|
|
#2221 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Cytat:
oby nieostatnia ta rozpusta..Cytat:
a Ty masz sprawdzony przepis na to ciacho? Cytat:
![]() tych pogróżek na temat tego co się może stać jak się kupi coś wcześniej to nie mogę czytać..na szczęscie mi nikt nigdy nic takiego nie powiedział.. Cytat:
Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-04-28 o 14:22 |
|||||
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę porozmawiać ze znajomym doradcą finansowym. Twój fundusz obraca Twoimi środkami, jest szansa że wyjmiesz więcej ? Koleżanka odkładała na polisę dla syna przez 15 lat i to co wyjęła po 15 latach to była jakaś masakra, ledwo ciut więcej niż wpłaciła. |
|
|
|
|
#2223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wychodze z założenia, że lepiej wyplacic tyce co się wplaciło niż na tym stracić
|
|
#2224 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też w czerwcu chcę kupić wózek, wydaje mi się to idealnym momentem biorąc pod uwagę możliwe oczekiwanie na wybrany model parę tygodni. I dokładnie, nie ma co się przejmować, zawsze są jakieś negatywne opinie. Wiadomo nie wzięłabym jakiegoś zgodnie zjechanego w necie, ale jak większość zadowolona to nie może być tragedii. :P Ogólnie już mi się znudziło czytanie o tym, po tym jak w marcu miałam niezłą fazę na oglądanie wózków. Nawet nie chciałoby mi się już szukać czegoś innego niż wtedy wybraliśmy. :P
|
||
|
|
|
#2225 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() broniłam się przed wizytą, ale już dziś obdzwoniłam przychodnie i du.pa, więc idę prywatnie ![]() Chciałam iść ewentualnie na LuxMed, ale dziś tez już klops, dopiero sobota. Cytat:
Jakiś czas temu fajne były oprocentowania kont, może jeszcze powrócą .... ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() Zawsze są jakieś ZA i PRZECIW ![]() Ja się muszę rozejrzeć za jakimś ładnym kocykiem do wózka Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2016-04-28 o 14:53 |
|||
|
|
|
#2226 | |
|
Raczkowanie
|
Żeby tylko nie padało to będę spacerować całymi dniami
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#2227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
troszkę bardziej ryzykowne portfele nie jest aż tak "ryzykowny" co do emerytury z ZUS nie ma co na to liczyć. pracowałam w tym zacnym zakładzie jakiś czas własnie przy emeryturach i rentach i jak wtedy i teraz to wyglądało żałośnie to nie wiem co będzie za X lat |
|
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
probowalas pić siemię? Mi to pomaga na chwilę , ale żeby działało, to chyba musiałabym pić tylko je, 24/dobę. Leżeć w ogóle nie mogę, bo jest jakiś dramat, nawet jak odpoczywam, to na siedząco, w nocy też na polsiedzaco. A to jeszcze tyle do końca. I niestety z doświadczenia wiem, ze będzie coraz gorzej
|
|
|
|
|
#2230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do polisy jak bedziesz miała troszke wolnego a przede wszystkim checi to coś napisz ja jestem ciekawa co i jak. |
|
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Siemię piję. 2 razy dziennie. Mało tego- glutka z siemienia też zjadam.
Po jedZeniu zero siedzenia- tylko polleżące pozycje. Lezenie tylko na lewym boku i nie na płasko. Schylanie sie - min godzina po jedzeniu. A najgorzej w pracy. Bo mogę siedziec albo spacerować. Wyciagam się ile mogę na fotelu ale czasami po jedzeniu sie zaczyna i nie puszcza. |
|
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, że są różne kobiety i różnie każda przytyje. U nas jest niezły rozstrzał mas początkowych i kilogramów już przybranych. Najważniejsze teraz to bezpiecznie donosić maluszka i urodzić. Potem zadbamy o figury i będziemy sexy mamuśki Kurcze dziewczyny (kasia, zona) współczuję Wam aż takich problemów ze zgagą. Mi się czasem zdarzy, ale Manti daje rade.
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
Mi rennie daje radę na ok 30-60 min. Do pierwszego schylania albo łyku wody.
|
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2235 |
|
Rozeznanie
|
Cześc dziewczyny
Nie jestem w stanie Was nadrobić ,jestem ciągle sama z dziecmi ,mąż wraca na noc tylko ,nie mam czasu prawie na nic,do tego dopadła mnie deprecha ,nie radze sobie emocjonalnine ze świadomością o tej cukrzycy ,straszne mam obawy i boje sie o dziecko ,ze coś sie stanie W sumie stocuje diete ,ale rano co bym nie zjadła na pierwsze śniadanie to cukier w góre i tylko rano mam roblem ehhh ,a do wizty jeszcze tydzień Troszke sie wam wypłakałam ,szkoda ze mniej mnie tutaj .Nie mam nawet z kim o tym porozmawiać.
|
|
#2236 |
|
Rozeznanie
|
Mój mąż ma taką poliso - lokatę - w razie jakichś grubszych wypadków, śmierci itd. ja mam zabezpieczenie finansowe. A to co wpłaca (płaci 110zł/mc) odkłada na później - nie wiem czy to będzie emerytura, czy dla dzieci. Za 25 lat chyba jakoś sporo ponad 100 000zł będzie do wypłaty, jak wcześniej, to jakoś to się zmniejsza. Nie pamiętam dokładnie, musiałabym w papiery zajrzeć. To jest z Compensy, nazywa się ATUT.
Ja chcę to samo, ewentualnie jak Orange zasugeruję coś podobnego Na razie sobie nic takiego nie brałam, bo wykupiliśmy sobie przed ciążą ubezpieczenia, po porodzie z niego zrezygnuję. W zamian za to też chcę coś, co łączy ubezpieczenie z taką niby lokatą.A lokaty teraz, to faktycznie - śmiech na sali. A jeszcze co do emerytury - nie wiem jak się do tego zabrać, boję się chyba inwestować w coś, co jest nazwane ''emerytalne'' - jakoś się boję, że za jakiś czas nasze cudowne rządy znajdą sposób, żeby dobrać się do III filaru, tak jak dobierają się do OFE Ale też wiem, że trzeba będzie... Wiadomo, że ''owoc żywota Twojego je ZUS''
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetnie sobie radzisz jak masz tylko przekroczenia rano
|
|
#2238 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to wyniki z morfologii się znów pogorszyły więc od środy pewnie żelazo... nigdy nie miałam tak tragicznych wyników z morfologii, w ciąży z synem nawet nie spadłam poniżej norm a teraz tragedia A tak dbałam o dietę....Cytat:
Cytat:
taak dorodny to raczej mój ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2241 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie co jakiś czas się pojawia zgaga, ale nie trwa zwykle długo i jakoś samo przechodzi, też po jedzeniu staram się poleżeć na wszelki wypadek, leków jeszcze żadnych nie stosowałam, ale nie jest to przyjemne uczucie. ![]() Cytat:
Ale staraj się nie martwić o dzidziusia, będziesz pod kontrolą lekarza, który zareaguje jakby coś się działo.Cytat:
![]() Co do żelaza to chyba czasami ciężko jest to samą dietą załatwić, w ciąży tak bardzo wzrasta zapotrzebowanie. Polecam Biofer, u mnie ładnie podnosi hemoglobinkę.
|
||||
|
|
|
#2242 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dasz radę ten tydzień do wizyty
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
Przez ten cukier rano caly dzień mam ochotę na cos słodkiego. Normalnie wystarczy mi owoc czy michałek żeby zabić ochotę a dziś nic. Za to Bobo daje się poczuć
|
|
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już w domu, rano dostałam ostatni magnez do żyły, zbadali mnie i mam odpoczywać. Mam kontynuować luteine dopochwowo i brać magnez, jutro idę jeszcze po recepte i wypis. Co do tej luteiny to czy was też tak szczypie od niej bożenka? Normalnie mam ochotę ją wydrapać. Jest jakiś sposób, żeby to chociaż trochę zneutralizować? Myślałam, żeby jakimś olejkiem smarować czy cuś, ale pomysłu nie mam
No i czy seks jest przy niej niewskazany? Bo obawiam się, że tak, ale zapomniałam spytać. Byliśmy na pizzy i tak się naszamałam, że zaraz mi brzuch eksploduje, tym bardziej po tej szpitalnej głodówce :/ ale nie żałuję. Jeszcze młoda kopie mnie w kręgosłup i po żołądku, tż do niej pogadał i się odwróciła ale wyszedł i znów to samo Mam zamiar wyciągnąć wyciągnąć wszystkie ciuszki, które dla niej mam i może coś tam obfoce jak chcecie ale nie ma tego dużo, wszystkie łowy lumpeksowe, głównie body. No i chce rozpisać wyprawkę i zacząć coś kompetować bo w sobotę zaczynamy 25t więc przydałoby się, tym bardziej, że nadal twardnieje mi brzuch i nie najlepiej się czuję ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie.
Dostałam Rovamycyne, antybiotyk na 5 dni + Sinupret 3 x dziennie tabletka ![]() Konsultowałam to z ginekologiem, mam brać. Ehh.... |
|
|
|
#2246 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Nie martw sie bedzie dobrze, lepiej żebyśmy sie wyleczyły nic to ma pozniej dziecku zaszkodzić. A i sama sie pewnie męczysz. Navioe - super, ze juz idziesz do domu, a często masz te twardnienia? Bo ja odkad leżę na chorobowym czyli od poniedziałku zauwazylam ze tez mam dosyc często te twardnienia :/ zastanawiam sie jaka jest norma i czy jest w ogole. Biorę asparagin ale moze za mała dawka? ImageUploadedByWizaz Forum1461860592.094738.jpg Współczuje Wam te zgagi ja nigdy w życiu nie miałam zgagi nie wiem jak to smakuje :P Pierniku- Wrzucam przepis na ciasto |
|
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Jak leżałam na oddziale to miałam rzadko- tak z trzy razy dziennie zdarzały się takie, że aż byłam bliska płaczu, dzisiaj pochodziłam trochę po mieście i teraz mam mega twardy, ale ten magnez mnie mega uspokajał i rozluzniał, niestety też nie wiem co robić w domu, aby uzyskać taki efekt. Może niech tija się wypowie, bo też chętnie się dowiem. Nie wiem jaki magnez będę brać bo jutro idę dopiero po receptę
|
|
|
|
#2248 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mi też morfologia się pogorszyła..jeszcze w normie, ale co badania to hemoglobina,hematokryt i krwinki ciut niżej..obok mnie stoi sok z buraka..ale jest tak obleśny,że brrr.. jakieś koktajle będę spijać chyba z jarmużu,pietruszki,żeby trochę polepszyć stan.. Cytat:
czy należy unikać zbliżeń? jeśli ciąża jest zagrozona/przebiega nieprawidłowo to tak..nie wiem jak jest u Ciebie..bo poszłaś do szpitala, bo słabo czułaś ruchy, teraz piszesz,że nie czujesz się najlepiej, masz twardnienia..to lekarz powinien określić czy jest to już zagrożenie.... fajnie,że odbiłas sobie szpitalne menu.. odpoczywaj teraz, dbajcie z tżet o siebie nawzajem.. Cytat:
---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- |
|||||
|
|
|
#2249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o skurcze to przede wszystkim odpoczynek. Do tego nospa lub magnez. Nic innego się w domu nie wymyśli. O współżycie dopytaj też jutro. Ja jestem na luteinę od początku ciąży i mieliśmy okresy, że mogliśmy współżyć mimo to. Teraz niestety znowu nie możemy ![]() Cytat:
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

Ja chyba chcę rodzić jednak na borowskiej, opinie w necie są zadowalające, a moja koleżanka rodziła w zeszłym roku na brochowie i nie była zadowolona
a mnie za przeproszeniem brzydzi nawet robienie siku w publicznej toalecie więc jest to dla mnie ważne. Od kumpeli z Milicza słyszałam że szpital w Trzebnicy jest dobry, bo Ty chyba z tamtych okolic? 

oby nieostatnia ta rozpusta..

probowalas pić siemię? Mi to pomaga na chwilę , ale żeby działało, to chyba musiałabym pić tylko je, 24/dobę. Leżeć w ogóle nie mogę, bo jest jakiś dramat, nawet jak odpoczywam, to na siedząco, w nocy też na polsiedzaco. A to jeszcze tyle do końca. I niestety z doświadczenia wiem, ze będzie coraz gorzej