|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1802 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i brawo za porozumienie z TZtem ![]() Cytat:
Nienawidzę tematów zębowych, co jakis czas dokuczają mi zęby mądrosci, ale nie mam odwagi ich wyrwac ![]() Wróciłam z wizyty w szpitalu. Endo był fajny, spisał ostatnie wyniki tarczycy, zapisał dawkę jaką biorę i powiedział, ze jak mi zabraknie to mam sie zglosić, ale dadzą mi tylko 100 bo nie robią 112 jakie biorę. Przynajmniej tyle. Co do reszty leków, to się pytał czy dać mi ich odpowiedniki, powiedziałam ze nie trzeba bo mam wystarczająco. Zapisał co biorę i tyle. Nie robił problemów. W koncu nie mogą mi zabronić ich brania. Pozniej gadałam z połozną. Powiedziałam jej o pesarze i nie miała pojęcia o co chodzi, w koncu wpisała mi ze mam "stich" szew i do sprawdzenia w 36 tygodniu Jak mnie zbadają to juz bedą wiedzieli konkretnie o co chodzi. Bedę im przypominała o tym na kazdej wizycie. Nastepna wizyta u połoznych na 12 maja. USG dopiero 25 maja ![]() Teraz to dopiero zacznie mi sie dłuzyć. |
||
|
|
|
#1804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam teraz moją zieloną ksiązkę i jestem oficjalnie cięzarną w uk |
|
|
|
|
#1807 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na drzwi się zaskakująco długo czeka, no ale można trochę wytrzymać bez. ![]() Cytat:
25 maja trochę długo, ale zleci, jakoś czas tak coraz bardziej przyspiesza w ciąży.
|
|||
|
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O wodzie termalnej właśnie też myślałam
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz wielka ksiazka a4, bede musiala nosic duzą torebkę
|
|
|
|
|
#1812 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sprawdź czy nie masz car boot w okolicy, tam też czasami można wyrwać rzeczy w super stanie. U mnie ostatnio w lumpku stał wózek spacerówka - mamas and pappas, piękny - ale był zielony, a mój TŻ ma alergię na zielony Kosztował 50f 11 Maja jadę na targi Jill and Jack - to też market rzeczy używanych i mam zamiar wrócić z wózkiem Ostatnio na siatkę ubranek z lumpka wydałam 10f.... Na pewno się zorganizujesz ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
|
|
|
#1813 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
udana i brawo za zieloną ksiazke ![]() Nie remontujemy tylko wykanczamy domek na razie sam dol ;-) Cytat:
|
|
#1814 |
|
Zadomowienie
|
Tiaaaaa....
U mnie zaczyna się dawanie dobrych rad co do wyprawki Także sezon na dobre rady oficjalnie otwarty![]()
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na sam fotelik i baze wydam 285f bo nowe. Wozek moze do 100f sie zmieszczę. Jeszcze pozostaje kwestia łozeczka z wiekszych wydatków. Nadal nie wiem co. U mnie te targi Jill and Jack niestety są daleko ode mnie. ![]() TZta namówić na carboot bedzie ciezko, kiedys bylismy na takim wiekszym, ale nic nie znalezlismy ciekawego ![]() Dobrych lumków tez nie ma za bardzo. :/ Mieszkam na zadupiu ehh Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-04-26 o 18:56 |
|
|
|
|
#1816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A moja teściowa sama biletu sobie nie kupi, a my raczej będziemy mieć inne wydatki więc nie wiem kiedy zobaczy wnuka....na FB... ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Mieliśmy takie przeżycia z dziadkiem....w dodatku dziadek był alkoholikiem i często jak już go znaleźli to był nieźle poturbowany;/
|
|
|
#1817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę, że TŻ stanął na wysokości zadania! ![]() Cytat:
![]() Tak, bo temat był o torbie do szpitala Ja o wodzie termalnej dla siebie myślałam Cytat:
![]() I co zrobiliście z dziadkiem? TŻ będzie z mamą niedługo gadał, bo miała coś do zrobienia. Mówiła, że zamknęła babcie w domu i na kartce napisała gdzie jest.
|
|
#1818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pytałaś się o szkołę rodzenia i ten MAT B1?
|
|
|
#1819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny!
