|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Tez bym chyba powiedziała ze mi sie np nie mieści, zajmuje za duzo miejsca i sie inne meble nie zmieszczą ale sytuacja bardzo głupia :/
|
|
|
|
|
#3242 |
|
Zadomowienie
|
Dopadła mnie zgaga
![]() Zjadłam więc garść migdałów i próbuję spać puki lekko popuściło. Do jutra mamuśki
|
#3243 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przez ten jeden wolny dzień wszystko się zawali, koniecznie trzeba mieć duży zapas żarcia. :< Co za sytuacja z tymi facetami, szok. :O Cytat:
To powodzenia, nie daj się. ![]() Cytat:
Kiepsko z tym łóżeczkiem faktycznie. :/ Chyba bym powiedziała że nie pasuje ze względu na wymiary, skoro miejsca macie niewiele to powinni zrozumieć jakoś. |
|||
|
|
|
#3244 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jaka wyprawka To chyba już masz z głowy?Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Tabitabi - tak jak dziewczyny prędzej, powiedziałabym, że wymiar nie pasuje. A skoro miejsca macie na styk, to powinien ten argument przejść, bo czasem 5 cm potrafi zrobić problem tam, gdzie 5 cm wcześniej go nie było (my np. będziemy w ciągu najbliższego miesiąca kupować szafę do sypialni i nie może mieć ani 1 cm więcej szerokości niż 170, bo po prostu się nie zmieści
)
|
|
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę opcję o półtora tysiaka tańszą :P ja folii w ogóle nie uznaję, przy synku nie użyłam ani razu, więc nie zalezało mi na niej. Chociaż powiem szczerze, że nie wiem, czy jej nie dostaliśmy, nie rozpakowywałam tych pudeł z gondolami, a coś mi dzwoni jakaś rozmowa o folii z tym kolegą. Najwyżej sprzedam na all piankowe ja akurat bardzo chciałam, to też doswiadczenia po pierwszym dziecku, w opcji z dmuchanymi mieliśmy mieć za 2300.
|
|
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3248 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dlatego sama sobie daję bana na jakiekolwiek dodatkowe, typowo ubraniowe zakupy. Teraz już tylko łóżeczko z wyposażeniem i kosmetyki, no i swoja własną wyprawkę szpitalną muszę skompletować Tabitabi - sytuacja faktycznie niezręczna, ale jak partner wcześniej nie zaprotestował, to niech teraz odkręca
|
|
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama wczoraj pobiła mój budyń ciążowy na łeb na szyję. Tak się wyłączała, że jak o czymś rozmawiałyśmy potrafiła po dosłownie 3 minutach zapytać o jedną z rzeczy, która w rozmowie była, ale ona to zakodowała zupełnie na odwrót i chciała wyjaśnienia ![]() Mamy w sypialni szafę narożnikową, obok niej ma być łóżko i z drugiej strony łóżka od razu druga szafa - tłumaczyłam to jej dłuższą chwilę (bo inaczej łóżko by było pod grzejnikiem i tylko od jednej strony można by na nie wchodzić jeśli szafy miałyby być obok siebie), debata o wyborze szafy, mama doszła do wniosku, że wysokość przecież musi być ta sama i takie same wykończenia, skoro będą stały obok siebie. A ja tylko jedno wielkie I tak było z kilkoma tematami w przeciągu jakiejś godziny, w efekcie płakałam ze śmiechu rozmawiając z nią ![]() Mi się konkret budyń załączył w poniedziałek w trakcie rozmowy z bratową TŻa. Trajkotałam na jakiś temat, po czym w połowie zdania urywałam i nie wiedziałam kompletnie do czego dążyłam W efekcie kilka razy ucięłam wątek nie dochodząc do sedna sprawy
|
|
|
|
|
#3250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale w sklepowej cenie to różnica 300 zł a dla mnie akurat ważna jest regulacja rączki - moja mama by nie popchała tego bez GT, za wysoko dla niej. Jak oglądałam te wózki w sklepie to oboje z TŻ zwróciliśmy uwagę na koła, te z GT są masywniejsze a my jednak sporo chodzimy po różnych terenach. Wersja GT w przypadku wózków pojedynczych ma też sztywniejsze materiały, więc liczę na to że wersja double tez tak ma bo lepiej się układają.
|
|
#3251 |
|
Raczkowanie
|
Chyba tak zrobię jak piszecie i powiem że nie mamy miejsca. Z resztą niech się partner martwi skoro tak namieszał
.Dziewczyny kupujecie ten termometr z lidla ? To już jutro drogie zabrokułowane |
|
|
|
#3252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja chyba kupie termometr Geratherm bo sporo osób go poleca.
|
|
#3253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja byłam miłośniczką Zięby, Ukryte Terapie to była prawie biblia u mnie w domu, aż nie znalazłam źródeł, które wykluczały jego teorie. Zresztą on nie jest doktorem....Trzeba podzielić przez 4 wszystkie teorie "specjalistów"
|
|
|
#3254 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem ile, jakie rozmiary, na jaką pogodę, a na allegro licytacje mi nie idą. ![]() Cytat:
![]() Ja kupuję termometr, wypróbuję go. |
|||
|
|
|
#3255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli pierwsze było CC to czy przy kolejnym porodzie jest się wieloródką czy pierworódką? Bo u mnie nie nastąpiło to wszystko co wymieniłaś i się zastanawiam jak mogą mnie potraktować? Albo jak poród może mnie potraktować
|
|
|
#3256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja oczywiście nadal nie przeliczyłam ile czego mam po córce na 56,62 Musze się wkońcu spiąć i to zrobić.Kurde jutro rano miałam iść do lidla, ale musze iść z córką do lekarza, więc pójdę dopiero po 15 ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
Ooo bardzo dobre pytanie Jestem w tej samej sytuacji. |
|||
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro lecę z rana do lidla. Po bluzki, dresy, ewentualnie spodenki dla Bobo. Ale na pierwszym miejscu ja i zakupy dla mnie.
|
|
|
|
#3258 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
![]() Dla mnie to oni wszyscy są agentami![]() Moja córa twierdzi, że Hubert a ja się skłaniam do Królikowskiego![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
Ja też dostałam ten zastrzyk jak byłam z Oliwią, ale to był 35tc - kiedy wylądowałam w szpitalu z bólami.
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z Poznania - mam pytanie za tysiąc punktów.
GDZIE w możliwie jak najmniejszym obszarze znajdę kilka sklepów z odzieżą ciążową? Najlepiej jeszcze, żeby ceny były przyzwoite ![]() Szukałam w najbliższej pipidówie i nie ma ANI JEDNEGO sklepu, gdzie ciężarna może coś dla siebie kupić. Miasto ponad 40 tys mieszkańców, porażka na całej linii za brak takiego sklepu. Potrzebuję sukienkę na nasz cywilny, jutro jadę do drugiej pobliskiej pipidówy odrobinę bardziej "zasklepionej" więc po cichu na jakiś ciążowy liczę, ale mogę się przeliczyć. Po dzisiejszych zakupach wróciłam do domu zła, płaczliwa i wyzywająca, że pozostaje mi kupić worek jutowy i wyciąć otwory na ręce i głowę, ewentualnie poszukać numeru do wypożyczalni spadochronów i tam dzwonić Rozmiar 48 z "normalnej" odzieży nieciążowej już mi na brzuch nie wchodzi , a z większymi rozmiarami próbować nie będę, bo co mi po tym, że brzuch zmieszczę, skoro góra będzie mi cała odstawać Poratujcie ![]() Do pełni szczęścia w tak podłym nastroju jakiś kosmetyk mnie uczulił i mam spuchnięte oko
|
|
|
|
#3260 |
|
Zadomowienie
|
Witam się wieczornie,
Mam dziś bardzo podły humor. Najpierw całonocna zgaga, spać nie mogłam, czułam się jakbym miała zaraz eksplodować - dodam, że miałam kiedyś refluks i u mnie to nie tylko zgaga, ale też cała treść żołądka żądna ulania się;/ Później w pracy nie dość, że wkurzył mnie jeden gościu, to jeszcze to całe łażenie wyszło mi bokiem i wysiadły mi plecy. Pierwszy raz mi się to przydarzyło i wydaje mi się, że miałam ze dwa skurcze imienia tego kolesia co zawsze zapominam. Czekam na jeden dokument z pracy by móc mieć już zaplanowany urlop macierzyński i żeby móc otrzymać macierzyńskie w terminie, ale jak to tutaj bywa na wszystko mają czas. A ja lubię mieć takie rzeczy poukładane wcześniej niż później;/ Pognałam do domu o 3, wystraszona - że lepiej to przeleżeć. Nie dość, że byłam już nerwowa to jeszcze wszystko mnie bolało. Stałam na przystanku, jak TŻ napisał mi wiadomość, że szwagierka się wyprowadza. Myślałam, że się rozpłaczę na tym przystanku. Usiądę i już nie wstanę....Ja ją uwielbiam, ale to co ona wyprawia jak poznaje jakiegoś faceta to przechodzi ludzkie pojęcie. I w zasadzie powinno być mi wszystko jedno, dorosła jest. Ale moje ostatnie kilka miesięcy było podporządkowywaniem życia do przyjazdu jej dzieci. Szukaliśmy mieszkania 4-5 sypialni by było nam wygodnie, nawet nie chce sobie wyobrazić co by było gdybyśmy znaleźli takie mieszkanie. Przecież opłaty by nas zjadły;/ A umowa zawsze jest min na 6 mcy.... Pomijam fakt, że już dawno mogliśmy znaleźć sobie mieszkanie idealne dla nas i mieć to z głowy - a tak ciągle myślałam o jej dzieciach.....ehhhhhhh Jest tutaj 7 mcy - to jest jej 3 facet....Co ja mam myśleć? Za dwa miesiące przyjadą jej dzieci i od razu wprowadzą się do faceta, którego nie znają. A jak za pół roku okaże się nie ten? To znów będzie się do nas wprowadzać? Jej się wydaje, że dzieci przyjadą, w ciągu dwóch miesięcy dostanie benefity i będzie się jej żyło jak pączek w maśle....Co nie będzie mieć odzwierciedlenia w rzeczywistości bo teraz na zasiłki czeka sie długo, a ten jej nowy facet pracuje dla firmy sprzątającej więc nie zarabia zbyt dużo. No nie mam słów, jest mi przykro. Chciałam by to ona ze mną rodziła, ale w tej chwili to jestem tak zła, że jeżeli TŻ nie będzie chciał (nie mam zamiaru naciskać) to będę rodzić sama...
|
|
#3261 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Łyknij wapno na to uczulenie. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3262 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro ze masz takie przejścia :/ Ale racja ze dobrze ze nie znaleźliście jeszcze mieszkania! A szwagierka no coz... Szkoda slow. Oby po pewnym czasie nie chciała sie do Was znow wprowadzać.... Trzymaj sie ciepło, wyśpij sie i jutro bedzie lepiej
|
|
|
|
|
#3263 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja dziś zakupiłam 2 bodziaki, mam jeszcze jedną bluzeczkę i spodenki muszę jeszcze poprzeglądać ciuszki od syna i od siostry dzieciakówCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3264 | ||||
|
Rozeznanie
|
Kurfaaa mać, zjadło mi posta, tyle się naskrobałam. Wkurzyłam się, więc daruję sobie uprzejmości w stylu co u mnie po weekendzie itd
![]() Cytat:
Cytat:
Ale ja miałam znieczulenie ogólne, potem nic nie czułam. Cytat:
![]() Cytat:
I głupie pytanie: pierzecie już ubranka? Pytam, bo nie wiem. Jak teraz upiorę i spakuję, może nawet w jakieś worki próżniowe, to nie stracą hm.. no nie wiem... świeżości ? W sumie też chyba lepiej niczego na ostatnią chwilę nie odkładać
|
|
#3265 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pojechaliśmy z tż nad jeziorko i były tak wysokie schody wysypane kamieniem. Schodząc stanęłam jakoś bokiem i wylądowałam-na szczęście-na tyłku, ale kostka boli do teraz Na szczęście nie puchnie i mogę normalnie chodzić, więc nie sądzę, żeby oprócz stłuczenia coś więcej tam było. Sierota ze mnie do kwadratu.Super! Tak samo u Origii ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Torebka super! Muszę kiedyś obejrzeć to Warsaw Shore, moja siostra też to ogląda i się zachwyca, że to tak wspaniale odmóżdza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
). Powiedziała, że na termach mnóstwo strarszych ludzi, problemy z nietrzymaniem moczu i takie tam, no ogólnie zniechęciła mnie totalnie swoją argumentacją Za to, gdy zapytałam, czy mam kupić jednoczęściowy kostium, żeby brzucha nie wystawiać na słońce to zrobiła tak : Dostałam obiecane skierowanie na glukozę. Rzygać mi się chce na samą myśl, choć bardziej obawiam się kłucia tyle razy (nienawidzę tego najbardziej na świecie). Mówiłam Wam, że ostatnio w autobusie podrywał mnie facet? Nie był to podryw zbyt wyrafinowany, bo wprost powiedział, że strasznie mu się podobam, na co ja-równie bezpośrednio-ścisnęłam bluzę i zapytałam, czy lubi ciężarne. Ale miał minę ). W tej ciąży mam takie branie, jak nigdy ![]() Cóż, zaraz będzie trzeba następne robić w takim układzie, buhahaha.Mała waży 630 g i dziś widziałam, jak sobie mlaskała usteczkami PS Tinkerr, byłam ciekawa, jak tam przeżyłaś podawanie leku, ale już doczytałam, że powiodło się. Super! Kot pewnie trochę obrażony-mam nadzieję, że już mu przeszło, hihi Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-05-05 o 02:20 |
|||||||
|
|
|
#3266 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Orange_tree1 Mamy ubezpieczenie grupowe, ale tż zmienia pracę od czerwca, a w czerwcu wchodzą u niego w firmie nowe warunki-dla pracowników tej właśnie firmy. Problem w tym, że on wtedy nim już nie będzie. Rozmawiał z babką z PZU i da się to załatwić tak, że jeśli w nowej firmie będzie miał ubezpieczenie grupowe (a na pewno tak będzie, choć jeszcze pani z hrów nie odpisała) to może wziąć duży pakiet i także będzie zwolniony z okresu karencji. Ja już nie nadążam za tym, ale ogólnie kasa jest do wzięcia na 90%, choć nie wiadomo, czy aż tak duża ![]() Ale spamuję, ale nie mam jak na bieżąco z Wami pisać i tym sposobem wychodzą mi takie elaboraty... Czy po zajściu w ciążę zweryfikowały się Wam kontakty towarzyskie? Jedna z moich znajomych napisała mi w rozmowie na fb, że dzieci są obrzydliwe, że dla niej dziecko byłoby tragedią, że są gorsze niż kocie gufno (wtf?!) i ogólnie oblecha, że ona teraz pracuje, rozwija firmę i dziecko byłoby końcem życia dla niej (plus sugerowanie mi, że ja się teraz opierfalam, a ona ciężko pracuje i takie tam). Zasugerowałam jej, że w Czechach można się wsyterylizować legalnie i z takim podejściem powinna to rozważyć, aby nie unieszczęśliwić kiedyś siebie i dziecka. Na co ona, że nie potrzebuje, że nie planuje "wpadać jak niektórzy" ( w domyśle: ja) i że może kiedyś zmieni zdanie. Odpowiedziałam jej tylko, że planowana wpadka to raczej oksymoron, a jeśli pije do mnie to owszem, dziecko mieliśmy robić za jakiś rok, ale to, że jest teraz nie jest dla nas żadną tragedią, cieszymy się, bo i tak je chcieliśmy. Odpisała tylko: aha. Od tej pory, czyli już z miesiąc, nie odzywa się, a ja się zastanawiam, o co chodzi, do cholery Nie, żeby mi brakowało-mam nadzieję, że już nigdy się nie odezwie, ale zastanawiam się, co trzeba mieć w głowie, żeby ciężarnej pisać o dzieciach z takim jadem. Ja nie jestem ześwirowaną laską, rozumiem, że ludzie mogą dzieci nie chcieć, sama za dziećmi nie przepadam (oprócz siostry i własnego, rzecz jasna ), ale są jakieś granice <taktu> w wyrażaniu swoich uczuć, co nie? Z tego co wiem, to ona tak naprawdę chciałaby rodzinę, ale jej tż absolutnie nie chce w tej chwili żadnych dzieci. Nie mieści mi się jednak w głowie, że można być tak zazdrosnym w negatywnym sensie o cudzą ciążę i-chyba-wspólną radość z niej
Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-05-05 o 02:35 |
|
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
shybuya ja nic jie pralam jeszcze. Tzn wybrałam ręcznik i pieluchy żeby spr czy wciagaja wodę. Wyprane czekają na testowanie. Ubranka itp wybiorę jak będę miała wolne i kupimy szafkę, bo teraz to wszystko się gniecie w jednej małej półce.
|
|
|
|
#3268 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamiętam jak opisywałaś, że będziecie szukać mieszkania większego bo życie ze szwagierką jest przyjemne ![]() Może jak dziewczyna trochę ochłonie w nowym związku (za tydzień/dwa) warto jeszcze raz wrócić do rozmowy, bez zbytniego napięcia i emocji... Cytat:
![]() koleżanka po prostu na innym etapie jest, ma inne priorytety.. Myślę że nie masz co się przejmować jej opinią. Nie ważne ile straliście się o dziecko i tak znajdzie się osoba która bedzie miała "dziwne" podejrzenia. A może ona jako nieliczna ma odwagę głośno wyrażać swoje zdanie? (nie ważne czy zna Waszą sytuację czy nie, chyba ma wrażenie, że może oceniać...) Szkoda sobie myśli brudzić takimi osądami.. |
||
|
|
|
#3269 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dzisiaj jedziemy do Bydgoszczy ![]() Cytat:
Dzięki! Cytat:
![]() Łolej: http://www.aptekagemini.pl/etja-olej...alow-50ml.html ![]() Cytat:
Do tego wkrótce dojdziemy ![]() Na czczo 62, po 1h 101, po 2h 106. Cytat:
![]() Może jej robił to jakiś nieczuły lekarz? Ja nie wiedziałam by kogoś skręcało z bólu przy łyżeczkowaniu po porodzie ![]() Ja wzięłabym jedno opakowanie Zawsze można dokupić Nie piorę, chce na raz prać wszystko a jeszcze mi kilku rzeczy brakuję Ale za to mam już proszek ![]() Cytat:
|
|
#3270 |
|
Zadomowienie
|
witam się czwartkowo.
Wczoraj dopadła mnie jakaś depresja ciążowo-leżeniowa. Większość dnia przeleżałam (niby nic nowego) ale jakaś taka zdołowana byłam. Pewnie to efekt mojego spaceru do parku. Widziałam inne pary, kobiety w ciązy, które sobie normalnie spacerują, bez stresu, a ja jak pierdoła leżę od końca grudnia w domu. I tak minął mi wczorajszy dzień na użalaniu się nad sobą. Dziś natomiast obudziłam się z nastawieniem, że dość dopieszczania swojego żalu. Mąż pojechał do pracy, zajechał do lidla po TERMOMETR. Mówi, że tłumów nie było, ale panie emerytki były zainteresowane odzieżą ciążową, bo dobrze podtrzymuje to i owo na spacerkach... (no i oczywiście kamufluje co nieco) Nie dostałam relacji co działo się przy koszach z ubrankami dziecięcymi, także nie powiem czy mialy branie. Miłego dnia
Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-05-05 o 07:28 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

No i teraz nie wiem jak wybrnąć hehe cobyście nie zrobili ktoś będzie nie zadowolony
ale sytuacja bardzo głupia :/

<3

. Łóżeczko przyszło, złożyliśmy i niestety totalnie mi się nie podoba
, ale i nie chcę im tłumaczyć dlaczego go nie chcę (facetowi wiadomo pasuje bo czemu nie) mega nie komfortowa sytuacja...
za tatę
bo już trzy półki zajmują i to bardzo głębokie...jak sobie pomyslę, że muszę to wszystko wyprać i wyprasowac, to mi się L4 odniechciewa
To chyba już masz z głowy?

.