|
|
#1501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
choć przypuszczam, że aktualnie Twoje libido jest na poziomie piwnicy ![]() Co do samochodu to auć, opony zawsze bolą ale my zaraz na początku maja płacimy ubezpieczenie, co też mnie cholernie cieszy ![]() Cytat:
Myślę, że na taką się zdecydujemy, bo jednak bezpieczeństwo to podstawa.
|
|
#1502 |
|
Rozeznanie
|
Ja adapter tez kupialm jakis czas temu, chociaż jeżdzę rzadko. Ale robię kurs ba prawo jazdy wiec jako kierowca czasem jeżdzę, raz-dwa w tygodniu
z adapterami jeździ sie i bezpieczniej i przyjemniej moim zdaniem
|
|
|
|
#1503 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam
My dziś byliśmy u znajomych, razem jedliśmy obiad 11 dzieci i 12 dorosłych ![]() . Potem uczyliśmy się wiązać chustę do noszenia dzidziusia syn jest zachwycony oby drugiemu też się podobało![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że z Twoją córką wszystko ok Cytat:
|
|
|
#1504 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
O adapterach czytałam i jakoś takie <kiepskie najwidoczniej> artykuły, w których była mowa, że głównie o wygodę chodzi i niemożnośc zapięcia się przy dużym brzuchu ze względu na ucisk pasa (który to ucisk nie jest dobry dla dziecka ofc). Uznałam, że skoro nie mam dużego brzucha to nie potrzebuję![]() A o bazie znów to mi koleżanka powiedziała, która ma małe dziecko, a ja jeszcze się nie orientowałam samodzielnie. Fotelik już mam, więc zobaczę, czy w ogóle do niego bazę dokupię. Z drugiej strony moja siostra dwójkę dzieci woziła bez bazy i też ok (nawet nie wiem, czy prawie 10 lat temu bazy były w użyciu, a już na pewno nie były popularne). Będę musiała sprawę przemyśleć, a najlepiej sceduję tę kwestię na tż-niech doczyta i się zorientuje. Ja wolę kupować ciuchy i kosmetyki ![]() Cytat:
Bo mnie byle frywolniej i zaraz boli![]() Mówiłam, że podkład boski-cieszę się, że także Ci się sprawdził. Co do bazy, to ja lubiłam Kryolana. Makijażystki chwalą sobie też Maca. Ja nie używam już teraz bazy (no, mam jakąś taniznę z Kobo w razie wu, ale nie korzystam), sprawdza mi się porządne nawilżenie oraz fluid (nakładany bb)+puder, a na imprezki spryskuję dodatkowo fixerem. Teraz szukam tuszu do rzęs, muszę koniecznie jakiś kupić, ale zupełnie nie mam pomysłu. Mam beznadziejne rzęsy i na razie sprawdził mi się jedynie Chanel, ale 150 zeta na tusz teraz nie mam (btw. gdybym chciała kupić wszystkie moje ukochane kosmetyki, które mi się pokończyły, to musiałabym wydać jakiegoś tysiaka ).Cytat:
Cytat:
My ogólnie kupiliśmy nowy samochód (kombi W końcu trzeba gdzieś pomieścić nas, dzieciora i zwierzyniec ), więc ubezpieczenia, rejestracja (bo był zarejestrowany na dwa miejsca tylko) i takie tam ☠☠☠☠☠☠☠ety zjadły nam już tyle forsy, że mi słabo. A jeszcze tż przekroczył budżet przeznaczony na zakup nie powiem o ile![]() Jutro idę na zakupy kosmetyczne i ciuchowe, chociaż z tymi ciuchowymi sama nie wiem-chciałam kupić jakieś letnie rzeczy, ale pogoda nie nastraja ![]() Jak wygląda to nowe Magnum? Już nawet wujka Google pytałam i dalej nie wiem. To jest smak musu orzechowego, czy coś sobie uroiłam
|
|||||
|
|
|
#1505 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet nie potrafię sobie wyobrazić co musiałaś przeżyć Cytat:
Tez musze kupić bo już dawno mało komfortowo mi sie jeździ |
||
|
|
|
#1506 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kartę chyba można założyć przed zakupem, nie jestem pewna. Dopytam jutro. Mnie użyczyła peselu koleżanka, więc nie chcę tak rozdawać jej cyferek, ale może któraś z mam tutaj ma? Zresztą tam chyba chodzi o sam fakt karty, nie żadne punkty, więc można założyć i za 5 min kupić
|
|
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zakladałam karte w chwili zakupu.
Co wizyta u lekarza mam nadzieję ze zakaz na seks będzie odwołany i nic z tego a teraz to mam wrażenie, że nawet ochotę mam mniejszą niz miesiąc temu.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Znowuzapomnialamhasla ale się najadlas strachu! Dobrze ze jednak wszystko ok z maluszkiem! Uff!
---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ---------- Fantasmagori my mamy 2 komunie w tym samym dniu... co kupujecie na prezenty?
|
#1509 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Wróciłam i lecę Was nadrabiać. Mam nadzieje, że za dużo nie pisałyście ![]() ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1510 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej girls
Cytat:
superowo.. jak będzie miała na imię córcia? ok..to czekamy.. Cytat:
he..dobrze, że Ty się zorientowałaś, że bredzę.. Cytat:
ja miałam bazę kabebo sensai..była super..a w komplecie z podkładem to już pewnie wypas.. Cytat:
Cytat:
![]() Ty tu się wytłumacz co to miało być?
|
|||||
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Tinker, singielki nie mogą, co więcej po wejściu w życie ustawy nie mogą nawet wrocić po zarodki zamrożone, ktore powstały wcześniej, jstawa reguluje, że dziecko ma mieć oboje rodziców. I to nie jest tak, że ktoś się pyta cię o sposób poczęcia, to klinika ma obowiązek to zgłaszać, w sytuacji, kiedy para niemałżeńska podchodzi do ivf z dawstwem gamet.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1512 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Przedwczoraj zaczęłam czytać co u Was i mi się odechciało, a wczoraj była u nas teściowa i nie było kiedy ![]() Mi od ślubu czas strasznie przyspieszył W czwartek będzie już skończony 25 tydzień, a tutaj niedawno była połowa ciąży.Mama mi opowiadała, że jej kolega z pracy przez całą ciążę żony miał mówione córka, córka. Urodził się syn Wszystkie brzuszki prześliczne! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kupiłam już w styczniu, bo przecież ja już w lutym będę potrzebować! Mój brzuchol jest niewielki do dziś i oprócz tych informacji co kasia_ruda napisała o bezpieczeństwie to on idealnie się układa i nie naciska na pęcherz
|
|
#1513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje ![]() [QUOTE=justynkie;59388076 My powoli kompletujemy wyprawkę, z ubranek mam już spory zapas w rozmiarach 56-68. Komody złożone, łóżeczka zamówione, w przyszłym tygodniu poustawiamy wszystko w pokoju i można będzie zacząć dalsze zakupy ![]() Ja niestety coraz bardziej nie domagam, więc nie ma na co czekać. W następnym tygodniu chyba zrobię glukozę, chcę to miec już za sobą. Wklejam zdjęcia ubranek które ostatnio kupiłam - to nie wszystko ale ładuje się tylko 10 zdjęć [/QUOTE]świetne zakupy
|
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli np. Hipotetycznie, rozstajesz się z mężem. Ale dobrze Ci się powodzi i możesz sobie pozwolić na kolejne dziecko, ono jest, czeka tam na Ciebie ale możesz co najwyżej uskutecznic skok w bok z nieznajomym... Wtedy wszystko będzie cacy... ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- To i ja się witam, Wstałam dziś zbyt wcześnie. Zdążyłam wysprzatac kuchnie, salon, wstawić pranie a zaraz skończę kawę i czas się szykować do pracy:/ dziś mogę być trochę później.... Młodej się przypaletal chyba jakiś wirus więc dziś zostanie w łóżku, bo ja od niej zawsze łapie wszystkie świństwa... Co do seksu, to już kiedyś pisałam, że mój Tż strasznie się boi że coś się stanie. Oczywiście ja go przekonuje, że wszystko jest ok itd...i po ostatnim razie, chyba mam szlaban na przyjemności wszystko mnie bolało, ciągnęło... Także, teraz to on już się utwierdzil tylko, że nie i koniec. ((
|
|
|
#1515 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie miałam próbnego makijażu ani fryzury, wszystko na wariata ale trafiłam na fajne dziewczyny. Fryzura i makeup utrzymały się do następnego dnia po weselu bo u mnie zamiast po weselu iść spać jechaliśmy o 4 nad ranem na sesję zdjęciową. był tak dobry, że nie było widac po mnie nieprzespanej nocy i zabawy do 3 nad ranem ![]() Cytat:
jaka Ty jesteś drobniutka ![]() ładny brzuszek |
|||
|
|
|
#1516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze to nie łożysko
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1518 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z twgo co pamiętam to mi w krwi nie wyszło bo po wstepnych badaniach podejrzewali że symuluje zeby zwrócić na siebie uwagę Cytat:
Cytat:
Ja mogłabym na okrągło spać... jak wstane przed 10 to tż jest ze mnie dumny ![]() ....Cytat:
![]() ![]() i chyba już mu tak zostanie bo kiedy ja coś zaczynam to on mi tłumaczy ze się boi że dziecku coś zrobi, mogę się natłumaczyć ze nie ma takiej opcji,lekarz może mu tłumaczyć, artykuły mu pokazywałam a on swoje...
|
|
|
#1519 |
|
Rozeznanie
|
Co do bazy pod fotelik to ja na pewno jej nie kupie
nie planuje jakis wielkich wojaży z noworodkiem wiec szkoda mi wydawać dodatkowe pieniądze ja az tak duzo raczej z nim jezdzic nie bede, a w moim wybranym foteliku ponoć nie zwiększa bezpieczeństwa, także sobie odpuszczę
|
|
|
|
#1520 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mój kotek, rządzi u Teściowej jej owczarkiem niemieckim. Co prawda nie sypiają ze sobą ale nie trzeba ich rozdzielać. Owczarek spędza całe dnie na "próbowaniu" kota (lizanie kota po karku) A kocur machaniem łapą na psa (tyle że nie wystawia pazurów). Cytat:
Choć z drugiej strony jeżeli teraz przeżywamy miodowy okres to chyba lepiej jak leci wolniej? U mnie płynie czas od wizyty do wizyty u gin żeby błonnik właściwie zadziałał musisz zwiększyć picie wody |
||
|
|
|
#1521 | |
|
Rozeznanie
|
Hej w poniedziałek
Dziś w takim razie oficjalnie zaczynam 6ty miesiąc, z tej okazji bumpie ![]() @kasia_ruda - fajnie, że napisałaś o tych bazach pod fotelik, już zapisuję z tych sierpniówkowych rozmów to podręcznik mogłybyśmy wydać! ![]() Cytat:
Dobrego tygodnia dziewczyny!
|
|
#1522 | |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
znowuzapomnialamhasla, współczuję przeżyć. Jakie szczęście że wszystko jest okej! Cytat:
Chcę dziś zrobić sałatkę, bo wieczorem spodziewamy się gości, ale mam totalną pustkę w głowie Zero pomysłu.---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Dzięki. Piję, piję, aż mąż się dziwi i mówi że nie nadąża donosić butelek )Pięknie!
|
|
#1523 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w słoneczny poniedziałek
dziś z tż obchodzimy pierwszą rocznicę ślubu to największe szczęście jakie nas spotkało czas mija mi bardzo szybko dziś już 26+3 dla tż przygotowuje dziś uroczysty obiad. Planuje pieczarki nadziewane, łosoś na letniej sałatce i ptysie z bitą śmietaną i konfiturą (trzymajcie kciuki bo ptysie pierwszy raz robię) .Macie bardzo ładne brzuszki same sexi mamusie na wątku ![]() U mnie brzuszek też widoczny, ale zmartwiłam się dziś, bo okazało się że schudłam. Tyje-źle, nie tyle-jeszcze gorzej
|
|
|
|
#1524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To teraz odpoczywaj i się nie stresuj |
|
|
|
|
#1525 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() Cytat:
czemu lekarz u Was zakazuje?Cytat:
Wczoraj nawet udało nam się zachustować syna prawie 4,5 letniego ![]() Cytat:
![]() Mnie w tym tygodniu już nie ominie krzywa cukrowa jadę zaraz do laboratorium chce się wybrać jak koleżanka będzie miała dyżur
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
miło
![]() Cytat:
może z brokułów, fety, płatków migdałowych? albo z pieczonych warzyw korzeniowych? albo sałaty, pomidory suszone, pestki dyni, feta, awokado? |
|
|
|
|
#1527 | ||
|
Zadomowienie
|
ja się mam tłumaczyć??? a tija jak się 3 dni nie odzywa bez uprzedzenia to wszystko ok??
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czytając Twoje menu zgłodniałam, baaardzo
Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-04-25 o 09:34 |
||
|
|
|
#1528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
megapyszności planujesz.. ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1529 |
|
Zadomowienie
|
Sobota u mnie dosyć pracowita.
Posadziłam wszystko co miałam do skrzynek, zatrudniłam męża do umieszczenia tego dobytku w szklarni. Później ze 3 godziny odpoczywałam ![]() Potem to już cały wieczór ze znajomymi ![]() Niedziela rozpoczęła się słonecznie i było się lenić cudownie dopóki nie zaczął padać śnieg, deszcz, grad. Mąż zlitował się i to co w sobote wysadziłam, a on wyniósł na balkon w niedziele w największym gradzie znosił do domu. (pewnie nie było to konieczne) ale patrząc na szklarenkę smutno mi się robiło. Efekt jest taki że mam stół zastawiony skrzynkami i poczekam na cieplejsze dni żeby wynieść to wszystko na balkon. W niedzielę miałam zabrać się za cholerną listę wyprawkową ale jakoś grad i śnieg mnie rozleniwił, że tylko leżałam i oglądałam świat za oknem ![]() może dziś uda mi się zebrać.... nadzieja matką ... |
|
|
|
#1530 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

I też mamy malowanie. TŻ sam ogarnia, troche też gładzie trzeba było położyć, więc mamy taki syf, że się niedobrze robi. Do tego całe mieszkanie wygląda jak walnięte jednym kolorem, bo tylko odcienie się delikatnie różnią (tak żeśmy sprytnie wybrali), ale bardzo nie płaczę, bo i tak wyszło super, a to wynajmowane mieszkanie i malujemy na koszt właścicielki
Ja kupiłam dmuchany korek analny, ale nie odebrałam z paczkomatu, bo się źle czułam, a tż nie było. 50 zł do kosza 
choć przypuszczam, że aktualnie Twoje libido jest na poziomie piwnicy 
1.09.2012

Dobrze, że tak się skończyło. U mnie dziś też były chwile uniesień ku uciesze męża ale na szczęście bez takich niespodzianek.
).
a teraz to mam wrażenie, że nawet ochotę mam mniejszą niz miesiąc temu.

dzień nie taki piękny-właśnie jestem w trakcie glukozy. Nie wiem jak te rzygajace mogły to znieść, bo ja ledwo co ...