Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-24, 07:11   #1441
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

[QUOTE=justynkie;59399336

Ja zrobiłam zakupy w Smyku na tej promocji -40% i fajnie dość tanio to wyszło. A ten pajac w pandy co leży na wierzchu to mam z lumpka więc jest jakby do kompletu
Co do tych jąderek to teraz nie będziemy sprawdzać bo to i tak nic nie da, zobaczymy jak się urodzą.
[/QUOTE]
ja też kupiłam w smyku..chodzi mi o zestaw tych trzech pajacy-żółty z pandą,w paski, biały w małe pandy)

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
a to mój brzuchol 22+2 tydzień i 7 kg na plusie To wina lodówkończe ze słodyczami
śliczny..Wy dziewczyny chyba musicie sobie wagi nowe sprawić..ja nie wiem gdzie te Wasze kg..

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
A to mój po dzisiejszej pizzy hehe
W piżamce

hej niedzielnie
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 07:44   #1442
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradźcie mi, bo jestem zapisana na Makijaż przed swoim ślubem, ale zaczynam miec watpliwości czy nie lepiej jak sie sama umaluje jednak? Umiem to robic i mysle ze umalowalabym sie dobrze. Tyle ze ten profesjonalny makijaż pewnie jest dostosowany do zdjec? Każda z Was miała robiony makijaż ślubem?
Wydaje mi się że na taką uroczystość lepiej oddać się w ręce profesjonalisty. Myślę że sama robię niezły makijaż, ale jak patrzę na ślubne zdjęcia to w tym zrobionym przez kosmetyczkę jest jakaś taka świeżość? W dodatku makijaż był rzeczywiście trwalszy. Szkoda że nie zdążysz już z próbnym makijażem. Co byś nie zrobiła, na pewno będzie pięknie
Stary 2016-04-24, 08:00   #1443
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja miałam robiony makijaż przed slubem i przed sesją. Sama to jedynie mogę sobie twarz podkładem posmarować. Moja cera jest tłusta i problemowa i zależało mi na dobrym zakryciu i zmatowieniu. Makijaż się trzymał, wyglądał naturalnie, byłam zadowolona.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 08:46   #1444
Kasmina
Rozeznanie

Dzień dobry niedzielnie,
wczoraj byliśmy na takiej sąsiedzkiej imprezie i fajnie było

Zaraz jedziemy do kościoła a później do Poznania szukać mebelków dla bąbelka

Słońce świeci, piękny dzień się zapowiada
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 08:48   #1445
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
https://www.facebook.com/AnshuMakeup/
Jakbyś mogła zerknąć i powiedziec co sadzisz to byłabym wdzięczna
Moim zdaniem bardzo w porządku ale oceniam tylko zdjęcia makijaży na kimś, bo siebie maluje się zupełnie inaczej, a tam jest 90% takich fotek

Cytat:
W piżamce
ale śliczny

Dzień dobry dziewczęta

U nas dość ponura pogoda i ponoć ma tak być aż do majówki
Stary 2016-04-24, 08:57   #1446
Fantasmagori
Zakorzenienie

A my dostaliśmy zaproszenie na komunię na 3 maja Trzeba kupić jakąś sukienkę no i spodnie od garnituru dla TŻ bo się już nie mieści

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 09:13   #1447
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość

Chyba wypróbuję

Chyba bym poszła do kogoś. Mnie ten dylemat czeka na dniach, bo skoro 21.05 bierzemy ślub to bym musiała się rozejrzeć za kimś, kto mnie naprawdę fajnie pomaluje, bo zaraz czasu nie będą miały nigdzie Niby mogłabym sama, bo potrafię zrobić ładny makijaż, ale nie mam na tyle dobrych kosmetyków, żeby być zadowoloną z trwałości. A średnio mi się uśmiecha po 5-6 godzinach spojrzeć w lustro i uznać, że chyba zapomniałam się "wyładnić" Na dodatek wydaje mi się, że po prostu nie będzie mi się chciało bawić w makijaż jeszcze w obawach, że się nie wyrobię :

Nie wiem jak to jest u Ciebie w mieście, ale ja sie umawiałam juz kilka tygodni temu i wolną w miare normlana godzine miała tylko ta jedna makijażystka, reszta miała wolne po 1 góra dwie godziny wiec radzę sie umawiac juz teraz (ja mam ślub 14 maja )

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że na taką uroczystość lepiej oddać się w ręce profesjonalisty. Myślę że sama robię niezły makijaż, ale jak patrzę na ślubne zdjęcia to w tym zrobionym przez kosmetyczkę jest jakaś taka świeżość? W dodatku makijaż był rzeczywiście trwalszy. Szkoda że nie zdążysz już z próbnym makijażem. Co byś nie zrobiła, na pewno będzie pięknie

Dziekuje bardzo

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem bardzo w porządku ale oceniam tylko zdjęcia makijaży na kimś, bo siebie maluje się zupełnie inaczej, a tam jest 90% takich fotek

ale śliczny

Dzień dobry dziewczęta

U nas dość ponura pogoda i ponoć ma tak być aż do majówki

Jeszcze raz dzieki za rady
To ostatnie pytanie juz, bo ślub mam o15.30 a makijaż juz na 11.15. Czy to nie bedzie za wczesnie jednak? Czy on nadal bedzie wyglądał ok o tej 15.30? No to jednak duży odstęp czasu :/ a wszytskie inne Godziny pozajmowane miala
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 09:31   #1448
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
A my dostaliśmy zaproszenie na komunię na 3 maja Trzeba kupić jakąś sukienkę no i spodnie od garnituru dla TŻ bo się już nie mieści
No to będzie okazja, żeby się wystroić! a komunia w moje urodziny

Cytat:

To ostatnie pytanie juz, bo ślub mam o15.30 a makijaż juz na 11.15. Czy to nie bedzie za wczesnie jednak? Czy on nadal bedzie wyglądał ok o tej 15.30? No to jednak duży odstęp czasu :/ a wszytskie inne Godziny pozajmowane miala
Spokojnie, jeśli makijaż jest dobrze wykonany i utrwalony to jeszcze nad ranem będzie wyglądał super Jedyne co bym polecała to zakupienie sobie bibułek matujących (obojętne jakiej firmy), żeby zebrać sobie nadmiar sebum po kilku godzinach (nie przecieramy skóry tylko delikatnie przykładamy taką bibułkę do skóry). Zawsze to polecam moim PMkom, bo wydzielanie sebum to normalna sprawa ale nie trzeba już później pudrować.
Stary 2016-04-24, 09:39   #1449
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak to jest u Ciebie w mieście, ale ja sie umawiałam juz kilka tygodni temu i wolną w miare normlana godzine miała tylko ta jedna makijażystka, reszta miała wolne po 1 góra dwie godziny wiec radzę sie umawiac juz teraz (ja mam ślub 14 maja )

Dziekuje bardzo

Ja miałam o 15 makijaż, ślub o 18 w czerwcu.
A na sesję malowala mnie o 8 a zdjęcia zaczynaliśmy chyba ok 12-13.
Wszystko było utrwalone i rano po weselu mialam co zmyc z twarzy.
Stary 2016-04-24, 10:21   #1450
scoiatael86
Rozeznanie

Dzień dobry w niedzielę

U mnie dziś 22t0d, czy to znaczy że właśnie zaczynam 6ty miesiąc? strasznie szybko ten czas leci...

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Nie jesteś sama, też nie ogarniam jak się pielęgnuję chłopców
Trzeba będzie się dokształcić
Uświadomiłyście mnie, że ja też nie mam pojęcia o tym jak się pielęgnuje chłopców... kolejny rozdział do nauki w trakcie tej ciąży to by można doktorat zrobić
Stary 2016-04-24, 10:27   #1451
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
No to będzie okazja, żeby się wystroić! a komunia w moje urodziny

Spokojnie, jeśli makijaż jest dobrze wykonany i utrwalony to jeszcze nad ranem będzie wyglądał super Jedyne co bym polecała to zakupienie sobie bibułek matujących (obojętne jakiej firmy), żeby zebrać sobie nadmiar sebum po kilku godzinach (nie przecieramy skóry tylko delikatnie przykładamy taką bibułkę do skóry). Zawsze to polecam moim PMkom, bo wydzielanie sebum to normalna sprawa ale nie trzeba już później pudrować.

Ok, to zakupie je dzieki

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Ja miałam o 15 makijaż, ślub o 18 w czerwcu.
A na sesję malowala mnie o 8 a zdjęcia zaczynaliśmy chyba ok 12-13.
Wszystko było utrwalone i rano po weselu mialam co zmyc z twarzy.

To super
To pojde jednak na ten makijaż
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 10:50   #1452
wiewioreczka
Wtajemniczenie

WItam się w kolejnym dniu już 22+1

przez te Wasze zakupy nie wytrwałam do majówki i właśnie zrobiłam zamówienie na gemini :P a żeby się opłacało to oczywiście dobiłam do 300 zł.

Skorzystałam z Waszych list wyprawkowych i zakupiłam już:
Linomag krem i maść
Bepanten Baby
Podkłady, majtki poporodowe, wkładki laktacyjne
pampersy
patyczki do uszu
tantum rosa
termometr
termometr do kąpieli
i żeby już dobić do darmowej wysyłki to kupiłam sobie krem i płyn micelarny sylveco

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 11:07   #1453
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry w niedzielę

U mnie dziś 22t0d, czy to znaczy że właśnie zaczynam 6ty miesiąc? strasznie szybko ten czas leci...
6ty miesiąc to niby 22t1d.. ale to chyba zalezy od tego jak się liczy..
w każdym bądź razie

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość

przez te Wasze zakupy nie wytrwałam do majówki i właśnie zrobiłam zamówienie na gemini :P a żeby się opłacało to oczywiście dobiłam do 300 zł.

Linomag krem i maść
Bepanten Baby
pampersy
patyczki do uszu
tantum rosa
termometr
termometr do kąpieli
i żeby już dobić do darmowej wysyłki to kupiłam sobie krem i płyn micelarny sylveco
super, takie niby małe rzeczy a się ich zbiera bardzo dużo..no i fajnie,że znalazła się okazja,żeby też wziąć coś dla siebie
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 11:38   #1454
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Moje plecy....ratunku!!!!
Stary 2016-04-24, 11:49   #1455
pati0090
Zakorzenienie

Witam
Dziś 23+0 tc
Ale ten czas leci

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:

Linomag krem i maść
Bepanten Baby
pampersy
patyczki do uszu
tantum rosa
termometr
termometr do kąpieli
Ooo linomag tez musze kupic na warsztatach pani je polecala

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 12:03   #1456
TinkerrBell
Zadomowienie

To obowiazuje, ale dotyczy tylko dawstwa gamet (komórka dawczyni, sperma dawcy) i to tylko par w związkach nieformalnych. I nie chodzi o podanie sposobu poczęcia, a o uznanie dziecka nienarodzonego z nieswoich genów.

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Nawilżacz codziennie u nas jest w użyciu, inhalator w czasie choroby. Moim zdaniem warto kupić jedno i drugie, nawilżacz pomaga już noworodkom przy sapce. U nas jest to sprzęt pierwszego użytku. A inhalator niech będzie i leży, czeka w razie W. Lepiej mieć niż w razie choroby biegać i szukać, no i przepłacac. Takie jest moje zdanie.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

TinkerBell, ja powiedzialam księdzu o in vitro, znając zdanie kościoła na ten temat czulabym się nie w porządku, gdybym to zataiła. Pisałam wam o tym, wyglądało to tak, że weszłam do kancelarii mówię "chcę ochrzcić dziecko z in vitro i nie mam ślubu kościelnego" na co ksiądz "świetnie, zapraszam" co do samego chrztu, miałam trochę wątpliwości, ale zrobiłam to dla moich rodziców. Wszystko przebiegło bez żadnych zgrzytow.

Też rozwazaliśmy adopcję, mieliśmy plan jednej procedury in vitro, a potem ośrodek. Nasza pierwsza procedura jest jednak na tyle obfita w dzieci, że pomysł odszedł w dal. Co nie oznacza, że nie będziemy mieć w rodzinie adoptusia, bo ktoś z najbliższej rodziny czeka właśnie na dziecko. Niestety w związku z 500+ dzieci do adopcji mało, bo "rodzice" nagle sobie o nich przypominają...

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk[/QUOTE]

Ale to chyba dotyczy dzieci, które mają nieuregulowaną sytuację prawną. W sensie, że rodzicom nie zostały odebrane prawa a tylko ograniczone. Bo jak już mają odebrane to chyba to nie jest takie łatwe...Przynajmniej tak mi się wydaje

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

ależ kumple u nas kot w domu, pies na dworze..nie znają się..miałabym obawy co z ich znajomości wyniknie.. próbowaliśmy ich sobie pokazać przez płot/balkon..pies zawsze odwraca się zadkiem i udaje ,że kota nie widzi..a kot na baczność stoi i jest pobudzony..

.

Łatwiej mi było przyzwyczaić psa do kota niż kota do kota. Z psem to było 3 dni. A kotki potrzebowały prawie 2 tygodni. A powiem CI jeszcze, że pilnowałam koleżance bernardyna przez dwa tygodnie i też tylko 3 dni oswajałam z kotem. A najlepsze było, że niby bernardynka podobno nie spała na kanapie:P

Mój TŻ pracował na nocki, wracam z zakupów a u niego w nogach Długi golden, 60kg bernardyn i po środku mały kotek....:brzyda l:
Stary 2016-04-24, 12:11   #1457
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:

Linomag krem i maść
Bepanten Baby
pampersy
patyczki do uszu
tantum rosa
termometr
termometr do kąpieli
A gdzie zamawiasz? Salveco mój men używa to też bym mu mogła zamówić

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

A ja dzisiaj sie witam w 24+1 , pamiętacie pare os pisało na wcześniejszych częściach że tak wolno leci ten czas. Powiem wam, że mi gdzieś od 20 tygodnia czas leci jak szalony. Tyle do zrobienia a czas coraz mniej ... Za chwile bedzie 7 maj i u mnie początek III trymestru, a ja nawet listy nie mam zrobionej , ale dzisiaj się za nią biorę.
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 12:18   #1458
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Witam w sobote.
Cały dzień biegam gdzieś i dopiero znalazłam chwilę by napisać.

Pizza u mnie bedzie jutro, zmierzamy z TŻ do ikei a później do pizzy hut

Co do zakupów na allegro mam kilku sprzedawców u których kupuję testery głównie i sobie chwalę bo bardzo fajne ceny, ale wiadomo, że nie trudno się naciąć ...

Brawo za obżarstwo I za to, że mnie gonisz z wielkością brzucha

Podkłady z mary kay polecam. Za takie pieniądze super jakość, łatwe w aplikacji no i nadają się na lato bo są w miarę lekkie ale krycie już nie najwyżych lotów - zauważyłam to teraz jak moja cera ma większe wymagania ...

No widzisz o tym sensai-u nie wiedziałam, jutro jadę z mężem na zdjęcia to zobaczymy jak się sprawdzi jak zrobie rano make up

A kociaka nagraj i wrzucaj

Wrr mój też tak ma. Dziś wypił 2 piwka przy filmie i pewnie będę miała podobną nockę do Ciebie

Ja też pewnie do 90 dobiję, ale cóż ... nie planuję niedojadać żeby bylo mniej

Miałam kamienie co prawda nie w ciazy ale pare lat temu i mi wmawiali, ze to niestrawność (3x byłlam z atakiem), nikt nie słuchał moich sugestii, że może kamienie bo babcia miała jak miała 24 lata, tata 28 ale oni itak swoje, że jestem za młoda (22 lata) i kazali brać krople na żołądek, ehh kocham słuzbę zdrowia
Przerabiałam to samo. Mi wmawiali, nerwice zoladka później wrzody. Jedno głupie usg rozwiązałoby wszystko.
W końcu mama moje zwłoki zawiozła na pogotowie, miałam temperaturę 40 st, żółtaczkę mechaniczną, bo kamienie zablokowały przewody żółciowe. Nie mogłam jeść nawet chleba bo miałam ataki....a ta popierdzielona lekarka kazała mi brać nervosol....

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Łańcuszek polecila mi siostra bo jej syn ciągle gubil poki nie miała. Termos chcę by mleko było ciepłe przy dłuższych wyjściach. A herbatke poki co nie bede kupować ale wpisalam sobie na liste

Czarna super brzusio

Jeśli się karmi mm to termos faktycznie się przydaje - również był ze mną nierozłączny.
Stary 2016-04-24, 12:18   #1459
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Mi sie teraz dluzy, tak od 3 tyg czas leci wolniej. Ten kwiecień jest wyjatkowo długi
Stary 2016-04-24, 12:30   #1460
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

A ja dzisiaj sie witam w 24+1 , pamiętacie pare os pisało na wcześniejszych częściach że tak wolno leci ten czas. Powiem wam, że mi gdzieś od 20 tygodnia czas leci jak szalony. Tyle do zrobienia a czas coraz mniej ... Za chwile bedzie 7 maj i u mnie początek III trymestru, a ja nawet listy nie mam zrobionej , ale dzisiaj się za nią biorę.

Mi czas bardzo szybko leci, ale u mnie ciągle się ostatnio coś dzieje, więc może dlatego

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Witam się niedzielnie

Dziś mam mnóstwo czasu dla siebie Bo moja druga połowa pojechała nad jezioro z Najmłodszą i urządzają sobie ze znajomymi dzień ojca i dziecka

Wstałam o 10!

Wybawiłam się wczoraj na imprezie, nawet udało mi się trochę pomachać bioderkami, ale nie jestem pewna czy na pewno mi podawano czystą wodę, bo dziś sen miałam taki, że nie wiem czy nie powinien zasłużyć na miano koszmaru....

Śniło mi się, że urodziłam CZWORACZKI i z tego powodu urosły mi dwa dodatkowe sutki, ale nie miałam mleka i siedziałam z laktatorem by pobudzić laktację. Metodą 7-5-3 z wszystkich czterech - i byłam załamana, że to tak długo trwa i ciągle mi ktoś przeszkadzał, i że nic nie leci i to w dodatku RĘCZNYM.

Także, ja już wiem, że kupię elektryczny:brzy dal:
Stary 2016-04-24, 12:45   #1461
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Ja tak miałam w pierwszej ciąży,okazało się że to kamienie na woreczku żółciowym ale czym bardziej brzuch rósł tym ból był silniejszy i momentami bolała mnie cała górna część pleców... Ale zanim wpadli na to że to woreczek to zrobili mi nawet gastrofiberoskopie.... a wystarczyło zwykłe usg...

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Miałam kamienie co prawda nie w ciazy ale pare lat temu i mi wmawiali, ze to niestrawność (3x byłlam z atakiem), nikt nie słuchał moich sugestii, że może kamienie bo babcia miała jak miała 24 lata, tata 28 ale oni itak swoje, że jestem za młoda (22 lata) i kazali brać krople na żołądek, ehh kocham słuzbę zdrowia
Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Ja mam również skrzywioną przegrodę nosową i niestety chrapię....muszę wreszcie z tym zrobić porządek;/

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Fajna teściowa nie ma co;/ Ksiądz pewnie namieszał w głowie Dlatego się "wstydzi".

Ja rozważałam jeszcze adopcję. W dodatku dziecka w wieku 4-7 lat. Nie miałabym żadnych problemów z kochaniem dziecka, które biologicznie nie jest moje - TŻ tak samo. Wszak Oliwia nie jest jego - ale zachowuje się jak jego....Ja czasami żartuję, że musiałam być wtedy pijana i może to był jednak TŻ a nie biologiczny Oliwii

Z TŻ znamy się 16 lat

Moja rodzina była z tym ok, ale ,że może młodsze albo noworodek a rodzina TŻ, że to się nie kocha tak samo, że jest inaczej, że się później chce oddać jak do sklepu....
Gdyby tak było to TŻ by nas oddał po pierwszym roku - kiedy z Oliwią był największy kłopot. Bo wyobraźcie sobie co czuje 7 letnie dziecko, które zawsze spało z mamą a mamy chłopak był tylko dochodzący i w jednym momencie wszystko się zmienia. Mamy chłopak śpi z nią w łóżku a ona sama ma swój pokój.

Oczywiście staraliśmy się jej tłumaczyć, i traktowaliśmy ją jak jajko i pierwszy rok był ciężki bo walczyła z nami troszkę. A później sama się w TŻ zakochała jakby to był jej tata od zawsze i wszystko minęło.

Więc skoro TŻ się nie poddał wtedy to teraz miałby tylko większe doświadczenie.

Nadal nie schowałam pomysłu adopcji do szuflady tak naprawdę.

Ale mam jeszcze pytanie z innej beczki. Wiem, że był już taki temat ale nie pamiętam co pisałaś. Czy Twój syn jest ochrzczony? Czy jeśli tak to czy ksiądz wie o in vitro i jeśli tak jaka była tego reakcje?

Bo tej mojej znajomej nie chcieli ochrzcić dziecka I w tej złości wystąpiła z kościoła....

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Również miałam kamienie w ciąży i również nikt na to nie wpadła a ja myślałam, przy ataku że umieram....((

Co do kalkulatorów to wiadomo, że one są tylko z przymrożeniem oka i lepiej słuchać tego co mówi lekarz. Wszak on ma większe doświadczenie w tej materii.

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

A singielki mogą sobie zrobić invitro?

W życiu bym w USC nie powiedziała jak poczęte. Ewentualnie coś w stylu "na tylniej kanapie samochodu nad jeziorem w bieszkowicach"...
dziewczyny a te kamienie diagnozuje się wyłącznie po USG czy w badaniach krwi też one ewentualnie wyjdą?

Cytat:
Pochwalę się brzucholem w 22 tygodniu już, córami sesję zrobiła śmiejąc się z biednej matki że niedługo się w obiektyw nie zmieści....
Cytat:
Prześliczne! a te w wiewióry

Oj tak! Dzisiaj znow zrobiłam tam zakupy dla Zuzi wcale tak drogo nie wyszło, a jakość ubranek super

Cudny!

My zostajemy przy Riko Nano grey fox

a to mój brzuchol 22+2 tydzień i 7 kg na plusie To wina lodówkończe ze słodyczami

Cytat:
W piżamce
śliczne macie brzuszki klask i:

Cytat:
Mi czas bardzo szybko leci, ale u mnie ciągle się ostatnio coś dzieje, więc może dlatego

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Witam się niedzielnie

Dziś mam mnóstwo czasu dla siebie Bo moja druga połowa pojechała nad jezioro z Najmłodszą i urządzają sobie ze znajomymi dzień ojca i dziecka

Wstałam o 10!

Wybawiłam się wczoraj na imprezie, nawet udało mi się trochę pomachać bioderkami, ale nie jestem pewna czy na pewno mi podawano czystą wodę, bo dziś sen miałam taki, że nie wiem czy nie powinien zasłużyć na miano koszmaru....

Śniło mi się, że urodziłam CZWORACZKI i z tego powodu urosły mi dwa dodatkowe sutki, ale nie miałam mleka i siedziałam z laktatorem by pobudzić laktację. Metodą 7-5-3 z wszystkich czterech - i byłam załamana, że to tak długo trwa i ciągle mi ktoś przeszkadzał, i że nic nie leci i to w dodatku RĘCZNYM.

hahahaha co za sen

Ja pół soboty spędziłam na ostrym dyżurze... okulistycznym! w piątek wieczorem coś mi wpadło do oka, nie pomogło płukanie solą fizjologiczną, w ogóle nic w tym oku nie było widać więc jak obudziłam się w sobotę z zaropiałym i bolącym okiem to stwierdziłam, że jadę do szpitala zanim zrobi mi się stan zapalny okazało się, że miałam ZIARNKO PIASKU wbite w gałkę takie małe to było, że lekarz miał kłopot ze znalezieniem i wyjęciem, ale na szczęście jakoś się udało i ból przeszedł jak ręką odjął
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 12:51   #1462
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:

Witam się niedzielnie

Wstałam o 10!

Wow odjechany sen... Ja ostatnio śpie jak kamień nic mi sie nie śni chyba jestem za leniwa na to :P żeby jeszcze sny produkować
Ja/ my mamy tyle jeszcze do zrobieni i kupienia a czas tak jak kasa jakoś między palcami przechodzi nie wiem kiedy . Zaraz będe spisywać nasza liste wyprawkową i kurcze dosyc problematyczna kwestia dla mam , które rodzą pierwsze i nie miały jakiegoś specjalnego kontaktu z noworodkami .
Stary 2016-04-24, 12:52   #1463
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
dziewczyny a te kamienie diagnozuje się wyłącznie po USG czy w badaniach krwi też one ewentualnie wyjdą?

hahahaha co za sen

Ja pół soboty spędziłam na ostrym dyżurze... okulistycznym! w piątek wieczorem coś mi wpadło do oka, nie pomogło płukanie solą fizjologiczną, w ogóle nic w tym oku nie było widać więc jak obudziłam się w sobotę z zaropiałym i bolącym okiem to stwierdziłam, że jadę do szpitala zanim zrobi mi się stan zapalny okazało się, że miałam ZIARNKO PIASKU wbite w gałkę takie małe to było, że lekarz miał kłopot ze znalezieniem i wyjęciem, ale na szczęście jakoś się udało i ból przeszedł jak ręką odjął

Jeżeli jest stan zapalny to chyba wyniki krwi na to wskazują, u mnie był wysoki poziom bilu czegoś tam Tego co powoduje żółtaczkę. Ale ja już miałam tak zaawansowaną, że nawet oczy miałam żółte.

Co do piasku w oku przerabiałam w ostatnie wakacje, jak poszłam na rower bez okularów. Tyle, że u mnie skończyło się zapaleniem spojówek;/
Stary 2016-04-24, 14:20   #1464
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:

w aptece gemini zakupiłam

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 15:11   #1465
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Aaa to fajno bo i tak chyba będe z gemini zamawiać to odrazu dla mojego zamówie będzie łatwiej dobić do kwoty, żeby wysyłka była darmowa. Chociaż wydaje mi się , że jak zacznę kupować rzeczy pod wyprawkę i dla siebie po porodzie to nie bedzie problemu wydac 300 zł...
Stary 2016-04-24, 15:24   #1466
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
duuużo moich znajomych zamawia z tej apteki

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 15:25   #1467
Babygirl1990
Raczkowanie

Dziewczyny, kupiłam właśnie w biedronce błonnik jabłkowy, ciekawe jak to się sprawdzi i czy zauważę różnicę w wc
Stary 2016-04-24, 15:46   #1468
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

o rany dobrze, że pojechałaś, bo pewnie samo by Ci nie wypadło;/ musiałaś się namęczyć

Cytat:
Aaa to fajno bo i tak chyba będe z gemini zamawiać to odrazu dla mojego zamówie będzie łatwiej dobić do kwoty, żeby wysyłka była darmowa. Chociaż wydaje mi się , że jak zacznę kupować rzeczy pod wyprawkę i dla siebie po porodzie to nie bedzie problemu wydac 300 zł...
znajoma mi ostatnio pisała, że ona zrobiła w sumie 3 zamówienia z darmową wysyłką także myślę, że te 300zł to bez problemu

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kupiłam właśnie w biedronce błonnik jabłkowy, ciekawe jak to się sprawdzi i czy zauważę różnicę w wc
ja kupowałam wafle ryżowe z błonnikiem wydaje mi się, że pomogły
Stary 2016-04-24, 15:57   #1469
virginia
Zakorzenienie

Hej mamusie,jak Wam mija weekend? U nas dość intensywnie bo ja wczoraj pracowalam a po południu byliśmy u chrzestnego TZeta na wsi,Tzet pomagał na gospodarce a ja ganialan za cora bo ta zakretka teraz wszędzie wlazi�� a dziś o 5 pobudka bo jechaliśmy na giełdę kupić nowe auto. Potem jeszcze do bratowej,teściowej a teraz jesteśmy u mojej mamy. Cora z mężem padla�� ja już też ledwie zipie.
I'll be dreaming my dreams with you..

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2016-04-24 o 15:58
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 16:23   #1470
florencee
Zadomowienie

Cześć. Chyba już jestem zdrowa, wczoraj pojechaliśmy z mężem do Krakowa, on poszedł na wieczór kawalerski, a ja spotkałam się z koleżankami, było bardzo fajnie, w końcu coś się działo. Dziś wróciliśmy i odpoczywamy.

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
(...)
My powoli kompletujemy wyprawkę, z ubranek mam już spory zapas w rozmiarach 56-68. Komody złożone, łóżeczka zamówione, w przyszłym tygodniu poustawiamy wszystko w pokoju i można będzie zacząć dalsze zakupy
Ja niestety coraz bardziej nie domagam, więc nie ma na co czekać. W następnym tygodniu chyba zrobię glukozę, chcę to miec już za sobą.
Wklejam zdjęcia ubranek które ostatnio kupiłam - to nie wszystko ale ładuje się tylko 10 zdjęć
Bardzo ładne ubranka!

Cytat:
Dziewczyny doradźcie mi, bo jestem zapisana na Makijaż przed swoim ślubem, ale zaczynam miec watpliwości czy nie lepiej jak sie sama umaluje jednak? Umiem to robic i mysle ze umalowalabym sie dobrze. Tyle ze ten profesjonalny makijaż pewnie jest dostosowany do zdjec? Każda z Was miała robiony makijaż ślubem?
Widzę, że już dużo jest wypowiedzi na ten temat, ale ja też polecam profesjonalny makijaż. Mniej stresu, nie trzeba się martwić, ktoś zrobi to za Ciebie.

Cytat:
Pochwalę się brzucholem w 22 tygodniu już, córami sesję zrobiła śmiejąc się z biednej matki że niedługo się w obiektyw nie zmieści....
Hihi, jeszcze trochę się zmieści, bardzo ładnie!

Cytat:
(...)

Brzychol śliczny.

Cytat:
W piżamce
Też śliczny brzucholek.

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry w niedzielę

Uświadomiłyście mnie, że ja też nie mam pojęcia o tym jak się pielęgnuje chłopców... kolejny rozdział do nauki w trakcie tej ciąży to by można doktorat zrobić
Brawa za 6. miesiąc!
Też muszę się o tym pouczyć.

Cytat:
Witam
Dziś 23+0 tc
Ale ten czas leci

Cytat:

Też mi tak przyspieszył czas jakoś od 20. tygodnia! Brawa za 24.

Cytat:

Witam się niedzielnie

Wstałam o 10!

No to też już bym nie rozważała ręcznego, sen przerażający.

Cytat:

hahahaha co za sen

Ojej współczuję, dobrze że lekarz sobie poradził i już nie boli.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości