Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-26, 11:55   #3541
soffinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Tydzien dobrych wiesci !(?) obym jutro nie spartolila sukcesów na wątku
Zapytam gina napewno o co chodzi z tymi palcami - to w sumie jedyne niemile dolegliwości
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 11:55   #3542
__Veronique
Wtajemniczenie

Kto zna fajny przepis na muffiny? Prosty i taki co zawsze wyjdzie?

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 11:59   #3543
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Z tą spacerówką Anex Sport to też czytałam tą opinię, ale właśnie pomyślałam jak dziewczyny wyżej i nie zaważyło to na mojej decyzji odnośnie wózka Zresztą, praktycznie przy każdym wózku można się czegoś przyczepić - a to za mała gondola, a to coś tam, no oszaleć można
koleżanka bardzo poleca wózek espiro spacerówkę i powiem Wam że się zastanawiam nad nim

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
u mnie ta ciaza to jeden wielki stres, ciagle jestem klebkiem nerwow...
dla mnie też... ale wierze że będzie dobrze!

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 12:12   #3544
motylek1984
Zadomowienie

Madzia, słodziak z twojego piesła <3 love.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 12:13   #3545
motylek1984
Zadomowienie

Ciekawe, czy mój żabel czuje tam maluchy?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1461665587213.jpg (47,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1461665597824.jpg (54,2 KB, 19 załadowań)
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 12:28   #3546
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość

Ojaaa
Kot u mojego TŻta tez tak nie raz leży ale dwa kopcury dostanie i zwija żagiel :p
Stary 2016-04-26, 12:36   #3547
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Raju. Jak slodko moja kotka teraz mało w domu przebywa, ale wcześniej też tak w brzuch się wtulała..
Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Zapytam gina napewno o co chodzi z tymi palcami - to w sumie jedyne niemile dolegliwości
Będzie dobrze! Trzymam kciuki.. A pomaga Ci moczenie rąk w chłodnej widzie.
Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Kto zna fajny przepis na muffiny? Prosty i taki co zawsze wyjdzie?
Podpinam się moja córka męczy mnie w sklepie o te z pudełka muffiny. A mi nie smakują :-(

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 12:40   #3548
CarycaKatharina
Zadomowienie

Ja zawsze korzystam z tego przepisu: http://www.jakpomasle.pl/kuchnia/muf...is-podstawowy/

proste, szybkie, zawsze wychodzą. Można dodać wszystko na co się ma ochotę
Stary 2016-04-26, 12:42   #3549
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
I mam już prawie wszystkie ciuszki poprasowane mama się za to wzięła i nie chce przestać.. tylko jeszcze raz muszę posegregować i do szafki
Do prania mam tylko pieluszki, kocyki, ręczniczki, prześcieradła więc całkiem nieźle
u mnie na odwrót zostały ubranka do prania i prasowanie.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59441201]
Na weselu podchodzi o mnie czterolatek który bawił się z córą i sie mnie p-yta: Prosze Pani, czy nie wie Pani gdzie sa rodzice Zosi? Mówię mu, że ja jestem jej mamą. A on do mnie: Dobrze, ja jestem jej partnerem
Wziął ją za rekę i zniknęli
[/QUOTE]
hehe ale słodziak
Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość

PS jak u was z ogarnianiem Bożeny (czy też Grażyny)? ja już się poddałam i zapisałam się na cukrowanie - minus taki, że teraz muszę zapuścić ....
lusterko jeszcze daje radę, ale muszę już siedzieć na krześle żeby ja ogarnąć dobrze że nikt tego nie widzi

Cytat:

Jezu, no dokładnie, mam to samo. A przewrócenie się w łóżku z boku na bok to już w ogóle jakaś masakra Że o wstaniu z łóżka nie wspomnę. Jakiś dźwig by mi się przydał

o tak u mnie to samo , Tż czasami mnie popycha żebym wstała z łóżka...

Cytat:
Ja te bambusowe pieluszki chciałabym używać do wózka na lato, żeby okryć maluchy, zasłonić przed słońcem,albo otulić, więc chyba skuszę się na na te większe :-D
to i ja muszę dokupić więcej jeszcze pieluszek

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie
Zgodnie z obietnicą przynoszę same dobre wieści (dzięki za kciuki )
Szyjka się nie skraca ani nie rozwiera. Dzidzia waży 2500g, ale tu trochę niedowierzam, bo 3tyg temu -na nowszym sprzęcie- miala 1300g, leży nadal miednicowo... Z tym, ze pani doktor ( moja ginekolog ze stażu wróciła wróciła) mnie pocieszyła, że takie położenie przy kolejnym porodzie nie kwalifikuje od razu do cesarki Także Kaska89 nie stresaj tak!
Ja też czego jak czego, ale cc bym nie chciała (oczywiście życie i zdrowie dziecka najważniejsze), więc słowa ginekolog sprawiły, że będę sobie pozytywnie myśleć, sobie czekać na przekręcenie, ale bez stresu jakby się nie udało.
Ale szczęśliwa jestem po tej wizycie
Gratulację jak piękna waga

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59478191]Macie ciotki po kawałku!
Czekamy na gości [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie

Malutka waży 1900 Jezusiu 2 kg w brzuchu nosze Ale bardziej czekam na czwartkową wizytę u prywatnego ginekologa, gdzie się więcej dowiem

Cieszę się, że mimo diety cukrzycowej maluszek ładnie rośnie A bałam się, że mało przybierze na wadze
Gratulację

Cytat:
Powiem wam, że ja mam biustonosz z lidla do karmienia i jest mega wygodny :-D więc jak będą takie same to kupię kilka, moja siostra pracuje w lidlu, więc napewno nie zwiną mi sprzed nosa.
to masz wtyki tylko szkoda że rozmiary pod biustem od 85 cm :/

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Wizyta ok. Wyniki mam bardzo dobre. Młody się bardzo kręcił. Pochwaliła, że ładnie rośnie. Moja lekarka to fanka SN, więc pewniq i pośladkowo każe mi rodzić naturalnie. Dostałam skierowanie na usg w.35-36 tc i w sumie to wszystko. Kazała mi jak najwięcej leżeć, ale z szyjką podobno ok.
Najważniejsze że wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Dziewczyny,stosuje któraś z Was clotrimazolum? Czy to bezpieczne? bo czytałam ulotkę i się trochę boję:-/
ja trzy razy zastosowałam i pomogło

Cytat:
Honcia, nie wiem do jakiej miski, ostatnio e kupiłam, ale ostatni był wtedy i akurat mi spasował. Kochane my po wizycie, maluchy ważą po 1600g, czyli mój brzuch jużmieści 3200g, to tak jak już do porodu z jednym :-D wszystko w normie, ale szyjki, ani rozwarcia nie sprawdzał. Mam co tydzień na ktg jeździć, dalej się oszczędzać i zrezygnować w miarę możliwości z jazdy samochodem :-( dzisiaj będziemy spać pierwszą nockę na poddaszu, wszysko super, tylko że nie mamy tam jeszcze toalety, a ja wstaję conajmniej 4 razy na siku :-(

super tyle miłości w brzuszku

Cytat:
Ja też mam do łóżeczka szarą w białe gwiazdki i szarą w bhpałe kropeczki. Śliczne są :-D
i u mnie będą białe gwiazdki

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-26, 12:44   #3550
soffinka
Zadomowienie

Cytat:

Będzie dobrze! Trzymam kciuki.. A pomaga Ci moczenie rąk w chłodnej widzie.

Nie sprawdzałam w sumie. Juz je troche rozruszałam, spróbuje jutro je policzyć to Ci napisze czy pomogło
Stary 2016-04-26, 12:45   #3551
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje i kciuki za wizytę.

Ja już po okuliscie do prawka teraz jeszcze orzecznik. Śmiesznie, bo byłam u mojego okulisty. Chciał mi odrazu badanie do porodu sn zrobić, a ja autem przyjechałam i tak widzę się z nim 6.05 :-D

a to do badan do porodu kropią oczy ? bo kurde 4 maja mam wizytę u okulisty.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-26, 12:45   #3552
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
a to do badan do porodu kropią oczy ? bo kurde 4 maja mam wizytę u okulisty.
Tak, badają dno oka.

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 12:58   #3553
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Tylko ja nie wzięłam się za,pranie ciuszkow? Dziś chciałam to zrobić, ale straszna niemoc mnie dopadła :/
i ja :P , ale dzisiaj jedną partię uprałam wraz z pieluchami

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Oglądam DD TVN, mowa o tym, co spakować do torby do szpitala i co Pani wymienia jako pierwszą rzecz dla mamy? Olejek na rozstępy

Madzia, pokaż swego psiaka, pewnie urósł już troszkę
haha też oglądałam ... stwierdzam że nic ciekawego i konkretnego nie powiedziała... mało się przygotowała.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Ja już w domku. U nas wszystko w porządku. Lekarz mówił, że szyjka mocno skrócona ale się trzyma, więc ok. Mam jeszcze przez co najmniej 3 tygodnie polegiwać i się oszczędzać. USG niby było ale bez pomiarów, także nie wiem ile maluch waży ale sprawdzone tętno, serduszko, łożysko. Aaa no i jeszcze się dowiedziałam, że jądra ma w mosznie
Odpoczywaj

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Aniu, jak samopoczucie?
staram się jak najmniej myśleć o tym co się dzieje i myślę tylko o dobrze Mai

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Śniła mi się dziś moja córka.. i zrobiła mega kupkę, i jak chciałam ja przebrać, to się tak kręciła, ze wszystko ubrudziła..
I kładłam ją spać, i wszyscy ją budzili..
mnie się śniło że krwawiłam...

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Ogladalamm, Ania mi dała cynka żeby ddtvn włączyć.
Tak samo miś szumis do szpitala, żeby bakterii do domu zwlec więcej :p glupie trochę.
To Nasz 3miesiecznny pieseł
haha dokładnie miś do szpitala
pieseł piękny ale rośnie

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
na pewno

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Tak, badają dno oka.

oo hmm to chyba tż bedzie mi potrzebny albo okulary przeciwsłoneczne

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

pranie czas powiesić, umyć gary, uczesać się i zjeść loda

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-26, 13:11   #3554
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Oglądam DD TVN, mowa o tym, co spakować do torby do szpitala i co Pani wymienia jako pierwszą rzecz dla mamy? Olejek na rozstępy
Też oglądałam dzisiaj i sobie pomyślałam.... Matko! Toż to chyba z 3 walizki trzeba wziąć ze sobą... Faktycznie niezbędne rzeczy - miś szumiś, poduszka do karmienia, butelki do mm i już nawet nie pamiętam co tam było.... 10 pieluszek tetrowych (wtf?)

My w weekend zaczynamy remont pokoju dziecięcego, chociaż co chwila zmienia mi się koncepcja
Stary 2016-04-26, 13:16   #3555
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Miałam parę fajnych sportowych staników i jeden zwykły miękki z odpinanymi ramiączkami, więc było mi w nim wygodnie. I jedną bluzeczke do karmienia piersią miałam, ona miała dodatkowy materiał na piersi z gumką od spodu więc też fajnie mi podtrzymywał biust. Z resztą ja karmiłam 4 miesiące i nie miałam nawału, nawet mleko mi nie przeciekało więc obyło się bez wkładek (jedynie na początku używałam, jak miałam poranione sutki i je smarowałam).

Mnie w pierwszej ciąży gin zalecił, ale maść!!

I ja czekam aż przyjdzie komoda żeby przełożyć do niej ciuszki starszej więc jak się zwolni półka to dopiero będę prać. A tak w maju miały wszystkie prać!!

przepis do klubu!!

U nas wyszło słonko, ale zimno jest. I nic mi się nie chce kompletnie
Zaraz wrzucę
Cytat:
Ogladalamm, Ania mi dała cynka żeby ddtvn włączyć.
Tak samo miś szumis do szpitala, żeby bakterii do domu zwlec więcej :p glupie trochę.

ojej biednna powiedz o tym gin na wizycie.

Kuruj się teraz fajnie, że wycieczka udana :,D

To Nasz 3miesiecznny pieseł
Ale słodziak
Jak szybko rośnie!
Cytat:
Myślę, że czuje Psiaki są baaardzo mądre. Ja w pierwszej ciąży przez parę dni ok 34tc opiekowałam się dwumiesięcznym labradorem mojej siostry. Tez mi się wtulał w brzuch. A jak mała go kopała to tak z zaciekawieniem patrzył na ten brzuch

Sliweczka super że szyjka trzyma! A skracać niech się już skraca, będzie mniej do roboty przy porodzie

Własnie przejrzałam karton 56-62 po mojej starszej córci. Niestety większośc rzeczy to sukieneczki (niestety bo nie jestem zwolennikiem strojenia takiego maleństwa, dlatego większośc to nówki). To z prezentów. Sporo brakuje, musze dokupioć bodziaków, rampersy, trochę pajacyków i nie mam ani jednego śpioszka :/ Przy starszej mieliśmy ciuchy od kuzynki, ale oddaliśmy je bo ona teraz tez spodziewa się dziwuszki. Także czekają mnie zakupy.
Własnie się zastanawiam czy to już prać... Na dworze zimno, a podobno majówka ma być piekna, wolałabym chyba żeby te ciuchy poschnęły na dworze.
E, poczekam co dzisiaj gin powie Na 15L30 jade na ktg a potem wizyta
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 13:32   #3556
Paula_ck
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Wiesci z wczorajszej wizyty- wszystko ok. Wyniki krwi i moczu idealne, nareszcie hemoglobina powyzej 12. Szyjka trzyma murem mlody wazy 2040g- 33tc mamy. Następna wizyta 16.05 i tym razem żadnych badań do zrobienia.
Brawo za wizytę Super że wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Hej. Czekam teraz na wizytę u gin. Wczoraj mialam usg 3go trymestru i moj waży 1600g. Mam śliczne zdjęcie profilowe 3d.
Super

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Witam się po przerwie na wypad z mężem na Śląsk
Nie zdążyłam Was jeszcze nadrobić.
Zwiedziliśmy Będzin i Muzeum Śląskie- bardzo fajnie było. Tylko pogoda kiepska i zimno okropnie więc nie poszliśmy do tego Parku Śląskiego w Chorzowie, który polecałyście.
Nawet dobrze zniosłam podróż- tylko trochę się podziębiłam -za mało ciepłych ubrań wzięłam ze sobą. Myślę, że jak popłuczę gardło, to powinno mi przejść.
Fajnie że wyjazd udany I kuruj się

Cytat:
Ja już w domku. U nas wszystko w porządku. Lekarz mówił, że szyjka mocno skrócona ale się trzyma, więc ok. Mam jeszcze przez co najmniej 3 tygodnie polegiwać i się oszczędzać. USG niby było ale bez pomiarów, także nie wiem ile maluch waży ale sprawdzone tętno, serduszko, łożysko. Aaa no i jeszcze się dowiedziałam, że jądra ma w mosznie
Super że wszystko dobrze Ważne że Ignaś ładnie się rozwija a szyjka wytrzyma na pewno

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Też oglądałam dzisiaj i sobie pomyślałam.... Matko! Toż to chyba z 3 walizki trzeba wziąć ze sobą... Faktycznie niezbędne rzeczy - miś szumiś, poduszka do karmienia, butelki do mm i już nawet nie pamiętam co tam było.... 10 pieluszek tetrowych (wtf?)

My w weekend zaczynamy remont pokoju dziecięcego, chociaż co chwila zmienia mi się koncepcja
Powodzenia z remontem! Najtrudniej się zdecydować co się chce a wykonanie to już jakoś idzie

Ja dzisiaj przeszłam samą siebie i wstałam o 12... Tż wstawał na 6 do pracy i się obudziłam, posiedziałam chwilę w łóżku i z powrotem usnęłam i tak do 12. Masakra. Ale to przez to chyba że wczoraj byliśmy na zakupach ze 3 godziny i od tego chodzenia tak mnie potem wszystko bolało i w nocy ciągle brzuch mi twardniał więc rano odespałam.
Kupiłam sobie staniki w H&M ale chyba je oddam bo jak przymierzyłam to mi nie pasują bo mają od dołu jakąś taką koronkę i mnie to drapie...
Stary 2016-04-26, 13:38   #3557
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Ja zawsze korzystam z tego przepisu: http://www.jakpomasle.pl/kuchnia/muf...is-podstawowy/

proste, szybkie, zawsze wychodzą. Można dodać wszystko na co się ma ochotę
O super zrobię wersję z kawałkami czekolady!

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 13:41   #3558
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

I koniecznie butelkę z wodą dla taty do psikania twarzy

Nie no słabe to było myślałam że coś ciekawego się dowiem
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 13:43   #3559
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

Madzia, pokaż swego psiaka, pewnie urósł już troszkę
haha tak olejek najważniejszy
Cytat:
Nie Poprostu spuchnięte paluchy sztywne i nie moge w pieści rak złożyć bo cholernie boli :/ i tak od 2-3 tygodni
hmm a nogi też puchną czy tylko ręce ?

Cytat:

Dzięki za info. To w takim razie nie zamawiam

Z tego programu można się takich praktycznych rzeczy dowiedzieć Tak samo jak z tymi wózkami...

Ja mam trochę palce spuchnięte ale nie w takim stopniu aż... Może to faktycznie stawy Nie pytałaś lekarza co można z tym zrobić?

Już po? Fajnie, że pojechałaś i jesteś zadowolona Obyś się tylko nie rozchorowała...
za wizytę, odpoczywaj

u mnie wszystko ok, szyjka ok, grzybków brak, kolejna wizyta 9maja z wynikami i wypisanie L4, jeszcze pracy zostaje mi 5 dni

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 14:02   #3560
chudziaszek11
Wtajemniczenie

30 min pisałam posta i wyparował
Mimo to witam się bez cytowania.
Wszystkich wizyt gratuluję, oby nasze maluchy dalej pięknie rosły. Wszystkie dzieci "niepokorne" pouczam o konieczności przekręcenia się głową w dół do porodu. Coś mi się wydaje, że w książce "W oczekiwaniu na dziecko" były jakieś ćwiczenia, żeby dziecko się obróciło acz pewna nie jestem.
Ja ogólnie mam całkowity odpływ mocy - od tygodnia sukcesem dla mnie jest przebranie piżamy na strój dzienny Mam jeszcze w planach zrobienie gruntownych porządków w kuchni, łazience i szafie TŻ, oraz oczywiście pranie, prasowanie i dokończenie wyprawki, ale tak mi się nie chce że szok.
Liczę na syndrom wicia gniazda, bo inaczej marnie to widzę
Stary 2016-04-26, 14:03   #3561
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Tylko ręce a raczej palce u rąk
Stary 2016-04-26, 14:12   #3562
201711281320
Konto usunięte

Ja i moja szyjka dziękujemy

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
to masz wtyki tylko szkoda że rozmiary pod biustem od 85 cm :/
(...)
i u mnie będą białe gwiazdki
No właśnie... Patrzyłam dzisiaj na gazetkę promocyjną i też zauważyłam że pod biustem od 85...

Ale te bodziaki wydają się fajne. Chyba kupię jeden dwupak z długimi rękawkami, bo mam mało. O ile w ogóle zostaną, bo rano tam na pewno nie będę o nie walczyć z emerytkami

I u mnie będzie pościel w gwiazdki ale biała w szare- kupiłam 4 metry flanelki i muszę się zabrać za szycie.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59522101]Sliweczka super że szyjka trzyma! A skracać niech się już skraca, będzie mniej do roboty przy porodzie

Własnie przejrzałam karton 56-62 po mojej starszej córci. Niestety większośc rzeczy to sukieneczki (niestety bo nie jestem zwolennikiem strojenia takiego maleństwa, dlatego większośc to nówki). To z prezentów. Sporo brakuje, musze dokupioć bodziaków, rampersy, trochę pajacyków i nie mam ani jednego śpioszka :/ Przy starszej mieliśmy ciuchy od kuzynki, ale oddaliśmy je bo ona teraz tez spodziewa się dziwuszki. Także czekają mnie zakupy.
Własnie się zastanawiam czy to już prać... Na dworze zimno, a podobno majówka ma być piekna, wolałabym chyba żeby te ciuchy poschnęły na dworze.
E, poczekam co dzisiaj gin powie Na 15L30 jade na ktg a potem wizyta[/QUOTE]

Hahaha, dokładnie Im dalej z tygodniami tym mniej się tą szyjką przejmuję. Chociaż może być tak, że dotrzyma do TP albo nawet dłużej- nigdy nie wiadomo.

Ja też na razie z ubranek mam niezbędne minimum. Czekam aż moja kuzynka się zmobilizuje wreszcie i mi przywiezie obiecany wór po swoich bliźniakach.
Też nie mam ani jednych śpioszków, rampersy 2. Nasza garderoba bazuje na bodziakach i pajacach. Na początek wystarczy

Powodzenia na wizycie

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:

za wizytę, odpoczywaj

u mnie wszystko ok, szyjka ok, grzybków brak, kolejna wizyta 9maja z wynikami i wypisanie L4, jeszcze pracy zostaje mi 5 dni

5 dni? Ojeju jak Ty to przeżyjesz? Żartuję, zmykaj w końcu na zasłużony wypoczynek, bo jak nie teraz to kiedy?

Cytat:
Wszystkich wizyt gratuluję, oby nasze maluchy dalej pięknie rosły. Wszystkie dzieci "niepokorne" pouczam o konieczności przekręcenia się głową w dół do porodu. Coś mi się wydaje, że w książce "W oczekiwaniu na dziecko" były jakieś ćwiczenia, żeby dziecko się obróciło acz pewna nie jestem.
Ja ogólnie mam całkowity odpływ mocy - od tygodnia sukcesem dla mnie jest przebranie piżamy na strój dzienny Mam jeszcze w planach zrobienie gruntownych porządków w kuchni, łazience i szafie TŻ, oraz oczywiście pranie, prasowanie i dokończenie wyprawki, ale tak mi się nie chce że szok.
Jeszcze Cię nie dopadło? Poczekaj pewnie już niedługo będziesz biegać z mopem i pół domu przeorganizujesz
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 14:22   #3563
haneczkab92
Ania

Cytat:

Cytat:
Nie sprawdzałam w sumie. Juz je troche rozruszałam, spróbuje jutro je policzyć to Ci napisze czy pomogło
Boże, musiałam to przeczytać kilka razy, zanim się skapnęłam, że chyba pisałaś słownikiem i miało być pomoczyć(zamiast policzyć)??
A ja się zastanawiałam po co chcesz liczyć palce,??
Czyżby aż tak spuchły, że nie wiesz ile ich masz?

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59522101]Zaraz wrzucę

Ale słodziak
Jak szybko rośnie!

Myślę, że czuje Psiaki są baaardzo mądre. Ja w pierwszej ciąży przez parę dni ok 34tc opiekowałam się dwumiesięcznym labradorem mojej siostry. Tez mi się wtulał w brzuch. A jak mała go kopała to tak z zaciekawieniem patrzył na ten brzuch

Sliweczka super że szyjka trzyma! A skracać niech się już skraca, będzie mniej do roboty przy porodzie

E, poczekam co dzisiaj gin powie Na 15L30 jade na ktg a potem wizyta[/QUOTE]

Naprawdę? u nas majówka ma byc kiepska ponoć..
A też czekam na słonko, i ciepło, zeby poprać resztę rzeczy. Lubię pranie wyschnięte na dworze, jest zupełnie inne a już kocyki, czy prześcieradła to już w ogóle nie chce w domu "kisić" na suszarce..

Ale mam lenia, czyli dzień jak codzień;D

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 14:32   #3564
soffinka
Zadomowienie

Cytat:

Boże, musiałam to przeczytać kilka razy, zanim się skapnęłam, że chyba pisałaś słownikiem i miało być pomoczyć(zamiast policzyć)??
A ja się zastanawiałam po co chcesz liczyć palce,??
Czyżby aż tak spuchły, że nie wiesz ile ich masz?
: hahaha:

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

pomoczyć miało być ;p
Stary 2016-04-26, 14:45   #3565
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Super Czyli rozumiem, że nie żałujesz, że się zdecydowałaś na wyjazd?
Bardzo fajnie nam było razem- taki oddech przed czekającym nas sajgonem w czerwcu ;-) W końcu pogadaliśmy na spokojnie.

Cytat:
.
Śliweczka, no grunt, że jądra w mosznie :brzydal Dobre wieści

Fiazo- gratulacje za wizytę

Madzia- ale fajowy ten piesek

Czy tylko ja jeszcze nie mam spakowanej torby do szpitala?
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 14:49   #3566
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
U Ciebie też będą dobre wieści Innych nie chcmy przyjąć do wiadomości

Cytat:
Madzia, słodziak z twojego piesła <3 love.

Cytat:
Retyyy ale My też tak często z piesłem lezakujemy, a jak TŻ wraca z pracy w środku nocy to się psinka w niego tak wtula Nie zdawałam sobie sprawy, że psiak się tak szybko przywiązuje do człowieka
Myślę, że czuję ruchy brzucha u mnie na poczatku odskakiwała teraz już spokojnie leży czasem się przełoży i patrzy na brzuch jak się rusza

Cytat:

3 walizki też mnie rozwaliły :P Trochę słabe to było. Pieluskzi tetrowe i otulacze hihih pare otulaczy

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
I koniecznie butelkę z wodą dla taty do psikania twarzy

Nie no słabe to było myślałam że coś ciekawego się dowiem
Najlepiej termalną w sprayu hihi też się z tego uśmiałam :

Cytat:

Ja ten syndrom mam w teorii i w planach. Mam ich tyle, a praktyka

Byłam na usg nerek. Nie jest optymistycznie, ale te 40 dni pozostałe do porodu podobno nie pogorszą znacznie sytuacji. Trzeba czekać na poród potem będą coś lekarze z ratowaniem nerek działać. Nie chcą dopuścić do większej niewydolności bo może być nieciekawie.
Zapytałam panią dr wykonującą usg o położenie dziecka. Mała obrcóciła się główką w dół Jest szansa na SN - tylko muszę ogarnać konsultację u okulisty i urologa i zebrać ich opinie
Z wagą i jej sprawdzeniem pani miala problem (inie zajmuje się usg ginekologicznym i położnicznym) ale wg jej pomiaru 1980gram Także to prawie 2 kg
04.05 idę na usg do ginekologa wtedy będę znała dokładą wagę

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Zebrah ja też nie mam spakowanej torby
Zamierzam to zrobić równo z początkiem 36tyg! Muszę domówić parę higienicznych rzeczy dla siebie, dla malej i powoli zacznę pakować torbę.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 14:55   #3567
haneczkab92
Ania

Cytat:
Bardzo fajnie nam było razem- taki oddech przed czekającym nas sajgonem w czerwcu ;-) W końcu pogadaliśmy na spokojnie.

Nie ja też jeszcze nie mam

Cytat:

Retyyy ale My też tak często z piesłem lezakujemy, a jak TŻ wraca z pracy w środku nocy to się psinka w niego tak wtula Nie zdawałam sobie sprawy, że psiak się tak szybko przywiązuje do człowieka
Myślę, że czuję ruchy brzucha u mnie na poczatku odskakiwała teraz już spokojnie leży czasem się przełoży i patrzy na brzuch jak się rusza

3 walizki też mnie rozwaliły :P Trochę słabe to było. Pieluskzi tetrowe i otulacze hihih pare otulaczy

Najlepiej termalną w sprayu hihi też się z tego uśmiałam :

[/B]
Ja ten syndrom mam w teorii i w planach. Mam ich tyle, a praktyka

Byłam na usg nerek. Nie jest optymistycznie, ale te 40 dni pozostałe do porodu podobno nie pogorszą znacznie sytuacji. Trzeba czekać na poród potem będą coś lekarze z ratowaniem nerek działać. Nie chcą dopuścić do większej niewydolności bo może być nieciekawie.
Zapytałam panią dr wykonującą usg o położenie dziecka. Mała obrcóciła się główką w dół Jest szansa na SN - tylko muszę ogarnać konsultację u okulisty i urologa i zebrać ich opinie
Z wagą i jej sprawdzeniem pani miala problem (inie zajmuje się usg ginekologicznym i położnicznym) ale wg jej pomiaru 1980gram Także to prawie 2 kg

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Zamierzam to zrobić równo z początkiem 36tyg! Muszę domówić parę higienicznych rzeczy dla siebie, dla malej i powoli zacznę pakować torbę.

Powiem tak, na w pół dobre wieści, ale cieszą
Ważne, że po porodzie będzie można coś zadziałać z nerkami, oby ból Ci teraz jak najmniej dokuczał

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 14:57   #3568
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:

Ja tez nie mam
Cytat:

Dobrze że z małą wszystko ok I Oby nerki nie dokuczały
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 15:10   #3569
ania230
Zakorzenienie

Madziu dobre wieści

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-26, 15:11   #3570
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ja też jeszcze nie mam

Powiem tak, na w pół dobre wieści, ale cieszą
Ważne, że po porodzie będzie można coś zadziałać z nerkami, oby ból Ci teraz jak najmniej dokuczał
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59527661]Ja tez nie mam

Dobrze że z małą wszystko ok I Oby nerki nie dokuczały [/QUOTE]

Dziękuję dziewczynki
Pocieszam się wciąż tym, że z malą jest dobrze. Do terminu 40 dni to już tak malutko, że na pewno dam radę! Czasem bardziej bezsilność, że nic z tym bólem nie mogę zrobić niż ból przeszkadza.

Zbieram się powoli na warsztaty Bezpieczny Maluch

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości