|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jakie bierzesz żelazo? Zapamiętam sobie tę Ziajkę. Cytat:
Duży chłopak z Gabrysia, super! Dobrze, że wszystko w porządku. ![]() Czuję, że ciśnie mi się ósemka na dole, o której wiem ze zdjęcia rentgenowskiego, że jest do usunięcia. No też nie miała kiedy wystartować. Mam nadzieję, że przyhamuje, już inne ósemki mi zaczynały wychodzić, po czym cofały się w rozwoju.Dwie usunęłam już na górze, to była masakra po zejściu znieczulenia, a podobno na dole bardziej boli.
|
||||
|
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wspominam tego dobrze. Usunąć musiałam, ortodontka powiedziała, że dopóki je mam to mi aparatu nie zdejmie ![]() Jeśli się trafi na dobrego chirurga, to nie ma tragedii. Ostatnią miałam usuwaną u innego niż wcześniejsze 3 i powiem tak : gdybym pamiętała pysk tego konowała, to zrobiłabym mu taką krzywdę, że gęba by go bolała jeszcze dłużej i jeszcze bardziej niż mnie... Ale jego poprzednik spisał się idealnie, nawet nic przeciwbólowego nie brałam. Górna jak mi wyrastała, to rosła pod takim kątem, że wbijała mi się w polik i robiła mi w nim dziurę
|
|
|
|
|
#3543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi te dwie górne dentysta usunął, ale coś wspominał, że przy dolnych trzeba by u chirurga raczej. ;/ |
|
|
|
|
#3544 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się że dojechaliśmy szczęśliwie
padam ze zmęczenia... Dobrej nocy dziewczyny!
|
#3545 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czyli smarowałaś ziają profilaktycznie? Po każdym karmieniu? Dzidzia się nie krzywiła? I przez jak długi okres stosowałaś taką profilaktykę? Cytat:
Udanego pobytu!
|
|
#3546 |
|
Zadomowienie
|
Witam witam nie nadrabiam teraz tylko melduję na szybko. Wlasnie wracam ze szkolenia do pokoju, jak na ciezarowke i tak dluo wytrzymalam. Jutro jade z TŻ na wycieczke ... chyba ... bo chłop jakis zafochany po szkoleniu. Ja niedobra zona nie pozwolilam mu palic bo sama mnie ciagnelo jak cholera i zabralam mu fajki. A ten zapiął focha pod sama szyje i poszedł spać przed 24...
![]() No cóz bywa i tak ![]() Lece spać a Wam życze udanej soboty
|
#3547 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niech nie świruje, na kobiety w ciąży nie wolno sie fochac! Powiedz mu ze to tak jakby soe na dziecia Waszego sfoszyl ![]() Ja juz w domu po panieńskim, było super zaczęłyśmy o 18 i dopiero jestem w domu wiec długo była zabawa pogadalysmy, pośmialysmy sie, one Piły, ja głownie jadłam i piłam wode dostałam bieliznę, ktora raczej wepchne na siebie dopiero po ciąży (daj Boze )A teraz juz leżę, gotowa do snu, bo wymeczylam sie dosyć dzisiaj a i Maks chyba zmęczony ![]() Dobranoc dziewczyny
|
|
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Ja dziś odrabiać kursy, na 8 do pracy....
|
#3549 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tu link do porównania otulaczy ze względu na materiał,z którego są wykonane: https://kokocollette.wordpress.com/2...-sa-najlepsze/ Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() lepiej,że tżet się sfochał niż miałby szaleć po nocach.. Cytat:
hej sobotnio pojawiła mi się siara |
|||||||
|
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze czekam na przesyłkę. Bralam zielone gwiazdki, szare misie, czerwone bandy i chyba brazowe misie albo szare chmurki. Jak będą fajne to body w wiekszym rozmiarze też tam wezmę, zwłaszcza ze ma kopertowe. |
|
|
|
|
#3551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w bieliznę spokojnie wejdziesz po ciąży! Założymy wątek o odchudzaniu i ćwiczeniach i wszystkie będziemy laski ![]() Cytat:
szczególnie teraz w ciąży...mnie już dawno się pojawiła jakieś 3-4 tyg temu spokojnie. Ja już w trakcie śniadanka i kawki ok 10:30 mam makijaż, a później chętnie pojechałabym na działkę rodziców (może nawet do jutra?), bo pogoda piękna i aż żal się kisić w mieszkaniu ale zobaczymy czy coś z tego wyjdzie, bo na mnie mąż też ma focha ;p
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Moj mąż będzie cos robił przy samochodzie. To ja się polenię. No najpierw posprzatam bo mnie kurz denerwuje na szafkach. |
|
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o fajnie,że masz możliwość transportować się w takie miejsce... zaraz mężowi zmięknie serce
|
|
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do męża to póki co zaproponowałam i "myśli" oby dobrze wymyślił, bo mam ochotę się wygrzać na Słoneczku
|
|
#3555 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej.
Wybieram się dzisiaj na wesele do Wisły, jutro wracam. Miłego dnia Wam życzę!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() DobraDusza - kciuki za skuteczne "przemyślenie" i wyjazd na słoneczko.
|
||||
|
|
|
#3556 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej weekendowo
![]() Pogoda za oknem ładna, więc wybędziemy gdzieś na spacer. Ale najpierw ide z córką do dentysty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ooo fan disco polo ![]() Kasia ruda, chyba skorzystam z przepisu na Mohito
|
|||
|
|
|
#3557 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
witam
Cytat:
![]() Cytat:
wkońcu to było 5 lat temu...Cytat:
![]() Cytat:
![]() w szpitalu z nudów smarowałam tak po każdym przystawianiu bo młody ogólnie nie jadł 1,5 dnia jak urodził się w sobotę o 3:50 to pierwsze karmienie było jakoś w niedziele po 12... syn ciągle wymiotował wodami płodowymi, a ja prawie nie osiwiałam .... Potem w domu może z 2-3 dni smarowałam. Syn się nie przywił. Cytat:
fajnie, że impreza udanaCytat:
dzięki za link Ja mam siarę od 14 tc, też wkładek nie noszę, ogólnie ich nie lubiałam i jak tylko pierwszy nawał minął po porodzie to przestałam je używać. Jakoś udało się bez jakiś przecieków w ciągu dnia. Teraz też czasem mam taką kropelkę na staniku. Cytat:
Wisła to moje okolice
|
|
|
#3558 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Pamiętam o zdjęciach spodenek i jak będę przy kompie miała wolną chwilę to wrzucę. Dzięki za artykuł o muślinach i bambusach, właśnie przestudiowałam i pewnie sprawię Tosi. Robiłam mężowi ciasto i gorący kajmak wystrzelił mi przy otwieraniu prosto w twarz Tija,gdzie jesteś?
|
#3559 |
|
Rozeznanie
|
Piękna pogoda!! Po południu jadę na kawę do koleżanek
Miłego dnia
|
|
|
|
#3560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że wszystko dobrze. Mały rośnie, jak na drożdżach ![]() Wczorajszy dzień nie był moim dniem.. znów pożarłam się z siostrą Za każdym razem mnie prowokuje, podsyca sytuacje.. a ja się daje i się jak zwykle denerwuje no cóż.. Wrzucam fotki wczorajszej paczuszki ze Smyka
|
|
#3561 |
|
Zadomowienie
|
.
|
#3562 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, prosba o rade. Zespol tz chce na odejscie z pracy kupic nam cos dla dziecka. Budzety na takie prezenty sa symboliczne. Wymslilam lezaczek Tiny Love, a jesli nie to sterylizator Aventu-co o nim myslicie? Moja siostra puka sie w glowe, bo ona ani lezaczka nie miala, ani steylizatora i pyta, po co mi to
Macie inne pomysly? Przeciez nie powiem, zeby mi laktator kupili Luknelam szybko na zdjecia, ale jestescie ladne! Orange,wyladasz a wysportowana, a miesnie waza wiecej niz tluszcz. Najwazniejsze, jak sie wyglada, a Ty jestes bardzo zgrabna Ja mam kolejny kg na plusie i zaczynam ograniczac w☠☠☠☠☠☠☠ing wszystkiego, na co mam ochote. Jestem 6 do przodu. Waga wyjsciowa 47, wiec niby niewiele waze, ale czuje jak wszystko mi sie trzesie. Rodze i ide na rurke robic miesnie |
|
|
|
#3563 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
On dopiero dzis bedzie miał stawiam ze bedzie ostro alkholowo chociaż jutro na 11 mamy komunie ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
Trzymam Was za słowo z tym wątkiem o odchudzaniu po ciąży
|
||
|
|
|
#3564 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
albo jakiś zestaw otulaczy muślinowych, torbę do wózka, wishbear? o, albo ten otulacz na zamek, nie pamiętam nazwy...
...no day but today... Edytowane przez scoiatael86 Czas edycji: 2016-05-07 o 12:17 |
|
|
|
|
#3565 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez bym brała leżaczek, bardziej sie przyda niż sterylizator ![]() Ty to jestes taka szczuplutka ze na prwno nie widac tych kg
|
|
|
|
|
#3566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Jak macie zamiar malucha nosić to może chustę albo Tule ? |
|
|
|
|
#3567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Mata edukacyjna. A jak mają wiekszy budżet to leżaczek.
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Afrodyta super ciuszki!!!
Ja dzis obkupilam starsza corcie😊 A jak byłam na kursach to właściciel szkoły od którego mam kursy i w jednostce i w hospicjum dzwonił i mówił że dyrektorka hospicjum jest mną zachwycona,planuje już kontynuację i chce żebym to też ja prowadzila. Usłyszałam że ustawilam wysoko poprzeczkę innym lektorem i dorzucił mi 100 gratis. Uznalam ze trzeba to uczcic, oczywiscie zakupami. Obkupilam core i siebie i znalazlam jeszcze sliczna firane do salonu. Jak bede miala chwilke to moze tez wrzuce jakies fotki. A po kursach i zakupach poszłam na kawkę z koleżanką.
|
#3570 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super ciuszki Ja też ![]() My dziś kontrolnie z sierściuszkiem u weta byliśmy, na szczęście wszystko dobrze i oczko jej już prawie wyzdrowiało. Ale ma na nas focha za tą wizytę i nie daje się pogłaskac ![]() Sprzedajemy poprzedni samochód i jesteśmy uwiązani w domu, bo co jakiś czas ktoś dzwoni i chce przyjechać obejrzeć więc mimo pięknej pogody nie bardzo mamy się jak ruszyć na więcej niż godzinę z domu
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

smarowałam po każdym przystawieniu.

<3

czerwiec 2015