|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część IV.
|
|
|
|
#3452 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
![]() Ja czasami wykazuję się pamięcią wiewiórki....dobrą ale krótką ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#3453 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie da sobie w kasze dmuchać i wszyscy wiedzą, ze on zawsze ma racje Teraz juz ma pod sobą pare ludzi w zespole którymi kieruje i świetnie sobie radzi. Takze sama rola go nie przeraza tylko nowi ludzie. Nie wie czy trafi na idiotów czy na jakis kompetentnych ludzi ![]() To są okolice Blackburn, Lancashire. |
|
|
|
|
#3455 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 34 mg jonów magnezu Cytat:
I właśnie, dlaczego nie moglibyście już teraz się przeprowadzić?Mój mąż rok temu brał udział w konkursie u siebie w banku na kierownika swojego biznesu (ale w innym oddziale) i na ostatnim etapie przegrał z koleżanką. Niedawno była mała aferka (związana z niedopilnowaniem procedur) i dziewczyna została zdegradowana do poprzedniego stanowiska i znów ogłosili konkurs. Mój mąż jednak nagle znalazł kilka powodów, aby nie aplikować ponownie m.in. świetna szefowa (niedawno im się zmieniła), podwyżka którą niedawno dostał, dziecko i fakt że za niedługo zniknie z pracy na jakieś 1,5 miesiąca i po zmianie stanowiska to tak średnio no i przede wszystkim to, że z racji powodów poszukiwania nowego kierownika pewnie nowa osoba będzie dużo bardziej sprawdzana podczas pracy. I najpierw się trochę wkurzyłam, bo od dawna mówił, że jak będzie okazja to będzie próbował wskoczyć na level wyżej. Ale później stwierdziłam, że to musi być JEGO decyzja nie mogę na to wpływać, bo w końcu to jego kariera zawodowa. Przyjdzie czas, że sam będzie tego chciał ![]() Cytat:
|
|
#3456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3457 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A mnie się marzy chałka najlepiej z miodem albo dżemem
|
||
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
witam
Wczoraj nie załapałam się już na nic w lidlu za to zakupy w rossmann udane . Miałam wczoraj tak zabiegany dzień, że padłam wieczorem przed komputerem ......Mam straszną zgagę po żelazie Mamuśki piękne macie brzuszki
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz by było ciezko sie przeprowadzić bo ani nie mogę dzwigac ani sie przemęczać więc kiepsko z pakowaniem czegokolwiek. Dlatego bedziemy musieli poczekać po porodzie. Poza tym nowe miejsce tuz przed porodem to nie jest dobry pomysł, a to tylko 3 miesiace juz. Pewnie minie pare tygodni zanim cos konretnego ustalą, na jakis warunkach to bedzie i na jakiej kasie. Co do szczebelków zawodowych czasami trzeba brac byka za rogi, a czasami poczekac na lepszą dogodniejszą okazję. Mój TZ i tak powoli zostawał managerem, ale wolno to szło i podwyzka powolna, a tak to dostanie od razu plus okazja do przeprowadzki o której i tak myśleliśmy. Chyba juz jestem coraz bardziej przekonana. TinkerrBell O amazonie nie wiem. Jak kolega opisywal okolice? Musze poznac tez pare opinii. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-05-06 o 10:17 |
|
|
|
|
#3460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie już mi ktoś polecał bardziej tłustą dietę (mówię o zdrowych tłuszczach nie o tych z pączka:P ) ale ja wcześniej byłam na wysoko węglowodanowej diecie roślinnej i tłuszcz w większych ilościach bardzo mi nie służy. Zacznę właśnie od refluksu skończę na tym, że nie mam woreczka żółciowego i później boli mnie chyba wszystko;/ To samo jest z białkiem - nie mogę zbyt dużo bo się zatkam i koniec. Brzuch mam po tym jakbym przynajmniej trojaczki tam miała;/
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z cukrzycą, pamiętacie ten przepis na chleb gryczany, który wam wrzucalam? On ma podobno super ig
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3462 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Lepsza kasa, bliżej rodzina, która zawsze pomoże, gdy będziesz tego potrzebować. Ja bym się długo ńie zastanawiała. Owszem wizja przeprowadzki z malutkim dzieckiem przeraża.. dla pocieszenia mńie to też będzie chyba czekać, bo my wynajmujemy mieszanie do max końca lutego, bo wlasciciel chce je sprzedac![]() Da się radę! Trzeba chwytać byka za rogi! ![]() Cytat:
![]() ![]() Jutro Mężuś zabiera mnie do Mc'donalda na lody Mc'flurry ![]() do jutra jeszcze tak daleko.. eh ![]()
.. i ślubuję Ci.. ![]() czerwiec 2015Zuzanka II kreski Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-05-06 o 10:21 |
||||
|
|
|
#3463 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Ja już po glukozie. Dałam radę wypić bez problemu, ale już ostatnie 15 minut przed 3 wkłuciem było mi słabo ... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak, siedziałam o suchym pysku 2 h ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do term wizytę mam we wtorek to podpytam dokładnie, ale już raz miałam małe bakterie w moczu więc pewnie odpuszczę, żeby nie dorobić się ![]() Cytat:
Wizyta we wtorek ![]() Też nie jem więcej, przynajmniej nie wydaje mi się, ale waga systematycznie idzie do przodu .... Co do moich wczorajszych zakupów w Lidlu, sukienkę oddaję. To nie ciążowa, tylko zwykła, ale wzięłam 40/42 (normalnie noszę 36/38) ale kiepsko wygladam
|
||||||
|
|
|
#3464 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
okrzepłam troche po wizycie.. będę leżeć, nie chcę pluć sobie w brodę,że coś zaniedbałam...jestem z leżeniem pogodzona, jedyne czego się obawiam,że to za mało... jutro na chwilę skoczymy na czterdziechę szwagra na obiad , a w niedzielę, jeśli brzuch nie będzie dawał znaków, może z okazji rocznicy ślubu też wyskoczymy na obiad..to tyle aktywności na ten tydzień.. Cytat:
buahaha wariaty... jeszcze parę odpowiedzi na moje pytania muszę uzyskać. do sierpnia się wyrobię ![]() Cytat:
Cytat:
:confused :
|
||||
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w pierwszej ciąży strasznie wodę zbierałam w organizmie. Potem jeszcze nadciśnienie doszło. Zona ma rację, to nic dobrego :/ |
|
|
|
|
#3466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3467 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Kiedy wyniki?
|
||
|
|
|
#3468 |
|
Zadomowienie
|
Czy ktoś może mnie kopnąć w zadek? Muszę ogarnąć kuchnię i wstawić zupę na obiad, bo obiecałam dzieciowi pomidorówkę.
A jak nie chcecie mnie kopać to wyślijcie mi jakąś Marysię, co by to zrobiła za mnie...
|
|
#3469 |
|
Wtajemniczenie
|
Iweczka super ze juz po kciuki za wyniki :Kciuki:
Synkowi ida dwie piątki dolne wczoraj nic nie chcial jesc dzisiaj ma biegunke :-( na szczescie dzisiaj je uff.
Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ![]() Adrianek ♥♥ 30.05.2014 /3700g,59cm/ http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png Edytowane przez Lucynka20xd Czas edycji: 2016-05-06 o 10:32 |
|
|
|
#3470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Robiłam też ponownie toxoplazmoze. |
||
|
|
|
#3471 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej.
Cytat:
![]() Cytat:
Nawet jeszcze w ciąży myślę, że udałoby Wam się przeprowadzić. Nie możesz się przemęczać, ale jakby trzeba było, moglibyście pomyśleć o poproszeniu kogoś o pomoc w pakowaniu, noszeniu, załatwić ewentualnie transport w firmie przeprowadzkowej - wszystko się jakoś da ogarnąć. Może nawet okazać się to łatwiejsze niż z maleństwem jakoś zaraz po porodzie, bo może wtedy też jeszcze niekoniecznie będziesz się idealnie czuła, a dodatkowo do ogarnięcia w trasie będzie noworodek. :P Co też myślę, że jest do zrobienia, bo wszystko się jakoś da zorganizować, jak trzeba to trzeba. Cytat:
![]() Ta torba z Rossmanna wygląda spoko. Cytat:
I możesz spokojnie jechać, super!Cytat:
Cytat:
Fajnie że w weekend będziesz miała możliwość wyrwania się na trochę z domu.
|
||||||
|
|
|
#3472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja z okazji Waszej rocznicy pojadę wózki obejrzeć ![]() W weekend zaszalejesz, nazbieraj wspomnień żeby mieć o czym myślec przez najbliższy leżący czas ![]() To ja sie nie zdziwię jak wyślesz nam jakaś ankietę do wypełnienia
|
|
|
|
|
#3473 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dzięki za miłe słowa otuchy i kciuki. Kciuki maja moc tym razem glukoza została we mnie , chociaż nie powiem łatwo nie byłoszczególne pierwsze pół godziny było krytyczne zrobiło mi sie goraco , mega duszno słabo i niedobrze na raz . Dzieć w brzuchu buszował jak diabeł tasmański mocno kopiąc i to nie za bardzo pomagało za każdym razem jak dostałam kopa to mi sie odbjało tym świństwem. Byłam ze szwagierka i widac jak organizmy inaczej reagują mi było niedobrze od poczatku ale po tych 30 min stopniowa poprawa nastąpiła po godzinie myślałam że zaziewam się na śmierć tak mi sie spac chciało. Szwagierka znowu od poczatku czuła sie oki a na ok poł godziny przed ostatnim pobraniem zaczęło jej sie robić niedobrze . W każdym razie i ja i ona dałyśmy radę , teraz tylko żeby wyniki były dobre troszke mnie to martwi, bo przy ostatnim badaniu pierwszy wynik miałam na granicy. Ogólnie pierwsze pobranie po wypiciu glukozy miałam robione 3 min za szybko mam nadzieję że to nic nie wpłynie na badanie.
Ja również dzisiaj mam 100 dniówkę więc też stawiam wszystkim soczek tylko nie słodki
|
|
|
|
#3474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I brawa za studniówkę.
|
|
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3476 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę,że dzieci się nie obrażą... dasz dużo rukoli i też zjesz ![]() Cytat:
Cytat:
hahahaha tak zrobię.. wolę bardziej wyrafinowane sposoby Cytat:
|
||||
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3478 |
|
Zadomowienie
|
Hej słodkie mamy
Przygotowałam listę 14 śniadań, jak ktoś chce bym się podzieliła to wie co ma zrobić Można oczywiście mieszać z drugim śniadaniem jak ktoś będzie mieć ochotę. Na samą myśl już jestem głodna ![]() Teraz muszę pod to zaplanować zakupy Dziś z tej listy chyba zrobię placki z serka wiejskiego
|
|
#3479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dotarła już paczka ze Smyka z ciuszkami
|
|
#3480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super z dzidzią ok i ze masz zielone światło
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

:brzydal :

I właśnie, dlaczego nie moglibyście już teraz się przeprowadzić?
1.09.2012
najlepiej z miodem albo dżemem 

za to zakupy w rossmann udane

Strasznie dużo mi przybyło między ostatnią wizytą u gina bo 4 kg a wizyte mam dopiero 12 maja więc jest jeszcze "szansa" , że przytyje więcej do wizyty. Nie jem jakoś inaczej niż np miesiąc czy dwa wcześniej a przybrałam mocno. Ide dzisiaj na krzywą cukrową ze szwagierką więc 3majcie za nas kciuki, żeby się obyło bez wymiotów i najważniejsze żeby cukrzycy nie było.

czerwiec 2015

:confused :