|
|
#451 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Zrobisz mały przelew i będziemy kwita ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#452 | |
|
Raczkowanie
|
Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
ja body na krótki rękaw też mam, ale nic 'lżejszego' nie szukam, jakby miało być 40C i będzie małej za gorąco to będzie faktycznie w samym pampku i przykryta bambusową pieluszką
Edytowane przez warszawianka109 Czas edycji: 2016-04-19 o 12:00 |
|
|
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
łóżka to na pewno tam nie uświadczę, jedynie twarde krzesło między tłumem ludzi czekających do lekarzy
![]() To prywatna placówka, ale tłumy tam zawsze są mega ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
zlituj się 49 C
|
|
|
|
|
#454 |
|
Raczkowanie
|
Na przykładzie mojej osoby. urodziłam się 18.08 i na ten dzień też mam TP. moja mama trzymała mnie tylko w pieluszce przykryta teterką i przy otwartym oknie (lato nie było jakoś upalne), ciotki "dobre rady" się za głowy łapały, że jak to że dziecko przeziębi/wyziębi, ale inaczej się nie dało bo darłam się wniebogłosy (dodam, że byłam 3 dzieckiem, więc mama już jakieś pojęcie miała). Nie lubiłam być ciepło ubierana od pierwszych dni i zostało mi tak do dziś. jak gdzieś wychodzimy z mężem to ubieram się o warstwę mniej od Niego. Myślę, że dużo zależy od dzieciątka, trzeba urodzić i obserwować i wtedy będziemy wiedzieć
U nas może być różnie Tż jest ciepłolubny ja zimnolubna (nie raz dochodzi do spięć o temp w mieszkaniu)
|
|
|
|
#455 | |
|
Rozeznanie
|
W moich biedronkach już nie ma
ale za to kupiłam sobie mopa parowego w lidlu ma któraś z Was? ![]() Cytat:
A'propos kocich karm nasza je Orijen od małego i szczerze polecam. Applawsa kotom moich Rodziów kupiłam, też jest fajny Szkoda tylko że kitten ma dużo lepszy skład niż ten dla dorosłych.Fajne te rożki co się w kocyk zamieniają później! Poszperałam na allegro i jest mnóstwo takich za ok 50-60 zł - za tyle można kupić
|
|
#456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hahahahah miało być 40, juz poprawiam
|
|
|
|
|
#457 |
|
Zadomowienie
|
trzeba sprawdzić z jakiego materiału znaczy gramatura ja widziałam na FB dziewczyna reklamowała pracownie gdzie minky i bawełna były jak najbardziej ok i nie kosztowało to majątku. w sumie oglądałam minky w sklepie z materiałami i te całkiem grubaśne jako rożek to wg mnie średni pomysł przynajmniej na sierpień, na kocyk zimowy do wózka tak ale na rożek wakacyjny tak se... Ja kupiłam pieluszke bambusowa 120cm*120cm i tym chce otulać
|
|
|
|
#458 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też jestem z sierpnia i od zawsze jestem zmaźluchem i tak mi zostało - dopiero po 20roku życia zaczęłam latem chodzić w krótkich spodenkach bo wcześniej było mi za zimno ![]() za to u nas TŻ jest zimnolubny więc jest dokładnie naodwrót generalnie to chyba najważniejsze jwst żeby umieć ocenić czy dziecku nie jest za ciepło/za zimno zamist sugerować się tym co mówią inni i co czujemy same - tylko ja na chwilę obecną martwie się czy będę umiała to ocenić właśnie
|
|
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpoczywaj kobieto..należy Ci się |
|
|
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę się rozejrzeć za czymś ciekawym i wybrac kolor/wzór żeby do wózka w kolorze ciemnej śliwki pasował ![]() Może jakiś szary ??? |
|
|
|
|
#462 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To już jesteś pewnie na połówkowym, trzymam kciuki! Cytat:
![]() Ubranka chłopięce Tosia/Zuzia najwyżej po domu wynosi. ![]() Cytat:
za skończony 23. tydzień!U mnie też podobnie bogaty zwrot, ale cieszę się, bo przez ostatnie 2 lata miałam do dopłaty po 1 zł. ![]() Cytat:
![]() Ale z tego co kojarzę sierpień w zeszłym roku był bardzo upalny, dwa lata temu też. W tym roku też podobno ma być upalnie, wszyscy mi mówią na wieść o moim terminie porodu, że tak słyszeli. Cytat:
Cytat:
A ten wózek podobno jest fajny.
|
||||||
|
|
|
#463 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Aniol1985 Czas edycji: 2016-04-19 o 12:21 |
|
|
|
|
#465 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Widze ze na tapecie karmy Ja mojemu dawałam animonde na poczatku ale to był horror. Zjadał troszke reszta sie marnowała i była do wyrzucenia. Teraz dostaje podroby surowe i jest szczesliwy a i kobieta z DT dzwonila i była zachwycona, że ma u nas dobrze. Także podroby (serduszka, żoładki, wątróbka) wołowina, czasem filet ale wtedy jak robie na obiad to dostaje porcyjke. Tuńczyk taki ludzki też przy okazji sałatki bardziej na smaczek. Próbowałąm też gotować marcheweczke i inne warzywka ale nic z tego nawet nie tknął...
Zuzia - 29.07.2016 19:01 |
||
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#467 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#468 | |
|
Raczkowanie
|
Umarłam!!! Wyślę mężowi w ramach comiesięcznego "przelewu" na konto
Cytat:
Rany zazdroszcze ludziom takiego zmysłu dobierania kolorów!Tija Zuzki chyba rządzą na wątku Chociaż Tosiek też chyba jest kilka
Zuzia - 29.07.2016 19:01 |
|
|
|
|
#469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O jaka fajna stronka, lubię takie dobieranie kolorów. ![]() Zadzwoniłam się umówić do tego laryngologa z NFZ - termin jest na 25 maja. :P No cóż, mam nadzieję, że do tego czasu mi przejdzie.
|
|
|
|
|
#470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Ja kiedyś jak potrzebowałam na CITO dostałam termin na za 8 m-cy
|
||
|
|
|
#471 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Poszłam do kadr zanieść papiery i zaszłam na oddział
Tosia jak nic! Od razu poszłam do lumpa, bo przecież muszę zadbać o dziewczęcą garderobę ![]() Cytat:
Całkiem ładne kolory i ładna cena Cytat:
Więc da radę Pewnie tej babce też się pomylili na usg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Po 1h do 180 Po 2h do 153 Czyli się zgadza, przecież w sierpniu masz rodzić
|
|
#472 |
|
Raczkowanie
|
Odpiszę teraz na szybko, bo nie mam czasu (US, ale o dziwo mam zwrot prawie 500 zeta, nie wiem, jak moja księgowa to zrobiła, bo myślałam, że będę mieć dopłatę
).Orange_tree1 Mam kolor Wild Sunset. Dla mnie minimalnie za różowy, ale ogólnie to taki ciepły łosoś wpadający bardziej w róż po prostu. Jestem nie dość, że blondynką to jeszcze ciemną Wrzucałam kiedyś już to zdjęcie, ale tu widać twarz i akurat mam ten róż, to sobie obczaj, a potem usunę Co do karm, to Apllaws niezły, ale saszetki są z kukurydzą (nie wiem, czy wszystkie, ale filetówki) Ja polecam Feringę i Terra Fealis (mają najlepszą podaż wapnia i fosforu, a te zazwyczaj są zawyżone w gotowcach), dobre są też Catz Finefood, Power od Nature Meadowland (sucha), Orijen jest niezła, ale z ziołami i np. mój kot miał po niej biegunkę i capiło mu z pyska. Z gorszych (chrupek), ale nadal ok: Granata Pet, Purizon, Taste of the Wild, Applaws. Polecam kupować na zooplusie, chyba najlepsze ceny mają... Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-04-19 o 22:51 |
|
|
|
#473 |
|
Zadomowienie
|
Jakoś dziś nie mogę Was nadrobić
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#474 |
|
Raczkowanie
|
hehehehe... dobrze że pierwszego każdego miesiąca nie dostaje takiego...
|
|
#475 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#476 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz w domku. Synek pozostał wyraźnie synkiem
prawdopodobnie bedzie Filip wszystkie narzady prawidlowe, wazy ok 460g szyjka wporzadku 35mm , lozysko mam na przedniej scianie wysoko Tija mozesz mi troszke rozjasnic jak to jest? Bo w pierwszej ciazy mialam lozysko na tylnej scianie. Najpierw zasłonil buzke raczkami ale pozniej sie pokazał ![]() Tija w takim razie gratulacje dziewczynki ![]() Ulga ogromna zalaczam zdj
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny, nadal jestem w rozsypce.. tż dalej nie chce gadać, ja staram się zachować spokój ale nie zawsze mi się udaje i wybucham płaczem. rozmawiałam z mamą, bo zadzwoniła i nie umiałam się nie wyżalić, powiedziała, że jak coś to mam do niej dzwonić i przyjadą po mnie i mogę wrócić do nich, do domu.. jeszcze tż mnie wyzwał, że powiedziałam jej, że to powinno zostać między nami, a ja przez tą ciąże jestem tak słaba psychicznie, że nie daje już rady. jeszcze na dzień dobry usłyszałam "spierdalaj"..
wychodzi do pracy na 17, zastanawiam się czy się nie spakować i nie jechać do rodziców, z drugiej strony nie chce go zostawiać samego, bo mamy mieszkanie razem do września, ale skoro on nawet nie chce rozmawiać, jedyne co mi powiedział to, że mam mu dać spokój bo on sobie musi dużo przemyśleć i ja i tak tego nie zrozumiem..
|
|
|
|
#478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Puściłam sobie romantyczną muzyczkę i ryczę jak bóbr... ah te hormony ciążowe ;d ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
ale słodki
Edytowane przez natalia_23 Czas edycji: 2016-04-19 o 13:08 |
||
|
|
|
#480 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
rozumie bardzo duzo, szybko zaczela mowic i nie ma problemu z komunikacja, co duzo ułatwia; )Cytat:
Rozstania sa trudne, ale Jeszcze do porodu musze jakos wytrzymać. .. 2 lata i 8 msc ![]() Cytat:
nie jestes jedyna Cytat:
Cytat:
Choć moja córka moze miec kark cieply, czyli wydaję się ze jest ok, ale ma zimne dlonie tzn ze jej zimno. Wiec to zalezy od dziecka tez
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

U nas może być różnie Tż jest ciepłolubny ja zimnolubna (nie raz dochodzi do spięć o temp w mieszkaniu) 

takie 22-24 st cały czas i będzie ok 

ale moze powinnas isc do lekarza na wszelki wypadek dzis? Powiedziec co sie działo w nocy?
. Nic to, pokażę jak TŻet wypierze.

wiec posiedze sama. Zajme sie pewnie kolejnymi porządkami. Tak dawno sie nie ruszałam, ze moja kondycja jest dosc słaba, często musze odsapnąc i posiedziec