|
|
#571 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
![]() i mam na czczo -69,4 po 1h - 126 i po 2h 99,8 czyli nie mam żadnych obaw ![]() Cytat:
|
|
#572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#573 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A później się przepraszamy jak małe dzieci ![]() Tantum Rosa to moim zdaniem cudo największe na podrażnienia wszelkiej maści i to na pewno będzie u mnie w domu użytkowane po porodzie. W szpitalu za dużo zabawy, bo to trzeba w wodzie rozpuścić, bo się w proszku kupuje , ale ulga jaką daję na ranę/stan zapalny jest nie do opisania po prostu.Cytat:
, przestały mi podchodzić. Chociaż dzisiaj akurat moja kolacja to taka full wypas : śledzie właśnie w sosie musztardowym, to zapchane kanapką z dżemem malinowym, do popicia mleczko, a na deser wielka porcja lodów truskawkowych Rzadko mnie biorą typowo "ciążowe" apetyty, ale mam momenty (może ze 3-4 razy mi się zdarzyło tak naprawdę póki co ), że normalnie bym zwymiotowała na samą myśl na taką mieszankę, a teraz zjem. Cytat:
, a słodkie bym mogła jeść non stop ![]() W końcu się udało do usc dotrzeć i od 21 maja będziemy z TŻem mężem i żoną ![]() Lecę Was dalej nadrabiać, bo dwie ostatnie strony tylko przeczytałam
|
|||
|
|
|
#574 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super że na wizycie same dobre wieści
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#576 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W usc mieliśmy tak głupkowate humory, że pani, która nas obsługiwała zaciskała usta, żeby nie parsknąć śmiechem prosto w nasze twarze Powiem szczerze, że na jej miejscu kazałabym donieść kwitek od psychiatry, czy jesteśmy w pełni władz umysłowych ![]() TŻowi jak wysłałam smsa z moim wieczornym menu to uznał tylko, że mam mu nie pisać takich rzeczy, bo zwróci wszystko co zjadł
|
|
|
|
|
#578 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To nieźle poszła w górę dawka, dzięki za informację. ![]() Cytat:
Może rozpuszczanie Tantum Rosa w butelce po wodzie mineralnej zakręconej na dzióbek zdałoby egzamin w szpitalu. ![]() Gratuluję ustalenia daty ślubu, super.
|
||
|
|
|
#579 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Applaws tylko niektórych filetówkach ma kukurydzę, a swoją drogą koty nie powinny jej jeść? Nie wiedziałam ... Dokładnie! Zero kotów na wątku ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam wiecznie rece i stopy lodowate (od dziecka) nawet jak mi pot płynie po duppie ... każdy ma inaczej chyba
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() <318.07.2011 zaręczyny 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() 12.12.2015 II kreseczki 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo Edytowane przez Orange_tree1 Czas edycji: 2016-04-20 o 13:08 |
||||||
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]() Ktoś tu widział jakieś koty? Bo ja nie zaobserwowałam, żeby którakolwiek z was jakiegoś miała Mój TŻ nie lubi kotów, więc jakby wiedział, ile z was jest w posiadaniu, stwierdziłby, że banda wariatek
|
|
|
|
|
#581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jest taka potrzeba aż tak zwiększyć dawkę? Jeszcze się tym nie interesowałam. To jest ta szczepionka po porodzie? |
|
|
|
|
#582 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja przez niego pracę zaniedbuje ![]() Co do drugiej części zgadzam się również, dla mnie to już mocne naruszenie granic ...
|
|
#583 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam z pracy a TŻ wyciągnął nas jeszcze na spacer, bo tutaj chyba wreszcie wiosna...oby tylko nie jednodniowa
![]() Pies się skąpał w jeziorze, standardowo przeszczęśliwy a ja z racji kolejnych kilometrów znów nie oparłam się pokusie i zjadłam magnuma;/ Dziś sporo się nachodziłam i bardzo czuję plecy....Co to będzie co to będzie. Moja znajoma z pracy ma termin za 11 dni, pracuje jeszcze do tego piątku. Mówiła mi dziś, że ma już skurcze przepowiadające. Śmiałam się, że jeszcze z pracy będzie jechać do szpitala ![]() Ale jest duuuuuuuuża. Przytyła 30 kg. Dziś obstawialiśmy ile będzie ważyć i mierzyć jej baby Mój typ to 4200-4500 i 54-58 długi Zobaczymy czy się sprawdzi
|
|
|
|
#584 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podobają mi się wystroje wnętrz w stylu skandynawskim i myślę o szaro-bialym kolorze ścian i białych mebelkach też myślałam o wykorzystaniu kulek jako dekoracji łóżeczka a tak naprawdę to wybrałam te kolory na wypadek gdyby Tosia okazała się np. Kubusiem
|
|
#585 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jestem załamana nie wiem jak mam sobie z tym poradzić
ta ckrzyca mnie dobija psychicznie nie wiem boje sie że dziecku robie krzywde przez ta cukrzyce i że bedzie na coś chory przeez to ,rycze dzisiaj ,nie mam sie komu wyzalić w tej sprawie,jest mi bardzo cięzko ,zjem dwie kromki chleba po godzinie znów głodna jestem ,nie wiem czy moje cukry sa dobre po posiłkach ,już prawie nie jadam nic ,czuje sie słaba z tego powodu i popadam w depresje przez to ![]() Przepraszam że Wam sie żale ....
|
|
#586 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- też rozważam klimę..skąd jeśli można wiedzieć zamawialiście? jak jest z grzybami/roztoczami i innymi syfami i ogólnym wpływem na dziecko klimy? czytałaś coś?[/QUOTE] Haha poprawione po nauczycielsku ![]() Cytat:
Jeszcze bardziej wkurzyło mnie to 500 plus
|
|
#587 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Gratuluje ustalenia terminu Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-04-19 o 21:58 |
|
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za każdą odpowiedź i radę
mamy- trudno, jakoś przeżyje ojczyma napewno będzie to lepsze od obecnej sytuacji. trzymajcie się, nie będę pisała, bo nie chcę psuć atmosfery wątku swoim marudzeniem oby żadna z was nie musiała przezywac tego smutku w czasie ciąży bo boli tysiąc razy bardziejwysciskajcie swoje brzuchole ode mnie |
|
|
|
#589 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale u mnie w miarę chłodno, mam rolety zewnetrzna wiec latem sie nie nagrzewa Cytat:
Cytat:
Cytat:
fajnie brzmiczekamy
|
|
#590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A nie ma szans żebyś dotarła do tej Zielonej Góry do diabetologa? |
|
|
|
|
#591 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i w ciązy juz pare szt wsunęlam ...Cytat:
Trzymaj się dzielnie Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Lece spać bo jutro mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia ![]() Dam znac jak poszło
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba żaden zwierzolub nie jest do końca normalny
|
|
|
|
#593 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam z pierwszego terminu kursu przygotowawczego do porodu. Było super. Jest nas 7 dziewczyn , położna super babka, fajne i ciekawe tematy poruszała. Bardzo jestem zadowolona
|
|
|
|
#594 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może jakoś udałoby Ci się załatwić jednak wyjazd do tego szpitala co masz skierowanie lub przyspieszyć wizytę u diabetologa?Cytat:
Jakby co marudź tutaj ile chcesz! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#595 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trochę czuję, że przez to, że uznaliśmy, iż poczekamy do "po porodzie" to strasznie się to odwlecze,nie będzie się składać, ciągle będzie coś innego na głowie. Z jednej strony bym chciała, a z drugiej strony męczy mnie sama myśl, żeby cokolwiek przygotowywać. Wolałabym mieć to już z głowy. TŻ mnie pociesza, że jeszcze nikt mi się nie oświadczył, żebym musiała się martwić ![]() Jaja były, gdy znalazłam wizytówkę od jubilera z wypisanymi nr pierścionków (kto mówi "Kochanie, mama dała Ci naleśniki, są w torbie-weź sobie, ja wychodzę" i zostawia wizytówkę właśnie na tych naleśnikach? ).Ja, gdy przestałam rzygać nawet na myśl o jedzeniu, to potrafiłam o 3 w nocy wstać i zjeść słoik ogórków ukiszonych przez teścia. Luby nawiózł mi zapasów od rodziców, bo miałam konkretną fazę na ogóry kiszone. Teraz przeszło. Za to dziś mi się śniły prażynki podczas popołudniowej drzemki-gdy wstałam od razu poleciałam do sklepu, haha. Cytat:
![]() Orange, zamorduję Cię, bo chciałam usunąć moją facjatę z ogólnodostępnego, gdy sobie obczaisz, a Tyś zacytowała Możesz edytować i wywalić odnośnik? Będę wdzięczna![]() Koty nie powinny jeść nic oprócz mięsa (tzn. mogą dostawać balast w postaci niektórych warzyw, ale to tylko przy problemach z wypróżnieniem-dlatego trzeba wybierać karmy jak najbardziej mięsne; wiadomo, że producenci zawsze wepchną jakieś buraki albo ziemniaki jako wypełniacz ze względu na $$$, ale to lepsze niż kukurydza, makaron, ryż czy skrobia; koty nie powinny też pić mleka krowiego ). Kukurydza to zboże, a zbóż nie lubimy najbardziejCytat:
![]() Cytat:
).Ja dziś trochę połaziłam, ale strasznie mnie ciągnie brzuch. Bardzo nie podoba mi się to uczucie, mam wrażenie, że zaraz mi się skóra rozerwie, brrrr. Cytat:
Cytat:
Trzymaj się. Współczuję Ci i mam nadzieję, że tż się opamięta Co do Octaniseptu-ma takie same właściwości jak Skinsept, ale ma inną substancję czynną. Skinsept jest na bazie alkoholu izopropylowego, a Octanispet albo nie ma alkoholu w ogóle, albo ma niewielką ilość (nie pamiętam już). Wiem, bo miałam klientkę, która ma ogromną reakcję podrażniającą na alkohol i gdy wykonywałam jej zabieg, to mogłam psikać tylko Octaniseptem. Raz zdezynfekowałam Skinseptem to była masakra stulecia
|
||||||
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Co do witaminy k i d to k daje się tylko dzieciom karmionym kp. D i przy kp i przy mm. Dlatego nie warto robić zapasów, bo w sumie po porodzie okaże się, jak będziemy naprawdę karmić. W szpitalu dostałam opakowanie k+d i na początek to starczyło, potem moja pediatra na patronażu przeliczyla, ile syn pije mm i zmieniła nam na samą d. Tzn tak było w czasie jak rodziłam, czyli w sierpniu 2014
|
|
|
|
#597 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przybywa nam Tosiek na forum Cytat:
http://izaincharge.blogspot.com/2015...-dodatek.html# Cytat:
za wizytę Cytat:
Cytat:
wbrew tradycji do sandałów nie zakładam Cytat:
Cytat:
Co do listy wyprawkowej to ja bym dopisała elektroniczną nianię, ale to nie każdemu potrzebne. A co do lekarstw to ja nie będę żadnych kupować chyba że lekarz coś przepisze. Taki noworodek to jest za mały żebym sama sobie decydowała o podawaniu leków nawet jak są bez recepty Też mi wcięło wielocytowanie Jutro odbieram wyniki krzywej i w czwartek idę do poradni. Zobaczymy co mi powiedzą. Na jednej ze stron które któraś z was wklejała wyczytałam że nie można pomidora malinowego ani papryki czerwonej bo mają dużo cukru Kurna na samej rzodkiewce długo nie pociągnę! Mam podejrzenia że mój TŻ podczytuje Nasz wątek ![]() Ja dziś zaczynam 23 tydzień czyli mam 22+0, 22+1 czy 23+0, 23+1 bo ja już zgłupiałam
Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-04-19 o 23:29 |
|||||||||
|
|
|
#598 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
z tym słodkim na dziewczynkę myślałam, że mi Cię wielocytat zjadł, ale sama skasowałam część tekstu Cytat:
ciekawe co?Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziewczyny odpisuję zbiorowo na temat Tantum Rosa ja leżałam 2 tygodnie w szpitalu z córką po porodzie i powiem Wam, że TR to było dla mnie zbawienie tym się potem polewałam i ulga była przy tym wielka, bo nawet nie musiałam się tam dotykać, a chłodna woda dodatkowo dawała ulgę a co do akcesoriów do szpitala to koniecznie spakujcie pomadkę ochronną do ust bo strasznie wysychają, wszystkie dziewczyny na sali ze mną na to narzekały
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
Edytowane przez kropla_deszczu Czas edycji: 2016-04-19 o 23:42 |
|||||||||
|
|
|
#599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Papryka ma niski Ig tak samo pomidory. Codziennie mam na śniadanie taki zestaw warzyw i jak nie nadużyje chleba to jest idealnie.
|
|
|
#600 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
Cytat:
mam nadzieję,że jakoś z ojczymem się dogadacie.. Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

szyjka zamknięta i to najważniejsze
usg nie miałam, moja anemia zniknęła, ale jest na granicy i nadal mam przyjmować żelazo
jak dla mnie to trochę brakuje i już sama nie rozumiem tego... 
nigdy w życiu nie jadłam śledzia..i nie planuję tego zmieniać..

1.09.2012

wychodzi do pracy na 17, zastanawiam się czy się nie spakować i nie jechać do rodziców, z drugiej strony nie chce go zostawiać samego, bo mamy mieszkanie razem do września, ale skoro on nawet nie chce rozmawiać, jedyne co mi powiedział to, że mam mu dać spokój bo on sobie musi dużo przemyśleć i ja i tak tego nie zrozumiem..
<3

obstawiam tylko że TŻ kazałby mi spac w salonie razem z kolejnymi kulkami
za wizytę. Z synka kawał mężczyzny
).