|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Babcie w ciążowych ciuchach
|
|
#3272 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() hej czwartkowo |
|||
|
|
|
#3273 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3274 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() My dziś od 7 mej czekamy w kolejce do diabetologa ![]() Niby ciężarne bez kolejki, ale te starsze babcie tak obstawiaja drzwi, że nawet nie mam ochoty tam podchodzić i póki co Was nadrobilam i siedzę sobie na końcu
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
Florence, co do kółek piankowych, to dla mnie najważniejsze jest, że są duzo lzejsze od dmuchanych. Kwestia potrzeb i tego, gdzie się spaceruje. W gondoli miałam olbrzymie dmuchane koła, takie które pojadą po każdym terenie, ale po co mi one były, jak w Warszawie i tak tlyko po chodnikach się łazi... No i często trzeba było je dopompowywać. A wózek ważył prawie 20 kg. Dlatego spacerówkę kupiłam na piankowych, Pianki na moje potrzeby są w zupełności wystarczające, alejki parkowe są równe, a nie jeździmy z wózkiem na jakieś offroady. Nawet jak mamy spacer wyjazdowy, to są to nadal parki z alejkami w stylu Łazienki dzy Wilanów. Jak ktoś mieszka na wsi, spaceruje po gruntowych drogach, czy leśnych traktach, to może i to ma sens. No i jak nie musi nosić wózka. Moje piankowe użytkujemy od stycznia 2014 i wyglądają i sprawują się na medal, ja generalnie nie rozumiem tego "pojazdu" po kółkach piankowych, dla mnie są lepsze niż dmuchane. Ale tak jak piszę, kwestia potrzeb.
TinkerBell, współczuję sytuacji ze szwagierką. Jest taki typ kobiet,że każda miłość to "TA" i nic na to nie poradzisz. Ze względu na dzieci, trzeba jej życzyć, żeby się udało tym razem. Ja upralam i ułożyłam ubranka w szafie już, wczesnie, ale ja też urodzę wcześniej, z synkiem robiłam to w czerwcu. Chodzi o to, żeby te ubranka miały czas złapać nasze domowe bakterie i inne syfki ![]() Co do kremu z filtrem, to moim zdaniem nie ma potrzeby stosowania go u noworodka. A wierzcie mi, jestem maniakiem filtrów. Przy synku o to pytalam i bardzo mi odradzano. Jeśli chcecie bardzo noworodka od urodzenia smarować przed wyjściem, to polecam wam nierafinowane masło shea- naturalny filtr uv. Pediatrzy (kilku w szpitalu i nasza) argumentowali to niedostatecznie rozwiniętym naskórkiem dziecka. Poza tym w gondoli, ktore najczęściej są pokryte powłoką uv do dziecka nie docierają praktycznie żadne promienie. Ja moje dziewczyny zacznę smarować dopiero po okresie noworodkowym. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3276 |
|
Zadomowienie
|
przejrzałam dzisiejszą prasówkę, a tam chyba recepta na nasze zmartwienia... (nie będę tłumaczyć na polski...)
Mother claims she had the biggest ORGASM of her life moments before giving birth - and had sex with her husband 14 hours into labour Read more: http://www.dailymail.co.uk/femail/ar...#ixzz47l2gom3y może nam się to zdarzy?? Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-05-05 o 08:08 |
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Donoszę, że w Lildu najmniejszy rozmiar spodenek to 50/56
|
#3278 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3280 |
|
Zadomowienie
|
kasia_ruda
a nie martwisz się, że ten Twój wózek jest prawie nieresorowany? |
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie nie, mamusie wysłałam do Lidla w Bydgoszczy
Dwie paczki spodenek mama mi wzięła. Cytat:
|
|
#3283 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam kochane sierpnióweczki
![]() udało mi się Was nadrobić po weekendzie majowym ![]() widzę, że wózkowa dyskusja trwa - ja nadal się nie zdecydowałam który wózek wybrać - w grę jak na razie wchodzi Hartan, Greco Evo xt i zastanawiam się nad tym Rico Nano. Powoli też zaczynam kompletować ciuszki już zakupiliśmy body z krótkim i długim rękawem w rozmiarasch 62 i 68 i pojedyncze sztuki 56 jak tylko dotrą to zrobię fotki ![]() gratuluję Wam wszystkich udancyh wizyt i skończonych tygodni oby do przodu
|
#3284 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w 25+0!
Justynkie, gratuluję III trymestru, bo to chyba dziś? Miałam dziś przygodę w nocy. Budzi mnie uszczypnięcie w brzuch. Od razu krzyk na tż że co on robi! On taki biedny wystraszony zaczął mnie przepraszać. Okazało się że myślał że to nie mój brzuch, tylko... Pupa ![]() Teraz się śmiejemy ale wystraszylam się, bo po tym uszczypnięciu pobiegłam na siusiu, a jak się z powrotem położyłam to miałam skurcz, podbrzusze mocno mi stwardniało i myślę że tak około minuty to trwało. Trzeba rozważyć spanie oddzielnie ![]() ![]() Miłego dnia dziewczyny!
Nasze maleństwo Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-05-05 o 08:25 |
|
|
|
#3285 | ||
|
Zadomowienie
|
a masz jakiś sposób żeby dzieciom w tym wózku było dobrze?
ja właśnie zastanawiam się nad nim ( w pojedynczej wersji) ale negatywne opinie co do amortyzacji trochę mnie zniechęciły. ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
Powiem, że wyglądał zgrabnie i nawet lekko. ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3286 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej.
![]() Cytat:
Może jeszcze pogadacie i się szwagierka ogarnie.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Stłuczenia współczuję. ;/ Cytat:
![]() W sumie się nie dziwię emerytkom, odzież ciążowa jest taka wygodna. ![]() Cytat:
Postanowiliśmy więc wziąć koła dmuchane, a później najprawdopodobniej zaopatrzymy się jeszcze w dodatkową lżejszą spacerówkę z piankowymi.Super, kończę śniadanie i wyruszam. ![]() Cytat:
dobre, trzeba uważać.Brawa za skończony 25. tydzień. ![]() U mnie 24+0.
Edytowane przez florencee Czas edycji: 2016-05-05 o 08:48 |
||||||
|
|
|
#3287 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może spróbuj poszukać czegoś w internetach? najlepiej z ewentualną możliwością zwrotu gdyby jednak nie pasowało![]() Cytat:
myślę, że zajmę się tym, gdy już będę miała skończone kompletowanie wyprawki... a jeszcze nieco rzeczy mi brakuje no i w dalszym ciągu nie wiem w czym prać...Cytat:
dla innych nie ma to znaczenia. Każdemu wedle potrzeb, przy czym nie powinno się drugiej osoby oceniać, a już na pewno nie tak bezpośrednio jak ona to zrobiła ![]() Cytat:
dobrze, że dzisiaj pogody nie ma i nie jest mi smutno, że nie mogę pójść z psem na spacer tylko się kiszę w 4 ścianach... Naprawdę liczę na to, że w czwartek lekarz powie mi, że jednak mogę się nieco ruszać. W przeciwnym wypadku będzie mi bardzo smutno ![]() Witam się w III trymestrze Dzisiaj odwiedzi mnie koleżanka, więc nie będę się nudzić cały dzień poza tym co będę robić? oczywiście leżeć
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie!
Dzięki za miłe słowa nt moich bliskich Gratuluje udanych wizyt i dobrych wyników ![]() Swiniaczek a czy to musi być odzież ciążowa? Ja z typowo ciazowej mam tylko legginsy a tak to ganiam głównie w tuniczkach,nietoperzach,p elerynkach itp. Większość rzeczy kupuję w second handach. Uważa że można tam znaleźć ładne nietypowe ciuszki o ciekawych krojach ,dobrej jakości. A właśnie wczoraj otworzyli u nas nowy second,ogromny. Spędziłam tam 3 godziny,w samej kolejce stałam godzinę,myślałam że zniose jajo. Za to obkupilam swoje córy i siebie też.
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2016-05-05 o 08:53 |
|
|
|
#3289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to polska produkcja więc dzięki temu cena jest dosyć niska jak na wózki. tylko nie wiem czy amortyzacja tego wózka jest zadowalająca.
|
|
#3290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za plany na dziś ![]() oby się szyjka naciągnęła (czy jak tam się o nie mówi). Musi być dobrze
Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-05-05 o 08:56 |
|
|
|
|
#3291 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Też się wybieram do lidla dziś, tylko się zastanawiam czy wyskoczyć z pracy czy po pracy jeszcze coś będzie? Przeraziłyście mnie tymi emerytkami I chciałam zapytać - jak tam ta grupa facebookowa? dzieje się coś tam ciekawego? wypisałam się jakiś czas temu bo mnie denerwowała, ale jakoś ostatnio zaczęłam o niej myśleć ![]() Udanego dnia
|
#3292 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry czwartkowo
![]() Cytat:
ciuszków w rozmiarach 56 - 80 cm, sztuk w sumie ponad 100 i to na wszystkie pory roku Większość tych malutkich wygląda na ubrane raz czy dwa. Jak będę segregować przed praniem, to wrzucę kilka zdjęć moich ulubionych Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój sierściuch dostał jakiegoś zapalenia trzeciej powieki/zamglenia źrenicy nie wiadomo skąd i pani weterynarz mu ją wczoraj wywijała pęsetą, żeby obejrzeć - nie wiedziałam, że tak w ogóle mozna robić, a wygladało to strasznie Teraz musze jej przez 3 dni zakraplać oczy - po południu pierwsza próba, trzymajcie kciuki, bo nie mam pojęcia, jak sie do tego zabrać
|
||||||||
|
|
|
#3293 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() może dziś w lidlu nadrobię ale mama mi mówi, że już przesadzam z ilością ciuchów dla Jaśka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do zgagi to ja miewam takie same jedno to palenie a drugie to właśnie ta lawa która wraca mi się do gardła - okropność ![]() A Twoja szwagierka przypomina mi moją teściową ![]() Podobny typ tyle, ze teściowej nawet się dzieci za sobą ciągnąć nie chciało wolała zostawić je z ojcem ... Cytat:
a potem w śmiech ![]() Spoko sytuacja z tym gościem I Twoja reakcja Musiałbyć w niezłym szoku hahahZazdroszczę Barcelony !!!! Ja planuję tylko Sopot ale i tak się cieszę jak głupia ![]() Obym podróż przeżyła ...
|
|
#3294 |
|
Rozeznanie
|
Ja pranie planuje zrobić pod koniec maja, powinnam mieć już większą część wyprawki i jakieś mebelki. W czerwcu czeka nas remont- ocieplanie i elewacja więc chyba się wprowadzę na ten czas. A pod koniec lipca już mogę rodzić
Kupiłam płatki mydlane dzidziuś. A powiedzcie mi co muszę kupić do wózka oprócz wiadomo jakiegoś kocyka? ![]() Dziś jadę oglądać riko nano- na wystawie prezentował się fajnie, ale wiadomo, muszę go przetestować porządnie może zajade do lidla a jak nie to mama w rodzinnej miejscowości zobaczy co tam jest, choć ostatnio podobno kobiecie rękę tam złamali... Miłego dnia!! |
|
|
|
#3295 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No teraz z tą grupówką to ma sens. Fajna koleżanka Ja raczej dzieci nie znoszę ale nigdy nikomu bym nie powiedziała czegoś takiego, szczególnie ciężarnej. Zanim byłam w ciąży cały czas się zastanawiałam czy swoje dziecko polubię ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
O żeż jajcarz ![]() ![]() ![]() klask i:
|
|
#3296 |
|
Rozeznanie
|
Moja waga zaczyna chyba nadrabiać to ze nie tyłam na początku ciąży
juz zaczynam przybierać średnio 0,5 kg na tydzień, dzis miałam 3,8 kg na plus, troche mnie to przeraża, ze tak duzo tygodniowo ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- I codziennie mam wrażenie ze nogi mam spuchnięte....chociaż tego w ogole nie widac, ani w łydkach, ani w kostkach czy stopach...ale czuje jakby były spuchnięte. Macie tak? |
|
|
|
#3297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myśle, ze nic nie tracisz zaglądam tam od czasu do czasu ale od tych wszystkich zdrobnień boli mnie głowa i chyba za stara jestem bo jakoś nie potrafię się wpasować w klimat większości młodych mam. Wydaje mi się, ze nasza grupa tutaj trzyma wyjątkowy poziom i niech tak zostanie ![]()
|
|
|
#3298 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie same emerytki przy koszach. Dresy ok, stanik ok ale bluzki średnio leżą. I mam spodbie 50/56 i nie wiem czy nie oddac bo maleńkie. A maleńkich ubranek mam sporo.
|
|
|
|
#3300 |
|
Zadomowienie
|
Mój TZ chyba czyta nasze forum bo wczoraj zakupił gofrownicę, a nic nawet nie mówił ze planuje, ja tez nic głośno o górach nie wspominałam
także sezon na gofery i u nas otwarty tylko muszę znaleźć dla siebie jakiś rozsądny przepis, który nie zrujnuje moich cukrów .... I figury tez![]() Jak czytam o Waszych wyprawkach to moja jakaś taka biedna jest😜 Mam po 10 par z wszystkiego, 10 body z długim rękawem 10 z krótkim 10 śpioszków 10 spodni.... Nawet pieluch tetrowych mam 10 teraz się boje, ze zbyt mało![]() Ale chyba nie będę dokupować dopóki nie będę wiedziała w która stronę młody idzie, czy trzyma wagę czy jednak nie ( moja dieta ostatnio strasznie słaba jest:/) za tydzień mam Scan to się okaże jak bardzo grzeszylam. Co do USG w Uk nie wykonują profilaktycznie usg na wizytach. Są tylko te oficjalne i więcej przy zdrowej ciąży nie robią ponieważ nie ma jeszcze właściwych badań o szkodliwości. Ale jak jest potrzeba to robią i co tydzień np sączące się wody, albo co 4 tygodnie jak u mnie z powodu cukrzycy. Ja się przychylam do wersji im mniej tym lepiej. Dziś Oliwia ma wolne od szkoły wiec wybieramy się na wycieczkę do zoo. Właśnie zamiast streszczać się pod prysznic by zdarzyć na pociąg produkuje się tutaj😜 Miłego dnia dziewczyny )))
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

Może jeszcze pogadacie i się szwagierka ogarnie.
Nie, żeby mi brakowało-mam nadzieję, że już nigdy się nie odezwie, ale zastanawiam się, co trzeba mieć w głowie, żeby ciężarnej pisać o dzieciach z takim jadem. Ja nie jestem ześwirowaną laską, rozumiem, że ludzie mogą dzieci nie chcieć, sama za dziećmi nie przepadam (oprócz siostry i własnego, rzecz jasna
1.09.2012
ciuszków w rozmiarach 56 - 80 cm, sztuk w sumie ponad 100 i to na wszystkie pory roku
Teraz musze jej przez 3 dni zakraplać oczy - po południu pierwsza próba, trzymajcie kciuki, bo nie mam pojęcia, jak sie do tego zabrać

<3
klask i: