Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-06, 09:59   #3451
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
pisała wczoraj rano,że jedzie do Bydgoszczy..ale widziałam,że dziś podczytywała..

Ej z Ciebie niezły detektyw

Jak tam samopoczucie po wizycie?
Planujesz skałek leżeć czy bardziej aktywnie?
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 10:01   #3452
TinkerrBell
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
pisała wczoraj rano,że jedzie do Bydgoszczy..ale widziałam,że dziś podczytywała..
Faktycznie pisała
Ja czasami wykazuję się pamięcią wiewiórki....dobrą ale krótką

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość

Tak naprawdę to piernik ma na nas teczki
Stary 2016-05-06, 10:03   #3453
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Faktycznie pisała

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Ja właśnie tez tak myśle. Piernik wie wszystko
Stary 2016-05-06, 10:04   #3454
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jest łatwo być managerem i do tego trzeba mieć twardą dupę. Ale Twój TŻ chyba taką ma Przynajmniej tak sobie go wyobrażam, z Twoich opisów
No i jest to czasami niewdzięczne stanowisko.

A która to część uk? Bliżej Szkocji?:brzydal :
Oj mój TZ jest totalną przeciwnoscią mnie.
Nie da sobie w kasze dmuchać i wszyscy wiedzą, ze on zawsze ma racje Teraz juz ma pod sobą pare ludzi w zespole którymi kieruje i świetnie sobie radzi. Takze sama rola go nie przeraza tylko nowi ludzie. Nie wie czy trafi na idiotów czy na jakis kompetentnych ludzi

To są okolice Blackburn, Lancashire.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 10:05   #3455
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
A mi się wydaje że nie masz mieszanych uczuć tylko strach przed zmianą. A tak naprawdę to chcesz tej przeprowadzki ja bym się nie zastanawiała tylko działała

Melduję się po wizycie, z dzieciem wszystko w porządku, waży ok 630g, mam zielone światło na podróż
Super, że z dzidzią wszystko dobrze! gdzie konkretnie jedziecie?

Cytat:

a jaka ma zawartość jonów magnezu?
34 mg jonów magnezu

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Wlasnie oglądam na mapie i na google street jak wyglądają okolice. Nie jest tak żle bo i tak wszystkie te miasta tutaj wyglądają podobnie Chcemy nieco większe sypialnie niz mamy tutaj, ogródek i cichą okolicę. Mamy trochę wymagan Jak nam dadzą 5 tysięcy na przeprowadzkę to będzie pikuś.
Mój TZ to w ogóle rozchwytywany , miał juz wczesniej oferte, ale nie pasowało nam za bardzo. Pracuje w małej branzy, która nie posiada wielu specjalistów, a w tamtym oddziale firmy własnie kogos takiego potrzebują.
Jedyne czego sie boję, ze bedzie gorzej niz lepiej.
Kochana jeśli Twój mąż będzie się spełniał w tej pracy i jest to kolejny szczebel zawodowy, który chciałby osiągnąć to myślę, że warto go w tym wesprzeć I właśnie, dlaczego nie moglibyście już teraz się przeprowadzić?

Mój mąż rok temu brał udział w konkursie u siebie w banku na kierownika swojego biznesu (ale w innym oddziale) i na ostatnim etapie przegrał z koleżanką. Niedawno była mała aferka (związana z niedopilnowaniem procedur) i dziewczyna została zdegradowana do poprzedniego stanowiska i znów ogłosili konkurs. Mój mąż jednak nagle znalazł kilka powodów, aby nie aplikować ponownie m.in. świetna szefowa (niedawno im się zmieniła), podwyżka którą niedawno dostał, dziecko i fakt że za niedługo zniknie z pracy na jakieś 1,5 miesiąca i po zmianie stanowiska to tak średnio no i przede wszystkim to, że z racji powodów poszukiwania nowego kierownika pewnie nowa osoba będzie dużo bardziej sprawdzana podczas pracy. I najpierw się trochę wkurzyłam, bo od dawna mówił, że jak będzie okazja to będzie próbował wskoczyć na level wyżej. Ale później stwierdziłam, że to musi być JEGO decyzja nie mogę na to wpływać, bo w końcu to jego kariera zawodowa. Przyjdzie czas, że sam będzie tego chciał

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Pytanko odnoście Octaniseptu. Myślicie że wystarczy to małe opakowanie 50 ml? I tak chce je mieć tylko w razie W i w spirytus też się zaopatrzę więc może nie ma sensu kupować duże butli?
Ja w ogóle kupuję małe pojemności na początek (np Maltan, Bephanten), bo nie wiem czy nam to podpasuje... w razie czego gdybym musiała zmieniać to mniejsza strata
Stary 2016-05-06, 10:10   #3456
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Oj mój TZ jest totalną przeciwnoscią mnie.
Nie da sobie w kasze dmuchać i wszyscy wiedzą, ze on zawsze ma racje Teraz juz ma pod sobą pare ludzi w zespole którymi kieruje i świetnie sobie radzi. Takze sama rola go nie przeraza tylko nowi ludzie. Nie wie czy trafi na idiotów czy na jakis kompetentnych ludzi

To są okolice Blackburn, Lancashire.
Mój znajomy tam mieszkał, chyba niedaleko jest Amazon
Stary 2016-05-06, 10:10   #3457
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
ciemne chleby często są barwione karmelem,żeby było ciemne i na tym się kończych ich różnica od białego chleba..przeczytaj skład tego chleba..wcale nie jest łatwo znaleźć dobry ciemny chleb..

ale czeka Cię intensywny weekend..
domu własnego ciut zazdroszczę, ale tych kosztów z tym związanych już nie..
Oczywiście że sprawdzałam skład chleba. To był chleb żytni razowy z niewielkim dodatkiem mąki pszennej (5%). Bez cukru, miodu czy słodu.

Cytat:
Ja też mam czasami "ładniejszy" cukier po białym chlebie niż po żytnim. Problemem w naszej sytuacji jest to, co ma wyższy indeks glikemiczny. Bo zdrowe aktualnie nie oznacza, że nie wysadzi nam cukru. Do tego dochodzi kwestia czy ten chleb jest żytni żytni, czy zytnio pszenny farbowany.
Za to z całego pieczywa odradzam bułki - tam to chyba sypią dodatkowo kilogram cukry. Po pączku mam niższy cukier

Moja babcia kupowała mi w PL chleb dla diabetyków i on zdecydowanie spełniał moje oczekiwania. Miałam chleb i niski cukier. Ale już nie pamiętam jak się nazywał.

Niestety u mnie takich rzeczy nie ma;////

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

No właśnie widzę, że Tija przepadła

Ja się ciągle sugeruję swoimi normami więc dlatego takie było moje pierwsze wrażenie I tak najważniejsze jest to co powie Ci Twój lekarz
Po pączku cukier może być niższy bo pączek jest tłusty a tłuszcz podobno spowalnia cukier. U mnie w jednej piekarni jest chleb IG czyli z obniżonym indeksem glikemicznym. Czasem go kupuję jak jestem w okolicy.
A mnie się marzy chałka najlepiej z miodem albo dżemem
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 10:15   #3458
natalia_23
Zakorzenienie

witam

Wczoraj nie załapałam się już na nic w lidlu za to zakupy w rossmann udane. Miałam wczoraj tak zabiegany dzień, że padłam wieczorem przed komputerem ......

Mam straszną zgagę po żelazie

Mamuśki piękne macie brzuszki

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 10:15   #3459
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Kochana jeśli Twój mąż będzie się spełniał w tej pracy i jest to kolejny szczebel zawodowy, który chciałby osiągnąć to myślę, że warto go w tym wesprzeć I właśnie, dlaczego nie moglibyście już teraz się przeprowadzić?

Mój mąż rok temu brał udział w konkursie u siebie w banku na kierownika swojego biznesu (ale w innym oddziale) i na ostatnim etapie przegrał z koleżanką. Niedawno była mała aferka (związana z niedopilnowaniem procedur) i dziewczyna została zdegradowana do poprzedniego stanowiska i znów ogłosili konkurs. Mój mąż jednak nagle znalazł kilka powodów, aby nie aplikować ponownie m.in. świetna szefowa (niedawno im się zmieniła), podwyżka którą niedawno dostał, dziecko i fakt że za niedługo zniknie z pracy na jakieś 1,5 miesiąca i po zmianie stanowiska to tak średnio no i przede wszystkim to, że z racji powodów poszukiwania nowego kierownika pewnie nowa osoba będzie dużo bardziej sprawdzana podczas pracy. I najpierw się trochę wkurzyłam, bo od dawna mówił, że jak będzie okazja to będzie próbował wskoczyć na level wyżej. Ale później stwierdziłam, że to musi być JEGO decyzja nie mogę na to wpływać, bo w końcu to jego kariera zawodowa. Przyjdzie czas, że sam będzie tego chciał
TZ jest jeszcze w trakcie rozmów takze malo wiemy.
Teraz by było ciezko sie przeprowadzić bo ani nie mogę dzwigac ani sie przemęczać więc kiepsko z pakowaniem czegokolwiek.
Dlatego bedziemy musieli poczekać po porodzie. Poza tym nowe miejsce tuz przed porodem to nie jest dobry pomysł, a to tylko 3 miesiace juz.
Pewnie minie pare tygodni zanim cos konretnego ustalą, na jakis warunkach to bedzie i na jakiej kasie.

Co do szczebelków zawodowych czasami trzeba brac byka za rogi, a czasami poczekac na lepszą dogodniejszą okazję.
Mój TZ i tak powoli zostawał managerem, ale wolno to szło i podwyzka powolna, a tak to dostanie od razu plus okazja do przeprowadzki o której i tak myśleliśmy. Chyba juz jestem coraz bardziej przekonana.

TinkerrBell

O amazonie nie wiem. Jak kolega opisywal okolice? Musze poznac tez pare opinii.

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-05-06 o 10:17
Stary 2016-05-06, 10:15   #3460
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Oczywiście że sprawdzałam skład chleba. To był chleb żytni razowy z niewielkim dodatkiem mąki pszennej (5%). Bez cukru, miodu czy słodu.

Po pączku cukier może być niższy bo pączek jest tłusty a tłuszcz podobno spowalnia cukier. U mnie w jednej piekarni jest chleb IG czyli z obniżonym indeksem glikemicznym. Czasem go kupuję jak jestem w okolicy.

No właśnie już mi ktoś polecał bardziej tłustą dietę (mówię o zdrowych tłuszczach nie o tych z pączka:P ) ale ja wcześniej byłam na wysoko węglowodanowej diecie roślinnej i tłuszcz w większych ilościach bardzo mi nie służy. Zacznę właśnie od refluksu skończę na tym, że nie mam woreczka żółciowego i później boli mnie chyba wszystko;/ To samo jest z białkiem - nie mogę zbyt dużo bo się zatkam i koniec. Brzuch mam po tym jakbym przynajmniej trojaczki tam miała;/
Stary 2016-05-06, 10:19   #3461
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dziewczyny z cukrzycą, pamiętacie ten przepis na chleb gryczany, który wam wrzucalam? On ma podobno super ig

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 10:20   #3462
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
No dobra, to moje jedyne ciążowe zdjęcie, bo bardzo nie lubię zdjęć od szyi w dół
Zrobione 1,5 tyg temu. Proszę się nie śmiać z wrzynających się legginsów. Przed wyjściem porwałam dwie pary ciążowych rajstop. Mogłam się wbić w dżinsy ale tak bardzo chciałam wyjść ubrana inaczej niż na co dzień więc było mi już wszystko jedno
ale Lachon!
Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Hej Laseczki, ja już dobiłam do magicznej setki na wadze ... Strasznie dużo mi przybyło między ostatnią wizytą u gina bo 4 kg a wizyte mam dopiero 12 maja więc jest jeszcze "szansa" , że przytyje więcej do wizyty. Nie jem jakoś inaczej niż np miesiąc czy dwa wcześniej a przybrałam mocno. Ide dzisiaj na krzywą cukrową ze szwagierką więc 3majcie za nas kciuki, żeby się obyło bez wymiotów i najważniejsze żeby cukrzycy nie było.
Trzymam kciuki za krzywą!

Cytat:
Muszę się wygadać. TZ dostał ofertę pracy jako manager, ta sama firma tylko inna, wyzsza pozycja. Wszystko świetnie, tylko trzeba bedzie sie przeprowadzić na drugą stronę Anglii
Plusy są takie, że to regiony gdzie mieszka moja rodzina i miałabym blizej, a z drugiej strony przeprowadzka z malutkim dzieckiem będzie bardzo cięzka. Korci mnie jednak bo juz dawno chcialam sie ruszyc z tego pipidówa w którym teraz jestesmy, a tam byłoby blizej się do moich.
TZ narazie prowadzi negocjacje ile mu bedą płacić plus dostanie kase na przeprowadzkę i firmowy samochód takze nie jest żle. Powiedział im, że dopiero po sierpniu bedziemy w stanie sie przeniesc.

Tutaj wszystko juz znam (5 lat) , a tam bede musiala sie przyzwyczajac od nowa do miejsca. Lubie tez moj obecny dom wiec ciezko bedzie go opuscic.

Mam mieszane uczucia ehhh
Zawsze jest ciężko opuścić 'stare mury', ale ta perspektywa nowego życia jest świetlana Lepsza kasa, bliżej rodzina, która zawsze pomoże, gdy będziesz tego potrzebować. Ja bym się długo ńie zastanawiała. Owszem wizja przeprowadzki z malutkim dzieckiem przeraża.. dla pocieszenia mńie to też będzie chyba czekać, bo my wynajmujemy mieszanie do max końca lutego, bo wlasciciel chce je sprzedac
Da się radę! Trzeba chwytać byka za rogi!

Cytat:
Melduję się po wizycie, z dzieciem wszystko w porządku, waży ok 630g, mam zielone światło na podróż

Jutro Mężuś zabiera mnie do Mc'donalda na lody Mc'flurry
do jutra jeszcze tak daleko.. eh

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019

Edytowane przez Afrodita
Czas edycji: 2016-05-06 o 10:21
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 10:20   #3463
iweczka
Zakorzenienie

Hej,
Ja już po glukozie. Dałam radę wypić bez problemu, ale już ostatnie 15 minut przed 3 wkłuciem było mi słabo ...

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Ja w przedszkolu przechodziłam przez owsiki z 10 razy bo ciągle się zarażałam na nowo, do tego złapałam gliste ludzką ...
Do dziś pamiętam smak "pyrantelum" takiego leku na owsiki... współczuję

Ten sam syrop córka dostał, też mówiła że ohydny

Cytat:
Ja też byłam w rossmannie ale kupiłam 5 lakierów do paznokci
Niestety nie możesz pić wody w czasie obciążenia glukozą , bo to może zafałszować wyniki.
!
Zaszalałaś

Tak, siedziałam o suchym pysku 2 h

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość

Proszę nie zwracać uwagi na wszechobecny bałagan i moją minę widoczną na jednym zdjęciu, w rzeczywistości drugiej brody nie mam, aż tak źle nie jest
Fajna sukienka, ładnie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że jak mi zaczęła mówić o popuszczaniu moczu itp., to wizja term odeszła mi jak ręką odjął

Wylot mamy 17.05.

A przed glukozą można wypić wodę, żeby krew lepiej leciała? Ja zawsze tak robię, bo inaczej ciężko... Ja idę w następną sobotę i wprost nie mogę się doczekać

A do odrobaczania naturalnego dobra jest ziemia okrzemkowa. Wiem stąd, że używa się tego do odrobaczania kotów, ale kiedyś mi przemknęło, że u ludzi także świetnie się sprawdza.
:
Ja rano przed wyjściem z domu wypiłam 2 łyki wody

Co do term wizytę mam we wtorek to podpytam dokładnie, ale już raz miałam małe bakterie w moczu więc pewnie odpuszczę, żeby nie dorobić się

Cytat:
Hej Laseczki, ja już dobiłam do magicznej setki na wadze ... Strasznie dużo mi przybyło między ostatnią wizytą u gina bo 4 kg a wizyte mam dopiero 12 maja więc jest jeszcze "szansa" , że przytyje więcej do wizyty. Nie jem jakoś inaczej niż np miesiąc czy dwa wcześniej a przybrałam mocno. Ide dzisiaj na krzywą cukrową ze szwagierką więc 3majcie za nas kciuki, żeby się obyło bez wymiotów i najważniejsze żeby cukrzycy nie było.
Mi teraz między wizytami przybyło około 2,5 kg-3 kg.
Wizyta we wtorek
Też nie jem więcej, przynajmniej nie wydaje mi się, ale waga systematycznie idzie do przodu ....

Co do moich wczorajszych zakupów w Lidlu, sukienkę oddaję.
To nie ciążowa, tylko zwykła, ale wzięłam 40/42 (normalnie noszę 36/38) ale kiepsko wygladam
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 10:21   #3464
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

a już tam detektyw..to się nazywa wyuczona czujność

okrzepłam troche po wizycie.. będę leżeć, nie chcę pluć sobie w brodę,że coś zaniedbałam...jestem z leżeniem pogodzona, jedyne czego się obawiam,że to za mało...
jutro na chwilę skoczymy na czterdziechę szwagra na obiad , a w niedzielę, jeśli brzuch nie będzie dawał znaków, może z okazji rocznicy ślubu też wyskoczymy na obiad..to tyle aktywności na ten tydzień..

Cytat:
Faktycznie pisała

buahahah... teczki nie,ale foldery sobie na kompie zakładam

Cytat:
Ja właśnie tez tak myśle. Piernik wie wszystko
buahaha wariaty... jeszcze parę odpowiedzi na moje pytania muszę uzyskać. do sierpnia się wyrobię

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Super, że z dzidzią wszystko dobrze! gdzie konkretnie jedziecie?

34 mg jonów magnezu
to daje Ci dzienną dawką 100mg jonów..gdzieś mi sie obiło o oczy,że w ciąży zaleca sie przyjmować 400mg..ale to trzeba by doszukać.. w moim preparacie jest 70mg, lekarz zalecał 2x1 tabletkę, ale ja najczęściej przyjmuję 3x1 od jakiegoś czasu..

Cytat:

to nie wiem.. może masz jakiś super dobry pszenny chleb albo żytni z zakamuflowanym składnikiem , który podnosi Ci cukier.. w żytnim pewnie są też dodatki typu sezam, dynia,otręby? może coś z tego Ci podnosi cukier:confused :
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 10:23   #3465
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
te fałdki to pewnie woda
miłego dnia. Daj znać jak tam po wizycie
Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Gromadzenie wody w takim tempie z nadciśnieniem to nic dobrego.

Ja w pierwszej ciąży strasznie wodę zbierałam w organizmie.
Potem jeszcze nadciśnienie doszło.
Zona ma rację, to nic dobrego :/
Stary 2016-05-06, 10:24   #3466
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Dziewczyny z cukrzycą, pamiętacie ten przepis na chleb gryczany, który wam wrzucalam? On ma podobno super ig

Ja pamiętam, ale mój TŻ nie ma czasu go zrobić, a ja mam dwie lewe ręce do pieczenia chlebów, bułek czy nawet pizzy...
Stary 2016-05-06, 10:26   #3467
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

Ja nie pamiętam. Może jeszcze mnie tu nie było. Możesz podać przepis?

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Hej,
Ja już po glukozie. Dałam radę wypić bez problemu, ale już ostatnie 15 minut przed 3 wkłuciem było mi słabo ...

Ten sam syrop córka dostał, też mówiła że ohydny

Zaszalałaś

Tak, siedziałam o suchym pysku 2 h
Najważniejsze że dałaś radę Kiedy wyniki?
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 10:30   #3468
TinkerrBell
Zadomowienie

Czy ktoś może mnie kopnąć w zadek? Muszę ogarnąć kuchnię i wstawić zupę na obiad, bo obiecałam dzieciowi pomidorówkę.
A jak nie chcecie mnie kopać to wyślijcie mi jakąś Marysię, co by to zrobiła za mnie...
Stary 2016-05-06, 10:30   #3469
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Iweczka super ze juz po kciuki za wyniki :Kciuki:

Synkowi ida dwie piątki dolne wczoraj nic nie chcial jesc dzisiaj ma biegunke :-( na szczescie dzisiaj je uff.

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Edytowane przez Lucynka20xd
Czas edycji: 2016-05-06 o 10:32
Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 10:32   #3470
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że wszystko dobrze

Cytat:
Ja nie pamiętam. Może jeszcze mnie tu nie było. Możesz podać przepis?

Najważniejsze że dałaś radę Kiedy wyniki?
Wyniki najprawdopodobniej jutro po 12.
Robiłam też ponownie toxoplazmoze.
Stary 2016-05-06, 10:36   #3471
florencee
Zadomowienie

Hej.

Cytat:
Kciuki za krzywą i wyniki.

Cytat:
Muszę się wygadać. TZ dostał ofertę pracy jako manager, ta sama firma tylko inna, wyzsza pozycja. Wszystko świetnie, tylko trzeba bedzie sie przeprowadzić na drugą stronę Anglii
Plusy są takie, że to regiony gdzie mieszka moja rodzina i miałabym blizej, a z drugiej strony przeprowadzka z malutkim dzieckiem będzie bardzo cięzka. Korci mnie jednak bo juz dawno chcialam sie ruszyc z tego pipidówa w którym teraz jestesmy, a tam byłoby blizej się do moich.
TZ narazie prowadzi negocjacje ile mu bedą płacić plus dostanie kase na przeprowadzkę i firmowy samochód takze nie jest żle. Powiedział im, że dopiero po sierpniu bedziemy w stanie sie przeniesc.

Tutaj wszystko juz znam (5 lat) , a tam bede musiala sie przyzwyczajac od nowa do miejsca. Lubie tez moj obecny dom wiec ciezko bedzie go opuscic.

Mam mieszane uczucia ehhh
Dla mnie też wygląda to jakby były same plusy. Przyzwyczaisz się pewnie raz dwa, a dom możecie mieć fajniejszy. Nawet jeszcze w ciąży myślę, że udałoby Wam się przeprowadzić. Nie możesz się przemęczać, ale jakby trzeba było, moglibyście pomyśleć o poproszeniu kogoś o pomoc w pakowaniu, noszeniu, załatwić ewentualnie transport w firmie przeprowadzkowej - wszystko się jakoś da ogarnąć. Może nawet okazać się to łatwiejsze niż z maleństwem jakoś zaraz po porodzie, bo może wtedy też jeszcze niekoniecznie będziesz się idealnie czuła, a dodatkowo do ogarnięcia w trasie będzie noworodek. :P Co też myślę, że jest do zrobienia, bo wszystko się jakoś da zorganizować, jak trzeba to trzeba.

Cytat:
(...)

Wczoraj w rossmannie widziałam podróbkę torby Skip Hop
http://www.rossmann.pl/Produkt/Semi-...zt,381616,5900
Wyglądała nieźle i u mnie kosztowała niecałe 50zł. Nie jestem ekspertem od Skip Hopa ale jak go ostatnio oglądałam w Smyku to wydała mi się bardzo ciężka a ta taka nie jest. Może komuś się przyda.

Dziś jedziemy do teściów, bo w sobotę ślub siostry TŻa. Zostajemy do niedzieli a poniedziałek jeszcze jedziemy do Krakowa bo TŻ ma tam jakieś służbowe sprawy do ogarnięcia a od teściów będzie bliżej więc chcemy za jednym zamachem wszystko załatwić. Szkoda że nie będzie czasu żeby coś pozwiedzać bo w Krakowie byłam tylko raz. Więc pewnie dopiero we wtorek się odezwę i już nie dam rady Was nadrobić Postaram się wasz czytać w telefonie na tyle ile internet pozwoli. Ale nie mam apki więc nie mogę odpisywać.
Udanego wyjazdu.
Ta torba z Rossmanna wygląda spoko.

Cytat:
A mi się wydaje że nie masz mieszanych uczuć tylko strach przed zmianą. A tak naprawdę to chcesz tej przeprowadzki ja bym się nie zastanawiała tylko działała

Cieszę się, że wszystko w porządku, to już duże maleństwo. I możesz spokojnie jechać, super!

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Hej,

(...)
Fajnie, że masz to za sobą, trzymam kciuki za wyniki!

Cytat:

okrzepłam troche po wizycie.. będę leżeć, nie chcę pluć sobie w brodę,że coś zaniedbałam...jestem z leżeniem pogodzona, jedyne czego się obawiam,że to za mało...
jutro na chwilę skoczymy na czterdziechę szwagra na obiad , a w niedzielę, jeśli brzuch nie będzie dawał znaków, może z okazji rocznicy ślubu też wyskoczymy na obiad..to tyle aktywności na ten tydzień..

(...)
No i bardzo dobrze, leż, relaksuj się i myśl pozytywnie. Fajnie że w weekend będziesz miała możliwość wyrwania się na trochę z domu.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 10:37   #3472
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

buahahah... teczki nie,ale foldery sobie na kompie zakładam

buahaha wariaty... jeszcze parę odpowiedzi na moje pytania muszę uzyskać. do sierpnia się wyrobię

To ja z okazji Waszej rocznicy pojadę wózki obejrzeć

W weekend zaszalejesz, nazbieraj wspomnień żeby mieć o czym myślec przez najbliższy leżący czas

To ja sie nie zdziwię jak wyślesz nam jakaś ankietę do wypełnienia
Stary 2016-05-06, 10:40   #3473
Aniol1985
Zadomowienie

Dziewczyny, dzięki za miłe słowa otuchy i kciuki. Kciuki maja moc tym razem glukoza została we mnie , chociaż nie powiem łatwo nie byłoszczególne pierwsze pół godziny było krytyczne zrobiło mi sie goraco , mega duszno słabo i niedobrze na raz . Dzieć w brzuchu buszował jak diabeł tasmański mocno kopiąc i to nie za bardzo pomagało za każdym razem jak dostałam kopa to mi sie odbjało tym świństwem. Byłam ze szwagierka i widac jak organizmy inaczej reagują mi było niedobrze od poczatku ale po tych 30 min stopniowa poprawa nastąpiła po godzinie myślałam że zaziewam się na śmierć tak mi sie spac chciało. Szwagierka znowu od poczatku czuła sie oki a na ok poł godziny przed ostatnim pobraniem zaczęło jej sie robić niedobrze . W każdym razie i ja i ona dałyśmy radę , teraz tylko żeby wyniki były dobre troszke mnie to martwi, bo przy ostatnim badaniu pierwszy wynik miałam na granicy. Ogólnie pierwsze pobranie po wypiciu glukozy miałam robione 3 min za szybko mam nadzieję że to nic nie wpłynie na badanie.
Ja również dzisiaj mam 100 dniówkę więc też stawiam wszystkim soczek tylko nie słodki
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 10:46   #3474
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, dzięki za miłe słowa otuchy i kciuki. Kciuki maja moc tym razem glukoza została we mnie , chociaż nie powiem łatwo nie byłoszczególne pierwsze pół godziny było krytyczne zrobiło mi sie goraco , mega duszno słabo i niedobrze na raz . Dzieć w brzuchu buszował jak diabeł tasmański mocno kopiąc i to nie za bardzo pomagało za każdym razem jak dostałam kopa to mi sie odbjało tym świństwem. Byłam ze szwagierka i widac jak organizmy inaczej reagują mi było niedobrze od poczatku ale po tych 30 min stopniowa poprawa nastąpiła po godzinie myślałam że zaziewam się na śmierć tak mi sie spac chciało. Szwagierka znowu od poczatku czuła sie oki a na ok poł godziny przed ostatnim pobraniem zaczęło jej sie robić niedobrze . W każdym razie i ja i ona dałyśmy radę , teraz tylko żeby wyniki były dobre troszke mnie to martwi, bo przy ostatnim badaniu pierwszy wynik miałam na granicy. Ogólnie pierwsze pobranie po wypiciu glukozy miałam robione 3 min za szybko mam nadzieję że to nic nie wpłynie na badanie.
Ja również dzisiaj mam 100 dniówkę więc też stawiam wszystkim soczek tylko nie słodki
To świetnie, że dałyście radę. Daj znać, jak będziesz miała wyniki.
I brawa za studniówkę.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 10:50   #3475
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Brawa za udaną glukoze. Dzielne dziewuchy

Stary 2016-05-06, 10:52   #3476
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ktoś może mnie kopnąć w zadek? Muszę ogarnąć kuchnię i wstawić zupę na obiad, bo obiecałam dzieciowi pomidorówkę.
A jak nie chcecie mnie kopać to wyślijcie mi jakąś Marysię, co by to zrobiła za mnie...
taka Marysia to nr telefonu po pizzę myślę,że dzieci się nie obrażą... dasz dużo rukoli i też zjesz

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość

Synkowi ida dwie piątki dolne wczoraj nic nie chcial jesc dzisiaj ma biegunke :-( na szczescie dzisiaj je uff.
biedny Mały, oby poszło już szybko i bezboleśnie..

Cytat:
To ja z okazji Waszej rocznicy pojadę wózki obejrzeć

W weekend zaszalejesz, nazbieraj wspomnień żeby mieć o czym myślec przez najbliższy leżący czas

To ja sie nie zdziwię jak wyślesz nam jakaś ankietę do wypełnienia
jea
hahahaha tak zrobię..
wolę bardziej wyrafinowane sposoby

Cytat:
fajnie,że miałas towarzystwo i obie macie to za sobą..to teraz trzymamy kciuki za wyniki
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 10:52   #3477
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość

Ojjj biedny
Stary 2016-05-06, 11:07   #3478
TinkerrBell
Zadomowienie

Hej słodkie mamy
Przygotowałam listę 14 śniadań, jak ktoś chce bym się podzieliła to wie co ma zrobić
Można oczywiście mieszać z drugim śniadaniem jak ktoś będzie mieć ochotę.

Na samą myśl już jestem głodna

Teraz muszę pod to zaplanować zakupy
Dziś z tej listy chyba zrobię placki z serka wiejskiego
Stary 2016-05-06, 11:21   #3479
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Też mam dzisiaj pomidorówę!

Dotarła już paczka ze Smyka z ciuszkami

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 11:41   #3480
agnszp
Rozeznanie

Cytat:

Super z dzidzią ok i ze masz zielone światło
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości