Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-26, 15:08   #1771
tija93
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

O matko, mam nadzieję, że wszystko w porządku. To pierwsza taka sytuacja ?
Zdarza jej się od dłuższego czasu o czymś zapomnieć, ale pierwszy raz zniknęła i nie wiedziała co się z nią działo.
Stary 2016-04-26, 15:13   #1772
Kasmina
Rozeznanie

Navioe trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
Mnie dziś męczy coś jakby kolka z prawej strony czytałam że raczej nie jest to nic niepokojącego, ale wypoczywam...
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 15:17   #1773
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Witam w piękny słoneczny dzień

Wstałam w nocy od kompa 3:40, nie usnęłam. Nawet o 6 z mężem śniadanie zjadłam Usnęłam ok 8:30, wstałam o 11:00. Ja wytrzymam z taką małą ilością snu, pyta czy dzieciowi to nie szkodzi? I wiecie co? Martwię się, bo on prawie wcale nie śpi! Ja ruchy czuję cały czas i to takie mega, że mi brzuch faluje... Nie wiem czy to wynika z tego, że ja nie śpię, czy po prostu taki ma temperament. Mama mówiła, że ja też ją intensywnie kopałam, ale jednak wiedziała, kiedy śpię. A u mnie - kiedy nie zwrócę uwagi, to się wierzga :/

Jutro mam wizytę u gina - dopytam go o to i przy okazji o te probiotyki w III trymestrze. Zaczęłam już pić więcej kefiru, mleka zsiadłego, actimel. Mleka acidofilnego nigdzie nie znalazłam.

Oczywiście ta firma z Allegro ma mnie głęboko w poważaniu, nie odzywają się, napisałam im dosadnego maila, w piątek zadzwonię. Wątpię, żeby to coś zmieniło, wobec czego po majówce pewnie znowu będę musiała wszystkiego szukać. Jestem mega wkur ... Gdyby mi to przysłali, zdecydowaną większość wyprawki (oprócz ubranek, bo nie mam jeszcze nic), miałam z głowy :/

Co do baby design - nie ma co się sugerować, ze facet w sklepie coś tam powiedział. Traktuję to z przymrużeniem oka, bo był on nastawiony na zachwalanie sporo droższego Anexa, same ochy i achy. A baby design ma bardzo dobrze opinie w internecie Tak naprawdę o KAŻDYM wózku (a uwierzcie mi, mnóstwo posiedziałam na necie, żeby poczytać opisy i opinie) zawsze ktoś napisze coś bardzo złego
hej..piękny dzień? zza okna nie wygląda na piękny..
jak Ty dajesz radę z taką ilością snu? ja bym była zombie..
kciuki za wizytę
na allegro zakładaj spór..

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
TŻ mi napisał, że wczoraj jego babcia (88lat) wyszła z domu i dopiero o 1 w nocy się znalazła. Teściowa zawiadomiła policje, sama też jej szukała. Znalazła ją kilka ulic od domu w rozwianych włosach, jakąś taką potarganą. Babcia nie pamiętała gdzie była

Na to wygląda Moja mama mi powiedziała, że jak będę jej potrzebować to wsiada w pociąg i w 3h jest

Na pewno śpi Część ruchów jest wykonywana przez sen, bo dzieciaczki jeszcze nie mają dobrze wykształconego układu nerwowego.
Cytat:
Zdarza jej się od dłuższego czasu o czymś zapomnieć, ale pierwszy raz zniknęła i nie wiedziała co się z nią działo.
to chyba czas pomyśleć o jakieś pomocy/opiece przy babci.. u mnie też dziadkowie/babcie wymagają już wsparcia..niestety proces nie do zatrzymania..ale co ja Ci tam będę mówić

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Mnie dziś męczy coś jakby kolka z prawej strony czytałam że raczej nie jest to nic niepokojącego, ale wypoczywam...
mi też zdarzały takie bóle..ale dość szybko mijały..trzymam kciuki,żeby podobnie było u Ciebie
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 15:19   #1774
Georgia1976
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
......
Pisałyście, że wózki baby design są krytykowane, ja mam dla synka spacerówkę z tej firmy i ją uwielbiam. Jest zwrotna, lekka, miejsca zajmuje tyle, co nic. Mam ją już od stycxnia/ lutego 2015, codziennie używana, zero problemów, a często daję jej nieźle w kość, wielkie torby zakupów w wózku, albo na rączce, a wózek daje radę, nic nie skrzypi, nie trzeszczy, nie łamie się polecam tę spacerówkę każdemu.
To mnie pocieszyliśmy
A ta spacerówka jest z zestawu z gondolą czy kupowana osobno?

Cytat:
.......
Co do baby design - nie ma co się sugerować, ze facet w sklepie coś tam powiedział. Traktuję to z przymrużeniem oka, bo był on nastawiony na zachwalanie sporo droższego Anexa, same ochy i achy. A baby design ma bardzo dobrze opinie w internecie Tak naprawdę o KAŻDYM wózku (a uwierzcie mi, mnóstwo posiedziałam na necie, żeby poczytać opisy i opinie) zawsze ktoś napisze coś bardzo złego
Co racja to racja....
Georgia1976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 15:20   #1775
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

to chyba czas pomyśleć o jakieś pomocy/opiece przy babci.. u mnie też dziadkowie/babcie wymagają już wsparcia..niestety proces nie do zatrzymania..ale co ja Ci tam będę mówić
Właśnie zaczęłam o tym myśleć. Tylko, że największy problem jest z TŻta mamą. Do niej nie dociera, że jej mama się starzeje i zaczyna wymagać opieki. Ostatnio mieliśmy starcie w tej materii. Babcia popuszcza mocz i nie lubi się myć. Chcieliśmy zadbać o jej higienę przed ślubem (bo ten mocz to czuć) i zaproponowaliśmy pieluchomajtki. A gdzie tam! Babcia tego nie ubierze i koniec. My jesteśmy 200km od niech więc za wiele nie jesteśmy w stanie pomóc.
Stary 2016-04-26, 15:21   #1776
Georgia1976
Raczkowanie

A kupowała, któraś moze u tego sprzedawcy?

http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=26875109

Ceny b.przyjemne i wzory tez.....

Znalazłam u "Lipcowek"
Georgia1976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 15:22   #1777
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Też miałam ostatnio coś takiego, myślałam, że to nerka. Nerwoból to był. Witamina b1 dała radę
Stary 2016-04-26, 15:24   #1778
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość

A w niedzielę na fali dobrego humoru odwiedziliśmy targi dziecięce i...wyjechalismy z wózkiem obczytanym wcześniej, objeżdżonym w róznych sklepach, sprawdzonym itd więc nie był to totalny spontan, tylko kolor/wzór materiału wybralismy inny zupełnie niż wcześniej. Zapłacilismy po targowym rabacie 150 zł mniej, do tego za 1 zł dostalismy adaptery do fotelika więc idąc za ciosem kupilismy też Maxi Cosi z 10% rabatem Ehhh....limit moich dziecięcych wydatków na najbliższy miesiąc uważam za wyczerpany
Gratulacje z powodu zakupu wózka ! W jakim kolorze wybraliście wózek ? Widziałam w sklepie ten sam model szary w różowe groszki i byłam zachwycona tylko potem dla chłopca okazał by się mało "praktyczny"

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość

A co z zestawem pielegnacyjnym? Widzialam Takie gotowe sety z nozyczkami, termometrem i innymi dodatakami. kupujecie jako zestaw czy raczej osbno?
np. cos takiego: http://www.amazon.de/Philips-SCH400-...4WH61HTKKSFXKK
My wszystko osobno kupimy żeby właśnie nie przepłacić i kupić tylko to co będzie nam potrzebne

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość

Mój Tż wczoraj pytał się jakie decyzję podejmujemy w sprawie szczepień. Również co do Oliwii - zbliża się termin na Hpv.

To są chyba Najgorsze decyzję do pojęcia w życiu...Bo jakąkolwiek nie podejmiesz i coś się wydarzy będziemy siebie obwiniac:/
Ciężki temat faktycznie

Cytat:
W dd TVN będzie o pakowaniu torby do szpitala
Jeśli któraś z was nie widziała a chciała by wrzucam linka http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...na,200739.html

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Kupiłam wózek, kupiłam wózek, jupi !!

Używany od sąsiadki taki: http://www.entliczekpentliczeksklep..../1047-3739.jpg

Cena : 750zł z pełnym wyposażeniem

Zapewne nie jest idealny bo inne mają to czy tamto lepsze ale najważniejsze, że jest i mogę odpuścić temat wózków
Gratulacje ! Karoca kupiona, największy wydatek z głowy

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
W ramach niewielkiego off topu: zastanawiałyście się kiedyś nad tym, która półkulę mózgu macie dominującą wy, a którą wasz Tż? Jeśli np. oboje macie prawą lub lewą, wasze dziecko będzie miało prawie na pewno tak samo, ale jeśli znacznie się różnicie to wielka niewiadomoaW każdym przypadku mozna próbowac dodatkowo wspomagać/inspirować/stymulować rozwoj dziecka dobierając odpowiednie zabawy/ćwiczenia, a czasem nawet kolory
Jesli jesteście ciekawe, jak to z Wami i Tżami jest, rozwiążcie króciutki test (ok. 5-6 min. trwa):
http://www.arealme.com/left-right-brain/pl/
U mnie wyszło 50% na 50%
Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
Mam dziś wolne i mam lenia a przede mną tyle spraw do załatwienia:
- wniosek o przyjęcie do żłobka córki
- wniosek o 500
- wniosek o dofinansowanie do czynszu (pewnie nic z tego nie będzie ale próbować można)
plus jeszcze chciałabym skoczyć na basen, do biblioteki. Ale póki co ciężko mi się zabrać za cokolwiek .
Wczoraj znajoma mi pisała że jej synek nie dostał się do żadnego z trzech przedszkoli do których złożyła podania będzie musiała wywalić tysiaka miesięcznie i do prywatnego wozić...

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
nadrobiłam!!!!!

Czy Wasi meżowie/TŻ też mają napady ciążowego mózgu/ myślenia?

Wczoraj swojego poprosiłam o kupno orzechów laskowych.
Przyniósł zakupy, szukam orzechów a on do mnie: Kupiłem princessę orzechową, to tam masz orzechy
Haha czyli "prawie" zrealizował zachciankę :P PRAWIE

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość

W niedziele byliśmy u znajomego tz, dwa tygodnie temu urodził mu sie syn i wyobraźcie sobie że chodzili na usg genetyczne (miła 4d) i do 30 tygodnia lekarz ( zarówno ich jak i ten który robił usg genetyczne) twierdzili że dziewczynka... a w 30 tygodniu na ostatnim genetycznym lekarz do nich "tutaj mamy siusiaka"... a oni już ciuszków różowych nakupili itd ale na szczęście kupowali w hurtowni i nie poodrywali metek więc pozwolili im wymienić na inne kolory...
O kurczę, trochę słabo gdyby nasza Łucja nagle okazała się być np. Antosiem to sporo ubranej by poszło do wymiany/kartonu w oczekiwaniu na następne maleństwo. Chyba nie będę kupować już ciuszków puki nie pójdziemy na ostatnie usg

Yea! W końcu nadrobiłam Sama sobie jestem winna bo zaniedbałam wątek ale cóż, nie miałam weny na nadrabianie .

Nasze maleństwo bardzo polubiło jak siedzę na kanapie z wyprostowanymi nogami na których spoczywa laptop - wtedy jest najbardziej aktywna , ale i często się uaktywnia jak rozmawiam ze swoją mamą przyszła babcia jest zachwycona tym faktem.

U nas dzisiaj pogoda "barowa" miałam wyskoczyć po sok pomarańczowy o którym od wczoraj myślę ale lało przez prawie dwie godziny...

Dziewczyny czy jest jakaś filozofia wkładek laktacyjnych ? Są lepsze i gorsze czy wszystko jedno ? Po waszych ostatnich zamówieniach z gemini postanowiłam przygotować koszyk i utknęłam przy wyborze:
-termometru
-wkładek laktacyjnych
-majtek poporodowych (wydają mi się paskudne i nie wiem czy nie kupię normalnych bawełnianych a najwyżej je wywalę)

Co myślicie ?

Lecę zaraz po soczek i pomału zabieram się za obiad - dzisiaj warzywka z patelni i piersi z kurczaka
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 15:30   #1779
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy jest jakaś filozofia wkładek laktacyjnych ? Są lepsze i gorsze czy wszystko jedno ? Po waszych ostatnich zamówieniach z gemini postanowiłam przygotować koszyk i utknęłam przy wyborze:
-termometru
-wkładek laktacyjnych
-majtek poporodowych (wydają mi się paskudne i nie wiem czy nie kupię normalnych bawełnianych a najwyżej je wywalę)

Co myślicie ?

Lecę zaraz po soczek i pomału zabieram się za obiad - dzisiaj warzywka z patelni i piersi z kurczaka
Z wkładkami laktacyjnymi to jak z wkładkami używanymi do ochrony bielizny. Każdy musi znaleźć coś dla siebie Ja chce kupić najzwyklejsze rossmannowskie i zobaczyć czy mi podpasują Docelowo myślę o wielorazowy wkładkach.

Majtki poporodowe przydają się w szpitalu. Najlepsze są te siatkowe wielorazowe. Sporo firm ma więc coś trzeba kliknąć dla siebie. I znowu kupuję 2 paczki takich majt (w sumie 4 sztuki) i do tego 5 sztuk majtek bawełnianych. W szpitalu mogą krzywym okiem patrzeć w ogóle na bieliznę. W domu najlepiej sobie robić seanse wietrzenia krocza/rany po cc.

Do termometru nie pomogę, bo jeszcze nie wczytywałam się mocno w temat. Chce zacząć od elektronicznego z miękką końcówką
Stary 2016-04-26, 15:33   #1780
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie zaczęłam o tym myśleć. Tylko, że największy problem jest z TŻta mamą. Do niej nie dociera, że jej mama się starzeje i zaczyna wymagać opieki. Ostatnio mieliśmy starcie w tej materii. Babcia popuszcza mocz i nie lubi się myć. Chcieliśmy zadbać o jej higienę przed ślubem (bo ten mocz to czuć) i zaproponowaliśmy pieluchomajtki. A gdzie tam! Babcia tego nie ubierze i koniec. My jesteśmy 200km od niech więc za wiele nie jesteśmy w stanie pomóc.
wiesz pewnie Twojej teściowej nie jest łatwo się pogodzić z tym faktem- to raz, a dwa, że pewnie obawia się reakcji babci na taką propozycję albo juz spotkała się z jakimś "protestem".. temat jest ciężki dla najbliższych.. może ta sytuacja ze zniknięciem da mamie tż do myślenia.. warto przeanalizować też wszelkie możliwości..czasem wystarczy jakaś dochodząca pani na parę godzin (np która zajmuje się jakims dzieckiem lub inna starszą osobą) albo bardziej uwrażliwiony sąsiad..a czasem ktoś z rodziny mógłby zamieszkać z babcią/przyjąc ją do siebie..a może ktoś w rodzinie potrzebuje dorobić i najbliżsi mogliby jakos finansować taką opiekę..czasem z ośrodków typu ops,cpr itp są wolontariusze do osób starszych..albo opcja stałego pobytu w miejscu, gdzie są lekarze, pielęgniarki i opieka 24na dobę.. pewnie łatwiej teściowej i samej babci będzie zaakceptować "łagodniejszą" formę wsparcia niż np pobyt w ośrodku..

Cytat:
Gratulacje z powodu zakupu wózka ! W jakim kolorze wybraliście wózek ? Widziałam w sklepie ten sam model szary w różowe groszki i byłam zachwycona tylko potem dla chłopca okazał by się mało "praktyczny"

My wszystko osobno kupimy żeby właśnie nie przepłacić i kupić tylko to co będzie nam potrzebne

Ciężki temat faktycznie

Jeśli któraś z was nie widziała a chciała by wrzucam linka http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...na,200739.html

Gratulacje ! Karoca kupiona, największy wydatek z głowy

U mnie wyszło 50% na 50%

Wczoraj znajoma mi pisała że jej synek nie dostał się do żadnego z trzech przedszkoli do których złożyła podania będzie musiała wywalić tysiaka miesięcznie i do prywatnego wozić...

Haha czyli "prawie" zrealizował zachciankę :P PRAWIE

O kurczę, trochę słabo gdyby nasza Łucja nagle okazała się być np. Antosiem to sporo ubranej by poszło do wymiany/kartonu w oczekiwaniu na następne maleństwo. Chyba nie będę kupować już ciuszków puki nie pójdziemy na ostatnie usg

Yea! W końcu nadrobiłam Sama sobie jestem winna bo zaniedbałam wątek ale cóż, nie miałam weny na nadrabianie .

Nasze maleństwo bardzo polubiło jak siedzę na kanapie z wyprostowanymi nogami na których spoczywa laptop - wtedy jest najbardziej aktywna , ale i często się uaktywnia jak rozmawiam ze swoją mamą przyszła babcia jest zachwycona tym faktem.

U nas dzisiaj pogoda "barowa" miałam wyskoczyć po sok pomarańczowy o którym od wczoraj myślę ale lało przez prawie dwie godziny...

-termometru
-wkładek laktacyjnych

Co myślicie ?

dzięki za link do ddtvn..

o wkładach słyszałam już różne opinie.. u hafiji na blogu sa informacje nt temat polecanych wkładek.. czytałam też gdzieś,że jeśli kogoś "zalewa" to warto kupić wielorazowe wkładki..

Edytowane przez Piernik Torunski
Czas edycji: 2016-04-26 o 15:35
Stary 2016-04-26, 15:37   #1781
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Orzechy gryzę.....

A na opakowaniu hasło: rozgryziesz mnie?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 15:39   #1782
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz pewnie Twojej teściowej nie jest łatwo się pogodzić z tym faktem- to raz, a dwa, że pewnie obawia się reakcji babci na taką propozycję albo juz spotkała się z jakimś "protestem".. temat jest ciężki dla najbliższych.. może ta sytuacja ze zniknięciem da mamie tż do myślenia.. warto przeanalizować też wszelkie możliwości..czasem wystarczy jakaś dochodząca pani na parę godzin (np która zajmuje się jakims dzieckiem lub inna starszą osobą) albo bardziej uwrażliwiony sąsiad..a czasem ktoś z rodziny mógłby zamieszkać z babcią/przyjąc ją do siebie..a może ktoś w rodzinie potrzebuje dorobić i najbliżsi mogliby jakos finansować taką opiekę..czasem z ośrodków typu ops,cpr itp są wolontariusze do osób starszych..albo opcja stałego pobytu w miejscu, gdzie są lekarze, pielęgniarki i opieka 24na dobę.. pewnie łatwiej teściowej i samej babci będzie zaakceptować "łagodniejszą" formę wsparcia niż np pobyt w ośrodku..
Trzeba będzie pomyśleć o czymś. Ogólnie to teściowa mieszka ze swoją mamą. Jakaś opieka na kilka godzin dziennie chyba byłaby dobrym rozwiązaniem
Stary 2016-04-26, 15:53   #1783
superhuman
Zadomowienie

Navoie - kciuki biedna, ale z dzieciaczkiem wszystko ok?
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 15:59   #1784
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
TŻ mi napisał, że wczoraj jego babcia (88lat) wyszła z domu i dopiero o 1 w nocy się znalazła. Teściowa zawiadomiła policje, sama też jej szukała. Znalazła ją kilka ulic od domu w rozwianych włosach, jakąś taką potarganą. Babcia nie pamiętała gdzie była

Na to wygląda Moja mama mi powiedziała, że jak będę jej potrzebować to wsiada w pociąg i w 3h jest

Na pewno śpi Część ruchów jest wykonywana przez sen, bo dzieciaczki jeszcze nie mają dobrze wykształconego układu nerwowego.
Uff... Poprawiłaś mi humor

A z babcią bardzo przykra sprawa, czyżby Alzheimer ?
Stary 2016-04-26, 16:03   #1785
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Też miałam ostatnio coś takiego, myślałam, że to nerka. Nerwoból to był. Witamina b1 dała radę
Dzięki za radę, czuje że przechodzi w końcu ale chyba zakupie na przyszłość b1
Stary 2016-04-26, 16:09   #1786
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Uff... Poprawiłaś mi humor

A z babcią bardzo przykra sprawa, czyżby Alzheimer ?
Być może. Nie wiem, ciężka sprawa.

Cytat:
Dzięki za radę, czuje że przechodzi w końcu ale chyba zakupie na przyszłość b1
Żeby nie było,b1 mi ginekolog polecił 4 dni brała 3 razy dziennie po 2 tabletki i przeszło już w zasadzie na drugi dzień. A ból był taki, że całą noc nie spałam Witamina b1 jest tania - 60 tabletek niecałe 3zł
Stary 2016-04-26, 16:15   #1787
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba będzie pomyśleć o czymś. Ogólnie to teściowa mieszka ze swoją mamą. Jakaś opieka na kilka godzin dziennie chyba byłaby dobrym rozwiązaniem
warto popytać właśnie osób, które już się kimś zajmują.. u nas w rodzinie jest taka pani, która "obskakuje" parę starszych osób, zajmuje się jednocześnie malcem.. czasem juz sama idzie zrobić komuś zakupy,innemu umyć okno, wyprowadzic psa itp..obrotna babeczka.. nie jest to duże obciążenie finansowe, a wiele znaczy.. zawsze przy czynnościach higienicznych pomaga, wiesz jakieś smarowanie maścią, pilnowanie leków, pomoc przy toalecie no i rozmowa..

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
to chyba diagnoza też byłaby potrzebna...no i właściwe leczenie..bez tego to nikt babci tżet nie może
Stary 2016-04-26, 16:17   #1788
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
warto popytać właśnie osób, które już się kimś zajmują.. u nas w rodzinie jest taka pani, która "obskakuje" parę starszych osób, zajmuje się jednocześnie malcem.. czasem juz sama idzie zrobić komuś zakupy,innemu umyć okno, wyprowadzic psa itp..obrotna babeczka.. nie jest to duże obciążenie finansowe, a wiele znaczy.. zawsze przy czynnościach higienicznych pomaga, wiesz jakieś smarowanie maścią, pilnowanie leków, pomoc przy toalecie no i rozmowa..

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

to chyba diagnoza też byłaby potrzebna...no i właściwe leczenie..bez tego to nikt babci tżet nie może
Super babeczka! Wiem właśnie, że diagnoza jest potrzebna. Ale już wiem co teściowa odpowie na zasugerowanie wizyty u lekarza "Babcia się nie zgodzi.". I po temacie.
Stary 2016-04-26, 16:25   #1789
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:

Żeby nie było,b1 mi ginekolog polecił 4 dni brała 3 razy dziennie po 2 tabletki i przeszło już w zasadzie na drugi dzień. A ból był taki, że całą noc nie spałam Witamina b1 jest tania - 60 tabletek niecałe 3zł
Zobaczę czy to się powtórzy, w razie czego będę jeszcze rozmawiać z położna lub gin
Stary 2016-04-26, 16:26   #1790
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
byłam na IP i zostawili mnie na patologii na 3 dni.
siedzę z wenflonem pod magnezem i robię listę co ma tż mi przywieźć do szpitala bo nie mam nic.. kurcze, żałuję, że nie spakowałam się wcześniej ale nie miałam pojęcia, że mnie zostawią.
trzymam kciuki za szybki powrót do domu.
A powiedzieli czemu zatrzymują?

Cytat:
No chyba z ubranek mam już wszytsko, część nowych i ostatnio zamówiłam na allegro pakę uzywanych, no i sie chwalę, oto nowe...
śliczne te malutkie ciuszki

Cytat:

-termometru
-wkładek laktacyjnych

Co myślicie ?

ja kupiłam na gemini wkładki i majtki te co wyskoczyly jako pierwsze, drogie nie są więc pomyślałam, że w domu już jak przyjdą zobaczę, czy będą mi odpowiadały,

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 16:30   #1791
navioe
Zakorzenienie

z małą wszystko okej, nawet zaczęła się ruszać, chyba się wkurza na te ciągle usg i jeżdżenie po brzuchu detektorem.. ale na potrójnego snickersa rano nie zaregowała nawet
właśnie wróciłam z usg 3D bo lekarka chciała sobie na mnie poćwiczyć, bo dopiero się uczy i mam fotke buzki i nóżek
zostawili mnie na oddziale chyba profilaktycznie, ale nie żałuję, że przyjechałam bo przynajmniej wiem, że z małą wszystko okej a tak to pewnie siedzialabym w domu i się zamartwiała..
przynajmniej nadrobie sobie forum ale to dopiero wieczorem albo jutro, bo telefon mi pada a tż dopiero o 20 podrzuci mi torbę. no i ładowarkę.
u mnie jest już lepiej, znów zaczęliśmy się dogadywać, przyszedł i przeprosił, pogadaliśmy i jest lepiej.
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 16:36   #1792
florencee
Zadomowienie

Cytat:
byłam na IP i zostawili mnie na patologii na 3 dni.
siedzę z wenflonem pod magnezem i robię listę co ma tż mi przywieźć do szpitala bo nie mam nic.. kurcze, żałuję, że nie spakowałam się wcześniej ale nie miałam pojęcia, że mnie zostawią.
Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok, dobrze że jesteś pod opieką.

Cytat:
No chyba z ubranek mam już wszytsko, część nowych i ostatnio zamówiłam na allegro pakę uzywanych, no i sie chwalę, oto nowe...
Cytat:
A oto używne.... wydaje mi się ze już mi chyba wystarczy na początek,jeszcze muszę tylko jeden ręcznik dokupić... takze w maju zakupie juz wszystko do porodu...
Spora kolekcja, bardzo fajne.

Cytat:
ja właśnie nie bardzo mam od kogo dostać... jeszcze czeka mnie przebieranie ciuszków po mojej córce i dzieciach sióstr ale one już dobre 6 lat leżą na strychu wiec nie wiem w jakim będą stanie wiec żeby się nie stresować troszkę kupiliśmy...

zastanawiam sie tylko czy becik kupować, córka miała go raz jak wracałyśmy ze szpitala i więcej nie był uzywany ale chyba komuś go dałam... chyba lepszy byłby jakiś cienki kocyk bo w końcu to będzie sierpień a w domu i tak nie będę Zosi w tym nosić...

W niedziele byliśmy u znajomego tz, dwa tygodnie temu urodził mu sie syn i wyobraźcie sobie że chodzili na usg genetyczne (miła 4d) i do 30 tygodnia lekarz ( zarówno ich jak i ten który robił usg genetyczne) twierdzili że dziewczynka... a w 30 tygodniu na ostatnim genetycznym lekarz do nich "tutaj mamy siusiaka"... a oni już ciuszków różowych nakupili itd ale na szczęście kupowali w hurtowni i nie poodrywali metek więc pozwolili im wymienić na inne kolory...
To dopiero niespodzianka. :O

Cytat:
Witam w piękny słoneczny dzień

Wstałam w nocy od kompa 3:40, nie usnęłam. Nawet o 6 z mężem śniadanie zjadłam Usnęłam ok 8:30, wstałam o 11:00. Ja wytrzymam z taką małą ilością snu, pyta czy dzieciowi to nie szkodzi? I wiecie co? Martwię się, bo on prawie wcale nie śpi! Ja ruchy czuję cały czas i to takie mega, że mi brzuch faluje... Nie wiem czy to wynika z tego, że ja nie śpię, czy po prostu taki ma temperament. Mama mówiła, że ja też ją intensywnie kopałam, ale jednak wiedziała, kiedy śpię. A u mnie - kiedy nie zwrócę uwagi, to się wierzga :/

Jutro mam wizytę u gina - dopytam go o to i przy okazji o te probiotyki w III trymestrze. Zaczęłam już pić więcej kefiru, mleka zsiadłego, actimel. Mleka acidofilnego nigdzie nie znalazłam.

Oczywiście ta firma z Allegro ma mnie głęboko w poważaniu, nie odzywają się, napisałam im dosadnego maila, w piątek zadzwonię. Wątpię, żeby to coś zmieniło, wobec czego po majówce pewnie znowu będę musiała wszystkiego szukać. Jestem mega wkur ... Gdyby mi to przysłali, zdecydowaną większość wyprawki (oprócz ubranek, bo nie mam jeszcze nic), miałam z głowy :/

Też mam zamiar pytać na mojej jutrzejszej wizycie o probiotyki.

Kiepsko z tą firmą na Allegro, może to jakieś rozprężenie okołodługoweekendowe. Mam wrażenie, że jak się zbliża długi weekend to niektórzy ludzie tylko przebierają nogami, kiedy się wreszcie z roboty zmyją i olewają swoje obowiązki. Może jednak się ogarną, też by mi się nie chciało szukać od nowa większości wyprawki. ;/ Może zadzwoń wcześniej, bo w piątek to dopiero będą wariować przed majówką. :P

Cytat:
Przykra sytuacja. Mam nadzieję że w rodzinie uda się jednak zorganizować odpowiednią pomoc.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 17:00   #1793
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
z małą wszystko okej, nawet zaczęła się ruszać, chyba się wkurza na te ciągle usg i jeżdżenie po brzuchu detektorem.. ale na potrójnego snickersa rano nie zaregowała nawet
właśnie wróciłam z usg 3D bo lekarka chciała sobie na mnie poćwiczyć, bo dopiero się uczy i mam fotke buzki i nóżek
zostawili mnie na oddziale chyba profilaktycznie, ale nie żałuję, że przyjechałam bo przynajmniej wiem, że z małą wszystko okej a tak to pewnie siedzialabym w domu i się zamartwiała..
przynajmniej nadrobie sobie forum ale to dopiero wieczorem albo jutro, bo telefon mi pada a tż dopiero o 20 podrzuci mi torbę. no i ładowarkę.
u mnie jest już lepiej, znów zaczęliśmy się dogadywać, przyszedł i przeprosił, pogadaliśmy i jest lepiej.
no to super sytuacja ma też dobre strony, już nie musisz się niepokoić a w dodatku nastała zgoda w związku

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 17:34   #1794
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
To mnie pocieszyliśmy

A ta spacerówka jest z zestawu z gondolą czy kupowana osobno?

Co racja to racja....

Oddzielnie, baby design enjoy
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 17:38   #1795
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
A oto używne.... wydaje mi się ze już mi chyba wystarczy na początek,jeszcze muszę tylko jeden ręcznik dokupić... takze w maju zakupie juz wszystko do porodu...
świetne te ciuszki! Chyba wrócę do patrzenia na paki na allegro

Cytat:
Oj kiepsko z babcią... Chciałam coś napisać, ale Piernik już mi wyjęła wszystkie słowa z ust Niestety ale przychodzi taki moment gdzie starsza osoba wymaga opieki 24h na dobę. Może nawet nie opieki to tego, żeby ktoś z nią był. Temat mi bliski bo moja Mama od ok 15 lat dorabia właśnie jako opiekunka dla starszych. Ciężki temat... ale nawet ktoś dochodzący na kilka godzin w ciągu dnia potrafi zrobić ogromną różnicę.

Cytat:
Dobrze, że wszystko w porządku! Trochę strachu było ale wygląda, że Wam wszystkim na dobre to wyszło. Trzymam mocno kciuki za Was!
Stary 2016-04-26, 17:44   #1796
kasia_ruda
Zakorzenienie

Wkładki laktacyjne niby niczym się nie różnią, miałam z canpola takie zwykłe, kiedyś mi się skończyły i mąż kupił mi aventa i kurde, były super, miękkie, dobrze się trzymały, nie odznaczaly. Ale cenowo duża rożnica. Co do majtek, to nie wszystkie "poporodowe" się nadają. Niektóre są z takiej niefajnej fizeliny, która wcale nie przepuszcza powietrza. Ja niestety takie własnie kupiłam i jak położna po porodzie mnie ubierała, to powiedziała, że masakra i kazala mężowi kupić te siatkowe (takie fioletowe) i one rzeczywiście były super, po powrocie do domu używałam ich do wietrzenia krocza, świetnie się prały, nie darły się. Zaraz postaram się znaleźć linka.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Miałam te i były super:
Zobacz ofertę: WIELORAZOWE majtki POPORODOWE SIATKOWE SIATECZKOW
http://allegro.pl/showItem2.php?item=6050958022
Te były tragiczne:
Zobacz ofertę: CANPOL - MAJTKI POPORODOWE jednorazowe 5szt - L
http://allegro.pl/showItem2.php?item=5527798180

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Stary 2016-04-26, 17:47   #1797
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Tylko u nich to weekendowe rozprężenie trwa od 15go kwietnia :/

Ale masz rację - zadzwonię po weekendzie, może będą bardziej zmotywowani.
Stary 2016-04-26, 17:51   #1798
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko u nich to weekendowe rozprężenie trwa od 15go kwietnia :/

Ale masz rację - zadzwonię po weekendzie, może będą bardziej zmotywowani.

Jestem strasznie zdziwiona, ze masz takie problemy, bo ten sprzedawca byl u nas na sierpniówkach 2014 super polecany i zaopatrywalysmy się tam hurtowo. Widocznie przez dwa lata sporo się zmieniło.
Stary 2016-04-26, 17:55   #1799
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Majtki jedborazowe kupiłam. Chyba canpolu. Siateczkowe tez ich. Nie chce mi sie wstac i sprawdzić, ale na 90% canpol.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 17:55   #1800
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Hej co nie cos nadrobilam

Tija bardzo przykro mi z powodu babci cale szczescie ze sie odnalazla moze uda sie wam cos wskurac w sprawie opieki , trzymam kciuki.

U nas intensywny czas, w nd bylismy pokupic panele , plytki wc umywalkę okap i inne takie rzeczy, dzisiaj zamówiliśmy drzwi wewnętrzne czeka sie ok 4-6tyg No trudno najwyzej 2 tyg bedziemy mieszkac bez . ;-) Tz dziala intensywnie w tym tyg po 22 wraca pomaga mu Szwagier i moj tata

Wkoncu pozbylam sie tego wirusa bo oskrzela sie wykurowaly to znow gardlo mnie zlapalo . Ale juz jest duzo lepiej.

Szostka gorna mi sie psuje byla juz leczona wiec chyba czeka mnie wyrywanie :-( wyrywalyscie zeby w ciazy kiedys??

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości