![]() |
#2641 |
Gość
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. IV
Tak, tak ja słyszałam głownie o drugiej wersji, stąd się właśnie wziął celiat... głupie, ale zaczęło się od kasy...
|
![]() |
![]() |
#2642 |
Zakorzenienie
|
podobnie jak ze spowiedzią.
Przykre to. I niby jesteśmy katolickim krajem, a ilu jest ludzi żyjących wg przykazań? może ze 2 % z tych 90paru, jakie są w statystykach. Co wy myślicie o religii wliczanej do średniej czy o maturze?
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
1.Z księdzem się zgadzac nie musisz- ksiadz jak adwokat. Byle byś sie z Biblia zgadzała. 2. Osobiście mnie denerwuje taka gadka ( nie pije pod Ciebie Madlen)- nie chodze do kościoła, bo ksiadz mówi, to i siamto. Dla mniea rgument mówiacy o tym, że ksiaz na kazaniu mówi rzeczy niedorzeczne i nie do strawienia dla mnie jest najsłabszym argumentem. Bo dla kogo się chodzi do kościoła??? Dla ksiedza czy dla Pana Boga? Odpowiedź sie nasuwa sama. Wiele razy się nie zgadzam z tym,co ksieża robią, ale to nie ooznacza, że się nie modle. Bo to juz by była jakas parodia. Według mnie Madlen tyle w zyciu przeszłaś, że swoja pokute odcierpiałaś i powinnas być wzorem dla niejednej osoby , która cechuje się fałszywa wiarą ![]() 3. Tez przeżywałam taki bunt jak Ty w czasach podstawówki z ksiedzem, który bardzo zmuszał mnie do modlitwy. Jak wiadomo wymuszona modlitwa PAnu Boga niemiła, dla mnie tamte przeżycia również. Ale wyrosłam z buntu, najlepiej mi się modli na odludziu w górach- szczególnie lubie msze na Wiktorówkach- cudowne przeżycie- zwłaszcza jak górale spiewają i echo w górach niesie. 4. Przyznam szczezre, nże po tym,co przezyłam szukałam ukojenia w kościele i w modlitwie. Rozmawiałam nawet z księdzem i wytłumaczył mi wiele rzeczy. Potem było już lepiej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | |||||
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ANITKO - fajn av ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() żyleta ![]() ![]() gratuluje zakupów ![]() Cytat:
![]() a u nas ja mam 164 a On 194 ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Zakorzenienie
|
Dobrze mówisz Elmoorko. Ja się nie czepiam opinni pojedyńczego księdza, bo to są tylko ludzie.
Tylko mówię, że się nie zgadzam z wieloma dogmatami które są fundamentalne. A przecież katolik (prawdziwy) uznaje zwierzchnictwo kleru i powinien się z nim zgadzać. Tylko o to mi chodzi.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ile ludzie się z szefostwem w pracy nie zgadza ![]() A tam kler, o ile mi wiadomo na samej górze jest papież ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2648 |
*sportaddict*
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też zdarzało się słyszeć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No toż to przxecież o tym o czym ja (znaczy to czego nie popieram) napisałam papiez mówił....bo on jest szefostwem. To mam nie zgadzać się z klerem czy p[apieżem a jednocześnie być katoliczką żyjąca "po swojemu"? Jakieś to nielogiczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
uuu Kochana ![]() może czas przestać pomykać w czarnym lateksie po ulicy? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak stanowczo wysoki to jest to !!! ![]() ![]() _________________________ _________________________ _______ Zgadzam się co do kościoła, jesli mam chodzić tam dla Boga nie kleru to Bóg jest wszędzie więc nie tylko w kościele, a jesli nie uznaję władzy i praw kościoła to jaka ja jestem katoliczka ??? To jest paradoks własnie, niektórzy podchodzą do tego inaczej....ksiądz księdzem a Bog Bogiem ale według wiary katolickiem to nie jest tak ....Nie można tego rozdzielić , tak samo jak nie można wybiórczo respektowac prawd głoszonych przez kler, papieża ....? Temat rzeka .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Zakorzenienie
|
Chyba nie zrozumiałam o co Ci chodzi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDIT: vadi Mój kumpel mówi, że nawet w zwiewnej sukienuni ide to z daleka widać, żem taka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | |||
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2656 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo nie zrozumiałam kotekstu, albo zupełnie inaczej widzimy sprawę wiary..
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gold: no bo ty pisałaś, że wy na razie to żelazko tylko kupiliście i deskę do prasowania czy coś ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Szefem jets Pan Bóg a nie nie ksiadz- biskup, itd ![]() Jan Paweł II tez z wieloma rzeczmai w kościele się nie zgadzał- np " zamknięty papiez- otwarł sie do ludzi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Od tego mam mozg, żeby wiedziec co jest dobre. Rozdzielać mozna tak ja w wyżej wymienionym przeze mnie wypadku ![]() Jescze raz napisze nikt nie ejst doskonały- nawet ja. CO nie oznacza,ż enie mam prawa wejś co kościoła i sie pomodlić ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2662 |
Raczkowanie
|
Pogubilam sie.....
po kolejnej klotni dowiedzialam sie, ze mojemu TZ cos sie "zmienilo". Twierdzi, ze nadal mnie kocha, ale inaczej. Tak widac to, nie dzowni do mnie w ciagu dnia, nie pisze smsow, nawte inaczej sie odnosi do mnie. Po prostu nie wiem co mam zrobic z ta informacja, jaka on mi przekazal. Nie moge uwierzyc, ze TAK sie zmienil. Teraz nie wie, czy bedziemy razem. Teraz nie wie, czy taki zimny juz zostanie. Teraz nie bedzie inny, bo to bloby wbrew niemu. Juz nie powiem, ze w ciagu miesiaca zmienil zdanie aporos naszej przyszlosci, oswiadczyn, kupna mieszkania. W czwartek wyrzucilam go z domu. w pt wrocil, ale nie wiem po co. Czuje sie wypalona i lodowata. Wiecie, ze w listopadzie plakalam KAZDEGO dnia? |
![]() ![]() |
![]() |
#2663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadal nie rozumiem za co ta pokuta?
![]() ![]() |
![]() |
#2664 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | ||
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() nastepnym razem porozciągaj łydki, a zakwasów nie będzie wcale albo minimalne ![]() ja też nie ![]() Cytat:
Zmądrzałam, ale też wiecej rzeczy biorę teraz na logikę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Zakorzenienie
|
jeszcze raz, napisałam o pokucie, uzywajac jej jako przenośni
![]() Chodzi mi o to,że MAdlen wystarczająco w zyciu cierpiała, żbey być przykładem dla osób cehcujących się fałszywą wiarą. Bo jak wiadomo sa ludzie, którzy niby udają sświetych, z ludziom za skóre zachodzą ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2668 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Zakorzenienie
|
Eee nie idz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.