. Nabiegałam się tylko a nic nie załatwiłam. Jutro czeka mnie ciąg dalszy tej wątpliwej przyjemności tylko nie wiem kiedy bo najpierw jedne kursy, potem kolejne . Zresztą jak mam teoretycznie 'dzień wolny' to jestem taka zabiegana, że już chyba wolę pracować.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam jednak pospiechu bo musze najpierw miec potwierdzenie z HMRC o zmiane mojego nazwiska bo wysłałam list. W internetach polecali zeby najpierw wlasnie to załatwić. Wtedy nie bedzie pozniejszych problemów, ze nazwisko nie pasuje lub cos w tym stylu. Nienawidzę papierkowej roboty
|
|
|
|
|
#1822 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też o wodzie termalnej dla siebie ![]() Mam szumisia, ale nie widzę żadnego powodu by brać go do szpitala ![]() Co do dziadka - on wymagał 24 godzinnej opieki. Odkręcał gaz i zostawiał, żebrał po sąsiadach - mówił, że nie dajemy mu jeść i że go głodzimy, a oni dawali mu pieniądze na "bułkę" a dziadek przepijał. Tata mu pieniądze wydzielał, bo dziadka w dniu emerytury notorycznie okradali tzw okoliczna żulernia....Więc emerytura wpływała na konto, a rodzice robili opłaty, tata codziennie po pracy jeździł dziadka sprawdzać i robić zakupy. Dziadek jedzenie chował, po szafkach, w toalecie....Ser potrafił mu zgnić w kieszeni płaszcza w szafie;/// Udało się znaleźć fajny dom opieki, moja ciocia jest pielęgniarką i tam pracowały jej znajome, więc taki sprawdzony. Tata miał ogromne wyrzuty sumienia, ale dziadek miał się tam całkiem dobrze. On zawsze był erotoman gawędziarz a tam miał całkiem fajne towarzystwo i się spełniał Obdarowywał słodyczami wszystkie koleżanki Niestety złamał biodro, jak wrócił ze szpitala, położył się spać i już się nie obudził. Przynajmniej odszedł w spokoju. Ale i tak długo żył....Jeśli mogę tak powiedzieć. Z jedną nerką, alkoholizmem przynajmniej od 30 lat... ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
Mój tata robił to samo z dziadkiem. Po prostu stawiał go przed faktem dokonanym. Bo niestety, dziadek by się nie umył wcale;/
|
|
|
#1823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba na starość człowiek unika wody. Moja babcia miała podobnie. Ale nie miała wyjścia, rodzice byli twardzi i tyle. Z praniem rzeczy tez nie było dyskusji. Ona zawsze miała wszystko czyste. Obrazała się, że jej nie słuchamy. Trudno było.
|
|
|
|
#1825 |
|
Zadomowienie
|
Nada się taka szczotka?
:brzyda l:http://www.braybrook.co.uk/baby-hair...pscaAs5v8P8HAQ
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wskaźniki skutecznego KP http://pediatria.mp.pl/karmienie-pie...nego-karmienia
|
|
#1827 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak czy inaczej - bez konsekwencji ani rusz.A my chyba wymyśliliśmy układ pokoiku!!! na początku myślałam, że nie chcę, ale zobaczyłam wczoraj u znajomych i .. nie obędzie się bez zmian u nas w mieszkaniu
|
|
#1828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja to tylko słyszę z kazdej strony ze po co ha ubranka kupuje, przeciez dziecko tak szybko z nich wyrasta....no to kurde ma chodzic w pieluszce tylko, przeciez wiaodmo ze ciuszki trzeba miec. Co z tego ze ileś tam dostanę, jak nie wiaodmo jakich itd. Strasznie mnie to gadanie denerwuje. Ja musze byc przygotowana, taki mam charakter, ze potrzebuje miec wszytsko gotowe najlepiej od razu i wtedy jestem spokojna. |
|
|
|
|
#1829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Dziwie się że teściowa nie radzi sobie z własną mamą (zazwyczaj większe problemy są z ojcami) , ale wiem że takie przypadki zdarzają , może warto pomyśleć o dodatkowej opiece? Nieraz starsze os. sa uparte i nie chcą dac sobie pomóc przez członków rodziny , a obcym nie odmawiają .
|
|
|
|
|
#1830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie najczęściej dotyczy, że coś było za drogo - że można było taniej. Ja nikomu do porftela nie zaglądam i nie chcę by mi zaglądano. Jeśli kupuję w takiej cenie to znaczy, że mam na to pieniądze i z głodu nie umrę. Ale przecież nie muszę się tłumaczyć z tego ile zarabiamy i dlaczego mogę sobie pozwolić na coś "lepszego". Przestanę pracować to będę szukać taniej. A tak mogę sobie na to pozwolić.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

ale to dopiero wieczorem albo jutro, bo telefon mi pada a tż dopiero o 20 podrzuci mi torbę. no i ładowarkę.
i brawo za porozumienie z TZtem 

. Zresztą jak mam teoretycznie 'dzień wolny' to jestem taka zabiegana, że już chyba wolę pracować.