Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-28, 21:52   #3961
motylek1984
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Dziewczyny, gratulacje udanych wizyt :-D
Madzia, o ile dobrze pamiętam, to twój tż jest weterynarzem? Bo planujemy kupić ultradzwiękowy nawilżacz powietrza, ale przeczytałam w necie, że te dzwięki słyszą zwierzęta między innymi psy i je drażnią, możesz podpytać tż, jak z tym jest???? Wet mojego psa twierdzi , żeby nie kupować,a się nastawiłam już :-( powiedziałam mu, że oduczam psa spania z nami, że chodzi jak struty, to mi powiedział, czy ja jak by mnie ktoś wyrzucił ze swojego miejsca, to też bym struta nie chodziła? I powiedział też, żebym mu spowrotem pozwoliła z nami spać, bo dzieci tylko na tym skorzystają,bo jak będą miały kontakt z psem to przynajmniej nie będą miały alergi, i bądz tu mądry. Chyba zmięknę, bo mi go tak szkoda, jak krąży po sypialni i próbuje wskoczyć na łóżko :-(
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 21:52   #3962
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Przytylam 17 kg zostalo 5. Waze 56 kg i tak juz chyba zostanie hehe ale nie jetrt najgorzej :p
to pięknie waga Ci zeszła a dobrze się czujesz z tymi 5 ?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 21:54   #3963
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
to pięknie waga Ci zeszła a dobrze się czujesz z tymi 5 ?
Jakbym na wadze nie widziala to bym nawet nie wiedziala ze mam te 5 kg wiecej. Takze nie ma zle. Mam nadzieje ze zejda ale jak nie to trudno :p

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 21:57   #3964
ania230
Zakorzenienie

misia Ty masz nianie ?

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Jakbym na wadze nie widziala to bym nawet nie wiedziala ze mam te 5 kg wiecej. Takze nie ma zle. Mam nadzieje ze zejda ale jak nie to trudno :p
i tak super wagę masz.
Ja się zastanawiam czy mi pupa zmaleje i uda :/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-28, 21:57   #3965
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
misia Ty masz nianie ?
Taka ludzka czy elektroniczna ?

Stary 2016-04-28, 22:00   #3966
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość

Ale się wkurzylam,bo jako gratis dostałam próbkę żelu do mycia z Johnsons baby,taka malutką. Już wolałam te chusteczki z velvet, przynajmniej mają dobry skład
J&J wszędzie wciskają, daj Tżtowi będzie pachniał jak niemowlaczek
Ja teraz żadnego gratisa nie dostałam w Rossie, ba nawet nie chce mi na profilu dodać drugiego dziecka:/
Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
a w ogóle jak rano jechałam do laboratorium te 2 przystanki tramwajem: wchodzę, sporo ludzi, wszystkie siedzące zajęte, kilka osób stało. Stanęłam z tym brzucholem koło jakichś mlodych babeczek zaczytanych w gazecie. I tak słyszę jak ludzie, którzy tez stoją szepczą, jacy to inni bywają bezczelni, aż w końcu jeden pan, taki w srednim wieku, tak bardzo głośno powiedział "przepraszam panie, może któraś ustąpi tej oto pani miejsce" wskazujac na mnie i nagle miałam kilka do wyboru strasznie sie cieszę, pierwszy raz taka sytuacja i zrobilo mi się mega, mega miło
No i pięknie Brawa dla Pana
Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie

Z wizyty jestem bardzo zadowolona, bo trwała mega długo, bo prawie 45 minut a samo usg z 25 Z mężem mogliśmy poobserwować tak długo nasze maleństwo Szyjka ok, na szczęście długa. Wody płodowe ok, z tym, że jest to niska granica normy i mam pić 3 l dziennie , bo jak nie to wyśle mnie do szpitala Łożysko między 1 a 2 stopniem, przepływy też ok. Trochę brzuch mi twardnieje, więc muszę brać no-spę, magnez i jeszcze jakieś inne witaminki. Kolejna wizyta za 2 tygodnie, aby właśnie ocenić poziom wód płodowych- 12.05.

Mała waży 1850 gr. W pon byłam na wizycie w przychodni i tam lekarka podała mi wagę 1900 gr, ale wiem, że nie każde usg jest dokładnie i jest pewna granica błędu. Na szczęście mała dobrze waży Nie urodzi się wielka, bo sami z mężem jesteśmy chudzi:P Ale ponad 3 kg powinna mieć
Super wieściI fajnie się czyta takie wiadomości od zadowolonych rodziców
Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Ach te hormony A dopiero będziesz ryczeć, jak Igorek będzie sobie go ciumkał
Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki podwyższone mam WBC oraz GRAN a ponizej normy HGB oraz HCT :/
A co to jest? W poprzedniej ciąży analizowałam każdy wynik z doktorem google i co się nastresowałam, że to za wysokie, a tamto za niskie, a potem gin oglądał i mówił w normie. Ja oczy, ale widać w ciąży normy można nagiąć.
Teraz wyników nie widzę, bo idą prosto do przychodni i jestem dużo spokojniejsza, czego i Tobie życzę
Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie. Sprawdzałam dzisiaj gondolę, którą mam i jest na niej napisane, żeby nie używać jeśli jest starsza niż 5 lat od daty produkcji. Rozumiem, bezpieczeństwo itd. (...) Jako najzwyklejsza gondola chyba będzie zdatna do użytku? Jak myślicie?
Będzie, no chyba dziura w rozmiarze niemowlaka się w niej nie zrobiła?
Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
No ja tak właśnie też myślałam, ale natknęłam się na jakieś teorie o gotowaniu w garnku, dlatego pytam na wszelki wypadek
Ja wszystko robiłam wg instrukcji. Więc jak pisało na smoczku "gotować 5min", to gotowałam. Z rozpędu tak szczotkę do włosów ugotowałam i się wygięła w lekki łuk
Tak robiłam za I razem, potem taki np. smoczek przelewałam wrzątkiem bądź przy większym dziecku i braku dostępu zwykłą wodą i też było ok
Cytat:
Nie trzeba. Ja jem wszystko i pije.
Też tak robiłam. Chyba by ze mnie nic nie zostało przez te prawie 22miesiące kp, gdybym zrezygnowała z połowy wyżywienia.
Po I w szpitalu dostawałyśmy takie jedzenie, że..szkoda gadać, a jednak dzieci to przetrwały.
Po II jak moja położna środowiskowa usłyszała o piersi na parze (tak, tak przez I dwa tygodnie bałam się jeść mięso inaczej niż gotowane), to dostałam ochrzan i gazetę, w której było o tym, żeby jeść wszystko.
Po III nie zamierzam zjeść kilograma truskawek zaraz po wyjściu ze szpitala, ale kilka na początek zaryzykuję i jak nie będzie wysypki, to będę jeść codziennie
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 22:03   #3967
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie

Z wizyty jestem bardzo zadowolona, bo trwała mega długo, bo prawie 45 minut a samo usg z 25 Z mężem mogliśmy poobserwować tak długo nasze maleństwo Szyjka ok, na szczęście długa. Wody płodowe ok, z tym, że jest to niska granica normy i mam pić 3 l dziennie , bo jak nie to wyśle mnie do szpitala Łożysko między 1 a 2 stopniem, przepływy też ok. Trochę brzuch mi twardnieje, więc muszę brać no-spę, magnez i jeszcze jakieś inne witaminki. Kolejna wizyta za 2 tygodnie, aby właśnie ocenić poziom wód płodowych- 12.05.

Mała waży 1850 gr. W pon byłam na wizycie w przychodni i tam lekarka podała mi wagę 1900 gr, ale wiem, że nie każde usg jest dokładnie i jest pewna granica błędu. Na szczęście mała dobrze waży Nie urodzi się wielka, bo sami z mężem jesteśmy chudzi:P Ale ponad 3 kg powinna mieć
No i bardzo ładnie

Cytat:
A ja mam pytanie. Sprawdzałam dzisiaj gondolę, którą mam i jest na niej napisane, żeby nie używać jeśli jest starsza niż 5 lat od daty produkcji. Rozumiem, bezpieczeństwo itd. Jak chciałam znaleźć więcej informacji dlaczego tak jest, głównie znajdywało mi tematy z datą produkcji ale dla fotelików samochodowych. To by miało sens w przypadku mojej gondoli, bo można ją wypiąć ze stelaża wózka i używać jako "fotelika" do przewozu dziecia w aucie. No i tu mam zagwozdkę, bo wiem że nie będę jej tak używać, bo brakuje jej szelek do zapięcia niemowlaka i zaczepów do pasów bezpieczeństwa. Jako najzwyklejsza gondola chyba będzie zdatna do użytku? Jak myślicie?
Pewnie że zdatna. Te 5 lat to pewnie napisali odnośnie korzystania z gondoli zamiast fotelika w samochodzie.

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Eeeee, bez przesady. Mozna praktycznie wszystko, moze nie od razu, ale jak dziecko będzie dobrze reagować, to nie ma zadnych przeciwwskazań. Po prostu trzeba obserwować malucha (ja sobie spisywalam wszystko co jadlam, kszdego dnia i szybko wiedzialam, co muszę wyeliminować )
Zgadzam się

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Tak, ja kupowałam w aptece. Ogólnie na początku miałam tą maść z ziaji, o której pisały dziewczyny, to jest to samo, bo w składzie 100% lanolina. Tylko strasznie mnie denerwowała jej aplikacja. W ogóle nie umiałam tego wycisnąć, nie wiem czy to tak wszystkie czy jakieś felerne opakowanie miałam. I kumpela mi poleciła żebym sobie kupiła w aptece czystą lanolinę, babka mi odważyła parę gramów do pudełeczka za jakieś śmieszne pieniądze i wygodnie mi było paznokciem wybierać.

(...)

A ja rano na badaniach, potem zakupy w Rossmannie i dentysta... Ale to ostatnia wizyta w ciąży była, już mi powietrza brakowało jak leżałam na tym krześle.
Dzięki, zapytam w swojej aptece.

Ooo, jednak byłaś u dentysty. Dobrze że dałaś radę bez przygód
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 22:08   #3968
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Madzia, o ile dobrze pamiętam, to twój tż jest weterynarzem? Bo planujemy kupić ultradzwiękowy nawilżacz powietrza, ale przeczytałam w necie, że te dzwięki słyszą zwierzęta między innymi psy i je drażnią, możesz podpytać tż, jak z tym jest???? Wet mojego psa twierdzi , żeby nie kupować,a się nastawiłam już :-( powiedziałam mu, że oduczam psa spania z nami, że chodzi jak struty, to mi powiedział, czy ja jak by mnie ktoś wyrzucił ze swojego miejsca, to też bym struta nie chodziła? I powiedział też, żebym mu spowrotem pozwoliła z nami spać, bo dzieci tylko na tym skorzystają,bo jak będą miały kontakt z psem to przynajmniej nie będą miały alergi, i bądz tu mądry. Chyba zmięknę, bo mi go tak szkoda, jak krąży po sypialni i próbuje wskoczyć na łóżko :-(
A czemu tak właściwie chcesz go oduczyć spania na łóżku? Moim zdaniem ważniejsze jest, żeby potrafił z niego zejść na komendę, kiedy po prostu nie będziesz chciała żeby tam był
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 22:11   #3969
haneczkab92
Ania

Cytat:
wlasnie sobie uświadomiłam, ze od wtorku jestem juz w 9 MIESIĄCU!
MISZKA dzięki)
MADZIA tez mam wizytę i usg 4.05. Teraz co dwa tygodnie..
ASIEK nie wydaje mi się. Zeby LALARE przestala sie udzielać po tym, jak stwierdziła coś o ciąży (moja dobra koleżanka sie wprawdzie na mnie obrazila jak tak powiedxialam). Ona rzadko.sie odzywa i tylko zeby właściwie wrzucic info jak jest po wizycie... wiec pewnie niedlugo coś napisze
Co do miety i szalwii to faktycznie zwalniaja laktacje, wiec lepiej unikac przy kp (u mnie jeden kubek.szalwi w 3-4dni zamknął laktacje). Ale listek.miety do dzbanka nikomu nie zaszkodzi
Już? no to gratulacje

Cytat:
od porodu 2 miesiace 25 kwietnia Igorek mial 2 miesiace
takiego dużego już mam chochlika

ale w sumie mnie te 5 kg nie przeszkadza moj maz twierdzi ze to cycki tyle waża i chyba coś w tym jest.
Zmieścilam sie juz w stare dzinsy wiec jestem szczesliwa

wiecie czego nie wolno apomniec do szpitala ?? małej wody mineralnej z dziubkiem !!!! ta jedyna rzecz wspominam jako gadzet niezbedny :P
O matko święta! jak ten czas leci)

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Ciągle coś się dzieje i w dzień mam co najwyżej czas na podczytywanie Was na telefonie, więc wybaczcie to masowe cytowanie

Ale nic w tym badaniu lekarzy nie zaniepokoiło? Obyś wytrwała
A co do porodu, to wiesz...przeżyłyśmy, swoje wiemy + zwykle tak jest, ze połowa znajomych ma dzieci z tego samego roku, więc był czas, ze poród był tematem nr II, zaraz po niemowlęcych kupkach czyli temacie nr I

Trzymaj się Asiek, dla dobra dzidzi! Śpij, czytaj, oglądaj filmy, zrób coś dla Nadii (jak masz jakieś zdolności plastyczne, szyjesz czy cuś) albo napisz do niej list (prezent na 18ur. np.), wymyśl obiady na kilka tygodni z rzędu, leniuchuj na zapas... A z tym, że jesteś sama w sali..pomyśl tak: nikt mi nie chrapie, nie gada głośno przez tel, nie słucha dziwnej muzyki, nie przyjmuje wciąż denerwujących gości, nie narzeka.... Wiesz różnych ludzi można trafić w szpitalu.

O tak! Moja wciąż chętnie tak lata

Jak robisz??

za wizytę. I jak zakupy się udały?

A może nie? Może trafi Ci się taki egzemplarz jak mi, tylko trzeba się przyzwyczaić do przerw w spaniu. Tzn. karmiłam na żądanie, ale ostatnie nocne było np. o 6-7 i dalej kimono do 9-10, potem już wstawałam, żeby coś tam jednak ogarnąć. Do dziś Sarcia daje pospać do 9 Życzę Ci takiej Hani!

Fajne toto

Zamówiłaś naklejki kropki i sama je tak równo przykleiłaś? czy ja tam czegoś nie widzę?
Kropki mi się podobają

Wolę sobie nie wyobrażać
Kiedyś chyba ciążę tylko na miesiące liczyli, bo moja mama też nie ogarnia, a też ma 3 dzieci, o tacie to nie wspomnę

za ktg i ten Twój maraton, zmęczyłam się przy samym czytaniu

Dziękuję Jak pójdzie po mamusi, to będzie śpioszek
Na ogół mam tak, ze tylko poczuję poduszkę i śpię. Moja mama mówi, że jak byłam mała to właśnie zawsze tak było poduszka+ Ania= od razu spanie!

Dobranoc mamusie

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 22:17   #3970
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie ja, po ktg wszystko ok :-D. Miałam po wizycie kupę załatwień, wstąpiłam do rossmana po pampersy i tusz, w biedronie też byłam, kilka rzeczy też kupiłam, potem wstąpiłam do rtv bo chcę kupić nawilżacz, ale nic ciekawego nie było, potem do brw bo nie dostałam paragonu do materaca, potem na poczte, żeby zwolnienie wysłam, do apteki bo kupiłam termometr, do urzędu gminy zapłacić za smieci ido banku, żeby zapłacić za zakupy zallegro min podgrzewacz i pieluchy muślinowe i inne duperelki, teraz się położyłam bo jestem wypompowana, mam nadzieję, że nie przesadziłam :-(
Super, że po ktg wszytko w porządku!
Załatwiłaś sporo spraw! Super, ze masz energie i moblina jestes na tyle że sama sobie wszystko ograniasz

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja przy drugim dziecku tez nie szaleje �� bo prawie wszystko mam po synku, a dwa ze przy pierwszej ciazy kupowalam jakies rzeczy, ktore okazaly sie zbedne takze przy drugim i kolejnym czlowiek wie co sie przyda a co nie

jejkuuu to ja znowu bym mogla pic i pic-ciagle mnie suszy a lekarz mowi, zeby ograniczyc bo woda sie zbiera i bede ludkiem michelin no ale ja pije glownie wode niegazowana a rano herbatke, kolezanki z Mikowego watku za to polecily mi picie pokrzywy bo ona niby wode usuwa ��
Dziwna teoria lekarza. Ja ze względu na porblemy z nerkami min 2,5 - 3 l plynów dziennie piję. Gin o tym wie i pochwala:
Poza tym to nie zdrowe nie gasić pragnienia. Tak mnie się wydaje, ale może jest inaczej
Cytat:
MISIA szybko.waga Ci zleciala

Rany, od 18 codziennie ledwo.żywa jestem... Małe mnie cisnie, brzuch spina, tylko leżenie pomaga...
LEż ile się da! Jesli to pomaga to trzeba.

Cytat:
o widzisz a ja tylko dostałam na początku oliwke :/
Ja też oliwkę bd fur mama, coś tak Jonhsona i kiedyś małe chusteczki babydream niebieskie.

Cytat:
Mam na ktg jeździć co tydzień, a wizyty mam co 2 tyg, ktg robi mi położna, a wynik omawia mój gin:-D.
U mnie też położna robi ktg a potem gin online komentuje wynik. Jak raz lekie skurcze wyszły to mnie polozona to gina wysłała, ale mojego nie było wtedy tylko inny.

Cytat:
Napiszę Ci pw ok Tak jest wetem
U Nas pieseł śpi z Nami. Nie jest nachalny. Zasypia w nogach albo wzdłóż ciała a potem nad ranem przy głowie się przytula Oby byla taka grzeczna jak Hania bedzie z Nami chciała spać
Ty masz juz mądre dorosłe psisko I tak super, ze nie wskakuje na chama na łożko.

Radena odwiedzał mnie tylko TŻ bo moi rodzice i rodzeństwo mieszka 300 km od Nas, rodzice TŻ 100km. Znajomi z pracy to w wiekszości doradcy klinenta pracujący głównie poza terenem gdzie wylądowalam w szpitalu. Więc pozstał TŻ

Cierpliwość wrzucę na spokojnie do klubu przepisy. A tutaj fotkę z wydruku bo gdzieś też mam. Tylko odkopię te przepisy ok?

Sophia Loren

Edytowane przez Madzia9999
Czas edycji: 2016-04-28 o 22:22
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 22:18   #3971
Cierpliwosc
Zadomowienie

To już koniec będzie
Cytat:
Przytylam 17 kg zostalo 5. Waze 56 kg i tak juz chyba zostanie hehe ale nie jetrt najgorzej :p

od porodu 2 miesiace 25 kwietnia Igorek mial 2 miesiace
takiego dużego już mam chochlika

ale w sumie mnie te 5 kg nie przeszkadza moj maz twierdzi ze to cycki tyle waża i chyba coś w tym jest.
Zmieścilam sie juz w stare dzinsy wiec jestem szczesliwa

wiecie czego nie wolno apomniec do szpitala ?? małej wody mineralnej z dziubkiem !!!! ta jedyna rzecz wspominam jako gadzet niezbedny :P
ja mam 25 tetrowych i mm wrazenie ze ciagle ich mało. nn stop piore.
to uleje, to tzreba go wytrzec itp itd, ida jak woda
na dzien czasem 8 do prania mam
za kilogramy, super Ci zleciało No i za dużego chłopca
Taa woda z dzióbkiem, mój Tż zostawił moją na IP, myślałam, że go ubije. Poszedł kupić nową i wrócił z jakąś magnezową czy innym syfem, musiał wylewać, bo była okropna. Ale butelka must have, muszę kupić i może to będzie I rzecz jaką spakuję do torby

Jak czytam ile macie pieluch zwykłych, to mam wytrzeszcz. Ogarniam, że posiadam 2 flanelowe z nadrukiem (prawie ich nie użyłam), 3 duże 35letnie flanelowe obszyte przez moją mamę (toż to cud, ona nie ma cierpliwości do takich rzeczy), które służyły nam do osuszania po kąpieli oraz 2 tetry z nadrukiem i trudno powiedzieć ile zwykłych, ale część z plamami... Chce dokupić 3 bambusowe duże jak będę w TkMaxie, bo tam fajne widziałam w spoko cenie i finito.
I nie przypominam sobie żebym ich tyle dziennie zużywała
Cytat:
Rany, od 18 codziennie ledwo.żywa jestem... Małe mnie cisnie, brzuch spina, tylko leżenie pomaga...
Leż puki możesz
Cytat:
I powiedział też, żebym mu spowrotem pozwoliła z nami spać, bo dzieci tylko na tym skorzystają,bo jak będą miały kontakt z psem to przynajmniej nie będą miały alergi, i bądz tu mądry. Chyba zmięknę, bo mi go tak szkoda, jak krąży po sypialni i próbuje wskoczyć na łóżko :-(
Moja siostra ma psy, nigdy dzieci od nich nie izolowała, a alergię mają, więc teoria jak każda inna.

U nas w środę r4uszył remont tzn. Tż coś tam sobie zaczął przygotowywać, w sobotę ma malować i oby doszło to do skutku, bo jeszcze popołudniu na ur do teścia idziemy. Tak już chce mieć ten pokój gotowy... A bankowo nam zejdzie, bo będziemy zagłówek do łózka robić, a materiałów jeszcze nie mamy. Kupiłam dziś zasłonki w lumpku i wymyśliłam, że po środku tylko pompony powieszę, tylko też muszę je zrobić, a na razie nie mam z czego... Ech, nie lubię czekać
Stary 2016-04-28, 22:18   #3972
soffinka
Zadomowienie

Jutro popoludniu wyjezdzam i to pewnie na jakis tydzien i tak teraz rozkminiam czy powinnam brac ze soba ta ogromna torbe do szpitala (?)
I tak w ogole od kiedy powinno sie klasc podklad na lozko w razie jakby wody odeszly w nocy... Albo na fotel w aucie
Tak sobie rozmyslam
Mlody sie tak rozpycham ze czuje go i w podbrzuszu i pod zebrami
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 22:21   #3973
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Taka ludzka czy elektroniczna ?
elektroniczna

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Po I w szpitalu dostawałyśmy takie jedzenie, że..szkoda gadać, a jednak dzieci to przetrwały.
Po II jak moja położna środowiskowa usłyszała o piersi na parze (tak, tak przez I dwa tygodnie bałam się jeść mięso inaczej niż gotowane), to dostałam ochrzan i gazetę, w której było o tym, żeby jeść wszystko.
Po III nie zamierzam zjeść kilograma truskawek zaraz po wyjściu ze szpitala, ale kilka na początek zaryzykuję i jak nie będzie wysypki, to będę jeść codziennie
ja już to widze jak sobie gotuję pierś... ciekawe kiedy
tez mam zamiar jeść wszystko ale z umiarem i stopniowo

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-28, 22:23   #3974
CarycaKatharina
Zadomowienie

Napisałam do przedstawiciela peg perego i odpisali, ze jesli nie bede uzywac w aucie to nie ma problemu.
Stary 2016-04-28, 22:24   #3975
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Cierpliwość wrzucę na spokojnie do klubu przepisy. A tutaj fotkę z wydruku bo gdzieś też mam. Tylko odkopię te przepisy ok?
Jasne, dzięki
Stary 2016-04-28, 22:25   #3976
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro popoludniu wyjezdzam i to pewnie na jakis tydzien i tak teraz rozkminiam czy powinnam brac ze soba ta ogromna torbe do szpitala (?)
I tak w ogole od kiedy powinno sie klasc podklad na lozko w razie jakby wody odeszly w nocy... Albo na fotel w aucie
Tak sobie rozmyslam
Ja bym wzięła torbę (albo przynajmniej te najważniejsze rzeczy, bo nie wiem czy autem jedziesz czy jak) Nigdy nic nie wiadomo
Właśnie ostatnio tak sobie pomyślałam, że od maja podłożę sobie podkład pod prześcieradło, bo szkoda materaca jakby co
Stary 2016-04-28, 22:26   #3977
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Tak sobie rozmyslam
jak jedziesz samochodem to oczywiście weź torbę ze sobą... zawsze to byc lepiej przygotowanym.

właśnie dobrze że pytasz od kiedy te podkłady kłaść...

w 4 rossamie nie ma ich :/ więc jeszcze ich nie posiadam

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-28, 22:27   #3978
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ja bym wzięła torbę (albo przynajmniej te najważniejsze rzeczy, bo nie wiem czy autem jedziesz czy jak) Nigdy nic nie wiadomo
Właśnie ostatnio tak sobie pomyślałam, że od maja podłożę sobie podkład pod prześcieradło, bo szkoda materaca jakby co

Za równy tydzien mam wizyte kwalfikacyjna wiec licze ze do tego momentu bedzie spokoj :p
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 22:28   #3979
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
ja już to widze jak sobie gotuję pierś... ciekawe kiedy
tez mam zamiar jeść wszystko ale z umiarem i stopniowo
Spokojnie, noworodek sporo śpi, jak śpi, Ty gotujesz
Cytat:
Napisałam do przedstawiciela peg perego i odpisali, ze jesli nie bede uzywac w aucie to nie ma problemu.
I po problemie

Soffinka torbę zawsze lepiej wziąć, będziesz spokojniejsza.
A co do podkładu, nie używałam, nie podpowiem.
Stary 2016-04-28, 22:29   #3980
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie, noworodek sporo śpi, jak śpi, Ty gotujesz
mowisz że będzie tyle siły na gotowanie

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-28, 22:31   #3981
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Ja też w rosku nie dostaje gratisów.

W szpitalu przydały mi się jeszcze ręczniki papierowe. Używałam zamiast papieru toaletowego-bardziej chłonne i się nie targają

Wcinam truskawki i ide spać ;-)

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Czas edycji: 2016-04-28 o 22:33
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 22:31   #3982
misia880
Zakorzenienie

Mam elektroniczna. Ale nie kupowalam, ciocia mi dala swoja. Raz jej uzylam

Stary 2016-04-28, 22:32   #3983
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
w 4 rossamie nie ma ich :/ więc jeszcze ich nie posiadam
Masz na mysli podkłady do przewijania z babydream? U mnie są 2 rossmanny i tez 0 podkładów, a najlepsze, że mają na nie promocje za 9,99 zamiast 13,99, ale babka na kasie powiedziała, ze już miesiąc ich nie ma. Także super promocja.
Za to w Opolu moja siostra sprawdzała i promocji nie było, a podkłady tak Niezła polityka Rosska
Stary 2016-04-28, 22:34   #3984
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Mam elektroniczna. Ale nie kupowalam, ciocia mi dala swoja. Raz jej uzylam
a jakiej firmy masz? jesteś zadowolona ?

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Masz na mysli podkłady do przewijania z babydream? U mnie są 2 rossmanny i tez 0 podkładów, a najlepsze, że mają na nie promocje za 9,99 zamiast 13,99, ale babka na kasie powiedziała, ze już miesiąc ich nie ma. Także super promocja.
Za to w Opolu moja siostra sprawdzała i promocji nie było, a podkłady tak Niezła polityka Rosska
tak dokładnie o tych podkładach mówię... to jak nie ma towaru to co po taka promocję robią :/ Robią tylko z ludzi wariatów :/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-28, 22:35   #3985
australia87
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59661606]Ja też w rosku nie dostaje gratisów.
[/QUOTE]
A chociaż w kolejce Cię przepuszczają? Bo ja ani tego, ani tego nie doświadczam
Stary 2016-04-28, 22:35   #3986
ania230
Zakorzenienie

Na noc maluszkowi do spania ubierać śpioszki z dł. rękawem ?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-28, 22:36   #3987
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
mowisz że będzie tyle siły na gotowanie
Po prostu przy kp będziesz ciągle głodna, a kanapki i herbatniki kiedyś Ci się znudzą
Stary 2016-04-28, 22:37   #3988
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Tak sobie rozmyslam
Ja bym torbę wzięła

Podkładów używałam tylko po porodzie
Przy córce pęcherz miałam przebijany podczas porodu, a przy synu pęcherz pękł podczas już solidnego skurczu przy konkretnym rozwarciu jak leżałam na kanapie ale wody wypłynęły dopiero jak wstałam na podłogę.
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 22:37   #3989
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Tak sobie rozmyslam
Hm ja też o tych podkładch myślałam jadąc dziś autem.
Nie mam zamaru jeszcze nigdzie ich podkładać żeby nie wywołać wilka z lasu

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 22:39   #3990
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
a jakiej firmy masz? jesteś zadowolona ?

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

tak dokładnie o tych podkładach mówię... to jak nie ma towaru to co po taka promocję robią :/ Robią tylko z ludzi wariatów :/
z jakiejs niemieckiej nie wiem jaka to nawet. Czy zadowolona hmm uzylam jej raz jak sie kapalam a maly spal. Slyszalam jak zakwilil dwa razy :p ciezko mi ocenic bo troche zbedny gadzet dla mnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości