Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-28, 14:20   #2221
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Właśnie miałam Ciebie pytać gdzie będziesz rodzić ale pomyślałam że to może za wcześnie
Od położnej która siedzi u mojego gina słyszałam że najlepszy jest szpital w Wałbrzychu a we Wroc to w kolejności Szpital na brochowie, na kamińskiego a na końcu na borowskiej- choć ona sama tam pracuje Ja chyba chcę rodzić jednak na borowskiej, opinie w necie są zadowalające, a moja koleżanka rodziła w zeszłym roku na brochowie i nie była zadowolona Poza tym tam warunki sanitarne są średnie a mnie za przeproszeniem brzydzi nawet robienie siku w publicznej toalecie więc jest to dla mnie ważne. Od kumpeli z Milicza słyszałam że szpital w Trzebnicy jest dobry, bo Ty chyba z tamtych okolic?

Ja też tak bym chciała ją wycałować po tych stópkach maleńkich! Ale niech się nie spieszy i czeka na swój termin

Super brzusio! Ty w ogóle coś przytyłaś?
hmm..ja własnie nie wiem gdzie, w Trzebnicy szpital miał b.dobre opinie,ale to tak parę lat wstecz, potem czytałam wiele takich,ze chyba za bardzo nachwalono ich i jest lipa.. ja mam opcje jeszcze w drugą stronę uderzyć, do sąsiadów z wielkopolski albo tutejszy rejonowy..borowska i kamieńskiego o tyle polecane,że wysoki stopień referencyjności,ale kołchozy straszne..a na borowskiej warunki sanitarne dobre? ja też tych co trzymaja siku do domu..

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Przeżyłam. Wypilam, chybaw życiu nic tak slodkiego nie piłam.
Aa ze jakby co to nic nie wiem p cukrzycy ciazowej to zjadłam drozdzowke, kupiłam arbuza i zjem loda na kolację. A jutro tort rozpusta, ale moze to ostatnia.
oby nieostatnia ta rozpusta..

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Aż mnie zaslodzilo od samej twojej wiadomosci

Witam sie 23+0 z o wiele lepszym nastawieniem i samopoczuciem niz wczoraj.
Liczyłam w głębi ducha, ze po 5 dobie brania antybiotyku musi sie zrobic lepiej! I jest troche lepiej ufff... Mała z rana dzisiaj była bardzo spokojna co mnie troche zaniepokoiło ale wlasnie sie rozszalała i kopie mnie po pępku.
Na krzywa pójdę za dwa tygodnie. W sobote biorę ostatni antybiotyk i w poniedziałek ide na kontrole. Mam nadzieje ze bedzie juz dobrze ale jesli znowu mi powie ze mam jeszcze zostać w domu to mam w tyle juz prace i zostane co by znowu sie nie rozłożyć po tygodniu.

Ze słodkości to w weekend planuje zrobic ciasto kinder country nie wiem czy o nim słyszałyście ale ostatnio jest strasznie popularne w internetach i wyglada pysznie a ze razem z TZ uwielbiamy kinder country to mysle, ze bedzie to dobry ruch Załącznik 6387411

Tija - super brzuszek
dobrze,że lepiej się czujesz..oby już ostatecznie zgładzić choróbsko..
a Ty masz sprawdzony przepis na to ciacho?

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Cześć Wam dziewczynki Wreszcie piszę z kompa, przynajmniej słownik mi nie zamienia Krefetki na krewetki

Byłam wczoraj u lekarza, synu już waży 1 kg, wymiary książkowe, tylko nogi ponoć długie

Pytałam o dicoflor - niestety nic mu na ten temat nie wiadomo, zatem bardzo poważnie się zastanawiam, czy brać, bo to kolejna tabletka.
A juz teraz biorę Magnez 3x dziennie (kazał mi nawet czasami brać więcej, max 5 - powiedziałam, że mi brzuch twardnieje), folik jeszcze przez miesiąc (kazał mi dokończyć to, co mam), a potem zamiast foliku witaminy (choć zastanawiam się, czy to konieczne, bo zdrowo się odżywiam) i luteina 2xdziennie. Czuję się jak ćpun.

Gratuluję wszystkich brzuszków i udanych wizyt Jak również licznych zakupów gratuluję Przy Was czuję, ze jestem z tym wszystkim w lesie.

Prawie się zdecydowałam na wózek. TŻ mówi do swojej mamy, że jedziemy oglądać wózek, na co ona oczywiście (standardzik), że przed porodem się wózka nie kupuje! Tsaa... a potem przez miesiąc po porodzie będę bez wózka, bo nie zdążą mi zamówić ... Ona taka zabobonna jest, bardzo przeżywała, że braliśmy ślub w maju (jak to?! Bez ''r'' ?!) i że w tym samym roku co siostra rodzona męża (jak to? Dwójka dzieci w jednym roku, to na pewno któreś będzie nieszczęśliwe! )
Pochwaliłam się mamie, że już się prawie zdecydowaliśmy, na co ona (o zgrozo, po niej się nie spodziewałam), że jeszcze mamy czas, po co tak wcześnie. Nie omieszkała mi przytoczyć sytuacji, że jak leżałam w szpitalu po poronieniu, to obok mnie leżała dziewczyna, która w 8 mscu urodziła martwe bliźniaki i tak jej cała rodzina biadoliła, że już wszystko kupione ... Moja mam jestem super, ale mogła sobie ten komentarz oszczędzić
ależ waga u Malucha no no
tych pogróżek na temat tego co się może stać jak się kupi coś wcześniej to nie mogę czytać..na szczęscie mi nikt nigdy nic takiego nie powiedział..

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

A poza tym to strasznie zasuwacie z tymi postami.... ja się pakuję i jutro o tej porze będę już w drodze nad morze....
udanego wypoczynku

Edytowane przez Piernik Torunski
Czas edycji: 2016-04-28 o 14:22
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 14:21   #2222
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość

Ja mam akurat polisę ale może to być jakiś fundusz czy też konto założone z myślą, że wpłacacie np 100/150/200 zł miesięcznie na niego i dziecko jak kończy opdowiedni wiek może sobie wyciągnąć pieniądze, albp wy w międzyczasie jeśli coś sie wydarzy złego w życiu i będą potrzebne wcześniej. Różne są kombinacje. Ja planuję taką polisę, na której w razie mojej śmierci gdy dziecko bedzie miało załóżmy 13 lat firma ubezpieczeniowa dopłaci składki które ja bym płaciła gdybym żyła. A wiadomo, że jeśli by został tylko mąż ciężkoby mu było ogarnąć i życie codziennie i jeszcze polisę. Mogę na ten temat więcej napisać ale w tej chwili ogrom pracy i muszę się zająć klientami
Też myślałam o jakiejś polisie dla dzieci
Muszę porozmawiać ze znajomym doradcą finansowym.

Twój fundusz obraca Twoimi środkami, jest szansa że wyjmiesz więcej ?
Koleżanka odkładała na polisę dla syna przez 15 lat i to co wyjęła po 15 latach to była jakaś masakra, ledwo ciut więcej niż wpłaciła.
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 14:26   #2223
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Też myślałam o jakiejś polisie dla dzieci
Muszę porozmawiać ze znajomym doradcą finansowym.

Twój fundusz obraca Twoimi środkami, jest szansa że wyjmiesz więcej ?
Koleżanka odkładała na polisę dla syna przez 15 lat i to co wyjęła po 15 latach to była jakaś masakra, ledwo ciut więcej niż wpłaciła.
wiadomo, że jak obraca firma tymi pieniędzmi, to ryzyko jest duże utraty.
ja wychodze z założenia, że lepiej wyplacic tyce co się wplaciło niż na tym stracić

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 14:26   #2224
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Mój zawsze pamietał kiedy miałam okres. Ja nigdy nie wiedziałam i jak jeszcze nie chciałam dziecka to mówiłam: "czy ja juz nie powinnam dostać" a on: "jeszcze 5 dni kochanie"

Ja mam akurat polisę ale może to być jakiś fundusz czy też konto założone z myślą, że wpłacacie np 100/150/200 zł miesięcznie na niego i dziecko jak kończy opdowiedni wiek może sobie wyciągnąć pieniądze, albp wy w międzyczasie jeśli coś sie wydarzy złego w życiu i będą potrzebne wcześniej. Różne są kombinacje. Ja planuję taką polisę, na której w razie mojej śmierci gdy dziecko bedzie miało załóżmy 13 lat firma ubezpieczeniowa dopłaci składki które ja bym płaciła gdybym żyła. A wiadomo, że jeśli by został tylko mąż ciężkoby mu było ogarnąć i życie codziennie i jeszcze polisę. Mogę na ten temat więcej napisać ale w tej chwili ogrom pracy i muszę się zająć klientami
Też chętnie coś więcej poczytam.

Cytat:
Wstępnie na 95% zdecydowałam się na Expandera Mondo Grey. Chcę jeszcze raz jechać do sklepu (oglądałam go, wstępnie patrzyłam gdzie jakie wpięcia itd., ale nie bawiłam się nim), wyjechać z nim na dwór, porozkładać, poskładać itd. Opinie RACZEJ dobre, ale zawsze znajdzie się ktoś, kto dany produkt objedzie. Nie ma wózka z nieskazitelną opinią, więc też się tym bardzo nie przejmuję.

A z tym wózkiem, to się chyba wstrzymam. Mogę mieć wybrany, mogę zamówić, ale pewnie kupię w czerwcu - jednak dziadkowie mają się złożyć na wózek, więc nie będę się już stawiać, 2 tysie piechotą nie chodzi, tymbardziej, że w perspektywie mamy zakup mieszkania... Mówię Wam, ja chyba od myślenia nie mogę spać po nocach, wszystkim się przejmuje...

Co do dicofloru - ja nie chcę się faszerować. Myślałam, żeby kupić ten w saszetkach i pić do drugi dzień. Na razie wprowadziłam do diety actimel (bleee, jakie to słodkie, odzwyczaiłam się od kupnych jogurtów), kefir, mleko zsiadłe. Może nie pomoże, ale nie zaszkodzi. A czyż z dicoflorem nie byłoby tak samo
Zdaniem mojego lekarza niby tak samo, ale ma jeszcze doczytać badania na ten temat.

Ja też w czerwcu chcę kupić wózek, wydaje mi się to idealnym momentem biorąc pod uwagę możliwe oczekiwanie na wybrany model parę tygodni.
I dokładnie, nie ma co się przejmować, zawsze są jakieś negatywne opinie. Wiadomo nie wzięłabym jakiegoś zgodnie zjechanego w necie, ale jak większość zadowolona to nie może być tragedii. :P Ogólnie już mi się znudziło czytanie o tym, po tym jak w marcu miałam niezłą fazę na oglądanie wózków. Nawet nie chciałoby mi się już szukać czegoś innego niż wtedy wybraliśmy. :P
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 14:36   #2225
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
a widzisz nie wiedziałam o inhalacji. (mi pomaga prysznic z opcja kropelkowania czy mgiełki)
a ja nie twierdze zebys nie szla do lekarza zachęcam

broniłam się przed wizytą, ale już dziś obdzwoniłam przychodnie i du.pa, więc idę prywatnie
Chciałam iść ewentualnie na LuxMed, ale dziś tez już klops, dopiero sobota.

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
ja wychodze z założenia, że lepiej wyplacic tyce co się wplaciło niż na tym stracić
pewnie że lepiej wypłacić tyle samo niż mniej, myślałam jeszcze o osobnej oszczędnościówce dla dzieci
Jakiś czas temu fajne były oprocentowania kont, może jeszcze powrócą ....

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

Ja też w czerwcu chcę kupić wózek, wydaje mi się to idealnym momentem biorąc pod uwagę możliwe oczekiwanie na wybrany model parę tygodni.
I dokładnie, nie ma co się przejmować, zawsze są jakieś negatywne opinie. Wiadomo nie wzięłabym jakiegoś zgodnie zjechanego w necie, ale jak większość zadowolona to nie może być tragedii. :P Ogólnie już mi się znudziło czytanie o tym, po tym jak w marcu miałam niezłą fazę na oglądanie wózków. Nawet nie chciałoby mi się już szukać czegoś innego niż wtedy wybraliśmy. :P
Jak to mówią, opinii jest tak dużo jak opiniodawców
Zawsze są jakieś ZA i PRZECIW

Ja się muszę rozejrzeć za jakimś ładnym kocykiem do wózka

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2016-04-28 o 14:53
Stary 2016-04-28, 14:41   #2226
czarna1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
obyście pogodę mieli dobrą bo na razie nie zapowiada się dobrze
Żeby tylko nie padało to będę spacerować całymi dniami

Cytat:
80 na wadze, 6ty miesiąc i 8kg na plusie - jak tu słuchać własnych potrzeb dalej?
Boje sie za jak tak pójdzie do 100 dobije
Pocieszę Cię... Ja mam już 81 kg i 7 na plusie.... i słuchajmy własnych potrzeb mając nadzieję że w dniu porodu będzie góra 90... a później zaczniemy karmić, założy się wątek o powrocie do wagi sprzed ciąży i będziemy tracić nabyte kilogramy...
Stary 2016-04-28, 14:50   #2227
gosiaczkam
Raczkowanie

Cytat:
To zależy od ryzyka portfela w jaki inwestują. Jak bym miała wyciągnąć tyle co włożyłam to trochę słabo... inflacja i te sprawy. To już lepiej nie zamrażać pieniędzy na 20-30lat tylko raczej ciągły obrót. Wiadomo teraz lokaty o dupę rozbić ale jeszcze jakiś czas temu ładnie można było zarobić na lokatach a co będzie za 5 lat nie wiadomo. A na przestrzeni tak długiego okresu czasu obrót w '
troszkę bardziej ryzykowne portfele nie jest aż tak "ryzykowny"

co do emerytury z ZUS nie ma co na to liczyć. pracowałam w tym zacnym zakładzie jakiś czas własnie przy emeryturach i rentach i jak wtedy i teraz to wyglądało żałośnie to nie wiem co będzie za X lat
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 14:52   #2228
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość

co do emerytury z ZUS nie ma co na to liczyć. pracowałam w tym zacnym zakładzie jakiś czas własnie przy emeryturach i rentach i jak wtedy i teraz to wyglądało żałośnie to nie wiem co będzie za X lat
Podejrzewam, że jeszcze gorzej
Stary 2016-04-28, 14:59   #2229
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Odbiore przed wizytą 06.05. Albo we w środę jak pójdę na morfologie.

Biorę rennie. Miałam 2 miesiące spokoju. A teraz Bobo czuję coraz wyżej i chyba zwyczajnie jest coraz ciasniej. Najgorsze jest to "ulewanie", strasznie to drażni, wywołuje kaszel. Najlepiej jakbym caly czas spedzala w pozucji polleżącej. Najgorzej ze zaczynam mniej pić, bo takie rozrzedzenie tresci w żołądku sprawia, że ona za nic sie tam nie trzyma. Chyba mój zwieracz juz nie działa.

Przydadzą się. Dzięki
Mam to samo ze zgagą. I też łapięsię na tym, ze mniej piję, bo po wodzie jest masakra. Co noc budzi mnie zgaga i muszę wziąć rennie, bez tego nie zasnę. Jak zgaga się rozkręci, to dochodzą wymioty probowalas pić siemię? Mi to pomaga na chwilę , ale żeby działało, to chyba musiałabym pić tylko je, 24/dobę. Leżeć w ogóle nie mogę, bo jest jakiś dramat, nawet jak odpoczywam, to na siedząco, w nocy też na polsiedzaco. A to jeszcze tyle do końca. I niestety z doświadczenia wiem, ze będzie coraz gorzej
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 15:14   #2230
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
80 na wadze, 6ty miesiąc i 8kg na plusie - jak tu słuchać własnych potrzeb dalej?
Boje sie za jak tak pójdzie do 100 dobije
Nic mi nie mów , ja zaczynałam z wagą 98-9... , w pierwszym trymestrze zeszlam do 92 i teraz już można powiedzieć wróciłam do wagi wyjściowej ;( u mnie 100 na wadze to tylko kwestia dni nawet nie tygodni bo nieraz z dnia na dzień potrafie skoczyć dużo modle sie tylko , żeby skończyć poniżej 105 ehhh włąśnie mi sie smutno zrobiło.
Co do polisy jak bedziesz miała troszke wolnego a przede wszystkim checi to coś napisz ja jestem ciekawa co i jak.
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 15:14   #2231
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Siemię piję. 2 razy dziennie. Mało tego- glutka z siemienia też zjadam.
Po jedZeniu zero siedzenia- tylko polleżące pozycje. Lezenie tylko na lewym boku i nie na płasko. Schylanie sie - min godzina po jedzeniu.
A najgorzej w pracy. Bo mogę siedziec albo spacerować. Wyciagam się ile mogę na fotelu ale czasami po jedzeniu sie zaczyna i nie puszcza.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 15:41   #2232
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Nic mi nie mów , ja zaczynałam z wagą 98-9... , w pierwszym trymestrze zeszlam do 92 i teraz już można powiedzieć wróciłam do wagi wyjściowej ;( u mnie 100 na wadze to tylko kwestia dni nawet nie tygodni bo nieraz z dnia na dzień potrafie skoczyć dużo modle sie tylko , żeby skończyć poniżej 105 ehhh włąśnie mi sie smutno zrobiło.
Co do polisy jak bedziesz miała troszke wolnego a przede wszystkim checi to coś napisz ja jestem ciekawa co i jak.
Ciąża to jest jedyny okres w życiu kobiety kiedy tyje i jest to dobre Wiadomo, że są różne kobiety i różnie każda przytyje. U nas jest niezły rozstrzał mas początkowych i kilogramów już przybranych. Najważniejsze teraz to bezpiecznie donosić maluszka i urodzić. Potem zadbamy o figury i będziemy sexy mamuśki

Kurcze dziewczyny (kasia, zona) współczuję Wam aż takich problemów ze zgagą. Mi się czasem zdarzy, ale Manti daje rade.
Stary 2016-04-28, 15:48   #2233
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Mi rennie daje radę na ok 30-60 min. Do pierwszego schylania albo łyku wody.
Stary 2016-04-28, 15:50   #2234
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Mi rennie daje radę na ok 30-60 min. Do pierwszego schylania albo łyku wody.
A próbowałaś może Gaviscon? Podobno daje rade
Stary 2016-04-28, 16:05   #2235
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cześc dziewczyny
Nie jestem w stanie Was nadrobić ,jestem ciągle sama z dziecmi ,mąż wraca na noc tylko ,nie mam czasu prawie na nic,do tego dopadła mnie deprecha ,nie radze sobie emocjonalnine ze świadomością o tej cukrzycy ,straszne mam obawy i boje sie o dziecko ,ze coś sie stanie W sumie stocuje diete ,ale rano co bym nie zjadła na pierwsze śniadanie to cukier w góre i tylko rano mam roblem ehhh ,a do wizty jeszcze tydzień
Troszke sie wam wypłakałam ,szkoda ze mniej mnie tutaj .Nie mam nawet z kim o tym porozmawiać.
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 16:06   #2236
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Mój mąż ma taką poliso - lokatę - w razie jakichś grubszych wypadków, śmierci itd. ja mam zabezpieczenie finansowe. A to co wpłaca (płaci 110zł/mc) odkłada na później - nie wiem czy to będzie emerytura, czy dla dzieci. Za 25 lat chyba jakoś sporo ponad 100 000zł będzie do wypłaty, jak wcześniej, to jakoś to się zmniejsza. Nie pamiętam dokładnie, musiałabym w papiery zajrzeć. To jest z Compensy, nazywa się ATUT.

Ja chcę to samo, ewentualnie jak Orange zasugeruję coś podobnego Na razie sobie nic takiego nie brałam, bo wykupiliśmy sobie przed ciążą ubezpieczenia, po porodzie z niego zrezygnuję. W zamian za to też chcę coś, co łączy ubezpieczenie z taką niby lokatą.

A lokaty teraz, to faktycznie - śmiech na sali.

A jeszcze co do emerytury - nie wiem jak się do tego zabrać, boję się chyba inwestować w coś, co jest nazwane ''emerytalne'' - jakoś się boję, że za jakiś czas nasze cudowne rządy znajdą sposób, żeby dobrać się do III filaru, tak jak dobierają się do OFE Ale też wiem, że trzeba będzie... Wiadomo, że ''owoc żywota Twojego je ZUS''
Stary 2016-04-28, 16:08   #2237
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny
Nie jestem w stanie Was nadrobić ,jestem ciągle sama z dziecmi ,mąż wraca na noc tylko ,nie mam czasu prawie na nic,do tego dopadła mnie deprecha ,nie radze sobie emocjonalnine ze świadomością o tej cukrzycy ,straszne mam obawy i boje sie o dziecko ,ze coś sie stanie W sumie stocuje diete ,ale rano co bym nie zjadła na pierwsze śniadanie to cukier w góre i tylko rano mam roblem ehhh ,a do wizty jeszcze tydzień
Troszke sie wam wypłakałam ,szkoda ze mniej mnie tutaj .Nie mam nawet z kim o tym porozmawiać.
Może za wcześnie jesz ostatni posiłek? Albo akurat coś co Ci podnosi cukier akurat rano?

Świetnie sobie radzisz jak masz tylko przekroczenia rano Nie martw się o malucha, cukrzyca jemu zaszkodziłaby gdyby nie została wykryta
Stary 2016-04-28, 16:16   #2238
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Gratuluję III trymestru. Fajnie, że wytrwałaś glukozę, trzymam kciuki za wyniki.

dzięki nie mam cukrzycy
za to wyniki z morfologii się znów pogorszyły więc od środy pewnie żelazo... nigdy nie miałam tak tragicznych wyników z morfologii, w ciąży z synem nawet nie spadłam poniżej norm a teraz tragedia A tak dbałam o dietę....
Cytat:
Cześć Wam dziewczynki Wreszcie piszę z kompa, przynajmniej słownik mi nie zamienia Krefetki na krewetki

Byłam wczoraj u lekarza, synu już waży 1 kg, wymiary książkowe, tylko nogi ponoć długie

Pytałam o dicoflor - niestety nic mu na ten temat nie wiadomo, zatem bardzo poważnie się zastanawiam, czy brać, bo to kolejna tabletka.
A juz teraz biorę Magnez 3x dziennie (kazał mi nawet czasami brać więcej, max 5 - powiedziałam, że mi brzuch twardnieje), folik jeszcze przez miesiąc (kazał mi dokończyć to, co mam), a potem zamiast foliku witaminy (choć zastanawiam się, czy to konieczne, bo zdrowo się odżywiam) i luteina 2xdziennie. Czuję się jak ćpun.

Gratuluję wszystkich brzuszków i udanych wizyt Jak również licznych zakupów gratuluję Przy Was czuję, ze jestem z tym wszystkim w lesie.

Prawie się zdecydowałam na wózek. TŻ mówi do swojej mamy, że jedziemy oglądać wózek, na co ona oczywiście (standardzik), że przed porodem się wózka nie kupuje! Tsaa... a potem przez miesiąc po porodzie będę bez wózka, bo nie zdążą mi zamówić ... Ona taka zabobonna jest, bardzo przeżywała, że braliśmy ślub w maju (jak to?! Bez ''r'' ?!) i że w tym samym roku co siostra rodzona męża (jak to? Dwójka dzieci w jednym roku, to na pewno któreś będzie nieszczęśliwe! )
Pochwaliłam się mamie, że już się prawie zdecydowaliśmy, na co ona (o zgrozo, po niej się nie spodziewałam), że jeszcze mamy czas, po co tak wcześnie. Nie omieszkała mi przytoczyć sytuacji, że jak leżałam w szpitalu po poronieniu, to obok mnie leżała dziewczyna, która w 8 mscu urodziła martwe bliźniaki i tak jej cała rodzina biadoliła, że już wszystko kupione ... Moja mam jestem super, ale mogła sobie ten komentarz oszczędzić
fakt mogła oszczędzić... nigdy nie wiemy co się wydaży.... super, że z dzidzią wszystko ok

Cytat:
Odbiore przed wizytą 06.05. Albo we w środę jak pójdę na morfologie.

Biorę rennie. Miałam 2 miesiące spokoju. A teraz Bobo czuję coraz wyżej i chyba zwyczajnie jest coraz ciasniej. Najgorsze jest to "ulewanie", strasznie to drażni, wywołuje kaszel. Najlepiej jakbym caly czas spedzala w pozucji polleżącej. Najgorzej ze zaczynam mniej pić, bo takie rozrzedzenie tresci w żołądku sprawia, że ona za nic sie tam nie trzyma. Chyba mój zwieracz juz nie działa.

Przydadzą się. Dzięki
kciuki za wyniki, współczuję z tą zgagą. Miałam podobny problem w ciąży z synem teraz jest o wiele lepiej

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Koniecznie napisz!

Ej ej ej, to jest dorodny brzuch II trymestru
taak dorodny to raczej mój

Cytat:
graty na III semestr!!

no myśle, ze nie bedzie taki zły,
dziś mi Teściowa przekazała, że jak Teść dowiedział się, że mamy tam spać, to powiedział, że pzecież ja z tym brzuchem nie bede spała na kanapie, że udostępni nam sypialnie :P

to powinno jakoś zleciec

teraz się już nie ukryje Piękna!

widziałam ten przepis kilka tyg temu, ale nie zapisałam i mi uciekł :P musze odszukać i w nagrode Mężowi po malowaniu zrobie będzie zachwycony :

czekolada również moją przyjaciółką jest!
fajnie teść wymyślił

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość

Cytat:
Cześc dziewczyny

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 16:18   #2239
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
dzięki nie mam cukrzycy
za to wyniki z morfologii się znów pogorszyły więc od środy pewnie żelazo... nigdy nie miałam tak tragicznych wyników z morfologii, w ciąży z synem nawet nie spadłam poniżej norm a teraz tragedia A tak dbałam o dietę....
Super, że nie masz cukrzycy Ile masz hemoglobiny?
Stary 2016-04-28, 16:34   #2240
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
A próbowałaś może Gaviscon? Podobno daje rade
Dzięki. Spytam w aptece.
Stary 2016-04-28, 16:44   #2241
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Mam to samo ze zgagą. I też łapięsię na tym, ze mniej piję, bo po wodzie jest masakra. Co noc budzi mnie zgaga i muszę wziąć rennie, bez tego nie zasnę. Jak zgaga się rozkręci, to dochodzą wymioty probowalas pić siemię? Mi to pomaga na chwilę , ale żeby działało, to chyba musiałabym pić tylko je, 24/dobę. Leżeć w ogóle nie mogę, bo jest jakiś dramat, nawet jak odpoczywam, to na siedząco, w nocy też na polsiedzaco. A to jeszcze tyle do końca. I niestety z doświadczenia wiem, ze będzie coraz gorzej
Cytat:
Siemię piję. 2 razy dziennie. Mało tego- glutka z siemienia też zjadam.
Po jedZeniu zero siedzenia- tylko polleżące pozycje. Lezenie tylko na lewym boku i nie na płasko. Schylanie sie - min godzina po jedzeniu.
A najgorzej w pracy. Bo mogę siedziec albo spacerować. Wyciagam się ile mogę na fotelu ale czasami po jedzeniu sie zaczyna i nie puszcza.
Współczuję Wam tych problemów.
U mnie co jakiś czas się pojawia zgaga, ale nie trwa zwykle długo i jakoś samo przechodzi, też po jedzeniu staram się poleżeć na wszelki wypadek, leków jeszcze żadnych nie stosowałam, ale nie jest to przyjemne uczucie.

Cytat:
Cześc dziewczyny
A Ty byłaś już na jednej wizycie u diabetologa czy coś mi się pomyliło i dopiero pierwszy raz masz za tydzień? Współczuję, musi być Ci ciężko. Ale staraj się nie martwić o dzidziusia, będziesz pod kontrolą lekarza, który zareaguje jakby coś się działo.

Cytat:
dzięki nie mam cukrzycy

(...)
Super, że dobre wyniki krzywej.
Co do żelaza to chyba czasami ciężko jest to samą dietą załatwić, w ciąży tak bardzo wzrasta zapotrzebowanie. Polecam Biofer, u mnie ładnie podnosi hemoglobinkę.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 17:08   #2242
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Cześc dziewczyny
Aniula nie martw się , tak jak tija napisała - ważne że wykryta. Pisz nam jak potrzebujesz, po to tu jesteśmy żeby się wspierać dasz radę ten tydzień do wizyty
Stary 2016-04-28, 17:53   #2243
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Przez ten cukier rano caly dzień mam ochotę na cos słodkiego. Normalnie wystarczy mi owoc czy michałek żeby zabić ochotę a dziś nic. Za to Bobo daje się poczuć
Stary 2016-04-28, 18:12   #2244
navioe
Zakorzenienie

Jestem już w domu, rano dostałam ostatni magnez do żyły, zbadali mnie i mam odpoczywać. Mam kontynuować luteine dopochwowo i brać magnez, jutro idę jeszcze po recepte i wypis. Co do tej luteiny to czy was też tak szczypie od niej bożenka? Normalnie mam ochotę ją wydrapać. Jest jakiś sposób, żeby to chociaż trochę zneutralizować? Myślałam, żeby jakimś olejkiem smarować czy cuś, ale pomysłu nie mam
No i czy seks jest przy niej niewskazany? Bo obawiam się, że tak, ale zapomniałam spytać.
Byliśmy na pizzy i tak się naszamałam, że zaraz mi brzuch eksploduje, tym bardziej po tej szpitalnej głodówce :/ ale nie żałuję. Jeszcze młoda kopie mnie w kręgosłup i po żołądku, tż do niej pogadał i się odwróciła ale wyszedł i znów to samo
Mam zamiar wyciągnąć wyciągnąć wszystkie ciuszki, które dla niej mam i może coś tam obfoce jak chcecie ale nie ma tego dużo, wszystkie łowy lumpeksowe, głównie body. No i chce rozpisać wyprawkę i zacząć coś kompetować bo w sobotę zaczynamy 25t więc przydałoby się, tym bardziej, że nadal twardnieje mi brzuch i nie najlepiej się czuję

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Cześc dziewczyny
dasz radę, u mnie na sali też była dziewczyna z cukrzycą i przychodziła do niej jakaś dziewczyna i układała jej plan jedzenia na cały tydzień, może u Ciebie by się też to sprawdziło?
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 18:14   #2245
iweczka
Zakorzenienie

Ja już po wizycie.
Dostałam Rovamycyne, antybiotyk na 5 dni + Sinupret 3 x dziennie tabletka
Konsultowałam to z ginekologiem, mam brać.
Ehh....
Stary 2016-04-28, 18:23   #2246
superhuman
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Ja już po wizycie.
Ehh....

Nie martw sie bedzie dobrze, lepiej żebyśmy sie wyleczyły nic to ma pozniej dziecku zaszkodzić. A i sama sie pewnie męczysz.

Navioe - super, ze juz idziesz do domu, a często masz te twardnienia? Bo ja odkad leżę na chorobowym czyli od poniedziałku zauwazylam ze tez mam dosyc często te twardnienia :/ zastanawiam sie jaka jest norma i czy jest w ogole. Biorę asparagin ale moze za mała dawka? ImageUploadedByWizaz Forum1461860592.094738.jpg

Współczuje Wam te zgagi ja nigdy w życiu nie miałam zgagi nie wiem jak to smakuje :P

Pierniku- Wrzucam przepis na ciasto
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 18:32   #2247
navioe
Zakorzenienie

Jak leżałam na oddziale to miałam rzadko- tak z trzy razy dziennie zdarzały się takie, że aż byłam bliska płaczu, dzisiaj pochodziłam trochę po mieście i teraz mam mega twardy, ale ten magnez mnie mega uspokajał i rozluzniał, niestety też nie wiem co robić w domu, aby uzyskać taki efekt. Może niech tija się wypowie, bo też chętnie się dowiem. Nie wiem jaki magnez będę brać bo jutro idę dopiero po receptę
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 18:37   #2248
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Cześc dziewczyny
Aniula, po pierwsze czy masz depresję to chyba powinien stwierdzić specjalista? to,że czujesz się gorzej/martwisz się o dziecko/obawiasz się jak stan zdrowia wpłynie na synka to jeszcze nie depresja.. ja rozumiem,że wcześniej, przed ciążą, miałaś trudne chwile i korzystałas z pomocy, ale nie pomoże Ci każdy spadek nastroju/gorszy humor/strach/obawę nazwiesz depresją.. jesteś pod opieką lekarzy, stosuj się do ich zaleceń i wszytsko dobrze się skonczy..

Cytat:
Mój mąż ma taką poliso - lokatę - w razie jakichś grubszych wypadków, śmierci itd. ja mam zabezpieczenie finansowe. A to co wpłaca (płaci 110zł/mc) odkłada na później - nie wiem czy to będzie emerytura, czy dla dzieci. Za 25 lat chyba jakoś sporo ponad 100 000zł będzie do wypłaty, jak wcześniej, to jakoś to się zmniejsza. Nie pamiętam dokładnie, musiałabym w papiery zajrzeć. To jest z Compensy, nazywa się ATUT.

Ja chcę to samo, ewentualnie jak Orange zasugeruję coś podobnego Na razie sobie nic takiego nie brałam, bo wykupiliśmy sobie przed ciążą ubezpieczenia, po porodzie z niego zrezygnuję. W zamian za to też chcę coś, co łączy ubezpieczenie z taką niby lokatą.

A lokaty teraz, to faktycznie - śmiech na sali.

A jeszcze co do emerytury - nie wiem jak się do tego zabrać, boję się chyba inwestować w coś, co jest nazwane ''emerytalne'' - jakoś się boję, że za jakiś czas nasze cudowne rządy znajdą sposób, żeby dobrać się do III filaru, tak jak dobierają się do OFE Ale też wiem, że trzeba będzie... Wiadomo, że ''owoc żywota Twojego je ZUS''
ostatnie zdanie

Cytat:
dzięki nie mam cukrzycy
super,żeś zdrowa..
mi też morfologia się pogorszyła..jeszcze w normie, ale co badania to hemoglobina,hematokryt i krwinki ciut niżej..obok mnie stoi sok z buraka..ale jest tak obleśny,że brrr..
jakieś koktajle będę spijać chyba z jarmużu,pietruszki,żeby trochę polepszyć stan..

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
Jestem już w domu, rano dostałam ostatni magnez do żyły, zbadali mnie i mam odpoczywać. Mam kontynuować luteine dopochwowo i brać magnez, jutro idę jeszcze po recepte i wypis. Co do tej luteiny to czy was też tak szczypie od niej bożenka? Normalnie mam ochotę ją wydrapać. Jest jakiś sposób, żeby to chociaż trochę zneutralizować? Myślałam, żeby jakimś olejkiem smarować czy cuś, ale pomysłu nie mam
No i czy seks jest przy niej niewskazany? Bo obawiam się, że tak, ale zapomniałam spytać.
Byliśmy na pizzy i tak się naszamałam, że zaraz mi brzuch eksploduje, tym bardziej po tej szpitalnej głodówce :/ ale nie żałuję. Jeszcze młoda kopie mnie w kręgosłup i po żołądku, tż do niej pogadał i się odwróciła ale wyszedł i znów to samo
Mam zamiar wyciągnąć wyciągnąć wszystkie ciuszki, które dla niej mam i może coś tam obfoce jak chcecie ale nie ma tego dużo, wszystkie łowy lumpeksowe, głównie body. No i chce rozpisać wyprawkę i zacząć coś kompetować bo w sobotę zaczynamy 25t więc przydałoby się, tym bardziej, że nadal twardnieje mi brzuch i nie najlepiej się czuję

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

dasz radę, u mnie na sali też była dziewczyna z cukrzycą i przychodziła do niej jakaś dziewczyna i układała jej plan jedzenia na cały tydzień, może u Ciebie by się też to sprawdziło?
po luteinie mnie też czasem szczypie,ale krótko i nie uporczywie..chyba lepiej niczym nie smaruj, ale powiedz o tym lekarzowi na wizycie , bo chyba łatwo o infekcję..
czy należy unikać zbliżeń? jeśli ciąża jest zagrozona/przebiega nieprawidłowo to tak..nie wiem jak jest u Ciebie..bo poszłaś do szpitala, bo słabo czułaś ruchy, teraz piszesz,że nie czujesz się najlepiej, masz twardnienia..to lekarz powinien określić czy jest to już zagrożenie.... fajnie,że odbiłas sobie szpitalne menu.. odpoczywaj teraz, dbajcie z tżet o siebie nawzajem..

Cytat:
Ja już po wizycie.
Ehh....
o kurcze..a co lekarz powiedział? infekcja? czy coś poważniejszego?

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:

Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 18:44   #2249
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
Mi to wygląda albo na uczulenie na luteinę albo początek infekcji. Mnie ani razu nie szczypało po luteinę. Weź jutro powiedz to lekarzowi jak będziesz odbierać wypis.

Jeśli chodzi o skurcze to przede wszystkim odpoczynek. Do tego nospa lub magnez. Nic innego się w domu nie wymyśli.

O współżycie dopytaj też jutro. Ja jestem na luteinę od początku ciąży i mieliśmy okresy, że mogliśmy współżyć mimo to. Teraz niestety znowu nie możemy

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

super,żeś zdrowa..
mi też morfologia się pogorszyła..jeszcze w normie, ale co badania to hemoglobina,hematokryt i krwinki ciut niżej..obok mnie stoi sok z buraka..ale jest tak obleśny,że brrr..
jakieś koktajle będę spijać chyba z jarmużu,pietruszki,żeby trochę polepszyć stan..
Też próbowałam się przekonać do soku z buraka i ni cholerę nie wchodzi
Stary 2016-04-28, 18:48   #2250
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

o kurcze..a co lekarz powiedział? infekcja? czy coś poważniejszego?[COLOR="Silver"]

Ostra infekcja, ropny katar schodzi po gardle i z nosa, głos mam jakbym tydzień się darła
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości