Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-05, 22:17   #3391
TinkerrBell
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
My taki kolor:
Podoba mi się
Stary 2016-05-05, 22:19   #3392
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Zdjęć nie ma, bo jakoś mi dzień przeleciał. Poczekam na dzienne światło. Ale roznica w rozmiarze 56 z 5-10-15 a 56 z h&m jest ogromna. Pokażę wam na zdjęciach.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 22:19   #3393
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
Dziś Międzynarodowy Dzień Położnej.. czyli ktoś tu ma dzisiaj święto
To wieczorne drinkowanie?
Stary 2016-05-05, 22:23   #3394
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Ja też byłam w rossmannie ale kupiłam 5 lakierów do paznokci

Między drugą i trzecią fotką nie ma różnicy.

82 kg to chyba miałaś w kieszeni kamienie jak wchodziłaś na wagę. Może jakiś błąd na wyświetlaczu i miało być 62?

za zakupy rossmanowe

62 to ja od podstawówki nie ważyłam hahaha

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Dzięki za informację o tej położnej.

Skóra jest sucha na brodawkach czy tak ogólnie na piersiach? Na brodawkach może zaschnięta siara, nie wiem czy to możliwe? A tak poza nimi może ciążowe przesuszenie. A może jakieś podrażnienie od balsamu, o ile takowego używasz?

Gratuluję zakupu wózka.

Bardzo się cieszę, że na wizycie ok.
Też w przyszłym tygodniu idę na glukozę.

Chyba kupię szary z niebieskimi lub granatowymi elementami. Albo granatowy z szarymi.

Ojej, biedna, to musi być mega ciężkie i na koniec żal, że nie wyszło. ;/
To daj potem znać jak szyjka.
Też mi brodawki schną
Dziś po kąpieli się mi całe łuszczyły ... i do tego swędzą ...

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Piona za Riko 'grey'a' Za 2 tyg. zamawiamy ten sam

Kobietki gratulacje za udane wizyty!

Dziękuję, jesteście kochane
Chociaż i tak baby na mieście nie mogą się nadziwic, że brzuszek taki duży, a jeszcze nie rodzę Przesadzają.. Brzuch do porodu jest dużo większy!

Pierniku Toruński co do dekoltu.. może wetrzyj sobie na wilgotną skórę trochę olejku arganowego (100%) i potem delikatnie osusz ręcznikiem. Nie chodzi, żeby wytrzeć, a własnie delikatnie osuszyć poprzez 'oklepywanie' ręcznikiem Mnie pomaga na suchą skórę Jest taka sprężysta i nawilżona
Mnie ostatnio znajoma pyta : kiedy rodzisz
a ja: w sierpniu
ona: na pewno dopiero
w domyśle było, że wygląda jakbym już miała rodzić
dodam, że nigdy w ciązy ona nie była ...

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Namowilyscie mnie na ten riko nano tez go kupię
To Ty nie słuchaj takich głupich komentarzy ja to raz słyszę ze mały a raz ze duży ze duży głownie mówią kobiety ktore nigdy w ciąży nie były brzuch jak brzuch, jest piękny każda z nas ma inny, kazdej w innym tempie rośnie, ostatecznie nie mamy przeciez na to wpływu (no chyba ze sie objadamy za 4 osoby, to wiaodmo ze ma prawo byc duzo większy)
Też miałam wziąć ten riko nano drugą opcją był ten carmelo carmela są dość podobne, mi się ciut bardziej podobał riko ale mężowi carmela bo się składa na mniejszy i wlezie do jego bagażnika razem z gondolą...

Końcowo mamy carmelę bo sąsiadka sprzedawała i dostałam go za 750zł za cały komplet + moskitiery, folię i inne cuda ... więc nie było już co się dłużej zastanawiać a do tego mąż zadowolony
A niech chłop ma ... w zamian ustąpił z imieniem dla syna więc dobry interes zrobiłam

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość

Moja teściowa nawet pewnie o tym nie pomyśli

My też komentujemy wszystkie wózki na ulicy

-
Moja teściowa nawet nie pomyślała, żeby przyjść na nasz ślub więc żadnego prezentu dla wnuka się nie spodziewam ...

A co do wózków to też na nie się gapię i na dzieci których wcześniej nie zauważałam wcale
Dziś do obcej kobiety zagadałam w lidlu bo miała takie 2 miesięczne malśtwo i nie mogłam się oprzeć ... masakra jak mnie przeryło
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 22:32   #3395
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam 85...

A ile na starcie?
Bo ja 72 i już prawie 10kg na plusie
Samo 10 mnie nie załamuje ale boję się, że do sierpnia kolejna dycha dobije albo więcej i to już będzie straszne

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
n
Applaws z kurczakiem i łososiem - 2 kgGrau Puszka dla Łasucha, bez zbóż, 6 x 100 g - Królik, wołowina, kaczka

U mnie applaws-a suchą lubi nawet mu teraz kupiłam tą samą i nie narzeka. No ale je już takie bezzbożowe z rok. Co do puszek to mój lubi tylko żarełko w sosie i to też jest mocno wybredny. Ostatnio je filetówkę z applawsa właśnie i zero problemów z biegunkami czy czymkolwiek. Aczkolwiek na początku też ciężko przechodził przestawienie
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-05, 22:36   #3396
TinkerrBell
Zadomowienie

Wycieczka do zoo dziś bardzo udana. Dzień cały na nogach ale bardzo spokojnie Nigdy nie byłam w innym Zoo niż w Gdańsku więc fajne porównanie. Choć z drugiej strony było mniej zwierząt ale za to innych niż w GDN.
Świetny był wybieg dla pingwinów, wylęgiwały 55 jaj - wyglądało to jak w jakimś serialu dokumentalnym Cudowne surykatki
Lwy za to miały dosyć mały wybieg, ale były tylko dwa, więc może dlatego.
Wielką atrakcją tego Zoo są pandy - choć jedna spała tak, że i tak nie było jej widać a druga tylko raz podniosła oko, przełożyła się na drugi bok i tyle po niej było Pani opowiadała, że budzą się tylko na jedzenie i wracają do spania, więc ciężko przewidzieć godziny ich aktywności bo one aktywne nie są.

Dzieciaki oczywiście zachwycone, w drodze do domu zaliczyliśmy bardzo niezdrowego McD, a teraz wyleguję się na kanapie i namawiam młodą by położyła się spać. Bo jutro powrót do szkoły

Co do Barcelony - to widziałam dziś reklamę, że są jakieś nowe super połączenia z Edynburga i jestem ciekawa czy faktycznie w cenie jaka była na reklamie. Jak tak, to mam chrapkę na jakiś weekend w Barcelonie zanim pojawi się szlaban na latanie.

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
A ile na starcie?
Samo 10 mnie nie załamuje ale boję się, że do sierpnia kolejna dycha dobije albo więcej i to już będzie straszne

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Niecałe 81, więc teoretycznie tylko 4 z hakiem. Ale gdybym w pierwszym trymestrze tak nie żarła to teraz miałabym mniejsze wyrzuty sumienia. Choć nie ukrywam, że ja i dieta ostatnio bardzo się nie lubimy;/
Stary 2016-05-05, 22:40   #3397
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Wycieczka do zoo dziś bardzo udana. Dzień cały na nogach ale bardzo spokojnie Nigdy nie byłam w innym Zoo niż w Gdańsku więc fajne porównanie. Choć z drugiej strony było mniej zwierząt ale za to innych niż w GDN.
Świetny był wybieg dla pingwinów, wylęgiwały 55 jaj - wyglądało to jak w jakimś serialu dokumentalnym Cudowne surykatki
Wielką atrakcją tego Zoo są pandy - choć jedna spała tak, że i tak nie było jej widać a druga tylko raz podniosła oko, przełożyła się na drugi bok i tyle po niej było Pani opowiadała, że budzą się tylko na jedzenie i wracają do spania, więc ciężko przewidzieć godziny ich aktywności bo one aktywne nie są.

Dzieciaki oczywiście zachwycone, w drodze do domu zaliczyliśmy bardzo niezdrowego McD, a teraz wyleguję się na kanapie i namawiam młodą by położyła się spać. Bo jutro powrót do szkoły

Co do Barcelony - to widziałam dziś reklamę, że są jakieś nowe super połączenia z Edynburga i jestem ciekawa czy faktycznie w cenie jaka była na reklamie. Jak tak, to mam chrapkę na jakiś weekend w Barcelonie zanim pojawi się szlaban na latanie.
Super, że wycieczka udana. Byłam kilka razy w zoo ale najwieksze wrażenie na mnie zrobiło to w Wiedniu gdzie jeździ się samochodem pomiędzy zwierzakami i żyrafa włożyła nam głowę do środka auta
Wszystko fajnie ale wszystko ośliniła
Można było ją karmić z ręki z resztą zebry i inne zwierzaki też się do auta pchały

Kurde narobiłaś mi ochoty na Mc .... chyba w sobotę jak pojedziemy z męzem na wycieczke odwiedzimy
na szczęście u mnie na wsi mc nie uświadczysz i dlatego tylko nie mam jeszcze 18 kg na plusie
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-05, 22:41   #3398
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Swiniaczek a czy to musi być odzież ciążowa? Ja z typowo ciazowej mam tylko legginsy a tak to ganiam głównie w tuniczkach,nietoperzach,p elerynkach itp. Większość rzeczy kupuję w second handach. Uważa że można tam znaleźć ładne nietypowe ciuszki o ciekawych krojach ,dobrej jakości.
Gdyby nie to, że potrzebna na już kiecka na własny ślub, to by nie musiała być typowo ciążowa odzież Ale z elegancką sukienką dość ciężko wykombinować coś poza zakupem takiej, jaka jest stworzona na obecne warunki Bo ogólnie to ja nawet leginsów ciążowych nie mam, bo udało mi się kupić takie na takim zarąbiście szerokim pasie jak ciążowe A dzisiaj za 15 zł zakupiłam nówki alladynki w rozmiarze 3xl co by w brzuch nie uwierały
Co nie zmienia faktu, że pytanie o sklepy nieaktualne, bo udało mi się kupić kieckę od dziewczyny z mieściny obok dokładnie taką jak chciałam Fakt faktem chciałam pudrowy róż , a jest miętowa, ale i tak mi się podoba I dałam za nią 80 zł, a nie ponad 200, a miała ją na sobie tylko raz

Cytat:
Łapcie poranne zdjęcie foki
Niespełna 10kg na plusie wrrr a jeszcze nawet nie ma III trymestru ...

Fotki z 08.03, 08.04 i dziś bo znów ubrałam sie w to samo i jest porównanie
Ile masz wzrostu? Bo ja ważę tylko jakieś 4 kg więcej od Ciebie (przy wzroście 164) i w porównaniu do Ciebie wyglądam jak małe słoniątko W sumie to nie, wyglądam jak ogromna słonica

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
W ramach rozrywki... Oto co mi wyrosło na balkonie.
Roślina drapieżna, tylko nie wiem z czego wyrosło

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Fajna, pożycz, sąsiadkę z mieszkania obok będę straszyć

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
a wiesz, że ja myślałam, że wszystkie kobiety w ciąży są łagodne?
i przeszło mi to dopiero jak tydzień temu w poczekalni na IP usłyszałam jak kobieta w zaawansowanej ciąży odnosi się do partnera bo przyniósł za ciepłą wodę, nie tej firmy co Pani chciała, kanapkę nie w tym pieczywie o jakim marzyła i nie w tej torebce..
afera była na całą izbę przyjęć...
Weźmy pod uwagę, że ona tak mogła mieć też normalnie, a nie tylko w ciąży Moja ciotka w ciąży miała wytłumaczenie na swoje normalne zachowania, bo kobieta delikatnie mówiąc ciężka do zniesienia

Cytat:

a tu mój brzucholek Dziś 24+0 i +8kg
Naprawdę mój brzuch jest wielki, jak na ten tydzień Widocznie taka moja natura
Biorąc pod uwagę, że jesteś ogólnie szczupła, to bardzo sympatycznie duży na ten tydzień

Cytat:
A ile na starcie?
Ja się nadal boję, że dobiję setki Niby tylko jakieś +6 kg póki co, ale mimo wszystko się boję

Zaraz zamieszczę z tel zdjęcie kiecki, od razu zobaczycie prawdziwą kulę, bo wy to takie wszystkie kruszynki drobinki, pooglądacie słonisko, a co!

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 22:42   #3399
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

Niecałe 81, więc teoretycznie tylko 4 z hakiem. Ale gdybym w pierwszym trymestrze tak nie żarła to teraz miałabym mniejsze wyrzuty sumienia. Choć nie ukrywam, że ja i dieta ostatnio bardzo się nie lubimy;/
Ja na początku jeszcze straciłam parę kg bo tak wymiotowałam ale nawet tego nie liczę żeby się nie dołować hehe
Z resztą byłam odwodniona bo jak tylko zaczęłam przyjmować płyny waga wróciła do tej sprzed ciąży czyli 72
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-05, 22:45   #3400
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Proszę nie zwracać uwagi na wszechobecny bałagan i moją minę widoczną na jednym zdjęciu, w rzeczywistości drugiej brody nie mam, aż tak źle nie jest

Edytowane przez Świniaczek
Czas edycji: 2016-05-05 o 22:47
Stary 2016-05-05, 22:45   #3401
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Super, że wycieczka udana. Byłam kilka razy w zoo ale najwieksze wrażenie na mnie zrobiło to w Wiedniu gdzie jeździ się samochodem pomiędzy zwierzakami i żyrafa włożyła nam głowę do środka auta
Wszystko fajnie ale wszystko ośliniła
Można było ją karmić z ręki z resztą zebry i inne zwierzaki też się do auta pchały

Kurde narobiłaś mi ochoty na Mc .... chyba w sobotę jak pojedziemy z męzem na wycieczke odwiedzimy
na szczęście u mnie na wsi mc nie uświadczysz i dlatego tylko nie mam jeszcze 18 kg na plusie
U mnie na wsi zamknęli Mc więc dlatego tylko okazjonalnie tam bywamy. Zresztą nie jestem już miłośniczką takich miejsc - więc bywamy tam i tak od święta.
Stary 2016-05-05, 22:50   #3402
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość

Ile masz wzrostu? Bo ja ważę tylko jakieś 4 kg więcej od Ciebie (przy wzroście 164) i w porównaniu do Ciebie wyglądam jak małe słoniątko W sumie to nie, wyglądam jak ogromna słonica

174cm mam

Ja w sumie jakaś ciężka jestem po prostu bo na zdjęciu poniżej ważyłam 70kg i nikt w to nie chciał wierzyć

Obym po ciąży wróciła do tej formy ....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png Bez☠tytułu.png (516,1 KB, 46 załadowań)
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-05, 22:52   #3403
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
U mnie na wsi zamknęli Mc więc dlatego tylko okazjonalnie tam bywamy. Zresztą nie jestem już miłośniczką takich miejsc - więc bywamy tam i tak od święta.
Ja też już nie jestem taką miłośniczką jak w czasach gdy ważyłam 100kg ale od czasu na czasu uwielbiam śmieciowe żarcie
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-05, 22:53   #3404
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
174cm mam

Ja w sumie jakaś ciężka jestem po prostu bo na zdjęciu poniżej ważyłam 70kg i nikt w to nie chciał wierzyć

Nie dziwię się, że nie chcieli wierzyć Myślę, że dasz radę
Ja mam ambitny plan ważenia docelowo nie więcej niż 60-63 kg, później robi mi się totalne płaskodupie i płaskoklacie pomimo sadełka na brzuchu i szerokiego dupska Świat nie jest sprawiedliwy

Stary 2016-05-05, 22:53   #3405
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
174cm mam

Ban dla tej Pani za wstawianie takich zdjęć....:atya ty:
Stary 2016-05-05, 22:53   #3406
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Ojeeej.

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
(...)
Niby od 21 tygodnia się powinno być pod opieką położnej środowiskowej, a lekarz ginekolog w 20 tygodniu powinien poinformować o takim prawie...tyle, że rzadko który to robi. Mnie się udało wybrać i zapisać dziś. I choć w szkole rodzenia przy szpitalu miejsca wolne są na wrzesień więc raczej się nie załapię to moja wybrana położna prowadzi edukację przedporodową, raz w tygodniu po 2 godziny. W następny piątek akurat będzie temat o wyprawce dla mamy i dziecka do szpitala czyli coś na czasie dla mnie

Tija
wszystkiego najlepszego

A wózek kupiliśmy szary w białe, delikatne kropeczki
Oo no to trochę mam opóźnienia, zainteresuję się koniecznie tematem.

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Zdjęć nie ma, bo jakoś mi dzień przeleciał. Poczekam na dzienne światło. Ale roznica w rozmiarze 56 z 5-10-15 a 56 z h&m jest ogromna. Pokażę wam na zdjęciach.
To czekam na zdjęcia, chętnie zobaczę.

Cytat:
(...)

Też mi brodawki schną
Dziś po kąpieli się mi całe łuszczyły ... i do tego swędzą ...

Mnie ostatnio znajoma pyta : kiedy rodzisz
a ja: w sierpniu
ona: na pewno dopiero
w domyśle było, że wygląda jakbym już miała rodzić
dodam, że nigdy w ciązy ona nie była ...

Też miałam wziąć ten riko nano drugą opcją był ten carmelo carmela są dość podobne, mi się ciut bardziej podobał riko ale mężowi carmela bo się składa na mniejszy i wlezie do jego bagażnika razem z gondolą...

Końcowo mamy carmelę bo sąsiadka sprzedawała i dostałam go za 750zł za cały komplet + moskitiery, folię i inne cuda ... więc nie było już co się dłużej zastanawiać a do tego mąż zadowolony
A niech chłop ma ... w zamian ustąpił z imieniem dla syna więc dobry interes zrobiłam

Moja teściowa nawet nie pomyślała, żeby przyjść na nasz ślub więc żadnego prezentu dla wnuka się nie spodziewam ...

A co do wózków to też na nie się gapię i na dzieci których wcześniej nie zauważałam wcale
Dziś do obcej kobiety zagadałam w lidlu bo miała takie 2 miesięczne malśtwo i nie mogłam się oprzeć ... masakra jak mnie przeryło
Z tymi brodawkami to pewnie nieprzyjemne uczucie, a chyba strach to smarować czymś, bo niby jakieś skurcze może wywołać pocieranie.

Też miałam ochotę porozmawiać w Lidlu z panią z dzidziusiem, ale akurat wtedy to do mnie zagadała pani emerytka pytając o mój brzuch.

Cytat:

(...)
Fajnie, ze wyprawa do zoo udana. Pandy są super!

Cytat:
Gdyby nie to, że potrzebna na już kiecka na własny ślub, to by nie musiała być typowo ciążowa odzież Ale z elegancką sukienką dość ciężko wykombinować coś poza zakupem takiej, jaka jest stworzona na obecne warunki Bo ogólnie to ja nawet leginsów ciążowych nie mam, bo udało mi się kupić takie na takim zarąbiście szerokim pasie jak ciążowe A dzisiaj za 15 zł zakupiłam nówki alladynki w rozmiarze 3xl co by w brzuch nie uwierały
Co nie zmienia faktu, że pytanie o sklepy nieaktualne, bo udało mi się kupić kieckę od dziewczyny z mieściny obok dokładnie taką jak chciałam Fakt faktem chciałam pudrowy róż , a jest miętowa, ale i tak mi się podoba I dałam za nią 80 zł, a nie ponad 200, a miała ją na sobie tylko raz

(...)

Zaraz zamieszczę z tel zdjęcie kiecki, od razu zobaczycie prawdziwą kulę, bo wy to takie wszystkie kruszynki drobinki, pooglądacie słonisko, a co!
Super kiecka. Pięknie będziesz wyglądać!
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 22:57   #3407
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Nie dziwię się, że nie chcieli wierzyć Myślę, że dasz radę
Ja mam ambitny plan ważenia docelowo nie więcej niż 60-63 kg, później robi mi się totalne płaskodupie i płaskoklacie pomimo sadełka na brzuchu i szerokiego dupska Świat nie jest sprawiedliwy
mi właśnie też biust znika a uda ni ch**a ...
na tej fotce mam ok 66cm w pasie i 60cm w udzie no i seta w biodrach ...
ale jak tylko próbowałam jeszcze ciut schudnąć biust całkiem znikał i się policzki zapadały ... taka uroda
Trzymam kciuki za Ciebie żeby się udało upragnioną wagę osiągnąć
Z resztą waga nie jest ważna ale wymiary !!
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-05, 23:01   #3408
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
niesamowite!

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Namowilyscie mnie na ten riko nano tez go kupię

Cytat:

Proszę nie zwracać uwagi na wszechobecny bałagan i moją minę widoczną na jednym zdjęciu, w rzeczywistości drugiej brody nie mam, aż tak źle nie jest
Śliczna sukienka!
PS. gdzie Ty tu masz bałagan?! Faktycznie, razi mnie w oczy ten 'rozbechłany' jeden ręcznik!!

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019

Edytowane przez Afrodita
Czas edycji: 2016-05-05 o 23:05
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 23:02   #3409
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
ale jak tylko próbowałam jeszcze ciut schudnąć biust całkiem znikał i się policzki zapadały ... taka uroda
Oddam biust....ja już nie mogę sobie zrobić zdjęcia by nie rzucał się w oczy;/ Głupie selfie i "rowek" między piersiami zaraz rzuca się w oczy....
Stary 2016-05-05, 23:06   #3410
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Ban dla tej Pani za wstawianie takich zdjęć....:atya ty:
Ehh no co chciałam się pochwalić jak się udało ogarnąć mimo wcześniejszej setki na wadze ...

Jak tylko urodzę zdjęcie powieszę na lodówce
Oby Jasiek pozwolił mamusi wrócić na siłownie

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:

dobry interes zrobiłaś z tą kiecką bo swietnie leży i kolor też przyjemny no i super wcięcie w talii robi

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Oddam biust....ja już nie mogę sobie zrobić zdjęcia by nie rzucał się w oczy;/ Głupie selfie i "rowek" między piersiami zaraz rzuca się w oczy....
Wezmę chętnie ale dopiero po ciąży bo teraz wyrósł mi niespodziwanie mój własny do wielkości dużych grejpfrutów i już trochę mnie przeraża
12.12.2015 II kreseczki

Edytowane przez Orange_tree1
Czas edycji: 2016-05-05 o 23:08
Stary 2016-05-05, 23:06   #3411
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Przy 66 cm w pasie miałam 51 w udzie i jakieś 91 w biodrach. I 81 w biuście , a raczej jego braku :P U Ciebie na zdjęciu, które zamieściłaś są fajnie zachowane proporcje, jedna na wyższych osobach inaczej się centymetry układają
Przy tej wadze, którą chcę, jestem mimo wszystko najbardziej proporcjonalna, o ile można u mnie powiedzieć o jakichkolwiek proporcjach Przy 51 kg górę nosiłam XS, w której jeszcze pływałam często, a dół poniżej L nie zszedł nigdy, chyba że trafiłam na jakąś wyrośniętą M Z moimi rodzicami zawsze się śmiejemy, że dobrze, że krzywych nóg nie mam po tatusiu, bo tą klatkę piersiową po nim jakoś bardziej można strawić niż krzywe nogi

Florencee, dziękuję

Stary 2016-05-05, 23:10   #3412
TinkerrBell
Zadomowienie

No dobra, to moje jedyne ciążowe zdjęcie, bo bardzo nie lubię zdjęć od szyi w dół
Zrobione 1,5 tyg temu. Proszę się nie śmiać z wrzynających się legginsów. Przed wyjściem porwałam dwie pary ciążowych rajstop. Mogłam się wbić w dżinsy ale tak bardzo chciałam wyjść ubrana inaczej niż na co dzień więc było mi już wszystko jedno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13115478_1186046401419408_602278363_n.jpg (58,1 KB, 53 załadowań)
Stary 2016-05-05, 23:15   #3413
Orange_tree1
Zadomowienie

Lece spać dziewczyny !! Jutro czeka mnie szkolenie i mam nadzieję, że uda mi się do Was coś napisać jeśli LTE w telefonie tam bedzie bo w hotelu chyba wifi nie ma z tego co wiem.
Rano jeszcze praca i fryzjer ( w końcu) bo już końcówki włosów mam jakby piorun w nie strzelił
Dobrej nocki !!

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
No dobra, to moje jedyne ciążowe zdjęcie, bo bardzo nie lubię zdjęć od szyi w dół
Zrobione 1,5 tyg temu. Proszę się nie śmiać z wrzynających się legginsów. Przed wyjściem porwałam dwie pary ciążowych rajstop. Mogłam się wbić w dżinsy ale tak bardzo chciałam wyjść ubrana inaczej niż na co dzień więc było mi już wszystko jedno
no biustu to pogratulować !! faktycznie musi się wbijać na pierwszy plan ja wiecznie targam rajstopy i myślałam, że to ze mną coś nie tak bo mama potrafi ubrać jedną parę po 15x i nic a ja ....
Podziwiam, że śmigasz na koturnach ja już kurde mam ciężko
non stop baleriny
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-05, 23:18   #3414
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Lece spać dziewczyny !! Jutro czeka mnie szkolenie i mam nadzieję, że uda mi się do Was coś napisać jeśli LTE w telefonie tam bedzie bo w hotelu chyba wifi nie ma z tego co wiem.
Rano jeszcze praca i fryzjer ( w końcu) bo już końcówki włosów mam jakby piorun w nie strzelił
Dobrej nocki !!

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

no biustu to pogratulować !! faktycznie musi się wbijać na pierwszy plan ja wiecznie targam rajstopy i myślałam, że to ze mną coś nie tak bo mama potrafi ubrać jedną parę po 15x i nic a ja ....
non stop baleriny
To był mój pierwszy raz w tej ciąży.....zazwyczaj biegam w trampkach....
Stary 2016-05-05, 23:20   #3415
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Śliczna sukienka!
PS. gdzie Ty tu masz bałagan?! Faktycznie, razi mnie w oczy ten 'rozbechłany' jeden ręcznik!!
W sumie nie widać specjalnie tego, że półka pod lustrem jest cała upierdzielona pastą do zębów, widziałam to w rzeczywistości i nie zwróciłam uwagi, że nie widać na zdjęciu Syf się w sumie schował poza obszarem zdjęcia m.in. na podłodze - 3 sterty podzielonego na partie prania plus milion ciuchów TŻa na pralce, który ich nigdy nie wynosi na swoje miejsce
Dzięki

Cytat:
Przygarnę w późniejszym okresie, mój mi chwilowo wystarczy, ale rowka i tak z niego nie wyczaruję Nie chcą współpracować

Cytat:
Ehh no co chciałam się pochwalić jak się udało ogarnąć mimo wcześniejszej setki na wadze ...

Jak tylko urodzę zdjęcie powieszę na lodówce
Oby Jasiek pozwolił mamusi wrócić na siłownie

dobry interes zrobiłaś z tą kiecką bo swietnie leży i kolor też przyjemny no i super wcięcie w talii robi
Skoro już raz ogarnęłaś z setki, to teraz też dasz radę A zdjęcie zdecydowanie nadaję się na motywację

Dzięki
A wcięcie to się pochwalę, mam własne Jeszcze mi nie uciekło całkowicie, a akurat wcięcie w talii miałam zawsze spore Chociaż coś

Stary 2016-05-05, 23:32   #3416
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

to daj znać co Ci powie ta lekarka.. dobrze,że dziewczynie cięcie zrobili..pewnie już tuliła maluszka
właśnie wróciłam (pojechaliśmy jakoś po 20). Szyjka dalej w okolicach 3 cm, zamknięta więc mam się bardzo nie stresować, ale oszczędzać Bardziej jej się nie podobały twardnienia, które się pojawiły również podczas badania... więc zaaplikowała mi kroplówkę z magnezem jak mi się pielęgniarka wbiła z tym ustrojstwem to zobaczyłam wszystkie gwiazdki na niebie i praktycznie tam odjechałam. Po chwili mi dopiero zeszło. Mam jednak wrażenie, że na moją Małą ten magnez nie robi wrażenia, bo kroplówka sobie leciała, a brzuch i tak się trochę stawiał;p

I moja teściowa z tekstem do lekarki "Bo jak ma zostać na oddziale to ja ją kładę i niech leży do końca ciąży". No myślałam, że padnę...

Cytat:
oo jaka laska! I dekolt niczego sobie, nie powiem

Mignęła mi też fajna sukienka Nie odniosę się do wszystkich postów, bo mnie wymęczyła ta kroplówa i podwójne jeżdżenie do szpitala;p idę się kąpać i nyny
Stary 2016-05-06, 00:13   #3417
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo ładnie wyglądasz.

Cytat:
Dobrej nocki !!

non stop baleriny
Miłego szkolenia.
Mam tak samo z rajstopami.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam (pojechaliśmy jakoś po 20). Szyjka dalej w okolicach 3 cm, zamknięta więc mam się bardzo nie stresować, ale oszczędzać Bardziej jej się nie podobały twardnienia, które się pojawiły również podczas badania... więc zaaplikowała mi kroplówkę z magnezem jak mi się pielęgniarka wbiła z tym ustrojstwem to zobaczyłam wszystkie gwiazdki na niebie i praktycznie tam odjechałam. Po chwili mi dopiero zeszło. Mam jednak wrażenie, że na moją Małą ten magnez nie robi wrażenia, bo kroplówka sobie leciała, a brzuch i tak się trochę stawiał;p

I moja teściowa z tekstem do lekarki "Bo jak ma zostać na oddziale to ja ją kładę i niech leży do końca ciąży". No myślałam, że padnę...

Mignęła mi też fajna sukienka Nie odniosę się do wszystkich postów, bo mnie wymęczyła ta kroplówa i podwójne jeżdżenie do szpitala;p idę się kąpać i nyny
To dobrze, że nie ma szyjkowych powodów do stresu.
Może chwilę musi ten magnez podziałać w organizmie, żeby brzuch zareagował właściwie i takiej właściwej reakcji mu życzę!
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 00:59   #3418
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

Jutro idę na glukozę (tzn mam taki plan, bo jak obudzę się jak dziś o 4 mega głodna to du.pa )

Fajnie, że lecicie do Barcelony
Kiedy wylot ??
Ja chciałam Paryż, ale teraz ta budowa domu, nie ma jak się ruszyć

Co do term hmmm
podejrzewam, że mój gin powie mi to samo odnośnie higieny ....
Powiem Ci, że jak mi zaczęła mówić o popuszczaniu moczu itp., to wizja term odeszła mi jak ręką odjął

Wylot mamy 17.05.

A przed glukozą można wypić wodę, żeby krew lepiej leciała? Ja zawsze tak robię, bo inaczej ciężko... Ja idę w następną sobotę i wprost nie mogę się doczekać

A do odrobaczania naturalnego dobra jest ziemia okrzemkowa. Wiem stąd, że używa się tego do odrobaczania kotów, ale kiedyś mi przemknęło, że u ludzi także świetnie się sprawdza.

Cytat:
Ja mieszałam starą karmę z nową jak musiałam po sterylizacji zmienić, ale bez "smierdzących" sensacji się nie obeszło, ze 2 dni trwało i sierściuszek się przyzwyczaił A zakraplanie dziś poszło o dziwo całkiem sprawnie Za to podanie tabletki...koszmar...

Czym to podlewać:brzyda l:

Niby od 21 tygodnia się powinno być pod opieką położnej środowiskowej, a lekarz ginekolog w 20 tygodniu powinien poinformować o takim prawie...tyle, że rzadko który to robi. Mnie się udało wybrać i zapisać dziś. I choć w szkole rodzenia przy szpitalu miejsca wolne są na wrzesień więc raczej się nie załapię to moja wybrana położna prowadzi edukację przedporodową, raz w tygodniu po 2 godziny. W następny piątek akurat będzie temat o wyprawce dla mamy i dziecka do szpitala czyli coś na czasie dla mnie

Tija
wszystkiego najlepszego

A wózek kupiliśmy szary w białe, delikatne kropeczki
Dołączam się do życzeń dla Tiji
Ja rozmawiałam już z położną środowiskową i powiedziała mi, że zaczniemy się spotykać od 26 tc. Ma zadzwonić po 13.05, żeby ustalić, co i jak. 21 tc to strasznie wcześnie

Czemu zmieniałaś karmę po sterylce?

Co do podania tabletki-opisywałam swój patent, u Tinkerr się sprawdził, więc może u Ciebie też, spróbuj

Ja Wam powiem, czym się takie "kwiatki" jak u Krefetki podlewa-najlepiej tłustą, świeżą wołowinką. To w zasadzie nawóz, ale roślinka rośnie po nim, że hoho

Kasia_ruda-współczuję buntu dwulatka. Kiedyś zapytałam siostrę, jak przetrwać bunt dwulatka, to odpowiedziała: tak samo jak bunt trzylatka, czterolatka, pięciolatka... A tak serio, to ona kilka razy nie zwróciła uwagi i pomogło. Syn się darł, a ona wyjmowała telefon i przeglądała sobie neta, czekając, aż się uspokoi Domyślam się, że z nerwów ją mało co nie rozerwało, ale syn szybko załapał, że może się drzeć ile chce, a i tak nic nie wymusi.

Pierniku, ja też mam suchą skórę-na twarzy. Do ciała stosuję Mediderm, to jest emolient, i mam super nawilżoną. Polecam! A co do szyjki, to się nie martw na zapas, słuchaj lekarza

Jutro jadę na weekend do teściów, także pewnie nie zajrzę do internetów. Jutro rano przychodzi koleżanka, a potem jadę załatwiać karty w NFZcie na wyjazd, tak więc już teraz życzę Wam udanego weekendu! Nie nastukajcie zbyt dużo

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-05-06 o 01:03
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 05:38   #3419
Aniol1985
Zadomowienie

Hej Laseczki, ja już dobiłam do magicznej setki na wadze ... Strasznie dużo mi przybyło między ostatnią wizytą u gina bo 4 kg a wizyte mam dopiero 12 maja więc jest jeszcze "szansa" , że przytyje więcej do wizyty. Nie jem jakoś inaczej niż np miesiąc czy dwa wcześniej a przybrałam mocno. Ide dzisiaj na krzywą cukrową ze szwagierką więc 3majcie za nas kciuki, żeby się obyło bez wymiotów i najważniejsze żeby cukrzycy nie było.
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 07:01   #3420
Piernik Torunski
Zakorzenienie

hej dziewczyny..już widzę,że ucieło mi cytaty..

Cytat:

Cytat:
Nawet lepiej niz nieźle

Ja mieszałam starą karmę z nową jak musiałam po sterylizacji zmienić, ale bez "smierdzących" sensacji się nie obeszło, ze 2 dni trwało i sierściuszek się przyzwyczaił A zakraplanie dziś poszło o dziwo całkiem sprawnie Za to podanie tabletki...koszmar...

Czym to podlewać:brzyda l:
czyli jest nadzieja dla mojego scierściucha

Cytat:
Pierniku, jak będziesz się tak oszczędzać jak do tej pory to na pewno będzie dobrze, ale może dla świętego spokoju skonsultujesz to jeszcze z innym lekarzem?

A wagą dziecka się nie przejmuj, bo jeśli nie ma po kim być duże, to chyba nawet lepiej dla Ciebie:P

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

dzięki...myślę nad tym..

Cytat:

U mnie applaws-a suchą lubi nawet mu teraz kupiłam tą samą i nie narzeka. No ale je już takie bezzbożowe z rok. Co do puszek to mój lubi tylko żarełko w sosie i to też jest mocno wybredny. Ostatnio je filetówkę z applawsa właśnie i zero problemów z biegunkami czy czymkolwiek. Aczkolwiek na początku też ciężko przechodził przestawienie
no właśnie mój też gustuje w sosach..

Cytat:

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

fajnie brzmi Twoja wycieczka.. a dla dzieciaków musiała być zabawa na całego..

Cytat:

jaka kula? super zgrabna jesteś..i piękny brzuszek

Cytat:
174cm mam

wow... i tu widać,że same kg nie mają znaczenia..waga to jedno a figura drugie..

Cytat:
ale wyglądasz bosko... i Ty masz córkę nastolatkę? to jak siostry razem musicie się prezentować..

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość

kurcze długość Twojej szyjki brzmi naprawdę optymistycznie..tylko to twardnienie pewnie ją skraca... może w domu też musiałabyś zwiększyć dawkę magnezu,żeby to uspokoić?
a teściowa wczuła się w rolę nieźle..

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Pierniku, ja też mam suchą skórę-na twarzy. Do ciała stosuję Mediderm, to jest emolient, i mam super nawilżoną. Polecam! A co do szyjki, to się nie martw na zapas, słuchaj lekarza

Jutro jadę na weekend do teściów, także pewnie nie zajrzę do internetów. Jutro rano przychodzi koleżanka, a potem jadę załatwiać karty w NFZcie na wyjazd, tak więc już teraz życzę Wam udanego weekendu! Nie nastukajcie zbyt dużo
dzięki..zobaczę co to..
miłego weekendu
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości