Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-25, 11:54   #1561
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Sobota u mnie dosyć pracowita.
Posadziłam wszystko co miałam do skrzynek, zatrudniłam męża do umieszczenia tego dobytku w szklarni.
Później ze 3 godziny odpoczywałam
Potem to już cały wieczór ze znajomymi

Niedziela rozpoczęła się słonecznie i było się lenić cudownie dopóki nie zaczął padać śnieg, deszcz, grad.
Mąż zlitował się i to co w sobote wysadziłam, a on wyniósł na balkon w niedziele w największym gradzie znosił do domu. (pewnie nie było to konieczne) ale patrząc na szklarenkę smutno mi się robiło.
Efekt jest taki że mam stół zastawiony skrzynkami i poczekam na cieplejsze dni żeby wynieść to wszystko na balkon.

W niedzielę miałam zabrać się za cholerną listę wyprawkową ale jakoś grad i śnieg mnie rozleniwił, że tylko leżałam i oglądałam świat za oknem
może dziś uda mi się zebrać.... nadzieja matką ...
a ty nie miałas wypoczywać?

Cytat:
dobrze, że nie mam bana na lodówkę
liczę na to,że własne sumienie spowoduje samoukaranie w formie bana na lodówkę

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Mniami! a do tej ostatniej jaką sałatę polecasz? akurat mam już część składników, a to brzmi smakowicie Dzięki!
najlepiej jakąś mieszankę sałat..szpinak baby też da radę.. ja czasami jak mam różne sałaty plus szpinak to biorę po trochę z każdej układam w misce i dodaję reszte plus winegret i tyle..

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Bazę rozważam tą:
http://izapachy.pl/product.php?id=1262 lub tą:
https://www.mall.pl/bazy-makijaz/kan...ceneo_spo=true
no i nie wiem którą wziąć

Tusz zamówiłam teraz z cliniqe taką próbkę i zobaczę czy warto inwestować w takich czy pozostać przy loreal-ach million lashes czy jakoś tak ... Moje rzesy są mega długie ale rzadkie ...

Z kryolana to lubię ten fixer http://allegro.pl/kryolan-fixer-utrw...578478781.html co do bazy to nigdy nie miałam z tej firmy,

Co do wydatków to zaszalałam już z kremem z cliniqe, podkładem i zamierzam jeszcze z bazą i pudrem ... no ale cóż jak to ogarnę będzie dłuższa pauza znów z zakupami kosmetyków przynajmniej tych droższych Poza tym dostałam zwrot z podatku

Co do sexu to u nas jest tak mega delikatnie, bo to co zwykle lubiłam sprawia, że czuję ból albo dyskomfort jakiś
Zazdroszcze każdej która odczuwa wiekszą przyjemność w ciąży ja to słabo ... no i ochota na poziomie depresji ... pieszczoty mnie wręcz drażnią ... dla mnie dziwny stan

Magnum masło orzechowe?
Tu masz fotkę http://zblogowani.pl/wpis/4027078/ma...-peanut-butter

Tak jak pisałam wyżej, bardzo mocno sie nad nia zastanawiam. Muszę znów jechac do Douglasa i sie wysmarować to może uda się podjąć decyzję

U nas tez w pracy miała byc dziewczynka całą ciąże - Joasia. Koleżanka dzwoni z porodówki, że jest Tomek
A my jak to Tomek

Też jestem zdania, że adapter to konieczny must have każdej ciężarnej wsiadającej do auta !!
to ja właśnie o tej bazie kanebo pisałam,że miałam..byłam zadowolona..

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
cześć w nowym tygodniu

wczoraj byłam na imieninach u mojego Ojczulka i tak się objadłam, ze szok ale bardzo miło spędziliśmy dzień w gronie 5 dziewczynek w przedziale wiekowym 7 lat - 2 miesiące

wczoraj apka "moja ciąża" powiedziała mi że zaczęłam III trymestr... chyba nie jestem jeszcze na to gotowa :P

Graty 6go miesiąca !

Mi aktuanie pomaga siemie lniane w ziarnach zalane wrzątkiem na 10 min cieszy mnie to niezmiernie, bo już się bałam, ze coś ze mną nie tak, no i faktycznie dużo wody wypijam i staram się jeść więcej warzyw.

ale śliczna ta szklarenka, taka na balkon też by mi się przydałą!

nie chcesz mi napisać, jaką ziemie kupowałaś i nasionka? no i gdzie kupiłaś tą "szklarnie"? Genialnie to wygląda!

oooo! ciążowe ciuchy super wyglądaja! coś czuje że się wybiore, no i termometr też mnie zastanawia.

Myśle, ze w każdym lidlu będzie ;D
III trymestr? woooowww.. zastanawiałam się , kto otworzy sezon na III trymestry... oby był łaskawy i zwieńczony przyjemną niespodzianką..

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Przez Was prawie cały weekend myślałam nad wyprawką kosmetyczną/apteczną - bo ja na swojej liście miałam chyba tylko linomag

Także po wielkich poszukiwaniach u mnie wystarczy:

Olejek ze słodkich migdałów oraz olej kokosowy
Ten pierwszy można śmiało też stosować jako ochrona przed słońcem - a w Szkocji w sierpniu już nie grzeje, więc taki filtr powinien spokojnie wystarczyć do kolejnej wiosny...co jak widać w tym roku też może być różnie

Sól fizjologiczna i jałowe gaziki
Do oczu rzecz jasna i do inhalacji w razie W

Linomag
Czytałam gdzieś, że dla chłopców jest lepszy linomag a dla dziewczynek bepanten - oba mają dobre opinie. Wybrałam pierwszy.

Octenisept
Kupię tylko po to by mieć w domu. Zrobiłam wywiad z koleżankami, które rodziły tutaj i nie zalecają niczego. Pępek odpada zazwyczaj w pierwszym tygodniu, więc jeśli nic się nie będzie babrać, nie będę używać.

Jedynie nie wiem co do kąpieli. Czytałam, że noworodka spokojnie można przemywać wodą. Jeśli sucha skóra to emolienty. A jeśli zdrowa skóra to co??
ja wziełam z hippa do kąpieli z olejkiem migdałowym,ale mam pewne zastrzeżenia do jego składu.. rozważę i przetrząsnę internet czy np szarego jelenia nie można by uzywać - zwykłego mydła..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 12:12   #1562
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Dlaczego ja wcześniej nie weszłam na tego bloga?
Chyba właśnie znalazłam butelkę dla nas:
http://www.srokao.pl/2016/03/szmery-...ela-calma.html
zapisałam do analizy
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 12:24   #1563
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
a ja głupia szukałam w tych zdjęciach z lidla ochraniacz na brzuch.... Haha ;D

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Sroka do kąpieli poleca babydream z rossmanna i hippa Właśnie na zdrową skórę A czemu co innego jest dobre do pupy dla dziewczynek i dla chłopców?

Ja kupiłam używany adapter besafe za 80zł Fajny, ale do spódnicy nie da się użyć, bo tylko w kroku jest zapinany.
Ten jest stosunkowo tani a nadaje się i do spodni i spódnicy - sama zakupiłam http://allegro.pl/adapter-pasow-dla-...121313878.html

Cytat:
sadzonki kupiłam w ogrodniczym, który jest jakies 200m od mojego bloku. Nie zamawiam.
w zeszłym roku kupiłam mięte i kolendrę w lidlu jako roślinki w doniczkach i przesadziłam na balkon. Całe wakacje miałam świeżynki.

mnie tam laska nie przeraża, ja się boję natomiast tych wózko-toreb na 2 kółkach.
Racja! Wózko-torba bardziej niebezpieczna
Chociaż mi kiedyś Pani w lidlu chciała przywalić taką laską także mam uraz
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 12:33   #1564
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzieś tak wyczytałam i znajome polecały Już mi się nie chce kombinować więc już niech zostanie na tej liście.
Hmmm to muszę mamę w takim razie poprosić by mi jakiś większy zapas przywiozła tych rossmanowskich.
Dopisuję do listy
Rozumiem Ja wzięłam (znaczy jest w koszyku w gemini i czeka na wypłatę by zamówić ) Alantan i zobaczę jak Tosi podpasuje Mam też mini próbkę sudocremu, ale ten będzie do zadań specjalnych. Mam też 2 próbki alantanu dermoline (tego zielonego) i ostatnio ktoś mi go zachwalał

Cytat:
Dlaczego ja wcześniej nie weszłam na tego bloga?
Chyba właśnie znalazłam butelkę dla nas:
http://www.srokao.pl/2016/03/szmery-...ela-calma.html
Oj tak, calma daje radę Mam flaszkę i jak będzie potrzeba to smoka dokupię

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

ja wziełam z hippa do kąpieli z olejkiem migdałowym,ale mam pewne zastrzeżenia do jego składu.. rozważę i przetrząsnę internet czy np szarego jelenia nie można by uzywać - zwykłego mydła..
A co Ci nie odpowiadało w hippie? Ja kompletnie się na składach nie znam i opierałam się na opinii Sroki

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Ten jest stosunkowo tani a nadaje się i do spodni i spódnicy - sama zakupiłam http://allegro.pl/adapter-pasow-dla-...121313878.html
Drugiego nie będę już kupować Najwyżej w kieckach w samochodzie będę głupio wyglądać
Stary 2016-04-25, 12:48   #1565
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja uwielbiam hippa z olejkiem migdałowym. I żel do mycia i balsam. Jak synek przeszedł na emolienty, to sama zużyłam.

Ja też mam ten adapter z opcją do spódnicy, mi to się strasznie przydawalo, bo od czerwca cały czas chodziłam w długich kieckach aż do samego porodu, a samochodem jeździłam dużo, do samego końca jako kierowca (w pt urodzilam, a w środę jeszcze byłam sama na ktg ). Tym w kroku ciężko byłoby mi się zapiąć.

Muszę ponarzekać. Moja górna córa strasznie mi pupą wlazla pod żebra z lewej strony, nie mogę robić nic, co wymaga pochylenia. Zmywarka, przewijanie młodego.. no way, ból jest okropny. Nawet mycie zębów i twarzy nad umywalką to kłopot. Co to będzie dalej, przecież jej nie zmuszę; żeby się ruszyła. Aż się boję, co to będzie, jak one urosną...
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 12:48   #1566
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Witam poniedziałkowo Przestawiłam sobie dzień z nocą, w nocy nie mogę spać, w dzień muszę łapać drzemki. I mam wrażenie, że dopadł mnie zespół niespokojnych nóg, przez co chyba też w dużej mierze nie mogę spać... Synek kopie po nocach w pozycji na boku (na prawym najgorzej), więc zostają mi raczej tylko plecy Takie młode, a już rządzi

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Witam się w słoneczny poniedziałek dziś z tż obchodzimy pierwszą rocznicę ślubu jestem szczęśliwa, że we trójkę to największe szczęście jakie nas spotkało czas mija mi bardzo szybko dziś już 26+3 dla tż przygotowuje dziś uroczysty obiad. Planuje pieczarki nadziewane, łosoś na letniej sałatce i ptysie z bitą śmietaną i konfiturą (trzymajcie kciuki bo ptysie pierwszy raz robię) .
Kurczę, my będziemy mieć rocznię 16go maja i myślę co by tu fajnego wymyśleć. Na pewno sama przygotuję jakaś fajną kolację, zainspirowałaś mnie łososiem

Cytat:

Niedziela rozpoczęła się słonecznie i było się lenić cudownie dopóki nie zaczął padać śnieg, deszcz, grad.
Mąż zlitował się i to co w sobote wysadziłam, a on wyniósł na balkon w niedziele w największym gradzie znosił do domu. (pewnie nie było to konieczne) ale patrząc na szklarenkę smutno mi się robiło.
Efekt jest taki że mam stół zastawiony skrzynkami i poczekam na cieplejsze dni żeby wynieść to wszystko na balkon.

.
Serio? Na Pomorzu padało ? Myślałam, że to w górach takie akcje. Choć pamiętam biały 3 maja

Cytat:
miałam Wam napisać że w lidlu w pierwszym tygodniu maja będą body i spodenki dla niemowlaków. (od 05.05)
Będą też spodnie i bluzki, leginsy i rajstopy dla kobiet w ciąży oraz biustonosze do karmienia. (od 05.05)

Jest też termometr elekroniczny na podczerwień 6 w 1 za 55pln. ( i nad tym się zastanawiam. Ciekawe czy jest dobry)

Daty podałam na podstawie gazetki z mojego lidla, bo zdaje mi się że lidl w całej Polsce ma różne daty promocji tych produktów (zdaje się że są przesunięte o kilka dni)

Na stronie lidla jeszcze nie ma tej gazetki w wersji elektronicznej więc jeśli chcecie mogę Wam zrobić zdjęcia z gazetki
Super, dzięki za info! Ja chyba najbardziej będę polować na bluzki, bo lato idzie, a moje już się na mnie kurczą Chciałabym też kupić biustonosz, podobno Lidl ma bardzo dobre, ale nawet nie wiem jaki rozmiar... Powiem szczerze, że niewiele mi biust urósł, wciąż noszę dwa staniki sprzed ciąży. Tak naprawdę nie pasują na mniej tylko te, które miałam całkiem nie usztywniane ....

Cytat:
Przez Was prawie cały weekend myślałam nad wyprawką kosmetyczną/apteczną - bo ja na swojej liście miałam chyba tylko linomag

Także po wielkich poszukiwaniach u mnie wystarczy:

Olejek ze słodkich migdałów oraz olej kokosowy
Ten pierwszy można śmiało też stosować jako ochrona przed słońcem - a w Szkocji w sierpniu już nie grzeje, więc taki filtr powinien spokojnie wystarczyć do kolejnej wiosny...co jak widać w tym roku też może być różnie

Sól fizjologiczna i jałowe gaziki
Do oczu rzecz jasna i do inhalacji w razie W

Linomag
Czytałam gdzieś, że dla chłopców jest lepszy linomag a dla dziewczynek bepanten - oba mają dobre opinie. Wybrałam pierwszy.

Octenisept
Kupię tylko po to by mieć w domu. Zrobiłam wywiad z koleżankami, które rodziły tutaj i nie zalecają niczego. Pępek odpada zazwyczaj w pierwszym tygodniu, więc jeśli nic się nie będzie babrać, nie będę używać.

Jedynie nie wiem co do kąpieli. Czytałam, że noworodka spokojnie można przemywać wodą. Jeśli sucha skóra to emolienty. A jeśli zdrowa skóra to co??
Też kupię Babydreama (idąc za Sroką) - nawet chyba teraz jest promo w Rossmannie. Jedno opakowanie dla sprawdzenia, jak synka uczuli, to ja będę mieć Emolientów podobno nie powinno się używać, jeżeli nie ma takiej potrzeby. Tak jak Sroka stwierdziła - to tak jakbyś natłuszczała i tak tłustą skórę, bo a nóż widelec się wysuszy ...

P.S. Wczoraj miałam drugi dzień wózkowy. Pan bardzo chciał mi wcisnąć Anex Sport (fakt faktem materiały bardzo porządne), ale 500zł różnicy między innymi wózkami - za tyle dokupię fotelik.

Odradzał mi Baby design - że badziewne materiały, niestabilne gondole, dlatego też z uporem maniaka montują opcjonalny trzeci punkt podparcia. I że wózki są składane w Chinach, podczas, gdy inne Polskie firmy (Roan, Expander, Anex właśnie, X-lander) montują wszystko w PL.

Mam dylemat między tym Roan Bass a Expander Mondo Grey. Jeszcze jeden sklep odwiedzę, żeby tego Expandera porozkładać, porozkręcać, bo w tym sklepie, gdzie byłam za wyniesienie wózka na parking i przymiarkę do samochodu krzyczeli sobie 50zł !!. Expander chyba solidniejszy, lepsze materiały, ale jakby cieższy (choć na necie wagowo wychodzi tak samo). Ech, samochodu tak nie sprawdzałam, jak wózka
Stary 2016-04-25, 12:50   #1567
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość

No, ale tak ponad 9 miesięcy nic? Kurde, nie wiem, czy bym wytrzymała, gdyby nie rzeczywistość (u mnie najpierw dwa miesiące rzygania, potem libido ujemne, teraz ta krew-jak czytam o wielkich namiętnościach i najlepszym dla kobiety czasie w sypialni właśnie w ciąży to się zastanawiam, kto te artykuły pisze ). No, ale rozumiem-jak macie robić seksy i się zastanawiać, czy na pewno wszystko ok to i tak nie sprawia to przyjemności.
:
Yhy My z Tżt nie należymy do 'napaleńców' i nie jest to u nas priorytet w związku. Taka przerwa nie jest dla nas jakąś katorgą (ale w takich 'ekstremalnych' sytuacjach, jak ta.. radzimy sobie w onny sposob, jak wspominałam). Idealnie się dobraliśmy Teraz najważniejsze jest dobro dziecka i to, by zdrowe przyszlo na świat, mimo pewnych wyrzeczeń. Teraz dmuchamy i chuchamy na wszystko. Nadrobimy po porodzie
Zresztą mój Tżt, jak się spotykaliśmy to czekał na mńie 2 lata.. byłam 22 letnią dziewicą Łączy nas silna więź emocjonalna .. rozumiemy się bez słów Nigdy ńie przypuszczałam, że spotkam takiego idealnego dla mnie mężczyznę ehh..
Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Hej w poniedziałek

Dziś w takim razie oficjalnie zaczynam 6ty miesiąc, z tej okazji bumpie

@kasia_ruda - fajnie, że napisałaś o tych bazach pod fotelik, już zapisuję z tych sierpniówkowych rozmów to podręcznik mogłybyśmy wydać!

Właśnie z tych względów kliknęłam, szczególnie że przede mną długa trasa za ok. 2 tygodnie... a tu jak ze wszystkim - póki jest dobrze to jest dobrze, a w razie W może uratować życie dziecka.

Dobrego tygodnia dziewczyny!
Cudowności!!!

Dzisiaj zrobiłam ciastka z brzoskwinią z ciasta francuskiego. Wyszły pyszne! Jedyne co w nich jest słodkie to brzoskwinia i odrobina cukru trzcinowego na wierzchu także tego.. takie jakby 'dietetyczne'
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (216,6 KB, 17 załadowań)

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 12:51   #1568
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

Muszę ponarzekać. Moja górna córa strasznie mi pupą wlazla pod żebra z lewej strony, nie mogę robić nic, co wymaga pochylenia. Zmywarka, przewijanie młodego.. no way, ból jest okropny. Nawet mycie zębów i twarzy nad umywalką to kłopot. Co to będzie dalej, przecież jej nie zmuszę; żeby się ruszyła. Aż się boję, co to będzie, jak one urosną...
Musisz z nią poważnie porozmawiać

Patrzcie jaką fajną wizualizacje rozwarcia znalazłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cervix_dilation3-20160414132657.jpg-q75,dx720y432u1r1gg,c--.jpg (57,7 KB, 46 załadowań)
Stary 2016-04-25, 12:53   #1569
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość

Dzisiaj zrobiłam ciastka z brzoskwinią z ciasta francuskiego. Wyszły pyszne! Jedyne co w nich jest słodkie to brzoskwinia i odrobina cukru trzcinowego na wierzchu także tego.. takie jakby 'dietetyczne'
jakby dietetyczne mówisz jakby Ci wierzę
Stary 2016-04-25, 12:54   #1570
gosiaczkam
Raczkowanie

Hej Dziewczyny w ten brzydki i senny dzień.
Weekend minął zdecydowanie zbyt szybko. W sobotę spacerowaliśmy wyszło jakieś 13 km nad morzem a wczoraj się obijaliśmy cały dzień na kanapie

Poszukuję czegoś lekkiego kobiecego lub młodzieżowego (w końcu jestem rok przed 30 więc jeszcze do młodzieży się zaliczam) do czytania. Od dwóch lat zaczytuję się w kryminałach/thilerach głównie skandynawskich więc potrzebuje odskoczni. Niezbyt przepadam za sagami historycznymi

Edytowane przez gosiaczkam
Czas edycji: 2016-04-25 o 12:56
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 12:57   #1571
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:

O jacież pierdzielę.....Ten melon mnie przeraził!!!
Stary 2016-04-25, 12:59   #1572
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

Drugiego nie będę już kupować Najwyżej w kieckach w samochodzie będę głupio wyglądać
Ja jeżdzę dość czesto w kieckach i w rajstopach a niestety mój adapter ma rzep i targałby mi rajstopy na udach zapewne. Jak szukalam adaptera było dla mnie ważne bo do 5tego m-ca chodziłam praktycznie tylko w sukienkach

Cytat:

YYyy
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 12:59   #1573
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
O jacież pierdzielę.....Ten melon mnie przeraził!!!
Przy badaniu nie czuć taaakiej wielości Czuć główkę dziecka (no chyba, że jest wysoko), która wypełnia przestrzeń. Czuć również tkanki wkoło, które są popuchnięte itp. Sobie rozszerz palce do 10cm i będziesz to wiarygodniej widzieć
Stary 2016-04-25, 12:59   #1574
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
No ja nie wiem czy taka fajna, dla mnie przerażająca!!!!!
Stary 2016-04-25, 13:02   #1575
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:

od teraz wszystkie owoce będą mi przypominały o tym co nieuchronne...

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny w ten brzydki i senny dzień.
Weekend minął zdecydowanie zbyt szybko. W sobotę spacerowaliśmy wyszło jakieś 13 km nad morzem a wczoraj się obijaliśmy cały dzień na kanapie

Poszukuję czegoś lekkiego kobiecego lub młodzieżowego (w końcu jestem rok przed 30 więc jeszcze do młodzieży się zaliczam) do czytania. Od dwóch lat zaczytuję się w kryminałach/thilerach głównie skandynawskich więc potrzebuje odskoczni. Niezbyt przepadam za sagami historycznymi
masz kindla? Mogę podesłać Tobie listę tego co mam, to może sobie coś wybierzesz?
Stary 2016-04-25, 13:05   #1576
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
No ja nie wiem czy taka fajna, dla mnie przerażająca!!!!!
Tylko położna mogła napisać "fajna"
Stary 2016-04-25, 13:08   #1577
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko położna mogła napisać "fajna"
Stary 2016-04-25, 13:17   #1578
gosiaczkam
Raczkowanie

Cytat:

masz kindla? Mogę podesłać Tobie listę tego co mam, to może sobie coś wybierzesz?
Tak na kindla. Było by super
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 13:26   #1579
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez mogę?? Też mam kindla
Stary 2016-04-25, 13:30   #1580
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Yhy My z Tżt nie należymy do 'napaleńców' i nie jest to u nas priorytet w związku. Taka przerwa nie jest dla nas jakąś katorgą (ale w takich 'ekstremalnych' sytuacjach, jak ta.. radzimy sobie w onny sposob, jak wspominałam). Idealnie się dobraliśmy Teraz najważniejsze jest dobro dziecka i to, by zdrowe przyszlo na świat, mimo pewnych wyrzeczeń. Teraz dmuchamy i chuchamy na wszystko. Nadrobimy po porodzie
Zresztą mój Tżt, jak się spotykaliśmy to czekał na mńie 2 lata.. byłam 22 letnią dziewicą Łączy nas silna więź emocjonalna .. rozumiemy się bez słów Nigdy ńie przypuszczałam, że spotkam takiego idealnego dla mnie mężczyznę ehh..

Cudowności!!!

Tija, rzeczywiście ładna ta wizualizacja
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 13:33   #1581
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
A co Ci nie odpowiadało w hippie? Ja kompletnie się na składach nie znam i opierałam się na opinii Sroki
ja też się na składach nie znam,ale widziałam tam jakiś perfum..nie chce mi sie teraz wędrować, więc Ci nie napiszę konkretnie

Cytat:
już są tak wysoko? moja nieco ponad pepek sięga..

Cytat:

Cytat:

sorry, ale po jakim haśle trafia się w sieci na takie rzeczy? "rozwarcie jpg"?

Cytat:

buahahah
tylko żebyś w sklepie nie powiedziała,że zamiast o melona prosisz o 10zm rozwarcia
Stary 2016-04-25, 13:37   #1582
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
ja też się na składach nie znam,ale widziałam tam jakiś perfum..nie chce mi sie teraz wędrować, więc Ci nie napiszę konkretnie

już są tak wysoko? moja nieco ponad pepek sięga..

sorry, ale po jakim haśle trafia się w sieci na takie rzeczy? "rozwarcie jpg"?

buahahah
tylko żebyś w sklepie nie powiedziała,że zamiast o melona prosisz o 10zm rozwarcia

Jedna jest wysoko, one leżą jedna nad drugą w poprzek brzucha, ta na dole jest niziutko, ale ta na górze wchodzi aż przy żebrAch.
Stary 2016-04-25, 13:38   #1583
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
Tak na kindla. Było by super
liste wysłałam na PW
Stary 2016-04-25, 13:43   #1584
emenyx
Zadomowienie

wczoraj zaczal sie u mnie 25 tydzien wg mojej ksiazki to 3 ci trymestr i poczatek 7mego miesiaca. Ale ten czas leci... ide za tydzien druga porodowke ogladac, zanim ostatecznie sie zdecyduje gdzie ma byc porod. Aha i za tydzien mam test na cukier.

Pogoda w weekend byla bajeczna, a dzis rano snieg z deszczem i masakrycznie zimno, pewnie dlatego caly dzien chce mi sie spac. A dzis jeszcze jak na zlosc nie mam nic do roboty i chyba sie o 15 zmyje do domu, zamiast tu baki zbijac.

W piatek jedna znajoma dala mi dwa pojemniki 45 litrowe Ikea pelne ubranek dla niemowlaka (!!!) szok ile tego jest. Wczesniej kupilam pare rzeczy, a teraz mam tego tyle, ze nie wiem czy zdaze to wszystko dziecku zalozyc zanim wyrosnie

U nas w Lidlu juz chyba miesiac temu byly rzeczy dla noworodkow- spioszki, skarpetki etc. bardzo fajne i ceny niskie.

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
liste wysłałam na PW

mozesz mi tez podeslac? Jak bede w domu, to moge ci podeslac co ja mam na kindle.
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 13:43   #1585
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Jedna jest wysoko, one leżą jedna nad drugą w poprzek brzucha, ta na dole jest niziutko, ale ta na górze wchodzi aż przy żebrAch.
pamietam-pisałas kiedyś,że tak są ułożone..jejku gdzie one się pomieszczą z większą wagą? i gdzie Twoje wnętrzności wtedy będą?

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość
wczoraj zaczal sie u mnie 25 tydzien wg mojej ksiazki to 3 ci trymestr i poczatek 7mego miesiaca. Ale ten czas leci... ide za tydzien druga porodowke ogladac, zanim ostatecznie sie zdecyduje gdzie ma byc porod. Aha i za tydzien mam test na cukier.

Pogoda w weekend byla bajeczna, a dzis rano snieg z deszczem i masakrycznie zimno, pewnie dlatego caly dzien chce mi sie spac. A dzis jeszcze jak na zlosc nie mam nic do roboty i chyba sie o 15 zmyje do domu, zamiast tu baki zbijac.

W piatek jedna znajoma dala mi dwa pojemniki 45 litrowe Ikea pelne ubranek dla niemowlaka (!!!) szok ile tego jest. Wczesniej kupilam pare rzeczy, a teraz mam tego tyle, ze nie wiem czy zdaze to wszystko dziecku zalozyc zanim wyrosnie

U nas w Lidlu juz chyba miesiac temu byly rzeczy dla noworodkow- spioszki, skarpetki etc. bardzo fajne i ceny niskie.
no to zaopatrzenia ciuchowe już masz..super... może jakąs fotorelację dla nas zrobisz?
Stary 2016-04-25, 13:45   #1586
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
pamietam-pisałas kiedyś,że tak są ułożone..jejku gdzie one się pomieszczą z większą wagą? i gdzie Twoje wnętrzności wtedy będą?

no to zaopatrzenia ciuchowe już masz..super... może jakąs fotorelację dla nas zrobisz?

Nie wiem i bardzo się tym martwię, bo ten ból jest naprawdę nieprzyjemny, a to przecież jeszcze tak wcześnie....
Stary 2016-04-25, 13:46   #1587
emenyx
Zadomowienie

Cytat:
w załaczniku, proszę.

tak to te same, ja wzielam niebieskie dla chlopca, cena tez ta sama, albo 3,99 albo 4,99 € kosztowaly te dwuczesciowe zestawy. Nawet w sobote jeszcze je widzialam.
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 13:52   #1588
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez mogę?? Też mam kindla
wysłałam a strona, która jest w wiadomości, przed .pl jest pisane razem upoluj ebooka
Stary 2016-04-25, 13:52   #1589
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
wysłałam a strona, która jest w wiadomości, przed .pl jest pisane razem upoluj ebooka

A dobra, ok, to już ogarnę
Stary 2016-04-25, 13:56   #1590
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem i bardzo się tym martwię, bo ten ból jest naprawdę nieprzyjemny, a to przecież jeszcze tak wcześnie....
a kiedy masz wizytę? pewnie nieźle przybieraja na wadze jak juz tak wysoko się umościły i odczuwasz dyskomfort..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości