam ze jeszcze za wcześnie, po chwili z drugiej strony pępka następna "dziura w brzuchu" i stopa na zewnątrz,zaczęła cała tą dziurą wychodzić a ja wpychając ją z poworotem do brzucha krzyczałam do tż że szybko musimy jechać do szpitala... wsiadamy do samochodu tż a tam (chyba na wyposażeniu samochodu) usg, podłączył mi je do brzucha i jadąc sprawdzaliśmy czy wszystko z nią dobrze, oczywiście cały czas płakałam i trzymałam ręcę na tych dziurach na brzuchu bo ona próbowała nimi wyjść... masakra jakaś, obudziłam się przestraszona jak nie wiem co...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

oprócz piątku to same miłe aktywności 

) pytałam czy jest na pewno ok, to mówi że tak ale jak chce to może mnie na 3 dni do szpitala położyć... Myślę że mu zaufam, ale lekka dieta nie zaszkodzi.
Mam tylko gazowy piekarnik do dyspozycji. Prawdopodobnie przyjadą w srodę.

dla Bartusia..

czerwiec 2015
<3