Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-19, 11:45   #451
czarna1985
Raczkowanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
przyszedł do mnie biustonosz (albo namiot biwakowy ) z kontri i powiem że jest cudowny.
Dawno nie trafiłam na biustonosz, który był zgodny z rozmiarówką.
czarna1985 Dzięki za polecenie sklepu.

od razu uprzedzę ciekawskie, nie pokażę

Zrobisz mały przelew i będziemy kwita
Stary 2016-04-19, 11:45   #452
warszawianka109
Raczkowanie

Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Jedna wartstwa więcej, ale w chwili gdy czlowiek ma ochotę nago biegać to sie nie sprawdzi. Jednak noworodek wiekszosc leży, nie jest wtedy tak ciepło jak dziecku ktore już biega albo chociaz mocno macha nóżkami.
Sama mam body na krotki rękaw ale poszukuje teraz czegoś na wierzch na nie.

ja body na krótki rękaw też mam, ale nic 'lżejszego' nie szukam, jakby miało być 40C i będzie małej za gorąco to będzie faktycznie w samym pampku i przykryta bambusową pieluszką

Edytowane przez warszawianka109
Czas edycji: 2016-04-19 o 12:00
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 11:49   #453
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Ale czy to prawidlowo? Przyznam ze dla mnie lozko bylo zbawienne

)
łóżka to na pewno tam nie uświadczę, jedynie twarde krzesło między tłumem ludzi czekających do lekarzy
To prywatna placówka, ale tłumy tam zawsze są mega

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
ja body na krótki rękaw też mam, ale nic 'lżejszego' nie szukam, jakby miało być 49C i będzie małej za gorąco to będzie faktycznie w samym pampku i przykryta bambusową pieluszką

zlituj się 49 C
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 11:50   #454
gosiaczkam
Raczkowanie

Na przykładzie mojej osoby. urodziłam się 18.08 i na ten dzień też mam TP. moja mama trzymała mnie tylko w pieluszce przykryta teterką i przy otwartym oknie (lato nie było jakoś upalne), ciotki "dobre rady" się za głowy łapały, że jak to że dziecko przeziębi/wyziębi, ale inaczej się nie dało bo darłam się wniebogłosy (dodam, że byłam 3 dzieckiem, więc mama już jakieś pojęcie miała). Nie lubiłam być ciepło ubierana od pierwszych dni i zostało mi tak do dziś. jak gdzieś wychodzimy z mężem to ubieram się o warstwę mniej od Niego. Myślę, że dużo zależy od dzieciątka, trzeba urodzić i obserwować i wtedy będziemy wiedzieć U nas może być różnie Tż jest ciepłolubny ja zimnolubna (nie raz dochodzi do spięć o temp w mieszkaniu)
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 11:59   #455
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
To w Biedronce są cottonballs? I Wy nic nie mówicie?
W moich biedronkach już nie ma objechałam te lokalne i tylko jeden kolor został - ładny ale mi do niczego nie pasuje (ten granatowo czerwony)... Tak to jest, nie chciało mi się wczoraj 4 liter ruszyć to mam

ale za to kupiłam sobie mopa parowego w lidlu ma któraś z Was?

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Niech mnie ktoś zmusi do jakieś pracy, wczoraj miałam aktywny dzień, wszystko ogarnęłam po powrocie a dziś mi się nie chce nawet herbaty zrobić
Leeeeeż!! nie zmuszaj się do niczego! Lenistwo też jest potrzebne

A'propos kocich karm nasza je Orijen od małego i szczerze polecam. Applawsa kotom moich Rodziów kupiłam, też jest fajny Szkoda tylko że kitten ma dużo lepszy skład niż ten dla dorosłych.

Fajne te rożki co się w kocyk zamieniają później! Poszperałam na allegro i jest mnóstwo takich za ok 50-60 zł - za tyle można kupić
Stary 2016-04-19, 12:00   #456
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
łóżka to na pewno tam nie uświadczę, jedynie twarde krzesło między tłumem ludzi czekających do lekarzy

To prywatna placówka, ale tłumy tam zawsze są mega

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

zlituj się 49 C

hahahahah miało być 40, juz poprawiam
Stary 2016-04-19, 12:00   #457
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Pewnie ze mozna kupic poniżej 50 zł, ale minky różni sie jakością wiec kupując tanio trzeba sie liczyć ze dostaje sie gorsza jakas materiału :/
trzeba sprawdzić z jakiego materiału znaczy gramatura ja widziałam na FB dziewczyna reklamowała pracownie gdzie minky i bawełna były jak najbardziej ok i nie kosztowało to majątku. w sumie oglądałam minky w sklepie z materiałami i te całkiem grubaśne jako rożek to wg mnie średni pomysł przynajmniej na sierpień, na kocyk zimowy do wózka tak ale na rożek wakacyjny tak se... Ja kupiłam pieluszke bambusowa 120cm*120cm i tym chce otulać
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 12:05   #458
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
Na przykładzie mojej osoby. urodziłam się 18.08 i na ten dzień też mam TP. moja mama trzymała mnie tylko w pieluszce przykryta teterką i przy otwartym oknie (lato nie było jakoś upalne), ciotki "dobre rady" się za głowy łapały, że jak to że dziecko przeziębi/wyziębi, ale inaczej się nie dało bo darłam się wniebogłosy (dodam, że byłam 3 dzieckiem, więc mama już jakieś pojęcie miała). Nie lubiłam być ciepło ubierana od pierwszych dni i zostało mi tak do dziś. jak gdzieś wychodzimy z mężem to ubieram się o warstwę mniej od Niego. Myślę, że dużo zależy od dzieciątka, trzeba urodzić i obserwować i wtedy będziemy wiedzieć U nas może być różnie Tż jest ciepłolubny ja zimnolubna (nie raz dochodzi do spięć o temp w mieszkaniu)

ja też jestem z sierpnia i od zawsze jestem zmaźluchem i tak mi zostało - dopiero po 20roku życia zaczęłam latem
chodzić w krótkich spodenkach bo wcześniej było mi za zimno
za to u nas TŻ jest zimnolubny więc jest dokładnie naodwrót

generalnie to chyba najważniejsze jwst żeby umieć ocenić czy dziecku nie jest za ciepło/za zimno zamist sugerować się tym co mówią inni i co czujemy same - tylko ja na chwilę obecną martwie się czy będę umiała to ocenić właśnie
Stary 2016-04-19, 12:10   #459
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
hahahahah miało być 40, juz poprawiam
i przy takiej jajo zniosę
Stary 2016-04-19, 12:11   #460
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, że będzie ciężko ale lato musi być takie 22-24 st cały czas i będzie ok

Niech mnie ktoś zmusi do jakieś pracy, wczoraj miałam aktywny dzień, wszystko ogarnęłam po powrocie a dziś mi się nie chce nawet herbaty zrobić
aa..takie lato to i owszem..lekki wiaterek.. i my z arbuzową lemoniadą w lekkim cieniu , zgrabne, powabne z idealnym pedicurem, smukłym bruszkiem..a w sierpniu z rzecznym maluszkiem obok.. tak właśnie będzie..

odpoczywaj kobieto..należy Ci się
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 12:12   #461
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
trzeba sprawdzić z jakiego materiału znaczy gramatura ja widziałam na FB dziewczyna reklamowała pracownie gdzie minky i bawełna były jak najbardziej ok i nie kosztowało to majątku. w sumie oglądałam minky w sklepie z materiałami i te całkiem grubaśne jako rożek to wg mnie średni pomysł przynajmniej na sierpień, na kocyk zimowy do wózka tak ale na rożek wakacyjny tak se... Ja kupiłam pieluszke bambusowa 120cm*120cm i tym chce otulać
Dużo osób teraz ogłasza się na FB z kocykami/kołderkami minky
Muszę się rozejrzeć za czymś ciekawym i wybrac kolor/wzór żeby do wózka w kolorze ciemnej śliwki pasował
Może jakiś szary ???
Stary 2016-04-19, 12:12   #462
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
(...)
Mam nadzieje ze juz bedziesz sie lepiej czuła ale moze powinnas isc do lekarza na wszelki wypadek dzis? Powiedziec co sie działo w nocy?

Ja ide na 11.20 na połówkowe, trzymajcie kciuki zeby wszytsko było ok bo juz sie niw moge doczekać a jednocześnie sie dygam troche :/
Wczoraj byłam u lekarza i kazała mi się zgłosić po antybiotyk, jeżeli gorączka będzie się utrzymywać. Poczekam jeszcze do jutra, ale teraz jej nie mam, mam nadzieję że uda się zwalczyć chorobę.

To już jesteś pewnie na połówkowym, trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

To ja może zbiorczo odpiszę o naszej płci Ostatnie takie dokładne usg z określeniem płci miałam w 17 tygodniu. Potem miałam dwa takie szybkie dla mojej frajdy Z tego usg mam zdjęcia penisa i go wyraźnie widać Wczoraj pani doktor na koniec zerknęła na płeć, bo mnie coś łupnęło w kręgosłupie i już nie mogłam wyleżeć. Ogólnie przed samym sprawdzeniem płci sprawdzała nóżki i dzieciaczek miał je skrzyżowane w udach. To co nam pokazała jako srom nic mi nie przypomniało Po usg jechaliśmy do siebie i przez 300km imiona wymyślaliśmy Faworytami są Tosia i Zuzia Więc uznajemy, że nie wiemy co mamy Teraz poproszę mojego gina o doookładne sprawdzenie

Nasza reakcja to lekki szok, śmiać się zaczęliśmy

(...)
Ciekawe kto w końcu będzie.
Ubranka chłopięce Tosia/Zuzia najwyżej po domu wynosi.

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Witamy się w 23t+1dn

(...)

Wczoraj wzięłam doopke w troki i w końcu rozliczyłam nasze PITy. Mamy do zwrotu zawrotna kwotę 70 PLN
(...)
za skończony 23. tydzień!
U mnie też podobnie bogaty zwrot, ale cieszę się, bo przez ostatnie 2 lata miałam do dopłaty po 1 zł.

Cytat:
Mam wrażenie ze tylko ja nie podchodzę tak optymistycznie do ciepla w sierpniu. Sierpnia nie znoszę, dla mnie to zimny miesiąc. Poranki i wieczory są już chłodne.
Do tego noworodek, ktory może miec problem z termoregulacja i utrzymaniem temp ciała.
Nie widzę noworodka w samym pampersie. Bez niczego dodatkowego.
Trzeba się na różne wersje pogodowe przygotować i najwyżej uzupełniać zapasy na bieżąco, przynajmniej ja się na to nastawiam.
Ale z tego co kojarzę sierpień w zeszłym roku był bardzo upalny, dwa lata temu też. W tym roku też podobno ma być upalnie, wszyscy mi mówią na wieść o moim terminie porodu, że tak słyszeli. W naszym regionie raczej lipiec bywał taki niepewny, że np. cały miesiąc lało i było chłodno.

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Hej

A to źle Cię zrozumiałam . Ja też przeziębiona, to chyba zatoki bo co dzień koszmarny ból głowy, łączę się z Tobą w bólu.
Słownik w kom poprawia mi Florence na Florencję .
Szukałam tego wózka w ogłoszeniach ale chyba już usunęli te ogłoszenie . Nic to, pokażę jak TŻet wypierze.

(...)
Zdrówka życzę.

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
hahah z furą w pakiecie dostanę 10-miesięcznego Arturka ;p
zobczymy jak mi pójdzie opieka
obym go nie zgubiła
Ooo, Arturek. <3
A ten wózek podobno jest fajny.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 12:16   #463
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Zrobisz mały przelew i będziemy kwita
proszę bardzo:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11b3a42c4a88fe3c0b49c68450e29bb6.jpg (187,9 KB, 9 załadowań)
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 12:18   #464
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Dużo osób teraz ogłasza się na FB z kocykami/kołderkami minky
Muszę się rozejrzeć za czymś ciekawym i wybrac kolor/wzór żeby do wózka w kolorze ciemnej śliwki pasował
Może jakiś szary ???
W zależności od odcienia śliwkowego chyba, widziałam raz śliwke w połączeniu z turkusem/ miętą oraz z pastelowym pomarańczem i też ładnie wyglądało . Wazne żeby tonami dobrze dobrać. Tu masz fajną str ja sie posiłkuje tymi zestawieniami i zawsze zadowolona jestem http://www.design-seeds.com

Edytowane przez Aniol1985
Czas edycji: 2016-04-19 o 12:21
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 12:24   #465
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Nie przekrecisz
A powiedz mi po 3 pobraniu idziesz do domu?
Mi wlasnie powiedziala, ze teraz na oddziale mam czekac do ok 16 na wyniki i jesli bedzie cos nie tak, to mnie tu zatrzymaja na dluzej a tak chcialam do domku isc, cos sobie dobrego zjesc :P
Dobrze ze bulke sobie uszykowalam
o matko!!! wspołczuje, ja dostałam przykaz grzecznie siedziec najlepiej z książką i minimalna aktywność ruchowa, po 3 pobraniu długa do domciu na sniadanko.

Cytat:
Chciałam to napisać wcześniej ale jakos sie nie dało ... Poszukajcie na necie można kuoić kocyki minky/ bawełna z ocieplaczem lub bez plus płaska podusia poniżej 50 zł
Wyjełaś mi to z ust! Uważam, że spokojnie można taniej rożek kupić, ale tak naprawde to zalezy od zasobności portfela. Biorąc pod uwagę wzystkie wydatki, nie mogę sobie pozwolić na rożek za 100zł, dlatego wybiorę jakiś tańszy z allegro. Problemem dla mnie jest zdecydowanie sie na kolor/wzór

Widze ze na tapecie karmy Ja mojemu dawałam animonde na poczatku ale to był horror. Zjadał troszke reszta sie marnowała i była do wyrzucenia. Teraz dostaje podroby surowe i jest szczesliwy a i kobieta z DT dzwonila i była zachwycona, że ma u nas dobrze. Także podroby (serduszka, żoładki, wątróbka) wołowina, czasem filet ale wtedy jak robie na obiad to dostaje porcyjke. Tuńczyk taki ludzki też przy okazji sałatki bardziej na smaczek. Próbowałąm też gotować marcheweczke i inne warzywka ale nic z tego nawet nie tknął...
Zuzia - 29.07.2016 19:01
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 12:27   #466
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
proszę bardzo:
dobrze,że z pracy takich nie dostaję
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 12:27   #467
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
dobrze,że z pracy takich nie dostaję

Stary 2016-04-19, 12:35   #468
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
proszę bardzo:
Umarłam!!! Wyślę mężowi w ramach comiesięcznego "przelewu" na konto

Cytat:
W zależności od odcienia śliwkowego chyba, widziałam raz śliwke w połączeniu z turkusem/ miętą oraz z pastelowym pomarańczem i też ładnie wyglądało . Wazne żeby tonami dobrze dobrać. Tu masz fajną str ja sie posiłkuje tymi zestawieniami i zawsze zadowolona jestem http://www.design-seeds.com
Wow świetna stronka!!!!! Dzięki choć nie dla mnie to skorzystam przy urzadzaniu hacjendy na wsi! ale zestawienia Rany zazdroszcze ludziom takiego zmysłu dobierania kolorów!

Tija Zuzki chyba rządzą na wątku Chociaż Tosiek też chyba jest kilka
Zuzia - 29.07.2016 19:01
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 12:37   #469
florencee
Zadomowienie

Cytat:

O jaka fajna stronka, lubię takie dobieranie kolorów.

Zadzwoniłam się umówić do tego laryngologa z NFZ - termin jest na 25 maja. :P No cóż, mam nadzieję, że do tego czasu mi przejdzie.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 12:46   #470
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
O jaka fajna stronka, lubię takie dobieranie kolorów.

Zadzwoniłam się umówić do tego laryngologa z NFZ - termin jest na 25 maja. :P No cóż, mam nadzieję, że do tego czasu mi przejdzie.
eeee całkiem nieźle.
Ja kiedyś jak potrzebowałam na CITO dostałam termin na za 8 m-cy
Stary 2016-04-19, 12:49   #471
tija93
Zakorzenienie

Poszłam do kadr zanieść papiery i zaszłam na oddział Tosia jak nic! Od razu poszłam do lumpa, bo przecież muszę zadbać o dziewczęcą garderobę

Cytat:
Ja w tym roku mam 550zł zwrotu więc poszaleję
Pierwszy raz zwrot a nie dopłata jupi
Będzie na ten bujaczek chicco i jeszcze zostanie

AA i z dobrych wieści sąsiadka ma na sprzedaż wózek carmelo carmela który i tak rozważałam, mam iść w tym tygodniu "pojeździć" nim, żeby się upewnić, że go chcę. Cena 750zł a kolory granatowo/biało/pomarańczowy więc sie mocno nad tym zastanawiam
Ładny zwrot, ja czekam na 369 Całkiem ładne kolory i ładna cena

Cytat:
pewnie,że najważniejsza jest zdrówko.. to prostu odniosłam wrażenie jakbyście nie uwierzyli tej lekarce, że jednak Tosieńko- Zuzia tam sobie mieszka...
ee tam chłopięce..dziecięce.. ja ostatnio robiłam zakupy na allegro i pani do mnie potem pisze, czy chcę coś jeszcze , więc jej odpisuje co ewentualnie mnie by interesowało itp, i jak się dowiedziała,ze czekam na dziewczynkę to nie mogła uwierzyć,bo kupowałam po synku tej babeczki..a miała też różowe dziewczęce..
Ja mam sporo jasnych ciuszków z jakimś motywem np. niebieskim Więc da radę Pewnie tej babce też się pomylili na usg

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki

Ja juz siedzę w poczekalni na polowkowe ;-) trzymajcie i za nas

Gratulujr wczorajszych wizyt tija no niezle ale numer ;-) teraz niepewnosc czy jednak dziewczynka czy może chłopiec ;-)

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Piękny dzisiaj dzien u mnie, słoneczko świeci
Niestety TZ leci do niemiec na dwa dni w delegacji z pracy wiec posiedze sama. Zajme sie pewnie kolejnymi porządkami. Tak dawno sie nie ruszałam, ze moja kondycja jest dosc słaba, często musze odsapnąc i posiedziec
Zleci szybko

Cytat:
Ja przy córce miałam dwa pobrania, a teraz będą trzy, ciekawe czy się tam nie przekręce
Dasz radę!

Cytat:
Ja uważam, że przez 2 mce sierpień-wrzesień pewnie jakieś ciepłe dni się przytrafią i lżejsze ubranka też mogą się przydać. Oczywiście żeby nie było ich aż za...
Najlepiej mieć trochę takich i trochę takich

Cytat:
Napisane przez asienkaroza Pokaż wiadomość
Jakie mają być prawidłowe patametry cukru po badaniu glukozy? Do ilu ?
Na czczo do 92
Po 1h do 180
Po 2h do 153

Cytat:
i przy takiej jajo zniosę
Czyli się zgadza, przecież w sierpniu masz rodzić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160419_123637.jpg (94,1 KB, 26 załadowań)
Stary 2016-04-19, 12:49   #472
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Odpiszę teraz na szybko, bo nie mam czasu (US, ale o dziwo mam zwrot prawie 500 zeta, nie wiem, jak moja księgowa to zrobiła, bo myślałam, że będę mieć dopłatę).

Orange_tree1 Mam kolor Wild Sunset. Dla mnie minimalnie za różowy, ale ogólnie to taki ciepły łosoś wpadający bardziej w róż po prostu. Jestem nie dość, że blondynką to jeszcze ciemną Wrzucałam kiedyś już to zdjęcie, ale tu widać twarz i akurat mam ten róż, to sobie obczaj, a potem usunę
Co do karm, to Apllaws niezły, ale saszetki są z kukurydzą (nie wiem, czy wszystkie, ale filetówki)
Ja polecam Feringę i Terra Fealis (mają najlepszą podaż wapnia i fosforu, a te zazwyczaj są zawyżone w gotowcach), dobre są też Catz Finefood, Power od Nature Meadowland (sucha), Orijen jest niezła, ale z ziołami i np. mój kot miał po niej biegunkę i capiło mu z pyska. Z gorszych (chrupek), ale nadal ok: Granata Pet, Purizon, Taste of the Wild, Applaws.

Polecam kupować na zooplusie, chyba najlepsze ceny mają...

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-04-19 o 22:51
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 12:55   #473
Krefetka
Zadomowienie

Jakoś dziś nie mogę Was nadrobić

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2016-04-19, 13:00   #474
czarna1985
Raczkowanie

Cytat:
proszę bardzo:

hehehehe... dobrze że pierwszego każdego miesiąca nie dostaje takiego...
Stary 2016-04-19, 13:02   #475
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
dokładnie kotów tu jak na lekarstwo hahaha
Koty? Jakie koty:P Nie widzialam
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 13:03   #476
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Ja juz w domku. Synek pozostał wyraźnie synkiem prawdopodobnie bedzie Filip wszystkie narzady prawidlowe, wazy ok 460g szyjka wporzadku 35mm , lozysko mam na przedniej scianie wysoko Tija mozesz mi troszke rozjasnic jak to jest? Bo w pierwszej ciazy mialam lozysko na tylnej scianie. Najpierw zasłonil buzke raczkami ale pozniej sie pokazał

Tija w takim razie gratulacje dziewczynki

Ulga ogromna zalaczam zdj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1461063806069.jpg (35,9 KB, 21 załadowań)

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 13:03   #477
navioe
Zakorzenienie

cześć dziewczyny, nadal jestem w rozsypce.. tż dalej nie chce gadać, ja staram się zachować spokój ale nie zawsze mi się udaje i wybucham płaczem. rozmawiałam z mamą, bo zadzwoniła i nie umiałam się nie wyżalić, powiedziała, że jak coś to mam do niej dzwonić i przyjadą po mnie i mogę wrócić do nich, do domu.. jeszcze tż mnie wyzwał, że powiedziałam jej, że to powinno zostać między nami, a ja przez tą ciąże jestem tak słaba psychicznie, że nie daje już rady. jeszcze na dzień dobry usłyszałam "spierdalaj".. wychodzi do pracy na 17, zastanawiam się czy się nie spakować i nie jechać do rodziców, z drugiej strony nie chce go zostawiać samego, bo mamy mieszkanie razem do września, ale skoro on nawet nie chce rozmawiać, jedyne co mi powiedział to, że mam mu dać spokój bo on sobie musi dużo przemyśleć i ja i tak tego nie zrozumiem..
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 13:05   #478
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
U mnie jest podobnie. Ja chodze i otwieram okna, TZ zamyka. Ja skrecam kaloryfery a on odkreca.....
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 13:09   #479
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
aa..takie lato to i owszem..lekki wiaterek.. i my z arbuzową lemoniadą w lekkim cieniu , zgrabne, powabne z idealnym pedicurem, smukłym bruszkiem..a w sierpniu z rzecznym maluszkiem obok.. tak właśnie będzie..

odpoczywaj kobieto..należy Ci się
o tak sielsko anielsko

Puściłam sobie romantyczną muzyczkę i ryczę jak bóbr... ah te hormony ciążowe ;d

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Ja juz w domku. Synek pozostał wyraźnie synkiem prawdopodobnie bedzie Filip wszystkie narzady prawidlowe, wazy ok 460g szyjka wporzadku 35mm , lozysko mam na przedniej scianie wysoko Tija mozesz mi troszke rozjasnic jak to jest? Bo w pierwszej ciazy mialam lozysko na tylnej scianie. Najpierw zasłonil buzke raczkami ale pozniej sie pokazał

Tija w takim razie gratulacje dziewczynki

Ulga ogromna zalaczam zdj
ale słodki

Mikołaj 19.11.2011

Edytowane przez natalia_23
Czas edycji: 2016-04-19 o 13:08
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 13:09   #480
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

To ja może zbiorczo odpiszę o naszej płci Ostatnie takie dokładne usg z określeniem płci miałam w 17 tygodniu. Potem miałam dwa takie szybkie dla mojej frajdy Z tego usg mam zdjęcia penisa i go wyraźnie widać Wczoraj pani doktor na koniec zerknęła na płeć, bo mnie coś łupnęło w kręgosłupie i już nie mogłam wyleżeć. Ogólnie przed samym sprawdzeniem płci sprawdzała nóżki i dzieciaczek miał je skrzyżowane w udach. To co nam pokazała jako srom nic mi nie przypomniało Po usg jechaliśmy do siebie i przez 300km imiona wymyślaliśmy Faworytami są Tosia i Zuzia Więc uznajemy, że nie wiemy co mamy Teraz poproszę mojego gina o doookładne sprawdzenie

Nasza reakcja to lekki szok, śmiać się zaczęliśmy

Kubuś od samego początku był Kubusiem Nie mówiłam pani doktor o szyjce Następna wizyta 9 maja, ale być może się szybciej
e tam nic tylko sie cieszyc, plec nie wazna byle zdrowe bylo

Cytat:
Ale ekstra Byle tak dalej. Kochana córeczka.
Ja bardzo czekałam na swojego brata
Zobaczymy jak to bedzie po porodzie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Też rozglądam się za tym kocykiem minky Jest bardzo praktyczny niedość, że zastąpi rożek to jeszcze poźniej przyda się do wózka, jako kołderka Chociaż cena mnie trochę powala

ale słodkooo mądra dziewczynka widać, że sporo rozumie ile ma lat?
Corka ma 2 lata i 8 msc rozumie bardzo duzo, szybko zaczela mowic i nie ma problemu z komunikacja, co duzo ułatwia; )

Cytat:
Ja nad rożkiem w ogóle się nie zastanawiam. Jak lato będzie ciepłe to maluchy będą leżeć w samych pampersach i tak im będzie ciepło.

Ciężkie takie rozstania musi być to dla Was bardzo ciężkie....

Jak widać temat rożków.... chyba każda musi zdecydować czy jej się przyda czy nie....

Co do gondoli.... sąsiedzi wożą dalej córkę w gondoli.... nic by nie było dziwne, gdyby dziecko za kilka dni nie kończyło roczku

Ja wozilam core w gondoli dopoki nie siedziala stabilnie.

Rozstania sa trudne, ale Jeszcze do porodu musze jakos wytrzymać. ..

Cytat:
kropla deszczu, słodko córcia zareagowała. Ile ma lat ???

2 lata i 8 msc

Cytat:
Mam wrażenie ze tylko ja nie podchodzę tak optymistycznie do ciepla w sierpniu. Sierpnia nie znoszę, dla mnie to zimny miesiąc. Poranki i wieczory są już chłodne.
Do tego noworodek, ktory może miec problem z termoregulacja i utrzymaniem temp ciała.
Nie widzę noworodka w samym pampersie. Bez niczego dodatkowego.

nie jestes jedyna

Cytat:
Ja w tym roku mam 550zł zwrotu więc poszaleję
Pierwszy raz zwrot a nie dopłata jupi
Będzie na ten bujaczek chicco i jeszcze zostanie

AA i z dobrych wieści sąsiadka ma na sprzedaż wózek carmelo carmela który i tak rozważałam, mam iść w tym tygodniu "pojeździć" nim, żeby się upewnić, że go chcę. Cena 750zł a kolory granatowo/biało/pomarańczowy więc sie mocno nad tym zastanawiam
Moja prztjsciolka miala ten wózek i sobie chwalila , za te cene bralabym

Cytat:
ja też jestem z sierpnia i od zawsze jestem zmaźluchem i tak mi zostało - dopiero po 20roku życia zaczęłam latem
chodzić w krótkich spodenkach bo wcześniej było mi za zimno
za to u nas TŻ jest zimnolubny więc jest dokładnie naodwrót

generalnie to chyba najważniejsze jwst żeby umieć ocenić czy dziecku nie jest za ciepło/za zimno zamist sugerować się tym co mówią inni i co czujemy same - tylko ja na chwilę obecną martwie się czy będę umiała to ocenić właśnie
Na karczku dziecka sprawdzasz czy jest dobrze ubrane. Jesli kark spocony znaczy, ze za cieplo. Jesli zimny, za zimno.

Choć moja córka moze miec kark cieply, czyli wydaję się ze jest ok, ale ma zimne dlonie tzn ze jej zimno. Wiec to zalezy od dziecka tez
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości