Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-26, 20:17   #1831
tabitabi
Raczkowanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Wkładki laktacyjne niby niczym się nie różnią, miałam z canpola takie zwykłe, kiedyś mi się skończyły i mąż kupił mi aventa i kurde, były super, miękkie, dobrze się trzymały, nie odznaczaly. Ale cenowo duża rożnica. Co do majtek, to nie wszystkie "poporodowe" się nadają. Niektóre są z takiej niefajnej fizeliny, która wcale nie przepuszcza powietrza. Ja niestety takie własnie kupiłam i jak położna po porodzie mnie ubierała, to powiedziała, że masakra i kazala mężowi kupić te siatkowe (takie fioletowe) i one rzeczywiście były super, po powrocie do domu używałam ich do wietrzenia krocza, świetnie się prały, nie darły się. Zaraz postaram się znaleźć linka.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Miałam te i były super:
Zobacz ofertę: WIELORAZOWE majtki POPORODOWE SIATKOWE SIATECZKOW
http://allegro.pl/showItem2.php?item=6050958022
Te były tragiczne:
Zobacz ofertę: CANPOL - MAJTKI POPORODOWE jednorazowe 5szt - L
http://allegro.pl/showItem2.php?item=5527798180

Oo te z canpolu mnie właśnie odrzuciły :/ ale tych pierwszych poszukam. Dzięki

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość

Cena mnie powaliła :O
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 20:20   #1832
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Cała prawda opieka nad starszymi ludźmi to ciężki kawał chlebka... Pracowałam troszkę jako opiekunka os. stszej i nie zazdroszcze takiej pracy. Ja od ponad 8 lat mieszkam i zajmuje sie całodobowo moją babcią, która na dniach obchodzi 92 urodziny. Moja babcia też nie przepada już za woda, ale niestety mieszkamy razem i ja nie będe siedziec w smrodzie więc minimalne standardy higieny trzeba zachować. Jeżeli problem np pośrednio jest przez to że mama mówi że babcia się na to czy coś innego nie zgodzi to trzeba ja obejśc i bezpośrednio z babcią rozmawiać lub coś na niej "wymusić". Moja babcia też nie chce się myć przebierać czy coś i ja już nawet na to nie patrzę , jak trzeba przynosze wode i mówie babciu czas na kąpiel . Stawiam ją przed faktem dokonanym i nie daje za bardzo możliwości żeby sie zastanawiała :P Boże tyran ze mnie...
nawet tak nie mów..moim zdaniem zajmowanie się starszymi ludźmi to jedno z najcięższych "zajęć".. do tego trzeba mnóstwo mądrości, cierpliwości, odwagi, chęci i miłości do ludzi..podziwiam CIę
Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
dzieki..podsyłaj częściej

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość

A my chyba wymyśliliśmy układ pokoiku!!! na początku myślałam, że nie chcę, ale zobaczyłam wczoraj u znajomych i .. nie obędzie się bez zmian u nas w mieszkaniu
wyczuwam kolejne emocje związane z przygotowaniami.. i czekam na efekt końcowy
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 20:36   #1833
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Ja to tylko słyszę z kazdej strony ze po co ha ubranka kupuje, przeciez dziecko tak szybko z nich wyrasta....no to kurde ma chodzic w pieluszce tylko, przeciez wiaodmo ze ciuszki trzeba miec. Co z tego ze ileś tam dostanę, jak nie wiaodmo jakich itd. Strasznie mnie to gadanie denerwuje. Ja musze byc przygotowana, taki mam charakter, ze potrzebuje miec wszytsko gotowe najlepiej od razu i wtedy jestem spokojna.
haha, słyszę to samo ale kupuję jak mi się coś mega spodoba, narazie nie ma tego dużo ale powoli się zbiera

właśnie skończyłam jeść żelki, trochę mi dziwnie się je, bo na sali żadna dziewczyna nie je, ale w sumie co się będę tż przywiózł mi cała siate słodyczy, więc teraz się zacznie wpierniczanie. no i ciągle na sali tvn, cieszę się, że mam już ładowarkę i laptopa to sobie jutuba obejrze
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 20:39   #1834
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Szostka gorna mi sie psuje byla juz leczona wiec chyba czeka mnie wyrywanie :-( wyrywalyscie zeby w ciazy kiedys??
ja miałam wyrywaną 8ke jakieś 3 tygodnie temu, bez problemowo, dostałam znieczulenie i bolało mnie tylko 1 dzień, później nawet apapu nie używałam

Cytat:
Tiaaaaa....
U mnie zaczyna się dawanie dobrych rad co do wyprawki Także sezon na dobre rady oficjalnie otwarty
haha tu na szczęście Teściowa się nie wtrąca

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
haha, słyszę to samo ale kupuję jak mi się coś mega spodoba, narazie nie ma tego dużo ale powoli się zbiera

właśnie skończyłam jeść żelki, trochę mi dziwnie się je, bo na sali żadna dziewczyna nie je, ale w sumie co się będę tż przywiózł mi cała siate słodyczy, więc teraz się zacznie wpierniczanie. no i ciągle na sali tvn, cieszę się, że mam już ładowarkę i laptopa to sobie jutuba obejrze
ja też niektóre rzeczy wole kupić droższe, ale są takie na których chce przyoszczędzić i tyle

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 21:00   #1835
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
nawet tak nie mów..moim zdaniem zajmowanie się starszymi ludźmi to jedno z najcięższych "zajęć".. do tego trzeba mnóstwo mądrości, cierpliwości, odwagi, chęci i miłości do ludzi..podziwiam CIę

Cytat:

Dziękuję miło to słyszeć . U mnie w rodzinie ja jestem najmłodszą wnuczką , ale reszta ma już pozakładane rodziny i po 2 dzieci. Żadne z mojego kuzynostwa nie pyta nawet czy trzeba w czymś pomóc , stwierdzili , że skoro ja zamieniłam babci ruderke i mam "po babci mieszkanie" to obowiązek opieki spoczywa tylko na mnie ( babcia miała mieszkanie komunalne w oficyne, którego nie dało się wykupić bo zgm uparcie twierdzi że ta kamienica idzie do wyburzenia już od 2000 r tylko do tej pory stoi i nie wygląda na to że wyburza ja przez następne 20 lat... Takie jednopokojowe ze ślepą łazienką , bez ciepłej wody stare nieszczelne piece , okna zżarte przez korniki, podłogi i stropy pozalewane na płytach pielśniowych , zamieniłam na ładne 2 pokojowe mieszkanie a rodzice zapłacili wykup i spłate zadłużenia - to mieszkanie na które zamieniłam było zamieszkane przez alkoholików, którzy w ogóle nie płacili czynszu . Rodzice spłacili zadłużenie, dali im odstępne w łapę i zapłacili za wykup). Pomijam fakt, że koszt wykupu, spłaty zadłużenia, łapówki dla alkoholików i później materiały i koszt robocizy przekroczyły wartośc babci ruderki , moje kuzynostwo dalej sądzi, że zarobiłam na babci bo załatwiłam sobie po niej mieszkanie i mam co miesiąc jej emeryturę - zawrotne 1117 zł po podwyżce , ktore oczywiście idzie na babci wikt opierunek i rzeczy które potrzebuje . Nikt mi tego co prawda w oczy nie mówi ale słyszałam raz taki komentarz od matki kuzynostwa.
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 21:04   #1836
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję miło to słyszeć . U mnie w rodzinie ja jestem najmłodszą wnuczką , ale reszta ma już pozakładane rodziny i po 2 dzieci. Żadne z mojego kuzynostwa nie pyta nawet czy trzeba w czymś pomóc , stwierdzili , że skoro ja zamieniłam babci ruderke i mam "po babci mieszkanie" to obowiązek opieki spoczywa tylko na mnie ( babcia miała mieszkanie komunalne w oficyne, którego nie dało się wykupić bo zgm uparcie twierdzi że ta kamienica idzie do wyburzenia już od 2000 r tylko do tej pory stoi i nie wygląda na to że wyburza ja przez następne 20 lat... Takie jednopokojowe ze ślepą łazienką , bez ciepłej wody stare nieszczelne piece , okna zżarte przez korniki, podłogi i stropy pozalewane na płytach pielśniowych , zamieniłam na ładne 2 pokojowe mieszkanie a rodzice zapłacili wykup i spłate zadłużenia - to mieszkanie na które zamieniłam było zamieszkane przez alkoholików, którzy w ogóle nie płacili czynszu . Rodzice spłacili zadłużenie, dali im odstępne w łapę i zapłacili za wykup). Pomijam fakt, że koszt wykupu, spłaty zadłużenia, łapówki dla alkoholików i później materiały i koszt robocizy przekroczyły wartośc babci ruderki , moje kuzynostwo dalej sądzi, że zarobiłam na babci bo załatwiłam sobie po niej mieszkanie i mam co miesiąc jej emeryturę - zawrotne 1117 zł po podwyżce , ktore oczywiście idzie na babci wikt opierunek i rzeczy które potrzebuje . Nikt mi tego co prawda w oczy nie mówi ale słyszałam raz taki komentarz od matki kuzynostwa.

Za hajc babci baluj......Ludzie zawsze będą innym do portfela zaglądać.
Ja mam zasądzone alimenty, ale ich nie widuję - ale i tak ludzie mówili, że na kosmetyczkę wydaję z tych pieniędzy. Przecież ja wcale nie pracowałam na dwa etaty.....
Stary 2016-04-26, 21:06   #1837
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
U mnie najczęściej dotyczy, że coś było za drogo - że można było taniej. Ja nikomu do porftela nie zaglądam i nie chcę by mi zaglądano. Jeśli kupuję w takiej cenie to znaczy, że mam na to pieniądze i z głodu nie umrę. Ale przecież nie muszę się tłumaczyć z tego ile zarabiamy i dlaczego mogę sobie pozwolić na coś "lepszego". Przestanę pracować to będę szukać taniej. A tak mogę sobie na to pozwolić.

Dokładnie! Nie jestemy z tż milionerami ale zarabiamy na tyle zeby kupic wiekszosc nowych ubranek, co ma tez swoj cel, bo chcemy miec wiecej dzieci, wiec juz kolejne bedzie miało. Dlatego tez chce kupować nowe, dobre jakościowo. Nie mam bliskiej rodziny od ktorej ciuszki dostanę po dziecku, a jedynie jest szansa ze ktos nam bedzie kupował na prezent. Co nie znaczy ze mam sobie sama nie kompletować wyprawki....

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:

Ja mam zasądzone alimenty, ale ich nie widuję - ale i tak ludzie mówili, że na kosmetyczkę wydaję z tych pieniędzy. Przecież ja wcale nie pracowałam na dwa etaty.....

Wiaodmo ze i tak inni wiedza lepiej
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 21:06   #1838
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
nie za tania???
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 21:07   #1839
agnszp
Rozeznanie

U mnie tak było z pracą, w mojej rodzinnej miejscowości rodzina i znajomi byli pewnie ze tata mi załatwił pracę w stolicy za każdym razem jak to słyszałam to nie wiedziałam czy śmiać sie czy plakac
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 21:08   #1840
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość

żylaków nie mam ale nie wiem pamietam to sex

w gondoli też powinny być pasy więc kot moze testować oba rodzaje
Ja co sex pamiętam, ale udany sex to już zupełnie inna sprawa

Muszę sprawdzić bo nie widziałam pasów

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Co do smoczków itd tez chyba bede kupowała avent. Szczególnie jak TZ zauwarzył, ze są robione w UK. Takze tym bardziej na plus dla nas. Teraz jest sporo przecen, ale czekam z zakupami po 15 maja jak wróce z tego baby event. Moze dostane jakies fajne darmowe próbki.
Pytałam tez znajomej która ma małego synka, czy nie bedzie miala jakis ubranek do odkupienia. Powiedziała, ze zobaczy.
Fajnie móc odkupić sobie od kogoś używki, zdecydowane oszczędności. Sama mam 99% z odzysku

Cytat:

buahhahaha nie , mój jest taki na codzień tzn bez mojej ciąży
Mój mąż to samo, nieustanny ciążowy kalafior

Cytat:
byłam na IP i zostawili mnie na patologii na 3 dni.
siedzę z wenflonem pod magnezem i robię listę co ma tż mi przywieźć do szpitala bo nie mam nic.. kurcze, żałuję, że nie spakowałam się wcześniej ale nie miałam pojęcia, że mnie zostawią.
za Was !!

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Ja mam mamę 100km stąd, ale chciała przyjechac na tydzień-dwa po porodzie, żeby nam pomóc. Doceniam to, ale podziękowałam i poprosiłam, żeby zamiast tego pojechała na wakacje, a my sobie z Tż poradzimy, a ona może w odwiedziny przyjechać Oczywiście to nasze pierwsze dziecko, ale oboje mamy spore doświadczenie z niemowlakami, Tz będzie miał co najmniej tydzień urlopu po moim powrocie do domu, to sobie możemy pozwolić na taką samodzielnośc

Bo wiedza, że temat porodów wałkujesz na co dzień przez pracę ale co w domu robic po porodzie będziesz, to już nie tylko Twoja sprawa najwyraźniej

Biedna Jedyne pocieszenie, że będziesz miała więcej czasu na wizaż
U mnie mama piętro wyżej i to daje mi niesamowite poczucie komfortu. Wiem, że w każdej chwili mogę na nią liczyć ale my mamy świetny kontakt, mama się w nic nie wtrąca a mój mąż mówi o niej "najlepsza teściowa świata"
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 21:11   #1841
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
nie za tania???
Oj tam oj tam Raz się żyje:P
Stary 2016-04-26, 21:12   #1842
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Taaa impreze życia za tą kasę zrobię tyle szmalcu, że w ogole chyba ogłupieje i nie będe wiedziała na co wydać
Stary 2016-04-26, 21:12   #1843
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Oj tam oj tam Raz się żyje:P
no taaaaak dla dziecka wszystko co najlepsze

po zastanowieniu powinnam poprawić na wszystko co najdroższe
Stary 2016-04-26, 21:13   #1844
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
No chyba z ubranek mam już wszytsko, część nowych i ostatnio zamówiłam na allegro pakę uzywanych, no i sie chwalę, oto nowe...
Cytat:
A oto używne.... wydaje mi się ze już mi chyba wystarczy na początek,jeszcze muszę tylko jeden ręcznik dokupić... takze w maju zakupie juz wszystko do porodu...
Cudowności!

Dziewczyny dzisiaj pierwszy raz otrzymałam delikatnego kopniaczka! tak sobie leżałam na plecach i gładziłam delikatnie brzuszek, po czym zrobiła się taka górka (niestety tylko na kilka sekund) i poczułam kopniaka Ta górka była bardziej wyczuwalna pod ręką, niż tak widoczna wizualnie i po paru sekundach znikła bu. Jeszcze ze 2 razy wyszła i juz do tej pory cisza coś niesamowitego!

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019

Edytowane przez Afrodita
Czas edycji: 2016-04-26 o 21:16
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 21:15   #1845
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Cudowności!

Dziewczyny dzisiaj pierwszy raz otrzymałam delikatnego kopniaczka! tak sobie leżałam na plecach i gładziłam delikatnie brzuszek, po czym zrobiła się taka górka (niestety tylko na kilka sekund) i poczułam kopniaka Ta górka była bardziej wyczuwalna pod ręką, niż tak wizualnie i po paru sekundach znikła bu. Jeszcze ze 2 razy wyszła i juz do tej pory cisza coś niesamowitego!

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Pewnie już pisałyście ale jakby co przypomnę od dziś do 02.05 w Rossmanie -49% na tusze eyelinery i cienie do powiek
Stary 2016-04-26, 21:19   #1846
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
no taaaaak dla dziecka wszystko co najlepsze

po zastanowieniu powinnam poprawić na wszystko co najdroższe

Jeszcze się zastanawiamy nad szlafrokiem księcia Georga Teraz bardzo modny na wyspach Bo młody przyjął w nim Baracka Obamę

Eeeee tam, myślałam, że będzie droższy

http://www.telegraph.co.uk/business/...rges-bathrobe/
Stary 2016-04-26, 21:23   #1847
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

Czytałam właśnie, że dziecko musie się nauczyć pić z tej madeli. To trochę minus tej butelki. Ale jest bardzo polecana przy karmieniu mieszanym...
Kurde już mialam kliknąć tą madelę ale znów się waham jak tam dalej pójdzie w życiu tej wyprawki nie ogarnę ...

Cytat:
Moja mama sobie sama kupiła bilety do mnie, choć prosiłam że jeśli już to mogłaby przyjechać w połowie sierpnia...ale się uparła by przyjechać w terminie porodu;/

A moja teściowa sama biletu sobie nie kupi, a my raczej będziemy mieć inne wydatki więc nie wiem kiedy zobaczy wnuka....na FB...

Moja teściowa zobaczy tylko na fb... Nawet do córki nie przyjechała jak rodziła dzieci (a mieszkała 5km od niej), do nas na ślub nie przyjechała więc zapewne naszego syna też nie będzie miała okazji zobaczyć skoro jest teraz 2000km stąd
Jak przyjechała raz do PL to nawet wnukom (od siostry męża dzieciom) nawet czekolady nie przywiozła bo nie ma pieniędzy, a wczoraj wrzuciła fote na fb gdzie kupiła sobie kota za 500Euro
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-26, 21:25   #1848
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Kupiłam wózek, kupiłam wózek, jupi !!

Używany od sąsiadki taki: http://www.entliczekpentliczeksklep..../1047-3739.jpg

Cena : 750zł z pełnym wyposażeniem

Zapewne nie jest idealny bo inne mają to czy tamto lepsze ale najważniejsze, że jest i mogę odpuścić temat wózków
świetnie , gratulacje zakupu

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Jestem Czytam was ciągle i czytam, ale jakos wbic sie w temat nie mogę. Mam za duzo na głowie.
TZ przedstawił nam nasz budzet i wyszło, ze kasy nie ma, a trzeba kupić tak wiele Nieco sie załamałam. Niby mamy 1 tys na wydanie na dziecko, ale i tak najlepiej jak wydamy jak najmniej. Czyli szalenstwa zakupowe odpadają
Muszę się poskromić do zupełnych podstaw i kupowania z drugiej ręki.

Dzisiaj idę do szpitala do endo i połoznych. Ciekawa jestem czy trafie na kogos rozsądnego. Juz sie stresuje.

Pfff mi wyszło pół na pół.
już doczytałam, że jesteś po wizycie dobrze, że nie robią problemów. A funduszami się nie przejmuj, na pewno coś fajnego upolujesz

Cytat:
Mi nikt nic nie mówi, teściowa w poprzedniej ciąży próbowała jakichs porad udzielać, ale została zgaszona i teraz się nie odzywa.

U mnie podobnie, teściowa doradzała dokarmianie bo tak robi jej sąsiadka

Cytat:
byłam na IP i zostawili mnie na patologii na 3 dni.
siedzę z wenflonem pod magnezem i robię listę co ma tż mi przywieźć do szpitala bo nie mam nic.. kurcze, żałuję, że nie spakowałam się wcześniej ale nie miałam pojęcia, że mnie zostawią.
uff, cieszę się, że z małą wszystko ok

Cytat:
No chyba z ubranek mam już wszytsko, część nowych i ostatnio zamówiłam na allegro pakę uzywanych, no i sie chwalę, oto nowe...
wow, dużo tego
Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Gratulacje z powodu zakupu wózka ! W jakim kolorze wybraliście wózek ? Widziałam w sklepie ten sam model szary w różowe groszki i byłam zachwycona tylko potem dla chłopca okazał by się mało "praktyczny"

My wszystko osobno kupimy żeby właśnie nie przepłacić i kupić tylko to co będzie nam potrzebne

Ciężki temat faktycznie

Jeśli któraś z was nie widziała a chciała by wrzucam linka http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...na,200739.html

Gratulacje ! Karoca kupiona, największy wydatek z głowy

U mnie wyszło 50% na 50%

Wczoraj znajoma mi pisała że jej synek nie dostał się do żadnego z trzech przedszkoli do których złożyła podania będzie musiała wywalić tysiaka miesięcznie i do prywatnego wozić...

Haha czyli "prawie" zrealizował zachciankę :P PRAWIE

O kurczę, trochę słabo gdyby nasza Łucja nagle okazała się być np. Antosiem to sporo ubranej by poszło do wymiany/kartonu w oczekiwaniu na następne maleństwo. Chyba nie będę kupować już ciuszków puki nie pójdziemy na ostatnie usg

Yea! W końcu nadrobiłam Sama sobie jestem winna bo zaniedbałam wątek ale cóż, nie miałam weny na nadrabianie .

Nasze maleństwo bardzo polubiło jak siedzę na kanapie z wyprostowanymi nogami na których spoczywa laptop - wtedy jest najbardziej aktywna , ale i często się uaktywnia jak rozmawiam ze swoją mamą przyszła babcia jest zachwycona tym faktem.

U nas dzisiaj pogoda "barowa" miałam wyskoczyć po sok pomarańczowy o którym od wczoraj myślę ale lało przez prawie dwie godziny...

Dziewczyny czy jest jakaś filozofia wkładek laktacyjnych ? Są lepsze i gorsze czy wszystko jedno ? Po waszych ostatnich zamówieniach z gemini postanowiłam przygotować koszyk i utknęłam przy wyborze:
-termometru
-wkładek laktacyjnych
-majtek poporodowych (wydają mi się paskudne i nie wiem czy nie kupię normalnych bawełnianych a najwyżej je wywalę)

Co myślicie ?

Lecę zaraz po soczek i pomału zabieram się za obiad - dzisiaj warzywka z patelni i piersi z kurczaka
Ja wkładki uzywałam tylko przez pierwszy miesiąc, potem mi już nic nie ciekło a jakoś nie polubiłam się z tymi wkładkami. Jakbym miała używać dłużej to rozważyłabym opcję tych wielorazowego użytku

Cytat:
z małą wszystko okej, nawet zaczęła się ruszać, chyba się wkurza na te ciągle usg i jeżdżenie po brzuchu detektorem.. ale na potrójnego snickersa rano nie zaregowała nawet
właśnie wróciłam z usg 3D bo lekarka chciała sobie na mnie poćwiczyć, bo dopiero się uczy i mam fotke buzki i nóżek
zostawili mnie na oddziale chyba profilaktycznie, ale nie żałuję, że przyjechałam bo przynajmniej wiem, że z małą wszystko okej a tak to pewnie siedzialabym w domu i się zamartwiała..
przynajmniej nadrobie sobie forum ale to dopiero wieczorem albo jutro, bo telefon mi pada a tż dopiero o 20 podrzuci mi torbę. no i ładowarkę.
u mnie jest już lepiej, znów zaczęliśmy się dogadywać, przyszedł i przeprosił, pogadaliśmy i jest lepiej.
za poprawę relacji z tż

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Super że wizyta
udana i brawo za zieloną ksiazke

Nie remontujemy tylko wykanczamy domek na razie sam dol ;-)

No niestety ja wlasnie tez troche czytalam w necie ale i tak sie boje pojde do dentysty to zobaczymy co będzie mowic ale to w nast tyg jakos bo w pon planuje isc na glukoze
ja mam wizytę u dentysty w piątek. Pierwszy raz idę do faceta dentysty i chyba mam większego stresa niż przy facecie ginekologu

Nie wiem czy taki senny dzień czy co .......... niesamowicie chce mi się spać a już przez dzień zaliczyłam drzemkę

Asicuha na twoje problemy polecam zadzwonić do Michała Koszli, ostatnio u niego się szkoliłam . Jest świetnym fachowcem i myślę, że może Ci pomóc

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 21:25   #1849
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze się zastanawiamy nad szlafrokiem księcia Georga Teraz bardzo modny na wyspach Bo młody przyjął w nim Baracka Obamę

do szlafroczka jeszcze dojrzejecie na razie bym się zajęła organizacją tego słynnego królewskiego kocyka dla noworodków:
http://www.ghhurt.com/baby-shawls/pr...ing-shawl.html
Stary 2016-04-26, 21:29   #1850
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Tez tak uważam. Sama nie wiem czy dałabym rade.
Pelny podziw za opiekę nad babcią dla Anioła

Cytat:

Kurde muszę taki mojemu Jaśkowi sprawić
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-26, 21:30   #1851
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
świetnie , gratulacje zakupu

już doczytałam, że jesteś po wizycie dobrze, że nie robią problemów. A funduszami się nie przejmuj, na pewno coś fajnego upolujesz

U mnie podobnie, teściowa doradzała dokarmianie bo tak robi jej sąsiadka

uff, cieszę się, że z małą wszystko ok

wow, dużo tego

Ja wkładki uzywałam tylko przez pierwszy miesiąc, potem mi już nic nie ciekło a jakoś nie polubiłam się z tymi wkładkami. Jakbym miała używać dłużej to rozważyłabym opcję tych wielorazowego użytku

za poprawę relacji z tż

ja mam wizytę u dentysty w piątek. Pierwszy raz idę do faceta dentysty i chyba mam większego stresa niż przy facecie ginekologu

Nie wiem czy taki senny dzień czy co .......... niesamowicie chce mi się spać a już przez dzień zaliczyłam drzemkę

Asicuha na twoje problemy polecam zadzwonić do Michała Koszli, ostatnio u niego się szkoliłam . Jest świetnym fachowcem i myślę, że może Ci pomóc
Piszesz o tym zylaku?

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 21:32   #1852
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
do szlafroczka jeszcze dojrzejecie na razie bym się zajęła organizacją tego słynnego królewskiego kocyka dla noworodków:
Toż to prawdzimy must have każdego dziecka ....
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-26, 21:34   #1853
Georgia1976
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Nie kupowałam, a ceny faktycznie atrakcyjne. Ciekawe jak z jakością ?
Cytat:
Oddzielnie, baby design enjoy
Dzięki - wygląda fajnie
Tak właśnie myślałam sobie aby kupić oddzielnie gondole np. używaną a potem jakąś fajną spacerówkę
Georgia1976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 21:35   #1854
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Muszę go mieć do kompletu do szczotki:brzydal :
Stary 2016-04-26, 21:39   #1855
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Muszę go mieć do kompletu do szczotki:brzydal :
w takim razie na wyjście ze szpitala jeszcze niebieska sukienka w groszki
Stary 2016-04-26, 21:40   #1856
Orange_tree1
Zadomowienie

Zdjęć kota w wózku nie zdążyłam jeszcze zrobić, ale za to dostaliśmy od sąsiadki w komplecie do wózka wanienkę i stojaczek, kota oczywiście od razu zainteresowało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160426_202215.jpg (81,6 KB, 28 załadowań)
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-26, 21:47   #1857
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Zdjęć kota w wózku nie zdążyłam jeszcze zrobić, ale za to dostaliśmy od sąsiadki w komplecie do wózka wanienkę i stojaczek, kota oczywiście od razu zainteresowało
trzeba było wodę wlać bo kotek nie wie do czego ten super przedmiot służy
Stary 2016-04-26, 21:48   #1858
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Tez tak uważam. Sama nie wiem czy dałabym rade.
Pelny podziw za opiekę nad babcią dla Anioła

Kurde muszę taki mojemu Jaśkowi sprawić
Dziękować , ja babcia zajmuje się już bardzo długo. Teraz to już kwestia przyzwyczajenia, nie jest to nawet specjalnie trudne czy coś raczej uciążliwe bo np nie można nic zrobić spontanicznie żadne wyjazdy ani nic bo w domu czeka babcia , której trzeba podać pokarm i takie tam. U mnie to troszkę zamiana rolami . Rodzice pracowali za granicą i jak byłam mała często ta babcia się mną opiekowała pod ich nieobecność a były to długie okresy. Teraz śmieję się że jak ja byłam mała to babcia mi myła tyłek teraz jest na odwrót.
Stary 2016-04-26, 21:54   #1859
tija93
Zakorzenienie

Ręce mi opadły na teściową. TŻ z nią rozmawiał przez telefon. Pyta co z babcią i co mama planuje zrobić. Dowiedział się, że babcia też wróciła z obdrapanymi kolanami. Czyli chyba gdzieś upadła. Teściowa wymyśliła, że uwaga pójdzie z babcią na prześwietlenie kolan, bo ją teraz bolą. I to wszystko! Nic! Zero refleksji i zastanowienia! Znalazła własną matkę z rozwianym włosem, rozmemłaną i podrapanymi kolanami w środku nocy nie pamiętającą co robiła i jedyne co wymyśliła to, że do lekarza z kolanami trzeba. Po tych słowach TŻ chciał ciągnąć temat, a mama szybko zaczęła gadać o sprawach TŻta.

Cytat:
Ja bym sobie z taką babcią poradziła hihih przemoc by była :P , a tak serio ja mojej nie napuszczam wdy do wanny tylko do dużej miski i do niej do pokoju niose ( teraz mi men nosi) mam gumowe przescieragła rozkładam na łóżku babcia siada a ja jade z gąbką. .Dziwie się że teściowa nie radzi sobie z własną mamą (zazwyczaj większe problemy są z ojcami) , ale wiem że takie przypadki zdarzają , może warto pomyśleć o dodatkowej opiece? Nieraz starsze os. sa uparte i nie chcą dac sobie pomóc przez członków rodziny , a obcym nie odmawiają .
Zapraszam Do teściowej nie dociera, że jej mama ma już swoje lata i wymaga opieki, że trzeba z nią czasem jak z dzieckiem by coś wyegzekwować.

Cytat:
Przykre w sumie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość

Dziewczyny dzisiaj pierwszy raz otrzymałam delikatnego kopniaczka! tak sobie leżałam na plecach i gładziłam delikatnie brzuszek, po czym zrobiła się taka górka (niestety tylko na kilka sekund) i poczułam kopniaka Ta górka była bardziej wyczuwalna pod ręką, niż tak widoczna wizualnie i po paru sekundach znikła bu. Jeszcze ze 2 razy wyszła i juz do tej pory cisza coś niesamowitego!

Cytat:

Szlafrok księcia, kocyk i na wyjście ze szpitala niebieska sukienka w kropki to must have każdej szanującej się mamy!
Stary 2016-04-26, 21:56   #1860
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
w takim razie na wyjście ze szpitala jeszcze niebieska sukienka w groszki
Ej, teraz przesadziłaś
Mnie w sukience trudno uświadczyć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości