Wymarzony pierścionek - cz. IV - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-10, 14:24   #2641
nema_
Gość

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. IV

Tak, tak ja słyszałam głownie o drugiej wersji, stąd się właśnie wziął celiat... głupie, ale zaczęło się od kasy...
Stary 2007-12-10, 14:26   #2642
Madlen__18
Zakorzenienie

podobnie jak ze spowiedzią.
Przykre to.

I niby jesteśmy katolickim krajem, a ilu jest ludzi żyjących wg przykazań? może ze 2 % z tych 90paru, jakie są w statystykach.

Co wy myślicie o religii wliczanej do średniej czy o maturze?
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 14:27   #2643
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Cicho, bo ja mam 160 i do tego moja waga
M c(on ma 175) zawsze do mnie mówi per "malutka" właśnie, ale u niego akurat to lubię. Gorzej jakby mówił "mała"
Tez mam tyle, moj TZ 180

Cytat:
Zawsze mogłabym powiedziec, że jestem katolikiem niepraktykującym obchodzę święta wszystkie etc, ale kurczę, jeśli mam iść tylko po to, żeby coś odbębnić, mimo, że się z klerem nie zgadzam zupełnie w większości kwestii (np nauki przedmałżeńskie, miałabym siedziec i przytakiwać..jakoś mi z tym źle) to myślę sobie, że bez sensu.
Np nie bardzo wiem jak podejśc do kwestii wychowania dziecka, ale nie planuję mieć go wcześniej niż za parę lat to może sobie coś wyklaruję.
I też (nie obrażając nikogo) cięzko mi zrozumiec ludzi ktorych życie ma niewiele z wartościami katolickimi wspólnego a potem nagle jest wielki kościelny ślub.

Edit: np czytam o parze ludzi którzy mieszkają z sobą x lat i planują ślub, no to są nauki przedmałżeńskie i przed samym ślubem dzień skupienia i jak panna młoda jęczy na wizażu, ze się wyprowadza na ten jeden dzień i śpi u matki, i jak jej Tż to zniesie, bo się nie będę kochać w ten jeden dzień.
To ja wtedy mam taką minę O_o i się zastanawiam o co chodzi.
Albo w jedną albo w drugą stronę chyba, nie?

(do nikogo nie piję, każdy wybiera sposób na życie, więc prosze się nie oburzać, to tylko moje luźne myśli)

Taka refleksja tam, nie bić

Gold: wy mieszkacie z Tżtem rozumiem?
To rzeczywiście gratuluję woli przetrwania z żelazkiem w pojedynkę

1.Z księdzem się zgadzac nie musisz- ksiadz jak adwokat. Byle byś sie z Biblia zgadzała.

2. Osobiście mnie denerwuje taka gadka ( nie pije pod Ciebie Madlen)- nie chodze do kościoła, bo ksiadz mówi, to i siamto. Dla mniea rgument mówiacy o tym, że ksiaz na kazaniu mówi rzeczy niedorzeczne i nie do strawienia dla mnie jest najsłabszym argumentem. Bo dla kogo się chodzi do kościoła??? Dla ksiedza czy dla Pana Boga? Odpowiedź sie nasuwa sama.
Wiele razy się nie zgadzam z tym,co ksieża robią, ale to nie ooznacza, że się nie modle. Bo to juz by była jakas parodia.

Według mnie Madlen tyle w zyciu przeszłaś, że swoja pokute odcierpiałaś i powinnas być wzorem dla niejednej osoby , która cechuje się fałszywa wiarą

3. Tez przeżywałam taki bunt jak Ty w czasach podstawówki z ksiedzem, który bardzo zmuszał mnie do modlitwy. Jak wiadomo wymuszona modlitwa PAnu Boga niemiła, dla mnie tamte przeżycia również.
Ale wyrosłam z buntu, najlepiej mi się modli na odludziu w górach- szczególnie lubie msze na Wiktorówkach- cudowne przeżycie- zwłaszcza jak górale spiewają i echo w górach niesie.

4. Przyznam szczezre, nże po tym,co przezyłam szukałam ukojenia w kościele i w modlitwie. Rozmawiałam nawet z księdzem i wytłumaczył mi wiele rzeczy. Potem było już lepiej
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 14:29   #2644
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Vadi super zrobiłas ten fotomontaż ja nie mogę się zdecydować czy Madzi lepiej w 1 wariancie czy w 2 w obu wygląda fajnie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Vadi ni z tego ni z owego zaczęłam skakać niby na skakance, trwało to chwilę ....ze 2-3 minuty w sobotę, i do dzisiaj mam zakwasy W szoku jestem ale skoro twierdziłaś, że to skakanie jest dobrym treningiem to zaczynam skakać regularnie. Zobaczymy co z tego wyjdzie, trening dla wybitnie leniwych
Ja dalej na Diecie, już widzę jaki mam ładny brzuszek i znikają całkowiecie boczki
brawo ja coraz bardziej lubie SB, dzis poczulam ze moge spokojnie sie zapiac w moich superobcislych rurach

ANITKO - fajn av

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
te moje tez musze skrocic
i to sporo bo ja liliput jestem

pokaze Wam mojego mezczyzne spidermana
prawda ze uroczy?
cudowny!

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
zawsze marzyłam by być filogranową, niziutką blondyneczką, na której widok facetom włącza się instynkt opiekuńczy ale niestety. nie było mi dane
ja tak mam (dopóki się nie odezwę i okazuje się nagle, jaka jestem złośliwa i w ogóle ) a zawsze marzyłam o dluugich nogach

Cytat:
ew. przelatuje im przez głowę myśl "siekiera"
żyleta

Cytat:
Przyszedł @ i umieram.

gratuluje zakupów

Cytat:
Napisane przez nema_ Pokaż wiadomość
Ale jestem zła.. chcialam sobe zrobić zupkę chińska, wchodzę do kuchni, a tam porozsypywany makaron po całym blacie, pusta torebka rzucona gdzieś z boku. Nasz współlokator nie krępuje się w braniu rzeczy z naszej szafki, oczywiście nie prosząc o pozwolenie wrrrr niecierpie takiego zachowania, już dzowniłam do TŻta, miarka się przebrała, bo to nie pierwszy raz i chyba trzeba będzie go wziąć na rozmowę
zdecydowanie trzeba :/

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Też mam 164. A TŻ 182. Mogę nosić nawet 10 cm obcasy
a u nas ja mam 164 a On 194 nawet w szpilach jestem mała chociaż Tz to uwielbia
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 14:32   #2645
Madlen__18
Zakorzenienie

Dobrze mówisz Elmoorko. Ja się nie czepiam opinni pojedyńczego księdza, bo to są tylko ludzie.
Tylko mówię, że się nie zgadzam z wieloma dogmatami które są fundamentalne. A przecież katolik (prawdziwy) uznaje zwierzchnictwo kleru i powinien się z nim zgadzać.
Tylko o to mi chodzi.

M
Stary 2007-12-10, 14:34   #2646
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość

a u nas ja mam 164 a On 194 nawet w szpilach jestem mała chociaż Tz to uwielbia
To tak jak mój 194 cm

Vadi to jak z tym skakaniem jest, warto ? I co drugi dzień będzie O.K?
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 14:36   #2647
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze mówisz Elmoorko. Ja się nie czepiam opinni pojedyńczego księdza, bo to są tylko ludzie.
Tylko mówię, że się nie zgadzam z wieloma dogmatami które są fundamentalne. A przecież katolik (prawdziwy) uznaje zwierzchnictwo kleru i powinien się z nim zgadzać.
Tylko o to mi chodzi.
A tam Z nowym premierem się nie zgadzam i nie przepadam za nim, a w Polsce zyje, bo to mój kraj. I tez sie z nim nie zgadzam

A ile ludzie się z szefostwem w pracy nie zgadza

A tam kler, o ile mi wiadomo na samej górze jest papież Nie możesz rozpatrywac koscioła tylko i wyłacznie jako instytucji

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-10, 14:36   #2648
vadi
*sportaddict*

Cytat:
To tak jak mój 194 cm

Vadi to jak z tym skakaniem jest, warto ? I co drugi dzień będzie O.K?
Oj warto pewnie, że lepiej codziennie, ale co 2 dzien tez napewo szybko zobaczysz efekty

Nie ma to jak wysoki, prawda?
Stary 2007-12-10, 14:36   #2649
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
1.Z księdzem się zgadzac nie musisz- ksiadz jak adwokat. Byle byś sie z Biblia zgadzała.

2. Osobiście mnie denerwuje taka gadka ( nie pije pod Ciebie Madlen)- nie chodze do kościoła, bo ksiadz mówi, to i siamto. Dla mniea rgument mówiacy o tym, że ksiaz na kazaniu mówi rzeczy niedorzeczne i nie do strawienia dla mnie jest najsłabszym argumentem. Bo dla kogo się chodzi do kościoła??? Dla ksiedza czy dla Pana Boga? Odpowiedź sie nasuwa sama.
No ja mam tylko jedno pytanie - skoro mam wierzyć w Boga i zgadzac się z biblią, a księdza niekoniecznie słuchac, to proszę, po co mi Kościół?

Cytat:
:żyleta
Też zdarzało się słyszeć
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 14:39   #2650
Madlen__18
Zakorzenienie

Cytat:
No ja mam tylko jedno pytanie - skoro mam wierzyć w Boga i zgadzac się z biblią, a księdza niekoniecznie słuchac, to proszę, po co mi Kościół?
Brawo

No toż to przxecież o tym o czym ja (znaczy to czego nie popieram) napisałam papiez mówił....bo on jest szefostwem.
To mam nie zgadzać się z klerem czy p[apieżem a jednocześnie być katoliczką żyjąca "po swojemu"?
Jakieś to nielogiczne.

M
Stary 2007-12-10, 14:40   #2651
vadi
*sportaddict*

Cytat:
no niestety, wg mnie Kosciół a Bóg to dwie tylko częściowo pokrywające się sprawy :/

Cytat:
Też zdarzało się słyszeć
uuu Kochana
może czas przestać pomykać w czarnym lateksie po ulicy?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-10, 14:42   #2652
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Oj warto pewnie, że lepiej codziennie, ale co 2 dzien tez napewo szybko zobaczysz efekty

Nie ma to jak wysoki, prawda?
O.K miałam codziennie skakać ale te zakwasy mi dały popalić, więc na razie co drugi dzień dopóki nie złapię formy

Tak stanowczo wysoki to jest to !!! Już kiedys pisałam, że mnie wzrost męski bardzo kręci
_________________________ _________________________ _______
Zgadzam się co do kościoła, jesli mam chodzić tam dla Boga nie kleru to Bóg jest wszędzie więc nie tylko w kościele, a jesli nie uznaję władzy i praw kościoła to jaka ja jestem katoliczka ??? To jest paradoks własnie, niektórzy podchodzą do tego inaczej....ksiądz księdzem a Bog Bogiem ale według wiary katolickiem to nie jest tak ....Nie można tego rozdzielić , tak samo jak nie można wybiórczo respektowac prawd głoszonych przez kler, papieża ....?
Temat rzeka ....
Stary 2007-12-10, 14:43   #2653
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Gold: wy mieszkacie z Tżtem rozumiem?
To rzeczywiście gratuluję woli przetrwania z żelazkiem w pojedynkę
Chyba nie zrozumiałam o co Ci chodzi?

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 14:43   #2654
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo

No toż to przxecież o tym o czym ja (znaczy to czego nie popieram) napisałam papiez mówił....bo on jest szefostwem.
To mam nie zgadzać się z klerem czy p[apieżem a jednocześnie być katoliczką żyjąca "po swojemu"?
Jakieś to nielogiczne.
Ja sie do słów lemoorki odnosiłam, ale jako osoba absolutnie negująca kwestie, o których się tu wypowiadacie nie będę wnikała w temat, bo awantury i czcej dyskucji nie chcę, a zdoświadczenia wiem, że w tych sprawach... każdy ma swoją jedyna i najjedyńszą rację

EDIT:
vadi Mój kumpel mówi, że nawet w zwiewnej sukienuni ide to z daleka widać, żem taka
Stary 2007-12-10, 14:44   #2655
vadi
*sportaddict*

Cytat:
O.K miałam codziennie skakać ale te zakwasy mi dały popalić, więc na razie co drugi dzień dopóki nie złapię formy
a rozciaganko bylo?

Cytat:
Tak stanowczo wysoki to jest to !!! Już kiedys pisałam, że mnie wzrost męski bardzo kręci
mnie też

Cytat:
vadi Mój kumpel mówi, że nawet w zwiewnej sukienuni ide to z daleka widać, żem taka
to pewnie te HIHIki w oczach
Stary 2007-12-10, 14:47   #2656
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
to pewnie te HIHIki w oczach
Podobno po samym kroku widać, że ja nie zejdę z drogi A jak jeszcze rzucę spojrzenie
Hahahahaha
Stary 2007-12-10, 14:49   #2657
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Według mnie Madlen tyle w zyciu przeszłaś, że swoja pokute odcierpiałaś i powinnas być wzorem dla niejednej osoby , która cechuje się fałszywa wiarą
Przepraszam, że spytam ale o co chodzi z ta pokutą? Pokuta za co? I z jakiej paki w ogóle?
Albo nie zrozumiałam kotekstu, albo zupełnie inaczej widzimy sprawę wiary..

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 14:50   #2658
Madlen__18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi
Ja sie do słów lemoorki odnosiłam, ale jako osoba absolutnie negująca kwestie, o których się tu wypowiadacie nie będę wnikała w temat, bo awantury i czcej dyskucji nie chcę, a zdoświadczenia wiem, że w tych sprawach... każdy ma swoją jedyna i najjedyńszą rację
Właśnie, dlatego ja już nic nie mówię, już się z kimś pożarłam na takim innym forum

Gold: no bo ty pisałaś, że wy na razie to żelazko tylko kupiliście i deskę do prasowania czy coś

M
Stary 2007-12-10, 14:50   #2659
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
a rozciaganko bylo?
Nie było , to był totalny SPONTAN....Siedzimy z Tżem, gadamy, nalał mi drinka z Dzinem i ja nagle zaczęłam wariować - skakać On w szoku, że co mi jest? a ja że trening i tak mnie wciągneło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-10, 14:54   #2660
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie było , to był totalny SPONTAN....Siedzimy z Tżem, gadamy, nalał mi drinka z Dzinem i ja nagle zaczęłam wariować - skakać On w szoku, że co mi jest? a ja że trening i tak mnie wciągneło
No ja nawet nie umiem sobie miny TŻa wyobrazic
Stary 2007-12-10, 15:00   #2661
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Aj nie rozumiesz- napisąłam,że ksiadz jest jak adwokat. Ile razy mozna prawo zinterpretowac na własna korzysć??

Cytat:
Brawo

Jakieś to nielogiczne.
Pierdoły gadacie Tyle Wam powiem

Szefem jets Pan Bóg a nie nie ksiadz- biskup, itd

Jan Paweł II tez z wieloma rzeczmai w kościele się nie zgadzał- np " zamknięty papiez- otwarł sie do ludzi

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Przepraszam, że spytam ale o co chodzi z ta pokutą? Pokuta za co? I z jakiej paki w ogóle?
Albo nie zrozumiałam kotekstu, albo zupełnie inaczej widzimy sprawę wiary..
Madlen cierpiała na depresje- ta pukota to przenosnia Depresja jest strasznym cierpieniem, a jak wiadomo cierpienie uszlachetnia

Cytat:
_________________________ _________________________ _______
Zgadzam się co do kościoła, jesli mam chodzić tam dla Boga nie kleru to Bóg jest wszędzie więc nie tylko w kościele, a jesli nie uznaję władzy i praw kościoła to jaka ja jestem katoliczka ??? To jest paradoks własnie, niektórzy podchodzą do tego inaczej....ksiądz księdzem a Bog Bogiem ale według wiary katolickiem to nie jest tak ....Nie można tego rozdzielić , tak samo jak nie można wybiórczo respektowac prawd głoszonych przez kler, papieża ....?
Temat rzeka ....
Tak temat rzeka. Ja napisze tylko tyle nikt nie jest na Ziemii doskonały. KSieza tez maja słabość i np jak mi mówia na kogo mam głosowac to nie oznacza,ż epędme lece do ambony i głosuje
Od tego mam mozg, żeby wiedziec co jest dobre. Rozdzielać mozna tak ja w wyżej wymienionym przeze mnie wypadku
Jescze raz napisze nikt nie ejst doskonały- nawet ja. CO nie oznacza,ż enie mam prawa wejś co kościoła i sie pomodlić

Cytat:
Właśnie, dlatego ja już nic nie mówię, już się z kimś pożarłam na takim innym forum
Ze mna się nie pożresz Nie mam zamiaru Cie ani nawracac, ani negowac TWojego postępowania. Bo po co??
Stary 2007-12-10, 15:01   #2662
.Apolonia.
Raczkowanie

Pogubilam sie.....
po kolejnej klotni dowiedzialam sie, ze mojemu TZ cos sie "zmienilo". Twierdzi, ze nadal mnie kocha, ale inaczej. Tak widac to, nie dzowni do mnie w ciagu dnia, nie pisze smsow, nawte inaczej sie odnosi do mnie. Po prostu nie wiem co mam zrobic z ta informacja, jaka on mi przekazal. Nie moge uwierzyc, ze TAK sie zmienil. Teraz nie wie, czy bedziemy razem. Teraz nie wie, czy taki zimny juz zostanie. Teraz nie bedzie inny, bo to bloby wbrew niemu.

Juz nie powiem, ze w ciagu miesiaca zmienil zdanie aporos naszej przyszlosci, oswiadczyn, kupna mieszkania.

W czwartek wyrzucilam go z domu. w pt wrocil, ale nie wiem po co. Czuje sie wypalona i lodowata.

Wiecie, ze w listopadzie plakalam KAZDEGO dnia?
.Apolonia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 15:02   #2663
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Madlen cierpiała na depresje- ta pukota to przenosnia Depresja jest strasznym cierpieniem, a jak wiadomo cierpienie uszlachetnia

Nadal nie rozumiem za co ta pokuta?

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 15:04   #2664
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, do tej pory się ze mnie śmieje i pyta kiedy ciąg dalszy treningów
Stary 2007-12-10, 15:04   #2665
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez .Apolonia. Pokaż wiadomość
W czwartek wyrzucilam go z domu. w pt wrocil, ale nie wiem po co. Czuje sie wypalona i lodowata.

A dlaczego Ty się tak Męczysz?

To co opisujesz to takie dymienie juz, bo nawet ciężko dogorywaniem związku to nazwać
Stary 2007-12-10, 15:05   #2666
vadi
*sportaddict*

Cytat:

nastepnym razem porozciągaj łydki, a zakwasów nie będzie wcale albo minimalne

Cytat:
ja też nie

Cytat:
Napisane przez .Apolonia. Pokaż wiadomość
Pogubilam sie.....
po kolejnej klotni dowiedzialam sie, ze mojemu TZ cos sie "zmienilo". Twierdzi, ze nadal mnie kocha, ale inaczej. Tak widac to, nie dzowni do mnie w ciagu dnia, nie pisze smsow, nawte inaczej sie odnosi do mnie. Po prostu nie wiem co mam zrobic z ta informacja, jaka on mi przekazal. Nie moge uwierzyc, ze TAK sie zmienil. Teraz nie wie, czy bedziemy razem. Teraz nie wie, czy taki zimny juz zostanie. Teraz nie bedzie inny, bo to bloby wbrew niemu.

Juz nie powiem, ze w ciagu miesiaca zmienil zdanie aporos naszej przyszlosci, oswiadczyn, kupna mieszkania.

mój tez przechodził taki etap. było mi STRASZNIE ciężko, przepłakałam 5 m-cy, bo nie wiedziałam, że jedyna skuteczna metoda, to potrzymac go za drzwiami dłuzej niz 1 dzień.
Zmądrzałam, ale też wiecej rzeczy biorę teraz na logikę Troche szkoda. Ale to juz zamknięty rozdzial
Stary 2007-12-10, 15:06   #2667
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Nadal nie rozumiem za co ta pokuta?
jeszcze raz, napisałam o pokucie, uzywajac jej jako przenośni

Chodzi mi o to,że MAdlen wystarczająco w zyciu cierpiała, żbey być przykładem dla osób cehcujących się fałszywą wiarą. Bo jak wiadomo sa ludzie, którzy niby udają sświetych, z ludziom za skóre zachodzą I nigdy nie beda tak wrazliwi jak Madlen. Nie chce mi sie pisac, bo zrobi się Madlen na pewno przykro Mam nadzieje, że już zrozumiałas

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-10, 15:06   #2668
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
ja też nie
To musiało być naprawdę zjawiskowe

Dobra dziewczynki, ide sobie!
Stary 2007-12-10, 15:07   #2669
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
To musiało być naprawdę zjawiskowe

Dobra dziewczynki, ide sobie!

Eee nie idz
Stary 2007-12-10, 15:07   #2670
.Apolonia.
Raczkowanie

Cytat:
A dlaczego Ty się tak Męczysz?

To co opisujesz to takie dymienie juz, bo nawet ciężko dogorywaniem związku to nazwać
Bo (wydaje mi sie ze) go kocham.
.Apolonia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości