Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-30, 11:46   #2641
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Tija, nie wiem i nie zamierzam tego analizować, dość mam stresów na głowie. Są normy i jest przypadek pacjenta. Skoro lekarz mówi, że ok, to tego się trzymam. Przy kolejnym pobraniu zrobię jeszcze glukozę na czczo i tyle. Ufam mojemu lekarzowi, który zna mnie i mój przypadek, jest doswiadczonym specjalistą w swojej dziedzinie.

Co do aspiratorów, to jak dziecko nie ma kataru, wystarczy do tych suchych glutów frida. Sól morska+ frida i nosek czysty. Natomiast im dziecko większe, tym trudniej fridą ściągać, katarek jest wtedy nieodzowny. U mojego syna w okolicy pół roku frida przestała się sprawdzać, teraz używamy katarka, ale tylko przy chorobach. A u noworodka ta frida się przaktycznie codziennie przydawała.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 11:52   #2642
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Co do aspiratorów, to jak dziecko nie ma kataru, wystarczy do tych suchych glutów frida. Sól morska+ frida i nosek czysty. Natomiast im dziecko większe, tym trudniej fridą ściągać, katarek jest wtedy nieodzowny. U mojego syna w okolicy pół roku frida przestała się sprawdzać, teraz używamy katarka, ale tylko przy chorobach. A u noworodka ta frida się przaktycznie codziennie przydawała.

Dzięki! własnie taki miałam plan żeby od fridy zacząć i zobaczyć jak się będzie sprawdzać..
Stary 2016-04-30, 11:55   #2643
kasia_ruda
Zakorzenienie

A co do smoczków, to ja też nie jestem fanką. Ale synek miał, bo potrzebował. Kupowalam mu takie z aventu przeźroczyste, prawie nie było ich widać po pierwszych urodzinach sam wyrzucił smoka, bardzo bezboleśnie poszło odstawianie. Moim zdaniem warto jeden mieć taki dla noworodka, bo uwierzcie mi, plany to jedno, ale wykonanie ich to coś zupełnie innego

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Dzięki! własnie taki miałam plan żeby od fridy zacząć i zobaczyć jak się będzie sprawdzać..

Na początek na pewno wystarczy. Katarek ma tę wadę, ze przy każdym użyciu trzeba odkurzacz wyciągać ja mam taki pionowy bezprzewodowy, który stoi w kuchni, więc luz, ale jakbym miała za każdym razem z jakiegoś schowka brać odkurzacz, podłączać, chować, to pewnie nie byłabym aż tak wielką fanką tego odciągacza
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 11:59   #2644
tija93
Zakorzenienie

Tosia się dorobiła cottonballsów z Biedry i pojemnika na proszek

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
A od którego tygodnia poród jest dla Maluszka bezpieczny?
Od 37+0 jest donoszona ciąża, ale te dzieci z 37 tygodnia często sobie nie radzą, zazwyczaj jest to związane ze źle wyliczonym TP.

Cytat:
Oto zakupy:

Pajace ze smyka:

No i reszta ciuszków z tesco:

i kupiłam jeszcze po 3 pary zwykłych białych w 2 różnych rozmiarach. Dla porównania pomiędzy nimi body 56 ze smyka. Z tesco po prawej rozmiar do 3 m-cy, po lewej 3-6.

Zaczęłam w końcu robić listę tego co mam i czego brakuje. W sumie szybko idzie to kupowanie

Czytałam dziś sobie o aspiratorkach do nosa... będziecie kupować? jakie konkretnie?
Śliczne Niezła różnica w rozmiarówce Kupiłam fridę do noska.

Cytat:
Tija, nie wiem i nie zamierzam tego analizować, dość mam stresów na głowie. Są normy i jest przypadek pacjenta. Skoro lekarz mówi, że ok, to tego się trzymam. Przy kolejnym pobraniu zrobię jeszcze glukozę na czczo i tyle. Ufam mojemu lekarzowi, który zna mnie i mój przypadek, jest doswiadczonym specjalistą w swojej dziedzinie.

Nie no pewnie, trzeba i tak na wszystko indywidualnie spojrzeć
Stary 2016-04-30, 11:59   #2645
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Oto zakupy:

Pajace ze smyka:

i kupiłam jeszcze po 3 pary zwykłych białych w 2 różnych rozmiarach. Dla porównania pomiędzy nimi body 56 ze smyka. Z tesco po prawej rozmiar do 3 m-cy, po lewej 3-6.

Zaczęłam w końcu robić listę tego co mam i czego brakuje. W sumie szybko idzie to kupowanie

Czytałam dziś sobie o aspiratorkach do nosa... będziecie kupować? jakie konkretnie?

Super ubranka! Chciałabym żeby mi też szybciej zaczęły iść zakupy. Do Tesco to się zebrać nie mogę, a widzę fajny asortyment jest. :P

Cytat:
A co do smoczków, to ja też nie jestem fanką. Ale synek miał, bo potrzebował. Kupowalam mu takie z aventu przeźroczyste, prawie nie było ich widać po pierwszych urodzinach sam wyrzucił smoka, bardzo bezboleśnie poszło odstawianie. Moim zdaniem warto jeden mieć taki dla noworodka, bo uwierzcie mi, plany to jedno, ale wykonanie ich to coś zupełnie innego

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Na początek na pewno wystarczy. Katarek ma tę wadę, ze przy każdym użyciu trzeba odkurzacz wyciągać ja mam taki pionowy bezprzewodowy, który stoi w kuchni, więc luz, ale jakbym miała za każdym razem z jakiegoś schowka brać odkurzacz, podłączać, chować, to pewnie nie byłabym aż tak wielką fanką tego odciągacza

Kombinowałam właśnie - Frida czy Katarek, w takim razie może też Frida na początek.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 12:07   #2646
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego mimo mojej niechęci nie zamierzam Bobo męczyć jakby co.

Ale ni się trudno zebrać dziś.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 12:13   #2647
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Moją opinię opieram na praktykach w szpitalu przy paniach zajmujących się laktacją. Firmą typowo dbającą o KP jest Medela. Ich laktatory i ogólnie wszystkie akcesoria są nastawione do karmienia piersią. Ja kupiłam laktator z Medeli ręczny używany. Jak będę potrzebować elektryczny to również kupię z Medeli. To nie jest reklama
Dzięki
Twoje akurat sugestie Tija można brać do siebie, bo jestes położna Jesteś wiarygodna
Cytat:
Oto zakupy:

Pajace ze smyka:

Cudne ubranka!
a te pierwsze ze smyka kupowałaś osobno, czy w trójpaku? Ile dałaś ?

Ja smoczek 'potrzebuję' jedynie na początek, zanim ogarnę pierwsze chwile macierzyństwa Będę spokojniejsza, jak będzie lezał w szafce
2latkowi nie wyobrażam sobie dawać jeszcze smoka Im wcześniej zacznie się oduczać tym lepiej

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 12:20   #2648
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Cudne ubranka!
Te pajace z rakietami w smyku 3-pak za 40zł
Stary 2016-04-30, 12:23   #2649
tija93
Zakorzenienie

[QUOTE=Afrodita;59725301]Dzięki
Twoje akurat sugestie Tija można brać do siebie, bo jestes położna Jesteś wiarygodna /QUOTE]

Stary 2016-04-30, 13:48   #2650
iweczka
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Witam się w piątek wieczorkiem.
Melduję, że zaliczyłam fitness dla ciężarnych, później byłam sobie odświeżyć paznokcie u kosmetyczki i przed chwilą wróciłam do domku, skonsumowałam grzanki z serem feta i czosnkiem i teraz oglądam gotowe na wszystko
Dzień można zaliczyć do zakończonych bo padam na pyszczek

Zjadłabym gofera
Fajne popołudnie miałaś

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Wczoraj się pochwaliłam, że spałam całą noc, a dziś znów bezsenność

Więc o smoczkach poczytałam Na razie zdecydowałam tylko, że chciałabym silikonowy Przeglądnęłam multum smoczków i tak wstępnie myślę o takich:

ortodontyczny - http://www.aptekagemini.pl/avent-smo...-2-sztuki.html

uspokajający - http://www.aptekagemini.pl/lovi-dyna...-2-sztuki.html

Tylko czy jest różnica? Czy w ogóle jest różnica między Aventem za 2 dychy, a Canpolem za 5 zeta ?

I czy u noworodków w ogóle się smoczków używa? Kupować dwupak od 0-3 miesiąca i przechodzić na większe rozmiar, czy od razu np. dwa dwupaki 0-6 miesiąca ?

Proszę o rady doświadczone mamy albo te, które już smoczki kupiły się się orientują
Moja córa odrazu miała zaaplikowany smok po porodzie przez położne, tzn wysłały tż że ma kupić. Kupił i została już ze smokiem
Ja się dowiedziałam na 2 dzień , bo leżałam gdzie indziej po cc.

Cytat:
Napisane przez pysiaczek21 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.. Pewnie mnie nie pamiętacie bo już dawno się nie odzywałam bo jakoś nie mogę się wbić ale lubie was czytać więc podczytuje.. odzywam się dlatego bo piszecie teraz o twardniejacych brzuszkach i chciałabym wam powiedzieć żebyście tego nie lekcewazyly ponieważ dwa tyg temu leżałam z tego powodu w szpitalu, lekarz powiedział że mogę zacząć rodzić okazało się ze szyjka mocno skrócona i miękka i dostawalam zastrzyki na zatrzymanie skurczy. Mam zakaz seksu do końca ciąży i nakaz leżenia.. Wiadomo każdą ciążą jest inna ale lepiej dmuchać na zimne.. Twardnienia miałam ok 6 razy na godzinę.
Zdrówka! Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Pierniczku leżymy dalej... Jeszcze nie było porannego obchodu,więc w zasadzie nic nie wiem:/ już mnie to zaczyna denerwować

Ktoś pytał o mawcarpone w Lidlu- ja tam kupowałam,więc myślę,że będzie
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Mieliśmy jechac nad morze, ale lekarz trochę kręcił nosem.
To robię pranie, maz cos tam muruje ze szwagrem, potem tańce, zakupy i grill.
Jutro mam nadzieję na basen (jak bedzie otwarty, a jak nie to w pon), mąż ma malowac samochód.
A potem to będę leżeć na lezaczku w ogrodku albo na balkonie i robic nic.
U Ciebie taka łądna pogoda??
u Nas deszcz, zimno i wieje jak diabli

Cytat:
No właśnie nas przed tym ostrzegał ten chłopak, ktory nam załatwial wózek, dlatego nasz stoi w kartonach na balkonie już chyba trzeci miesiąc.

Jezu was nadrobić, wczoraj weszłam i jak zobaczyłam 162 posty, to zwątpiłam. Trochę się pochorowałam, zatoki mi zaatakowało, wczoraj głównie umierałam :/

Mój gin mi odpisał od razu, ale na maila, a ja na telefon albo smsa czekałam, debilka. Uważa, że wyniki są ok i mam się nie martwić
Zdrówka! Oby zatoki przeszły szybko (wiem coś o tym )

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
A ja znowu nos zawalony i to gardło z rana boli a dzisiaj ostatni dzien antybiotyku. Cos czuje ze w poniedziałek mi przedłuża antybiotyk :-/ taka ładna pogoda a ja chora :-( wrrrrrr juz jestem zła mega mega nie mam humoru
Zdrówka! Ja narazie 4 dawki wzięłam, czuję poprawę

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:

Frida i u Nas była w użyciu ciągłym.
Katarka nigdy nie używałam.

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Oto zakupy:

Pajace ze smyka:

Też się czaje na te pajace ze Smyka
Pozostałe zdjęcia mi się nie otwierają
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 14:00   #2651
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Pogoda wymarzona nie jest, ale termometr pokazuje ok 20 st i nie pada.
Stary 2016-04-30, 14:10   #2652
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie fajnie słoneczko świeci, ale nie wiem ile jest stopni Oby było tak dalej, bo ten deszcz to mnie dobijał.
Stary 2016-04-30, 14:33   #2653
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
od skończonego 37tc.. ale często jak po 36 tc dziecko się rodzi , ale waga jest powzej 2500g i nie ma cech wcześniaczych to tez jest ok.. mi niby lekarz powiedział "byle do 34tc wytrwać" ale ja wolałabym urodzić kolo 38t..

"...

To dobrze wiedziec ze moze 34 tc to w miare ok
Dzieki za info
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 15:19   #2654
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
U Mnie + 12, własnie przestało padać...
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 15:47   #2655
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze wiedziec ze moze 34 tc to w miare ok
Dzieki za info
lepiej rodzić później..choć już zagrożenie życia u dziecka jest raczej niewielkie..

u nas jest wiosennie, słonecznie..mąż mi uwił gniazdko na tarasie, rozpala grilla, ja się grzeję na wyrku rozkładanym z kotem
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 16:18   #2656
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
lepiej rodzić później..choć już zagrożenie życia u dziecka jest raczej niewielkie..

u nas jest wiosennie, słonecznie..mąż mi uwił gniazdko na tarasie, rozpala grilla, ja się grzeję na wyrku rozkładanym z kotem

Ze pozniej lepiej to wiem, ale wiesz chcę sie tak uspokajać, ze juz jakby co to 34 tc tez jest ok a ze bede trzymać nogi złączone zeby wyszedł jak najpóźniej to inna sprawa
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 16:42   #2657
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Wow! Super cena! rozumiem, że to promocyjna cena, bo jak cos kojarze to 3paki są po 70zl
Zamawiałas przez neta ze Smyka, czy bezposrednio ze sklepu?
Ja co prawda szukam wzoru dla dziewczynki, ale szukam własnie czegos w promocji

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 16:58   #2658
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja mam tak, że sobie myślę, ze jeszcze z 10 tyg. Zeby to ciśnienie sie trzymało tak jak teraz. Tak za 5 szanse Bobo beda całkiem spore i zdecydowanie większe nic teraz. Mija kolejny tydzień a ja nie myślę, ze jeszcze z 9 tylko nadal mam to jeszce 10. Żeby jeszcze z 10 było dobrze.
Stary 2016-04-30, 17:10   #2659
florencee
Zadomowienie

U mnie pogoda ładna i nawet ciepło. A ja jestem taka padnięta. :O Właśnie spałam 3 godziny. Na nic nie mam siły.

Cytat:
Chyba też sobie jeszcze jakieś zamówię.

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
hej

Fajne popołudnie miałaś

Moja córa odrazu miała zaaplikowany smok po porodzie przez położne, tzn wysłały tż że ma kupić. Kupił i została już ze smokiem
Ja się dowiedziałam na 2 dzień , bo leżałam gdzie indziej po cc.

Zdrówka! Trzymaj się

Trzymam kciuki

U Ciebie taka łądna pogoda??
u Nas deszcz, zimno i wieje jak diabli

Zdrówka! Oby zatoki przeszły szybko (wiem coś o tym )

Zdrówka! Ja narazie 4 dawki wzięłam, czuję poprawę

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Frida i u Nas była w użyciu ciągłym.
Katarka nigdy nie używałam.

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Też się czaje na te pajace ze Smyka
Pozostałe zdjęcia mi się nie otwierają
Super, że u Ciebie poprawa!
Stary 2016-04-30, 17:34   #2660
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Ze pozniej lepiej to wiem, ale wiesz chcę sie tak uspokajać, ze juz jakby co to 34 tc tez jest ok a ze bede trzymać nogi złączone zeby wyszedł jak najpóźniej to inna sprawa
no tak.trochę uspakaja taka myśl..dużo też zależy od szpitala tj sprzętu, zaangażowania lekarzy w takich sytuacjach..

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
U mnie pogoda ładna i nawet ciepło. A ja jestem taka padnięta. :O Właśnie spałam 3 godziny. Na nic nie mam siły.
a jak u Ciebie z tą hemoglobiną? pisałaś,że się poprawiła po tabletkach, chyba..takie zmęczenie też może być efektem spadku żelaza
Stary 2016-04-30, 17:45   #2661
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Wow! Super cena! rozumiem, że to promocyjna cena, bo jak cos kojarze to 3paki są po 70zl
Zamawiałas przez neta ze Smyka, czy bezposrednio ze sklepu?
Ja co prawda szukam wzoru dla dziewczynki, ale szukam własnie czegos w promocji
Tak tak, w promocji -50% . Taniej pajaców nie widziałam ja kupowałam w sklepie stacjonarnym, ale w internetach też były.

Przesyłam Wam trochę słoneczka ze spaceru! u nas jest niesamowicie piękna pogoda! tak mogłoby już zostać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160430_154553.jpg (297,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160430_154545.jpg (290,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160430_155102.jpg (184,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160430_162151.jpg (113,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160430_160525.jpg (173,5 KB, 6 załadowań)
Stary 2016-04-30, 17:47   #2662
florencee
Zadomowienie

Cytat:
no tak.trochę uspakaja taka myśl..dużo też zależy od szpitala tj sprzętu, zaangażowania lekarzy w takich sytuacjach..

a jak u Ciebie z tą hemoglobiną? pisałaś,że się poprawiła po tabletkach, chyba..takie zmęczenie też może być efektem spadku żelaza

Ostatnio wzrosła mi z 11,7 na 12,1, a może to dalej mało, bo lekarz kazał brać żelazo 3 razy dziennie.

Cytat:
Tak tak, w promocji -50% . Taniej pajaców nie widziałam ja kupowałam w sklepie stacjonarnym, ale w internetach też były.

Przesyłam Wam trochę słoneczka ze spaceru! u nas jest niesamowicie piękna pogoda! tak mogłoby już zostać

Jak pięknie!
Stary 2016-04-30, 19:15   #2663
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
ja mam taki spadek energii od paru tygodni..
he..wiem coś o tym

i to jest dobry plan..

te nad morzem są przereklamowane..gąbczast e, flakowate, ze śmietaną w spreju i chińskimi truskawkami..
Chyba nie wiesz gdzie kupywać gofery z dżemorem
Jestem z Gdyni i znam kilka bardzo fajnych miejsc na gofera z normalnego ciasta, i śmietany z kremówki
Stary 2016-04-30, 19:16   #2664
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Moją opinię opieram na praktykach w szpitalu przy paniach zajmujących się laktacją. Firmą typowo dbającą o KP jest Medela. Ich laktatory i ogólnie wszystkie akcesoria są nastawione do karmienia piersią. Ja kupiłam laktator z Medeli ręczny używany. Jak będę potrzebować elektryczny to również kupię z Medeli. To nie jest reklama
Cenna informacja. Ja w tym temacie kompletnie zielona jestem a już czas by się rozglądać
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 19:33   #2665
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Rozmowa z TŻtem na temat koloru torby do wózka. Musi być albo czarno albo brązowa albo szara, bo musi pasować do wózka i do SAMOCHODU

A powiedziałaś Tżetowi, że u Ciebie musi pasować do koloru etui z telefonu i bielizny?

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
będe wredna i powiem cena to tylko 3100USD

chociaż nie bo w Harrodsie są za 300o GBP
http://www.harrods.com/product/surf-...00000004610564
Podesłałam linka do TŻ Musi wziąć więcej nadgodzin

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny w koncu udało mi się coś pozmieniać w ustawieniach telefonu i mogę pisać na forum. Dziekuje Wam za wszystkie kciuki trzymajcie proszę dalej, bo jeszcze nic nie wiem
Wczoraj na wizycie poza skróconą szyjką lekarz stwierdził również,że brzuch twardnieje, więc wysłał mnie od razu na oddział. Pobrali mi wymaz z pochwy, dostałam luteine i kroplówkę z magnezem. Podpięli mnie też pod ktg,ale nie wykazało żadnych skurczy. Mój lekarz mnie dzisiaj odwiedził i niestety od jutra zaczyna urlop ale powiedział,żebym była z nim w kontakcie. Możliwe,że załozą mi pessar.

Przepraszam,że nie odniosę się do Waszych postów wszystko nadrobiłam i myślę że już będę na bieżąco. Postaram się cos pisać,choć z tel. To średnio wygodne

Odpoczywaj dużo! Jak pessar ma Ci pomóc, to będzie najlepsza opcja!

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
ale że co? że kupcia bobaska odebrała Ci apetyt? Kochana zobaczysz co będziesz nosic w otrebce za parę miesięcy i jak Cię taka kupka zachwyci nieraz

ożesz ..musiałaś nieźle koziołkować.. taką krewetę mogłabyś jako poduszkę-rogal zastosować..

a i donoszę wieści od męża-zaopatrzeniowca- nie ma jeszcze polskich truskawek, ci co sprzedaja jako polskie to kłamcy i oszuści zbijający kasę na naiwnych żadnych smaku mamuskach.. tyle się dowiedział w warzywniaku..teraz jedzie do biedry , ma na liście lody..ciekawe co przywiezie

Mogą być szklarniowe. W UK są już szklarniowe to w PL nie będzie?

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Ja też leżę dziś... Niestety przy chodzeniu brzuch twardnieje niemiłosiernie :-(
Do gina nie pisałam, bo nie chce panikować. Jak leżę jest mieciutki i Malutki kopie jak chodzę to od razu twardy :-(
Wy tu o lodach, rozkach, drozdzowkach, paczkach...
ale zazdroszczę :-( ja czekam na 18 godzinę na kromke chleba z serkiem i pomidorem :-(

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Truskawki...wiśnie...czer eśnie... :-D :-D :-D
A to nie trochę za mało? Ja bym umarła z głodu....
Stary 2016-04-30, 19:47   #2666
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Hej

My się na majówkę nigdzie nie wybieramy, bo za dwa tygodnie jedziemy do babci na urodziny 300km w jedną stronę.

Dzisiaj też kiepsko spałam, tym razem przez biodra

Miłego długiego weekendu

To jakieś fotki poprosimy!

U mnie tak jak u dziewczyn Norma na tym etapie to 1 skurcz na godzinę, który nie ma wpływu na szyjkę macicy i nie jest bolesny.

Co prawda ja dzieciaczka nie mam, ale zazwyczaj trzeba po testować smoczki na dziecku. Co mu podpasuje to jest dobre Te smoczki ze skalą 0-2 lub 0-3 mają mniejszą tarczkę i lepiej pasują na taką malutką buźkę. Ja mam jeden smoczek z aventu z próbek i mam nadzieję, że wytrzymam i nie podam go przez pierwszy miesiąc życia

6 skurczów na godzinę to jest bardzo dużo. Dobrze, że wszystko się unormowało Pisz do nas częściej

Zdrówka Dobrze, że lekarz uważa, że jest ok. Tylko mnie dziwi w takim razie po co są te normy jak lekarz sobie inaczej interpretuje
no nie masz pojęcia jak ciężko i boleśnie śpi się ze stalowym pośladkiem

Cytat:

piękne zdjęcia

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Jestem z Gdyni i znam kilka bardzo fajnych miejsc na gofera z normalnego ciasta, i śmietany z kremówki
a które w Gdyni polecasz?
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 19:49   #2667
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki
Twoje akurat sugestie Tija można brać do siebie, bo jestes położna Jesteś wiarygodna

Cudne ubranka!

Ja smoczek 'potrzebuję' jedynie na początek, zanim ogarnę pierwsze chwile macierzyństwa Będę spokojniejsza, jak będzie lezał w szafce
2latkowi nie wyobrażam sobie dawać jeszcze smoka Im wcześniej zacznie się oduczać tym lepiej
Ja skorzystałam z metody super niani Oliwia wymieniła smoczek na wybraną przez siebie zabawkę, ale sama osobiście musiała ten smoczek wyrzucić do śmieci. Miała niecałe 1,5 roku.
Stary 2016-04-30, 19:54   #2668
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

piękne miejsca- własnie w takie zawsze z mężem śmigamy na rowerach albo na spacer z psiakiem.. dziś zadowoliliśmy się balkonem, skąd na szczęście przynajmniej częściowo jest podobny widok..ale już zostałam odtransportowana na kanapę.. oddech świezym powietrzem od dwóch tygodni.. Mała kopała jak oszalała..

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Ostatnio wzrosła mi z 11,7 na 12,1, a może to dalej mało, bo lekarz kazał brać żelazo 3 razy dziennie.

Jak pięknie!
aktualny wynik jest już chyba w normie..może to jednak zbliżający się trzeci trymestr albo przesilenie wiosenne..może też być regeneracja po infekcji ostatniej..

Cytat:
może i nie wiem, mi moje smakują najbardziej
mąż kupił do nich dziś specjalnie borówki, ale obiad zjedliśmy dość późno, więc na deser była latte w słońcu..a gofry chyba przekładamy na jutro..

Cytat:

Mogą być szklarniowe. W UK są już szklarniowe to w PL nie będzie?
pani w sklepie powiedziała,że są z hiszpani.. kupiłam takie jakiś czas temu jak miałam ochotę na nie, ale były blee

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
no nie masz pojęcia jak ciężko i boleśnie śpi się ze stalowym pośladkiem
miałam pytać jak tam Twoja stal?
Stary 2016-04-30, 19:55   #2669
Krefetka
Zadomowienie

heeej
dziś miałam jak na mnie dosyć ruchliwy dzień.
Byłam na targach dziecięcych... chyba się do tego nie nadaję, denerwują mnie ludzie w tym najbardziej sprzedawcy, który nie chcą sprzedać swoich produktów.
Na targach nie potrafię nic znaleźć (o kupnie nawet nie wspomnę)

Mąż zabrał mnie na obiad do knajpki

A wyprawę zakończyliśmy spacerem z kotem (zdjęcia jeszcze przez chwilę w klubie)

teraz padam..

Jutro przyjeżdża tesciowa na obiad także też będę miała dyspensę od leżenia, a później czeka mnie leżenie do 10.05

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
miałam pytać jak tam Twoja stal?
rdzewieje...
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 19:56   #2670
TinkerrBell
Zadomowienie

No i jestem. Ostatnie dwa dni w pracy to był kosmos;/ Się schodziłam jak za starych dawnych czasów, a wieczorem nogi bolały mnie jakbym co najmniej zrobiła maraton.

Do tego tydzień nieprzespanych nocy, bo młłody urządza sobie imprezy i wczoraj padłam przed 21 jak dziecko i wszystko było mi jedno czy kopie mnie po pęcherzu czy po żołądku. Spałam dziś do 9 - 12h!!! Co za luksus....

Dziś pojechałam się rozpieszczać, kupiłam sobie dresy i jakieś koszulki i nowy telefon (bo ja gadżeciara jestem i stary mi się już znudził ) i zjedliśmy rodzinny obiad na mieście

A teraz leżę i Was nadrabiam, ale już zdążyłam zaliczyć drzemkę z lapem na kolanach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości