Mamusie czerwcowe cz. 6 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-06, 10:34   #361
agusiia69
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Witam sie po wizycie lekarz mnie uspokoił ze mam waga sie nie stresować rośnie prawidłowo taki jej urok ze nie bedzie grubaskiem tylko drobniutka a ma jeszcze czas aby przybrać jedynie podobała mu sie moja morfologia i przepisał mi ful tabletek miał pobrać posiew ale jest piątek po godzinie 10:00 było wiec nie mógł pobrać :/ poprawił krążek po cos mu nie pasowało może sie zsunął :/ jak zapytałam czy jest możliwość ze urodzę wcześniej to sie zaczął śmiać i powiedział ze po 38tc urodzę bo wtedy bedzie ściągać krążek może nawet w 37yc zobaczymy co mi powie na kolejnej wizycie

Anuszka proszę wpisz mi wizytę na 30.05.2016 godzi 14:00 jak sie da to dopisz mi proszę wózek ADAMEX BARLETTA 837S 2w1
Dobrze, że lekarz Cię uspokoił Moja również będzie drobniutka a wagą też się martwiłam.
Stary 2016-05-06, 10:39   #362
zebrah
Rozeznanie

Madzius, Weronia- brawa za wizyty! Pięknie, że dzieciaczki rosną. Na tym etapie ciąży już po prostu widać, czy dzieci będą drobnej budowy czy kluseczki.

Ledwo posprzątałam wszystko- wsadziłam dziecko do wanny- zaczął wylewać wodę na łazienkę. Wyciągnęłam, ubrałam, nakremowałam, zaczęłam wrzucać ubranka brudne z tego płynu do pralki- dorwał doniczkę z ziemią i porozsypywał. DZIEŃ ŚWIRA.
To umocniło mnie w przekonaniu, że bez naszej niani na te 2 tygodnie się nie obejdzie, bo ja już nie nadążam za Rafkiem i nie mam też cierpliwości i mnie nerwy na te psoty biorą.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 10:47   #363
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
nic jeszcze konkretnego nie zrobiłam w pracy i już chyba nie zrobię
to teraz do domu i odpoczywaj

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 10:48   #364
haneczkab92
Ania

Dzień dobry. Piękny dzień się zapowiada.

Wróciłam z zakupów, i z laboratorium. Tam się tylko wkurzyłam- wchodzę, w przychodni chyba z 30 osób, większość do rejestracji..Pytam, czy mogę zostawić tą próbkę(gbs)- w domyśle szybko pomiędzy ludźmi(bo dużo chorych było). A babka do mnie, że nie, że muszę czekać, że ciężarne nie mają pierwszeństwa tutaj(pielęgniarka..).. bardzo mnie to zirytowało... końcem końców zapłaciłam pomiędzy ludźmi i tylko zostawiłam tą próbkę, ale się bardzo zirytowałam...
Na pocieszenie w rosmmanie kupiłam 4 pomadki i dwa masełka do ust

Cytat:
Najważniejsze aby jak najdłużej wytrwać w dwupaku dla dziecka każdy dzień jest na wagę złota a Ty musisz jakoś to wytrzymać my Cię będziemy wspierać łatwo nam sie mówi ale nikt nie chce być w szpitalu ale jak mus to mus mój maz ma 16 maja urodziny termin mam na koniec czerwca a bardzo by chciał abym urodziła w maju no kocha ten miejsca ale nie ma takiej opcji JA rodzę w czerwcu Tobie rownież tego życzę
Sama ja widziałam jak wychodziła z sklepu ale jak juz była daleko nie przepadam za nią to nie poleciałam sie przywitać, pózniej siostra mi powiedziała ze stała obok mnie i sie gapiła co oglądam za ciuchy :/

No niestety znam ten bó, ja rownież często wyrzucam jedzenie albo po terminie albo juz nie zdatne do jedzenia serce mi sie kraje bo w innych zakątkach świata ludzie nie maja co jeść a ja tak marnuje jedzenie:/ najgorsze juz zamna bo jak zamieszkałam z mężem a jeszcze wtedy jako narzeczeni to owiel więcej wyrzucaliśmy nie byliśmy nauczeni ile czego kupować i sie marnowało:/

Haneczkab92- no jasne olałam juz ale przyznam na początku sie Podirytowalam

Jutro wizyta juz nie mogę sie doczekać mam milion pytań chyba jutro ten lekarz mnie za karę wymeczy na fotelu hehe
Co do wyrzucania jedzenia- to jest chyba najgorsze. Ja staram się kupować tak, zeby tego nie robić, ostatnio się udaje jakoś, ale nawet jak to mieszkam z rodzicami, oni mają kury, koty, więc nawet jak coś zostaje, to nie wyrzucam, a zjadają kury np
Dziękuję za wsparcie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Haneczko, jeszcze niejedna rocznica przed Wami, które spędzicie już z Hanią. Teraz Ty i dzidzia jesteście najważniejsze i dobrze, że lekarz jest czujny, a czas szybko zleci, zobaczysz
A tak, to prawda

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59957356]Soffinka a jak to jest z tym prywatnym szpitalem? Musisz coś płacić?

Asiek masakra z tymi badaniami... Ale pociesze cię że po porodzie nie będą prosić do gsbinetu tylko na obchodzie nóżki szeroko ale już tylko zaglądają .
Przynajmniej u mnie tak było :-D

Haneczka przy Twoich dolegliwościach szpital i cc to najlepsze rozwiązanie. Czujnego Masz lekarza, bardzo dobrze!
Co do Internetu to ja sobie wykupuje najtańszy pakiet- 5zl na miesiąc, nawet nie pamiętam ile mgb ale wystarcza na wizaż i fb mam play na kartę. Więc zorientuj się bo musisz być z nsmi w kontakcie

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Jak byłam ostatnio w szpitalu, to była właśnie kobieta po porodzie, i rano przyszedł obchód i mówią do niej: proszę pokazać krocze- kazali jej zdjąć majtki siatkowe i w ogóle..
Dobrze, że wiem już, jak to może wyglądać
No i z internetem muszę szukać, bo łączności z Wami nie zerwę.

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Hej

U nas też piękna pogoda, kocham maj

Gratuluję udanych wizyt

Karuzelę mamy po starszaku fp rainforest, ale moje dzieci jakiegoś szczególnego zafascynowania nią nie miały.

A ja nie mam żadnych wiadomości z wizyty. Mam bardzo humorzastego lekarza, a wczoraj ewidentnie nie był jego dzień. Zważył, zmierzył ciśnienie i pobrał paciora i tyle. Wyników krwi w ogóle nie skomentował a tam wszystko poszło w dół, hemoglobinę mam 10, żelazo 24 itp. Zrobił usg nic nie mówiąc ile waży, tylko że wody ok i dziękuję do zobaczenia za 3 tyg. Zdębiałam, normalnie mnie zatkało, a że dzieciaki czekały na mnie w poczekalni po prostu wyszłam i tyle Normalnie jakby była to pierwsza moja wizyta to pewnie nigdy już bym do niego nie poszła, ale że znamy się tyle lat to staram się tym nie przejmować. Jednym słowem nic nie wiem, czuję się niedopieszczona

australia87 wpisz mi proszę wizytę na 24.05

Za dzisiejsze wizyty mocne kciuki miłego dnia
Rozumiem, tymbardziej, że dziewczyny przynosza dużo wieści!.
Ale najwazniejsze, że jest ok

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Zdaje się, że tylko to potrafią ginekolodzy :/

Olinka- śliczny chłopczyk

Dziewczyny co Rafek barbarzyńca właśnie zrobił to umieram.
Poszłam się ogarnąć do łazienki- dosłownie 5 minut mnie nie było.
Wychodzę- pół korytarza zalane płynem do prania i dziecko upaprane i zadowolone mówi "o mamo taki kremik mam!".
Teraz jedyne co mi przyszło do głowy to wytarłam ten płyn w starą narzutę i ją wypiorę. Ale i tak się wszystko klei i taka maziuga jest na korytarzu. Oczywiście czeka mnie wycieranie tego na kolanach
O matko!

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Meldujemy sie po wizycie.
szyjka cala, na szczescie.
Znow mi sie infekcja przypaletala. Jak w pierwszej ciazy nie mialam ani razu tak teraz to juz trzecia
Dostalam jeszcze zelazo bo morfologia moglaby byc lepsza.

Nastepna wizyta 20.05 , prosze o dopisanie

U poloznej na ktg wyszedl mi taki super skurcz.
na szczescie tylko jeden. Ale mam uwazac i obserwowac.
takie to mi sie pisaly na porodowce
Dobrze, że z szyjką ok co do infekcji, to współczuję, oby szybko przeszło
A czułaś ten skurcz?

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
haneczka ja też uwielbiam maj (mam w nim urodziny) i wiosnę w ogóle, ale jak mus to mus, i tak połowę spędzisz na wolności . W ogóle nie ogarniam, że jest wiosna, bo przyszłam tu jak jeszcze była zima, a widzę tylko mur, więc śmieję się, że będę o jedną wiosnę młodsza, bo jej nie doświadczę.
No Ty to w ogóle masz przerąbane pod tym względem..
No nic, bliżej juz niż dalej do końca

Cytat:
Witam sie po wizycie lekarz mnie uspokoił ze mam waga sie nie stresować rośnie prawidłowo taki jej urok ze nie bedzie grubaskiem tylko drobniutka a ma jeszcze czas aby przybrać jedynie podobała mu sie moja morfologia i przepisał mi ful tabletek miał pobrać posiew ale jest piątek po godzinie 10:00 było wiec nie mógł pobrać :/ poprawił krążek po cos mu nie pasowało może sie zsunął :/ jak zapytałam czy jest możliwość ze urodzę wcześniej to sie zaczął śmiać i powiedział ze po 38tc urodzę bo wtedy bedzie ściągać krążek może nawet w 37yc zobaczymy co mi powie na kolejnej wizycie

Anuszka proszę wpisz mi wizytę na 30.05.2016 godzi 14:00 jak sie da to dopisz mi proszę wózek ADAMEX BARLETTA 837S 2w1
Anuszka Ci nie dopisze, teraz australia zarządza pierwszą stroną
Dobre wieści przynosisz z wizyty, a wyniki się poprawia

Olinka- synuś śliczny.
I dziękuję.

Chudziaszek- spokojnie, to tylko sen
Weronia i motylek- współczuję wymiotów;*

Dziękuję za informacje odnośnie internetu

Ja od wczoraj biorę lek na puchnięcie, i w nocy wstawałam siku co godzinę...maskara

A dodam, że lekarz, który świetnie się mną zajął- byłam u niego pierwszy raz.. mój jest na urlopie, i polecił mi tego właśnie(koledzy) ale jestem bardzo zadowolona. Pierwszy raz mnie widział a zajął się świetnie, naprawdę

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 10:49   #365
Asiek121
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Ciala ketonowe sa gdy za malo weglowodanow jesz. Tez miałam juz nie mam

Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka
ta dziewczyna co ze mną leży to ma, i lekarz powiedział że musi robić mniejsze przerwy pomiędzy posiłkami, przed samym snem cos jesc i że to po prostu też dzieciaczki jej "zabieraja"
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 10:52   #366
ania230
Zakorzenienie

pielęgniarka i taka franca... znieczulica ludzka!

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-06, 10:55   #367
201711281320
Konto usunięte

Dzień Dobry!
Witam się w 35 tygodniu

Powiedzcie mi dlaczego Wy zamiast wić gniazda siedzicie na wizażu i piszecie tyle, że ciężko to ogarnąć. 12 h mnie tylko nie było!

Ale dzisiaj jest piękna pogoda
Rano byłam w labie oddać mocz i krew do badań. Potem zajechałam do Lidla ale nic z ciuszków nie kupiłam, bo te body 50/56 wydawały mi się za małe ate większe za duże

Potem zajechałam na szybko do sh i kupiłam spodnie i kurtkę dżinsową z Nexta córce i trochę ciuszków dla maluszka.

Zaraz się biorę za ciasto Kinder Country i jakoś będzie trzeba wytrzymać do jutra do 16:00 z próbowaniem

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Hej ho

Cala noc się walalam z boku na bok no i wstalam o 6:00 i spać nie mogę, stresuje się wizytą, trzymajcie kciuki bo jak ten mały Gamoniek się nie odwrócił to się zastrzele chyba
Daj prędko znać co się dowiedziałaś!

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Zaspałam! Ostatni dzień pracy a ja zaspałam! Nie słyszałam budzika i mąż też nie-zwykle mnie szturcha jak nie wstanę.
Hahaha, jaki pech To ewidentny znak, że już najwyższy czas na odpoczynek.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59967346]

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Cytat:
Wychodzę- pół korytarza zalane płynem do prania i dziecko upaprane i zadowolone mówi "o mamo taki kremik mam!".
Teraz jedyne co mi przyszło do głowy to wytarłam ten płyn w starą narzutę i ją wypiorę. Ale i tak się wszystko klei i taka maziuga jest na korytarzu. Oczywiście czeka mnie wycieranie tego na kolanach
Rozwalił mnie ten tekst

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
To będziesz miała pachnąco w korytarzu Czyli jednak rację mają Ci, co chowają takie rzeczy na wyższych półkach
Ja kiedyś piankę do golenia zapomniałam schować Było grubo...

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
Witajcie, wiem trochę późno ale czy można dołączyć?
Śmiało! Może napiszesz nam coś o sobie?

Cytat:
Znow mi sie infekcja przypaletala. Jak w pierwszej ciazy nie mialam ani razu tak teraz to juz trzecia

I nie czułaś tego skurczu? Jakoś nie ogarniam do końca tego ktg

No i brawa za dobre wieści oczywiście!

Cytat:
Dobrze, że wszystko w porządku A z tym krążkiem nigdy nie wiadomo. Mojej koleżance zdjęli krążek po 37 tc. a ona się potem jeszecze bujała długo i urodziła po terminie.

Cytat:
Madzius, Weronia- brawa za wizyty! Pięknie, że dzieciaczki rosną. Na tym etapie ciąży już po prostu widać, czy dzieci będą drobnej budowy czy kluseczki.

Ledwo posprzątałam wszystko- wsadziłam dziecko do wanny- zaczął wylewać wodę na łazienkę. Wyciągnęłam, ubrałam, nakremowałam, zaczęłam wrzucać ubranka brudne z tego płynu do pralki- dorwał doniczkę z ziemią i porozsypywał. DZIEŃ ŚWIRA.
To umocniło mnie w przekonaniu, że bez naszej niani na te 2 tygodnie się nie obejdzie, bo ja już nie nadążam za Rafkiem i nie mam też cierpliwości i mnie nerwy na te psoty biorą.
No to Rafek dzisiaj szaleje. Korzystaj jeszcze z tej niani jak tylko masz taką możliwość

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

olinko cudne masz te fotki! A Michaś jest przesłodki
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 10:57   #368
Radena
Zadomowienie

Cytat:

A ta położna to środowiskowa,czy od gina? Orientujesz się od którego tygodnia robią to ktg?

Cytat:
Hej Gerda myślę że tak napisz coś o sobie, kiedy tp?
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 11:00   #369
201711281320
Konto usunięte

Ciekawe co tam u anuszki...
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 11:10   #370
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
myślę, że na dniach napisze do Nas

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-06, 11:11   #371
Asiek121
Zakorzenienie

mi wychodzą skurcze na każdym ktg takie 40-90% nawet, nie są bolesne, czuje tylko twardnienie całego brzucha
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-06, 11:13   #372
ania230
Zakorzenienie

Wyprałam mate na przewijak a była w kolorowe sówki ... teraz sówek brak. Sprały się

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-06, 11:20   #373
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
madziu dobrze ze z dzieciaczkiem wszystko ok

ja wychodząc do lekarza podejdę do przychodni... ciekawa jestem wyników moczu... czy są bakterie czy nie.

Dzisiaj nadzwyczajnie nic mi się nie chce...

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Jesteś wielka !
Hehe dzięki I rozumiem że o łączeniu dnia mopa z dniem lenia mówisz
Cytat:

Mam podobnie z cierpliwością, choć muszę przyznać, ze moja córka takich pomysłów nie ma. Ale zaraz będę 5 raz zmywać podłogę w łazience, bo robila ente podejście do kupki, a ja w międzyczasie sobie pomyłam. Dodam ze mogła do nocnika zrobić na korytarzu, ale nie musi być do ubikacji.
Także rozumiem i wspieram
Cytat:
No! Ciekawe kiedy będą w domu w komplecie

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Wyprałam mate na przewijak a była w kolorowe sówki ... teraz sówek brak. Sprały się
No co Ty??? W ogóle ich nie widać? W ilu stopniach to upadla?
Kurde wkurzyłabym się
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 11:20   #374
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Hehe dzięki I rozumiem że o łączeniu dnia mopa z dniem lenia mówisz
oczywiście

zjem lub napije sie wody i od razu mam zgagę

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-06, 11:34   #375
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze ze lekarz Cie uspokoil
A tabletki no coz jak trzeba to trzeba. Jeszcze troche

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
A czułaś ten skurcz?
czulam
Najpierw myslalam ze to Zuzia sie tak wypiela. Ale dotykam brzucha a on caly twardy jak skala a polozna mowi ze skurcz sie pisze. nie widzialam maszyny bo lezalam wtedy na plecach.
No i nie bylo to przyjemne

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
A ta położna to środowiskowa,czy od gina? Orientujesz się od którego tygodnia robią to ktg?

Hej Gerda myślę że tak napisz coś o sobie, kiedy tp?
Polozna srodowiskowa
U niej pierwsze ktg mialam w 29 tyg.
u gina robia chyba od 35.
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-06, 11:35   #376
ania230
Zakorzenienie

Zasiłek mam wstrzymany bo zus musi mieć oryginał od pracodawcy... a telefonu nikt nie odbiera. W poniedziałek babeczka będzie do mnie dzwonić co mam zrobić z nowym l4 czy bezpośrednio do nich zanieść tak jak chciałam czy jeszcze jakoś inaczej. Napisałam pismo- maila do inspekcji pracy czekam na odpowiedź od nich.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-06, 11:35   #377
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Elani u mnie nie ma premii chociaz chcialabym. Na kolejne pieluchy bym przeznaczyla Sadze ze to pomylka, wole od razu wyjasnic.
Na drugie sniadanie lody mieta z czekolada od Grycana. Ale dobre ach ta dieta kobiety w ciazy, a mialam cwiczyc silna wole
U mnie tez sloneczko wiec ciesze sie z spacerku.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 11:36   #378
Miqesi
Wtajemniczenie

Hej, Babeczki

Dzisiaj wizytuję. Ogarnęłam Grażynę, nawet fajna mi fryzurka wyszła, jak na mnie to 'poszalałam', bo zostawiłam sobie tylko paseczek
Włosy sobie dzisiaj też ufarbowałam ( te na GŁOWIE!!)
I za dwie godzinki wychodzę do lekarza

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Hej

A ja nie mam żadnych wiadomości z wizyty. Mam bardzo humorzastego lekarza, a wczoraj ewidentnie nie był jego dzień. Zważył, zmierzył ciśnienie i pobrał paciora i tyle. Wyników krwi w ogóle nie skomentował a tam wszystko poszło w dół, hemoglobinę mam 10, żelazo 24 itp. Zrobił usg nic nie mówiąc ile waży, tylko że wody ok i dziękuję do zobaczenia za 3 tyg. Zdębiałam, normalnie mnie zatkało, a że dzieciaki czekały na mnie w poczekalni po prostu wyszłam i tyle Normalnie jakby była to pierwsza moja wizyta to pewnie nigdy już bym do niego nie poszła, ale że znamy się tyle lat to staram się tym nie przejmować. Jednym słowem nic nie wiem, czuję się niedopieszczona
Ojej, współczuję zachowania lekarza. Co za gbur. A co on sobie myśli, że kobieta w zaawansowanej ciąży, to już żadnych informacji nie potrzebuje?? Co za cham.

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
zamowilam koszule te do karmienia takie najzwyklejsze S i kurde Do ziemi prawie siega mama musi mi skrocic

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość

Mnie też mdli, mam mroczki przed oczami i takie ciemne plamy widzę.. W dodatku w moczu ciałach ketonowe.. :-(
Wizyta w poniedziałek, ale zastanawiam się czy dzisiaj nie poszukać lekarza, który by zerknął na moje wyniki..

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Może podejdź do lekarza, bo to chyba nie jest normalne?

Cytat:
Zdaje się, że tylko to potrafią ginekolodzy :/

O rany, Biedna, Ty
Cytat:
Jasne, zapraszamy Napisz coś o sobie I kogo nosisz w brzuszku?
Cytat:
Współczuję infekcji, ale już bliżej niż dalej. Jakoś wytrzymamy Najważniejsze, że wszystko ok i szyjka jeszcze trzyma

Cytat:

No i super Malutka po prostu będzie drobna A teraz wątek ogarnia AUSTRALIA

Cytat:

Ale dzieci mają pomysły, masakra. Może kwiatek mu się nie podobał?
Cytat:
Dzień dobry. Piękny dzień się zapowiada.

Wróciłam z zakupów, i z laboratorium. Tam się tylko wkurzyłam- wchodzę, w przychodni chyba z 30 osób, większość do rejestracji..Pytam, czy mogę zostawić tą próbkę(gbs)- w domyśle szybko pomiędzy ludźmi(bo dużo chorych było). A babka do mnie, że nie, że muszę czekać, że ciężarne nie mają pierwszeństwa tutaj(pielęgniarka..).. bardzo mnie to zirytowało... końcem końców zapłaciłam pomiędzy ludźmi i tylko zostawiłam tą próbkę, ale się bardzo zirytowałam...
Na pocieszenie w rosmmanie kupiłam 4 pomadki i dwa masełka do ust
Jak byłam ostatnio w szpitalu, to była właśnie kobieta po porodzie, i rano przyszedł obchód i mówią do niej: proszę pokazać krocze- kazali jej zdjąć majtki siatkowe i w ogóle..
Dobrze, że wiem już, jak to może wyglądać
No i z internetem muszę szukać, bo łączności z Wami nie zerwę.

Ale chamidło z tej pielęgniarki Pewnie pielęgniarka pierwsza by się pchała bez kolejki, gdyby była w ciąży. Masakra.

Co do oglądania krocza po porodzie. Tutaj na plus jest cc. Wtedy przynajmniej krocze w całości i nie trzeba go pokazywać na obchodzie

Cytat:
A skąd ta mata? W jakiej temperaturze prałaś?

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Edytowane przez Miqesi
Czas edycji: 2016-05-06 o 11:41
Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 11:37   #379
gerda
Zadomowienie

a wiec☺ u mnie juz(albo dopiero) koncowka 32tygodnia, termin mam na 26.06. Bedzie druga dziewczynka, pierwsza juz ma 4 lata skonczone, czas leci jak szlony😆

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-06, 11:39   #380
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
mata kupiona na allegro, prałam w 30 stopniach... po prostu jakieś gówno.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-06, 11:46   #381
haneczkab92
Ania

Cytat:
Też o niej myślę. Pewnie ma zawrót głowy, szpital, Zuzia i sama po cesarce...
Mimo wszystko czekam na wieści od niej

Cytat:
Uuu..to kiepsko..
Ale ma jakiś kolor czy biała mata? będzie bez sówek, czy wyrzucasz?

Cytat:
Dobrze ze lekarz Cie uspokoil
A tabletki no coz jak trzeba to trzeba. Jeszcze troche

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

czulam
Najpierw myslalam ze to Zuzia sie tak wypiela. Ale dotykam brzucha a on caly twardy jak skala a polozna mowi ze skurcz sie pisze. nie widzialam maszyny bo lezalam wtedy na plecach.
No i nie bylo to przyjemne

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------

Polozna srodowiskowa
U niej pierwsze ktg mialam w 29 tyg.
u gina robia chyba od 35.
Ciekawe jak to jest, że niektóre kobiety odczuwają te skurcze, a niektóre nie.
Ja tego ktg nie ogarniam

Cytat:
Zasiłek mam wstrzymany bo zus musi mieć oryginał od pracodawcy... a telefonu nikt nie odbiera. W poniedziałek babeczka będzie do mnie dzwonić co mam zrobić z nowym l4 czy bezpośrednio do nich zanieść tak jak chciałam czy jeszcze jakoś inaczej. Napisałam pismo- maila do inspekcji pracy czekam na odpowiedź od nich.

;/

Cytat:
Hej, Babeczki

Dzisiaj wizytuję. Ogarnęłam Grażynę, nawet fajna mi fryzurka wyszła, jak na mnie to 'poszalałam', bo zostawiłam sobie tylko paseczek
Włosy sobie dzisiaj też ufarbowałam ( te na GŁOWIE!!)
I za dwie godzinki wychodzę do lekarza
Ojej, współczuję zachowania lekarza. Co za gbur. A co on sobie myśli, że kobieta w zaawansowanej ciąży, to już żadnych informacji nie potrzebuje?? Co za cham.

Może podejdź do lekarza, bo to chyba nie jest normalne?

O rany, Biedna, Ty

Jasne, zapraszamy Napisz coś o sobie I kogo nosisz w brzuszku?

Współczuję infekcji, ale już bliżej niż dalej. Jakoś wytrzymamy Najważniejsze, że wszystko ok i szyjka jeszcze trzyma

Ale chamidło z tej pielęgniarki Pewnie pielęgniarka pierwsza by się pchała bez kolejki, gdyby była w ciąży. Masakra.

Co do oglądania krocza po porodzie. Tutaj na plus jest cc. Wtedy przynajmniej krocze w całości i nie trzeba go pokazywać na obchodzie

Jak Ty to zrobiłaś? podziwiam
A no tak, nawet zaczynam zauważać więcej plusów cesarki
A któraś z Was się orientuje, czy mąż może być przy cesarce? tak bym chciała...

Cytat:
a wiec☺ u mnie juz(albo dopiero) koncowka 32tygodnia, termin mam na 26.06. Bedzie druga dziewczynka, pierwsza juz ma 4 lata skonczone, czas leci jak szlony😆
Witaj!

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 11:50   #382
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Gerda witaj , ja mam teoretycznie 32+5 a termin na 30.06 nie ogarniam jak oni to liczą.

Wieczorem muszę jednak pojechać do lekarza. Mam o 19 badanie dna oka i jakoś muszę to połączyć.

Nie ma jeszcze malucha i nie zaczęłam ubranek prać, a codziennie wstawiam pranie i 2-3 zmywarki garów! Nie mam siły tego pracować:-P

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 11:53   #383
Weronia93
Rozeznanie

Bardzo przepraszam Ci Australia tak ładnie zrobiłaś ta pierwsza stronę a ja wropa z przyzwyczajenia wybacz dziękuje dziewczyny ze jesteście czujne
Stary 2016-05-06, 11:53   #384
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Gerda witaj , ja mam teoretycznie 32+5 a termin na 30.06 nie ogarniam jak oni to liczą.

Wieczorem muszę jednak pojechać do lekarza. Mam o 19 badanie dna oka i jakoś muszę to połączyć.

Nie ma jeszcze malucha i nie zaczęłam ubranek prać, a codziennie wstawiam pranie i 2-3 zmywarki garów! Nie mam siły tego pracować:-P

Ja z pierwszego usg mam termin wlasnie na 26 czerwca (om 12, ale mialam nieregularne cykle) i aplikacja pokazuje mi 32t6dz☺ tego sie trzymam, bo inaczej sie pogubie😁

Stary 2016-05-06, 11:56   #385
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Uuu..to kiepsko..
Ale ma jakiś kolor czy biała mata? będzie bez sówek, czy wyrzucasz?
zostawię, całe białe jest i gdzie nie gdzie resztki kolorów.

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Ja z pierwszego usg mam termin wlasnie na 26 czerwca (om 12, ale mialam nieregularne cykle) i aplikacja pokazuje mi 32t6dz☺ tego sie trzymam, bo inaczej sie pogubie😁
dobrze, że można się chociaż trochę sugerować aplikacją

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-06, 11:56   #386
__Veronique
Wtajemniczenie

Witam dziewczęta!

U mnie kolejny dzień lenia, ja nie wiem kiedy się ogarne wczoraj byłam na urodzinach taty, ledwo dałam radę wysiedzieć... Nie dla mnie takie imprezy już. A tak się najadłam, że wieczorem mnie pokarało za to obżarstwo bólem żołądka. A w nocy obudził mnie ból zęba. Mam go zaleczonego i po porodzie mam iść leczyć go kanałowo, mam nadzieję, że to się nie powtórzy, bo inaczej nie wiem co to będzie...

Cytat:
Mamusiu, synuś chciał tylko pomóc w sprzątaniu!

Haneczka, dobrze, że lekarz czujny! Świetne masz podejście, najważniejsze zdrówko dzieciątka! Wszystko będzie dobrze, tylko ten Internet sobie załatwiaj, to wtedy szybko Ci czas zleci a ten weekend ma być ponoć ciepły więc korzystaj z pięknej majowej pogody!! Przełużcie sobie świętowanie rocznicy właśnie na ten weekend i miło spędzcie czas

Olinka, śliczny synuś piękne zdjęcie będzie na pamiątkę a wagą się nie przejmuj, tak jak mówią dziewczyny. Wcale nie jest aż tak niska a trzeba jeszcze wziąć poprawkę na granice błędu w pomiarze.

Cytat:
Jasne! Witaj

Madzius, Weronia gratulacje udanych wizyt! Tych wczorajszych udanych też gratuluję!

za te jeszcze przed wizytą!!

Cytat:
No właśnie!

Miqesi, a nie myślałaś, żeby ten paseczek na dole też machnąć farbą? Jak Ty się dziewczyno przed tż-em będziesz prezentowała? Taka nieharmonijna?? Wstydź się!

Aniu, współczuję Ci tych wszystkich przejść z ZUSem, szefowa itd, niesprawiedliwe to. I jeszcze na dokładkę te cholery sowy Ci w praniu odleciały wkurzyłabym się!

No one's gonna take my soul away.

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-05-06 o 12:01
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 12:01   #387
gerda
Zadomowienie

Mam nadzieje, ze urodze troche wczesniej(he he nadzieja&#128515 bo mam jakies dziwne(niczym nie poparte) przeczucia☺. Wam tez sie tak osoatnio czas dluzy? Pasowalby mi juz 37tydzien😁

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-06, 12:06   #388
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Mi się nie dłuży. Cały czas coś mam poza tym jeszcze muszę sporo rzeczy przygotować

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 12:11   #389
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
a wiec☺ u mnie juz(albo dopiero) koncowka 32tygodnia, termin mam na 26.06. Bedzie druga dziewczynka, pierwsza juz ma 4 lata skonczone, czas leci jak szlony��
Dziwne te wyliczenia, ja mam termin na 22.06 (chociaż na II wizycie pokazywało 23.06, ale potem lekarz wrócił do 22.06), a jestem w 33t.c 3d.
A ostatnią miesiączkę miałam 15.09. Nie wiem, jak oni to liczą. Dlatego zawsze mówią, że urodzić można 2 tygodnie przed TP, jak i dwa tygodnie po

Imię już wybrane?

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość

Miqesi, a nie myślałaś, żeby ten paseczek na dole też machnąć farbą? Jak Ty się dziewczyno przed tż-em będziesz prezentowała? Taka nieharmonijna?? Wstydź się!
Nie da rady, urozmaicenie musi być !

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Mi się nie dłuży. Cały czas coś mam poza tym jeszcze muszę sporo rzeczy przygotować
Mnie też się nie dłuży. Czas leci, jak szalony. Tyle spraw do ogarnięcia, starsze dziecko, więc nie ma czasu na monotonię

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Edytowane przez Miqesi
Czas edycji: 2016-05-06 o 12:12
Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 12:13   #390
Cierpliwosc
Zadomowienie

zebrah a wiesz, że w szpitalu, w którym urodziłam Sarę żaden lekarz nie chcial widzieć mojego krocza po porodzie. Położna zdjęła mi szwy i mnie wypisali. Na I obchodzie po porodzie lekarz nacisnął mi na brzuch i to było cale badanie"ginekologiczne", a leżałam tam od pon do piątku...
haneczko co do męża przy cesarce, zależy od szpitala, zwykle mówią że to operacja i nie wpuszczają, ale jest coraz więcej wyjątków. Musisz pytać u siebie
Posprzątane, odpoczywam bawiąc się lalami
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości