|
|
#391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Dni, uciekaja bo nudy nie ma, ale po 30tygdoniu jakos nie blizej mi do terminu
moja lekarka liczy skonczone tygodnie, dwa razy na usg wyszedl mi 26 czerwca i ta date biore za termin, co do wyliczen to faktycznie dziwne i te roznice? |
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
zło powraca z podwojoną siłą.. i mam nadzieje że tak będzie w jej przypadku.
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-05-06 o 13:17 |
|
|
|
#393 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,ale jestem dziś rozmemlana:-/ obiadu brak,co prawda się pomalowalam,ale nie chce mi się iść do sklepu nawet po coś dobrego na poprawę nastroju. Boli mnie ta cholerna łopatka,dziś nawet w nocy mnie bolała:-/
|
|
|
|
#394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie wychodzi 32+1 ze wszystkich aplikacji i u lekarzy tez, a tez mam na 30.06 |
|
|
|
|
#396 |
|
Zadomowienie
|
gerda witaj
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też maj zabiegany
jadę po córkę do szkoły Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#398 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#399 | |
|
Zadomowienie
|
A może myśmy w tym samym szpitalu rodziły?
Jesteś ze Śląska?Cytat:
|
|
|
#400 |
|
Zadomowienie
|
Maloposka, ale praktyki takie same
no wlasnie niby dni uciekaja, a do terminu jeszcze tyle czasu, moze jak sie wezme za ogarniecie dzieciowych spraw to pojdzie szybciej☺
|
|
|
|
#401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#402 | |||
|
Zakorzenienie
|
I tak chyba najlepsze akcje są z Sudocremem
![]() Mnie też zgaga ostatnio męczy codziennie praktycznie. No nic, byle do porodu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ależ mnie ten fizjoterapeuta wymęczył To nie rwa kulszowa, tylko jakieś tam jej okolice. W każdym razie, on tak na mnie ćwiczył, ja w sumie tylko leżałam, a spociłam się jak świnia Mam robić ćwiczenia rozciągające i powinno być lepiej z dnia na dzień. Oby!
|
|||
|
|
|
#403 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No tak, skoro nie lubicie monotonii ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To mnie znowu oglądali jak konia na wybiegu!!
|
|
|
#404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#405 |
|
Konto usunięte
|
Witam nową mamusię!
Mi czas leci jak szalony! ie ogarniam tego że zaraz będe w 9 mc ciązy ![]() Kiedy?Jak to? ![]() My dzisiaj z młoda dużo na dworku bo ładna pogoda ![]() A podobno najlepsze 'akcje' są z tym zwykłym linomagiem - to pieruństwo nie chce zleźć z niczego
|
|
|
|
#406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!W Twojej sytuacji to najlepszym rozwiazaniem byloby chyba dostarczenie bezposrednio do zus zwolnienia. Tylko ciekawe jak oni sie na to zapatruja |
|
|
|
|
#408 | ||||||||
|
Ania
|
Cytat:
W sensie 2 trzy razy dziennie chodzi Ci zmywarka?? Cytat:
Ale dalej Cię ząb boli, czy teraz przeszło?oby to tylko chwilowe było;* No i faktycznie chyba przełożymy to świętowanie na ten weekend ![]() Może jakiś grill? fajnie by było, jutro grill, w niedziele jakieś dobre ciasto i kawa na mieście![]() Cytat:
To miłego odpoczywania ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
O tak tak, mam zdjęcia chrześniaka, jak się pięknie wysmarował ![]() Ale i tak lepsza jest moja siostra, która jak była mała wysmarowała całą siebie swoją kupką z nocnika.... ![]() To dobrze, że nie rwa! oby Ci pomogło ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
Ale może właśnie to by Ci się bardziej opłacało Aniu?? Fajny artykuł: http://segritta.pl/jak-jest-tym-przy...dzicami-lozku/
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-05-06 o 14:16 |
||||||||
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A pewnie, że grill, kawa, kino, wszystko na co tylko macie ochotę! Zróbcie sobie dobrze, a co! Nawet mnie nie stresuj z tą kupą, bo przestanę próbować Róże na nocnik wysadzać :P
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny emocjonująca wizytę dziś miałam. Po badaniu szyjki dostałam lekkiego krawienia lekarz mnie od razu do położnej na ktg wysłał skurcze na poziomie 46% ja ich nie czuję :/
Szyjka skrócona, o 3cm nie wiem ile ma cm ze stresu nie zapytalam i rozwarcie na 1,5 cm mam. Lekarz kazał x2 ktg w tygodniu robić i w piątek 13.05 mam wizytę. Zobaczy wtedy co i jak i skierowanie do szpitala dostane żeby mieć je jakby coś miało się dziać. Krawienie mogło pojawić się przez samo badanie lub to nadzerka nie chciał już dalej grzebać bo bolało mnie bardzo i brzuch strasznie stawardnial Kazał mi dużo odpoczywać i obserwować jak coś mnie zaniepokoi to biegiem do szpitala.Wyniki moczu do du.p.y bakterie bardzo liczne, powiew też to potwierdza. Antybiotyk na 7dni dostałam. Kreatynina,poniżej normy co świadczy o znacznie wolniekszej pracy nerek.Teraz mam problem: chciałam rodzić w szpitalu gdzie pracuje mój lekarz prywatna klinika x porodami na nfz 2stopień referencyjnosci. Byłam już umówiona na wizytę kwalifikacyjną z moim lekarzem. Po dzisiejszej analizie wyników moczu i kreatyniny lekarz doradza poród w klinice gdzie jest w razie co urlog dostępny 24h bo nie wiadomo co się będzie działo z nerkami to logiczne dla mnie teraz tylko boję się, bo nie znam żadnych lekarzy w obydwoch dobrych klinikach w Łodzi ale z drugiej strony opieka i komfort psychiczny, że szybciej zadziałała powinien być dla mnie ważniejszy.
|
#412 |
|
Raczkowanie
|
haneczkab92
Ile zapłaciłaś za gbs ?
|
#413 | |||
|
Ania
|
Cytat:
Nie zniechęcaj się, tylko moja siostra tak zrobiła ![]() Ale oda razu mi sie przypomniał kawał: "Dzieci bawiły się klockami, aż przyszła mama i spuściła wodę" ![]() Cytat:
Dobrze, że lekarz chce Cię w szpitalu, i Ty będziesz spokojniejsza, bo będziesz pod kontrolą. Ja bym wybrała szpital, w którym lepsza opieka w razie wu. Ja będę w szpiatalu, w którym, owszem pracuje mój lekarz, ale jeśli by go tam nie było,i tak wybrałabym ten. Także przemyśl to, podejmiesz słuszną decyzję ![]() Cytat:
Ale się tak zastanawiam, bo powinno być to pobrane i z pochwy i odbytu. A mi pobrał tylko z pochwy no nie wiem, w laboratorium była Pani zdziwiona..
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#414 |
|
Raczkowanie
|
haneczkab92
Może pobrał ci posiew, bo z tego co wiem to gbs się robi 36-37 tydzień i jest właśnie i z pochwy i z odbytu.
|
#415 | |
|
Ania
|
Cytat:
GBS- wymaz z pochwy. No nie wiem, tak czytam, to niektóre dziewczyny miały tylko tak. Może przy cc to nie ma znaczenia? sama nie wiem.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#416 |
|
Raczkowanie
|
haneczkab92
Gbs ma podobno tylko znaczenie przy porodzie naturalnym.
|
#417 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jasne, witaj
opowiedz wiecej o swoich dziewczynkach i o sobieCytat:
oj, ostro ) Cytat:
przytulam Cytat:
szkoda ze nie ma. Masz racje lepiej od razu wyjasnic niz pozniej zwracac.. Cytat:
to u tego samego.... no nic najwyzej do nich pojadę bo nie mam daleko Cytat:
![]() Nie wiem, co Ci doradzić. Póki co sie trzymaj! Zgubiłam nr do poloznej a mialam na ktg sie umówić. Generalnie u mnie cisza, zadnych objawów porodowych
|
|
#418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Łoooł nie tak sie umawiałyśmy Ale głowa do góry napewno opanujesz sytuacje - zostało nam tak mało czasu 2 tyg odpoczynku i mozna rodzic Ja w takiej sytuacji chyba tez bym wybrała klinikę z urologiem na miejscu
|
|
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Też skłaniam się ku szpitalowi gdzie urlog jest na miejscu. Czekam aż tz z pracy wróci, nawet nie mam z kim pogadać face to face a tego mi teraz dla spokoju trzeba
|
#420 |
|
Rozeznanie
|
No niestety on lubi grzebać i badać lekarz z prawdziwego zdarzenia woli pomacać i wyczuć wszystko co i jak niż te usg twierdzi ze to może złe pokazać a ręce wyczują wszystko
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.

moja lekarka liczy skonczone tygodnie, dwa razy na usg wyszedl mi 26 czerwca i ta date biore za termin, co do wyliczen to faktycznie dziwne i te roznice?

wkurzyłabym się!
, ja mam teoretycznie 32+5 a termin na 30.06 

Jesteś ze Śląska?

Było grubo... 

To nie rwa kulszowa, tylko jakieś tam jej okolice. W każdym razie, on tak na mnie ćwiczył, ja w sumie tylko leżałam, a spociłam się jak świnia

miał pobrać posiew ale jest piątek po godzinie 10:00 było wiec nie mógł pobrać :/ poprawił krążek po cos mu nie pasowało może sie zsunął :/ jak zapytałam czy jest możliwość ze urodzę wcześniej to sie zaczął śmiać i powiedział ze po 38tc urodzę bo wtedy bedzie ściągać krążek może nawet w 37yc zobaczymy co mi powie na kolejnej wizycie
!