|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Zdarza jej się od dłuższego czasu o czymś zapomnieć, ale pierwszy raz zniknęła i nie wiedziała co się z nią działo.
|
#1772 |
|
Rozeznanie
|
Navioe trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
Mnie dziś męczy coś jakby kolka z prawej strony czytałam że raczej nie jest to nic niepokojącego, ale wypoczywam...
|
|
|
|
#1773 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Ty dajesz radę z taką ilością snu? ja bym była zombie.. kciuki za wizytę na allegro zakładaj spór.. Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- mi też zdarzały takie bóle..ale dość szybko mijały..trzymam kciuki,żeby podobnie było u Ciebie |
|||
|
|
|
#1774 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ta spacerówka jest z zestawu z gondolą czy kupowana osobno? Cytat:
|
||
|
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zaczęłam o tym myśleć. Tylko, że największy problem jest z TŻta mamą. Do niej nie dociera, że jej mama się starzeje i zaczyna wymagać opieki. Ostatnio mieliśmy starcie w tej materii. Babcia popuszcza mocz i nie lubi się myć. Chcieliśmy zadbać o jej higienę przed ślubem (bo ten mocz to czuć) i zaproponowaliśmy pieluchomajtki. A gdzie tam! Babcia tego nie ubierze i koniec. My jesteśmy 200km od niech więc za wiele nie jesteśmy w stanie pomóc.
|
#1776 |
|
Raczkowanie
|
A kupowała, któraś moze u tego sprzedawcy?
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=26875109 Ceny b.przyjemne i wzory tez..... Znalazłam u "Lipcowek"
|
|
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1778 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
żeby właśnie nie przepłacić i kupić tylko to co będzie nam potrzebneCytat:
Jeśli któraś z was nie widziała a chciała by wrzucam linka http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...na,200739.htmlCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
gdyby nasza Łucja nagle okazała się być np. Antosiem to sporo ubranej by poszło do wymiany/kartonu w oczekiwaniu na następne maleństwo. Chyba nie będę kupować już ciuszków puki nie pójdziemy na ostatnie usg Yea! W końcu nadrobiłam Sama sobie jestem winna bo zaniedbałam wątek ale cóż, nie miałam weny na nadrabianie Nasze maleństwo bardzo polubiło jak siedzę na kanapie z wyprostowanymi nogami na których spoczywa laptop - wtedy jest najbardziej aktywna U nas dzisiaj pogoda "barowa" miałam wyskoczyć po sok pomarańczowy o którym od wczoraj myślę ale lało przez prawie dwie godziny... Dziewczyny czy jest jakaś filozofia wkładek laktacyjnych ? Są lepsze i gorsze czy wszystko jedno ? Po waszych ostatnich zamówieniach z gemini postanowiłam przygotować koszyk i utknęłam przy wyborze: -termometru -wkładek laktacyjnych -majtek poporodowych (wydają mi się paskudne i nie wiem czy nie kupię normalnych bawełnianych a najwyżej je wywalę) Co myślicie ? Lecę zaraz po soczek i pomału zabieram się za obiad - dzisiaj warzywka z patelni i piersi z kurczaka
|
||||||||
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chce kupić najzwyklejsze rossmannowskie i zobaczyć czy mi podpasują Docelowo myślę o wielorazowy wkładkach. Majtki poporodowe przydają się w szpitalu. Najlepsze są te siatkowe wielorazowe. Sporo firm ma więc coś trzeba kliknąć dla siebie. I znowu kupuję 2 paczki takich majt (w sumie 4 sztuki) i do tego 5 sztuk majtek bawełnianych. W szpitalu mogą krzywym okiem patrzeć w ogóle na bieliznę. W domu najlepiej sobie robić seanse wietrzenia krocza/rany po cc. Do termometru nie pomogę, bo jeszcze nie wczytywałam się mocno w temat. Chce zacząć od elektronicznego z miękką końcówką
|
|
#1780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o wkładach słyszałam już różne opinie.. u hafiji na blogu sa informacje nt temat polecanych wkładek.. czytałam też gdzieś,że jeśli kogoś "zalewa" to warto kupić wielorazowe wkładki.. Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-04-26 o 15:35 |
||
|
|
|
#1781 |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Orzechy gryzę.....
![]() A na opakowaniu hasło: rozgryziesz mnie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1783 |
|
Zadomowienie
|
Navoie - kciuki biedna, ale z dzieciaczkiem wszystko ok?
|
|
|
|
#1784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z babcią bardzo przykra sprawa, czyżby Alzheimer ?
|
|
#1785 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
4 dni brała 3 razy dziennie po 2 tabletki i przeszło już w zasadzie na drugi dzień. A ból był taki, że całą noc nie spałam Witamina b1 jest tania - 60 tabletek niecałe 3zł
|
|
#1787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- to chyba diagnoza też byłaby potrzebna...no i właściwe leczenie..bez tego to nikt babci tżet nie może |
|
|
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem właśnie, że diagnoza jest potrzebna. Ale już wiem co teściowa odpowie na zasugerowanie wizyty u lekarza "Babcia się nie zgodzi.". I po temacie.
|
|
#1789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1790 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A powiedzieli czemu zatrzymują? Cytat:
Cytat:
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
z małą wszystko okej, nawet zaczęła się ruszać, chyba się wkurza na te ciągle usg i jeżdżenie po brzuchu detektorem.. ale na potrójnego snickersa rano nie zaregowała nawet
właśnie wróciłam z usg 3D bo lekarka chciała sobie na mnie poćwiczyć, bo dopiero się uczy zostawili mnie na oddziale chyba profilaktycznie, ale nie żałuję, że przyjechałam bo przynajmniej wiem, że z małą wszystko okej a tak to pewnie siedzialabym w domu i się zamartwiała.. przynajmniej nadrobie sobie forum ale to dopiero wieczorem albo jutro, bo telefon mi pada a tż dopiero o 20 podrzuci mi torbę. no i ładowarkę.u mnie jest już lepiej, znów zaczęliśmy się dogadywać, przyszedł i przeprosił, pogadaliśmy i jest lepiej. |
|
|
|
#1792 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kiepsko z tą firmą na Allegro, może to jakieś rozprężenie okołodługoweekendowe. Mam wrażenie, że jak się zbliża długi weekend to niektórzy ludzie tylko przebierają nogami, kiedy się wreszcie z roboty zmyją i olewają swoje obowiązki. Może jednak się ogarną, też by mi się nie chciało szukać od nowa większości wyprawki. ;/ Może zadzwoń wcześniej, bo w piątek to dopiero będą wariować przed majówką. :PCytat:
Mam nadzieję że w rodzinie uda się jednak zorganizować odpowiednią pomoc.
|
||||||
|
|
|
#1793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sytuacja ma też dobre strony, już nie musisz się niepokoić a w dodatku nastała zgoda w związku
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1795 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niestety ale przychodzi taki moment gdzie starsza osoba wymaga opieki 24h na dobę. Może nawet nie opieki to tego, żeby ktoś z nią był. Temat mi bliski bo moja Mama od ok 15 lat dorabia właśnie jako opiekunka dla starszych. Ciężki temat... ale nawet ktoś dochodzący na kilka godzin w ciągu dnia potrafi zrobić ogromną różnicę.Cytat:
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
Wkładki laktacyjne niby niczym się nie różnią, miałam z canpola takie zwykłe, kiedyś mi się skończyły i mąż kupił mi aventa i kurde, były super, miękkie, dobrze się trzymały, nie odznaczaly. Ale cenowo duża rożnica. Co do majtek, to nie wszystkie "poporodowe" się nadają. Niektóre są z takiej niefajnej fizeliny, która wcale nie przepuszcza powietrza. Ja niestety takie własnie kupiłam i jak położna po porodzie mnie ubierała, to powiedziała, że masakra i kazala mężowi kupić te siatkowe (takie fioletowe) i one rzeczywiście były super, po powrocie do domu używałam ich do wietrzenia krocza, świetnie się prały, nie darły się. Zaraz postaram się znaleźć linka.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Miałam te i były super: Zobacz ofertę: WIELORAZOWE majtki POPORODOWE SIATKOWE SIATECZKOW http://allegro.pl/showItem2.php?item=6050958022 Te były tragiczne: Zobacz ofertę: CANPOL - MAJTKI POPORODOWE jednorazowe 5szt - L http://allegro.pl/showItem2.php?item=5527798180 Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1797 |
|
Rozeznanie
|
Tylko u nich to weekendowe rozprężenie trwa od 15go kwietnia :/
Ale masz rację - zadzwonię po weekendzie, może będą bardziej zmotywowani.
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem strasznie zdziwiona, ze masz takie problemy, bo ten sprzedawca byl u nas na sierpniówkach 2014 super polecany i zaopatrywalysmy się tam hurtowo. Widocznie przez dwa lata sporo się zmieniło. |
|
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Majtki jedborazowe kupiłam. Chyba canpolu. Siateczkowe tez ich. Nie chce mi sie wstac i sprawdzić, ale na 90% canpol.
|
|
|
|
#1800 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej co nie cos nadrobilam
Tija bardzo przykro mi z powodu babci cale szczescie ze sie odnalazla moze uda sie wam cos wskurac w sprawie opieki , trzymam kciuki. U nas intensywny czas, w nd bylismy pokupic panele , plytki wc umywalkę okap i inne takie rzeczy, dzisiaj zamówiliśmy drzwi wewnętrzne czeka sie ok 4-6tyg No trudno najwyzej 2 tyg bedziemy mieszkac bez . ;-) Tz dziala intensywnie w tym tyg po 22 wraca pomaga mu Szwagier i moj tata Wkoncu pozbylam sie tego wirusa bo oskrzela sie wykurowaly to znow gardlo mnie zlapalo . Ale juz jest duzo lepiej. Szostka gorna mi sie psuje byla juz leczona wiec chyba czeka mnie wyrywanie :-( wyrywalyscie zeby w ciazy kiedys??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.

Tak naprawdę o KAŻDYM wózku (a uwierzcie mi, mnóstwo posiedziałam na necie, żeby poczytać opisy i opinie) zawsze ktoś napisze coś bardzo złego
Moja mama mi powiedziała, że jak będę jej potrzebować to wsiada w pociąg i w 3h jest 

gdyby nasza Łucja nagle okazała się być np. Antosiem to sporo ubranej by poszło do wymiany/kartonu w oczekiwaniu na następne maleństwo. Chyba nie będę kupować już ciuszków puki nie pójdziemy na ostatnie usg