|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
akurat była przeceniona i krój ma taki, że nie bardzo widać, że to ciążowa. No, przynajmniej mojego bębna w 9 mcu na pewno by nie zmieściła A fajny ma dekolt rozpinany na guziczki, idealna do karmienia![]() Moje dziecko postanowiło chyba dołączyć do tych antybutelkowych. Kolejny raz z rzędu nie udało nam się nakarmić go z butelki. To możliwe, żeby mu się tak nagle odmieniło, mimo że wcześniej pił Łatwiej było jak był takim gapciem, że wszystko jedno mu było, co do dzióba dostał, a teraz wybrzydza...
|
|
|
|
|
#512 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Mój też raz pije z butelki raz nie chce dlatego cieszę się że brodawke zamówiłam po niedzielnej akcji krem lansinoha pomógł i już od wczoraj wieczorem znów cycamy normalnie
Marta dzięki za polecenie linomag masc ładnie pomaga na ofparzenia na szyjce i koło siusiaka lepszy jest bo sudocrem wysusza jeszcze bardziej moje suche jak wiór dziecko :p
07.02.2016 Edytowane przez NanaR Czas edycji: 2016-04-19 o 22:05 |
|
|
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#514 |
|
Rozeznanie
|
My caly dzien na dworze, trzeba korzystac, ze w UK slonce swieci
Zrobilam tyle kilometrow, ze mnie noga boli w miejscu gdzie mialam zrobiony zastrzyk domiesniowy w czasie porodu. Jutro 7 tygodni, jak ona mi zarypala ten zastrzyk, ze mnie to nadal boli ![]() Kupilam bilety dla nas trzech, Polsko boj sie, zjezdzamy w lipcu ![]() U nas tez sa te krostki. Na twarzy sa w kolorze skory ale przy cycu czerwienieja. A te na szyjce, kolo uszu sa zazwyczaj takie czerwoniutkie. Niestety na policzkach to jakos tak slabo wyglada, bardzo jest chropowate, suche i blyszczace. Tutaj stosuja taka zasade, ze jak krostki sa od sutkow w gore to znaczy, ze sa to krostki "mleczne" i nic sie z tym nie robi. Ja w lipcu przesadzam mala do spacerowki i zabieramy soe tak do Pl. Moj wozek jest ciezki i krowiasty ale za to spacerowka rozklada sie na plasko i jest duza i swietnie sie prowadzi po kazdym podlozu. |
|
|
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#516 |
|
Zadomowienie
|
Siasia my też dzisiaj cały dzień na dworze
taka piękna pogoda szok 😊 ja nie wiem co jest z moim dzieckiem już drugi dzień taka akcja że drze się jak szalona i w wanience też! Co jej się nie zdarza bo zawsze działa na nią kojąco cały dzień jest grzeczna a potem jak mały szatan aż się zanosi.. Paula gdzieś czytałam chyba u nas na mleku mm żeby nie podawać częściej niż co 3 h bo brzuszek musi mieć czas na trawienie ale co4.5 to chyba długo dla twojego glodomora i jeszcze ty się męczysz biedaku zonameza super ze juz po chrzcinach mam nadzieję że impreza udana 😘 idę spać bo padam po dzisiejszym dniu miłej nocki mamuśki
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze pogoda ladna ![]() U mnie dzisiaj ma być ladnie i mam zamiar zrobić trochę kilometrów z wózkiem ![]() Właśnie mała zjadła i zasypia - a raczej udaje ![]() Żadna nie cyca ?
|
|
#518 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wykapalam Zoske o 21.. Oczywiscie drze sie przy kapieli w nieboglosy juz ja nie wiem co robic zeby to zmienic.. No i zasnela po 21 i bylam w szoku ze spala od tej pory.. Spala do 2 a potem do teraz wiec w miarę. Mam nadzieje ze jeszcze zasnie ;-)
ja dziś mam endokrynologa, musze jechac do urzedu.. I chyba sie słoneczny dzien zapowiada ;-)
|
#520 |
|
Raczkowanie
|
Marciar A próbowałam w cieplwjszej/ zimniejszej wodzie? Moja lubi w cieplutkiej musi być 39-40 I na początku kapalam otulina w pieluszek bo też były krzyki. A ostatnio używam takiej gąbki i ona na niej leży i widać że jej to się podoba i nie wierci się tak jak ja trzymałam chyba czuje się bardziej bezpieczna.
My znów podbitki co 1-1,5godz. Ja chce z powrotem moje dziecko co spało ładnie w nocy choć podbitki były co 2×2,5ale be płaczu A ja narzekalam |
|
|
|
#521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój bąbel ładnie dzisiaj śpi, normalnie nocka marzenie |
|
|
|
|
#522 |
|
Przyczajenie
|
Hej mamusie. Widziałam ostatnio, że ujawniły się nowe mamusie, więc i ja postanowiłam. Przyjmniecie mnie co grona?
Czy tam Was od dość dawna ale jakoś nie było odwagi się ujawnić. Jestem szczęśliwa mamą Ignasia od 7 lutego.
|
#523 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczorajszy dzień mnie wykończył Starszak cały dzień walczył z tym rota / jelitówką Jedyne o czym marzył to coca- cola. Tż mu kupił i chyba pomogła, bo tego już nie zwrócił Śmialiśmy się, że mu było szkoda (bo tak na co dzień mu nie pozwalamy) Wieczorem mnie zaczęło skręcać w żołądku i pół nocy leżałam i błagałam, żeby przeszło, bo sama dzisiaj nie dałabym rady ogarnąć dzieciarni. Moje modły chyba zostały wysłuchane, bo rano już jest całkiem ok ![]() Jadę złożyć wniosek o becikowe dzisiaj i uzupełnić wniosek 500+, bo coś się pokrzaczyło jak wysyłałam przez bank i mam poprawić. |
|
|
|
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też się zapowiada ładny dzień
|
|
#525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to mamy dzieciaczki z tego samego dnia mój Dominiś też z 7 lutego
|
|
#526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Marciar spróbuj w cieplejszej wodzie Zosią kąpać
|
|
#527 |
|
Zadomowienie
|
U nas dalej wieje i pada już 4 dni w domu siedzimy
przez co małemu wraca ten zapchany nos pani dr mówiła że to alergiczny katar od ogrzewania i jak bedzie ciepłej mniej będzie pal one w piecu i ma spacery codziennie będziemy chodzić to przejdzie i miała rację ale teraz tkwimy w domu upa
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hejo )
|
|
#529 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, u nas dziś c.d. paskudnej pogody, o wyjściu na dwór moge zapomnieć, ale to dobrze, bo bym zmarzła
.Wczoraj mój korniszon mały spał do 17, potem tatuś z nim się bawił, zjadł i zasnął po 19ej, a po20ej pobudka. Tyle, ze nie płakał, tylko sobie leżał w łózeczku i właczyło mu sie mruczando . W końcu o 22ej tatus go uśpił trzymajac na rękach i głaszcząc po nosku .Pobudka na karmienie o 2:30 a potem 5:30, więc nieźle. Rano wstalismy oboje o 8ej, teraz mały sam nie wie, co chce. Cyca nie, smoka tak. Butli nie podam, choć pewnie czeka, aż samo łatwo popłynie .Siasia, super, ze przyjeżdżacie. Pewnie bedziesz odliczać dni do przyjazdu ![]() .Mamusiaczek, z tą colą dobrze zrobiliscie , jak kiedyś moja mała miała, to dr poleciła, tylko jak sama mówiła "po cichu" dać dziecku troszkę coli do picia i pomogło. Ale co sie namęczyliśmy, żeby to wypiła, to nasze, bo do pójścia do przedszkola nie miała pojęcia o istnieniu coli i gazowanych napojów .
|
|
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
400 zł za rotawirusy?
O kurna, jak drogo. Ja płaciłam 280. Za 400 to bym nie szczepiła Cytat:
---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- My dzis na 18 rehabilitacja, eh już się boję po ostatnim. Jutro na 10 kolejne usg glówki, stres numer dwa. Chyba musze dizś melisy dużo popić.. Z dobrych wieści, moje dziecię tak z mamą w domu ćwiczy, że dosłownie w pare dni zaczął trzymać główkę na brzusiu jak całkiem spore dziecię Najpierw wytrzymywał z minutę, a wczoraj trzymal 10 minut i jak go przełożyłam na plecy to się wściekł bo chciał jeszcze
|
|
#531 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a cieżko wyczuć, co tym razem pomoże.---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
.Lucy, a co to za cwiczenia? bo mój taki leniuch sie zrobił, ze nie chce podnosić główki leżąc na brzuszku, chyba, ze się rozzłości, to dopiero wtedy . A nie wiem, jak mam go aktywizowac, żeby krzywdy nie zrobic
|
||
|
|
|
#532 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja póki co tylko koc lize jak leży na brzuszku ![]() Dzisiaj trochę na piłce z nią ćwiczyłam ![]() Uwaga komunikat Robole kładą asfalt
|
|
#534 |
|
Rozeznanie
|
Moje dziecko chyba TFU,TFU wraca do normalności
Wczoraj skończyła 9 tygodni ![]() Teraz czekam na te 3 miesiące, żeby z tymi jelitkami już lepiej było. Wczoraj pół nocy stęki, rano wycie bo brzuś boli. Dzisiaj nad ranem też stękanie jakby słonia miała urodzić Paula z chrztem nie będziesz ostatnia bo ja myślałam na wrześniem I to bez mszy co by moje dziecię nie narobiło rabanu w kościele. Michała tak chrzciliśmy. W sobotę, tylko my, żadnej mszy, 20 minut i po krzyku ![]() Kurczę u was wysypki w kolorze ciała, a Zuza praktycznie od urodzenia ma takie białe chrostki na brodzie i policzku. Część zeszła ale 5 trzyma się uparcie... W weekend będę robić prowokację Radykalną. Mam sobie walnąć z rana pół szklanki mleka i czekać czy zareaguje... Oby nie
|
|
|
|
#535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie ze tak pospala ci ![]() Zazdroszczę! Ja marze o godzinie jej snu w dzien. Teraz udaje że spi. Oby pospala z godzinkę chociaż ![]() Jutro się z rana x tż zabieram do siostry na cały dzień. Trochę daleko bo 70 km ale oszaleję x samara w donu. A tak jakoś zleci dzień u niej
|
|
#536 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I brawa dla synka, siłacz z niego ![]() U nas fajna nocka, zresztą my na noce nigdy nie narzekaliśmy na szczęście Ale dzisiaj nudy straszne sie zapowiadają, bo zimno i wieje na zewnątrz więc jeśli spacer, to tylko krótki. Na szczęście będziemy mieli od soboty towarzystwo przez cały tydzień, bo przylatuje moja siostra, z którą bardzo rzadko się widzę, bo nie mieszka w Polsce niestety. Już nie mogę się doczekać! |
||
|
|
|
#537 |
|
Przyczajenie
|
Marciar może faktycznie cieplejsza lub chłodniejsza woda pomoże. U nas też był płacz, a on chciał cieplejsze wodę i teraz nawet nie piśnie
I trzymam kciuki za butelkowanie i chrzciny ![]() Aga podziwiam Cię, że z trójką maluchów sama tak sobie dajesz radę ![]() NanaR tak, tak mamy naszych małych mężczyzn z tego samego dnia A Ile Twój już waży? U mnie rotawirus kosztował 350 zl. Pneumokoki 300zl i idziemy jutro na szczepienie. Jeżeli chodzi o spanie u nas to zawsze pierwsze wieczorne spanie jest najdłuższe ok 3,5-4h później już co 2h.
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie wiem czy to zadziała u wszystkich, no tak nam dobrała po podpatrzeniu jak on robi. Aha i robiłam to parenaście razy dziennie, czasem zmuszając go, wnerwiał się, płakał, ale jakos poszło.
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-04-20 o 09:37 |
|
|
|
|
#539 |
|
Zadomowienie
|
Maly juz drugi dzien z rzedu urzadza pobudki o 6 i nie daje sie matce wyspac. Jak tylko otwiera o poranku oczy to od razu wrzask, to chyba taki komunikat "wstalem, zabawiajcie mnie", no chwili sam nie polezy, taki towarzyski
Teraz to nawet w bujaczku nie chce lezec, woli podloge ale trzeba do niego gadac i zabawki pokazywac.Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#540 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.

akurat była przeceniona i krój ma taki, że nie bardzo widać, że to ciążowa. No, przynajmniej mojego bębna w 9 mcu na pewno by nie zmieściła
A fajny ma dekolt rozpinany na guziczki, idealna do karmienia
Łatwiej było jak był takim gapciem, że wszystko jedno mu było, co do dzióba dostał, a teraz wybrzydza...

cały dzień jest grzeczna a potem jak mały szatan aż się zanosi.. Paula gdzieś czytałam chyba u nas na mleku mm żeby nie podawać częściej niż co 3 h bo brzuszek musi mieć czas na trawienie ale co4.5 to chyba długo dla twojego glodomora i jeszcze ty się męczysz biedaku 

Jedyne o czym marzył to coca- cola. Tż mu kupił i chyba pomogła, bo tego już nie zwrócił
O kurna, jak drogo. Ja płaciłam 280. Za 400 to bym nie szczepiła
.
. A nie wiem, jak mam go aktywizowac, żeby krzywdy nie zrobic 
Radykalną. Mam sobie walnąć z rana pół szklanki mleka i czekać czy zareaguje... Oby nie