Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-05, 16:30   #3361
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Waga ładna jak na bliźniaki

Co do buntu 2-latka. Współczuje.
Pamietam jak moja miała a Ty jeszcze dźwigać nie możesz ...

Muszę odrobaczyć córkę,byłam dziś u pediatry i ma podejrzenie owsików
Z tego co czytałam w necie obserwując Jej objawy też się ku temu skłaniałam, tylko głupia nie zapytałam co ze mną

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Przejrzałam ubrania i tak wygląda moja lista na dzień dzisiejszy (95 % po córce, teraz zakupiłam tylko 2 zestawy HM , dresik i czapeczki )
- skarpetki - 8 par
- łapki - 3 pary
- czapeczki - 6 sztuk
- kapciuszki - 1
- pajac r.56 - 8
- pajac welurowy r.56 -4
- body r.56 długi rękaw - 4
- pajac r.62- 3
- śpiochy r. 62 - 11
- body r.62 długi rękaw - 3
- body r.62 krótki rękaw -5
- bluzeczki/kaftaniki r.62 - 5
- dresik r. 62 - 1
- bluza polar - 1
- cieplejszy pajac na dwór r. 62 - 1
- zestaw HM (body, spodenki, czapka) r.62 - 2

Muszę kupić body 56 na krótki rękaw, pajace 56 (2 szt),
pajace,body, spodenki - 62
Normalnie procedura odrobaczania obejmuje calą rodzinę, ale jak jest w ciąży, to nie wiem. Natomiast bardzo ci współczuję tego odrobaczania, leki to luzik, ale to pranie, gotowanie wszystkiego, czy tam mrożenie. Masakra, ile z tym roboty.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 17:10   #3362
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
(...)
Boże, jestem nieziemsko wkurzona, mój syn wszedł z dnia na dzień w pelnowymiarowy bunt dwulatka, siada mi na chodniku np i nie chce iść do domu, tylko na plac zabaw. Przez ten zakaz dzwigania jestem tak bezużyteczna, nie mogę go nawet sama do wózka włożyć. To samo z przewijaniem, jak mi się sam nie położy na przewijaku, to go nie mogę podnieść i położyć. A uwierzcie, ze nie za często chce się sam położyć. Mam doła przez to łożysko i te wszystkie ograniczenia. Czuję się, jakbym siedziała na bombie i tylko czekała aż wybuchnie (krwotok).
Współczuję tego buntu, musi być bardzo ciężko z tymi ograniczeniami ogarnąć dwulatka. Trzymaj się.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
(...)

a i jeszcze miałam Wam pisac,że lekarz pytał mnie czy zapisałam się już do położnej.. powiedział,że to dobry moment,żeby to zrobić..dzwoniłam do przychodni, maja do mnie oddzwonić w przyszłym tygodniu..zawsze to jakies urozmaicenie podczas leżenia
To już trzeba się tym interesować? Muszę też zadzwonić do przychodni, dowiem się co i jak.

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
no dziwne, dziwne..
czasem takie wydarzenia weryfikują znajomych i ich postawę...

a wiesz, że ja myślałam, że wszystkie kobiety w ciąży są łagodne?
i przeszło mi to dopiero jak tydzień temu w poczekalni na IP usłyszałam jak kobieta w zaawansowanej ciąży odnosi się do partnera bo przyniósł za ciepłą wodę, nie tej firmy co Pani chciała, kanapkę nie w tym pieczywie o jakim marzyła i nie w tej torebce..
afera była na całą izbę przyjęć...
O rety, mam nadzieję, że hormony ze mną czegoś takiego nie zrobią.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
(...)

Była koleżanka, objadłyśmy się ciastem, poplotkowałyśmy o ciążach Dostałam prezent urodzinowy- Pierwszy Album dla córeczki
Fajnie, taki album to będzie kiedyś super pamiątka.

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
(...)

a tu mój brzucholek Dziś 24+0 i +8kg
Naprawdę mój brzuch jest wielki, jak na ten tydzień Widocznie taka moja natura
Brzuszek ma śliczny kształt, super wyglądasz.

Ale mam dzisiaj nieogara/budyń ciążowy. Parę rzeczy z jedzenia zapomniałam kupić w Lidlu, latałam do Żabki dwa razy, zupa na obiad mi jakaś kiepska wyszła, naleśników za mało zrobiłam chociaż wydawało mi się, że ciasta jest dość. Plecy mnie bolą od stania w kuchni, a efekt taki średni.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 17:20   #3363
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

Z tego co czytałam w necie obserwując Jej objawy też się ku temu skłaniałam, tylko głupia nie zapytałam co ze mną

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Przejrzałam ubrania i tak wygląda moja lista na dzień dzisiejszy (95 % po córce, teraz zakupiłam tylko 2 zestawy HM , dresik i czapeczki )
- skarpetki - 8 par
- łapki - 3 pary
- czapeczki - 6 sztuk
- kapciuszki - 1
- pajac r.56 - 8
- pajac welurowy r.56 -4
- pajac r.62- 3
- śpiochy r. 62 - 11
- dresik r. 62 - 1
- bluza polar - 1

sugerowałabym poczytać trochę o odrobaczaniu.. same leki mogą nie wystarczyć, a lekarze rzadko są na tyle wczuci w sytuację,żeby opowiedzieć o wszytskich zaleceniach/metodach

dużo już masz po córci no i fajnie,że ogarnęłas temat..

Cytat:
A gdybyś zostawiła drzwi na taras otwarte, żeby kotek mógł sobie spacerować? Na którym piętrze mieszkacie?

Wyszłam teraz na chwilkę z psem na dwór, bo rano się nie załatwił i bałam się, że nie wytrzyma do powrotu męża, a ta gnida i tak się nie załatwiła ale jakie to było piękne uczucie móc na chwilę wyjść z domu Słonko tak pięknie świeci
on jest przypięty na smyczy na balkonie, a drzwi nie zostawię otwartych, bo nie znoszę robali/much w domu, muszę manewrować za każdym razem moskitierą.. ale myślę,że przynajmniej na chwilę mogę wyjść poleżeć..mam tu takie wielkie łózko turystyczne od szwagra wędkarza , więc warunki są...
ooj wiem o czym mówisz, ja wracając od lekarza byłam w sklepie i w pracach zawieźć l4..masakra pogoda i w ogóle to pierwsza wiosna , której nie zauważyłam,że przyszła..

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Współczuję tego buntu, musi być bardzo ciężko z tymi ograniczeniami ogarnąć dwulatka. Trzymaj się.

To już trzeba się tym interesować? Muszę też zadzwonić do przychodni, dowiem się co i jak.

O rety, mam nadzieję, że hormony ze mną czegoś takiego nie zrobią.

Fajnie, taki album to będzie kiedyś super pamiątka.

Brzuszek ma śliczny kształt, super wyglądasz.

Ale mam dzisiaj nieogara/budyń ciążowy. Parę rzeczy z jedzenia zapomniałam kupić w Lidlu, latałam do Żabki dwa razy, zupa na obiad mi jakaś kiepska wyszła, naleśników za mało zrobiłam chociaż wydawało mi się, że ciasta jest dość. Plecy mnie bolą od stania w kuchni, a efekt taki średni.
lekarz mówił,że najwyższa pora i jak rozmawiałam z kobietą z przychodni to mówiłam , w którym jestem tygodniu...
wiem o czym mówisz z tym nieogarem..ja wczoraj musiałam wstać ugotować ryż, bo mąż wracał później z pracy.. najpierw wysypałam zanim wcelowałam do garnka, potem jak nakładałam na talerz to wysypałam drugi raz, wszędzie syf, wszytsko z rąk mi wypada, normalnie poziom nieudolności osiągniety w pełni...

dziewczyny schodzi mi skóra- z biustu..wiadomo,że nie od słońca.. myślicie,że jestem tak sucha? czy to jakiś objaw czegoś?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 18:27   #3364
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
uderz w wiatraka, a się Piernik odezwie
dobre

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość

Chyba zatem wrzuciłaś zdjęcia jakiejś innej kobiety

dzięki w ogóle kochane jesteście

Cytat:
ja też nie mogłabym patrzeć..dlatego bym wyszła do drugiego pokoju..
a propos kotów to dziewczyny kociary mam pytanie..polecałyście karmę z tego sklepu zoo coś tam, super mięsną bez syfów.. kot puszkami pogardził, ale suchą wcina, tylko od tego momentu jak ją je to rzuca pawie (co parę dni), wczoraj oddał chyba ze cztery razy stolec, w tym jeden rzadki..ogólnie po opróżnianiu to smród w cholerę, czego nigdy wcześniej nie było.. pytanie brzmi - karma mu nie służy? czy zbyt gwałtowna zmiana wywołała te rewolucje?

wracajac do wypowiedzi Origi - dziękuje za pokazanie pozytywów..to superważne

Mój na początku też miał biegunki ale teraz się już przestawił. Ja początkowo mieszałam kotu starą karmę z nową. Co do mokrej też mieliśmy przeprawy, do niektórych się przyzwyczaił jak applaws ale w puszeczkach a do np applawsa w saszetkach nie ma szans ...

A jaką dokładnie mu kupiłaś?

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Hej, hej! Ja tylko na chwilke i z tel., wiec bez polskich znakow bedzie, bo tak mi szybciej <len>.

Orange Ale masz wlosy, ale paznokcie (Twoje czy zel? )!!! Super wygladasz

Wylot do Barcelony mamy 17.05, powrot 24, wiec od 16.05 przepadam i juz uprzedzam, zeby nie bylo, jak ostatnio
Włosy moje
Na paznokciach żel bo moje sie do niczego nie nadają haha

Zazdro !! U mnie tata leci w podobnym terminie też do Barcelony a dla mnie to oznacza 100% więcej pracy... ale cóż nie ma sprawiedliwości na tym świecie

Cytat:
W ramach rozrywki... Oto co mi wyrosło na balkonie.
Roślina drapieżna, tylko nie wiem z czego wyrosło

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Za☠☠☠ista ta twoja besia

Cytat:

Takiej to dobrze Możesz bezkarnie jeść słodycze

Wyraźnie w brzuszek Ci poszlo i odrobinkę w pupkę
Ładnie rośnie

Też bym chciała jeść i nie tyć

Brzuszek masz super !!

Odrobinę?
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 18:42   #3365
Kasmina
Rozeznanie

Zamówiliśmy wózek Riko Nano kolor grey fox jest śliczny. Odbiór za 2-4 tygodnie

Mama dzwoniła, że kupiła dla wnusia spodenki chciała dla mnie koszulkę ciążową, ale wszystkie za duże

Ale wiosna za oknem
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 18:45   #3366
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Normalnie procedura odrobaczania obejmuje calą rodzinę, ale jak jest w ciąży, to nie wiem. Natomiast bardzo ci współczuję tego odrobaczania, leki to luzik, ale to pranie, gotowanie wszystkiego, czy tam mrożenie. Masakra, ile z tym roboty.
Niestety .....
no, ale oby przyniosło to rezultaty

Cytat:
sugerowałabym poczytać trochę o odrobaczaniu.. same leki mogą nie wystarczyć, a lekarze rzadko są na tyle wczuci w sytuację,żeby opowiedzieć o wszytskich zaleceniach/metodach

dużo już masz po córci no i fajnie,że ogarnęłas temat..

Tak, wiem że leki to nie wszystko.
Czytałam o tym już od 2 dni, także co nieco wiem ....

Byłam w Lidlu, kupiłam sobie leginsy i sukienkę
Dla małego spodenki i body 62/68

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2016-05-05 o 18:47
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 19:26   #3367
Fantasmagori
Zakorzenienie

Melduję się po wizycie na skurcze nóg lekarz poradził mi jeszcze spanie tak żeby one były wyżej bo to może być od tego że jest w nocy ucisk na naczynia krwionośne
Poza tym kazał mi zrobić glukozę więc w przyszłym tygodniu czeka mnie ta przyjemność
Szyjka ładnie zamknięta, wszystko super i wzorowo

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Piernika coś nie widać..
może się koło wiatraka zakręciła?
haha
Cytat:

ale ma boską minę

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 19:27   #3368
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:
Florence, co do kółek piankowych, to dla mnie najważniejsze jest, że są duzo lzejsze od dmuchanych. Kwestia potrzeb i tego, gdzie się spaceruje. W gondoli miałam olbrzymie dmuchane koła, takie które pojadą po każdym terenie, ale po co mi one były, jak w Warszawie i tak tlyko po chodnikach się łazi... No i często trzeba było je dopompowywać. A wózek ważył prawie 20 kg. Dlatego spacerówkę kupiłam na piankowych, Pianki na moje potrzeby są w zupełności wystarczające, alejki parkowe są równe, a nie jeździmy z wózkiem na jakieś offroady. Nawet jak mamy spacer wyjazdowy, to są to nadal parki z alejkami w stylu Łazienki dzy Wilanów. Jak ktoś mieszka na wsi, spaceruje po gruntowych drogach, czy leśnych traktach, to może i to ma sens. No i jak nie musi nosić wózka. Moje piankowe użytkujemy od stycznia 2014 i wyglądają i sprawują się na medal, ja generalnie nie rozumiem tego "pojazdu" po kółkach piankowych, dla mnie są lepsze niż dmuchane. Ale tak jak piszę, kwestia potrzeb.
Stelaż 20kg mówi sam za siebie... w tej chwili można dostać dobry wózek z pompowanymi kołami który waży 12kg także ja z kolei nie rozumiem tego "pojazdu" na pompowane że takie mega ciężkie

Cytat:
Super. To bierzcie, warto ja mam w rozmiarach 50-62 ok 45 par spodni, więc nie potrzebuję.
45 par wydaje się kosmiczne, ale przekrój spory bo 50-62 w dodatku na dwójkę więc to brzmi naprawdę rozsądnie.

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość

Miałam dziś przygodę w nocy. Budzi mnie uszczypnięcie w brzuch. Od razu krzyk na tż że co on robi! On taki biedny wystraszony zaczął mnie przepraszać. Okazało się że myślał że to nie mój brzuch, tylko... Pupa
haha TŻ dobry będziecie mieli co wspominać

Cytat:
o odzież ciążową jest BARDZO ciężko może spróbuj poszukać czegoś w internetach? najlepiej z ewentualną możliwością zwrotu gdyby jednak nie pasowało

mnie pomalutku również dopada taka deprecha dobrze, że dzisiaj pogody nie ma i nie jest mi smutno, że nie mogę pójść z psem na spacer tylko się kiszę w 4 ścianach... Naprawdę liczę na to, że w czwartek lekarz powie mi, że jednak mogę się nieco ruszać. W przeciwnym wypadku będzie mi bardzo smutno

Witam się w III trymestrze
Wiecie co, z tą odzieżą ciążową to bardzo ciekawy pomysł na biznes, bo faktycznie kicha jest

Gratulacje rozpoczęcia III trymestru : simpreza:

Nie smuć się ! Wyskocz na miasto, zakupy, coś słodkiego !

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość

I chciałam zapytać - jak tam ta grupa facebookowa? dzieje się coś tam ciekawego? wypisałam się jakiś czas temu bo mnie denerwowała, ale jakoś ostatnio zaczęłam o niej myśleć
Mnie tuż po dodaniu do tej grupy na fb wkurzały ciągłe powiadomienia i fakt że ciągle się powtarzają pytania/tematy, także wyłączyłam w ogóle powiadomienia z tej grupy i tylko jak mam ochotę to zajrzę. Na wizażu najlepiej

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość

I codziennie mam wrażenie ze nogi mam spuchnięte....chociaż tego w ogole nie widac, ani w łydkach, ani w kostkach czy stopach...ale czuje jakby były spuchnięte. Macie tak?
Mnie ostatnio zaczynają stopy boleć po niedługich wypadach na miasto/spacer - ale to chyba wina butów w połączeniu z rosnącą wagą... śmigam w trampkach i pewnie już podeszwa wyrobiona. Z kolei bratowa w obu ciążach tak puchła że musiała kupować buty 3 rozmiary większe tylko na okres ciąży
Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Witamy się w III Trymestrze
Pierzecie też kocyki? Bo ja się zastanawiam czy trzeba, w końcu kocykiem nie będę okrywać gołej skóry dziecka.
Gratulacje III trymestru juhu !

Co do prania kocyków - taaak na pewno wypiorę kocyki i tak jak kasia pisała też materacyk z gondoli i leżaczka.

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Łapcie poranne zdjęcie foki
Niespełna 10kg na plusie wrrr a jeszcze nawet nie ma III trymestru ...

Fotki z 08.03, 08.04 i dziś bo znów ubrałam sie w to samo i jest porównanie
Pięknie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
I tak wyglądasz swietnie. Mi tyłek urósł razem z brzuchem
Mi też hahaha chwilami czuję się jak dobrze znana pani z obrazka

Cytat:

Śliczny brzuszek

Byłam dzisiaj w lidlu przed 11 i o dziwo było WSZYSTKO
Kupiłam dwa komplety tych spodni róż/kotki i szare, skarpetki w 3paku, koszulkę dla siebie i legginsy - meeega polecam bo są super wygodne i nie prześwitują z termometrem się jednak wstrzymałam - zamówię upatrzony wcześniej z microlife.

Dziewczyny w jakich kolorach macie/planujecie wózek?
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 19:39   #3369
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość

My taki kolor:

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2016-05-05 o 19:41
Stary 2016-05-05, 19:41   #3370
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
cos nie tak z tym linkiem
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 19:43   #3371
Fantasmagori
Zakorzenienie

Już poprawiłam

Stary 2016-05-05, 19:45   #3372
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje rozpoczęcia III trymestru : simpreza:

Nie smuć się ! Wyskocz na miasto, zakupy, coś słodkiego !

(...)
No właśnie nie mogę nigdzie wyskoczyć ze względu na przykaz leżenia (skracająca się szyjka) gdyby nie to, nie siedziałabym w domu
A wózek będzie szary

Byłam na chwilę u teściowej w szpitalu, ale lekarka nie mogła mi zmierzyć szyjki, bo miała komplikacje przy porodzie i musiała biec do cięcia. Cały czas myślę o tej biednej dziewczynie, która najpierw wymęczyła się sn, a i tak ostatecznie była cesarka
Mamy podjechać jeszcze ok 21-22.
Stary 2016-05-05, 20:02   #3373
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

Mój na początku też miał biegunki ale teraz się już przestawił. Ja początkowo mieszałam kotu starą karmę z nową. Co do mokrej też mieliśmy przeprawy, do niektórych się przyzwyczaił jak applaws ale w puszeczkach a do np applawsa w saszetkach nie ma szans ...

A jaką dokładnie mu kupiłaś?
no własnie dzisiaj kupiłam mu purinę i pomieszam z tą nową..
wzięłam:
Applaws z kurczakiem i łososiem - 2 kgGrau Puszka dla Łasucha, bez zbóż, 6 x 100 g - Królik, wołowina, kaczka

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość

Mama dzwoniła, że kupiła dla wnusia spodenki chciała dla mnie koszulkę ciążową, ale wszystkie za duże

Ale wiosna za oknem
za zakupy Wasze i mamy

Cytat:
Melduję się po wizycie na skurcze nóg lekarz poradził mi jeszcze spanie tak żeby one były wyżej bo to może być od tego że jest w nocy ucisk na naczynia krwionośne
Poza tym kazał mi zrobić glukozę więc w przyszłym tygodniu czeka mnie ta przyjemność

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

haha

ale ma boską minę
świetne wieści..nic tylko radować się ciążą

Cytat:
No właśnie nie mogę nigdzie wyskoczyć ze względu na przykaz leżenia (skracająca się szyjka) gdyby nie to, nie siedziałabym w domu
A wózek będzie szary

Byłam na chwilę u teściowej w szpitalu, ale lekarka nie mogła mi zmierzyć szyjki, bo miała komplikacje przy porodzie i musiała biec do cięcia. Cały czas myślę o tej biednej dziewczynie, która najpierw wymęczyła się sn, a i tak ostatecznie była cesarka
to daj znać co Ci powie ta lekarka.. dobrze,że dziewczynie cięcie zrobili..pewnie już tuliła maluszka
Stary 2016-05-05, 20:03   #3374
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

- skarpetki - 8 par
- łapki - 3 pary
- czapeczki - 6 sztuk
- kapciuszki - 1
- pajac r.56 - 8
- pajac welurowy r.56 -4
- pajac r.62- 3
- śpiochy r. 62 - 11
- dresik r. 62 - 1
- bluza polar - 1

Ja w przedszkolu przechodziłam przez owsiki z 10 razy bo ciągle się zarażałam na nowo, do tego złapałam gliste ludzką ...
Do dziś pamiętam smak "pyrantelum" takiego leku na owsiki... współczuję

Cytat:
Mi też hahaha chwilami czuję się jak dobrze znana pani z obrazka

Śliczny brzuszek

Też się czuję jak Pani z obrazka a wózek taki:

http://www.entliczekpentliczeksklep..../1047-3739.jpg chociaż bardziej gratanowy ten kolor niż na obrazku

Cytat:
My taki kolor:
Za☠☠☠iste zestawienie kolorów !!
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 20:07   #3375
florencee
Zadomowienie

Cytat:
(...)

lekarz mówił,że najwyższa pora i jak rozmawiałam z kobietą z przychodni to mówiłam , w którym jestem tygodniu...
wiem o czym mówisz z tym nieogarem..ja wczoraj musiałam wstać ugotować ryż, bo mąż wracał później z pracy.. najpierw wysypałam zanim wcelowałam do garnka, potem jak nakładałam na talerz to wysypałam drugi raz, wszędzie syf, wszytsko z rąk mi wypada, normalnie poziom nieudolności osiągniety w pełni...

dziewczyny schodzi mi skóra- z biustu..wiadomo,że nie od słońca.. myślicie,że jestem tak sucha? czy to jakiś objaw czegoś?
Dzięki za informację o tej położnej.

Skóra jest sucha na brodawkach czy tak ogólnie na piersiach? Na brodawkach może zaschnięta siara, nie wiem czy to możliwe? A tak poza nimi może ciążowe przesuszenie. A może jakieś podrażnienie od balsamu, o ile takowego używasz?

Cytat:

Ale wiosna za oknem
Gratuluję zakupu wózka.

Cytat:
(...)
Bardzo się cieszę, że na wizycie ok.
Też w przyszłym tygodniu idę na glukozę.

Cytat:
(...)

Chyba kupię szary z niebieskimi lub granatowymi elementami. Albo granatowy z szarymi.

Cytat:
A wózek będzie szary

Ojej, biedna, to musi być mega ciężkie i na koniec żal, że nie wyszło. ;/
To daj potem znać jak szyjka.
Stary 2016-05-05, 20:09   #3376
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Dziś Międzynarodowy Dzień Położnej.. czyli ktoś tu ma dzisiaj święto
Stary 2016-05-05, 20:11   #3377
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
J

Za☠☠☠iste zestawienie kolorów !!
dzięki!

Stary 2016-05-05, 20:12   #3378
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Hej

W Lidlu jeszcze nie byłam, ale za to skoczyłam do rossmanna i kupiłam sobie błyszczyk i lakier do paznokci, a co!

Jutro idę na glukozę (tzn mam taki plan, bo jak obudzę się jak dziś o 4 mega głodna to du.pa )
Mogę sobie wziąć wodę i pić chociaż przez te 2 h ???
Ja też byłam w rossmannie ale kupiłam 5 lakierów do paznokci
Niestety nie możesz pić wody w czasie obciążenia glukozą , bo to może zafałszować wyniki.

Cytat:
Łapcie poranne zdjęcie foki
Niespełna 10kg na plusie wrrr a jeszcze nawet nie ma III trymestru ...

Fotki z 08.03, 08.04 i dziś bo znów ubrałam sie w to samo i jest porównanie
Między drugą i trzecią fotką nie ma różnicy.

Cytat:
No 82kg dziś prawie wybiły ....
No powiedzcie same nie jest to mało [COLOR="Silver"]
82 kg to chyba miałaś w kieszeni kamienie jak wchodziłaś na wagę. Może jakiś błąd na wyświetlaczu i miało być 62?

Cytat:
ja po wizycie - hmm..
szyjka się nie wydłużyła, jest nieco krótsza niż była..lekarz 3x mierzył i za każdym razem inny wynik, wpisał do karty 2,5cm, ale najpierw mu wyszło coś 2,3..potem 2,6.. a za trzecim razem coś pomiędzy..więc szału nie ma, ale powiedział,że to nie jest powód do leżenia non stop, po prostu mało wysiłku, zero dźwigania, częściej odpoczywać (nie da się), krótkie spacery.. pytałam o pessar, mówi, że nie ma żadnych duzych badań, które wskazywałyby na jego skuteczność:con fused:.. no i tyle..
Mała rośnie, wazy coś 650g, mówi,że to dolna granica norm, ale po naszej posturze nie spodziewa się dużego dziecka.. widział moją minę, więc twierdzi,że moja ciąża przebiega prawidłowo i mam się nią cieszyć,że nie ma powodów do niepokoju,ale ja mam mieszane odczucia..
Pierniku, głowa do góry nie są to złe wieści. Musisz się tylko oszczędzać i nogi zaciskać

Cytat:
Boże, jestem nieziemsko wkurzona, mój syn wszedł z dnia na dzień w pelnowymiarowy bunt dwulatka, siada mi na chodniku np i nie chce iść do domu, tylko na plac zabaw. Przez ten zakaz dzwigania jestem tak bezużyteczna, nie mogę go nawet sama do wózka włożyć. To samo z przewijaniem, jak mi się sam nie położy na przewijaku, to go nie mogę podnieść i położyć. A uwierzcie, ze nie za często chce się sam położyć. Mam doła przez to łożysko i te wszystkie ograniczenia. Czuję się, jakbym siedziała na bombie i tylko czekała aż wybuchnie (krwotok).
Nie pomogę ci z buntem dwulatka. To chyba trzeba przeczekać Co do łożyska to chyba nie masz wyboru nawet nie wiem jak musisz się czuć. Trzeba myśleć że to dla dziewczynek robisz i że tak naprawdę nie zostało już wiele czasu. 2/3 czasu już za nami

Cytat:
Kasia-ruda problem w tym,że lekarza godnego uwagi w okolicy nie mam, do tego co jeżdżę wybieram się kilkadziesiąt km stąd, ma bardzo dobre opinie na internecie (wygrał w tym w roku na portalu znany lekarz w kat ginów...co o niczym nie musi świadczyć)..wprawdzie mogłabym pojechać gdzieś dalej do innego, ale tak jak Tija pisała to częste badania też nie służą szyjce..ja badań nt pessara nie znam za bardzo..chyba musze to rzeczywiście przemyśleć albo po prostu leżeć plackiem ..liczę,że jeszcze przynajmniej 10tyg do 34tc
Nie wiedziałam że jest taki ranking, możesz dać na niego namiar.

Cytat:
Boski

Cytat:
Bardzo ładny brzuszek!

Dziewczyny skąd w Was tyle kompleksów? Zupełnie bez powodu!

Cytat:
Też tak mam, po prostu smaruję jakiś balsamem nawilżający i jest lepiej. Ale jak tylko 1-2 dni nie posmaruję to od razu skóra mi się łuszczy.

W Lidlu udało mi się tylko kupić termometr. Bluzki ciążowe wykupione, ubranka zostały same duże (takie 74, 80 i większe) no i tłumy emerytek wszędzie!

Edytowane przez ziuta.
Czas edycji: 2016-05-05 o 20:19
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 20:12   #3379
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:

Tija
wszystkiego najlepszego

Stary 2016-05-05, 20:23   #3380
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za informację o tej położnej.

Skóra jest sucha na brodawkach czy tak ogólnie na piersiach? Na brodawkach może zaschnięta siara, nie wiem czy to możliwe? A tak poza nimi może ciążowe przesuszenie. A może jakieś podrażnienie od balsamu, o ile takowego używasz?

nie na brodawkach, tylko bliżej dekoltu..smaruję się olejkami z jojoba i z masła shea//chyba ciążowe przesuszenie, bo na twarzy też wiór..

a jeszcze rano ucięło mi Twój post dot książek, które wypożyczyłaś.. powiem Ci,że to dość trudne pozycje, znaczy jeśli się już wciągniesz w terminologię to spoko, ale na początku może być trochę zniechęcające.. daj znać jak Ci idzie..a jesli chodzi o wybór szkoły to przede wszystkim musiałabyś się zastanowić, co chcesz po tym robić.. i ogólnie popatrzeć jak jest w okolicy z ofertami pracy, kogo szukają, co Ci się przyda.. w prywatnych firmach często ciężko jest się wkręcić, trzeba najczęściej kogoś znać albo mieć doświadczenie i super cv, a w państwówce no to jak to dziś Orange pisała "ch..owo" a ja dołożę "nie zawsze stabilnie"

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

Pierniku, głowa do góry nie są to złe wieści. Musisz się tylko oszczędzać i nogi zaciskać

Też tak mam, po prostu smaruję jakiś balsamem nawilżający i jest lepiej. Ale jak tylko 1-2 dni nie posmaruję to od razu skóra mi się łuszczy.
tak będę robić
tu jest link, lekarze wg ocen pacjentów:
https://www.znanylekarz.pl/ginekolog...pinions?zoom=1

ale ja się smaruję, tylko przerzuciłam się na olejki..
Stary 2016-05-05, 20:24   #3381
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Zamówiliśmy wózek Riko Nano kolor grey fox jest śliczny. Odbiór za 2-4 tygodnie )
Piona za Riko 'grey'a' Za 2 tyg. zamawiamy ten sam
Cytat:

Byłam w Lidlu, kupiłam sobie leginsy i sukienkę
Dla małego spodenki i body 62/68
Poka poka!

Kobietki gratulacje za udane wizyty!

Dziękuję, jesteście kochane
Chociaż i tak baby na mieście nie mogą się nadziwic, że brzuszek taki duży, a jeszcze nie rodzę Przesadzają.. Brzuch do porodu jest dużo większy!

Pierniku Toruński co do dekoltu.. może wetrzyj sobie na wilgotną skórę trochę olejku arganowego (100%) i potem delikatnie osusz ręcznikiem. Nie chodzi, żeby wytrzeć, a własnie delikatnie osuszyć poprzez 'oklepywanie' ręcznikiem Mnie pomaga na suchą skórę Jest taka sprężysta i nawilżona

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019

Edytowane przez Afrodita
Czas edycji: 2016-05-05 o 20:27
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 20:48   #3382
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Tija, wszystkiego najlepszego!

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Ja też byłam w rossmannie ale kupiłam 5 lakierów do paznokci
Niestety nie możesz pić wody w czasie obciążenia glukozą , bo to może zafałszować wyniki.

Między drugą i trzecią fotką nie ma różnicy.

82 kg to chyba miałaś w kieszeni kamienie jak wchodziłaś na wagę. Może jakiś błąd na wyświetlaczu i miało być 62?

Nie pomogę ci z buntem dwulatka. To chyba trzeba przeczekać Co do łożyska to chyba nie masz wyboru nawet nie wiem jak musisz się czuć. Trzeba myśleć że to dla dziewczynek robisz i że tak naprawdę nie zostało już wiele czasu. 2/3 czasu już za nami

Boski

Bardzo ładny brzuszek!

Dziewczyny skąd w Was tyle kompleksów? Zupełnie bez powodu!

W Lidlu udało mi się tylko kupić termometr. Bluzki ciążowe wykupione, ubranka zostały same duże (takie 74, 80 i większe) no i tłumy emerytek wszędzie!
Się rzuciły te emerytki. U mnie dosłownie kilka zostało 50/56 o godzinie 9. Następne to 62/68, którego nie chciałam na razie kupować.
Myślałam, żeby podjechać do jakiegoś innego Lidla, ale już mi się nie chciało. To że mało kupiłam to znak, że gdzieś czeka na mnie coś lepszego.

Cytat:
nie na brodawkach, tylko bliżej dekoltu..smaruję się olejkami z jojoba i z masła shea//chyba ciążowe przesuszenie, bo na twarzy też wiór..

a jeszcze rano ucięło mi Twój post dot książek, które wypożyczyłaś.. powiem Ci,że to dość trudne pozycje, znaczy jeśli się już wciągniesz w terminologię to spoko, ale na początku może być trochę zniechęcające.. daj znać jak Ci idzie..a jesli chodzi o wybór szkoły to przede wszystkim musiałabyś się zastanowić, co chcesz po tym robić.. i ogólnie popatrzeć jak jest w okolicy z ofertami pracy, kogo szukają, co Ci się przyda.. w prywatnych firmach często ciężko jest się wkręcić, trzeba najczęściej kogoś znać albo mieć doświadczenie i super cv, a w państwówce no to jak to dziś Orange pisała "ch..owo" a ja dołożę "nie zawsze stabilnie"

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

tak będę robić
tu jest link, lekarze wg ocen pacjentów:
https://www.znanylekarz.pl/ginekolog...pinions?zoom=1

ale ja się smaruję, tylko przerzuciłam się na olejki..
Ciąża wysysa z nas płyny jak szalona, ja też już nie wiem czym się smarować.

Książek jeszcze nie zaczęłam, jutro mam w planie się zmierzyć może z tym Kalatem.
W sumie nie chcę się przekwalifikować, tylko poszerzyć horyzonty w moim zawodzie i ogólnie jako człowiek. Jeszcze będę się zastanawiać co zrobić, ale mocno mnie kusi studiowanie, ostatnio trochę pomagam różnym osobom w ich prywatnych sprawach z mojej działki i o wiele lepiej się czuję mając jakieś wyzwanie intelektualne. Nawet z budyniem ciążowym! Pierwotnie myślałam o jakimś kierunku ekonomicznym, który też mógłby podpasować pod moje obecne wykształcenie, ale jednak psychologia wydaje mi się ciekawsza.
Dzięki za podpowiedzi.
Stary 2016-05-05, 20:49   #3383
tabitabi
Raczkowanie

Dziewczyn patrzcie https://www.youtube.com/watch?v=LYAcMk7RDSo
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 20:53   #3384
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
piękne i przerażające jednoczenie
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 20:59   #3385
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Poryczałam się ze wzruszenia piękne

Stary 2016-05-05, 21:17   #3386
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Piona za Riko 'grey'a' Za 2 tyg. zamawiamy ten sam

Poka poka!

Kobietki gratulacje za udane wizyty!

Dziękuję, jesteście kochane
Chociaż i tak baby na mieście nie mogą się nadziwic, że brzuszek taki duży, a jeszcze nie rodzę Przesadzają.. Brzuch do porodu jest dużo większy!

Pierniku Toruński co do dekoltu.. może wetrzyj sobie na wilgotną skórę trochę olejku arganowego (100%) i potem delikatnie osusz ręcznikiem. Nie chodzi, żeby wytrzeć, a własnie delikatnie osuszyć poprzez 'oklepywanie' ręcznikiem Mnie pomaga na suchą skórę Jest taka sprężysta i nawilżona

Namowilyscie mnie na ten riko nano tez go kupię
To Ty nie słuchaj takich głupich komentarzy ja to raz słyszę ze mały a raz ze duży ze duży głownie mówią kobiety ktore nigdy w ciąży nie były brzuch jak brzuch, jest piękny każda z nas ma inny, kazdej w innym tempie rośnie, ostatecznie nie mamy przeciez na to wpływu (no chyba ze sie objadamy za 4 osoby, to wiaodmo ze ma prawo byc duzo większy)
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 21:23   #3387
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Moja waga wyhamowała, na początku miałam nawet i 3kg na plusie między wizytami, a teraz w ogóle nie przytylam od ostatniej, co daje mi +9 kg od pierwszego ważenia ciążowego. Jak na 24 tydz ciąży bliźniaczej to chyba nieźle.
Nawet lepiej niz nieźle

Cytat:
ja też nie mogłabym patrzeć..dlatego bym wyszła do drugiego pokoju..
a propos kotów to dziewczyny kociary mam pytanie..polecałyście karmę z tego sklepu zoo coś tam, super mięsną bez syfów.. kot puszkami pogardził, ale suchą wcina, tylko od tego momentu jak ją je to rzuca pawie (co parę dni), wczoraj oddał chyba ze cztery razy stolec, w tym jeden rzadki..ogólnie po opróżnianiu to smród w cholerę, czego nigdy wcześniej nie było.. pytanie brzmi - karma mu nie służy? czy zbyt gwałtowna zmiana wywołała te rewolucje?

wracajac do wypowiedzi Origi - dziękuje za pokazanie pozytywów..to superważne
Ja mieszałam starą karmę z nową jak musiałam po sterylizacji zmienić, ale bez "smierdzących" sensacji się nie obeszło, ze 2 dni trwało i sierściuszek się przyzwyczaił A zakraplanie dziś poszło o dziwo całkiem sprawnie Za to podanie tabletki...koszmar...

Cytat:

Czym to podlewać:brzyda l:

Cytat:

Niby od 21 tygodnia się powinno być pod opieką położnej środowiskowej, a lekarz ginekolog w 20 tygodniu powinien poinformować o takim prawie...tyle, że rzadko który to robi. Mnie się udało wybrać i zapisać dziś. I choć w szkole rodzenia przy szpitalu miejsca wolne są na wrzesień więc raczej się nie załapię to moja wybrana położna prowadzi edukację przedporodową, raz w tygodniu po 2 godziny. W następny piątek akurat będzie temat o wyprawce dla mamy i dziecka do szpitala czyli coś na czasie dla mnie

Tija
wszystkiego najlepszego

A wózek kupiliśmy szary w białe, delikatne kropeczki
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 21:43   #3388
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Gratuluje udanych zakupów Ja tam smigam w leginsach i jeansach ciązowych ale cos mi ta guma zaczyna się robić krótka bo siega mi do pępka i zjezdza jak chodzę

Natej grupie fb ciągle te same tresci, w sumie nic ciekawego

Ja narazie wszystkie ciuchy mam wrzucone na polkę, tylko poskladalam ladnie, niektóre wyprałam ale pewnie polecą do prania jeszcze raz.

Biedny kotałek

Tez bym sie dowiedziała czy muszę cos do wózka tez dokupić oprócz kocyka.

Ja w dwa tygodnie przytyłam 1kg teraz

Dzisiaj zaczełam 27t0d

Ogólnie my musimy przeczekac maj, bo u nas cienko w tym miesiącu. Siostrzeniec ma urodziny wiec cos trzeba sprezentować.
Jedziemy na ten Baby Show, moze jeszcze raz na car boot.
TZ dopiero co zaplacił za przegląd samochodu. Jeszcze ubezpieczenie do zapłacenia. Prąd i gaz w tym miesiącu. ehh...Takze wieksze zakupy tez dopiero w czerwcu chyba ze nadarzy się super okazja.

Kupiłam dzisiaj orzechy do prania na ebayu. Ciekawa jestem jak się sprawdzą. Ktos z was ma doświadczenie?
Też mieliśmy prąd i gaz w tym mcu....Gaz po zimie to dla nas zawsze jest zrujnowanie budżetu domowego Ale jeśli faktycznie wymienią nam okna, to jeśli zostalibyśmy tutaj jeszcze jedną zimę (skoro szwagierka się wyprowadziła to nie muszę szukać mieszkania na gwałt) to zakładam rachunki o połowę mniejsze.
Stary 2016-05-05, 21:43   #3389
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość

Czym to podlewać:brzyda l:
No właśnie, te rośliny nie przepadają za wodą

Stary 2016-05-05, 22:10   #3390
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź, właśnie na taką liczyłam właśnie taki klimat jak tutaj na forum bardzo mi pasuje

Co za TŻ czytający w myślach! super!

Odnośnie wyprawki.. to ja nawet nie mam jeszcze tyle co Ty tłumaczę sobie cały czas, że jeszcze zdążę

Jutro jedziemy na tydzień nad morze, do Gdańska i akurat teraz tam będzie tydzień wielkich promocji mam nadzieję, że coś upoluję
To pozdrów Neptuna Polecam wycieczkę statkiem wikingiem i kawę i ciacho w Pikawie

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Dzien dobry ;-)

Gratuluje nowych tygodni :Oklaski:

Tija super ze cukier dobry

Bylam dzis u pediatry bo okropnie suchy kaszel mnie mecxy i sie okazalo ze bardzo nisko mi cos zalega i nke odkaszle tego dostalam antybiotyk amotaks :-(
Po za tym zadnych innych objawow nie mam .

Dzieki dziewczyny za kciuki jestescie the best chyba nie mam cukrzycy ciążowej

Moje wyniki na czczo 4.52 , po 1h 9.37, po 2h 8.28 i tylko takie wartości mam podane Tija moze mi potwierdzisz bo z trgo co widzę w normach to chyba nie mam ??
Wydaje mi się, że ten na czczo jest ok, ale ten po h i po 2h są dość wysokie. Ale pewnie już Tija mnie uprzedziła

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Talantea, gratulacje z okazji 27.tyg. Idziesz łeb w łeb z Tiją (jak się nie mylę)
I mną Będziemy razem sprawozdania z porodu tutaj pisać Choć ja mam nadzieję, na rozpakowanie się dwa tygodnie wcześniej

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Teściowa szaleje w Lidlu dzwoniła z konsultacjami

justynkie ja kocyki na pewno będę prała

Moja teściowa nawet pewnie o tym nie pomyśli

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Mam to samo, do tego obowiązkowe odwrócenie głowy za wózkiem. A TŻ też zwraca uwagę i potem omawiamy co zaobserwowaliśmy.
My też komentujemy wszystkie wózki na ulicy

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:

(...)
ja po wizycie - hmm..
szyjka się nie wydłużyła, jest nieco krótsza niż była..lekarz 3x mierzył i za każdym razem inny wynik, wpisał do karty 2,5cm, ale najpierw mu wyszło coś 2,3..potem 2,6.. a za trzecim razem coś pomiędzy..więc szału nie ma, ale powiedział,że to nie jest powód do leżenia non stop, po prostu mało wysiłku, zero dźwigania, częściej odpoczywać (nie da się), krótkie spacery.. pytałam o pessar, mówi, że nie ma żadnych duzych badań, które wskazywałyby na jego skuteczność:con fused:.. no i tyle..
Mała rośnie, wazy coś 650g, mówi,że to dolna granica norm, ale po naszej posturze nie spodziewa się dużego dziecka.. widział moją minę, więc twierdzi,że moja ciąża przebiega prawidłowo i mam się nią cieszyć,że nie ma powodów do niepokoju,ale ja mam mieszane odczucia..
Pierniku, jak będziesz się tak oszczędzać jak do tej pory to na pewno będzie dobrze, ale może dla świętego spokoju skonsultujesz to jeszcze z innym lekarzem?

A wagą dziecka się nie przejmuj, bo jeśli nie ma po kim być duże, to chyba nawet lepiej dla Ciebie:P

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
No 82kg dziś prawie wybiły ....
No powiedzcie same nie jest to mało

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

też właśnie o niej pomyślałam ...
Ja mam 85...

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Moja waga wyhamowała, na początku miałam nawet i 3kg na plusie między wizytami, a teraz w ogóle nie przytylam od ostatniej, co daje mi +9 kg od pierwszego ważenia ciążowego. Jak na 24 tydz ciąży bliźniaczej to chyba nieźle.

Pierniku, jeśli ufasz lekarzowi, to trzymaj się tego, co mówi. Jeśli masz wątpliwości, umów się do kogoś innego na konsultację. Wiadomo, twój gin zna ciążę od początku, ale jeśli masz wątpliwości, to warto skonsultować. Twój spokój jest najważniejszy. Dziwne to, co powiedział o pessarze, badań nie znam rzeczywiście, ale znam sporo osób, które miały go przy skracaniu szyjki i pomógł. Może chodzi o to, ze ci się nie skraca w tym momencie? Sama nie wiem. Przemysl to na spokojnie, przegadaj z mężem i tyle.

Może to dobry czas na odpieluchowanie? Wiosna idzie, więc może latać w majteczkach, a Tobie będzie łatwiej z nocnikiem niż z przebieraniem. Tylko prania może być więcej

Na bunt dwulatka rady nie mam, bo u nas to przeszło całkiem ok. Raczej ten bunt był "przegadany"...jak i teraz zresztą.

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:

O ja piórkuje jaka mina Bezcenna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości