Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-20, 09:45   #631
ziuta.
Rozeznanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Pewnie ten arbuz i tak lepszy niż magnum bo to fruktoza😛

Papryka ma niski Ig tak samo pomidory. Codziennie mam na śniadanie taki zestaw warzyw i jak nie nadużyje chleba to jest idealnie.
Ja właśnie jem podobne śniadania tylko warzyw mniej. Chyba muszę to zmienić. Zjadasz całe awokado na raz? Dzięki za przepisy

Cytat:
Będziecie tęsknić za swoją pracą? Jesteście typem pracoholika jak ja?:/
Typem pracoholika nie jestem, ale pracę lubię. Też nie wiem czy wróce do mojej pracy bo mam umowę do porodu tylko a potem kto wie co będzie? Bardzo bym chciała tam wrócić i będę próbować. Miałam do pracy bardzo blisko no i nie musiałam tam siedzieć 8h, w każdym momencie mogłam sobie podjechać do domu albo dokończyć pracę w domu, przy dziecku było by idealnie. Tylko pod telefonem jestem całą dobę bo fabryka pracuje na 3 zmiany no ale coś za coś.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Zależy jak liczysz Są dwie szkoły. Jedna liczy tydzień od 0 do 6 dni, druga od 1 do 7. Czyli 22+0 to to samo co 22+1 w tych dwóch sposobach. Jak ZACZYNASZ 23 tydzień to masz właśnie 22+0 lub 22+1.

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Witam sie rana
coś nie moge się dziś ogarnąć, pranie wstawiałam na 3 razy, bo jak już zapełniłam pralke to zapomniałam wsypać proszku i płynu i włączyc, zajełam się czymś innym, potem wsypałam proszek i wlałam płyn, i po 10 min zorientowałam się, że pralka nie włączona :PP
Cytat:
Ja to jeszcze potrafię włączyć pralkę i nie zamknąć od dniej drzwi
Ja kiedyś 3 razy szłam do łazienki na poddaszu się poperfumować i za każdym razem robiłam coś innego i schodziłam. Np. Pościeliłam łóżko i zeszłam; weszłam do łazienki, umyłam ręce i zeszłam itp Jak ktoś nie ma w głowie to ma w nogach

Cytat:
A ja sie chcialam pokazac w 25t5d dzis mam studniowke
Ślicznie

Studniówka

Pożalę się i ja Ważyłam się rano i mam 59 kg, czyli o 1 kg mniej niż przed ciążą martwię się o małą. Wiem że na połówkowym w zeszłym tygodniu było wszystko ok, no ale przecież muszę w końcu przytyć.
Aniula, Tinker (nie pamiętam kto ma jeszcze cukrzycę) wy na tej diecie coś tyjecie? Ja po prostu jem tyle aż się najem i już Ogólnie nie mam zachcianek, a to co bym chciała to jeść nie mogę. Przed ciążą zajadałam się wręcz słodyczami, teraz to w ogóle mnie do słodyczy nie ciągnie, bardziej mam ochotę na owoce, soki, koktajle i lody. Czasem zjem kostkę czekolady, cukierka czy małego loda, ale kiedyś to potrafiłam zjeść paczkę ciastek czy tabliczkę czekolady na raz! Przecież od jedzenia warzyw i chudego mięsa się nie przytyje. Dziś odbieram wyniki krzywej, ale gin powiedział że nawet jakby tym razem wyszły dobre jakimś cudem to i tak muszę trzymać tą dietę do porodu
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 09:46   #632
florencee
Zadomowienie

Hej. Witam się już trochę podleczona, katar dalej mnie męczy i uniemożliwia normalne spanie, ale gorączki brak i chyba antybiotyk nie będzie potrzebny.

Cytat:
(...)
Ale mnie dziś bolą plecy....
Przydałby się masaż...

dzisiaj może być w pracy kupa pracy bo Większość moich managerów na urlopie. Może wreszcie trochę popracuje

Moja szefowa prosiła mnie bym opracowała wszystkie moje procesy dla przyszłych pokoleń, i zostawiła im w spadku.

Ehhhh trochę będzie mi szkoda tej pracy, raczej już tam nie wrócę po macierzyńskim ale będę tęsknić (

Fajni ludzie. Fajni szefowie, fajna stmosfera, oczywiście czasami mnóstwo stresu ale z drugiej strony luzy. Jeszcze nie miałam takiej pracy bym mogła przy okazji być zawsze w szkole kiedy trzeba czy moc zaplanować inne rzeczy bez stresu że mój szef się wkurzy.

Będziecie tęsknić za swoją pracą? Jesteście typem pracoholika jak ja?:/
Ja nie tęsknię za pracą, sama w sobie jest fajna, ale dopiero zaczynałam kiedy poszłam na zwolnienie, więc byłam na takim etapie, że wszystko było nowe i mocno stresujące. Nie będzie problemu z powrotem mimo wczesnego pójścia na zwolnienie, bo nie wchodząc za bardzo w szczegóły oni mieli obowiązek mnie zatrudnić. Chciałabym tylko żeby udało mi się przenieść na takie stanowisko bliżej domu, bo jak już Wam wspominałam mam do pracy daleko i ta odległość pokonała mnie-ciężarną.

Cytat:
Aaaaaaa i zapomniałam dziś napisać właśnie dziś kończę 25tc 15 tygodni to go

Przy Wczorajszych wyprawkach uświadomiłam sobie jak bardzo jeszcze daleko do skompletowania wszystkiego
Brawa za skończony 25. tydzień.
Też jeszcze wieeele przede mną jeśli chodzi o wyprawkę.

Cytat:
Ślicznie. Gratuluję studniówki!

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Ja tez, też mam dziś studniówkę !!
Również gratuluję studniówki.

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Ja zdecydowanie tak. Czasem narzekam na wieczne zabieganie i zarzekam się ze zrezygnuje choć z części kursow ale tylko na gadaniu się kończy..
ostatnio miałam kryzys ale moi słuchacze miłe polechtali moje ego, nie chcą nawet słyszeć o zmianie lektora.
poza tym ja stosunkowo niedawno-rok temu skończyłam macierzyński. Pamiętam jak wtedy powrotem do pracy,ludzi nie moglam się nacieszyć.

gratuluję!!!

Bardzo mi przykro, mam nadzieję że TZet pójdzie po rozum do głowy... trzymaj się

Mam dziś ginekologa a dopiero rano robiłam badania... trzymajcie kciuki
za wizytę!

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wyspalam sie dzis mimo, ze pozno poszlam spac.

Wstawilam juz praczo i umylam podlogi, korzystam z okazji ze moja coreczka jeszcze spi. Jednak ta choroba ja wykonczyla bardzo, teraz odsypia ten tydzien ktory byl najgorszy, nie mogla spac bo sie dusila kaszlem, wymiotowala, goraczkowala. Takze teraz albo rano dlugo spi, albo popołudniu zasypia na 2-3 godziny.

Dzis kontrola, mam nadzieje ze jest juz na tyle dobrze, ze nie trzeba bedzie przedluzac antybiotyku. Trzymajcie kciuki.

Poza tym zasypialam ze zgaga gigantem, a obudzilam sie z bolem glowy, takze trn

Ja nie tesknie ani troche za praca, nie dosc ze mam beznadziejna menagerke, to i atmosfera do dupy, o ile kiedyś byliśmy zgrana ekipa, tak pozniejsza zmiana managera podzielila nas miedzy sobą. Bo menagerem została dziewczyna, ktora pracowala z nami na równi. Wiec podzial jest na jej zwolennikow i przeciwników ...
Trzymam kciuki za córeczkę.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 09:53   #633
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Pożalę się i ja Ważyłam się rano i mam 59 kg, czyli o 1 kg mniej niż przed ciążą martwię się o małą. Wiem że na połówkowym w zeszłym tygodniu było wszystko ok, no ale przecież muszę w końcu przytyć.
Aniula, Tinker (nie pamiętam kto ma jeszcze cukrzycę) wy na tej diecie coś tyjecie? Ja po prostu jem tyle aż się najem i już Ogólnie nie mam zachcianek, a to co bym chciała to jeść nie mogę. Przed ciążą zajadałam się wręcz słodyczami, teraz to w ogóle mnie do słodyczy nie ciągnie, bardziej mam ochotę na owoce, soki, koktajle i lody. Czasem zjem kostkę czekolady, cukierka czy małego loda, ale kiedyś to potrafiłam zjeść paczkę ciastek czy tabliczkę czekolady na raz! Przecież od jedzenia warzyw i chudego mięsa się nie przytyje. Dziś odbieram wyniki krzywej, ale gin powiedział że nawet jakby tym razem wyszły dobre jakimś cudem to i tak muszę trzymać tą dietę do porodu
A weź przypomnij jakie miałaś wyniki poprzedniej krzywej?

Generalnie mnóstwo kobiet do połowy ciąży nic nie tyje, albo nawet chudnie. Dopiero przed nami okres najintensywniejszego tycia. Dodatkowo ciężarne z cukrzycą tym bardziej mało tyją, bo dietę trzymają. Jak z dzieciaczkiem jest wszystko ok to ja bym się nie martwiła
Stary 2016-04-20, 09:54   #634
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Aaaaaaa i zapomniałam dziś napisać właśnie dziś kończę 25tc 15 tygodni to go

Przy Wczorajszych wyprawkach uświadomiłam sobie jak bardzo jeszcze daleko do skompletowania wszystkiego
za 25 t
Jak Ty się połapiesz z tą listą miesiące w cały świat rozpisane
U mńie też cos kiepsko idzie wyprawka, bo wszystko chce skrupulatnie przejrzeć, pomacać i dopiero kupić Listę też mamy.. ale raczej do końca czerwca chcemy mieć już wszystko z wyprawki, bo jak lato będzie upalne to nie bede miała siły, żeby latać po zakupach Zresztą jestem osoba, która lubi mieć wszystko przygotowane 'na wczoraj'

Cytat:

Tija już nie mogliście się powstrzymać? poka zdjęcie łóżeczka
My łóżeczko zostawiamy na lipiec do rozłożenia, bo nie chcemy, by sie kurzyło

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019

Edytowane przez Afrodita
Czas edycji: 2016-04-20 o 09:57
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 10:00   #635
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:

Generalnie mnóstwo kobiet do połowy ciąży nic nie tyje, albo nawet chudnie. Dopiero przed nami okres najintensywniejszego tycia. Dodatkowo ciężarne z cukrzycą tym bardziej mało tyją, bo dietę trzymają. Jak z dzieciaczkiem jest wszystko ok to ja bym się nie martwiła
Na pierwszej krzywej nie zrobili mi glukozy po 1h dlatego musiałam powtórzyć, wtedy było na czczo 92, po 2h 175 (na wynikach norma była do 145)
Stary 2016-04-20, 10:10   #636
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Bo godziny pracy są do kitu
Muszę być w pracy od rozpoczęcia zmiany do końca zmiany - a różne działy zaczynają pracę o 30 min odstępach czasów. I tak Ci co zbierają zamówienia zaczynają o 7 rano, a np zwroty klientów kończą o 18 wieczorem. Więc jestem od 7 do 18, cztery razy w tygodniu. Przez kilka mcy w roku jest to 5-6 dni w tygodniu. W grudniu bywało, że miałam przepracowane ponad 70h tygodniowo....

To już było ciężko przy dużym dziecku i gdyby nie szwagierka to młoda by siedziała całymi dniami sama w domu. A Przy małym dziecku szkoda mi tego czasu:/

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ----------

Ja ma tak samo! Wolałam szybko sama coś zrobić niż czekać aż ktoś łaskawie zrobi co ma.zrobic. Choć moja szefowa zawsze mi mówiła, że jak się nie nauczę delegowac zadań to moi pracownicy będą się obijać a ja zapiedzielac...

Ahhh to teraz rozumiem, faktycznie Godizny pracy bardzo słabe, jak sie ma dzieci to bardzo mi przykro ze tam nie wrócisz mimo ze byś chciała :/
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 10:12   #637
superhuman
Zadomowienie

Ale gonicie!! Co nadrobię to po pracy znowu 10 stron

ja się zastanawiam czy jestem tutaj już teraz jedyna, która jeszcze nic nie kupiła
pierwsze jakieś zakupy planuje dopiero po majówce. Obliczyła mi kadrowa ile dostanę na macierzyńskim - ma sa kra. A i na l4 jak teraz pójdę to dostanę o prawie 600zł mniej. Z tego co kojarze to na l4 też nie jest tak, że wpływa kasa 10 na konto? Ja już jestem podłamana.
kredytu już na bank nie weźmiemy a jescze nam powiedzieli Ci co nam wynajmują, że chcą przyjśc z koleżanką bo może kupi to mieszkanie - więc jak jeszcze nas wywalą z noworodkiem to normalnie się zapłaczę....
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 10:17   #638
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Juz dawno nie slyszalam ze szczuplutka :P dzuekuje za komplement
wiesz- nikt tego nie mówi , bo wszyscy uznają,że to wiesz..

Cytat:
Ja właśnie jem podobne śniadania tylko warzyw mniej. Chyba muszę to zmienić. Zjadasz całe awokado na raz? Dzięki za przepisy

ja też jem takie śniadania..znaczy teraz jem to co mąż mi przygotuje,ale on bardzo dba o dużą ilość warzyw na śniadanie..awokado dziś miałam trzy plastry, kiełki do tego, szpinak, ogórek,pomidor,pietruszka zielona, rzodkiewka, pare plasterków jajka,chleb na zakwasie.. całego awokado bym nie dała rady..

myślę, ze brak przyrostu wagi u Ciebie wynika ze zmiany sposobu żywienia..jak piszesz,że przed ciążą mogłaś i jadłaś słodycze itp a teraz Cię nie ciągnie nawet do tego to nie ma co się dziwić,że waga stoi..gdybyś nie była w ciązy i tak zaczeła funkcjonować jedzeniowo jak teraz to byś spadała z wagi prawdopodobnie a tak malec rośnie, masy przybierasz tylko nie widać na wadze, bo się równoważy...

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Hej. Witam się już trochę podleczona, katar dalej mnie męczy i uniemożliwia normalne spanie, ale gorączki brak i chyba antybiotyk nie będzie potrzebny.
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 10:20   #639
tija93
Zakorzenienie

[QUOTE=Afrodita;59219281

My łóżeczko zostawiamy na lipiec do rozłożenia, bo nie chcemy, by sie kurzyło[/QUOTE]

No my tak mamy Potem zrobię zdjęcie, bo muszę sypialnie ogarnąć

Cytat:
Na pierwszej krzywej nie zrobili mi glukozy po 1h dlatego musiałam powtórzyć, wtedy było na czczo 92, po 2h 175 (na wynikach norma była do 145)
Wynik na czczo wskazuje na cukrzyce. Dobrze, że robisz na nowo krzywą z pomiarem po 1h. Dla przypomnienia normy na czczo do 92, po 1h do 180, po 2h do 153. Jak jeden z wyników jest równy lub wyższy oznacza to cukrzyce.

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość

ja się zastanawiam czy jestem tutaj już teraz jedyna, która jeszcze nic nie kupiła
pierwsze jakieś zakupy planuje dopiero po majówce. Obliczyła mi kadrowa ile dostanę na macierzyńskim - ma sa kra. A i na l4 jak teraz pójdę to dostanę o prawie 600zł mniej. Z tego co kojarze to na l4 też nie jest tak, że wpływa kasa 10 na konto? Ja już jestem podłamana.
kredytu już na bank nie weźmiemy a jescze nam powiedzieli Ci co nam wynajmują, że chcą przyjśc z koleżanką bo może kupi to mieszkanie - więc jak jeszcze nas wywalą z noworodkiem to normalnie się zapłaczę....
To zależy kto Ci kasę wypłaca. Jak nadal pracodawca to tak jak zawsze wypłata wpływa. Jak zus to oni mają 60 dni na wypłacenie.

Macie jakiś okres wypowiedzenia na mieszkaniu?
Stary 2016-04-20, 10:25   #640
superhuman
Zadomowienie

A ja uwielbiam awokado i ściągnęłabym teraz - przeważnie jem samo i całe od razu

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
No my tak mamy Potem zrobię zdjęcie, bo muszę sypialnie ogarnąć

Wynik na czczo wskazuje na cukrzyce. Dobrze, że robisz na nowo krzywą z pomiarem po 1h. Dla przypomnienia normy na czczo do 92, po 1h do 180, po 2h do 153. Jak jeden z wyników jest równy lub wyższy oznacza to cukrzyce.

To zależy kto Ci kasę wypłaca. Jak nadal pracodawca to tak jak zawsze wypłata wpływa. Jak zus to oni mają 60 dni na wypłacenie.

Macie jakiś okres wypowiedzenia na mieszkaniu?

Dwa miesiące ale ogolnie za wynajmem sie rozglądamy od jakiegoś czasu kontrolnie i nic nie ma wiec jak jeszcze z przymusu byśmy musieli szukać to wiem ze bedzie klapa totalna.
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 10:26   #641
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

mi wpływa normalnie jak wypłata-ten sam dzień..mi wypłaca wynagrodzenie na l4 pracodawca..więc pewnie dlatego..jak zus płaci to chyba nie jest tak samo
ale chyba macie jakąś umowę najmu?poza tym to,że ktoś przyjdzie obejrzeć mieszkanie to nie oznacza,że je kupi..to nie jest takie hop siup..
ja na macierzyńskim dostanę też dużo mniej niż normalnie..
Stary 2016-04-20, 10:27   #642
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:

a co z terminem wypowiedzenia umowy najmu?
już doczytałam...
Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
wiesz- nikt tego nie mówi , bo wszyscy uznają,że to wiesz..

ja też jem takie śniadania..znaczy teraz jem to co mąż mi przygotuje,ale on bardzo dba o dużą ilość warzyw na śniadanie..awokado dziś miałam trzy plastry, kiełki do tego, szpinak, ogórek,pomidor,pietruszka zielona, rzodkiewka, pare plasterków jajka,chleb na zakwasie.. całego awokado bym nie dała rady..

myślę, ze brak przyrostu wagi u Ciebie wynika ze zmiany sposobu żywienia..jak piszesz,że przed ciążą mogłaś i jadłaś słodycze itp a teraz Cię nie ciągnie nawet do tego to nie ma co się dziwić,że waga stoi..gdybyś nie była w ciązy i tak zaczeła funkcjonować jedzeniowo jak teraz to byś spadała z wagi prawdopodobnie a tak malec rośnie, masy przybierasz tylko nie widać na wadze, bo się równoważy...

dzieki
musze wziąć z Was przykład dot. śniadania, u mnie przeważnie 2 skibki, żółty ser i pomidor :/ albo nie daj boże keczup zamiast pomidora...

Mani hybrydowy <3

Edytowane przez asicuha
Czas edycji: 2016-04-20 o 10:45
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 10:34   #643
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
musze wziąć z Was przykład dot. śniadania, u mnie przeważnie 2 skibki, żółty ser i pomidor :/ albo nie daj borze keczup zamiast pomidora...
no to przy okazji studniówki
Stary 2016-04-20, 10:44   #644
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
no to przy okazji studniówki
to dziś jade na zakupy ;D

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-04-20, 10:56   #645
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:

A czemu dostaniesz 600 zł mniej? Przecież L4 w ciąży jest 100% płatne i wyciągana jest średnia z Twojej wypłaty
Ja słyszałam że nie można wyrzucić nikogo z mieszkania jak ma małe dziecko, nawet jak nie płaci czynszu. Kumpela mi mówiła która właśnie będzie wynajmować mieszkanie.

Cytat:

Pewnie masz rację. Najważniejsze że dziecko zdrowe, za tydzień mam kontrolę u gina to zobaczymy co mi powie.

Cytat:
mi wpływa normalnie jak wypłata-ten sam dzień..mi wypłaca wynagrodzenie na l4 pracodawca..więc pewnie dlatego..jak zus płaci to chyba nie jest tak samo
ale chyba macie jakąś umowę najmu?poza tym to,że ktoś przyjdzie obejrzeć mieszkanie to nie oznacza,że je kupi..to nie jest takie hop siup..
ja na macierzyńskim dostanę też dużo mniej niż normalnie..
Pytanie jw. Dlaczego dostaniesz mniej niż normalnie?
Stary 2016-04-20, 11:02   #646
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
A czemu dostaniesz 600 zł mniej? Przecież L4 w ciąży jest 100% płatne i wyciągana jest średnia z Twojej wypłaty
Ja słyszałam że nie można wyrzucić nikogo z mieszkania jak ma małe dziecko, nawet jak nie płaci czynszu. Kumpela mi mówiła która właśnie będzie wynajmować mieszkanie.

Pewnie masz rację. Najważniejsze że dziecko zdrowe, za tydzień mam kontrolę u gina to zobaczymy co mi powie.

Pytanie jw. Dlaczego dostaniesz mniej niż normalnie?
u mnie nawet wychodzi więcej, nie miałąm stałej pensji, a biroą średnią z 12 miesięcy, ja jestem na ty na +

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-04-20, 11:04   #647
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
za 25 t
Jak Ty się połapiesz z tą listą miesiące w cały świat rozpisane
U mńie też cos kiepsko idzie wyprawka, bo wszystko chce skrupulatnie przejrzeć, pomacać i dopiero kupić Listę też mamy.. ale raczej do końca czerwca chcemy mieć już wszystko z wyprawki, bo jak lato będzie upalne to nie bede miała siły, żeby latać po zakupach Zresztą jestem osoba, która lubi mieć wszystko przygotowane 'na wczoraj'

My łóżeczko zostawiamy na lipiec do rozłożenia, bo nie chcemy, by sie kurzyło

Ja chyba też za bardzo się zastanawiam i dlatego tak powoli mi idzie wyprawka, np. teraz znowu rozważam co zrobić z łóżeczkiem/ koszem Mojżesza. Ale również bardzo chcę zdążyć przed upałami z takimi rzeczami, których nie będę kupowała przez internet.

Cytat:

No to mam nadzieję, że sprzedaż nie pójdzie właścicielom sprawnie. A jakby jednak się sprzedało, może okres wypowiedzenia upłynie Wam w jakimś lepszym czasie na szukanie mieszkania, gdy będzie więcej dobrych ofert.

Cytat:
a co z terminem wypowiedzenia umowy najmu?
już doczytałam...

dzieki
musze wziąć z Was przykład dot. śniadania, u mnie przeważnie 2 skibki, żółty ser i pomidor :/ albo nie daj boże keczup zamiast pomidora...

Ja też mogłabym więcej warzyw zjadać, o ile jeszcze śniadanie wmuszę takie "zdrowsze", to potem w ciągu dnia coraz mniej mi się chce i wpada np. buła z samym serem żółtym.
Stary 2016-04-20, 11:05   #648
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
Moja też jakaś taka mniej szczegółowa

No my tak mamy, że jak coś kupimy to od razu musimy złożyć

Śliczny! Już studniówka
Tija na jakie łóżeczko się zdecydowaliście? Bo ty chyba w ikei kupilaś dobrze pamiętam?

Coś mam kiepskie samopoczucie od rana, na zewnątrz paskudnie, nie moge poszaleć na promocji w rossmanie, i jeszcze ta okropna kostka dokucza. Jak ja zobaczyłam liste... Bosze! Jaka jestem zacofana! Ale wielkie dzięki przynajmniej jest do czego zerknąć!

Co do powrotu do pracy... bardzo się staram o tym nie myśleć, tzn powrot na pewno mam tylko nie wiem czy chce.

Nie mam żadnych owoców w domu, mąż dopiero po pracy uzupelni braki, a taka mam chęć na arbuza...
Zuzia - 29.07.2016 19:01
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 11:08   #649
kasia_ruda
Zakorzenienie

Mój dzieć dziś o 5.50 zaczął dzień, na zakupy poszłam bez portfela, mam dziś niezłą serię. Dopiero 11, a mam wrażenie, że jakaś 15 :/

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 11:15   #650
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuje za wsparcie ,macie racje powinnam przyśpieszyć jakaś wizyte i umówić sie do jakiegoś diabetologa ,bo inaczej sie wykończe .Zobacze co mi dzisiaj powie mój ginekolog ide na 11:20 .
może Two∆ gin ma jakiegoś znajomego, który szybciej Cię przyjmie?

Cytat:
brzuszek okrąglutki, na tą studniówkę planujesz jakieś specjalne świętowanie?

Cytat:
ja też czekam rano na ruchy..niezawsze, bo czasami Mała wierzga od razu, ale czasem muszę ja się pokręcić i potem Ona zaczyna.. ja przez łożysko na przedniej ścianie nawet do końca nie wiem co czuję..czy to są kopniaki, boksowanie, wiercenie..raz chyba czułam czkawkę.. no i prawie codziennie jest popołudniami akcja wypychania się.. Mała lokuje się po prawej stronie od pępka..czuję najpierw ciarki a potem jakby prąd i po prawej stronie robi się gula - to chyba dziecko a nie skurcz jakiś? pogłaszczę ją lekko, pogadam i znika..

ja też jestem w czarnej du.. ubranek już trochę mam, jakieś kocyki, otulacze, śpiworki ..ale poza tym to lipa... nawet nie wiem za co się brać.. trochę rzeczy potrzebuję z ikea, teraz i tak nie pojadę przez mój tryb życia leżący.. kosmetyki i rzeczy apteczne..rozglądam się za monitorem oddechu.. łóżeczko mąż musi przywieźć i pomalować..chyba go pognam w sobotę..
ja mam wrażenie, że przez łożysko nie czyje tak często dziecka jak inne dziewczyny. Ale jak już czuję to zawsze konkretnie.
No i mam wrażenie, że dzieć przez cały czas jest po prawej stronie, zupełnie jakbym po lewej nic nie miała (może tak jest )
Ostatnio też czuję kopniaki ruchy w okolicach lub ciut powyżej pępka.

Dobrze, że leżysz i odpoczywasz. Przed wizytą w ikei można zrobić sobie listę zakupów, żeby nie chodzić po całym przybytku więc myślę, że jak dobrze sobie zaplanujesz zakupy to wycieczka do sklepu nie będzie za bardzo dla Ciebie męcząca.

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Ja tez, też mam dziś studniówkę !!
gratuluję

Cytat:
To stawiamy dzis soczek dla waszystkich przyszlych mam! )

Co do zaparc to siemie pomoglo, bede starala sie nawadniac caly czas, u mnie z dieta najgorzej, bo czekolade kocham miloscia wuelka, ale czas ja ograniczyc :P
Widać, że Cie czekolada nie kocha... nie zostaje z Tobą
Jakoś nie widać jakbyś słodkie jadła

Cytat:

ja jeszcze nic nie mam... no może poza termometrem do wanienki i pudełkiem na smoczek, które dostałam kupując rogala do spania.
Nie spieszę się z zakupami.

co do wypłaty to już dziewczyny odpisały.

A ja dziś będę świętować. Jeszcze nie wiem co ale sobie coś wymyślę.
W zamrażarce znalazłam zamrożony kapuśniak twórczości mojego taty (a robi najlepszy na świecie )

także tego.... już wiem będę świętować cudem odnalezionym kapuśniakiem Wasze studniówki

odnośnie śledzi, kiedyś pracowałam w firmie, która między innymi robiła koreczki śledziowe dla Biedronki i Auchana.
Dziewczyny z produkcji dla pracowników firmy robiły te koreczki z serem feta - wiem brzmi słono ale tak nie jest. Brakuje mi śledzi ale gin zabronił bo nie są termicznie obrabiane

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Mój dzieć dziś o 5.50 zaczął dzień, na zakupy poszłam bez portfela, mam dziś niezłą serię. Dopiero 11, a mam wrażenie, że jakaś 15 :/

dzieć? jeden?
czy obie zaczęły szaleć?
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 11:21   #651
czarna1985
Raczkowanie

Cytat:
Ja to jeszcze potrafię włączyć pralkę i nie zamknąć od dniej drzwi
Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Mi zdarza sie przy wstawianiu prania, zamiast włączyć normalnie, włączam opóznienie czasowe i tak zamiast wyjsć pranie po 45min wyjmuje po 4 godzinach ;(
Cytat:
Ja ostatnio regularnie nie odkręcam wody od pralki i się dziwie czemu pranie nie rusza

Na zaparcia - woda, śliwki, pełne ziarna, owoce, mleko, kawa. A jak dalej nie pomaga to możesz się wspomóc czopkami.

Ja ostatnio zaparkowałam pod blokiem i wysiadając z samochodu nie mogłam znaleźć kluczyków od niego...

Co do zaparć to polecam kwas z kapusty kiszonej , duża dawka witaminy C, genialny na cholesterol a po szklaneczce można zapomnieć o zaparciach co najmniej na kilka dni...

[QUOTE=superhuman;59220156 Ja już jestem podłamana.
kredytu już na bank nie weźmiemy a jescze nam powiedzieli Ci co nam wynajmują, że chcą przyjśc z koleżanką bo może kupi to mieszkanie - więc jak jeszcze nas wywalą z noworodkiem to normalnie się zapłaczę....[/QUOTE]

Współczuje...

Cytat:
No wyrzucić nie ale odciąć prąd i wodę już tak... niestety wynajmując mieszkanie trzeba się liczyć z tym ze z dnia na dzień można usłyszeć że rozwiązujemy umowę najmu i trzeba się wyprowadzić w terminie określonym umową i nie ma sensu się szarpać... sama wynajmowałam przez kilka lat i nie jest to fajne... od dwóch lat jestem szczęśliwą posiadaczka własnego m no i zostało mi jeszcze tylko 18 lat spłacania kredytu hipotecznego... jak skończę to moje Zośka będzie pełnoletnia bo ostatnią ratę mam w lipcu 2034 roku i mimo przerażającej odległości czasowej to w końcu ja decyduje gdzie wbijam przysłowiowy"gwóźdź" czy na jaki kolor maluje ściany....

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:

Wstyd sie przyznać ale ja sypiam do 10 - 11... jak wstanę wcześniej to około 13 jestem nie przytomna, myślałam że to minie po pierwszym trymestrze a tu dzisiaj zaczynam 22 tydzień i nadal to samo... wstaje o 7 jak córka wychodzi do szkoły, robię jej śniadanie i kanapki bo ze złamana ręką sama tego nie zrobi, ona wychodzi o 7.30 a ja się kładę i jak mnie nikt nie obudzi to do 10 to jest norma...
Stary 2016-04-20, 11:22   #652
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:

Przybywa nam Tosiek na forum

Dziś byłam w Biedrze i zapytałam panią czy jeszcze mają i przyniosła mi z magazynu! Więc jestem szczęśliwą posiadaczka 2 op cottonballs w kolorze cotton candy- róż-mięta My pokój Antosi robimy na poddaszu więc chce przyczepić cottonsy do belek, ewentualnie na półkach domkach jak tu:
http://izaincharge.blogspot.com/2015...-dodatek.html#
Pokój na poddaszu super!
Przemyślałam sprawę i wymieniłam dziś te smutne na cotton candy- róż-mięta i nie żałuję Mąż mówi żebym tym razem je rozpakowała to już się nie rozmyślę

Przybywa Toś, bo to ładne imię

A to nasze dzisiejsze zakupy, wszystko za niecałe 10zł. Miałam już nie kupować ciuszków
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2016-04-20 11.02.20.jpg (148,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2016-04-20 11.01.41.jpg (147,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2016-04-20 11.01.35.jpg (99,4 KB, 24 załadowań)
Stary 2016-04-20, 11:23   #653
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
może Two∆ gin ma jakiegoś znajomego, który szybciej Cię przyjmie?

brzuszek okrąglutki, na tą studniówkę planujesz jakieś specjalne świętowanie?

ja mam wrażenie, że przez łożysko nie czyje tak często dziecka jak inne dziewczyny. Ale jak już czuję to zawsze konkretnie.

No i mam wrażenie, że dzieć przez cały czas jest po prawej stronie, zupełnie jakbym po lewej nic nie miała (może tak jest )

Ostatnio też czuję kopniaki ruchy w okolicach lub ciut powyżej pępka.

Dobrze, że leżysz i odpoczywasz. Przed wizytą w ikei można zrobić sobie listę zakupów, żeby nie chodzić po całym przybytku więc myślę, że jak dobrze sobie zaplanujesz zakupy to wycieczka do sklepu nie będzie za bardzo dla Ciebie męcząca.

gratuluję

Widać, że Cie czekolada nie kocha... nie zostaje z Tobą

Jakoś nie widać jakbyś słodkie jadła

ja jeszcze nic nie mam... no może poza termometrem do wanienki i pudełkiem na smoczek, które dostałam kupując rogala do spania.

Nie spieszę się z zakupami.

co do wypłaty to już dziewczyny odpisały.

A ja dziś będę świętować. Jeszcze nie wiem co ale sobie coś wymyślę.

W zamrażarce znalazłam zamrożony kapuśniak twórczości mojego taty (a robi najlepszy na świecie )

także tego.... już wiem będę świętować cudem odnalezionym kapuśniakiem Wasze studniówki

odnośnie śledzi, kiedyś pracowałam w firmie, która między innymi robiła koreczki śledziowe dla Biedronki i Auchana.

Dziewczyny z produkcji dla pracowników firmy robiły te koreczki z serem feta - wiem brzmi słono ale tak nie jest. Brakuje mi śledzi ale gin zabronił bo nie są termicznie obrabiane

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

dzieć? jeden?

czy obie zaczęły szaleć?

Jeden, ten, co już jest na świecie od 20 miesięcy mnie ruchy nie budzą, ani nie przeszkadzają w zaśnięciu, jestem zbyt zmęczona, żeby mi przeszkadzały.
Stary 2016-04-20, 11:23   #654
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Super!!
Stary 2016-04-20, 11:31   #655
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Dwa miesiące ale ogolnie za wynajmem sie rozglądamy od jakiegoś czasu kontrolnie i nic nie ma wiec jak jeszcze z przymusu byśmy musieli szukać to wiem ze bedzie klapa totalna.
Trzeba myśleć pozytywnie, może ta osoba co przyjdzie oglądać nie skusi się na zakup

Cytat:
u mnie nawet wychodzi więcej, nie miałąm stałej pensji, a biroą średnią z 12 miesięcy, ja jestem na ty na +
U mnie też

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Tija na jakie łóżeczko się zdecydowaliście? Bo ty chyba w ikei kupilaś dobrze pamiętam?
Kupiliśmy to: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30248537/ Jeszcze dwa miesiące temu było za 119
Stary 2016-04-20, 11:36   #656
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość

A to nasze dzisiejsze zakupy, wszystko za niecałe 10zł. Miałam już nie kupować ciuszków
fajne zakupy a groszki cudowne

Cytat:
Jeden, ten, co już jest na świecie od 20 miesięcy mnie ruchy nie budzą, ani nie przeszkadzają w zaśnięciu, jestem zbyt zmęczona, żeby mi przeszkadzały.
a tak z ciekawości i niewiedzy - dziewczyny kopią w tym samym czasie czy jak jedna śpi to druga rządzi?
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 11:40   #657
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
fajne zakupy a groszki cudowne

a tak z ciekawości i niewiedzy - dziewczyny kopią w tym samym czasie czy jak jedna śpi to druga rządzi?

Bardzo róznie. Przede wszystkim tę z góry, czyli Sonię czuję dużo słabiej, bo jest do mojego wnętrza rączkami i nóżkami skierowana, ona raczej się wypycha w okolicy moich żeber niż kopie, za to ta na dole, czyli Eliza jest bardzo aktywna i często bardzo wariuje, mocno kopie i czuję ją mocno. Czasem obie jednocześnie. Różnie.
Stary 2016-04-20, 11:41   #658
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość

Coś mam kiepskie samopoczucie od rana, na zewnątrz paskudnie, nie moge poszaleć na promocji w rossmanie, i jeszcze ta okropna kostka dokucza. Jak ja zobaczyłam liste... Bosze! Jaka jestem zacofana! Ale wielkie dzięki przynajmniej jest do czego zerknąć!

Co do powrotu do pracy... bardzo się staram o tym nie myśleć, tzn powrot na pewno mam tylko nie wiem czy chce.

Nie mam żadnych owoców w domu, mąż dopiero po pracy uzupelni braki, a taka mam chęć na arbuza...

Też żałuję Rossmanna, ale postanowiłam nie wychodzić i się wykurować, może jeszcze coś zostanie za kilka dni. Współczuję problemów z kostką, mam nadzieję że Ci to szybko przejdzie.

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio zaparkowałam pod blokiem i wysiadając z samochodu nie mogłam znaleźć kluczyków od niego...

Co do zaparć to polecam kwas z kapusty kiszonej , duża dawka witaminy C, genialny na cholesterol a po szklaneczce można zapomnieć o zaparciach co najmniej na kilka dni...

Współczuje...

No wyrzucić nie ale odciąć prąd i wodę już tak... niestety wynajmując mieszkanie trzeba się liczyć z tym ze z dnia na dzień można usłyszeć że rozwiązujemy umowę najmu i trzeba się wyprowadzić w terminie określonym umową i nie ma sensu się szarpać... sama wynajmowałam przez kilka lat i nie jest to fajne... od dwóch lat jestem szczęśliwą posiadaczka własnego m no i zostało mi jeszcze tylko 18 lat spłacania kredytu hipotecznego... jak skończę to moje Zośka będzie pełnoletnia bo ostatnią ratę mam w lipcu 2034 roku i mimo przerażającej odległości czasowej to w końcu ja decyduje gdzie wbijam przysłowiowy"gwóźdź" czy na jaki kolor maluje ściany....

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Wstyd sie przyznać ale ja sypiam do 10 - 11... jak wstanę wcześniej to około 13 jestem nie przytomna, myślałam że to minie po pierwszym trymestrze a tu dzisiaj zaczynam 22 tydzień i nadal to samo... wstaje o 7 jak córka wychodzi do szkoły, robię jej śniadanie i kanapki bo ze złamana ręką sama tego nie zrobi, ona wychodzi o 7.30 a ja się kładę i jak mnie nikt nie obudzi to do 10 to jest norma...

No niestety, przepisy o ochronie praw lokatorów dość mocno ograniczają możliwość wypowiedzenia przez wynajmującego, ale takie życie że lepiej czasem znaleźć coś innego niż starać się je wyegzekwować. Na swoim fajnie, mi też się udało już się uwolnić od najmu, ale jeszcze 28 lat spłacania.

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Pokój na poddaszu super!
Przemyślałam sprawę i wymieniłam dziś te smutne na cotton candy- róż-mięta i nie żałuję Mąż mówi żebym tym razem je rozpakowała to już się nie rozmyślę

Przybywa Toś, bo to ładne imię

Ładne rzeczy, za 10 zł to można jednak kupować.

Cytat:
Trzeba myśleć pozytywnie, może ta osoba co przyjdzie oglądać nie skusi się na zakup

U mnie też

Kupiliśmy to: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30248537/ Jeszcze dwa miesiące temu było za 119

Fajne łóżeczko.
Stary 2016-04-20, 11:41   #659
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Moja też jakaś taka mniej szczegółowa

śliczny

No my tak mamy, że jak coś kupimy to od razu musimy złożyć

Śliczny! Już studniówka
Ja planuję łóżeczko wyciągnąć gdzieś może w lipcu

Cytat:

No teraz najlepszy etap tycia przed nami
yeahhhh
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 11:41   #660
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Wielkie dla męża!!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości