|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
hej dziewczyny
Cytat:
aaa..to ja wzięłam z tej serii , ale krem - podkład..dziś będę testować.. baw się dobrze z Tż |
|
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
przypomniało mi się jak moja córa miała czkawkę w brzuszku i jak ją raz na USG złapałam jak ziewała
.Ja dziś do pracy bo odrabiam kursy
|
#1353 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry. Życzę Wam miłego dnia i weekendu.
Mam silne postanowienie nie czytać Was przez weekend i pewnie nie będę Was nadrabiać ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1354 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry :-*
Nadrabiam Was U nas malowanie A dziś zaczynamy 26 tydzień 0 dzień :-D czyli nawet można napisać 27 tydz :-P :-P ![]() Wczoraj za "remont" auta wyszło 2500 :-( oj boli, boli... Do tego tydzień temu nowe łóżko kupiliśmy za podobną cena, bo wcześniejsze było zbyt wąskie dla naszej trójki... I.juz nie chce nic kupować :-P
|
|
#1355 |
|
Rozeznanie
|
Witam się rownież w 26 tc
dzień nie taki piękny-właśnie jestem w trakcie glukozy. Nie wiem jak te rzygajace mogły to znieść, bo ja ledwo co ...
|
#1356 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja sie witam
dzis mialam ciezka nic z Tz - chrapaczem :P Zawsze tak ma, jak sie napije, dobrze, ze nie robi tego czesciej :P ale nastepnym razem wywale go na kanape
|
#1357 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć większy kryzys miałam wieczorem niż rano. Ale jak już się wypije tę glukozę to ostatnie o czym się myśli to spożywanie czegokolwiek poza wodą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję 27 tc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chrapie ZAWSZE, gdy śpi na plecach;p na szczęście wystarczy, że powiem, że ma się obrócić na boczek i bez marudzenia się przewraca ![]() Witam się znad pysznych naleśników przygotowywanych przez mojego męża
|
|
#1358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazdroszcze nalesniczkow od Meza, moj dzis do pracy pojechal
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
My dziś idziemy na ślub, zapraszali nas na ślub i wesele, ale powiedzieliśmy, że to bez sensu, żeby za nas płacili za całą noc, jak my najpóźniej o 21 musielibyśmy się zmyć ze względu na Młodego (i na mnie poniekąd też...). Tak więc się ogarniam, żeby jakoś wyglądać, chłopaki moje jak co sobotę na muzyce, więc mam chwilę na lenia.
Powoli zaczynam mieć nocne problemy z ulożeniem się. Na prawym boku boli mnie wątroba, na lewym- nerka, te uciski od dziewczyn jakoś tak idą, nawet nie chcę myśleć, co będzie dalej. Plus zgaga, przy kazdym przebudzeniu muszę iść do kuchni wypić trochę siemienia lnianego. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znam ból samotnych sobót, przy czym u nas to było zwykle tak, że ja pracowałam w sobotę, a czasem nawet i niedzielę (ale świadomie, bo sama układałam sobie grafik, jednak czasami tak mi się bardziej opłacało). Mąż ma weekendy wolne. Odkąd jestem na l4 możemy spędzać zdecydowanie więcej czasu razem
|
|
#1361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez mieliśmy zaproszenie na ślub i wesele, ale... tez zbyt długo byśmy nie byli, nie znamy tez nikogo poza para mloda... I ja jakaś zmęczona ostatnio :-(
|
|
|
#1362 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() u mnie były na śniadanie frankfurterki
|
|
|
|
#1363 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej.
Cytat:
![]() U mnie też się brzuch tak lubi zdezaktualizować, wczoraj wieczorem miałam bardzo wywalony po kolacji, a dziś znowu mniejszy. ![]() Cytat:
![]() Współczuję wydatków, beznadziejnie jak się tyle naraz tego zbierze. Cytat:
za 26! Mam nadzieję, że z glukozą pójdzie gładko.Cytat:
Ja się do tego nie mogłam przyzwyczaić. :P
|
||||
|
|
|
#1364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szczęściara z Ciebie ![]() Mój pierwszy transfer był nieudany.:-( ciężko było z tym rozczarowaniem.... bo człowiek jednak duże nadzieje w tym pokładal, po tylu latach walki... Drugi miałam mieć o 12:30, okazało się ze zarodek rozmrozili wcześniej ... Embriolog próbowal się do mnie dodzwonić, ale bezskutecznie...do tego wspomniany pęcherz miałam prawie pusty...więc spisalam próbę na straty...po 5 dniach zrobiłam test apteczny i dwie krechy :-D :-D :-D Ja o in vitro nie mowie znajomym ani w szpitalu itp. Zostawiamy to dla siebie ( dr prowadzący, dr u którego leczylam sie, mąż, ja i mama). Wydaje mi się, że nie jest to tak istotne by ktoś musiał o tym wiedzieć A dr prowadzący powiedział, że napiszę taki skrót wszystkiego, że będą traktować mnie "szczególniej" jak po in vitro...po tych 6-8 latach starań/leczen/2 operacji/ 2 poronien :-( Oj nazbierało się tego... Ps. Na mnie czekają w klinice 2+1
Edytowane przez BeataAmelka Czas edycji: 2016-04-23 o 10:11 |
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow, to sporo zarodków czeka. Nie wiem jak ty się z tym czujesz, ale ja odkąd zaszłam w ciążę i wiedziałam, że czekają zarodki, to dostałam na ich punkcie obsesji, codziennie o tym myślałam, bałam się, że coś się stanie, że nie dam rady po nie wrócić. Od razu zalożyliśmy grudzień 2015 jako czas powrotu po nie, na wizycie popołogowej w październiku 2014 powiedziałam to ginowi i tak zrobiliśmy. Ten rok pomiędzy to były ciągłe schizy, żeby "nie wpaść", nawet tabletki zaczęłam brac (po tylu latach prób!!!), żeby tylko móc jak najszybciej po nie wrócic. Ten moment zabrania ich do końca to była dla mnie ogromna ulga psychiczna. Bardzo mnie męczyła ta mysl, że one tam czekają. Jestem mega szczęsliwa, że się udało. Co do mówienia o in vitro, to każdego indywidualna decyzja, do ktorej każdy rodzic ma prawo. Ja postawiłam na totalną otwartość, bo tak mi było łatwiej. Poza tym, kiedy już urodzilam, to mówiłam też o ivf lekarzom opiekującym się synkiem. Pamiętam do dziś reakcję pediatry, ja mowię, że my po in vitro, a one ze śmiechem "a co z tego?". Ale np neurologa bardzo to interesowało, wszystko ze szczegółami musiałam opowiedzieć. Tak więc uznaję, że to nie mi decydować o tym, dla kogo (w sensie lekarzy) to ważna wiadomość, a dla kogo nie. Moja tesciowa powiedziala coś takiego, że "ich rodzina nie wie i zeby tak zostalo", ale to nie jest mój problem, a jej. Ktoś pyta, ja odpowiadam. Nie kłamię, nie kręcę, jak ktoś pyta, czy w rodzinie były wcześniej bliźniaki, to nie mówię, że byly, tylko mówię prawdę. |
|
|
|
|
#1366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1367 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za 27tcohh "uwielbiam" takie wydatki.. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do zabezpieczenia to ja mam oba jajowody niedrozne :-( Na drożności wyszły, że są ok. Kontrast z małymi problemami ale przeszedł, później w kolejnych latach dwa poronienia...laparoskopia i wyrok: obustronna niedrożność jajowodów. Chociaż wiem, że cuda zdarzają się :-P
|
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skąd teściowej podejście? Synek wymaga opieki neurologicznej? |
|
|
|
|
#1370 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny w sobotę
Ja mam dziś ambitny plan odpoczywać, bo mnie brzuch ciągnie i plecy pobolewają po całym tygodniu w pracy. Cytat:
![]() Wgl udało mi się kupić cotton ballsy z biedronki jakie chciałam byliśmy wczoraj na spacerze i po drodze była biedra w mniejszej miejscowości, weszliśmy po magnumy a tam kulki w kolorze jakim chciałam same do mnie przyszły ![]() Dobrego weekendu mamuśki
|
|
#1371 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie dopiero 23t3d Cytat:
![]() Ja tez dzis poszłam na glukozę, juz czekam na 2 pobranie ![]() Dla mnie wypicie nie stanowiło większego problemu, ot taka woda z cukrem ale to czekanie to jakas porażka, siedze tylko i mysle jak mi sie nie chce tu siedziec -.- Cytat:
Współczuję ja nie jestem w stanie znieść jak moj chrapie (tez zawsze po alkoholu) to go budzę go chwile zeby przestał
|
||||
|
|
|
#1372 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tak miałam w pierwszej ciąży,okazało się że to kamienie na woreczku żółciowym ale czym bardziej brzuch rósł tym ból był silniejszy i momentami bolała mnie cała górna część pleców... Ale zanim wpadli na to że to woreczek to zrobili mi nawet gastrofiberoskopie.... a wystarczyło zwykłe usg... Cytat:
No i przejrzałam tą moja kartę ciąży, ogólnie tyje tak: zaczęłam od 74 w grudniu: - w 10 tyg - 77 kg czyli +3 - w 13 tyg - 78 kg czyli +4 - w 18 tyg - 80 kg tj + 6 kg - obecnie 22 tydzień 81 kg łącznie 7 na plusie... myślę że do 90 dobije ale trudno... najważniejsze ze Zosia ma się dobrze i moja szyjka jest w jak najlepszym porządku dzięki czemu dostałam zgodę na wyjazd nad morze na majówkę... już bym się najchętniej spakowała i pojechała....
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie nie wymaga, po prostu kiedyś na szczepieniu nie było naszej pediatry, był taki młody chlopak na zastępstwie i stwierdził, że M może miec wzmożone napięcie mięśniowe z jednej strony, kazał skonsultować, to poszłam, ale neurolog to wyśmiała, rozwija się ruchowo bardzo sprawnie od początku ![]() Teściowa mieszka w małym mieście na południu, więc pewnie dlatego. |
|
|
|
|
#1374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja pierwsze tez nie miałam oporów by mówić o in vitro, bo dla mnie to nic strasznego. Obejście bokiem mojej choroby i tyle. Ale gdy gin, u którego leczylam sie tak nas pokierowal...to stwierdziłam, że jest to rozsądne. Był temat kiedyś, że w USC trzeba zgłaszać jaka metoda dziecko zostało poczete. Na szczęście nie dotyczy to małżeństw itp. ale gdyby nawet... to mój dr powiedział, że wiadomo człowiek nie pamięta czy przez nos czy przez ucho :-P
Edytowane przez BeataAmelka Czas edycji: 2016-04-23 o 10:41 |
|
|
|
|
#1375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój też tak ma... łapę go wtedy za nos i nie ma jak złapać powietrza po czym zaczyna tak śmiesznie wymachiwać rękoma próbując znaleźć moje ręcę...hehehe.... ale jak mu tak zrobię to później przez chwile mam spokój....
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1377 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pierwsze tez nie miałam oporów by mówić o in vitro, bo dla mnie to nic strasznego. Obejście bokiem mojej choroby i tyle.
Ale gdy gin, u którego leczylam sie tak nas pokierowal...to stwierdziłam, że jest to rozsądne. Był temat kiedyś, że w USC chyba od stycznia 2016 trzeba zgłaszać jaka metoda dziecko zostało poczete. Na szczęście nie dotyczy to małżeństw itp. ale gdyby nawet... to mój dr powiedział, że wiadomo człowiek nie pamięta czy przez nos czy przez ucho :-P i takie info by ode mnie otrzymali :-P [/QUOTE]
Edytowane przez BeataAmelka Czas edycji: 2016-04-23 o 10:43 |
|
|
|
#1378 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale w sezonie letnim, czyli już za 2 miesiące niestety w soboty jego najczęstszym zajęciem będą śluby ale przynajmniej pare groszy wiecej na Dom uzbieramy, i szybciej będziemy mogli się wyprowadzić Cytat:
![]() Cytat:
my chyba zaakceptowaliśmy pomysł sypialni w kolorze niebieskim najbardziej podoba mi się śnieżka "szept nocy", do tego białe meble i na pewno kolorowsze dodatki dla Polci i będzie cudownie ![]() natomiast reszta domu szaro granatowa ![]() ale u nas malowanie dopiero za tydzień/dwa więc jeszcze troche ![]() Cytat:
|
|
#1379 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super z tymi cotton ballsami.. Cytat:
fajnie, że u Was w soboty można takie badania zrobić.. Cytat:
Cytat:
ja też mieszkam na południu, na wsi.. |
||||
|
|
|
#1380 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
Fajna teściowa nie ma co;/ Ksiądz pewnie namieszał w głowie Dlatego się "wstydzi".Ja rozważałam jeszcze adopcję. W dodatku dziecka w wieku 4-7 lat. Nie miałabym żadnych problemów z kochaniem dziecka, które biologicznie nie jest moje - TŻ tak samo. Wszak Oliwia nie jest jego - ale zachowuje się jak jego....Ja czasami żartuję, że musiałam być wtedy pijana i może to był jednak TŻ a nie biologiczny Oliwii Z TŻ znamy się 16 lat Moja rodzina była z tym ok, ale ,że może młodsze albo noworodek a rodzina TŻ, że to się nie kocha tak samo, że jest inaczej, że się później chce oddać jak do sklepu.... Gdyby tak było to TŻ by nas oddał po pierwszym roku - kiedy z Oliwią był największy kłopot. Bo wyobraźcie sobie co czuje 7 letnie dziecko, które zawsze spało z mamą a mamy chłopak był tylko dochodzący i w jednym momencie wszystko się zmienia. Mamy chłopak śpi z nią w łóżku a ona sama ma swój pokój. Oczywiście staraliśmy się jej tłumaczyć, i traktowaliśmy ją jak jajko i pierwszy rok był ciężki bo walczyła z nami troszkę. A później sama się w TŻ zakochała jakby to był jej tata od zawsze i wszystko minęło. Więc skoro TŻ się nie poddał wtedy to teraz miałby tylko większe doświadczenie. Nadal nie schowałam pomysłu adopcji do szuflady tak naprawdę. Ale mam jeszcze pytanie z innej beczki. Wiem, że był już taki temat ale nie pamiętam co pisałaś. Czy Twój syn jest ochrzczony? Czy jeśli tak to czy ksiądz wie o in vitro i jeśli tak jaka była tego reakcje? Bo tej mojej znajomej nie chcieli ochrzcić dziecka I w tej złości wystąpiła z kościoła....---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
Również miałam kamienie w ciąży i również nikt na to nie wpadła a ja myślałam, przy ataku że umieram.... (( Co do kalkulatorów to wiadomo, że one są tylko z przymrożeniem oka i lepiej słuchać tego co mówi lekarz. Wszak on ma większe doświadczenie w tej materii. ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
W życiu bym w USC nie powiedziała jak poczęte. Ewentualnie coś w stylu "na tylniej kanapie samochodu nad jeziorem w bieszkowicach"...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

.

dzień nie taki piękny-właśnie jestem w trakcie glukozy. Nie wiem jak te rzygajace mogły to znieść, bo ja ledwo co ...

choć większy kryzys miałam wieczorem niż rano. Ale jak już się wypije tę glukozę to ostatnie o czym się myśli to spożywanie czegokolwiek poza wodą 
1.09.2012

) i generalnie nic nie pomaga, ale rzeczywiście najlepsze są maści na receptę i w moim przypadku sterydy. Chociaż i tak ja dłonie leczyłam ponad miesiąc (!!!), a w tym czasie musiałam spać z zamrożonymi słoikami z wodą, bo inaczej swędzenie i ból nie dawały mi zasnąć. Koszmar.

położna stwierdziła, że może macica uciska, ale ona przecież nie jest jeszcze chyba na tyle duża żeby wywoływać aż taki dyskomfort i ból? miała któraś z Was taki problem?