|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Tija, nie wiem i nie zamierzam tego analizować, dość mam stresów na głowie. Są normy i jest przypadek pacjenta. Skoro lekarz mówi, że ok, to tego się trzymam. Przy kolejnym pobraniu zrobię jeszcze glukozę na czczo i tyle. Ufam mojemu lekarzowi, który zna mnie i mój przypadek, jest doswiadczonym specjalistą w swojej dziedzinie.
Co do aspiratorów, to jak dziecko nie ma kataru, wystarczy do tych suchych glutów frida. Sól morska+ frida i nosek czysty. Natomiast im dziecko większe, tym trudniej fridą ściągać, katarek jest wtedy nieodzowny. U mojego syna w okolicy pół roku frida przestała się sprawdzać, teraz używamy katarka, ale tylko przy chorobach. A u noworodka ta frida się przaktycznie codziennie przydawała. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
A co do smoczków, to ja też nie jestem fanką. Ale synek miał, bo potrzebował. Kupowalam mu takie z aventu przeźroczyste, prawie nie było ich widać
po pierwszych urodzinach sam wyrzucił smoka, bardzo bezboleśnie poszło odstawianie. Moim zdaniem warto jeden mieć taki dla noworodka, bo uwierzcie mi, plany to jedno, ale wykonanie ich to coś zupełnie innego ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
Na początek na pewno wystarczy. Katarek ma tę wadę, ze przy każdym użyciu trzeba odkurzacz wyciągać ja mam taki pionowy bezprzewodowy, który stoi w kuchni, więc luz, ale jakbym miała za każdym razem z jakiegoś schowka brać odkurzacz, podłączać, chować, to pewnie nie byłabym aż tak wielką fanką tego odciągacza
|
|
|
|
|
#2644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tosia się dorobiła cottonballsów z Biedry i pojemnika na proszek
![]() Od 37+0 jest donoszona ciąża, ale te dzieci z 37 tygodnia często sobie nie radzą, zazwyczaj jest to związane ze źle wyliczonym TP. Cytat:
Kupiłam fridę do noska. Cytat:
|
|
#2645 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super ubranka! Chciałabym żeby mi też szybciej zaczęły iść zakupy. Do Tesco to się zebrać nie mogę, a widzę fajny asortyment jest. :P Cytat:
Kombinowałam właśnie - Frida czy Katarek, w takim razie może też Frida na początek.
|
||
|
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ni się trudno zebrać dziś. |
|
|
|
|
#2647 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoje akurat sugestie Tija można brać do siebie, bo jestes położna Jesteś wiarygodna ![]() ![]() Cytat:
a te pierwsze ze smyka kupowałaś osobno, czy w trójpaku? Ile dałaś ? ![]() Ja smoczek 'potrzebuję' jedynie na początek, zanim ogarnę pierwsze chwile macierzyństwa Będę spokojniejsza, jak będzie lezał w szafce![]() 2latkowi nie wyobrażam sobie dawać jeszcze smoka Im wcześniej zacznie się oduczać tym lepiej
|
|
#2648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Afrodita;59725301]Dzięki
Twoje akurat sugestie Tija można brać do siebie, bo jestes położna Jesteś wiarygodna ![]() /QUOTE]
|
#2650 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja się dowiedziałam na 2 dzień , bo leżałam gdzie indziej po cc. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u Nas deszcz, zimno i wieje jak diabli ![]() Cytat:
)Cytat:
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
Katarka nigdy nie używałam. ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Pozostałe zdjęcia mi się nie otwierają
|
|||||||||
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Pogoda wymarzona nie jest, ale termometr pokazuje ok 20 st i nie pada.
|
|
|
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby było tak dalej, bo ten deszcz to mnie dobijał.
|
|
#2653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To dobrze wiedziec ze moze 34 tc to w miare ok ![]() Dzieki za info
|
|
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
lepiej rodzić później..choć już zagrożenie życia u dziecka jest raczej niewielkie..
u nas jest wiosennie, słonecznie..mąż mi uwił gniazdko na tarasie, rozpala grilla, ja się grzeję na wyrku rozkładanym z kotem |
|
|
|
#2656 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ze pozniej lepiej to wiem, ale wiesz chcę sie tak uspokajać, ze juz jakby co to 34 tc tez jest ok a ze bede trzymać nogi złączone zeby wyszedł jak najpóźniej to inna sprawa
|
|
|
|
|
#2657 |
|
Zadomowienie
|
Wow! Super cena!
rozumiem, że to promocyjna cena, bo jak cos kojarze to 3paki są po 70zl![]() Zamawiałas przez neta ze Smyka, czy bezposrednio ze sklepu? Ja co prawda szukam wzoru dla dziewczynki, ale szukam własnie czegos w promocji
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tak, że sobie myślę, ze jeszcze z 10 tyg. Zeby to ciśnienie sie trzymało tak jak teraz. Tak za 5 szanse Bobo beda całkiem spore i zdecydowanie większe nic teraz. Mija kolejny tydzień a ja nie myślę, ze jeszcze z 9 tylko nadal mam to jeszce 10. Żeby jeszcze z 10 było dobrze.
|
|
|
|
#2659 | |
|
Zadomowienie
|
U mnie pogoda ładna i nawet ciepło. A ja jestem taka padnięta. :O Właśnie spałam 3 godziny. Na nic nie mam siły.
Chyba też sobie jeszcze jakieś zamówię. ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak u Ciebie z tą hemoglobiną? pisałaś,że się poprawiła po tabletkach, chyba..takie zmęczenie też może być efektem spadku żelaza |
|
|
|
|
#2661 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
-50% . Taniej pajaców nie widziałam ja kupowałam w sklepie stacjonarnym, ale w internetach też były.Przesyłam Wam trochę słoneczka ze spaceru! u nas jest niesamowicie piękna pogoda! tak mogłoby już zostać
|
|
#2662 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio wzrosła mi z 11,7 na 12,1, a może to dalej mało, bo lekarz kazał brać żelazo 3 razy dziennie. Cytat:
Jak pięknie! |
||
|
|
|
#2663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem z Gdyni i znam kilka bardzo fajnych miejsc na gofera z normalnego ciasta, i śmietany z kremówki
|
|
|
#2664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2665 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A powiedziałaś Tżetowi, że u Ciebie musi pasować do koloru etui z telefonu i bielizny? ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
Musi wziąć więcej nadgodzin![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
Odpoczywaj dużo! Jak pessar ma Ci pomóc, to będzie najlepsza opcja! ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
Mogą być szklarniowe. W UK są już szklarniowe to w PL nie będzie? ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
|
|
|
#2666 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a które w Gdyni polecasz? |
||
|
|
|
#2667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oliwia wymieniła smoczek na wybraną przez siebie zabawkę, ale sama osobiście musiała ten smoczek wyrzucić do śmieci. Miała niecałe 1,5 roku.
|
|
|
#2668 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mąż kupił do nich dziś specjalnie borówki, ale obiad zjedliśmy dość późno, więc na deser była latte w słońcu..a gofry chyba przekładamy na jutro.. pani w sklepie powiedziała,że są z hiszpani.. kupiłam takie jakiś czas temu jak miałam ochotę na nie, ale były blee ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- miałam pytać jak tam Twoja stal? |
|||
|
|
|
#2669 |
|
Zadomowienie
|
heeej
dziś miałam jak na mnie dosyć ruchliwy dzień. Byłam na targach dziecięcych... chyba się do tego nie nadaję, denerwują mnie ludzie w tym najbardziej sprzedawcy, który nie chcą sprzedać swoich produktów. Na targach nie potrafię nic znaleźć (o kupnie nawet nie wspomnę) Mąż zabrał mnie na obiad do knajpki ![]() A wyprawę zakończyliśmy spacerem z kotem (zdjęcia jeszcze przez chwilę w klubie) teraz padam.. Jutro przyjeżdża tesciowa na obiad także też będę miała dyspensę od leżenia, a później czeka mnie leżenie do 10.05 ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- rdzewieje...
|
|
|
|
#2670 |
|
Zadomowienie
|
No i jestem. Ostatnie dwa dni w pracy to był kosmos;/ Się schodziłam jak za starych dawnych czasów, a wieczorem nogi bolały mnie jakbym co najmniej zrobiła maraton.
Do tego tydzień nieprzespanych nocy, bo młłody urządza sobie imprezy i wczoraj padłam przed 21 jak dziecko i wszystko było mi jedno czy kopie mnie po pęcherzu czy po żołądku. Spałam dziś do 9 - 12h!!! Co za luksus.... Dziś pojechałam się rozpieszczać, kupiłam sobie dresy i jakieś koszulki i nowy telefon (bo ja gadżeciara jestem i stary mi się już znudził ) i zjedliśmy rodzinny obiad na mieście![]() A teraz leżę i Was nadrabiam, ale już zdążyłam zaliczyć drzemkę z lapem na kolanach
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

po pierwszych urodzinach sam wyrzucił smoka, bardzo bezboleśnie poszło odstawianie. Moim zdaniem warto jeden mieć taki dla noworodka, bo uwierzcie mi, plany to jedno, ale wykonanie ich to coś zupełnie innego 

czerwiec 2015

okazało się ze szyjka mocno skrócona i miękka i dostawalam zastrzyki na zatrzymanie skurczy. Mam zakaz seksu do końca ciąży i nakaz leżenia.. Wiadomo każdą ciążą jest inna ale lepiej dmuchać na zimne.. Twardnienia miałam ok 6 razy na godzinę.

trzymajcie proszę dalej, bo jeszcze nic nie wiem