Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-26, 18:16   #1801
pati0090
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Majtki jedborazowe kupiłam. Chyba canpolu. Siateczkowe tez ich. Nie chce mi sie wstac i sprawdzić, ale na 90% canpol.
ja też canpol

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 18:23   #1802
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
ja też canpol
I ja chyba też..
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 18:23   #1803
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
z małą wszystko okej, nawet zaczęła się ruszać, chyba się wkurza na te ciągle usg i jeżdżenie po brzuchu detektorem.. ale na potrójnego snickersa rano nie zaregowała nawet
właśnie wróciłam z usg 3D bo lekarka chciała sobie na mnie poćwiczyć, bo dopiero się uczy i mam fotke buzki i nóżek
zostawili mnie na oddziale chyba profilaktycznie, ale nie żałuję, że przyjechałam bo przynajmniej wiem, że z małą wszystko okej a tak to pewnie siedzialabym w domu i się zamartwiała..
przynajmniej nadrobie sobie forum ale to dopiero wieczorem albo jutro, bo telefon mi pada a tż dopiero o 20 podrzuci mi torbę. no i ładowarkę.
u mnie jest już lepiej, znów zaczęliśmy się dogadywać, przyszedł i przeprosił, pogadaliśmy i jest lepiej.
Super, ze wszystko z maluszkiem ok i brawo za porozumienie z TZtem

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Hej co nie cos nadrobilam

Tija bardzo przykro mi z powodu babci cale szczescie ze sie odnalazla moze uda sie wam cos wskurac w sprawie opieki , trzymam kciuki.

U nas intensywny czas, w nd bylismy pokupic panele , plytki wc umywalkę okap i inne takie rzeczy, dzisiaj zamówiliśmy drzwi wewnętrzne czeka sie ok 4-6tyg No trudno najwyzej 2 tyg bedziemy mieszkac bez . ;-) Tz dziala intensywnie w tym tyg po 22 wraca pomaga mu Szwagier i moj tata

Wkoncu pozbylam sie tego wirusa bo oskrzela sie wykurowaly to znow gardlo mnie zlapalo . Ale juz jest duzo lepiej.

Szostka gorna mi sie psuje byla juz leczona wiec chyba czeka mnie wyrywanie :-( wyrywalyscie zeby w ciazy kiedys??
Remont pełną gęba u was
Nienawidzę tematów zębowych, co jakis czas dokuczają mi zęby mądrosci, ale nie mam odwagi ich wyrwac

Wróciłam z wizyty w szpitalu. Endo był fajny, spisał ostatnie wyniki tarczycy, zapisał dawkę jaką biorę i powiedział, ze jak mi zabraknie to mam sie zglosić, ale dadzą mi tylko 100 bo nie robią 112 jakie biorę. Przynajmniej tyle.
Co do reszty leków, to się pytał czy dać mi ich odpowiedniki, powiedziałam ze nie trzeba bo mam wystarczająco. Zapisał co biorę i tyle. Nie robił problemów. W koncu nie mogą mi zabronić ich brania.
Pozniej gadałam z połozną. Powiedziałam jej o pesarze i nie miała pojęcia o co chodzi, w koncu wpisała mi ze mam "stich" szew i do sprawdzenia w 36 tygodniu Jak mnie zbadają to juz bedą wiedzieli konkretnie o co chodzi. Bedę im przypominała o tym na kazdej wizycie.
Nastepna wizyta u połoznych na 12 maja. USG dopiero 25 maja
Teraz to dopiero zacznie mi sie dłuzyć.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 18:26   #1804
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
z małą wszystko okej, nawet zaczęła się ruszać, chyba się wkurza na te ciągle usg i jeżdżenie po brzuchu detektorem.. ale na potrójnego snickersa rano nie zaregowała nawet
właśnie wróciłam z usg 3D bo lekarka chciała sobie na mnie poćwiczyć, bo dopiero się uczy i mam fotke buzki i nóżek
zostawili mnie na oddziale chyba profilaktycznie, ale nie żałuję, że przyjechałam bo przynajmniej wiem, że z małą wszystko okej a tak to pewnie siedzialabym w domu i się zamartwiała..
przynajmniej nadrobie sobie forum ale to dopiero wieczorem albo jutro, bo telefon mi pada a tż dopiero o 20 podrzuci mi torbę. no i ładowarkę.
u mnie jest już lepiej, znów zaczęliśmy się dogadywać, przyszedł i przeprosił, pogadaliśmy i jest lepiej.
no i dobrze,że pojechałaś..przynajmniej będziesz spokojniejsza..pooglądasz Małą, poznasz personel i miejsce.. fajnie,że między Wami jest lepiej..mam nadzieję,że tżet sporo zrozumiał przez tą sytuację i była to jednorazowa akcja..

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość

Remont pełną gęba u was
Nienawidzę tematów zębowych, co jakis czas dokuczają mi zęby mądrosci, ale nie mam odwagi ich wyrwac

Wróciłam z wizyty w szpitalu. Endo był fajny, spisał ostatnie wyniki tarczycy, zapisał dawkę jaką biorę i powiedział, ze jak mi zabraknie to mam sie zglosić, ale dadzą mi tylko 100 bo nie robią 112 jakie biorę. Przynajmniej tyle.
Co do reszty leków, to się pytał czy dać mi ich odpowiedniki, powiedziałam ze nie trzeba bo mam wystarczająco. Zapisał co biorę i tyle. Nie robił problemów. W koncu nie mogą mi zabronić ich brania.
Pozniej gadałam z połozną. Powiedziałam jej o pesarze i nie miała pojęcia o co chodzi, w koncu wpisała mi ze mam "stich" szew i do sprawdzenia w 36 tygodniu Jak mnie zbadają to juz bedą wiedzieli konkretnie o co chodzi. Bedę im przypominała o tym na kazdej wizycie.
ale przynajmniej wiesz na czym stoisz.. leki masz, u gina byłaś niedawno w Pl, tamtejsi lekarze już znają Twoją historię, wszytsko pod pod kontrola i to najważniejsze..a czas do usg zleci szybko, teraz przy tżet i u siebie
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 18:30   #1805
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
A kupowała, któraś moze u tego sprzedawcy?

http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=26875109

Ceny b.przyjemne i wzory tez.....

Znalazłam u "Lipcowek"
Nie kupowałam, a ceny faktycznie atrakcyjne. Ciekawe jak z jakością ?
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 18:31   #1806
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

ale przynajmniej wiesz na czym stoisz.. leki masz, u gina byłaś niedawno w Pl, tamtejsi lekarze już znają Twoją historię, wszytsko pod pod kontrola i to najważniejsze..a czas do usg zleci szybko, teraz przy tżet i u siebie
Dokladnie mi o to chodziło, zeby wiedzieli. Dalej to juz pojdzie
Mam teraz moją zieloną ksiązkę i jestem oficjalnie cięzarną w uk

Stary 2016-04-26, 18:32   #1807
florencee
Zadomowienie

Cytat:
No pewnie, w szpitalu wszystko posprawdzają, nie będziesz się martwić. Bardzo się cieszę, że z TŻ jest lepiej.

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Hej co nie cos nadrobilam

Tija bardzo przykro mi z powodu babci cale szczescie ze sie odnalazla moze uda sie wam cos wskurac w sprawie opieki , trzymam kciuki.

U nas intensywny czas, w nd bylismy pokupic panele , plytki wc umywalkę okap i inne takie rzeczy, dzisiaj zamówiliśmy drzwi wewnętrzne czeka sie ok 4-6tyg No trudno najwyzej 2 tyg bedziemy mieszkac bez . ;-) Tz dziala intensywnie w tym tyg po 22 wraca pomaga mu Szwagier i moj tata

Wkoncu pozbylam sie tego wirusa bo oskrzela sie wykurowaly to znow gardlo mnie zlapalo . Ale juz jest duzo lepiej.

Szostka gorna mi sie psuje byla juz leczona wiec chyba czeka mnie wyrywanie :-( wyrywalyscie zeby w ciazy kiedys??
Dobrze, że lepiej się czujesz, kiepsko z tym zębem. ;/ Nie wyrywałam w ciąży, nie wiem nic na ten temat niestety. A może nie będzie trzeba wyrywać.
Na drzwi się zaskakująco długo czeka, no ale można trochę wytrzymać bez.

Cytat:

Remont pełną gęba u was

Fajnie, że u endo ok. Przypominaj koniecznie o tym "stitchu", niech sprawdzą.
25 maja trochę długo, ale zleci, jakoś czas tak coraz bardziej przyspiesza w ciąży.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 18:33   #1808
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Z wkładkami laktacyjnymi to jak z wkładkami używanymi do ochrony bielizny. Każdy musi znaleźć coś dla siebie Ja chce kupić najzwyklejsze rossmannowskie i zobaczyć czy mi podpasują Docelowo myślę o wielorazowy wkładkach.

Majtki poporodowe przydają się w szpitalu. Najlepsze są te siatkowe wielorazowe. Sporo firm ma więc coś trzeba kliknąć dla siebie. I znowu kupuję 2 paczki takich majt (w sumie 4 sztuki) i do tego 5 sztuk majtek bawełnianych. W szpitalu mogą krzywym okiem patrzeć w ogóle na bieliznę. W domu najlepiej sobie robić seanse wietrzenia krocza/rany po cc.

Do termometru nie pomogę, bo jeszcze nie wczytywałam się mocno w temat. Chce zacząć od elektronicznego z miękką końcówką
Pamiętam, że mi najbardziej pasowały wkładki laktacyjne Jonhsona
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 18:33   #1809
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
wow..ekstra.. pamietasz jak tu wszytskie czekałyśmy na karty ciązy..to ważna rzecz
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 18:37   #1810
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Nie widziałam jeszcze wskazania do CC z powodu żylaków warg sromowych. Tak jak kasia_ruda pisała, u niej np. nie było widać, jest mnóstwo takich kobiet. Wręcz bym powiedziała, że SN jest dobrą opcją. Bo żylak może pęknąć, zostać nacięty przy nacięciu krocza i już nie masz problemu

Czuję się zaproszona

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Było Wnioski - najważniejszy jest szumiś i jakaś zabawka żyrafka AA i woda termalna dla tatusia
Szumis do szpitala?

O wodzie termalnej właśnie też myślałam
Stary 2016-04-26, 18:41   #1811
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
wow..ekstra.. pamietasz jak tu wszytskie czekałyśmy na karty ciązy..to ważna rzecz
Moja ksiazeczka u gina w pl skonczyla miejsce wraz z ostatnia wizytą. Tak idealnie
Teraz wielka ksiazka a4, bede musiala nosic duzą torebkę

Stary 2016-04-26, 18:51   #1812
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Jestem Czytam was ciągle i czytam, ale jakos wbic sie w temat nie mogę. Mam za duzo na głowie.
TZ przedstawił nam nasz budzet i wyszło, ze kasy nie ma, a trzeba kupić tak wiele Nieco sie załamałam. Niby mamy 1 tys na wydanie na dziecko, ale i tak najlepiej jak wydamy jak najmniej. Czyli szalenstwa zakupowe odpadają
Muszę się poskromić do zupełnych podstaw i kupowania z drugiej ręki.

Dzisiaj idę do szpitala do endo i połoznych. Ciekawa jestem czy trafie na kogos rozsądnego. Juz sie stresuje.

Pfff mi wyszło pół na pół.
1k - wg mnie to jest i tak sporo. Ta moja koleżanka w pracy zmieściła się w 300f - wszystko kupiła na promocjach i wyprzedażach.
Sprawdź czy nie masz car boot w okolicy, tam też czasami można wyrwać rzeczy w super stanie.
U mnie ostatnio w lumpku stał wózek spacerówka - mamas and pappas, piękny - ale był zielony, a mój TŻ ma alergię na zielony Kosztował 50f
11 Maja jadę na targi Jill and Jack - to też market rzeczy używanych i mam zamiar wrócić z wózkiem

Ostatnio na siatkę ubranek z lumpka wydałam 10f....

Na pewno się zorganizujesz

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Super podejście, ja własnie w szpitalu dostałam od położnej aventa i synek super z tego pił, zero krztuszenia itp, dziecko obok dostawało z medeli calma i tak się przykrztuszało, że szok, ja dostawałam gęsiej skóry, nie wiem, jak jego matka to znosiła. Mi strasznie ten avent podpasował i taki też mężowi zleciłam kupić. Co prawda w tesco 24 srogo przepłacił, no ale sprawdziłam przed zakupem większej ilości.

Pisałyście, że wózki baby design są krytykowane, ja mam dla synka spacerówkę z tej firmy i ją uwielbiam. Jest zwrotna, lekka, miejsca zajmuje tyle, co nic. Mam ją już od stycxnia/ lutego 2015, codziennie używana, zero problemów, a często daję jej nieźle w kość, wielkie torby zakupów w wózku, albo na rączce, a wózek daje radę, nic nie skrzypi, nie trzeszczy, nie łamie się polecam tę spacerówkę każdemu.
Czytałam właśnie, że dziecko musie się nauczyć pić z tej madeli. To trochę minus tej butelki. Ale jest bardzo polecana przy karmieniu mieszanym...
Stary 2016-04-26, 18:52   #1813
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Super że wizyta
udana i brawo za zieloną ksiazke

Nie remontujemy tylko wykanczamy domek na razie sam dol ;-)

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

Dobrze, że lepiej się czujesz, kiepsko z tym zębem. ;/ Nie wyrywałam w ciąży, nie wiem nic na ten temat niestety. A może nie będzie trzeba wyrywać.
Na drzwi się zaskakująco długo czeka, no ale można trochę wytrzymać bez.

No niestety ja wlasnie tez troche czytalam w necie ale i tak sie boje pojde do dentysty to zobaczymy co będzie mowic ale to w nast tyg jakos bo w pon planuje isc na glukoze

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 18:54   #1814
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Nie ma co języka męczyć, każdy wie lepiej
Tiaaaaa....
U mnie zaczyna się dawanie dobrych rad co do wyprawki Także sezon na dobre rady oficjalnie otwarty
Stary 2016-04-26, 18:54   #1815
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
1k - wg mnie to jest i tak sporo. Ta moja koleżanka w pracy zmieściła się w 300f - wszystko kupiła na promocjach i wyprzedażach.
Sprawdź czy nie masz car boot w okolicy, tam też czasami można wyrwać rzeczy w super stanie.
U mnie ostatnio w lumpku stał wózek spacerówka - mamas and pappas, piękny - ale był zielony, a mój TŻ ma alergię na zielony Kosztował 50f
11 Maja jadę na targi Jill and Jack - to też market rzeczy używanych i mam zamiar wrócić z wózkiem

Ostatnio na siatkę ubranek z lumpka wydałam 10f....

Na pewno się zorganizujesz
Jedynie to szkoda, bo mieszkam w bardzo malej miejscowosci i uzywane rzeczy to zwykle chłam zuzyty po całosci. Oczywiscie szukam. Patrze tez czesto na strone na fb stuff for sale z mojej okolicy.
Na sam fotelik i baze wydam 285f bo nowe.
Wozek moze do 100f sie zmieszczę.
Jeszcze pozostaje kwestia łozeczka z wiekszych wydatków. Nadal nie wiem co.
U mnie te targi Jill and Jack niestety są daleko ode mnie.
TZta namówić na carboot bedzie ciezko, kiedys bylismy na takim wiekszym, ale nic nie znalezlismy ciekawego
Dobrych lumków tez nie ma za bardzo. :/ Mieszkam na zadupiu ehh

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-04-26 o 18:56
Stary 2016-04-26, 18:59   #1816
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Mi nikt nic nie mówi, teściowa w poprzedniej ciąży próbowała jakichs porad udzielać, ale została zgaszona i teraz się nie odzywa.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Moja mama sobie sama kupiła bilety do mnie, choć prosiłam że jeśli już to mogłaby przyjechać w połowie sierpnia...ale się uparła by przyjechać w terminie porodu;/

A moja teściowa sama biletu sobie nie kupi, a my raczej będziemy mieć inne wydatki więc nie wiem kiedy zobaczy wnuka....na FB...

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Zdarza jej się od dłuższego czasu o czymś zapomnieć, ale pierwszy raz zniknęła i nie wiedziała co się z nią działo.
Mieliśmy takie przeżycia z dziadkiem....w dodatku dziadek był alkoholikiem i często jak już go znaleźli to był nieźle poturbowany;/
Stary 2016-04-26, 19:06   #1817
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że wszystko ok Bardzo się cieszę, że TŻ stanął na wysokości zadania!

Cytat:

Zleci szybko, za wyprawkę się weźmiesz i się nie obejrzysz a będzie koniec maja

Cytat:
Szumis do szpitala?

O wodzie termalnej właśnie też myślałam
Tak, bo temat był o torbie do szpitala Ja o wodzie termalnej dla siebie myślałam

Cytat:
Tiaaaaa....
U mnie zaczyna się dawanie dobrych rad co do wyprawki Także sezon na dobre rady oficjalnie otwarty

Cytat:

Mieliśmy takie przeżycia z dziadkiem....w dodatku dziadek był alkoholikiem i często jak już go znaleźli to był nieźle poturbowany;/
I co zrobiliście z dziadkiem? TŻ będzie z mamą niedługo gadał, bo miała coś do zrobienia. Mówiła, że zamknęła babcie w domu i na kartce napisała gdzie jest.
Stary 2016-04-26, 19:13   #1818
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Moja ksiazeczka u gina w pl skonczyla miejsce wraz z ostatnia wizytą. Tak idealnie
Teraz wielka ksiazka a4, bede musiala nosic duzą torebkę
Tiaaaa wiem coś o tym....A moja książka taka pełna przez te wszystkie dodatkowe badania....
Pytałaś się o szkołę rodzenia i ten MAT B1?
Stary 2016-04-26, 19:16   #1819
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
powodzenia..
Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Niezły plan na dziś. Powodzenia
Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
masz ambitny plan... same wnioski
powodzenia.
Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
To sporo, powodzenia w załatwianiu!
Dzięki dziewczyny! Plan rzeczywiście miałam ambitny i spoczął na panewce bo okazało się, że do jednego wniosku brakuje PITów, do innego jakiegoś zaświadczenia, na wniosku o przyjęcie do żłobka TŻet zapomniał złożyć autografu itd.... Nabiegałam się tylko a nic nie załatwiłam. Jutro czeka mnie ciąg dalszy tej wątpliwej przyjemności tylko nie wiem kiedy bo najpierw jedne kursy, potem kolejne . Zresztą jak mam teoretycznie 'dzień wolny' to jestem taka zabiegana, że już chyba wolę pracować.

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
A oto używne.... wydaje mi się ze już mi chyba wystarczy na początek,jeszcze muszę tylko jeden ręcznik dokupić... takze w maju zakupie juz wszystko do porodu...
Super ciuszki!

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Wczoraj znajoma mi pisała że jej synek nie dostał się do żadnego z trzech przedszkoli do których złożyła podania będzie musiała wywalić tysiaka miesięcznie i do prywatnego wozić...
Ja też się obawiam, że znowu czeka nas żłobek prywatny...
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 19:17   #1820
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
świetne te ciuszki! Chyba wrócę do patrzenia na paki na allegro

Oj kiepsko z babcią... Chciałam coś napisać, ale Piernik już mi wyjęła wszystkie słowa z ust Niestety ale przychodzi taki moment gdzie starsza osoba wymaga opieki 24h na dobę. Może nawet nie opieki to tego, żeby ktoś z nią był. Temat mi bliski bo moja Mama od ok 15 lat dorabia właśnie jako opiekunka dla starszych. Ciężki temat... ale nawet ktoś dochodzący na kilka godzin w ciągu dnia potrafi zrobić ogromną różnicę.

Dobrze, że wszystko w porządku! Trochę strachu było ale wygląda, że Wam wszystkim na dobre to wyszło. Trzymam mocno kciuki za Was!
Cała prawda opieka nad starszymi ludźmi to ciężki kawał chlebka... Pracowałam troszkę jako opiekunka os. stszej i nie zazdroszcze takiej pracy. Ja od ponad 8 lat mieszkam i zajmuje sie całodobowo moją babcią, która na dniach obchodzi 92 urodziny. Moja babcia też nie przepada już za woda, ale niestety mieszkamy razem i ja nie będe siedziec w smrodzie więc minimalne standardy higieny trzeba zachować. Jeżeli problem np pośrednio jest przez to że mama mówi że babcia się na to czy coś innego nie zgodzi to trzeba ja obejśc i bezpośrednio z babcią rozmawiać lub coś na niej "wymusić". Moja babcia też nie chce się myć przebierać czy coś i ja już nawet na to nie patrzę , jak trzeba przynosze wode i mówie babciu czas na kąpiel . Stawiam ją przed faktem dokonanym i nie daje za bardzo możliwości żeby sie zastanawiała :P Boże tyran ze mnie...
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 19:20   #1821
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Tiaaaa wiem coś o tym....A moja książka taka pełna przez te wszystkie dodatkowe badania....
Pytałaś się o szkołę rodzenia i ten MAT B1?
Mialam tyle do omówienia na pierwszej wizycie, ze zapomniałam.

Nie mam jednak pospiechu bo musze najpierw miec potwierdzenie z HMRC o zmiane mojego nazwiska bo wysłałam list. W internetach polecali zeby najpierw wlasnie to załatwić. Wtedy nie bedzie pozniejszych problemów, ze nazwisko nie pasuje lub cos w tym stylu.
Nienawidzę papierkowej roboty

Stary 2016-04-26, 19:23   #1822
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Super, że wszystko ok Bardzo się cieszę, że TŻ stanął na wysokości zadania!

Zleci szybko, za wyprawkę się weźmiesz i się nie obejrzysz a będzie koniec maja

Tak, bo temat był o torbie do szpitala Ja o wodzie termalnej dla siebie myślałam

I co zrobiliście z dziadkiem? TŻ będzie z mamą niedługo gadał, bo miała coś do zrobienia. Mówiła, że zamknęła babcie w domu i na kartce napisała gdzie jest.

Ja też o wodzie termalnej dla siebie

Mam szumisia, ale nie widzę żadnego powodu by brać go do szpitala

Co do dziadka - on wymagał 24 godzinnej opieki. Odkręcał gaz i zostawiał, żebrał po sąsiadach - mówił, że nie dajemy mu jeść i że go głodzimy, a oni dawali mu pieniądze na "bułkę" a dziadek przepijał.
Tata mu pieniądze wydzielał, bo dziadka w dniu emerytury notorycznie okradali tzw okoliczna żulernia....Więc emerytura wpływała na konto, a rodzice robili opłaty, tata codziennie po pracy jeździł dziadka sprawdzać i robić zakupy. Dziadek jedzenie chował, po szafkach, w toalecie....Ser potrafił mu zgnić w kieszeni płaszcza w szafie;///

Udało się znaleźć fajny dom opieki, moja ciocia jest pielęgniarką i tam pracowały jej znajome, więc taki sprawdzony. Tata miał ogromne wyrzuty sumienia, ale dziadek miał się tam całkiem dobrze. On zawsze był erotoman gawędziarz a tam miał całkiem fajne towarzystwo i się spełniał Obdarowywał słodyczami wszystkie koleżanki
Niestety złamał biodro, jak wrócił ze szpitala, położył się spać i już się nie obudził. Przynajmniej odszedł w spokoju. Ale i tak długo żył....Jeśli mogę tak powiedzieć. Z jedną nerką, alkoholizmem przynajmniej od 30 lat...

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Cała prawda opieka nad starszymi ludźmi to ciężki kawał chlebka... Pracowałam troszkę jako opiekunka os. stszej i nie zazdroszcze takiej pracy. Ja od ponad 8 lat mieszkam i zajmuje sie całodobowo moją babcią, która na dniach obchodzi 92 urodziny. Moja babcia też nie przepada już za woda, ale niestety mieszkamy razem i ja nie będe siedziec w smrodzie więc minimalne standardy higieny trzeba zachować. Jeżeli problem np pośrednio jest przez to że mama mówi że babcia się na to czy coś innego nie zgodzi to trzeba ja obejśc i bezpośrednio z babcią rozmawiać lub coś na niej "wymusić". Moja babcia też nie chce się myć przebierać czy coś i ja już nawet na to nie patrzę , jak trzeba przynosze wode i mówie babciu czas na kąpiel . Stawiam ją przed faktem dokonanym i nie daje za bardzo możliwości żeby sie zastanawiała :P Boże tyran ze mnie...

Mój tata robił to samo z dziadkiem. Po prostu stawiał go przed faktem dokonanym. Bo niestety, dziadek by się nie umył wcale;/
Stary 2016-04-26, 19:29   #1823
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie Ty się z babcią nie cackasz. Trzeba się umyć i myjesz babcie. Z kolei TŻta mama inaczej do tego podchodzi. Np. nalewa wody do wanny, idzie do babci, mówi o kąpieli, ta odpowiada "nie" i teściowa wraca do łazienki i wylewa nieużytą wodę. Ja wiem, że z takimi ludźmi trzeba stanowczo, bo inaczej zazwyczaj się nie da. Tylko, że główną "opiekunką" babci jest teściowa i ona traktuje nadal mamę jakby była w zupełności normalna i starość w ogóle jej nie dotyczyła. Tak samo ciuchy do prania. Teściowa pyta "masz coś do prania?" odpowiedź oczywiście, że nie - i tyle, nie pójdzie do jej szafy i nie weźmie rzeczy do prania.

Cytat:
Ja też o wodzie termalnej dla siebie

Mam szumisia, ale nie widzę żadnego powodu by brać go do szpitala

Co do dziadka - on wymagał 24 godzinnej opieki. Odkręcał gaz i zostawiał, żebrał po sąsiadach - mówił, że nie dajemy mu jeść i że go głodzimy, a oni dawali mu pieniądze na "bułkę" a dziadek przepijał.
Tata mu pieniądze wydzielał, bo dziadka w dniu emerytury notorycznie okradali tzw okoliczna żulernia....Więc emerytura wpływała na konto, a rodzice robili opłaty, tata codziennie po pracy jeździł dziadka sprawdzać i robić zakupy. Dziadek jedzenie chował, po szafkach, w toalecie....Ser potrafił mu zgnić w kieszeni płaszcza w szafie;///

Udało się znaleźć fajny dom opieki, moja ciocia jest pielęgniarką i tam pracowały jej znajome, więc taki sprawdzony. Tata miał ogromne wyrzuty sumienia, ale dziadek miał się tam całkiem dobrze. On zawsze był erotoman gawędziarz a tam miał całkiem fajne towarzystwo i się spełniał Obdarowywał słodyczami wszystkie koleżanki
Niestety złamał biodro, jak wrócił ze szpitala, położył się spać i już się nie obudził. Przynajmniej odszedł w spokoju. Ale i tak długo żył....Jeśli mogę tak powiedzieć. Z jedną nerką, alkoholizmem przynajmniej od 30 lat...

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Mój tata robił to samo z dziadkiem. Po prostu stawiał go przed faktem dokonanym. Bo niestety, dziadek by się nie umył wcale;/
Myślę, że w którymś momencie będzie trzeba też pomyśleć o ośrodku. Dobrze, że dziadek trafił do sprawdzonego ośrodka
Stary 2016-04-26, 19:42   #1824
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Chyba na starość człowiek unika wody. Moja babcia miała podobnie. Ale nie miała wyjścia, rodzice byli twardzi i tyle. Z praniem rzeczy tez nie było dyskusji. Ona zawsze miała wszystko czyste. Obrazała się, że jej nie słuchamy. Trudno było.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 19:43   #1825
TinkerrBell
Zadomowienie

Nada się taka szczotka?:brzyda l:

http://www.braybrook.co.uk/baby-hair...pscaAs5v8P8HAQ
Stary 2016-04-26, 19:48   #1826
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Ulala, tylko brać!

Wskaźniki skutecznego KP http://pediatria.mp.pl/karmienie-pie...nego-karmienia
Stary 2016-04-26, 20:03   #1827
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
No niestety tak trzeba, trochę jak z dzieckiem - też się nie pytasz czy ma ochotę na kąpiel tylko bierzesz i myjesz. Jedynie ci starsi ciut więksi i silniejsi są... Tak czy inaczej - bez konsekwencji ani rusz.

A my chyba wymyśliliśmy układ pokoiku!!! na początku myślałam, że nie chcę, ale zobaczyłam wczoraj u znajomych i .. nie obędzie się bez zmian u nas w mieszkaniu
Stary 2016-04-26, 20:12   #1828
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Tiaaaaa....

Ja to tylko słyszę z kazdej strony ze po co ha ubranka kupuje, przeciez dziecko tak szybko z nich wyrasta....no to kurde ma chodzic w pieluszce tylko, przeciez wiaodmo ze ciuszki trzeba miec. Co z tego ze ileś tam dostanę, jak nie wiaodmo jakich itd. Strasznie mnie to gadanie denerwuje. Ja musze byc przygotowana, taki mam charakter, ze potrzebuje miec wszytsko gotowe najlepiej od razu i wtedy jestem spokojna.
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 20:16   #1829
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie Ty się z babcią nie cackasz. Trzeba się umyć i myjesz babcie. Z kolei TŻta mama inaczej do tego podchodzi. Np. nalewa wody do wanny, idzie do babci, mówi o kąpieli, ta odpowiada "nie" i teściowa wraca do łazienki i wylewa nieużytą wodę. Ja wiem, że z takimi ludźmi trzeba stanowczo, bo inaczej zazwyczaj się nie da. Tylko, że główną "opiekunką" babci jest teściowa i ona traktuje nadal mamę jakby była w zupełności normalna i starość w ogóle jej nie dotyczyła. Tak samo ciuchy do prania. Teściowa pyta "masz coś do prania?" odpowiedź oczywiście, że nie - i tyle, nie pójdzie do jej szafy i nie weźmie rzeczy do prania.

Myślę, że w którymś momencie będzie trzeba też pomyśleć o ośrodku. Dobrze, że dziadek trafił do sprawdzonego ośrodka
Ja bym sobie z taką babcią poradziła hihih przemoc by była :P , a tak serio ja mojej nie napuszczam wdy do wanny tylko do dużej miski i do niej do pokoju niose ( teraz mi men nosi) mam gumowe przescieragła rozkładam na łóżku babcia siada a ja jade z gąbką. .Dziwie się że teściowa nie radzi sobie z własną mamą (zazwyczaj większe problemy są z ojcami) , ale wiem że takie przypadki zdarzają , może warto pomyśleć o dodatkowej opiece? Nieraz starsze os. sa uparte i nie chcą dac sobie pomóc przez członków rodziny , a obcym nie odmawiają .
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 20:16   #1830
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Ja to tylko słyszę z kazdej strony ze po co ha ubranka kupuje, przeciez dziecko tak szybko z nich wyrasta....no to kurde ma chodzic w pieluszce tylko, przeciez wiaodmo ze ciuszki trzeba miec. Co z tego ze ileś tam dostanę, jak nie wiaodmo jakich itd. Strasznie mnie to gadanie denerwuje. Ja musze byc przygotowana, taki mam charakter, ze potrzebuje miec wszytsko gotowe najlepiej od razu i wtedy jestem spokojna.

U mnie najczęściej dotyczy, że coś było za drogo - że można było taniej. Ja nikomu do porftela nie zaglądam i nie chcę by mi zaglądano. Jeśli kupuję w takiej cenie to znaczy, że mam na to pieniądze i z głodu nie umrę. Ale przecież nie muszę się tłumaczyć z tego ile zarabiamy i dlaczego mogę sobie pozwolić na coś "lepszego". Przestanę pracować to będę szukać taniej. A tak mogę sobie na to pozwolić.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości